Ligue 1 - preview 16. kola

04.12.2010, 08:17, aktualizováno 05.12.2010, 08:46
Previews
Marseille hraje v Nice a může se vrátit na první místo před Rennes. PSG hostí Brest v souboji dvou týmů z horní poloviny tabulky. Saint-Étienne se po úvodu sezony propadá tabulkou, pokles bude chtít zastavit proti Bordeaux...
OGC Nice - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
Lídr tabulky z Marseille v neděli jede na hřiště Nice, které je jen tři body od sestupových vod. Domácí by měli bodovat, pokud chtějí klidnou zimu, hosty z Marseille může zase případná ztráta bodů sesadit z prvního místa tabulky.

Olympique Marseille hrál ve středu odložené utkání s Rennes a remizoval 0:0. "Byl to těžký zápas proti velmi dobrému soupeři. Měli jsme řadu šancí, ale nepovedlo se nám je proměnit, proto zápas logicky skončil remízou 0:0," hodnotil střetnutí brankář Steve Mandanda. O pár dní dříve však hosté bez problémů smetli Montpellier 4:0. Nice naopak minulý víkend po dlouhé době bodovalo, když remizovalo na hřišti Monaka.

"Je jasné, že pokud chceme myslet na úspěch, musíme předvést skvělý týmový výkon," řekl domácí kouč Roy a dodal: "Pokud chceme Marseille způsobit potíže, musíme mít balón co nejčastěji pod kontrolou. Vím, že to nebude lehké, soupeř má vysoké sebevědomí a jejich postavení v tabulce hovoří za vše. Není pochyb o tom, že nás čeká těžké utkání, ale myslím si, že kluci budou chtít udělat dojem na fanoušky a budou mít i velkou motivaci."

Na stadion Nice se vrátí Loic Rémy, který v dresu domácích odehrál tři sezóny, od té letošní je však ve službách Marseille. "Vím o hráčích, kteří ten návrat neměli jednoduchý. Já však věřím, že mě domácí fanoušci přivítají," řekl 23letý útočník.

Marseille sice ve středu hraje poslední utkání základní skupiny Ligy mistrů s Chelsea, ale výsledek tohoto zápasu už nic neovlivní. Oba středeční soupeři si totiž už před čtrnácti dny zajistili postup. Hosté se tak mohou plně soustředit na nedělní zápas v Nice, protože v extrémně vyrovnaném čele tabulky Ligue 1 není příliš prostoru na zaváhání.

Hostům chybí zraněný Hilton, v sestavě Nice by se měl objevit uzdravený Gignac, ale podle některých zdrojů ještě nemá dostatečně natrénováno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.25 - 3.30 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Brestois  (neděle 17:00)
PSG společně s Brestem válčí na frontě zvané nesmírně vyrovnané popředí tabulky Ligue 1. Je až s podivem, že její první polovina je natěsnána na pouhopouhé čtyři body. Oba celky se mohou po tomto kole dostat do samotného čela, pokud Marseille nevyhraje v Nice. Ještě jednu věc k tomu ale oba týmy potřebují - zvítězit.

Domácí mohou po čtvrteční noci slavit. Podařilo se jim totiž v Evropské lize porazit doma Sevillu, zajistit si tak postup mezi 32 nejlepších v této soutěži a ještě nabídnout divákům atraktivní fotbal se čtyřmi vstřelenými góly. "Dosáhli jsme cíle. Postoupili jsme," měl radost kapitán Mamadou Sakho.

A i jeho potěšilo, že si zrovna Sevilla odvážela těžkou porážku 2:4. "Vždy se snažíme hrát dobrý fotbal. Dát čtyři góly takovému soupeři je určitě uspokojující," potvrdil Sakho. "Neřeknu vám, jestli je Evropská liga naší prvotní prioritou. Prostě se vždy soustředíme jen na jeden zápas. A to je pro tentokrát neděle a Brest."

Pařížané hrají opravdu v pohodě a mají i výsledky. Současně zvládají tři soutěže najednou bez větších problémů, třeba se stále drží v Ligovém poháru, který v půlce ledna nabídne semifinále. Podíváme-li se na statistiku, z posledních osmnácti zápasů ve všech soutěžích prohrálo PSG jen jednou jedinkrát! V lize s Auxerre.

Hodně se také v hlavním městě Francie hovoří o tom, kdo má chytat. Brankář Apoula Edel totiž minulý týden předvedl jeden ze svých dalších kiksů a díky němu přišlo PSG v závěru o dva velmi cenné body v Lyonu. Ačkoli v zápase proti Seville nastoupil, je pravděpodobné, že nyní dá trenér Antoine Kombouaré šanci náhradníkovi Grégorymu Coupetovi.

Nováček ligy z Brestu působí i nadále jako jedno z velkých překvapení letošního ročníku Ligue 1, dokonce je o bod před svým aktuálním soupeřem. Naposledy si v úterní dohrávce proti Lens s přehledem poradil s Lens, které porazil 4:1. V Paříži si možná kvůli zdravotním problémům nezahrají L. Touré a Ngoyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (neděle 21:00)
Víkendové šestnácté kolo nejvyšší francouzské soutěže uzavře duel mezi St. Etienne a Bordeaux. Oba týmy dělí v tabulce dva body, Bordeaux je sedmé, domácí celkem je na tom o tři místa hůře.

Hosté už pět zápasů v řadě nepoznali hořkost porážky, domácí mají tři poslední utkání jako přes kopírák. Všechny totiž skončily remízou 1:1. Domácí trenér Galtier nabádá své hráče, aby byli daleko důraznější v koncovce, ale také se soustředili na obranu. Nejvíce však domácího lodivoda trápí nesoustředěnost jeho svěřenců.

"V našich posledních dvou zápasech jsme udělali individuální chyby, za které jsme byli potrestáni. Takové chyby nás pak dostávají pod tlak," řekl Galtier a pokračoval: "Je to dáno kvalitou soupeřova útoku nebo naší nekoncentrovaností? V nedělním utkání se na hru budeme muset pořádně soustředit, protože Bordeaux je týmem, který by mohl naši nekoncentrovanost potrestat."

Domácí budou téměř v plné síle, pochybnosti panují jen kolem startu dvojice Sanogo - Andreu.

Trenér Bordeaux Tigana se nedozvěděl dobré zprávy ohledně Henriqueho, ten bude mimo hru až do nového roku. Dlouhodobě mimo hru je Planus, otazník pak visí nad startem Chalmého, jehož zlobí kotník. Do zápasu nenastoupí ani kapitán Diarra, který celý týden netrénoval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Sochaux - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Na Valenciennes čeká v sobotu složitý úkol, pokusí se totiž uspět na hřišti Sochaux, jehož stadion je pro většinu týmů v letošní sezóně nedobytnou tvrzí. Kromě Toulouse se stále nenašel další tým, který by v Sochaux vyhrál.

A u domácího týmu nemají zrovna malé ambice. "Do konce podzimní části chceme získat maximum možných bodů. A ani na jaře nemáme v plánu udržovat si umístění v tabulce na bezpečných místech, ale chceme se posunout ještě nahoru," nechal se slyšet kouč domácích Gillot a pokračoval: "Všiml jsem si, že i když nám chybí dva, tři hráči ze základní sestavy, tak stále máme konkurenceschopný tým, který se může porovnávat s každým."

Že to však nemusí být až tak jednoduché, Gillot ví: "Ale zatím nechci předbíhat, stále nám chybí 20 bodů, abychom vůbec měli jistotu záchrany. Caen bylo před dvěma měsíci čtvrté a nyní je druhé od konce. Musíme být ostražití, i když bychom se chtěli tabulkou posouvat jen nahoru."

A jak vidí sobotní duel trenér Valenciennes Montainer? "Cílem je vždy zvítězit, i když víme, že v Sochaux to rozhodně nebude jednoduché. Čeká nás tam v podání domácího týmu ofenzivní smršť. Víme, že naše obrana bude pod velkým tlakem. Pokud bychom ale uspěli, tak svého soupeře v tabulce o bod přeskočíme. Ale Sochaux má mladý a nadšený tým, se kterým trenér Gillot sklízí ovoce za svoji trpělivost, kterou mužstvu věnoval."

Domácím chybí opora Marvin, mimo hru je i Faty s Mikarim. Druhý jmenovaný bude chybět až půl roku, je totiž po operaci, která měla vyřešit dlouhodobé problémy s kotníkem. Hosté se s problémy se zraněnými hráči potýkají po celou sezónu a ani do Sochaux nepřijedou kompletní.

Po dlouhé době se objevila zpráva o českém útočníkovi Svěrkošovi. Ten v Sochaux neprožívá zrovna ideální chvíle a v zimě možná odejde do druhé španělské ligy. "Můj agent je v kontaktu s Betisem, ale mají tam nějaké finanční problémy, takže nevím," uvedl český útočník.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - SM Caen  (sobota 19:00)
Souboj dvou týmů, kterým v posledních utkáních došel dech. Tak by se dalo definovat měření sil mezi Toulouse a Caen.

Zatímco domácí tým alespoň v minulém kole porazil Auxerre a po čtyřech zápasech se dočkal vítězství, hosté už mají na svém kontě pět proher v řadě a patří ke žhavým kandidátům na sestup. Ani šestnáct obdržených gólů z posledních šesti střetnutí není příliš optimistická bilance. Toulouse se příliš nedaří na domácím hřišti, ale venku patří k suverénům. O čemž svědčí třináctibodový zisk z osmi utkání na cizích hřištích.

Trenér Toulouse Casanova je však před sobotním zápasem na pozoru: "Caen je tým, který teď prochází těžkými časy. Hosté měli dobrý vstup do sezóny a předváděli kvalitní výkony. Teď se jim ale nedaří, velké problémy mají hlavně v obranné činnosti. Ale třeba u nás budou chtít hodit minulé výsledky hodit za hlavu a začít znova," dodal domácí lodivod a pokračoval: "Pozor si také musíme dát na nejlepšího střelce celé ligy El Arabiho."

Domácí kouč se vyjádřil i k nepříliš dobrým výsledkům před domácím publikem: "Rád bych viděl více výher před domácími fanoušky. Chvílemi jsme doma málo aktivní. Na druhou stranu to je ale čím dál větší problém i u dalších mužstev. Soupeř přijede s jasně defenzivní taktikou a domácí tým musí po celou dobu tvořit hru - a někdy to úplně nejde. Pak musíte mít trpělivost a soupeře se pokusit třeba přehrát lepší technickou vybaveností týmu."

Toulouse chybí Pelé, Larsen a Pentecote. V týmu hostů se po dlouhé době objeví Deroin, který kvůli poraněným tříslům chyběl od ledna. Po karetním trestu se vrací Sorbon, Tafforeau a Lazarević doléčili zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.30 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - AS Monaco  (sobota 19:00)
Rennes je na pátém místě jen dva body za vedoucí Marseille, se kterou ve čtvrteční dohrávce uhrálo na její půdě remízu 0:0. A to na jihu Francie předvedlo opravdu parádní výkon, zahodilo bohužel i penaltu. Pokud však to samé předvede nyní proti Monaku, mělo by to na tři body stačit. Hosté se totiž potácí těsně nad propastí sestupu.

Kouči knížecího klubu Guyi Lacombemu se prostě stále nedaří mužstvo vydrápat nahoru. Už se dokonce spekuluje o tom, zda-li není jeho pozice hlavního trenéra podlomena. Sedmnácté místo po patnácti kolech, to si před sezónou jen těžko někdo maloval. Monako prostě neumí získat tři body, na kontě má pouhá dvě vítězství!

Na druhou stranu získalo úctyhodných devět remízových výsledků. Bohužel od 12. září slavilo výhru jen jednou jedinkrát. Lacombe je ovšem v klidu. Ve vzestup pevně věří. "Na začátku sezóny jsem se trošku bál. Ale teď už ne. Jsme na správné cestě," povídal. Sám jako by naznačil, že trenérem bude i nadále: "Když klub dělá změny, musí mít na to větší čas."

Podle Lacombeho se toho za poslední dobu v Monaku dost změnilo. K lepšímu. Výsledky se prý časem dostaví. "Myslím, že se nám naskytly možnosti, které jsme dříve neměli k dispozici. Neznamená to, že se naše problémy samy vyřeší, ale myslím si, že máme hráče, kteří jsou velmi schopní," dodával.

Pro monackého lodivoda není Rennes žádnou velkou neznámou. Tenhle klub právě před aktuálním zaměstnáním do roku 2009 sám vedl. "Rennes je v horní části tabulky po celou sezónu. Je v dobré formě a připraveno vyhrát titul," konstatoval Lacombe. "Jeho poslední zápas proti Marseille ukázal, jak je mužstvo silné. Víme, že budeme muset hrát velmi dobře."

Domácí na půdě obhájce titulu hráli nadstandardně a nebýt skvělých zákroků marseillského gólmana Mandandy, třeba by vytěžili i více. V páté minutě navíc neproměnil pokutový kop Kembo-Akoko. "Bude to méně otevřenější než proti Marseille," myslí si záložník Yann M'Vila. "Soupeř je totiž velmi defenzivní tým."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - FC Lorient  (sobota 19:00)
Těžký zápas čeká na fotbalisty Lille v sobotu. Momentálně druhý tým soutěže bude hostit Lorient, který je sice v tabulce až na jedenácté pozici, ale v posledních zápasech se mu velmi daří.

Domácí z posledních pěti ligových zápasů třikrát vyhráli a dvakrát remizovali, Lorient však má velmi podobnou bilanci, akorát místo jedné remízy má na svém kontě prohru v Sochaux. V minulém týdnu se navíc lorientští vytáhli, když porazili jednoho z předních týmů tabulky z Rennes 2:0. Ani Lille si nevedlo špatně, když v Bordeaux dokázalo remizovat 1:1.

"Chceme navázat na výkon z Bordeaux. Rozdíl mezi týmy v horní části tabulky je sice minimální, ale my patříme mezi mužstva, které okupují úplný vrchol. A stále máme vysoké ambice, nahoře se chceme udržet co nejdéle," řekl předseda domácího klubu Seydoux a dodal: "Dle mého názoru bude jasněji po odehrání podzimní části. Tam se ukáže, které týmy půjdou na jaře do boje o titul."

O obtížnosti sobotního zápasu ví i kouč Lorientu Gourcuff: "Není to ideální soupeř," dodal s nadsázkou trenér hostů a pokračoval: "Lille je jedním z kandidátů na titul, mohou však jen překvapit a proto nejsou téměř pod žádným tlakem."

Kromě Ligue 1 domácí bojují i na evropské scéně. Lille sice nezvládlo středeční zápas Evropské ligy proti Sportingu, když prohrálo 1:0, ale postup má stále ve svých rukách. Stačí k tomu jediné, v přímé bitvě o postup musí porazit belgický Gent. Každý jiný výsledek francouzskému týmu zavírá pohárové dveře.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.75 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Arles-Avignon - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Arles-Avignon, poslední řádku kol suverénně poslední celek Ligue 1 a marně se snažící vyhoupnout se výše, přivítá doma Nancy. Ačkoli by se na první pohled zdálo, že by se domácí mohli snadno chytit, jelikož hosté jsou na nepříliš populární patnácté příčce, budou to mít naopak obzvláště složité. ASNL je totiž jedním z nejlépe hrajících mužstev na cizích hřištích.

Oba celky nemají aktuálně příliš dobrou formu. Lvi z Arles-Avignon prohráli dvakrát v řadě, Nancy je na tom o poznání lépe, ale třeba sérii několika zápasů bez porážky se mu vytvořit stále nedaří. Z posledních zápasů vyhrálo jen jednou a jednou remizovalo. Tenhle tým ale může paradoxně spoléhat na cizí prostředí.

Hned jedenáct z osmnácti získaných bodů získalo Nancy venku. "Našeho soupeře nechceme brát na lehkou váhu. Jsem si jistý, že Arles-Avignon stále věží v záchranu," uvedl pro www.asnl.net Reynald Lemaitre. "Doma je to velmi nebezpečný tým. Určitě nečekáme lehký zápas, oni do toho se vší vervou půjdou."

Ačkoli Nancy naposledy uhrálo doma se St. Étienne jen bod, Lemaitre byl s výsledkem 1:1 spokojený. "Určitě je to pozitivní pocit. Lepší než abychom zase prohráli dva body," byl rád. "Byl jsem potěšen i naší hrou. Náš fotbal se mění, ve středu se uvolňuje prostor, předtím jsme ho měli dost zablokovaný. Další dobré výsledky doma nás určitě hodí do klidu."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RC Lens - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Lens čeká tři utkání na vítězství a po vysoké prohře v Brestu má svým fanouškům co nahrazovat. Auxerre po pěti kolech poznalo hořkost porážky, když jeho stadion vykradli hráči Tolouse.

Ještě v polovině listopadu prodlužovalo Lens remízou na hřišti v Marseille sérii bez ztráty zápasu a za týden vedlo po poločase nad Lyonem. Jenže po změně stran třikrát inkasovalo a smůla pokračovala i následným kolem. Těsně před odchodem do kabin snížilo na hřišti Brestu na rozdíl jediného gólu. To mohlo hosty nakopnout, kdyby se po patnácti minutách vrátili na trávník. Místo toho se kvůli sněhu protáhla přestávka na tři dny a druhou půli ovládly zásahy domácích.

AJ Auxerre mělo minulou sezónu ve stejnou dobu 26 bodů, to by letos stačilo na krásné druhý post. Současná hra ale resultuje pro AJA až třináctou pozici. Navíc čeká svěřence trenéra Fernandeze těžký úkol. Jestli chtějí hrát evropské poháry i na jaře, musí bodovat na Santiagu Bernabéu. Ani výhra však za jistých okolností postup do Evropské ligy nezaručí.

Nejprestižnější soutěži vyčítá Adama Coulibaly nevýraznost týmu v Ligue 1. "Od začátku sezóny jsme postrádali štěstí a úspěchy. Zvlášť s Ligou mistrů a energií, kterou jsme do ní vložili, to má nevyhnutelný dopad na naše výkony v lize. Ve druhé polovině sezóny bychom se měli zlepšit díky méně náročnému programu," uvažuje obránce, který devět let strávil právě v dresu Lens.

Asi by se příliš nezlobil, kdyby se v sobotu Auxerre konečně podařilo prolomit čtyři vzájemná střetnutí trvající čekání na gól do sítě jeho bývalého zaměstnavatele, který se momentálně utápí v sestupových vodách. Trenér Jean-Guy Wallemme se naopak bude snažit udržet datum 11. května 2004 jakožto den, kdy se AJA naposledy podařilo vyhrát ligové klání na Stade Félix Bollaert.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Při vyrovnanosti současné Ligue 1 nemusí příznivce Les Gones výrazně soužit, že se jejich celek nachází až na osmé příčce tabulky. Nejúspěšnější francouzský klub nového milénia ztrácí na vedoucí Olympique Marseille tři body a stále patří mezi největší kandidáty na ligové prvenství. Nyní se představí na půdě Montpellieru, který by se svým fanouškům rád revanšoval za potupný čtyřbrankový příděl na Stade Vélodrome.

Loňský vicemistr v minulém kole málem přenechal body Paris Saint-Germain, chyba arménského brankáře s výraznými kamerunskými rysy Apouly Edéla patřícího pařížskému celku však rozhodla o tom, že se body ve velmi dobrém utkání rozdělily. OL si výrazně nepolepšil, ale ani neztratil potřebný kontakt se špičkou soutěže.

Totéž platí po čtyřbrankovém přídělu v Marseille i o Montepellieru, který po loňské nováčkovské sezóně předvádí parádní výkony a patří mezi největší aspiranty na evropské poháry. Z poslední porážky byl velice zklamaný i zkušený třiatřicetiletý středopolař Romain Pitau: "V Marseille jsme několikrát ukázali mnoho nedostatků. Nikdy nedopustíte inkasovat čtyři góly náhodou. Pro nás je nejdůležitější jít vpřed, potřebujeme být průbojnější ve hře - pak to bude zápas. Víme, že je Lyon úžasný tým. Nemůžeme si dovolit mnoho chyb, jinak za ně budeme platit," řekl kapitán mužstva a pilíř středové řady, který si moc dobře uvědomuje sílu a potenciál OL.

Lyon neprohrál čtyři venkovní klání v řadě a hodlá tuto sérii rozšířit o další zářez. Svěřenci Clauda Puela potřebují proti jihofrancouzskému přístavnímu celku bodovat, neztratit kontakt. Montpellier má podobné cíle, krom nichž okolo poletuje i vidina předchozího debaklu, který je nutno odčinit. K tomu by měla HSC dopomoci kompletní sestava v čele s kapitánem Pitauem, brankářem Goffreyem Jourdrenem či nejlepším střelcem Oliverem Giroudem.

Na straně Lyonu bude několik hráčů scházet. Mimo hru jsou Pape Diakhate, Jéremy Toulalan a Aly Cissokho, který dostal v posledním utkání velice přísnou červenou kartu. Pochybnosti panují nad startem Yoana Gorcuffa. Dlouhodobě zraněný je Ederson.

Olympique brojí proti Marseille a potřebuje nutně bodovat, nejlépe zvítězit. Podaří se to Puelovi a spol.? Připíše si Lyon pátý import ze hřiště soupeřů v řadě? Nebo to bude Montpellier, který se posune tabulku výše? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíme dnes večer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.10 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille1575325:1426
2.Lille OSC1567225:1725
3.Stade Brestois1574418:1125
4.Paris Saint-Germain1566323:1524
5.Stade Rennes1566316:1124
6.Montpellier HSC1573513:1624
7.Girondins Bordeaux1565419:1623
8.Olympique Lyon1565420:1823
9.FC Sochaux1563625:1821
10.AS Saint-Étienne1556419:1721
11.FC Lorient1563616:1521
12.Toulouse FC1563616:1621
13.AJ Auxerre1547421:1819
14.Valenciennes FC1547417:1519
15.AS Nancy-Lorraine1553717:2518
16.OGC Nice1545612:1717
17.AS Monaco1529415:1415
18.SM Caen1535716:2514
19.RC Lens1535714:2614
20.AC Arles-Avignon1513119:326

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufam ze se Rozehnalovi bude dařit.

Reagovat
domingo

Gameiro ho rozcupuje na kousíčky

Reagovat
smazaný uživatel

no, uvidíme... Gameiro už přece jenom není taková mašina na góly...

Reagovat
domingo

?

Letos je s Kitambalou druhá nejlepší útočná dvojice. Po těch dvou z PSG.

Reagovat
Godwinson

Sochaux má lepší.

Reagovat
domingo

*facepalm*

Ale tyhle tři dvojice jsou top.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

mluvíš tu o Gameirovi, ne o útočné dvojici... chtěl jsem tím jenom říct, že když dal Gameiro loni snad 17 gólů, že letos tak produktivní není...

Reagovat
domingo

Nechci ti do toho kecat, ale Gameiro měl loni po 16 kolech 7 gólů, letos 6 a hrál o zápas míň

Reagovat
smazaný uživatel

řeknu to ještě jinak.... není to takový gólostroj jako, loni na jaře... navíc nikde není psáno, že se mu bude dařit zrovna i tohle jaro...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska dvě branky, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, dneska to krásně dohnal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a pokud mě ještě počty nešálí, dá se tam zařadit i Lille (Gervinho, Sow - 16 gólů)... i když o útočnou dvojici moc nejde, protože Lille hraje většinou na 5 záložníků, Gervinho hraje v záloze a v útoku se objeví fakt sporadicky...

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho hraje ve "dvojici" spíš s Hazardem, kdy oba plní role volných hráčů..

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, tady spíš srovnánáváme něco jako silně ofenzivní záložníky... je jasné, že Sow je vlastně jediným typickým útočníkem Lille, co hraje pravidelně v základu v útoku... a Gameira s Hazardem do týhle kategorie nemůžeme moc zahrnovat... já jenom tak na zmínku...

Reagovat
domingo

Tak já nesčítal hráče podle gólů, ale bral jsem útočné dvojice, jak se k sobě hodí... typově, herně, a samozřejmě jak jsou sehraní a efektivní... a v tomhle je prostě absolutní špička Erding s Hoarauem, za nima Maïga s Ideyem a právě Gameiro s Kitambalou.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže já jsem úplně původně nemluvil vůbec o útočných dvojicích... vůbec nezpochybňuji kvality Gameira, je to jeden z nejlepších útočníků Ligue 1... a už vůbec ne jeho zásluh na výkonech Lorientu společně s Kitambalou, o kterém mluvíš jako o třetí nejlepší útočné dvojici (v čemž máš pravdu, i když já je dokonce výkonnostně řadím na druhé)... jenom jsem chtěl naznačit, že Gameiro! nedává tolik branek, co dřív (tedy přesněji na jaře), i když na kontě teď nemá vůbec špatné číslo vstřelených gólů... toť vše

Reagovat
Godwinson

Montpellier : Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Spahic, El Kaoutari (ou Stambouli) - Marveaux, Pitau, Dernis - Kabze, Giroud, Aït-Fana.

Lyon : Lloris - Réveillère, Cris, Lovren, Bastos - Pjanic, Gonalons, Makoun - Briand, Gomis, Lisandro.

Až na toho Dernise skoro ideál.

Reagovat
domingo

obrana

chybí Estrada, jinak fajn

a Lyon koukám docela ofenzivně, navíc bez Yoanna a Toulalana, to musíte urvat... Karim si z Bastose na beku bude dělat dobrej den, snad.

Reagovat
Godwinson

Jj, či spíš i Belhanda. Ale takováhle sestava Lyonu by byla přívětivá, mohlo by z toho vzejít něco dobrýho. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Dostanete.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Dja Djedjé .. když předběhnu, jsem zvědavej, kam poputuje.

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

dneska dobrý výkon, na tři body v pohodě stačil

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska půjde Bordeaux na poháry..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele