Ligue 1 - preview 9. kola

01.10.2011, 10:08, aktualizováno 02.10.2011, 09:53
Previews
Velký tahák devátého kola je připraven uzavřít deváté kolo Ligue 1. Přímý souboj o první příčku svedou fotbalisté Paris Saint-Germain a Lyonu. Proti Brestu nutně potřebuje vítězství Marseille. Lille poměří síly s Rennes.
Lille OSC - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Má-li Lille pomýšlet na obhajobu titulu, musí se co nejdříve naučit znovu vyhrávat; doposud Garciovi svěřenci až příliš často dospěli pouze k remíze. Šanci přiblížit se na dostřel čelu tabulky se bude Dogám snažit zmařit těžký protivník - Rennes, které hraje ve velmi dobré formě, avšak trápí ho tentýž problém, totiž neschopnost dotáhnout dobře rozehraný zápas do úspěšného konce.

Jednou ze zbraní, kterou se hosté budou snažit prodloužit čekání Lillois na výhru, má být hbtý křídelník Jonathan Pitroipa. Trenér Antonetti předsezonní posile, která se uvedla velmi slušným způsobem, hodně věří, což dokládá jeho prohlášení, že právě Pitroipa má dostatek schopností na to, aby větral obrany soupeřů v L1 stejným způsobem, jako to loni dělal Gervinho. Pětadvacetiletý reprezentant Burkiny Faso, který do Bretaně zamířil z Hamburku, je podobně jako současný hráč Arsenalu známý velkou rychlostí a dobrou kontrolou míče.

"Umí vytvořit takové šance, na jaké se ostatní hráči nezmůžou," řekl Antonetti pro sportovní deník L'Equipe. "Je tím typem fotbalisty, který umí zaměstnat soupeřovu defenzivu prakticky sám. Připomíná mi Gervinha, když ještě hrál v Le Mans. Fanoušci Lille byli zvyklí pozorovat Gervinha, jak ničí soupeřovy obrany, ale v dnešním zápase uvidí, jaké to je být na druhé straně," nešetří holohlavý kouč chválou na svého nového svěřence.

Sám Pitroipa si dobře uvědomuje, co taková srovnání znamenají. "Nebojím se hrát jeden na jednoho," říká. "Je to výzva, a já mám výzvy rád. Jsem silný v tom, že si sám dokážu vytvořit řadu příležitostí. Jsem silný a umím hrát technicky," vyjmenovává své hlavní zbraně fotbalista, který však chová ke Gervinhovi velký respekt: "Je možné, že máme stejné schopnosti, ale on byl ve Francii déle než tři roky. Já se tu teprve rozkoukávám, nicméně doufám, že se mi podaří dosáhnout jeho úrovně."

Oba celky by v následujícím zápase měly vyhrát, chtějí-li udržet těsný kontakt s vedoucí pozicí. Rennes naposledy předvedlo velmi dobrý výkon v Evropské lize proti Atléticu Madrid, ale nakonec získalo pouze bod za remízu 1:1. Proti Lille navíc nebude moci nastoupit střední záložník Stéphane Dalmat. Z Garciova týmu se mezitím stává pomalu expert na nerozhodné výsledky; když v týdnu v Lize mistrů nedokázalo porazit Trabzonspor, připsalo si už pátou plichtu ve všech soutěžích v řadě.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Baša, Rozehnal, Béria - Mavuba, Balmont, Pedretti - Cole, Hazard - Sow
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Danzé, Kana-Biyik, Mandjeck, Foulquier - M'Vila, Pajot, Feret - Pitroipa, Hadji, Montaňo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Stade Brestois  (neděle 17:00)
Strašidelná jednička. Obhájce francouzského titulu z předminulé sezony - Olympique Marseille - se v lize i nadále trápí a zatím z osmi zápasů dokázal urvat jediné vítězství. Tuto statistiku by mohl znásobit již v dnešním utkání s trápícím se Brestem.

Svěřenci Didiera Deschampse sice v minulé sezoně až do posledního kola zatápěli nakonec vítěznému Lille v cestě za titulem, v letošním ročníku ale jako by Marseille chyběla větší sehranost a vyrovnanost. Start do nového ročníku byl potom pro marseillské hrůzostrašný: tři remízy následovaly tři prohry, na první tříbodový úspěch si museli počkat až do kola sedmého, kdy porazili Évian 2:0.

Alespoň na jedné frontě se ale Deschampsovým mužům přeci jen daří - a to na frontě mezinárodní. Z úvodních dvou utkání Ligy mistrů vyválčili francouzští bojovníci všechny body, když nejprve těsně porazili Olympiakos 1:0 a následně před vlastními fanoušky přejeli německý Dortmund 3:0. Dvěma brankami se blýskl André Ayew, třetí přidal Loïc Rémy.

"Ne všechno bylo proti Dortmundu perfektní. Ale to vítězství by nám mohlo pomoci v utkání s Brestem. Je to utkání, ve kterém bych mohl dát šanci hráčům, kteří se prezentovali dobrým výkonem v Champions League. Kdybych mohl vysvětlit rozdíl mezi naší výkonností na mezinárodní a národní úrovni, velmi by mě to těšilo," posteskl si manažer Olympiqueu Deschamps.

"Ale důležité je, abychom nyní na tento výsledek navázali a hráli stejně dobře každé tři až čtyři dny. Podle mě stále děláme v zápasech až příliš mnoho chyb. To je ten největší problém a to je také důvod, proč nemohu odhadnout, co se nakonec stane v utkání s Brestem," dodal trenér domácího výběru, který se momentálně se sedmi body pohybuje až na třináctém místě v tabulce.

Loïc Rémy by se měl i dnes objevit v základní sestavě Marseille a to i přesto, že ho ještě před nedávnem trápila natažená šlacha. S jistotou ale nenastoupí Rod Fanni, který je suspendován, Zraněný je i Stéphane Mbia s Benoitem Cheyrouem, nejistý je pak start Djimiho Traorého. Také Brest má poměrně rozsáhlou marodku. S nejvyšší pravděpodobností nenastoupí Ahmed Kantari, Omar Daf, Moise Brou Apanga, Brahim Ferradj, Jonathan Ayiye, Johan Martial, Larsen Toure ani Joan Hartcock, po karetním trestu se ale alespoň vrací Santiago Gentiletti.

Zatímco Marseille má alespoň Ligu mistrů jakožto útěchu, Brest nemůže těšit vůbec nic. Loňský nováček po osmi kolech stále čeká na první vítězství - jako jediný tým spolu s posledním Nancy. Jeho šest získaných bodů za šest remíz ale zatím stačí alespoň na osmnácté místo.

I když se nakonec zápas nejspíš ničím výraznějším do historie nezapíše (pokusíme se to zakřiknout), bude se jednat alespoň o 85. zápas Didiera Deschampse v řadě na lavičce Marseille. A to je jistě obdivuhodné číslo.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Azpilicueta, Diawara, N'Koulou - Lucho, Diarra - Morel, Kaboré - Valbuena, Ayew, Ayew
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Zebina, Gentieltti, Makonda - Poyet, Culma, Lička, Lesoimier - Ayite, Roux
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.10 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
V Parku Princů se letos představí dosud nejzvučnější soupeř a okamžitě půjde o šlágr devátého kola francouzské Ligue 1. Proti Paris Saint-Germain se totiž postaví Lyon. Zároveň se bude jednat o přímý souboj o první místo...

Po osmi zápasech mají obě mužstva shodně 17 bodů. A nejen, že se shodují v pěti výhrách, dvou remízách a jedné prohře, ale mají také na chlup stejné skóre (14:7), což je poměrně kuriózní. Ve větší pohodě může jít do zápasu nicméně hostující Lyon, kterému se dařilo v Evropské lize, když porazil Dinamo Záhřeb. To PSG neuspělo na hřišti Bilbaa.

Kouč Lyonu Remi Garde věří, že nedělní duel v Paříži bude stejně kvalitní jako ten proti chorvatskému soupeři. "Nedělní utkání je velice důležité, ale ne rozhodující," odmítl Garde mluvit o zápasu, který by snad měl rozhodnout o titulu. "Bude mít kvalitu jako v Lize mistrů. Nevím, jak jsme na tom po sedmi zápasech v 21 dnech, protože to vyžaduje velké množství energie, ale abychom uspěli, musíme udržet na uzdě emoce," míní Garde, jenž se však nechce na únavu vymlouvat.

"Na naši fyzickou kondici se nemůžeme v neděli vymlouvat, stejně jako PSG. Víme, že jsme schopni uspět, takže se o to také pokusíme," dodal Garde. Lyon ovšem dokázal z 30 návštěv hlavního města jen šestkrát přivést tři body a ani dnes to nebude snadné.

Paris Saint-Germain má totiž po velkém letním utrácení ty nejvyšší ambice, ačkoliv ve čtvrtek Bilbao ukončilo jeho desetizápasovou šňůru bez porážky. V kádru PSG je nicméně mnoho výborných fotbalistů a individualit, o nichž před utkáním mluvil trenér Antoine Kombouare.

"Miluji hráče, co mají ego. To jsou většinou hráči s charakterem a talentem," narážel například na letní posily Kevina Gameira a Javiera Pastoreho, který se minulý týden trefili do sítě Montpellieru. "Není to o tom, jestli dokážu tyto hráče zvládnout, ale jestli s takovými individualitami dokážeme vítězit. To je ta správná otázka. Pokud vyhrajeme, znamená to, že jsem je ukočíroval," uvedl Kombouare. "Abyste vyhrávali, potřebujete hráče s temperamentem a egem, protože bez toho nikdo nikdy nic nevyhrál."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SM Caen - OGC Nice  (sobota 19:00)
Fotbalisté Caen určitě nechtějí přijít o aktuální formu, kterou právě naopak chtějí potvrdit proti malátnému Nice. Domácí z posledních tří zápasů vytěžili hned sedm bodů, přičemž před deseti dny skolili i slavný Lyon a po něm i venku Évian Thonon Gaillard. OGC je v tabulce až sedmnácté a rádo by se alespoň částečně posunulo dál od sestupového pásma.

Nice v historicky devíti zápasech v Caen vyhrálo jen jednou jedinkrát, a to v roce 1996. Většina střetnutí těchto dvou celků končí smírným výsledkem, lepší vzpomínky má ovšem nyní určitě Caen, které v loňské sezóně na začátku května zvítězilo v Nice hladce 4:0. Právě tenhle výsledek pak domácí nakopl ke konečné záchraně.

Čtyři branky svěřenci kouče Francka Dumase nastříleli i naposledy nováčkovi z Évianu (4:2). Důležitou trefu na 3:2 tehdy vsítil Frédéric Bulot. "Jsem rád, že byl opravdu tolik rozhodující. Doufám, že všichni takhle budeme pokračovat," říkal záložník. "Jsme v dobrém tempu, naplno si věříme. Proti Nice to bude těžké utkání, ale je potřeba něco z něho získat."

Nice bylo v minulém kole zralé na ručník, než mu alespoň konečnou remízu 1:1 s Dijonem zařídila branka Francka Dja Djedjého z 90. minuty. "Caen má velmi dobrý tým. Ale my určitě nepojedeme do Normandie s přemýšlením, jak skvěle hrálo minule v Évianu," uvedl forvard Pobřeží slonoviny. "Chceme tam uhrát dobrý výsledek."
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Vandam, Heurtaux, Leca, Sorbon - Hamouma, Seube, Niang, Nivet, Bulot - K. Traoré
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Clerc, Civelli, Pejčinovič, Monzón - Abriel, Digard, Coulibaly, Faé, Mounier - Mouloungui
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - AC Ajaccio  (sobota 19:00)
Souboj dvou nováčků se odehraje v Dijonu, kam přijíždí Ajaccio. Zatímco domácím se daří, jsou na desátém místě a předvádějí dobrý fotbal, hosté nevstoupili do sezony ideálně a stále hledají potřebnou herní pohodu ke kýženému cíli, kterým je záchrana v lize.

Trenér Dijonu Patrice Carteron však dnešního soka v žádném případě nechce podcenit. "Ajaccio je podobný tým jako my, s podobným týmovým duchem," prohlásil pro oficiální stránky DFCO. "Mým cílem je připravit hráče na cokoliv, co je může potkat. Sezonu jsme rozehráli dobře a víme, že naši fanoušci budou jako pokaždé stát za námi," varoval soupeře.

"Ajaccio je pro nás velmi důležitý zápas, bude potřeba předvést podobnou vůli po vítězství jako nedávno v Évianu," připomněl Carteron srpnové utkání na půdě dalšího nováčka, kdy jeho tým vyhrál nejtěsnějším rozdílem a připravil tak soupeři první soutěžní porážku od března. "ACA je sice v tabulce pod námi, ale mají za sebou řadu těžkých zápasů s dobrými výsledky, jako je remíza v Lyonu nebo naposledy v Brestu. Ukázali, že venku hrát umí."

Dijon na tom přitom mohl být v tabulce ještě lépe, kdyby minulý týden neztratil vyhraný zápas v Nice gólem Dja Djédjého z poslední minuty. O kolo předtím potom Carteronovi svěřenci porazili Brest. "Na papíře to vypadá dobře, jednoho soka jsme doma porazili, s druhým venku uhráli bod," přemítá kouč. "Když se podíváme na druhou polovinu zápasu v Nice, není remíza nelogická," uznává. "Nicméně podíváme-li se na vyrovnávací branku, je jasné, že jsme měli v takové fázi zápasu lépe kontrolovat míč."

Domácí stále postrádají brankářskou jedničku Padovaniho, což ovšem při slušné formě jeho náhradníka Reyneta, který ještě loni chytal pouze třetí ligu, není takový problém. Ajaccio, které je díky nepříznivému skóre stále přikované k předposlední příčce, hlásí absencí více: ze základní sestavy budou chybět Begeorgi, který je v rekonvalescenci po problémech s kolenem, a N'Diaye, kterého zlobí třísla. Nenastoupí ani "zlý muž" Johan Cavalli, se čtyřmi žlutými a jednou červenou kartou dosavadní rekordman soutěže. Důvod je nasnadě - řízný záložník si odpykává pozastavení činnosti za karty.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Bamba, Zarour, Paulle, Souprayen - Marcq - Guerbert, Corgnet, Sankharé, Bauthéac - Jovial
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lippini, Medjani, Poulard, Bouhours - Pierazzi, Mostefa, Andre - Kinkela, Ilan, Sammaritano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.30 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Dobrý fotbal slibuje další z utkání devátého kola, kdy do Lorientu přijíždí skromné Valenciennes. Oba týmy mají slušnou formu a tradičně praktikují ofenzivní fotbal. Jasným favoritem jsou sice domácí, nicméně zvedající se hosté naposledy dokázali obrat o body Marseille..

A v táboře týmu ze severofrancouzského městečka panuje bojovná nálada. Ve svém rozhovoru to potvrdil zadák Rudy Mater, který doufá v udržení nastoleného trendu z posledních týdnů. Valenciennes, které bylo od začátku sezony přikováno k sestupovým pozicím, se po výhře 4:0 nad Dijonem a dvou remízách 1:1 s Nancy a Marseille vyšvihlo nad čáru ponoru a konečně se mu tak dýchá o něco volněji. "Opustili jsme sestupovou zónu a to je samozřejmě pozitivní, ale není to náš limit," řekl Mater. "Neměli bychom se tím nějak uspokojovat, musíme pracovat a stoupat tabulkou dál. Proto je velmi důležité, abychom tento víkend uhráli nějaké body, neboť poté následuje reprezentační přestávka."

Lorient neprohrál už šest utkání v řadě; zápas na jeho půdě proto bude pro Va'nnes opravdovou výzvou, a to i z jiného důvodu - Les Merlus totiž hrají na umělém povrchu. "Je to dobrý tým s kvalitními hráči," zopakoval Mater tradiční formulku. "Každý rok ztratí velké množství opor, ale vždy se jim podaří přivést odpovídající kvalitu a vystavět tým znovu. Nicméně i my víme, co je v našich možnostech, a nemáme v hlavách nic jiného než tři body."

"Pokud získáme bod, nebude to špatné, nicméně potřebujeme vyhrát. Remízy nás neposouvají kupředu," dodal obránce. "Podaří-li se nám dvakrát, třikrát vyhrát, půjdeme tabulkou rychle nahoru." Mater se vyjádřil i k netradiční lorientské umělce: "Není to ideální, ale připravili jsme se dostatečně. Protože na takový povrch nejsme zvyklí, trénovali jsme včera a předevčírem na umělé trávě."

Lorient do zápasu vyrukuje s ofenzivním rozestavením 4-4-2, přičemž jediným defenzivním záložníkem bude Tožan Alaixys Romao. Trenér Gourcuff tak musel učinit poté, co kvůli problémům se stehny vypadl ze sestavy tradiční štít Arnold Mvuemba.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Pedrinho, Bourillon, Écuelé Manga, Mareque - Jouffre, Romao, Coutadeur, Monnet-Paquet - Emeghara, Aliadière
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Isimat Mirin, Angoua, Bong - Sanchez - Ducourtioux, Cohade - Kadir, Pujol, Danic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Évian Thonon Gaillard  (sobota 19:00)
Velmi špatně je na tom po osmi kolech Nancy. I když ze čtyř zápasů dokázalo uhrát čtyřikrát remízu, k posunu v tabulce vpřed mu chybí jedno jediné - zvítězit. Jedině ASNL společně ještě s Brestem nemá na kontě ani jeden tříbodový výsledek. A domácí věří, že se tohle prokletí zlomí nyní proti nováčkovi Évianu Thonon Gaillard.

Svěřenci trenéra Jeana Fernandeze přitom nerozhodný výsledek získali ze zápasů s Lille, v Rennes nebo s Auxerre. Možná nejblíže byli výhře proti Valenciennes, tehdy vedli až do 82. minuty 2:1. "Musíme prostě do zápasů dávat něco navíc. Udělat zkrátka všechno pro to, abychom první zápas vyhráli," uvedl záložník Thomas Mangani.

Zatím se řádné přehnané humbuky kolem týmu Nancy dělat nemusí, je přece jenom pořád začátek sezóny. Ale už by opravdu nebylo od věci pořádně potěšit své fanoušky. "Víme totiž, že vítězství přináší pak další," ví Mangani. "Kapitán André Luiz náš ujišťuje, že už horší v této sezóně nikdy nebudeme."

Évian na tom není o moc lépe, od půlky srpna rovněž nezažil pocit zisku plného počtu bodů. "Jsme natolik kvalitní, abychom tohoto soupeře porazili," burcoval obránce, který je v Nancy na hostování z Monaka. "Budeme však muset být psychicky silní a vykazovat maximální koncentraci na tento zápas."

Hosté, kteří naposledy podlehli doma Caen vysoko 2:4 a kteří mají jen o tři body více než jeho soupeř, postrádají Mensaha, jenž bude mimo hru na čtyři týdny kvůli poraněnému stehnu. Domácím se vrátil do sestavy Karaboué, ovšem Brison, B. Traoré, Zola a Rashid ještě kouči Fernandezovi k dispozici nebudou.

Zvláštní může být utkání pro teprve sedmnáctiletého mladíka v brankářských rukavicích Paula Nardiho. Protože náhradník N'Dy Assembé má problémy třísly a Pillot je vykartovaný, zřejmě právě on bude dělat dvojku na lavičce jedničce Gregorinimu a v nejnutnějším případě vlastně může zasáhnout i do hry.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Grégorini - Hélder, André Luiz, Loties, Haidara - Diakité, Mangani, Karaboué, Bakar - Niculae, Moukandjo
Évian TG - pravděpodobná sestava:
Andersen - Dja Djedjé, Mongongu, Cambon, Ehret - Rabiu, Poulsen, Leroy, Tié Bi, Khelifa - Sagbo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Trochu jinou přípravu na utkání s Auxerre měli fotbalisté St. Étienne. Jejich hlavní stratég Christophe Galtier si na akademii v Clairefontaine dodělával trenérský kurs, a tak tréninky a vše okolo na sebe musel vzít asistent Alain Blachon. Auxerre, které si po letní čistce nevede vůbec špatně, by toho rádo využilo.

St. Étienne si ale z Galtierovy nepřítomnosti nedělalo velkou hlavu. "Stalo se to už jednou v minulé sezóně. Christophe tu nebyl, ale stále jsme byli v kontaktu," nastínil situaci jeho kolega. "Přípravu jsme udělali v předstihu. Máme i hráče, kteří jsou hodně vnímaví a nemají vlastně prakticky žádný problém."

Les Verts jsou aktuálně ve středu tabulky na jedenáctém místě, naposledy uhráli cenný bod na půdě Rennes. Určitě by však po pěti kolech konečně slavili nějaké to vítězství. Auxerre je deváté jen dva body vepředu. "Je to silný tým, protože má skvělý mix mladých a zkušených hráčů. Hlavně smýšlí útočně, je strašně nebezpečný," pochválil soupeře Blachon.

AJA si vede po osmi kolech celkem dobře, byť mu mnozí experti i novináři psali úplně jiný scénář. Prohrálo zatím pouze jednou jedinkrát a to na začátku sezóny s Montpellierem, od té doby nezažilo sedm utkání v řadě porážku. Naposledy přitom bez milosti smetlo loni pátý tým Ligue 1 Sochaux s přehledem 4:1.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Nery, Zouma, Paulao, Ghoulam - Aubameyang, Guilavogui, Lemoine, Clément, Sako - Kitambala
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Boly, Grichting, Sidibe - Oliech, Chafni, Traoré, Cissé, Contout - Sanogo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Deset inkasovaných branek museli přetrpět fanoušci Sochaux v posledních zápasech. A další by mohly být na cestě, na východ Francie se totiž chystá rozjeté Toulouse.

Sochaux nezačalo novou sezonu úplně podle svých představ, když nejdříve vypadlo ve čtvrtém předkole Evropské ligy s Metalistem Charkov a následně nedokázalo v prvních dvou zápasech uhrát vítězství. V posledních dvou zápasech navíc tým utrpěl hned dva těžké debakly, když nejdříve podlehl 2:6 Rennes a následně 1:4 Auxerre.

"V posledních dvou zápasech inkasovali celkem hned desetkrát. Určitě to budou chtít odčinit. Doma se určitě budou chtít předvést před vlastními diváky, budou je hnát kupředu. Budou riskovat, bude na nás, jestli s nimi dokážeme udržet krok," sdělil Franck Tabanou, záložník hostujícího týmu.

Záložník Marvin Martin přiznal, že se jeho mužstvo musí z těchto výsledků otřepat. "Hodně jsme o tom v posledních dnech mluvili. Trenér a prezident ale dali všechno již do pořádku. Máme za sebou dva velmi nepovedené zápasy, a to především druhé půle," připomněl druhé poloviny utkání s Auxerre a Rennes, v nichž tým inkasoval hned čtyřikrát.

"Proti Auxerre jsme utkání kontrolovali. Myslím, že to je v našich hlavách, nejsme koncentrovaní. Musíme dát vše rychle zase do pořádku. Máme svou pýchu. Inkasovat deset branek ve dvou po sobě jdoucích utkáních je jednoduše moc a každý to ví."

Naproti problémům Sochaux je Toulouse poměrně bez starostí. Nicméně vítězství z dnešního utkání by mu mohlo pomoci k postupu na první místo v tabulce Ligue 1. Tým Alaina Casanovy má stejně jako Lyon a Paris Saint-Germain 17 bodů, tyto dva týmy se pak utkají ve vzájemném zápase v neděli.

"Přemýšlíme o tom, ale zatím je opravdu velice brzy. Neděláme si zbytečně problémy, nejsme pod tlakem. Myslím, že oproti minulému roku jsme se zlepšili po psychické stránce. Sebrali jsme několik bodů v závěru utkání," sdělil Tabanou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Stále teprve jedno jediné vítězství straší fotbalisty Bordeaux po osmi odehraných kolech. Mistr Francie z předloňského roku se zatím trápí, dnes se navíc postaví zatím dobře rozjetému Montpellieru.

Bordeaux nezačalo sezonu vůbec dobře, když z úvodních tří zápasů získalo pouze dva body. V následujícím utkání sice přehrálo 2:1 Valenciennes, ale to je zatím všechno. Od konce srpna čeká výběr Francise Gillota na výraznější úspěch, zarážející je například bezbranková remíza s Évianem. V dalších utkáních tým prohrál s Lyonem i Toulouse, body si rozdělil s Lille a se sedmi body mu patří až čtrnácté místo.

"Můžeme o tom dlouho mluvit, ale zápasy se rozhodují na hřišti. Proti Toulouse (2:3) jsme sice měli dobrou první poločas, ale vše jsme prohráli v polovině druhé. Proti Lille (1:1) to byl vyrovnaný zápas, ale s Lyonem (1:3) jsme naprosto zkolabovali. Nedokážeme navázat na dobré výkony," stěžoval si Francis Gillot, manažer Girondins.

"Proč to tak je? Položil jsem si tuto otázku po duelu s Lyonem a musím uznat, že prostě nevím. Možná to je kvůli nedostatku sebedůvěry. Inkasujeme příliš branek - přestože vstřelíme dvě branky, neznamená to, že bereme body. Proti Évianu se nám skórovat nepodařilo, ale jinak jsme soupeři vždy alespoň branku vstřelit dokázali. Na druhé straně jsme inkasovali patnáctkrát v devíti zápasech. To je pak složité," zamyslel se Gillot, jehož obrana patří k nejhorším v celé lize.

Dnes se navíc bleděmodří postaví silnému Montpellieru, který dosud v lize zaváhal pouze třikrát a se šestnácti body mu patří skvělé čtvrté místo. Přesto se ani MHSC nevyhnuli klopýtnutí - v minulém utkání jejich svatostánek vyloupilo Paris SG, které domácím nadělilo dokonce tři branky.

"Je pravda, že Montpellier načal tuto sezonu opravdu velice dobře. Hrají na nejvyšší úrovni již tři roky, je to velice silný tým, proti kterému se rozhodně nehraje jednoduše," sdělil na adresu svého soupeře ještě Gillot.

To záložník hostů Cyril Jeunechamp by rád dal zapomenout na minulý výsledek 0:3 s Paris Saint-Germain. "Pokusili jsme se mladším hráčům vysvětlit, že porážka jako tato nám může do budoucna pouze pomoci. Potřebujeme takové prohry jako lekci do dalších zápasů."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon852114:717
 Paris Saint-Germain852114:717
3.Toulouse FC852112:717
4.Montpellier HSC851215:916
5.Stade Rennes843118:1215
6.Lille OSC834113:1013
7.FC Lorient834110:713
8.SM Caen841312:1013
9.AJ Auxerre825114:1011
10.Dijon FCO83147:1410
11.AS Saint-Étienne82337:119
12.FC Sochaux823313:199
13.Olympique Marseille81439:117
14.Girondins Bordeaux81439:127
15.Évian Thonon Gaillard81438:127
16.Valenciennes FC81349:106
17.OGC Nice81347:96
18.Stade Brestois80626:86
19.AC Ajaccio81348:166
20.AS Nancy-Lorraine80445:94

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (123)

Přidat komentář
Langi

tohle kolo se povedlo...neskutečně vyrovnaný zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zítřek je pořádně našlapaný. Dneska ale netuším, jestli si mám dát Sochaux, nebo Lorient.

Reagovat
božský John

Výhra nad průměrnym Dortmundem to nastartuje, snad....4:0 zitra

Reagovat
slovaňáák

Průměrným?

Reagovat
božský John

1. vlaštovka

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://bit.ly/nATPm6 forvard Sevilly Emir Spahić

Reagovat
božský John

Tam chybí jenom, aby napsali Emil Spahyč

Reagovat
Langi

"padl na zem jako by jej uštkla černá mamba" ...fakt komediant

Reagovat
Godwinson

Dobré vidět, že už mu šplouchá na maják celkově a nebyla to pouze chyba Montpellieru.

Reagovat
Godwinson

Montpellier opět ve 21h? Tak to se na ně asi podívám, pokud místo toho Nova Sport nedává nějaké lokální mistrovství v minigolfu.

Reagovat
Langi

dneska prej poběží střihovej dokument Evropského poháru tahačů z roku 2004

Reagovat
Godwinson

Nedivil bych se, v programu mají, že to bude relive s půlhodinovým zpožděním, to by ještě šlo, ale známe je.

Reagovat
Langi

no jako zejtra samozřejmě PSG - Lyon nedávaj...proč taky když můžou dávat americkej fotbal Philadelphia - San Francisco

Reagovat
Godwinson

Oni mají jen ten sobotní od 21h. Vím, že jednou jsem chytil ten nedělní šlágr na Eurosportu, ale to jím zrovna byl zápas Lyon s Marseille a ten už se od toho výsledku 5:5 asi bude vysílat pravidelně. Je to škoda, možností je pouze si asi poslat peníze na bet :)

Reagovat
Langi

no já už minule proti Marseille sem si musel poslat peníze na bet-at-home abych moh koukat štvou mě hlavně ty streamy na netu, je to čim dál horší, pomalu se na to už nedá koukat...kdyby záleželo na mě a existoval by jeden stream na kterym by běžela Ligue 1, tak si to klidně i předplatim...jenže většinou to dávají na satelitu na Foot+ nebo Canal+, což nevim jesi se dá u nás vubec naladit...sice existuje ještě OL TV, jenže tam zas nevim jesi jsou všechny zápasy live s obrazem

Reagovat
juninho8

Lyon-PSG je akurat tak zajtra o 23 zo zaznamu na digisport...aspon to si mozem pozriet

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam celkom fajn net takze kukam vsetko zo streamov .. zajtra dufam ze vyhrame

Reagovat
Langi

já nevím, mě ty streamy z netu prostě většinou nejdou...ale když pošlu peníze na nějakou sázkovku, která má live přenos a pustím si to, tak je to obraz jak víno a nesekne se to ani jednou

Reagovat
smazaný uživatel

langi a ako si posles tie peniaze na ucet??

Reagovat
JozkokozleJ

V roku 2011 ma fajn net takmer kazdy... ide hlavne o kvalitne streamy z L1. Kde?

Reagovat
smazaný uživatel

na atdhenet je vždycky nějaký ok, problém je ten, že mám chrome a tam někdy jsou jenom streamy na explorer, nebo firefox. A na fromsportu se taky dají najít pěkné streamy.

Reagovat
Langi

regneš se na sázkovku, která poskytuje live přenosy (bet365, bet-at-home, unibet,...) vklad dělám přes kreditku, peníze mám pak hned na sázkařskym účtu a mam zpřístupněný všechny jejich live přenosy...něco tam vsadim a pak si tam peníze bud nechám nebo pošlu zase zpátky přes kreditku na účet a vrátěj se mi za pár dnů

Reagovat
Langi

reakce hayemaker

Reagovat
smazaný uživatel

ok ... diky , mozno raz vyuzijem

Reagovat
Langi

Dnes pevně doufám v bodový zisk...prohra by byla zbytečnou komplikací, PSG pořád není 100% sehrané, ikdyž ta soupiska vypadá zabijácky...věřím v remízu, doufám ve výhru

Reagovat
hribco

Allez PSG, dnes to ciste konto nebude asi urcite kedze stale niesu fit Bisevac ani Sakho ale nasa ofenziva to dufam prestriela tip: 2:1 :)

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ L'OM !! ...ligové remízy už sú pasé, dnes to naštartujeme !!

Reagovat
Langi

bylo by na čase

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve výhru, nicméně realisticky to vidím na plichtu. Ovšem pokud si Pastore vybere svůj horší den, tak výhru urvem. Allez l'OL http://bit.ly/psIrYy

Reagovat
Langi

PSG: Sirigu - Ceara, Lugano, Camara, Tiene - Bodmer, Matuidi - Menez, Pastore, Nene - Gameiro.

Lyon: Lloris - Reveillere, Kone, Lovren, Cissokho - Fofana, Gonalons, Kallstrom - Briand, Gomis, Michel Bastos

to čumim přesně v tuhle sestavu jsem doufal

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda.

Reagovat
Godwinson

Skvostná.

Reagovat
sajty

takova paradni sestava a stejne tam Remi musi nasmolit to kopyto Brianda

Reagovat
domingo

Mne se ta sestava teda moc nelibi. Bud chce Garde hrat otevrene a v tom pripade je ten stred hrozne nekreativni, nebo to chce zavrit a v tom pripade nevim, proc tam neni Pied, ktery je do brejkove hry asi 80x vhodnejsi nez Briand..

Reagovat
sajty

klasika.a jestli dostanem cervenou,tak jde dolu Gomis a na hrot Briand.tak to ma byt.

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím Piedem mě taky napadlo. Ale myslím, že proti té záloze PSG by to asi jinak ani nešlo, než to zavřít

Reagovat
domingo

Proti krajum Ceara - Tiene ( ) je vylozene hrich nenasadit Pieda, ale tak treba prijde v prubehu. Na "sprinterske" souboje Briand - Ceara jsem ohromne zvedavy

Reagovat
Langi

mě se právě hodně libí...protože koukal sem ve čtvrtek na Bilbao - PSG a Bilbao vyhrálo hlavně díky tomu že neustále napadalo rozehrávku PSG, ti nebyli vůbec schopní si přihrát...Rémi asi koukal taky a trochu se inspiroval, proto postavil tu zálohu takhle, se třema více méně defenzivními středopolaři Fofana - Gonalons, Kallstrom...co se týká křídel, tak jasně Pieda bych tam taky viděl radši než toho lenochoda, jenomže Jimmy stejně nevydrží odběhat celej zápas a ve druhý půli půjde dolů...navíc tyhle sestavy se objevili odpoledne...až hodinu před zápasem budou oficiální, takže to ještě může být jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Allez OL dnes jednoznačne vyhrať

Reagovat
honziss

Buuuttttttt pour le LOSC de Balmont !!! 2:0 !!!

I Sow se trefil, rád se mrknu, jak toho docílil. :-D

Reagovat
smazaný uživatel

toto je zostava ktora dnes nastúpi - Lloris - Réveillère, Kone, Lovren, Cissokho - Gonalons, Källström, Bastos, Briand - Gomis, Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

4-4-2 ako na zaciatku sezóny, tak dufam že Garde mal štastnú ruku pri tomto rozostavení allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Langiho teda byla lepší

Reagovat
smazaný uživatel

no dufajme že táto bude štastnejšia a efektívnejšia

Reagovat
smazaný uživatel

No snad. Až se vrátí Gourcuff, tak tohle se asi bude praktikovat s tím, že Bastos půjde na křídlo a Gourcuff místo něj. Ale na PSG to je dle mého moc ofenzivní, ale aspoň to bude zajímavý fotbal, doufám

Reagovat
Langi

boha jeho asi sem se radoval předčasně...v tom případě ten sloh co sem psal nad tim beru zpět a na tohle sem hodně zvědavej

Reagovat
juninho8

zostava trosku necakana ale urcite nie neosvedcena...tak snad to vyjde aj na PSG tieto remiho tahy a potom nam ostava z tych najtazsich len liille...takze dnes zabojovat minimalne o remku...pome OL

Reagovat
Langi

s PSG i Lille venku remíza, doma výhra a titul nám nikdo nevezme

Reagovat
smazaný uživatel

nezapomeň na to, že ještě minimálně dvakrát rupnem s brestama a evianama a ještě nějaká ta remízka určitě bude

Reagovat
Langi

jenže ostatní určitě taky...tohle je Ligue 1

Reagovat
juninho8

tu to nebude iste ani keby sme vyhrali vsetky zapasy s tou naj stvorkou....ale dnes inac tajne dufam vo vyhru v parku princov a mohol by sa alexandre lacazette odvdacit za doveru

Reagovat
Langi

tak to bylo myšlený hodně s nadsázkou...o překvapivý výsledky nebude nouze ani letos a nevyhneme se tomu my, PSG, Marseille, Lille a další...už ted máme na triku remízu s Ajacciem a prohru v Caen

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris, Réveillère, B.Koné, Lovren, Cissokho, Gonalons, Källström, Briand, Bastos, Lacazette, Gomis .... jaka to bude formace? nejak mi to nejde si predstavit... 4-4-2 jedine

Reagovat
Langi

pokud si rejpal tak 4-2-2-2

Reagovat
Langi

a jedém...Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicky. Má někdo nějaký stream, nebo sopcast?

Reagovat
Langi

bet-at-home

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

už ty internetový streamy nemůžu ani vidět po tom co se mi Lyon - Záhřem sekalo 2x do minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik tam bývá těch zápasů na bet-at-home? Já jen, jestli to má význam

Reagovat
Langi

hele poslední dobou dávají hodně fotbalů...třeba Ligue 1 a Lyon dávají pravidelně...už jsem tam koukal na zápasy s Marseille a Caen...jenom Ligu mistrů nedávají, tu ale nedávaj nikde takhle si myslim...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak LM mám v televizi, nicméně pouvažuju. Kolik tam je minimální vklad?

Reagovat
Langi

minimální vklad je 10 euro...tusím že to vychází přesně 250 kč...minulej tejden jsem posílal vklad

Reagovat
Langi

jinak pokud nesázíš tak si tam pošleš 250 vklad a až tě přestane bavit dívat se na fotbal tak si pošleš 250 zpátky...myslim že nemaj limit na výběr

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo, asi to tak pořeším no. diky

Reagovat
Langi

pro jistotu si ještě pročti pořádně podmínky, ale mělo by to bejt jak řikám, vklad přes kreditu a máš tam peníze hned a výběr bankovním převodem, první 3 výběry v měsíci bez poplatku a můžeš si poslat jakoukoliv částku, nemělo by to bejt omezený

Reagovat
Langi

twl chlapi ale tohle měla bejt penalta

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně tam nebyl žádný kontakt, takže se to nemělo pískat vůbec

Reagovat
Langi

jo no...ten druhej záběr to ukázal...bud nic nebo penalta...ale přímák?

Reagovat
smazaný uživatel

kompromis

Reagovat
Langi

no kompromis...přímák ale docela z dobrý pozice...sem rád že to nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Simulant argentinský

Reagovat
sajty

ja uz si taky poslal prachy na bet-at-home a mam solidni obraz bez sekani

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

jinak nevim jesi "solidní" je to správný slovo...oproti těm streamům na který sem kolikrát koukal to je skoro HDTV

Reagovat
smazaný uživatel

Přesvědčili jste mě. příšte už koukám na bet at home

Reagovat
Langi

tady máš ukázku kvality: http://i56.tinypic.com/s2tfe1.png

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné no. já mám na streamu tak tři pixely

Reagovat
Langi

to mi připomíná Lyon - Záhřeb v úterý...kvalita jak ve filmu z 30. let a každou minutu 2x zásek

Reagovat
sajty

opera,fuj

Reagovat
Langi

google chrome mi padal a firefox mi přijde pomalej

Reagovat
sajty

bwin ma lepsi obraz,ale taky vysila polovinu toho,co bet-at-home.tam maj skoro vsechno dulezite

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

na bwinu jsem, ale tam je jenom anglie, nebo španělsko

Reagovat
JozkokozleJ

Celkom fajn obraz oproti tomu, ako sa zvyknem nervovat, ked sledujem cez rozne streamy francuzsku ligu. Konecne ju budem moct pozerat castejsie. Davaju tam kazdy zapas?

Reagovat
Langi

většinou jen ty zajímavý...ale Lyon už dávali 3x za poslední měsíc...podle mě vysílaj momentálně nejvíc přenosů

Reagovat
JozkokozleJ

I tak dobre... a byva nejak dopredu znamy progrom video prenosov?

Reagovat
sajty

staci se podivat na livesport.u kazdeho zapasu je tam napsane,kde to budou vysilat

Reagovat
Langi

a na bet-at-home když si rozklikneš live sázky ta je tam program na 3 dny dopředu tušim

Reagovat
JozkokozleJ

Diky panove

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, gomis nedal dvě tutovky, tak teď musí přijít gol

Reagovat
Langi

Bafé

Reagovat
sajty

naprosto standardni Gomisuv vykon

Reagovat
smazaný uživatel

aby se to nevymykalo standardu, tak teď by měl dát gol...

Reagovat
Langi

Reagovat
sajty

rozcvicuje se Peid,Fofana a Belfodil,pokud jsem dobre videl.Pied by nebyl marny za Brianda...

Reagovat
smazaný uživatel

ten by nebyl marný v základu. Briand je ideální na střídaní poslední pulhodinu.

Reagovat
Langi

až se vrátí Lisandro s Gourcuffem tak už pro něj v základu nebude místo...naštěstí

Reagovat
sajty

a to by melo byt uz pristi zapas,ted bude 14 dni pauza a to uz by meli byt oba pripraveni,mozna i ederson

Reagovat
sajty

se dalo cekat.dalsi stridani pied za brianda.

Reagovat
Langi

děláte si kozy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle si ale mohl SuperHugo pohlídat, ale je fakt, že to byla pumelice jak prase

Reagovat
sajty

no to si teda mel pohlidat,jeho gol

Reagovat
Langi

Koné se taky neměl zastavit, Pastore se dostal před něj dost lacino

Reagovat
JozkokozleJ

Gol na prednu tycku je vzdy gol na vrub golmana, ale pravda je, ze Kone tam akoby plnil rolu solneho stlpu.

Aspon sa zapas rozhybal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně naprosto vyhovoval tak, jak byl do toho golu

Reagovat
Langi

Hugo zachránil

Reagovat
smazaný uživatel

Gomisi proč???

Reagovat
Langi

za co??...proboha Bafé za co??...

Reagovat
Langi

to už je jak Bendtner...ten taky potřeboval 10 tutovek na 1 gól

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí je Gomis větší sympaťák

Reagovat
Langi

ale dneska to fakt chce gól

Reagovat
Langi

ten Lugano je neskutečně na ránu...už od pohledu, nemůžu si pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to prostě Lisandra, on by z těch šancí minimálně jednu dal. On s Gourcuffem prostě neskutečně chybí.

Reagovat
juninho8

jajaj....zle je...ale nastastie to azse neni az take zle ako napriklad v marseille...ale uz to budu 3 body...a necakal som ze PSG bude hned tuto prvu sezonu jeden z tych uplne najvaznejsich kandidatov na titul....doma si to vynahradime

Reagovat
Langi

hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol bychom už zřejmě nedali. Ty neproměněné šance prostě mrzí

Reagovat
juninho8

licha na plac....btw kedy sa ma vratit? uz je to nejak dlho

Reagovat
Langi

Bafé měl proměnit jednu z těch 3 tutovek co měl, zápas by pak vypadal úplně jinak a Kombouaré by teď nemachroval do televize je to škoda, měli sme na to urvat ten 1 bod

Reagovat
onze

MERCI PSG KOMBOUARE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele