Ligue 1 - preview 4. kola

27.08.2011, 09:37, aktualizováno 28.08.2011, 08:52
Previews
Toulouse hostí PSG a v případě výhry se dostane na první příčku před Montpellier, podobnou motivaci před sebou před duelem v Sochaux má St. Etienne. Rennes hostí Caen, šlágr je pak na programu večer a Lille se v něm střetne s Marseille...
Stade Rennes - SM Caen  (neděle 17:00)
Zapomenout na poslední kolo se budou ve vzájemném zápase snažit Rennes a Caen. Hosté po vykradení svatostánku Sochaux přenechali doma všechny body mistrovskému Lille, nicméně domácí dopadli ještě hůř: Montpellier je ze svého stadionu vypráskal čtyřgólovým debaklem. Do sestavy se tak na místo Chrise Mavingy zřejmě vrátí opět Romain Danzé.

Výzva je pro oba týmy velká: v případě vítězství zůstat na dostřel samotnému čelu tabulky a také potvrdit svoje ambice na poháry. To platí zejména pro domácí Rennes, které by rádo vylepšilo šesté místo z předchozího ročníku, čehož si jsou v táboře červenomodrých dobře vědomi.

"Rennes jsou velký tým, jeden z nejtěžších soupeřů v lize," má respekt Grégory Proment, záložník hostí, který dnes zřejmě nastoupí ve středu zálohy společně s Nivetem a Seubem. "Mají výborné hráče v ofenzivě, kteří vytvářejí rozdíly. Jsou schopní strhnout zápas na svoji stranu v kterékoliv minutě."

S tím souvisí i nutnost zlepšení obranné činnosti Caen. Už loni měl tehdejší nováček z týmů, které se nakonec v L1 zachránily, suverénně nejděravější defenzivu, a ideální to podle Promenta zatím není ani letos, o čemž svědčí prohra proti do té doby tápajícímu Lille. "Naše obrana se musí z posledního zápasu poučit," přiznává. "Nicméně nemáme poraženeckou náladu, naopak. Pokud vstoupíme na hřiště pravou nohou, můžou se dít zajímavé věci."

V táboře domácích panuje smíšená atmosféra. Prohra s Montpellierem hodně mrzí, ale vše vynahrazuje pohodlný postup přes CZ Bělehrad do skupinové fáze Evropské ligy, kde byli Antonettiho svěřenci nalosováni do "skupiny smrti" s Atléticem Madrid, Udinese a Sionem.

"To budou hodně zajímavé zápasy," odtušil bývalý lodivod Nice poté, co se obeznámil s úkoly, které před Les Rouge et Noir v pohárové Evropě leží. "Náš tým je ze všech ten nejméně zkušený. Myslím, že tento typ konfrontace je přesně tím, co potřebujeme. A nejen my jako klub, ale i celé město - všichni si tyhle zážitky zaslouží. Je to pro nás satisfakce za dobře odvedenou práci."

V Rennes budou opět spoléhat na dobrou formu Pitroipy s Montaňem; Caen by mělo nastoupit na hrotu s M'Baye Niangem. Zázračné dítě francouzského fotbalu se letos zatím ještě herně "nechytlo", ale s výborným Hamoumou v zádech se tato pravděpodobnost zvyšuje zápas od zápasu.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Danzé, Kana-Biyik, Mangane, Théophile-Catherine - M'Vila, Mandjeck, Feret - Pitroipa, Montaňo, Boukari
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Vandam, Leca, Heurtaux, Raineau - Seube, Nivet - Hamouma, Proment, Bulot - Niang
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.30 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Zatím skvělý vstup do sezony zažívá Saint-Étienne, které má ze tří zápasů sedm bodů a drží se na čtvrtém místě tabulky. Potvrdit formu jedou Les Verts do Sochaux, které naopak zažívá krušné časy; domácí stadion Les Lionceaux byl naposledy pokořen Caen a Metalistem Charkov.

Trenér hostů Christophe Galtier však, jak je koneckonců jeho zvykem, přehnaným sebevědomím rozhodně nehýří. "Možná na tom nejsou psychicky nejlépe, ale pořád mají silný tým a musí si udobřit své fanoušky," varuje elegán na lavičce hostí.

Zápas s Charkovem byl přitom pro Sochaux hotovou noční můrou. Bazdarevićův tým si sice na Ukrajině vypracoval díky bezbrankové remíze dobrou výchozí pozici do odvety, tam se ale naplno projevila špatná forma domácí a větší pohárové zkušenosti hostů a výsledkem byl debakl, který se zastavil až na obludném skóre 0:4.

"Metalist si vítězství zasloužil, hrál dobře v prvním poločase a výborně ve druhém," uznává Galtier, avšak jedním dechem dodává: "Nicméně Sochaux dá do zápasu s námi vše. Buďte si jistí, že budou plní energie a touhy po vítězství. Naší výhodou je, že jsme více odpočatí, ale hráči Sochaux jsou dobří atleti a i technicky jsou na vysoké úrovni. Nečeká nás nic jednoduchého."

Dobrou zprávou pro fanoušky hostí je prodloužení kontaktu s Vincentem Nogueirou. Mladý střední záložník, který už loni naskočil do 23 zápasů a letos je zatím nedílnou součástí základní sestavy (kde podává velmi dobré výkony), prodloužil s Les Lionceaux do roku 2014.

ASSE díky červené kartě z minulého zápasu chybí Mignot, kterého v sestavě nahradí jiná posila Paulao. Sochaux vyšle na hřiště zřejmě to nejsilnější.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Corchia, Perquis, Peybernes, Sauget - Nogueira, Anin - Martin, Boudebouz, Mikari - Privat
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Perrin, Paulao, Marchal, Ghoulam - Malbranque, Guilavogui, Clément, Sako - Aubameyang, Sinama-Pongolle
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Paris Saint-Germain  (neděle 17:00)
Na první vítězství v probíhající sezoně z uplynulého kola chce navázat Paris SG, které v rámci čtvrtého kola změří síly s druhým Toulouse.

Pařížský velkoklub po vstupu katarských podnikatelů mocně posiloval v přestupovém období, mezi nejvěhlasnější posily patří Javier Pastore, Mohamed Sissoko, Salvatore Sirigu, Blaise Matuidi, Kévin Gameiro či Jérémy Ménez. I přes nehorázné utrácení ale má na svém kontě tým Antoina Kombouarého pouze čtyři body.

zatím jediná výhra přišla v uplynulém kole, kdy se Paris Saint-Germain podařilo před vlastními fanoušky porazit nevyzpytatelné Valenciennes těsně 2:1. Na úvod ale přišla překvapivá prohra s Lorientem a následná ztráta s Rennes po remíze 1:1. Klub z hlavního města Francie si tak alespoň zajistil účast v letošním ročníku Evropské ligy, když si s lucemburským Differdange poradilo celkově 6:0.

Svého soupeře se ale nebojí trenér domácího týmu Alain Casanova, jehož svěřenci zatím v lize ani jednou neprohráli. "PSG je tým, který přes léto hodně utrácel. Mají čtyřikrát vyšší rozpočet než my. Mají veliké ambice a je to také jeden z favoritů na zisk francouzského titulu. Hráči si ještě musí sednou jako kolektiv, ale jakmile se sezona rozjede do plných, určitě budou o mnoho silnější."

"Když se na ně kouknete - jejich očekávání a počet hráčů, který si drží -, určitě jsou to papíroví favorité. Ale naštěstí takhle fotbal nefunguje vždycky a já mám ve svém týmu hráče, které bych nikdy za nic nevyměnil," opřel se ještě do bezhlavých příchodů svého konkurenta.

Jeho tým zatím bez větších zaváhání kráčí Ligue 1, když si v úvodních kolech poradil se dvěma nováčky soutěže; nejdříve porazil Ajaccio, následně to schytal i Dijon. První ztráta tak přišla až v minulém kole, kdy si tým body rozdělil s Nice. Domácím ale bude chybět několik hráčů, zraněný je obránci Pavle Ninkov, Aymen Abdennour a Cheikh M’Bengue, záložník Etienne Didot a útočník Emmanuel Riviere. Suspendovaný je zase Amadou Soukouna.

Sebevědomím hýří ale i pařížští. "Výhra v Evropské lize nám velmi pomohla. Více si věříme. V lize jsme stále na začátku a hráči si na sebe na hřišti teprve zvykají. Taková utkání nám pochopitelně pomáhají. Nyní ale musíme napnout všechny síly a porazit také silné Toulouse," sdělil k utkání Kombouaré.

Tomu bude chybět klíčový stoper Mamadou Sakho, fit není ani Sylvain Armand a Mohamed Sissoko. Nejistý je také stav Guillauma Hoaraua.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Ahamada - Akpa Akpro, Congre, Fofana, Tabanou - Sissoko, Regattin - Capoue, Devaux, Machado - Bulut
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Ceara, Camara, Bisevac, Tiene - Chantome, Bodmer, Menez, Pastore - Gameiro, Nene
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Pikantní souboj nabídne hned čtvrté kolo Ligue 1. V posledním klání totiž na sebe narazí loňský obhájce titulu Lille a vicemistr Marseille. Jenže že by si oba dva celky vesele zpívaly, jak se jim vyvedl start do tohoto ročníku, to se říci určitě nedá. Spíš jenom kvílejí. A je pravda, že určitě oba přestat kvílet chtějí.

Pohled na aktuální umístění Lille a Marseille v tabulce je žalostné. Samozřejmě, francouzská nejvyšší soutěž má za sebou necelá čtyři kola, přesto není příliš zvykem, aby tyto kluby obsazovaly třináctou, respektive šestnáctou příčku. Domácí mají navíc OM co oplácet, vždyť na konci července mu soupeř sebral trofej z Francouzského superpoháru.

A pokud se bude něco podobného opakovat i nyní měsíc poté, má se nezaujatý divák na co těšit. Celkem devět gólů, tolik toho nabídl vzájemný duel z Trophée des Champions. Trenér Lille Rudi Garcia jinak zatím spokojený být opravdu nemůže. "Neulevilo se mi. Bohužel prostě náš čas ještě nenastal," povídal.

I když přece jenom si Dogy v minulém kole trochu chuť spravili, venku Cean naprosto přehráli a s přehledem vyhráli 2:1. "Máme za sebou tři zápasy, pokud počítáme i ten z Trophée des Champions, tak vlastně čtyři. Je dobré, že jsme vždy hráli dobře a zasloužili jsme si vyhrát. Dokázali jsme naším soupeřům vždy nadělat problémy," dodával.

Marseille má na svém kontě jen o jeden bodík méně. Ještě neprohrála, co je ovšem horší, ani nevyhrála. Sochaux, Auxerre ani naposledy St. Étienne se jí porazit nepodařilo. "Jsem optimista," prozradil záložník Alou Diarra pro ligue1.com. "Jsme totiž na správné cestě. Nejsme stoprocentní, ale na tu úroveň se dostaneme."
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Basa, Chedjou, Béria - Payet, Balmont, Mavuba, Pedretti, Hazard - Sow
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Azpilicueta, Diawara, Fanni, Morel - Diarra, Lucho González, Kaboré, Cheyrou, Valbuena - J. Ayew
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - AC Ajaccio  (sobota 19:00)
V souboji doposud dvoubodových celků půjde nejen o první vítězství v soutěži, ale také o potvrzení mírně vzestupné formy, která potkala oba týmy po vyloženě špatných úvodních zápasech.

Jak Auxerre, tak Ajaccio už si na své konto připsali jedno velké překvapení; burgundským se podařilo sebrat body Marseille, zatímco Korsičané remizovali v Lyonu, a to zejména díky famóznímu výkonu brankáře Ochoy, který tak od samého začátku svého působení v Evropě dokazuje, že pověsti o jeho velkém talentu rozhodně nebyly plané.

Situace mezi oběma momentálními sousedy v tabulce se poněkud přiostřila už v polovině přestupového okna, kdy za podivných okolností opustil kádr dnešního domácího celku Frédéric Sammaritano a zamířil za novým angažmá právě na Napoleonův rodný ostrov. A hbitý křídelník se svému současnému zaměstnavateli zatím bohatě vyplácí: vsítil už dva góly, které v obou případech znamenaly bodový zisk, a společně s Ochou je po třech kolech nejlepším hráčem ACA.

"Novináři nám často předvídají pád zpět o soutěž níž," připomíná, načež dodává: "Je ovšem třeba si uvědomit, že všichni v Ajacciu vyznáváme určité hodnoty. Jsme pokorní, máme týmového ducha a táhneme za jeden provat. Všichni v klubu jsou jako jedna velká rodina."

"Nikdo to nebude mít snadné, pokud nás bude chtít obrat o body. Jsme tým a uděláme cokoliv pro to, abychom jako tým uspěli," dodává bojovně.

Trenér domácích Fournier sice v minulém kole se svými svěřenci vyválčil cennou remízu z hřiště Bordeaux, přesto však nebyl s výkonem svého mužstva plně spokojený. "První poločas byl z naší strany příšerný," přiznává bývalý kouč PSG. "Po přestávce jsme hráli mnohem lépe, hráči se přizpůsobili svému protivníkovi, lépe se pohybovali a převzali otěže zápasu do svých rukou. Nyní je však nutné, abychom podobné tempo nasadili hned od začátku, chceme-li pomýšlet na úspěch."

Na závěr pak vysekl svému protivníkovi velkou poklonu, když dodal: "Musíme proti Ajacciu hrát naši hru od první minuty. Dost možná to bude těžší úkol než proti Bordeaux."

Auxerre z ideální základní sestavy stále chybí Cédric Hengbart; hosté mají všechny opory pohromadě.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Coulibaly, Grichting, Berthod - Ndinga, Chafni, Traore - Oliech, Sahar, Le Tallec
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lippini, Poulard, N'Diaye, Begeorgi - Pierazzi, Cavalli, Andre, Kinkela, Sammaritano - Ilan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.25 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Évian Thonon Gaillard - Dijon FCO  (sobota 19:00)
Oba letos postoupili do nejvyšší soutěže, oba se dnes v 19,00 sejdou na Parc des Sports d'Annecy. Évian doma přivítá Dijon.

Domácí přitom na svého soupeře nemají ty nejlepší vzpomínky. Pátek 17. září 2010, sedmé kolo sezony 2010/2011 Ligue 2: Évian rychle ztrácí po červené kartě brankáře Laquaita a zápas končí debaklem 1:5. Pátek 25. února 2011, pětadvacáté kolo sezony 201/2011 Ligue 2: Přestože Dijon vyhrál i na svatostánku Évianu, na postupu tohoto celku do první ligy se již nic nemění.

Évianu se přitom zatím vstup do nové sezony povedl fantasticky. Po třech kolech ještě ani jednou neprohrál. Nejdříve remizoval s Brestem, následně porazil Nice a následovala dělba bodů s Ajacciem. To znamená skvělých pět bodů po prvních třech zápasech sezony a k tomu vynikající šesté místo.

To Dijon je na tom o něco hůř. Po debaklu 1:5 proti Rennes a prohře s Toulouse se dijonsští konečně zvedli a v minulém utkání si připsali vítězství po výhře nad Lorientem. Tři body jim tak stačí na čtrnáctou pozici.
Évian TG - pravděpodobná sestava:
Andersen - Dja Djedjé, Angoula, Cambon, Ehret - Rabiu, Sorlin, Govou, Leroy - Khelifa, Berigaud
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Varrault, Zarour, Paulle, Souprayen - Altama, Corgnet, Sankharé, Guerbert - Bauthéac, Thil
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
V dalším zápase 4. kola Ligue 1 přijíždí Nancy, které se s jediným bodem krčí na sestupové pozici, do Lorientu, který naposledy nepříjemně překvapil své fanoušky prohrou s nováčkem z Dijonu.

Sezona domácích je tak zatím jako na houpačce; odevzdáním všech bodů do té doby neškodnému soupeři Gourcuffův tým prakticky vymazal šokující vítězství z Paříže v prvním kole a začíná tak s vyrovnanou bilancí 1 výhra, 1 remíza a 1 prohra v podstatě od začátku. Před nadcházejícím kolem jsou však Les Merlus určitě favoritem; jejich sestava v čele s kapitánem Audardem, opět výtečným stoperem Mangou a agilním Jouffrem na křídle se v porovnání s oslabeným protivníkem jeví být daleko silnější.

Nancy naposledy odevzdalo všechny body Sochaux, přestože bylo v zápase celkově lepší. Něco podobného hráči v červenobílém určitě nebudou chtít zopakovat a k úspěchu chce pomoci i Fouad Rachid, teprve devatenáctiletý záložník, který však i přes takřka nulové zkušenosti s nejvyšší soutěží (debutoval teprve v minulém kole) udělal velký dojem na trenéra Fernandeze.

"Rachid je nadprůměrně technicky vybavený hráč, na svůj věk je opravdu výborný," rozplývá se zkušený kouč. "Klidně může být překvapením letošní sezony." Samotný Rachid má smělé cíle; chce si vydobýt postavení v základu ASNL a rád by se dnes dostal opět na hřiště.

"Lorient je naším přímým konkurentem," tvrdí. "A v soubojích s přímou konkurencí nemůžeme brát jiný výsledek než vítězství, zvlášť v naší současné pozici. Musíme si vytvářet více šancí. Nemyslím si, že by pro nás v tuto chvíli byla remíza dobrým výsledkem."

"Jsme sice stále na začátku soutěže, ale určitě jsme si představovali lepší start," shrnuje Rachid pocity v kabině. "Osobně jsem rád, že jsem na trenéra udělal dojem. V prvních dvou zápasech jsem ještě nebyl povolán, ale nyní cítím, že už mám své místo a jsem součástí koučových plánů."

Lorient zřejmě nastoupí s pozměněným útokem, když na hrotu naposledy matného Kitambalu nahradí nová posila Aliadiere; Nancy bude opět spoléhat zejména na zatím skvělé Hadjiho s Karabouém.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Pedrinho, Bourillon, Manga, Mareque - Mvuemba, Romao, Coutadeur - Jouffre, Aliadiere, Monnet-Paquet
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Grégorini - Chrétien, André Luiz, Loties, Brison - Karaboué, Diakité, Traoré, Moukandjo - Jeannot, Hadji
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
OGC Nice - Stade Brestois  (sobota 19:00)
I když je na nějaké spekulace okolo toho, kdo sestoupí a kdo se zachrání, ještě opravdu moc brzy, jak Nice, tak Brest žádný jiný cíl než se udržet v Ligue 1 nemají. Proto je pro oba celky možná z dlouhodobého hlediska tenhle duel celkem dost důležitý. Zabrat musejí především domácí, kteří jsou s jedním bodem na kontě poslední.

Brestský záložník Jhon Jairo Culma ví, o jaký souboj se jedná. Také ví, co od soupeře může očekávat. "Nice se chce v nejvyšší soutěži udržet. Proto nás bude chtít co nejdříve zabít," volil zvláštní slova. Na rozdíl od svého soka nerozehrál SB29 novou sezónu úplně špatně. Určitě lépe než Nice.

Za tři remízy mu zatím patří třináctá příčka. Především poslední nerozhodný výsledek s Lyonem může být hodně cenným artefaktem v možném boji o záchranu. "Musíme se plně soustředit jako minulou sobotu," potvrdil Culma. "Když budeme hrát stejně, máme šanci nejen v Nice zvítězit, ale porazit třeba i Lyon."

Hosty klátí opravdu dost velká marodka. Kantari, Martial, Daf, Brou Apanga, Ferradž, Guidileye, J. Ayité a L. Touré, ti všichni jsou mimo hru kvůli zranění. Toho by mohlo zatím tápající Nice využít. Pomoci k lepším výsledkům by mu mohla čerstvá posila z Ligue 2, konkrétně útočník Franck Dja Djedje.

Správně tušíte, tenhle chlapík byl jedním ze světlých momentů loňského propadáku francouzské ligy jménem Arles-Avignon. Rodák z Pobřeží slonoviny si tak Ligue 1 zahraje i tuto sezónu. Loni za arles-avignonské Lvy nastřílel čtyři góly, s Les Aiglons nyní stvrdil smlouvu na tři roky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Valenciennes stále čeká na první vítězství v nové sezoně a trenér Daniel Sanchez již před utkáním s Bordeaux začíná být nervózní.

VAFC v úvodních třech zápasech zatím získalo jediný bod, na své konto si navíc připsalo jedinou vstřelenou branku. A trenér Sanchez své svěřence vyzývá k tomu, aby se hlavně nezačali litovat a dostatečně se připravili na utkání proti Bordeaux. "Jsme ve složitém období. Co tedy budeme dělat? Budeme si stěžovat, nebo půjdeme na hřiště a pokusíme se to zvrátit?" ptal se deník L’Equipe.

"Musíme se vzchopit a obrátit to. Musíme ukázat svou bojovnost. Ve fotbale se věci mohou udát velice rychle. Pokud se nic nebude řešit, může se to všechno obrátit proti nám. Ale nemyslím si, že by to byl náš případ. Hráči moc dobře ví, co dělají. V přípravě mi říkali: ‚Nikdy nejsme silnější, než když jsme zády ke zdi.‘"

Valenciennes doufá, že v utkání se bude moci představit nová posila do obrany Gil, který má zdravotní potíže. Bordeaux se po zranění vrací obránce Chalmé, ve středu obrany by se tak měl znovu potkat s Cianim. Mimo hru ale nadále zůstává Henrique a Bellion.

Les Girondins jsou přitom pouze o bodík lepší než jejich dnešní soupeř. Brankář Cédric Carrasso ale doufá, že se jeho týmu podaří navázat na solidní remízu 1:1 z minulého utkání s Auxerre. "Dějí se zajímavé věci. Jsme velice netrpěliví vůči těm dobrým věcem, ale musíme si na ně holt počkat."

"Doufám, že budeme pokračovat ve zlepšení. Kromě toho by bylo příjemné získat první vítězství, ještě ke všemu mimo vlastní stadion. V to doufáme. Náš tým velice tvrdě pracuje, máme dobrou disciplínu a plníme pokyny. To je důležité a to se také promítne na konci sezony."

"Musíme tvrdě pracovat, abychom předvedli dobrý výkon. Bylo by skvělé, kdyby se nám podařilo zvítězit. Musíme vzít na vědomí taktické pokyny a přidat k tomu branky. To je nejdůležitější věc. Musíme se také vyhnout inkasování," myslí si francouzský gólman.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtioux, Isimat Mirin, Angoua, Bong - Sanchez, Cohade, Gomis, Dossevi - Danic, Pujol
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Sané, Ciani, Planus, Trémoulinas - Plašil, Jussiê, N'Guemo, Maurice-Belay, Gouffran - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.80 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Sobotní zápasy čtvrtého kola Ligue 1 uzavře večerní duel mezi pátým Lyonem a doposud vedoucím Montpellierem. Hosté jsou zatím jediní, kdo mají na kontě stoprocentní počet bodů, na půdě Lyonu ale budou mít zajisté hodně těžkou dřinu udržet sérii tří výher v řadě. Olympique je totiž samozřejmým favoritem celé soutěže.

Loni to byl hodně bídný Montpellier. Ačkoli v některých zápasech nepředvedl vůbec špatný výkon, nesourodá hra svěřenců kouče Reneho Girarda stahovala mužstvo dolů do tabulky, až z toho nakonec vyplynulo až čtrnácté místo. Je trochu překvapením, že HSCM dokázal zatím zvítězit ve všech třech zápasech.

Protože Girardova slova zní poněkud skromně. Tedy hodně skromně. "Ano, máme devět bodů. Ale to je samozřejmě mnohem méně než co stačí na záchranu Ligue 1," nezveličuje nic na startu sezóny. "Nevznášíme se do nebes, že budeme hrát o titul. Musíme se držet nohama na zemi, teď nás totiž čeká hodně nebezpečný duel v Lyonu."

Domácí gigant francouzského fotbalu z Lyonu již tři roky neusedl na trůn, byť se mu to předtím podařilo hned sedmkrát v řadě. Problémem je, že se k prvnímu místu v posledních třech letech opravdu těžko dostával. Že by nyní mohl jásat nad dobře rozjetým novým ročníkem, to se říci určitě nedá.

Ze tří kol OL získal jen jedno vítězství na půdě Nice, ve zbývajících dvou duelech s Ajacciem a naposledy v Brestu pouze dvakrát remizoval 1:1. Musí mít ale radost z postupu do základních supin Ligy mistrů. Ve středu uhrál nerozhodný výsledek 1:1 v ruské Kazani, což mu po úvodní výhře 3:1 bohatě stačilo.

"Je jasné, že únava může být problémem, pokud hrajete několik zápasů v krátkém úseku," povídal trenér Remi Garde. "V sobotu však bude můj tým mít maximální zájem udržet tohle pozitivní rozpoložení. I když je škoda, že musíme hrát proti lídrovi takhle brzy. Mí hráči jsou ovšem na takováto utkání zvyklí," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.70 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC33008:19
2.Toulouse FC32105:17
3.AS Saint-Étienne32103:17
4.SM Caen32014:36
5.Olympique Lyon31205:35
6.Évian Thonon Gaillard31204:35
7.Stade Rennes31116:64
8.FC Sochaux31115:54
9.Lille OSC31113:34
 Paris Saint-Germain31113:34
11.FC Lorient31112:34
12.Olympique Marseille30304:43
13.Stade Brestois30303:33
14.Dijon FCO31023:73
15.Girondins Bordeaux30213:42
16.AJ Auxerre30214:62
17.AC Ajaccio30212:42
18.AS Nancy-Lorraine30122:41
19.Valenciennes FC30121:31
20.OGC Nice30122:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Godwinson

Dnes výborné zápasy, na Évian jsem hrozně zvědav, protože už by měl být konecně k dispozici Mensah. Snad se nebude do té nepříliš dobré stoperské dvojky bát sáhnout.

No a večerní zápas, to bude třešnička na dortu, snad Montpellier využije nepříliš dobré formy Lyonu a cesty do Tatarstánu.

Jinak se to zajímavě vyvíjí na trhu, hodně zajímavě posiluje Nice, byť tam je hrozná škoda, že se jim nepodařilo dotáhnout Guie Guieho.

Co se týče PSG, tak už existuje dohoda s Fenerbahce a Lugano by se měl stát hráčem PSG. Dalším cílem by měl být Boriello, po kterém Leonardo touží ( )

Mongongu včera měl úšpěšně jednat s Évianem, snad si ho nenechají vyfouknout jako Lemoina.

Jednání Lyonu s Newcastlem o přestupu Cissokha, jehož náhradou by se neměl stát mladý vyčkávající talent na lavičce, ale Chrétien, sekundární variantou Trémoulinas.

A na konec smlouvu pravděpodobně v nejbližších dnech prodlužující Sow, jenž asi domingovi zajistí výhru v naší tipovačce. Ještě, že jsme se nevsadili :)

Reagovat
domingo

Chretien? Pockej, jako TEN Chretien?

Reagovat
Godwinson

Jo Píše se o něm, ale tak, to jen taková perlička. Belhanda už tam měl být div ne jednou nohou taky.

Reagovat
domingo

A k cemu je Chretien na LB?

Reagovat
Godwinson

Tak počítají asi s tím, že u něj existuje schopnost zahrát na obou krajích obrany. O kvalitě, to už je jiná. Tak, prioritou by byl Trémoulinas. Našel jsem si to, zdali jsem to náhodou špatně nepochopil a nemají zájem o oba na oba kraje.

Jinak tipovačka bude asi nerozhodně, pod preview k Anglie je zajímavý rozuzlení Parka, tedy u něj asi použít slovo rozuzlení je chybné.

Reagovat
domingo

Jako myslis, ze si ted Wenger vezme Parka za 3 mega a po sezone ho pribali k dalsim 25 do Lille za Hazarda? To je mazany :)

Reagovat
Godwinson

Spíš jsem to myslel tak, že absolutně pohřbil šance Arsenalu Hazarda získat, minimálně aktuálně.

Reagovat
onze

Pre dominga: tak sorry kamaráde, aj mne je niektorý klub nie veľmi sympatický. Napr. aj tvoj Auxerre, ale neznížim sa na urážky. Je tam pre mňa, dobrý tréner FOURNIER ale aj niekoľký dobrý hráči. Tak pre čo, by som niekoho urážal. No napísať na niekoho, že sú špinavci (včera) svedčí o tvojej veľmi špatnej úrovni. Dosť si ma ako človek sklamal. Už len pre to že som si myslel, že medzi diskutujúcimi (o Ligue 1 ) vládne celkom dobrá pohoda a hlavne odbornosť. Stále si hovorím, stačí mi fakt len napísať to svoje ALLEZ PSG ! A tak to bude aj naďalej.

Reagovat
domingo

Moc to prozivas, vsak o nic nejde. Frankie tady taky nadava ASSE, akorat to tu nema zadneho fandu, tak to nikdo neresi. Calmer.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelži, nenadávám tu na žádný tým...

Reagovat
domingo

Ani Nancy?

Reagovat
smazaný uživatel

Na ně útočím pouze břitkou nadsázkou.

Reagovat
hribco

No nieco na tom bude... Stale sa tu ohanas tym ze v Ligue1 je najvacsia uroven a potom napises ze SKODA ze prave ti spinavci hm fakt na urovni

Reagovat
domingo

Coze?

Reagovat
Godwinson

Traoré

Évian zabrat, to snad neni možný prohrávat a ztrácet v takových zápasech ... ostudný.

Reagovat
domingo

Me az sokuje, jak je pro nas Traore letos strasne dulezity.. Ndinga pul zapasu pobiha nekde na beku a brani Cavalliho, Coulibaly vedle Bolyho nemastny neslany, Oliech stale neumi kopnout do mice, ale Traore hraje fakt uzasne..

A Ajaccio me neprijemne prekvapilo, pusobi na me jako takovy slabsi Nice.. nevi co maji hrat, ti hraci nemaji kvalitu a vubec se nedokazou prosadit, nevim jestli jenom blby den nebo co, ale tohle remizovalo v Lyonu? A navic v tech away dresech vypadaji jak jogurty.

Reagovat
domingo

A uplne nejvetsi wtf je videt Auxerre plny cernochu, vzdyt v tymu, co vybojoval LM, byl v zakladu cerny akorat Coulibaly a Oliech a ted jsou skoro vsichni

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Lyon včera porazil Montpellier 2:1, za výhru ale zaplatil zraněním Lisandra Lopeze. Argentinský útočník má problémy s kotníkem a nejedná se o zlomeninu, i tak bude mimo hru několik týdnů.

Reagovat
juninho8

toto bude asi trochu problem

Reagovat
Mr.Jindros

Jak hraje Marseille? Co ty tři remízy?

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvedavej na PSG zatim nic moc

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Tedy, ta Blancova nominace, to je zase něco ... někdo by je měl dělat za něj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele