základní část, 21. kolo
04.02.2010 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - Feyenoord Rotterdam 0:1

Fotbalisté Feyenoordu si udrželi svůj standard a i když se na těžkém terénu ve Waalwijku pořádně natrápili, vítězství se jim na konto rozhodně počítá. Naděje na Ligu mistrů proto žije, navíc jistota Evropské ligy se stále rýsuje do reálnější a reálnější podoby. To naopak Waalwijk i potřetí v jarní části prohrál o branku a šance na záchranu se mu kolo od kola vzdaluje, musel by se totiž v nejbližší době navézt na vítěznou vlnu.

Jedinou branku vsítil dánský veterán Jon Dahl Tomasson, který letos zažívá dobu vzkříšení a i když nepálí v každém duelu o sto šest, v důležitých momentech svému týmu opravdu pomůže. Po bezbrankové první půli se totiž trefil hned zkraje té druhé a nebýt toho, tak by Feyenoord možná ztratil. S přibývajícím časem by byl možná více nervózní a mohl by dokonce houževnatému mančaftu nabídnout nějaké ty příležitosti navíc.

Avšak hosté se museli klepat v posledních pěti minutách, přímo do kabin musel jít Denny Landzaat, který vysokou nohou zbytečně zajel do obránce Hanse Muldera. Trávník proto opustil už po necelé čtvrthodině hry pobytu na hřišti. Už po necelých deseti minutách hry se po přihrávce Diego Biseswara napřáhl Georginio Wijnaldum, avšak klec domácího výběru o kousek minul.

Waalwijk zahrozil o něco později, kdy Hans Mulder poslal do protiútoku Benjamina De Ceulaera, jeho střela však byla příliš zbrklá a neměla naději na úspěch. Těsně před pauzou se poprvé ukázal také Tomasson po skvělé nahrávce Biseswara a na druhé straně Derk Boerrigter, oba dva ale nebyli v zakončení přesní. Jenže dánský zabiják se výrazněji ukázal ve 48. minutě a byl z toho hned rozhodující gól.

Tomasson dostal přihrávku na levý kraj vápna a nádherným lobem obelstil všechny, ten skončil přímo pod horní tyčkou Levitovi branky. A poté Feyenoord téměř až do závěrečného hvizdu hru pohodlně kontroloval, dokázal se uklidnit. Přímý volný kop Andre Bahia si sedl přímo na hlavu Rona Vlaara, branka to však nebyla. Poté musel Levita na roh vyrazit ránu z pětadvaceti metrů od Karima El Ahmadiho, jedinou možnost domácích zmařil střídajícímu Charlisonu Benschopovi dvacet minut před závěrečným hvizdem jistý hostující gólman Rob Van Dijk.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele