Ligue 1 - preview 33. kola

17.04.2010, 10:16, aktualizováno 18.04.2010, 09:49
Previews
Dnešní zápasy opět mohou zamíchat pořadím na čele ligy, i když vedoucí duo Marseille, Auxerre nikdo neohrozí. Čtvrtý Montpellier hraje s Toulouse, šesté Lille hostí Monako. St. Etienne se může vzdálit sestupovým příčkám v utkání proti Paříži.
Lille OSC - AS Monaco  (neděle 17:00)
Lille chce do pohárů. Skvělá forma odkráčela, bodový příděl není pravidelný. Nyní svěřencům Rudiho Garcii schází na pohárové páté místo tři body. Ty může dohnat již v dnešním utkání na hřišti ambiciozního Monaka.

OSC v posledních čtyřech zápasech vyhrálo pouze jednou. Paradoxně proti přímému konkurentovi o poháry z Montpellieru. Poslední dva zápasy pak skončily jednou lépe pro Valenciennes, naposledy se pak body dělily po remíze 1:1 s Lyonem. Lille se tak propadlo až na šesté místo, z něhož před tímto kolem ztrácelo na Montpellier tři body. Na Ligu mistrů to pak byl stejný počet bodů.

Lille ale může spoléhat na dvě statisticky velice příjemné skutečnosti. LOSC je vůbec nejlepším týmem na svém vlastním stadionu, prohrálo z šestnácti zápasů pouze dvakrát. Na Monako se mu navíc vcelku daří, poslední tři zápasy vždy skončily lépe pro Garciův výběr. Pokud by tedy dnes Lille vyhrálo znovu, mohlo by to znamenat posun na pohárové příčky. Pokud by domácí podlehli, možná by se definitivně mohli rozloučit s Evropou.

"Nemyslím si, že tento zápas je naší poslední šancí. Pochopitelně musíme doma zvítězit, navázat na dobré výkony i výsledky tady. Matematikou se budeme zabývat až v úplném závěru ligy, nyní je možné ještě všechno," sdělil záložník domácích Aurelien Chedjou.

Zato Monako, ačkoliv v Ligue 1 se pohybuje pouze ve středu tabulky, má stále vcelku solidní naději na jednu z trofejí - konkrétně Coupe de France. V tom se probojovalo dokonce až do finále, kde se střetne s Paris Saint-Germain. V semifinále si tým po prodloužení poradil s Lens, když jedinou branku vsítil střídající Maazou.

"Finále Francouzského poháru pro ně jistě bude prioritou. Určitě do tohoto utkání ale nepůjdou bez motivace. Monegasques určitě budou chtít nadělat problémy, jsou to přeci profesionálové," dodal Chedjou.

V lize Monako v minulém kole přerušilo sérii čtyř bezbrankových výsledků v řadě, neprohrálo již pětkrát za sebou. Také díky tomu začalo mírně stoupat tabulkou, nyní se usadilo na solidním devátém místě.

Hostům bude chybět Diego Perez, Djimi Traore a Frederick Bulot. Všichni jsou zranění. Stoprocentně fit stále není ani Park Chu-young. Nejistý je také start Francoise Modesta. Lille se musí obejít bez vykartovaného Ricarda Costy. Otazníky visí nad startem Adila Ramiho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Těžký zápas čeká na momentálně čtvrtý klub Ligue 1 z Montpellieru. Na jeho hřiště přijede sice až dvanácté Toulouse, to ale v minulém kole ukázalo, že fotbal hrát nezapomnělo, když rozstřílelo Grenoble 4:0.

Toulouse zase předvádělo fotbal, na který byli jeho fanoušci v minulých sezónách zvyklí. Avšak tým byl "živou vodou" politý pozdě a letošní sezóna tak pro hosty skončí pravděpodobně na rozmezí první a druhé desítky.

Domácí jsou v úplně jiné pozici, stále jsou zapojeni do bitvy o evropské poháry. Brankář Jourdren, který v průběhu týdne prodloužil v Montpellieru smlouvu až do roku 2014, však tvrdí, že jeho tým má vše, co potřebuje.

"Máme všechno, co potřebujeme k úspěchu. Třeba skvělou atmosféru týmu dodává i inteligentní vedení klubu, které úspěšnou sezónu prožívá stejně jako my. I když poslední výsledky nebyly podle našich představ, mužstvo má pořád dobrou náladu. Na náš tým je sice kvůli bodovým ztrátám vyvíjen menší tlak, ten ale chceme v neděli vymýtit," řekl pro webové stránky klubu Jourdren.

Montpellier bude mít problémy se sestavou. Mužstvu chybí zranění Džodić, Dernis, Compan a Marveaux, který si kvůli poškozeným vazům v kolenu v letošní sezóně už nezahraje. Karty zase na hřiště nepustí klíčového útočníka Montaña a veterána Jeunechampa, který byl v utkání proti Le Mans vyloučen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Les Verts ze St. Étienne, historicky nejúspěšnější klub Francie, nemá stále jistou záchranu, ačkoli se zdá být náskok deseti bodů na sestupové pásmo jako velmi luxusní. PSG se drží v klidném středu tabulky a prakticky mu o tolik nejde. Tedy v lize. V národním poháru se dostal po středeční výhře do finále a může vybojovat evropské poháry.

Na neutrální půdě v Cean Pařížané porazili amatéry z Quevilly těsně 1:0 a v posledním duelu si to v Coupe de France rozdají o cennou trofej s Monakem. Skvělá zpráva! Na Stade de France v Paříži budou mít proti knížecímu klubu v podstatě domácí prostředí a po hodně nepovedené sezóně může být konečná výhra velkou náplastí.

Tudy navíc vede cesta do Evropské ligy, v Ligue 1 totiž už šance dávno odzvonila. To ovšem neznamená, že se na ligová střetnutí bude PSG méně soustředit. "Ani my nemáme právo na nějaký odpočinek. Utkání proti Paříži je důležité pro naše fanoušky, očekávám i skvělý fotbal," povídal kapitán St. Étienne Blaise Matuidi. "Bude nás vysílat Canal+, to značí, že to bude velký zápas."

Domácí musejí pořád myslet na zadní vrátka, prvoligová příslušnost pro příští sezónu není ještě stoprocentní. "Když v neděli večer vyhrajeme, budeme lépe usínat," přál by si Matuidi. "Ještě nejsme zachránění. Podle mě budeme potřebovat ještě alespoň tak jedno vítězství. Stanovili jsme si tedy společný cíl, abychom z těch bojů nadobro vypadli."

Pikantní náboj bude mít střetnutí pro jednatřicetiletého hostujícího obránce Zoumana Camaru. V dresu Les Verts odehrál přes 150 utkání. "St. Étienne zůstane navždy v mém srdci. Až se vrátím na Stade Geoffroy-Guichard, budu se cítit jako doma," rozplýval se. "V Paříži mí spoluhráči hned poznali, že jsem odtamtud. Vždy jsem se totiž v kabině zeptal, jak hráli. Fanoušci mě tam vždy hezky přivítají," těší se.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Varrault, Diakhaté, Benalouane, Dabo - Sako, Fernandes, Matuidi, Payet - Riviere, Bergessio
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Ceará, Camara, Traoré, Armand - Giuly, Clément, N'Goyi, Sessegnon - Hoarau, Kežman
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Valenciennes FC - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Oba týmy mají stále o co hrát, i když šance se jim dávají malé. Domácí Valenciennes ještě může zabojovat o pohárové příčky, a dostat se tak alespoň do pohárové Evropy, hosté z Le Mans vyhlížejí z hluboké jámy větev záchrany. Vše by jim ovšem muselo ve zbytku sezóny, tak říkajíc, hrát do karet.

VA opět prožilo celkem slušný ročník. Mužstvo kouče Philippeho Montaniera se drží v pohodě ve středu tabulky, jednu dobu dokonce bojoval o mety nejvyšší. Na pátou pozici, která by znamenala možnost zahrát si Evropskou ligu v sezóně příští, nyní ztrácí dvanáct bodů.

A ví to i záložník Fahid Ben Khalfallah. "Jsme realisté," uznává tuniský reprezentant. "Vedení klubu nám řeklo, abychom skončili do desátého místa. Z finančního hlediska je to totiž pro klub zajímavé. Byla by škoda, kdybychom skončili třeba třináctí nebo čtrnáctí, když o nás všichni mluvili, jak dobře hrajeme."

Domácím se měsíc březen vůbec nepodařil. Ze tří kol nezískali ani jeden bod, naposledy venku podlehli Monaku 1:2. "Nejsme na žádné dovolené. Budeme hrát proti Bordeaux, PSG, Lyonu, derby s Lens... Budou to přece vynikající zápasy," dodal Ben Khalfallah. Montanier nebude moci počítat s Materem, který je vykartovaný, start Gomise a Samassy je nejistý.

Tonoucí se stébla chytá. Le Mans, osmnáctý celek tabulky, ve středeční dohrávce překvapivě skolil obhájce loňského titulu z Bordeaux 2:1 a nyní, šest kol před koncem, na záchranu ztrácí "jen" deset bodů. "Bylo to pro nás důležité vítězství," měl radost kouč Arnaud Cormier. "V naší situaci jsme hráli bez tlaku."

Přestože by udržení se v nejvyšší soutěži znamenalo opravdovou senzaci, klub se naděje nevzdává. "Můj tým měl opět perfektního týmového ducha. Měli jsme i proti silnějšímu celku spoustu odvahy a byli jsme za to odměněni," říkal Cormier. Ten se potýká s obrovskou marodkou, chybí mu zraněný Roche, Bouhours, Joao Paulo, Sene, Helstad, Lamah i Thomert a suspendovaní Cerdan s Cissem.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtioux, Biševac, Angoua, Bong - Ben Khalfallah, Cohade, Kadir, Tiéné, Danic - Audel
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Louvion, Géder, Baal - Dossevi, Narry, Loriot, Maïga - Abdi, Le Tallec
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - RC Lens  (sobota 19:00)
Lens se letos v klidu a pohodě pohybuje v dolní polovině tabulky, sestupových starostí se prakticky neúčastnil. Nice teklo hodně do bot před měsícem, ale od výhry 1:0 v Le Mans si vlastně také drží s jistotou prvoligovou příslušnost. Jak ovšem říká domácí kouč Eric Roy: "Výhra by nás opravdu uklidnila."

Naposledy na půdě rozjeté Marseille mělo OGC těžko nějakou šanci na to uhrát dobrý výsledek. Olympique přejel Royovy svěřence 4:1 a zamířil v podstatě za titulem. "Samozřejmě že kdybychom vyhráli, byli bychom v lepší kondici pro příští, tento zápas. Ale hráčům nesmí tahle porážka srazit hrdost," uvedl Roy pro klubové stránky.

Jeho mužstvo si musí stále dávat velký pozor. Ač má jedenáctibodový náskok na poslední tři sestupující celky, stát se může cokoli. Středeční výhra osmnáctého Le Mans nad Bordeaux to jenom potvrzuje. "Viděl jsem Lens před dvěma týdny proti Sochaux. Ukázali se v dobrém světle. Naši fanoušci čekají, jak to tedy dopadne," dodával Roy.

Lens v úterý sehrálo semifinálový duel o finále Národního poháru, ale na půdě Monaka neuspělo a po lítém boji podlehlo po prodloužení kvůli gólu Maazoua ze 110. minuty. V lize ovšem naposledy přejelo Boulogne, hattrickem se blýskl Toifilou Maoulida. Podzimní vzájemný duel obou celků skončil výhrou 2:0 pro RC.

Hosté nemají k dispozici zraněného gólmana Runjeho, Jemaa a Akaleho, domácím bude určitě chybět Digard, nad startem Poteho, Mabialy, Cantareila, Diakiteho a nejlepším střelcem týmu Loicem Remym visí otazník.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakite, Apam, Civelli, Gace - Ben Saada, Fae, Echouafni, Hellebuyck, Mounier - Bagayoko
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Kasraoui - Demont, Chelle, Yahia, Ramos - Monnet-Paquet, Kovačevič, Roudet, Sow, Bedimo - Eduardo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Stejně jako Lorient, tak i Rennes si remízou z minulého týdne zřejmě zavřelo bránu do pohárové Evropy. Osmibodová ztráta na Evropskou ligu je na svěřence trenéra Antonettiho příliš tvrdý oříšek.

Ani Nancy v letošním ročníku Ligue 1 už ničím neoslní. Hostující tým je se ziskem 42 bodů na dvanáctém místě a na nějaký výrazný posun tabulkou vpřed to zatím nevypadá.

"Po prohraném utkání s Lyonem a remíze proti Lorientu, kdy jsme nehráli vůbec dobře, musíme konečně zabrat v sobotu proti Nancy," řekl důrazně obránce domácích Hansson a pokračoval: "Za bod z minulého víkendu musíme být rádi. Těžko se to vysvětluje, ale prostě jsme nehráli dobře. Chyběla bojovnost a podobně. A to je nepřijatelné."

Před remízou a porážkou Rennes čtyřikrát v řadě vyhrálo a Hansson by chtěl na tuto šňůru navázat právě v sobotu: "Nezapomínejte, že ve hře je ještě osmnáct bodů. Věděli jsme, že pokud uspějeme v Lorientu, tak se v tabulce přiblížíme horním příčkám, ale to se nám nepovedlo. Teď jdeme zápasu od zápasu a uvidíme, co se bude dál dít," dodal švédský obránce ve službách domácího celku.

Domácím chybí Gyan a Lemoine. Neúčast hostujících hráčů je ale daleko větší. Mimo hru jsou Hajdi, Diabaté, Ouaddou, Chrétien a Curbelo.

Nancy čeká při cestě do Rennes pořádná anabáze, kvůli islandskému sopečnému popelu nelétají letadla, železniční spojení ochromila pro Francouze typická stávka. Hosté tak k utkání musí urazit více než 700 km vzdálenost autobusem.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Danzé - Lemoine, Mvila, Tettey, Marveaux, Briand - Gyan
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Loties, Sami, Luiz, Marange - N'Diaye, Berenguer, Féret - Dia, Bakar, Brison
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Boulogne - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Chceme další trofej, zní z Marseille. Po Coupe de la Ligue by totiž do síně slávy mohl tento rok přibýt již druhý prestižní pohár. Za prvenství v Ligue 1. Pokud chce Marseille i po tomto kole pomýšlet na první místo, musí se vypořádat s nástrahami domácího Boulogne.

Olympique nyní pod vedením Didiera Deschampse zvládl již šest utkání v řadě. Ani v jediném neinkasoval více jak branku. To platí i o finále Ligového poháru, jakož i o důležitém zápase s Lyonem či posledním utkání na hřišti Sochaux. To drželo hosty dlouho v nejistotě, až do posledních minut totiž domácí odolávali náporu soupeře - povolili až dvě minuty před koncem. Jedinou brankou rozhodl M'Bia.

Olympique si tak na čele tabulky vytvořil již pětibodový náskok před druhým Auxerre. Dobrou výchozí pozici má ale také Bordeaux, to ztrácí sice bodů již devět má ale stále zápas k dobru. Marseille ale v lize neprohrála již od konce ledna. Naposledy ztratila uprostřed března remízou s Toulouse. Pro hráče l'OM se ale jedná o velikou zátěž. Dnes se jedná o jejich již pátý zápas v tomto měsíci. Před následujícím utkáním je ale zase čeká hned osmidenní pauza.

"Vyhráli jsme šest utkání z posledních šesti. Stále nám ale dalších šest zápasů chybí," netaktizoval Deschamps. "Navíc hrajeme svůj pátý zápas během posledních dvou týdnů. Sochaux se oproti minulému zápasu (na Stade Velodrome prohrálo 0:3, pozn. red.) výrazně zlepšilo. Podobnou věc musíme očekávat i v dnešním zápase. Rozhodně nedostaneme nic zadarmo," dodal.

Marseille je ale venku velice silná, ba dokonce nejsilnější z celé nejvyšší francouzské ligy. Ze šestnácti utkání ztratila všechny body pouze třikrát, dokázala tak nastřádat solidních devětadvacet bodů. Minulé vzájemné utkání, výjimečné za poslední roky, navíc vyšlo jasně ve prospěch Deschampsova výběru. Tehdy doma zvítězil 2:0, o branky se postarali obránci Heinze a Taiwo.

Boulogne se navíc v poslední době opět a znovu nedaří. Propadlo se již na předposlední místo a z toho na nesestupové pozice ztrácí již jedenáct bodů. V minulém utkání se týmu vůbec nepovedl výjezd do Lens. Nakonec odjeli zklamaně po debaklu 0:3. Jednalo se již o třetí zápas v řadě, v němž nedokázali získat plný počet bodů, respektive postoupit v poháru. Ani domácí statistika nic nevylepšuje. Třináct získaných bodů z pětačtyřiceti možných znamená jednu z nejhorších statistik.

Domácí tak alespoň může těšit návrat Dorian Leveque, jenž měl poraněný bok. Fit by měl být již také obránce Habib Bellaid. Naopak nenastoupí Daniel Moreira a Mame N'Diaye.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.75 - 4.25 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Grenoble Foot 38 - FC Sochaux  (sobota 19:00)
První sestupující je od minulého týdne jasný. Podle předpokladu se jím stali fotbalisté beznadějně posledního Grenoblu. Mužstvo kolem trenéra Baždareviče však chce sezónu dokončit s hlavou nahoře. Jestli tomu opravdu tak bude, nám prozradí sobotní utkání proti Sochaux.

Útočník domácích Ljuboja však tvrdí, že jeho spoluhráči budou hrát až do konce soutěže naplno - o svoji hrdost a hlavně pro své fanoušky. Sám srbský útočník ale z mužstva po sezóně zřejmě odejde. "Je jasné, že motivace je už trochu jiná, ale musíme bojovat za naše příznivce. Není to snadné, ale až do konce sezóny musíme brát všechny zápasy vážně. Mým přáním je dál hrát Ligue 1. Je ale smutné, když sestoupíte s týmem, ve kterém hrajete."

Se Sochaux je spojena hned trojice hráčů, která nyní obléká dres Grenoble. Jedná se o Calvého, Saugeta a již zmiňovaného Ljubojy. Dlouhou dobu v Sochaux, ať už jako hráč nebo trenér, byl i současný lodivod Grenoble Baždarevič.

Dobrou zprávou pro fanoušky Sochaux je stav Charlieho Daviese, který by se mohl do tří týdnů vrátit na hřiště. Hostům chybí na magickou příčku čtyřiceti bodů, která by měla stačit k záchraně v soutěži jediné vítězství. Dosáhnout na něj fotbalisté Sochaux už v sobotu?
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Viviani - Mainfroi, Cesar, Marque, Calvé - Akrour, Courtois, Dieuze, Romao, Matsui - Ljuboja
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Dreyer - Faty, Perquis, Bréchet, Dramé - Boudebouz, Gavanon, Maurice-Belay, Puojol, Mikari - Ideye
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AJ Auxerre - FC Lorient  (sobota 19:00)
Do bitvy o mistrovský titul je stále zataženo druhé Auxerre, které však na vedoucí Marseille už ztrácí pět bodů. Pokud tedy chtějí hráči burgundského klubu zůstat ve hře o titul, nesmí v utkání proti Lorientu zaváhat. Jen zisk tří bodů je udrží i nadále ve hře o mistrovský trůn.

Remíza 1:1 proti Rennes vzala Lorientu naději bojovat o pohárovou Evropu a hostující tým tak zřejmě skončí v klidném středu tabulky. Do Auxerre však Lorient jede podle útočníka Fanchoneho beze strachu. "Jsme v dobré pozici, jedeme tam beze strachu předvést pohledný fotbal. Víme, že Auxerre je nebezpečné, ale pokusíme se tam uhrát co nejlepší výsledek."

Domácím chybí déle zranění N'Dinga a Mignot, naopak v nejbližších dnech se do mužstva vrátí Capoue. Lorient postrádá Ducasseho, otazník visí nad startem Vahiruay.

Poslední vzájemné utkání z prosince loňského roku sice skončilo bezbrankovou remízou. Dá se ale očekávat, že sobotní duel bude přece jen na góly bohatší.

Lorient však na cizích hřištích hodně kouše, o čemž svědčí šest výher na půdách soupeřů. Na druhou stranu je třeba dodat, že ani Auxerre doma nerozdává body zadarmo. Na jeho hřišti v letošní sezóně uspěly jen tři týmy.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Berthod - Pedretti, Dudka, Oliech, Birsa, Jeleń - Niculaue
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Marchal, Koscielny, Morel - Dubarbier, Bourillon, Mvuemba, Diarra - Amalfitano, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Doufat. Pouze to nyní mohou dělat fanoušci Bordeaux. Musí doufat, že jejich soupeř, tedy hráči a fanoušci Lyonu, mají nyní v mysli již spíše utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. A musí doufat ve zvrácení špatné formy.

Lyon se vůbec poprvé za celou svou dlouhou historii probojoval tak daleko v nové podobě Ligy mistrů Do semifinále. Olympique ve středu cestuje do Německa, kde se utká s tamním gigantem - Bayernem Mnichov. A jedině to snad dává naději fanouškům Girondins. Snad že se Lyon již soustředí na jiný duel. Obhájce mistrovského titulu totiž nyní sám válčí o místa, která by zajišťovala postup do evropských pohárů...

Jediná výhra ze sedmi ligových utkání znamená, že Les Girondins se prakticky již mohou rozloučit s vysněnou obhajobou. Na vedoucí Marseille již ztrácí neuvěřitelných devět bodů, přestože mají ještě výhodu jednoho zápasu k dobru. Přesto je Bordeaux až na pátém místě, což se příznivcům klubu pochopitelně musí příčit v mysli.

Přesto je Bordeaux pouze dva body vzdáleno od svého dnešního soupeře a přímého soka v boji o Ligu mistrů, třetího Olympiqueu Lyon. Domácí by se jistě navíc rádi pomstili svým přemožitelům z nedávného čtvrtfinálového dvojzápasu Champions League. V minulém zápase si ale hoši od Laurenta Blanca příliš sebevědomí nepřidali. Na půdě slabého Le Mans podlehli 1:2, ačkoliv dlouhou dobu utkání ovládali.

"Jako v poslední době velice často, zhatili jsme si výsledek individuální chybou. Jsem hluboce zklamán z toho, jak naši hráči hráli. Určitě sáhnu mezi mladíky, kteří dostanou novou šanci. Měli by tým oživit. Měli by našemu celku dodat trochu potřebné inspirace," rozhovořil se o problému kouč domácích. "Udělal jsem to již v minulém utkání, hráči na to ale zjevně nebyli připraveni," dodal kouč, jemuž v zápase bude chybět jedinačka Cédric Carrasso a stoper Marc Planus.

"Je opravdu nemístné mluvit o titulu. Jenom se pokusíme hrát co nejlépe a získat do konce sezony co nejvíce bodů. To je náš cíl. Jestli jsem nervózní z toho, co může přijít příští rok? Ano, to pochopitelně jsem," dodal. Jeho tým se již dokonce nemůže spolehnout ani na tradičně vynikající výsledky před vlastními fanoušky. V posledních čtyřech zápasech na Stade Chaban-Delmas se jim podařilo zvítězit pouze jednou, podlehli pak hned dvakrát. Přestože historicky má Bordeaux nad Lyonem ve vzájemných utkáních navrch, výhra 1:0 z minulé sezony byla v té době spíše výjimečnou. A nakonec také pramenila ve výjimečný úspěch.

Po příšerném startu do soutěže se Lyon v poslední době zvedl, v roce 2010 je oproti podzimní části k nepoznání. Zatímco Bordeaux by bylo až na patnácté příčce Ligue 1, zahrnoval-li by se pouze tento rok, svěřenci Clauda Puela by byli na druhém místě. Pouze dva body za zatím jarní suverénní Marseille. V konečném zúčtování to Lyonu dělá třetí místo zajišťující start v Lize mistrů - a bodový odstup od lídra čítající sedm bodů.

A přestože l'OL v minulém utkání ztratilo s Lille po remíze 1:1, následujíce jedinou porážkou od Nového roku a dvou výher v řadě v zádech, zůstával kouč Puel naladěn pozitivně. "Hráči hráli fantasticky. Ale neměli jsme příliš štěstí v několika možných situacích," zhodnotil minulé klání kouč, jenž se bude muset obejít bez Mathieua Bodmera, Jeana II Makouna a Jeana-Alaina Boumsonga. "První půle byla dobré, ale ve druhé jsme trochu ubrali na rychlosti a bylo pak opět těžké se do toho dostat zpět. Inkasovali jsme hloupou branku po nedorozumění v obraně. Přesto jsme měli zvítězit. Byli jsme lepším týmem, nevyužili jsme ale několik nadějných pozic."

Lyon je letos opravdu mimo vlastní stadion silný. V letošní sezoně je na tom lépe pouze Marseille. Sedmadvacet z celkových dvaapadesáti branek pak přišlo mimo jeho stánek. Jediným škraloupem tak zůstává poslední sehrané utkání na půdě Bordeaux v rámci Ligy mistrů. To se domácí "radovali" po brance Chamakha. Další již ale nepřišla.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille32198559:3165
2.AJ Auxerre32179632:2560
3.Olympique Lyon321610652:3358
4.Montpellier HSC32177843:3658
5.Girondins Bordeaux31175949:3056
6.Lille OSC32167957:3455
7.Stade Rennes321481047:3250
8.FC Lorient321481047:3350
9.AS Monaco321471134:3449
10.Paris Saint-Germain321281246:3544
11.Valenciennes FC311351342:4344
12.Toulouse FC321191234:2942
13.AS Nancy-Lorraine321261440:4542
14.RC Lens321081430:3838
15.FC Sochaux321071523:4137
16.OGC Nice321061632:4936
17.AS Saint-Étienne32981524:3835
18.Le Mans UC 7232671930:5125
19.US Boulogne32591823:5424
20.Grenoble Foot 3832362321:5415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
PePiG7

Bolougne-Marseille 0:2 (Niang,Lucho)

Auxerre-Lorrient 2:0 (Jeleń,Niculae)

Bordeaux-Lyon 1:0 (Jarda Plašil)

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandu Cavenaghimu letošní sezóna nevychází a podle francouzských médií v létě opustí Bordeaux. O argentinského útočníka údajně mají zájem Stuttgart, Parma a Janov.

To odíde aj Chamakh aj Cavenaghi ?

Reagovat
domingo

Tak možný to je, v L1 je těch útočníků docela dost - Montaňo, Jeleń, Bangoura, De Melo, Bergessio, Le Tallec např.

Reagovat
domingo

Z Lorientu mám hluboký respekt, mají vynikajícího gólmana a vynikající útok. Držím se při zemi a tipuju plichtu, nejspíš 1:1.

No a Bordeaux s Lyonem bude zápas o přežití, jsem neskutečně zvědavej, škoda jenom, že si musím z těchhle dvou zápasů vybrat jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Dneksa věřím ve výhru Nice :) A vsadil jsem na Auxere :) Doufám že vyhrajou :) Mám vsazeno a doufám že vyhraje i zítra Lille které je doma hodně dobré :)

Reagovat
Godwinson

dneska zajimavé zápasy, těšim se, tipovat radši už nebudu ...

Reagovat
Godwinson

snad jen, že budu doufat v remízu ze zápasu Bordeaux - Lyon, pokud možno tu nejvíc utrápenou z obou stran ...

Reagovat
Godwinson

bohužel jsem z atdhe tak nasrán, že jsem ani nemohl vidět pohádku z Auxerre aneb jak uplést z hovna bič, přesněji z bramboračky vstřelit dva góly

Reagovat
domingo

Nemusí pršet, stačí, když kape.

Reagovat
Godwinson

lol, co se to tam děje, nejvyšší vítězství v dějinách klubu Auxerre?

jinak koukám, Marseille taky zrovna nejede, budou za ušmudlanou výhru rádi ..

Reagovat
Virtuos

Lille dnes vyhrá

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Ruffier, Gervinho a Hazard a Cabaye.. Od prvních minut je jasný kdo tady bude hlavními hvězdami..

Reagovat
smazaný uživatel

Lille naprosto zaslouženě..

Reagovat
Godwinson

Costa, Spahič, Blondel .. taky je to jasný

Reagovat
Godwinson

Costaaa

Reagovat
smazaný uživatel

no, pro AJA to vychází zatim moc pěkně, dneska Toulouse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele