Nizozemská Eredivisie - souhrn 21. kola

02.02.2010, 22:04, aktualizováno 04.02.2010, 22:03
Komentáře a souhrny
Na čele nizozemské nejvyšší soutěže nedochází k žádným změnám, i nadále vedou Twente a PSV Eindhoven, ani jeden z týmů nezaváhal ve vloženém 21. kole. V devítibodovém závěsu se drží Ajax, Alkmaar v poslední minutě přišel o výhru v Bredě, doma uspěly Venlo a Groningen. Ve čtvrtek přehrál Feyenoord Waalwijk.

RKC Waalwijk - Feyenoord Rotterdam 0:1

04.02.2010 20:00

Góly: 48. Jon Dahl Tomasson

Fotbalisté Feyenoordu si udrželi svůj standard a i když se na těžkém terénu ve Waalwijku pořádně natrápili, vítězství se jim na konto rozhodně počítá. Naděje na Ligu mistrů proto žije, navíc jistota Evropské ligy se stále rýsuje do reálnější a reálnější podoby. To naopak Waalwijk i potřetí v jarní části prohrál o branku a šance na záchranu se mu kolo od kola vzdaluje, musel by se totiž v nejbližší době navézt na vítěznou vlnu.

Jedinou branku vsítil dánský veterán Jon Dahl Tomasson, který letos zažívá dobu vzkříšení a i když nepálí v každém duelu o sto šest, v důležitých momentech svému týmu opravdu pomůže. Po bezbrankové první půli se totiž trefil hned zkraje té druhé a nebýt toho, tak by Feyenoord možná ztratil. S přibývajícím časem by byl možná více nervózní a mohl by dokonce houževnatému mančaftu nabídnout nějaké ty příležitosti navíc.

Avšak hosté se museli klepat v posledních pěti minutách, přímo do kabin musel jít Denny Landzaat, který vysokou nohou zbytečně zajel do obránce Hanse Muldera. Trávník proto opustil už po necelé čtvrthodině hry pobytu na hřišti. Už po necelých deseti minutách hry se po přihrávce Diego Biseswara napřáhl Georginio Wijnaldum, avšak klec domácího výběru o kousek minul.

Waalwijk zahrozil o něco později, kdy Hans Mulder poslal do protiútoku Benjamina De Ceulaera, jeho střela však byla příliš zbrklá a neměla naději na úspěch. Těsně před pauzou se poprvé ukázal také Tomasson po skvělé nahrávce Biseswara a na druhé straně Derk Boerrigter, oba dva ale nebyli v zakončení přesní. Jenže dánský zabiják se výrazněji ukázal ve 48. minutě a byl z toho hned rozhodující gól.

Tomasson dostal přihrávku na levý kraj vápna a nádherným lobem obelstil všechny, ten skončil přímo pod horní tyčkou Levitovi branky. A poté Feyenoord téměř až do závěrečného hvizdu hru pohodlně kontroloval, dokázal se uklidnit. Přímý volný kop Andre Bahia si sedl přímo na hlavu Rona Vlaara, branka to však nebyla. Poté musel Levita na roh vyrazit ránu z pětadvaceti metrů od Karima El Ahmadiho, jedinou možnost domácích zmařil střídajícímu Charlisonu Benschopovi dvacet minut před závěrečným hvizdem jistý hostující gólman Rob Van Dijk.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - SBV Vitesse 1:1

03.02.2010 20:45

Góly: 60. Erik Falkenburg - 89. Serginho Greene

Sparta Rotterdam přivítala na své půdě Vitesse. Utkání se vyvíjelo podle představ domácích, avšak v samotném závěru přišla jedna malá chybička a hosté trestali. Utkání tak skončilo remízou 1:1 a oba celky si tak body rozdělily.

Domácí sparťané začali dobře. Již od samého úvodu se tlačili více do zakončení. Jediná chyba byla ovšem v konečné přihrávce, která postrádala potřebnou přesnost. V dobré šanci se ukázal Rydell Poepon. Ten se z přímého kopu chtěl ukázat, avšak hostující brankář byl proti a jeho střelu chytil.

Neuběhlo však mnoho a do dobré šance se dostal hostující Nilsson. Bohužel pro něj vyhořel na brankáři domácích. A byl to právě Nilsson, který utkání trochu rozhýbal. Hráči díky němu začali více běhat a utkání tak bylo o něco zajímavější. V dobré šanci se i díky aktivní hře objevil Santi Kolk, avšak jeho střela z pěkných dvanácti metrů postrádala značně na přesnosti.

Na řadu přišel druhý poločas a s ním měli přijít i branky. Neuběhlo mnoho a první přišla. K přímému kopu se postavil Kevin Strootman , avšak jeho střelu brankář pouze vyrazil. Naštěstí pro Spartu se k doraženému míči dostal Falkenburg a ten se již nemýlil.

Vitesse poté začalo více útočit. Nilssona bylo znovu plné hřiště, avšak Sparta se bránila velice zdatně. Ten se ovšem dostal do šance i v samotném závěru utkání, kdy hostující tlak vrcholil. Nilsson se dostal k míči a vypálil. Bohužel pro něj však míč orazítkoval pouze břevno. K odraženému míči se však rychle dostal Greene a dorážkou vyrovnal. Čas ovšem poté ubíhal velice rychle a utkání tak skončilo smírně 1:1.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Roda JC 4:0

03.02.2010 20:15

Góly: 54. Luis Suárez (pen.), 69. Luis Suárez (pen.), 79. Luis Suárez, 86. Luis Suárez

To byla panečku jízda. Luis Suárez všem pochybovač opět ukázal, že jej jen tak něco nezastaví. Ve druhém poločase utkání proti Rodě vsítil hned čtyři branky a sám tak zařídil pro svůj Ajax vysoké vítězství 4:0.

Uruguayský kanonýr poprvé otevřel skóre až devět minut po přestávce, kdy se trefil z penalty. Zanedlouho podobným stylem rozvlnil síť podruhé a zbývající dvě trefy si nechal na závěrečnou jedenáctiminutovku.

Již první poločas nabídl několik velmi zajímavých akcí, ani jedné straně se ale gólově prosadit nepodařilo, a proto se skóre dlouho neměnilo. Za domácí mohl otevřít střelecký účet duelu Demy de Zeeuw, jenže svůj pokus poslal poměrně hodně nad. Za hosty vyzkoušel jako první štěstí Mads Junker, ale ani on nedopadnul o moc lépe.

Luis Suárez na sebe upozornil už v 24. minutě, kdy se mu povedlo svým projektilem nastřelit tyčku, od ní se však míč bohužel do brány neodrazil. Když už první poločas spěl ke svému konci, pokusil se překvapit Stekelenburga Hadouir, ovšem pro úspěšné zakončení by musel přesněji mířit.

Zlomový moment celého střetnutí přišel v 54. minutě. De Fauw sundal k zemi v pokutovém území aktivního Suáreze a rozhodčí okamžitě ukázal na penaltový puntík. K exekuci se přihlásil samotný postižený a proměnil. Blízko vyrovnání byl Mads Junker, který šel zcela sám na Stekelenburga, jenže v rozhodující části selhal a míč poslal mimo území tři tyčí.

De Fauw skutečně neměl svůj den. V 68. minutě se dopustil dalšího penaltového faulu a navíc byl vyloučen. Gólový Suárez se opět nemýlil a potvrdil pověst chladnokrevného fotbalového zabijáka. Za dalších zhruba deset minut jej vybídl ke skórování Pantelič a bylo to už 3:0. V samotném závěru překonal Tytona Suárez počtvrté a mohl si vychutnávat bouřlivé ovace.

Více informací k zápasu

FC Twente - Heracles Almelo 2:0

03.02.2010 20:00

Góly: 43. Bryan Ruiz, 66. Blaise N'Kufo

Twente dokázalo zabrat a v domácím zápase proti Heraclesu Almelo zvítězilo 2:0.

Utkání začalo pomalu. Oba celky se rozkoukávaly celkem dlouho a první šance přišla až po půlhodině hry. Byl to překvapivě hostující celek, který byl více aktivnější. Bohužel si však nedokázal vypracovat žádnou větší šanci.

Poté o sobě začali dávat vědět domácí, avšak velice často zapomínali na zadní vrátka. Nechybělo mnoho a jedna chyba mohla být potrestána. Wout Brama se snažil vyvést míč, avšak ten ztratil. Toho se rychle zmocnil Kwame Quansah a poslal dlouhý pas na rozeběhnutého Evertona. Ten si pohrál s míčem a tvrdou ranou vyzkoušel pozornost domácího brankáře. Ten byl však připraven.

Ovšem poté přišla i velká domácí šance. Po straně se uvolnil Kenneth Perez a přesným pasem vybídl ke skórování Petera Wisgerhofa. Ten namířil svůj pokus těsně nad branku hostů.

Blížil se konec prvního poločasu a domácí se stále drželi v dobrém tlaku. Twente získalo výhodu přímého kopu. K tomu se postavil Perez a našel nabíhajícího Douglase. Ten si dokázal míč zpracovat a poslal přesnou přihrávku na Ruize, který poslal domácí do vedení.

Tím poslal hostující celek do kolen. Domácí jasně dominovali. Začátkem druhého poločasu šlo vidět, že Twente stojí o to, aby svůj náskok navýšilo. To se však nedařilo, avšak hosté začali více chybovat. Jedné velké hrubky si s blížícím se koncem dopustil Quansah. Té využil N'Kufo a dostal se do slibné pozice, kterou využil a domácí vedli již 2:0.

To Twente stačilo a tak se do ničeho nehrnulo. Naopak hosté neměli ani trochu snahy stav zvrátit a tak utkání stavem 2:0 skončilo.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Utrecht 2:1

03.02.2010 20:00

Góly: 7. Ola Toivonen, 60. Orlando Engelaar - 39. Sander Keller

PSV zabralo a na domácí půdě si dokázalo poradit s Utrechtem, který svou kůži ovšem nedal zadarmo. Domácí se tak radovali pouze z těsné výhry 2:1.

A kdo ví, jak by utkání skončilo, nebýt i zbytečného vyloučení hráče hostujícího celku. Začněme však od začátku. Z toho mělo více domácí PSV a již od samého úvodu na svého soupeře tlačilo.

Své ovoce to přineslo v 7. minutě. Balazs Dzsudzsak byl aktivní a to se také projevilo na jeho hře. Zpracoval si míč a sebevědomě si to namířil směr hostující branka. Když byl ovšem vytlačen mimo střeleckou pozici, rozhodl se k centru. Místo branky si tedy zapsal alespoň asistenci, protože jeho přesný centr si našel přímo volného Toivonena, který s ledovým klidem poslal PSV do brzkého vedení.

PSV v tu chvíli na hřišti jasně dominovalo. O další dobrou šanci se postaral Ibrahim Afellay. Ten si zpracoval míč na hranici dvacetimetrové vzdálenosti a okamžitě ho napálil na branku. Jeho střele ovšem scházela větší přesnost, a tak brankář Vorm neměl žádný problém jí chytit.

Blížil se konec prvního poločasu a hosté se začali probouzet. Aktivnější hra také nutila domácí celek k chybám. Jedné takové využil Nana Asare. Když domácí obránci nedávali dostatečný pozor, tak se dokázal prosmýknout mezi nimi a vypálit. Bohužel však jeho střelu domácí brankář vyrazil. Naneštěstí pro něj však míč od jeho těla odletěl příliš daleko a jako první u něj byl Keller, který šikovnou dorážkou srovnal stav utkání.

Druhý poločas měl přinést hon za vítězstvím domácích. To se také stalo. Domácí začali více běhat a bylo znát, že opravdu chtějí vyhrát. Aktivní byl především Orlando Engelaar, který byl vidět u každé akce PSV. Za jeho dravost se mu dostavila i odměna. V 60. minutě si to namířil středem hřiště na branku hostů, místo střely zvolil přihrávku, kterou mu ovšem spoluhráč vrátil a Engelaar tedy napřáhl ke střele. Ta se mu opravdu povedla a brankář mohl jen marně zírat, jak míč letí do rohu branky.

Hosté poté trochu přidali. Snažili se o vyrovnání, ovšem plány jim zhatilo zbytečné vyloučení střelce Kellera, který po druhé žluté kartě musel v 77. minutě předčasně do šaten. To domácím vyhovovalo a výsledek si bránili. Hosté už drápy nevytáhli a utkání se prakticky dohrálo v klidném tempu.

Více informací k zápasu

FC Groningen - ADO Den Haag 2:0

03.02.2010 20:00

Góly: 16. Andreas Granqvist (pen.), 58. Danny Holla

Groningen na domácí půdě měl přivítat Den Haag již včera, ovšem utkání bylo přeloženo na dnešek a tato změna domácím zřejmě prospěla. Utkání totiž patřilo právě jim a na konci se mohli radovat ze zaslouženého vítězství 2:0.

Začátek utkání však patřil hostujícímu celku. Do první vážnější šance se dostali po rohovém kopu Buijse, když se sám před brankářem ocitl Jens Toornstra. Ten ovšem v dané situaci nezachoval chladnou hlavu a trefil pouze domácího brankáře.

Poté však přešli do útoku domácí. Míše se chopil Granqvist a namířil si to přesně k hostující brance. Na cestě mu však vystavil stopku jeden z obránců. Bohužel pro hostující Den Haag byl už Granqvist v pokutovém území a tak rozhodčí neváhal ani minutu a nařídil penaltu. K té se postavil sám postižený a s přehledem poslal domácí do vedení.

Granqvist ukázal svou kopací techniku i o pár minut později, kdy se po faulu na Matavze kopal přímý kop z velice příjemné pozice pro domácí. Ke vstřelení branky mu však ovšem scházelo pár centimetrů. Tím tedy skončil první poločas a na řadu přišel druhý. V tom se očekávalo, že ADO začne útočit na vyrovnání, ovšem Den Haag jakoby o srovnání stavu nestál.

Běžela 58. minuta a do skvělé šance se dostal díky přesné přihrávce Thomase Enevoldsena útočně laděný Danny Holla, který se se zakončením nemazal a zvýšil na 2:0. Tím ovšem všechno v utkání skončilo. Domácí vedli o dvě branky a hosté se k ničemu nehlásili. Takové tempo vydrželo až do samotného konce a tak se domácí mohli radovat z cenného zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

NAC Breda - AZ Alkmaar 1:1

02.02.2010 20:00

Góly: 90. Kees Kwakman - 75. Niklas Moisander

Podle očekávání dopadl souboj celků, které se měly prát o účast v kvalifikaci o Evropskou ligu. Breda má v této chvíli celkem slušnou formu a neočekávalo se, že před vlastními fanoušky proti trápícímu se Alkmaaru ztratí všechny korálky. Ovšem výběr Dicka Advocaata nemůže v této fázi sezóny složit zbraně a potřebuje každý bodík, který by ho dostal alespoň na nějaké lepší umístění. A právě tento bod by k tomu mohl na chvíli pomoci.

Breda totiž měla v utkání velké štěstí, což potvrzuje dobře načasované vyrovnání. Ve velmi vyrovnaném průběhu inkasovala čtvrthodiny před koncem a vypadalo to, že o všechno přijde Jenomže Alkmaar má letos kromě výpadků formy i smůlu a dostal další branku v nastaveném čase, proto se nemůže výsledkově odpíchnout ke špici. Výkon však předvedl dobrý a Advocaat tak konečně může papírově plánovat cestu vzhůru.

Hosté byli vskutku po téměř celou dobu lepším mančaftem a výhru by si jistě zasloužili. Nicméně úvod patřil Bredě. V 8. minutě po výborné zpětné přihrávce Joonase Kolkky se pokusil neúspěšně rozvlnit síť Edwin de Graf, hned na to vypálil nepřesně z dobrých 25 metrů Kurt Elshot. Hosté na těžkém terénu zahrozili až po půl hodině hry, po dobrém průniku Mounira El Hamdaouie však mimo pálil švédský záložník Pontus Wernbloom.

Těsně před pauzou musel předvést famózní zákrok brankář domácích Jelle Ten Rouwelaar, který zblízka vyrazil pokus El Hamdaouie, jemuž přímo namazal nepřesnou přihrávkou Kees Kwakman. Alkmaar se dostal do vedení po přímém kopu, kdy hrubku udělal útočník Bredy Anthony Lurling a nedokázal odvrátit balón do bezpečí, volnou klec proto poté trefil asi z 12 metrů obránce Niklas Moisander.

Jneže jako by to byla okamžitá vzpruha pro Bredu a domácí výběr začal útočit. Když už to vypadalo, že rozhodčí odpíská konec, tak se k přímému kopu z dobrých 30 metrů postavil Simon Poulsen. Poslal balón přímo do vápna, kde do něj hlavou trkl Kees Kwakman a překonal naprosto bezmocného Sergio Romera, který nemohl s hlavičkou z bezpsotřední vzdálenosti dělat skoro nic - 1:1.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SC Heerenveen 3:1

02.02.2010 20:00

Góly: 11. Ferry de Regt, 14. Gonzalo García, 16. Sandro Calabro - 35. Gerald Sibon (pen.)

Venlo parádně začalo utkání proti Heerenveenu. Ten se ze skvělého startu domácích nemohl oklepat a v průběhu utkání dokázal pouze snížit na konečných 3:1.

Domácí vstoupili do utkání jednoznačně pravou nohou. Hned od samého začátku totiž bylo domácích hráčů všude plno a brzká branka doslova visela ve vzduchu. Netrvalo mnoho a Venlo se jí také dočkalo. V 11. minutě se k míči dostal Achmed Ahahaoui, pohrál si s hostující obranou a přesnou přihrávkou našel volného Gonzalo De Regta. Ten se náhle ocitl prakticky v brankové šanci a také ji využil.

Domácí se tak radovali z brzkého vedení. Tím však famózní pětiminutovka pouze začala. Neuběhlo totiž mnoho a o pouhé tři minuty později se totiž po rohovém kopu domácích zrodila tlačenice před brankou Heerenveenu. V té se nejlépe zorientoval Gonzalo García-García a tvrdou ranou poslal Venlo do vedení 2:0.

Euforie v tu chvíli zaplnila ochozy. Ty ovšem ani přinejmenším netušili co bude následovat. Neuběhli totiž ani dvě minuty a Venlo bylo znovu v útoku. Ruben Schaken si povodil míč po postranní čáře a křižnou přihrávkou našel volného Sandra Calabra. Ten si v zakončení počínal s přehledem a domácí se dostali do překvapivého vedení 3:0.

Hostům v tu chvíli zazvonil budíček, protože teprve po třetí brance si začali konečně přihrávat a hrát směrem kupředu. Domácí ovšem nabaženi fantastickým vstupem nepustili srdíčka z Heerenveenu do žádné šance. Vyjímkou se ovšem stala jediná šance hostů. Viktor Elm přesnou kolmicí vyslal Geralda Sibona, který přesnou střelou snížil.

Utkání se poté přehouplo do druhého poločasu, ve kterém domácí jasně svého soupeře přehrávali. Heerenveen tak neměl jedinou šanci, aby vstřelil kontaktní branku. Naopak Gonzalo mohl vedení svého celku navýšit, avšak z dobré pozice nastřelil pouze padajícího brankáře hostů Vandenbussche. Utkání se poté dohrálo v klidném tempu, aby se domácí mohli po devadesáti minutách radovat z důležitého vítězství 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven21174049:1455
2.FC Twente21174042:1555
3.AFC Ajax21144360:1746
4.Feyenoord Rotterdam21126332:1742
5.Heracles Almelo21103827:2833
6.FC Utrecht2188524:2032
7.NAC Breda2186729:3030
8.AZ Alkmaar21921033:2429
9.FC Groningen2176825:2827
10.VVV Venlo2159729:3024
11.SBV Vitesse21651024:3423
12.Roda JC21551125:4020
13.SC Heerenveen21621323:3920
14.Sparta Rotterdam21551120:3720
15.NEC Nijmegen2047922:3519
16.ADO Den Haag21461120:3818
17.Willem II20521324:3917
18.RKC Waalwijk21401717:4012
Zbývající zápasy
02.02. 20:00NEC Nijmegen - Willem II

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sakra, zase odložené zápasy, to ty preview píšu úplně zbytečně...

Reagovat
smazaný uživatel

Suaréz 2 goly z penalty, to zas bude keců.

Reagovat
smazaný uživatel

Suaréz je borec

Reagovat
supervizor

Pokud to byly regulérní penalty, tak proč by kdo kecal?

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni níže, takový se najdou vždycky. Ale já mu ty goly přeju, je to frajer.

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko ich už v tejto sezóne dal z bieleho bodu? Z penalty by dala aj královna Alžbeta.

Reagovat
smazaný uživatel

z penalt jich dal 6

Reagovat
smazaný uživatel

6 z 22..., takže by i bez nich vedl tabulku střelců

Reagovat
smazaný uživatel

Preceňovaný, veľa toho aj spáli.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, kdyby dal všechno měl by tak 40 gólů a Ajax by vedl tabulku o 4 body

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby...

Reagovat
smazaný uživatel

nepoznal si ironii

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze je to 7/24 aspon podle statistik tady na EF

Reagovat
salami

běž to vyprávět slávistům

Reagovat
Bennhy

Toivonen

Reagovat
afc ajax

suarez 4 goly

Reagovat
Bennhy

Suarez uz dlho v Ajaxe nevydrzi

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by jit do MU misto owena

Reagovat
smazaný uživatel

ach ten Suaréz...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zdá se mi, že nějak ztloustl.

Reagovat
smazaný uživatel

očividně mu to nepřekáží

Reagovat
smazaný uživatel

to víš ty góly jsou těžký a vem si kolik jich na svém kontě už má

Reagovat
smazaný uživatel

Ruiz je bomber. Prvá sezóna v Európe a takto sa presadzovať aj v zápasoch, keď mužstvo nehrá nič. On z minima šancí vyťaží maximum. Stačí mu 1-2 sekundy voľného priestoru, a udrie ako pravý zabiják. Herne mi pripomína Torresa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ospravedlňujem sa, snajproval už tri roky za Gent.

Reagovat
smazaný uživatel

snajproval

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Suárez , prostě nejlepší hráč Eredivisie Teď musíme sestřelit Twente

Reagovat
smazaný uživatel

no do prdele až teď jsem si všiml, že ztrácíte 9 bodů . věděl jsem, že je Ajax 3., ale myslel jsem, že je v závěsu za těma dvěma..., p.s.: jaká je zhruba aktuální cena Luise ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak kolem 30 milionů euro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

njn on je teď opravdu pro Ajax nepostradatelný, bez něho si lze nyní útočnou hru Ajaxu těžko představit, Ajax ho bude chtít opravdu zpeněžit, ale Luis zatím nikam odcházet nechce, dokonce zítra má prodloužit s Ajaxem smlouvu

Reagovat
Stiksxx

tak on to prodlouží schválně aby pak při jeho přestupu v létě museli Ajaxu zaplatit a aby z toho měl nějaký peníze..sou tak domluvený..

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, on má smlouvu do roku 2012 a prodlouží jí jen o rok, v tom zase problém nevidím, spíše si myslím a je to moje přání, že v létě ještě neodejde

Reagovat
Arne

Kupte Panteho, lepší hráč zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pante teď bude prodlužovat smlouvu s Ajaxem

Reagovat
Arne

Tak chystaji se jednat, ale s nim ty jednání nemuseji bejt snadný... Ale snad zůstane.

Jinak co je s tebou?

Reagovat
smazaný uživatel

což Pante mě tak netrápí, jak spíš možný nebo spíše pravděpodobný odchod Luise , doufám, že když už ho prodáme, tak z toho vymáčkneme co nejvíce, tak kolem 30 mega euro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 30 je extrém, ale keď za neho toľko dostanete, tak si môžte gratulovať. Osobne mi Ruíz príde lepší útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

bože, viděl si někdy hrát Luise??? Asi ne, jinak by si tohle v životě nemohl napsat

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si videl hrať Ruíza? Ano videl som Suaréza, aj v minulej sezóne. Páli mu to, nepopieram, ale je prehypovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť on táhne Ajax, má na svým kontě 22 gólů a něco kolem 11 asistencí, navíc je to reprezentant své země, kde hraje společně v útoku s Forlánem, prostě je to neuvěřitelný hráč s obrovským potenciálem

Reagovat
smazaný uživatel

Však práve, mužstvo pracuje na neho. Má čuch na vyýber miesta , ale aj toho veľa spáli, čiže aj v efektivite by sa mohol zlepšiť. V kvalitnejších ligách by sa mu to vypomstilo.

Reagovat
smazaný uživatel

mužstvo nepracuje na něho, ale on pracuje pro mužstvo to, že dává góly neznamená, že hrajou jenom na něj, on si prostě dokáže šance vytvářet i sám, což u Ruize není pravidlem, ten je spíše do vápna

Reagovat
smazaný uživatel

V efektivite je Ruíz ďaleko lepší ako Suaréz. Aj keď Suaréz nie je typický hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak efektivnější být může, koukni se, jak dopadli efektivní Afonso Alves a Huntelaar. Totálně vyhořeli. Takový útočník je dobrý do Eredivisie, ale ne do top klubu, tam má mnohem horší přechod než takový Suarez, který je všestranější.

Reagovat
smazaný uživatel

Zjavne si s ním nevidel ani jeden zápas. Ani Torres nie je typom útočníka, ktorý by si vytváral šance sám, ale mu ich pripravujú a....presadil sa. Útočníkov, ktorý dokážu v mizernom zápase rozhodovať a dať gól z 1,5 šance za zápas je vždy málo. A súdy , že by sa Ruíz nepresadil a Suaréz ano, sú trochu tendenčné, lebo jedného si videl , druhého nie. Alves je typom útočníka, čo si dokáže vytvoriť šancu a jeho herný prejav sa mi spočiatku páčil, vedel obísť hráča, prihrať do kombinácie....ale bol u neho obrovský problém, že to bol jeden z najväčších páličov. A postupne to šlo s ním aj z herného hľadiska dolu vodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že by za něj někdo dal 30 milionů eur. 15-20 možná.

Reagovat
smazaný uživatel

15, maximálne.

Reagovat
smazaný uživatel

nechci se tady hádat, ale Ajax ho za 15 neprodá ani náhodou To by se museli úplně zbláznit

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemá hodnotu 30 melónov, takú hodnotu nemajú ani odskúšaní kanonieri z Primery či Premier League, a nie z Eredivisie.

Reagovat
smazaný uživatel

se koukni za kolik Ajax prodává hráče, Hunter 27 milionů, Wesley 30 milionů, tak proč by Luis nemohl taky za tolik, navíc jestli se ukáže na MS 2010, tak proč ne? Navíc on odejít ani nemusí a možná, že zatím ani chtít nebude, protože zatím nesplnil cíl, který si dal

Reagovat
smazaný uživatel

MS by mohlo jeho cenu o dost zvýšit, to je pravda, ale v současnosti je jeho hodnota kolem těch 20 milionů eur. Nezapomeň, že Ajax poslední léta nehraje Ligu mistrů a pachtí se někde v Evropské lize, to jeho cenu dvakrát nezvyšuje...

Reagovat
smazaný uživatel

no ale, když vidíš dneska ty ceny hráčů, za kolik přestupují, tak prostě jeho cena je kolem 30 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Pod 20 těžko půjdou, 20 stál Huntelaar a jeho schopnosti byly poloviční.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší nie, ale zadarmo? Kto by nebral.

Reagovat
Arne

Favre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už patrí minulosti, asi ho to už tam nebavilo.

Reagovat
One-Real

Jinak zajímavej je pohled na vstřelený goly ..Ajax v nich vyjma PSV a Twente, kteří v nich jen marně sekundují SKORO celou ligu o více než polovinu

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez Jenom simuluje a kope penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no, kto to tu po tebe bude upratovať?

Reagovat
smazaný uživatel

už si to řešil s doktorem?

Reagovat
AjaxFans

Doktor neví co sním

Reagovat
smazaný uživatel

seš mimoň!

Reagovat
smazaný uživatel

ty nejsi asi moc v pořádku, viděl sem sice jen pár zápasů letos, ale hra Ajaxu stojí a pádá právě na výkonu Suareze(a jeho statistiky golů a hlavně asistenci hovoří za vše)

Reagovat
Godwinson

až tak bych to neřekl, ale je to jeden z těch nejnesympatičtějších hráčů, to je pravda ...

Reagovat
smazaný uživatel

1. Zuby potom Suarér

Reagovat
afc ajax

zavidiš Máš čo

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím

Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.

Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.

info zde:

http://freto.blog.cz/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele