Ligue 1 - preview 10. kola

15.10.2011, 10:11, aktualizováno 16.10.2011, 07:45
Previews
Na vedoucí PSG se včera bodově dotáhly Lyon a Montpellier, celek z hlavního města má šanci znovu odskočit po dnešní dohrávce v Ajacciu. Sedmé Rennes hostí šestý Lorient, Valenciennes přivítá Sochaux...
AC Ajaccio - Paris Saint-Germain  (neděle 17:00)
PSG po devíti kolech vedlo tabulku a platí to i po sobotních zápasech, třebaže se Lyon a Montpellier bodově dotáhly na pařížský celek. Ten může dnes znovu odskočit, hraje na půdě nováčka z Ajaccia...

Domácí celek vstoupil do sezony porážkou od Lorientu, od té doby ovšem v Ligue 1 neprohrál a postupně se posunul až do čela. Hodně těšit ho mohou poslední dvě výhry, když porazil další dva dvacetibodové celky - nejprve vyhrál 3:0 v Montpellieru a před reprezentační přestávkou si doma porazil 2:0 s Lyonem.

"Po reprezentační přestávce se tým na zápas už těší. Jsme na čele tabulky, nesmíme dovolit, abychom se dostali pod tlak, je třeba stavět na výkonech z posledních týdnů. Mě se tento duel bohužel týkat nebude, ale srdcem budu se svými spoluhráči," prohlásil Jeremy Menez, který si podobně jako jeho spoluhráči Diego Lugano a Blaise Matuidi odpyká karetní trest.

Mohlo by se zdát, že lídr soutěže by neměl mít s nováčkem moc práce, zdání ale může klamat a rozhodně to platí v tomto případě - celek z hlavního města Francie v nejvyšší soutěži na Korsice totiž ještě nikdy nevyhrál. "Bude to můj vůbec první zápas na Korsice. Vím, že není snadné tam hrát, ale my si jedeme pro tři body," říká odhodlaně útočník Gameiro.

Domácím se start do sezony nepovedl, vyhráli jediné z devíti utkání a aktuálně jsou na sestupové osmnácté pozici. Částečně budou chtít navázat na formu z před reprezentační přestávky, kdy si přivedli po bodu z Brestu a Dijonu.

"Podle mě bude v letošní sezoně na rozdíl od té loňské stačit na záchranu 40 až 42 bodů, ale uvidíme. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom polovinu z této porce ukrojili ještě před zimní přestávkou. To by bylo dobré," ví domácí kouč Olivier Pantaloni.

Do sestavy Ajaccia se po karetním trestu vrací Johan Cavalli, další zprávy už tak pozitivní nejsou. Kvůli kartám budou stát kapitán Jean-Baptiste Pierazzi a Mehdi Mostefa, mezi tyčemi se pak možná neobjeví mexický brankář Guillermo Ochoa, který má problémy s kotníkem a vynechal přátelský duel s Brazílií.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.25 - 3.60 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valenciennes FC - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Valenciennes ani Sochaux se před reprezentační pauzou nemohly příliš pyšnit dobrými výsledky. Obě mužstva tak věří, že po ní se jim bude vést o mnoho lépe. Domácím však v utkání budou chybět tři důležité základní články sestavy, čehož by svěřenci Mehmeda Baždareviče chtěli určitě využít.

Hlavní a citelnou ztrátou je absence Grégoryho Pujola. Tenhle chlapík byl loni se sedmnácti góly nejlepším střelcem týmu, a byť VA začátek sezóny prostě nevyšel, tři vstřelené branky jsou aktuálně to nejlepší, co domácí mohou nabídnout. Bez něj naposledy podlehli i v Lorientu 0:2, v Ajacciu 10. září to nebylo o nic lepší (1:3).

K tomu bude chybět i hravý štírek Carlos Sánchez, kterého na marodce doplňuje Rudy Mater, jenž má problémy s lýtkem. Hosté však rovněž mají jeden velký problém, tentokráte ovšem na brankářském postu. Teddy Richert, který letos odchytal naprosto všechny zápasy, totiž kvůli zdravotním problémům možná nenastoupí.

Vykartovaný je i Mathieu Peybernes, Steven Mouyokolo má problémy se stehenním svalem, Jeremie Bréchet zase se zády a Loic Poujol s kolenem. FCSM by určitě rádo navázalo na svoje poslední utkání, ve kterém skolilo Toulouse trochu překvapivě hladce 3:0. Většina zápasů těchto dvou týmů končí smírně, stalo se tak ve čtyřech případech z posledních šesti.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtioux, Ismat Mirin, Gil, Traoré - Dossevi, Saez, Kadir, Cohade, Danic - Aboubakar
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Cros - Corchia, Perquis, Carlao, Sauget - Boudebouz, Nogueira, Anin, Mikari - Butin, Maïga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Rennes - FC Lorient  (neděle 21:00)
Nejlepší útok Ligue 1 bude chtít překonat nejpevnější defenzívu ligy. I tak se dá nazvat souboj sedmého Rennes se šestým Lorientem, který uzavře kulaté 10. kolo Ligue 1. Hosté jedou na půdu soupeře se šestizápasovou šňůrou bez prohry, zatímco domácí z posledních čtyř kol vyhráli jen jednou.

Les Merlus opravdu zdobí perfektní defenzivní hra. Kromě nich a PSG všechny ostatní týmy mají na kontě obdržených branek již dvouciferné číslo. Naopak SRFC kosí své soupeře pěknou ofenzivní hrou. Pokud-li do statistik nezapočítáme sobotní duel Montpellieru (který vsítil již dvaadvacet branek), mělo Rennes s osmnácti zásahy nejefektivnější ofenzívu.

Kouče Fréderica Antonettiho trochu zlobí marodka. "Na tři až čtyři zápasy nebudeme mít kompletní tým," postěžoval si. "Někdy ale musíte vybírat i bez chybějících." Kana-Biyik, Féret a Mavinga jsou suspendovaní, start Boyeho, M'Vily, Manganeho a Brahimiho je navíc nejistý.

Lorient naposledy uspěl doma nad Valenciennes a porazil ho 2:0, stejným výsledkem naopak prohrálo Rennes na půdě obhájce titulu z Lille. Stejně jako Antonetti i kouč Christian Gourcuff má problém s absencemi. Jouffre s Romaem jsou vykartovaní, Mvuemba, Diarra a Diarra naopak mají zdravotní problémy.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Danze, Mangane, Mandjeck, Theophile Catherine - Ekoko, Pajot, Dalmat, M'Vila, Pitroipa - Montaňo
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Bourillon, Ecuélé Manga, Mareque - Autret, Coutadeur, Mvuemba, Monnet-Paquet - Aliadiére, Campbell
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Lille OSC  (sobota 19:00)
Obhájce titulu z Lille věří, že mu reprezentační pauza pomůže k získání lepších výsledků. V současnosti okupuje pátou příčku a na vedoucí PSG ztrácí již čtyři body. Auxerre by naopak chtělo svou formu udržet. Svěřenci trenéra Laurenta Fourniera nemají nijak vysoké cíle a rádi by se drželi v horní polovině tabulky.

Remíza, remíza a zase jenom remíza. Tak takhle mohli lomit rukama hostující Dogy poslední dva týdny jak v Ligue 1, tak v Lize mistrů. "Tu pauzu jsme potřebovali," ulevil si kouč Rudi Garcia. "Obzvláště, když jsme získali tolik remíz. Teď budeme mít před sebou několik zápasů v řadě. Je potřeba, abychom se realizovali tak, že budeme moci hrát obě soutěže v tom nejlepším rozpoložení."

Auxerre nebude pro Lille žádný med. Fournierovi hoši totiž doma ještě neprohráli a i přes letní čistku si můžou po uplynulých výsledcích spokojeně broukat. "My moc dobře víme, že u nich je to vždy velmi těžké," říkal Garcia. "Teď je navíc soupeř v dobrém rozpoložení. Bude těžké ho překonat. Musíme se soustředit na fyzičku, abychom mohli držet krok."

Zajímavý bude souboj pro Benoita Pedrettiho, který ještě loni oblékal dres Auxerre. V létě ovšem za jeden a půl milionu euro odešel za "lepším" a zatím s mu v novém klubu daří dobře. Zatímco v Auxerre během pěti sezón nastřílel celkem čtrnáct branek, v Lille už se z gólu radoval hned třikrát. Stejné je to i u útočníka Ireneusze Jeleně.

Domácí neutrpěli porážku od půlky srpna hned v devíti soutěžních klání. Obránce Cedric Hengbart svého soupeře vítá s nemilostí. "Lille má totiž ještě více útočných zbraní než loni," netěšil se. "Příchod Pedrettiho mu umožňuje hrát jinak, Joe Cole přináší obrovskou rychlost. Myslím si, že je ještě silnější, a když udeří, bude to nejlepší tým ligy."
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Berthod - Oliech, Chafni, Traoré, Dudka, Sahar - Le Tallec
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Basa, Rozehnal, Béria - Hazard, Balmont, Mavuba, Pedretti, Cole - Jeleň
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - SM Caen  (sobota 19:00)
Spolu s Nancy je Brest zatím jediným mužstvem francouzské nejvyšší soutěže, kterému se z dosavadních devíti kol ani jednou nepodařilo urvat vítězství. Proti rozjetému Caen to navíc výběr Alexe Duponta nebude mít vůbec jednoduché.

Loňský nováček z dosavadních devíti zápasů prohrál pouze třikrát, nyní si navíc drží čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti, když se mu podařilo remizovat s Auxerre, následně senzačně obrat o všechny body Lyon a posléze i Évian a naposledy vybojovat bod za remízu 1:1 s Nice.

Z dvanácti možných bodů z posledních čtyř zápasů tak Dumasovi muži získali hned osm a v tabulce se posunuli na solidní osmé místo, z něhož na vedoucí Paris Saint-Germain ztrácí "pouze" šest bodů. Reálněji to ale vypadá s příčkami pohárovými, čtvrté Toulouse má náskok pouhých tří bodů.

Mohlo by se tak zdát, že fotbalistům Caen přišla reprezentační pauza poměrně nevhod, nicméně Dumas si krátkou pauzu pro své svěřence nemohl vynachválit. "Bylo to příjemné. Mohli jsme se více zaměřit na trénink, na uzdravování zranění a na rekonvalescenci. Nechceme se zaměřovat na žádné série. Každého soupeře musíme pečlivě zdokumentovat," vyjádřil se pro oficiální webovou stránku Caen s tím, že to proti Brestu znamená připravit se na rychlou a otevřenou hru.

"Je to větší zábava, protože máte více prostoru. Ale je to pochopitelně také více nebezpečné. Je to vždycky hra na kočku a na myš. Jak bude hrát Brest? Zase prokáží veliké úsilí," myslí si třiačtyřicetiletý manažer.

Brest sice letos ještě ani jednou nedosáhl na vítězství, přesto se ale v sestupovém pásmu nepohybuje. Dopomohlo mu k tomu hned sedm remíz z devíti odehraných utkání a lepší skóre než má momentálně osmnácté Ajaccio. Devět obdržených branek pak znamená hned druhou nejlepší obranu z celé ligy, lépe si letos zatím vede pouze Lorient. Nicméně problémy má Dupontův výběr na opačné frontě - v útoku. Sedm gólů ale ani tady nestačí na "primát", ještě horší je totiž se šesti brankami beznadějně poslední Nancy.

Pro hosty to tak vůbec nemusí být jednoduché utkání, což dokazuje ještě jedna statistika: Brest ještě doma ani jednou neprohrál, o body pak obral třeba Lyon či Montpellier. Své spoluhráče ale varoval domácí brankář Steeve Elana: "Měl by to být otevřený zápas. Caen je mužstvo, které si mimo vlastní stadion vede dobře," připomněl gólman sedm získaných bodů ze čtyř utkání. "Nebojí se zaútočit, poslat míč dopředu. Jsou velice sebevědomí a nedělá jim problém rozehrávka pod tlakem," dodal ještě Elana.

Domácím bude chybět Ahmed Katari (Achilovka), Jonathan Ayite (stehno) a Brahim Ferradji (koleno). Suspendovaný je pak Jonathan Zebina.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Martial, Gentiletti, Lorenzi - Poyet, Culma, Guidileye, Lesoimier - Ben Basat, Roux
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thebaux - Vandam, Heurtaux, Leca, Sorbon - Nivet, Seube - Hamouma, Niang, Bulot - Frau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Évian Thonon Gaillard - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Saint-Étienne nevstoupilo do nového ročníku úplně podle svých očekávání a po devíti kolech má na svém kontě zatím pouze deset bodů. To se bude snažit vylepšit na hřišti nováčka z Évianu.

Ten zatím prochází svou první prvoligovou sezonou s odřenýma ušima - jediné vítězství a pět remíz znamenají ve výsledku poměrně solidních osm bodů, které znamenají ve výsledku poměrně solidní patnácté místo. Osmnácté Ajaccio má nicméně pouze o jeden bodík méně.

Problémy má nováček tohoto ročníku především před vlastními diváky, dosud získal pouze čtyři body, což je vůbec nejhorší výsledek z celé francouzské nejvyšší soutěže. Tým okolo Christiana Poulsena zatím pouze jednou zvítězil, a to těsně 1:0 nad Nice, následně doma překvapivě obral o body ambiciozní Paris Saint-Germain.

Jak Caen, tak Dijon byli nad síly évianských. Za rámeček si domácí mužstvo nedá ani poslední utkání, v němž až díky brance z pokutového kopu nakonec brali bod za remízu 1:1 s posledním Nancy.

Ani Saint-Étienne si ale letos nevede úplně podle představ. Po solidním úvodu a výhrou jak nad Bordeaux, tak nad Nancy přišlo zpomalení v podobě remízy s Marseille a následně série hned tří porážek v řadě. Vše mělo skončit remízou s Toulouse, nicméně nepříznivá série zeleno-bílých nadále pokračuje.

Les Verts nevyhráli již od poloviny srpna a jejich deset bodů zatím stačilo pouze na dvanácté místo, z něhož na pohárové příčky ztrácí již sedm bodů.
Évian TG - pravděpodobná sestava:
Laquait - Dja Djédjé, Angoula, Saad, Ehret - Tié Bi, Poulsen - Rabiu, Farina, Leroy - Sagbo
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Ebondo, Zouma, Marchal, Ghoulam - Lemoine, Guilavogui, Clément - Aubameyang, Kitambala, Sako
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Pět bodů ze sedmadvaceti možných, šest vstřelených branek a poslední místo. To je překvapení, které pro Nancy prozatím znamená nový kouč Jean Fernandez. Ten se bude muset vypořádat nejen s velikým tlakem, ale i s velikým soupeřem, posilněným o návrat velikého hráče. Lyon se totiž již může spolehnout na svého špílmachra Yoanna Gourcuffa.

Francouzský záložník po svém loňském přestupu na Stade Gerland, na kterém Bordeaux vydělalo 22 milionů euro, nenašel tu správnou formu z předminulých let a sezonou se doslova protrápil - spolu se zraněními, kterého ho po celou tu dobu ne a ne opustit. Pětadvacetiletý záložník se letos ještě ani jednou neobjevil v sestavě Lyonu - na vině je tentokrát operace kotníku, kterou prodělal na konci července.

Po několika týdnech absence se tak klíčový záložník konečně vrací do sestavy les Gones a spolu s ním i kapitán lyonských - Cris -, který laboroval se zraněním stehenního svalu. "Ta pauze mi prospěla, měl jsem dostatek času pro přemýšlení o předchozí sezoně a o věcech, které se v ní udály, takže mi to myslím prospělo," svěřil se francouzský reprezentant.

"Přestože jsem celou tu dobu byl dost nedočkavý, až se zase budu moci objevit na trávníku, dokázal jsem se probrat svým fotbalovým i osobním životem. V minulé sezoně jsem se brzy dostával do problémů, protože jsem rezervovaný. Lidé mě oslavovali jako hrdinu a já na to nebyl připravený," popisoval své problémy z minulé sezony.

"Mým největším cílem je nyní užívat si život u l’OL. V uplynulém ročníku jste si mohli povšimnout, že se mi to občas moc nedařilo, což se projevilo i na trávníku. Ale zranění vás dostanou zpátky k základům. Jsem opravdu šťastný, že se mohu vrátit na hřiště, teprve poté mohu pomýšlet na zisk trofeje," sdělil fotbalista, bez jehož pomoci to letos Lyonu zatím poměrně klape.

Z devíti kol prohrál pouze dvakrát, z toho ale dvakrát velice bolestně. Nejdříve překvapivě na půdě Caen, naposledy pak v minulém kole v Paříži. První příčku v tabulce si pojistilo po vítězství 2:0 letos silné Paris Saint-Germain, také kvůli tomu je nyní Lyon na třetí pozici, z níž ztrácí na první příčku tři body.

Do kádru domácích se vrací po delší době vrací také záložník Ederson, nicméně problémy s kotníkem má stále kanonýr Lisandro. Karetní trest si musí odpykat Dejan Lovren s Kimem Källströmem.

To na druhé straně barikády, v Nancy, mají úplně opačné problémy. Zatím ani jedno vítězství, bezzubá ofenziva, to trápí svěřence nového kouče Jeana Fernandeze. Bývalý manažer Auxerre nyní doufá, že jeho mužstvu pomohla reprezentační pauza. "Měli jsme šanci trochu se zotavit, klidně potrénovat," sdělil pro oficiální webové stránky.

"Máme za sebou fyzický trénink a také nějaká cvičení, abychom se dostali zpět do rytmu. V defenzivě nemáme takové problémy, ale musíme zapracovat směrem dopředu. Chce to objevit kvality našich ofenzivních hráčů, ale co jsem viděl na tréninku mě přesvědčilo, že se brzy posuneme směrem vzhůru," dodal optimisticky kouč, jemuž se po dvouměsíční absenci vrací Reynald Lemaitre, nicméně zranění zůstávají Djamel Bakar, Guy Ndy Assembe, Distel Zola a Bakaye Traore. Nastoupit nemůže ani suspendovaný Samba Diakite.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Cris, Kone, Cissokho - Fofana, Gonalons - Briand, Ederson, Bastos - Gomis
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Gregorini - Helder, Andre Luiz, Loties, Lemaitre - Mangani, Karaboue, Moukandjo, Brison - Niculae, Jung
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.33 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Dijon FCO  (sobota 19:00)
Montpellier má po reprezentační přestávce šanci vystoupat po krátké době opět do čela L1; v cestě mu stojí zatím nejlepší nováček letošního ročníku, nevyzpytatelný Dijon.

Mužstvu pod vedením Reného Girarda se zatím vede překvapivě dobře; MHSC jsou v přímém kontaktu s čelem tabulky, přestože jejich štít byl pošpiněn prohrou 0:3 proti katarskými penězi dopovanému PSG v posledním kole. Jde nicméně o první velký výbuch, který Montpellier, tým svou slabostí pro podobná nepříjemná překvapení proslulý, v probíhající sezoně zaznamenal.

Dijon měl být teoreticky nejslabším z postoupivších nováčků, ale s 11 body z 9 zápasů si zatím vede tabulkově nejlépe. Přesto však formu hostí nelze přeceňovat; Carteronovi svěřenci vyhráli jediný z posledních 5 zápasů. Trenér domácího favorita, René Girard, nicméně i tak neočekává jednoznačný zápas. "Dijon je jedním z týmů, které jsou tabulkově pod námi, ale stále bude nesmírně těžké je porazit," glosoval montpellierský kouč. "Nemůžeme plnit naše úkoly polovičatě, pokud chceme překonat tým, který má důvěru sám v sebe. Náš soupeř zapracoval hodně na defenzivní činnosti, bylo to vidět už loni v Ligue 2. Taková je jejich filozofie," uzavřel svůj názor stratég domácích.

"Měli velmi dobrý start do sezony," dodal ještě. Montpellier tedy nebude mít snadnou úlohu, i proto, že postrádá klíčového záložníka Geoffrey Dernise, který bude celý měsíc mimo hru kvůli zranění. A tak zatímco Girard je na pozoru před nebezpečným soupeřem, v táboře Dijonu panuje bojovná nálada.

"Monpellierští jsou výborní na míči, je to dobrý, technický tým," prozradil trenér hostí Patrice Carteron deníku Le Figaro. "Mají mnoho výborných mladých hráčů a působí jako opravdový tým. Musíme být pozorní v defenzivě a efektivní vepředu," odhalil stratég nováčka, načež dodal: "Prvních patnáct minut bude velmi důležitých."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Bocaly, Hilton, El Kaoutari, Bedimo - Pitau, Estrada - Cabella, Belhanda, Utaka - Giroud
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Bamba, Zarour, Paulle, Souprayen - Marcq, Corgnet, Altama - Courgnaud, Thil, Bauthéac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Loňský vicemistr Ligue 1, který si i letos chtěl brousit zuby na ligový primát, jenž mu loni proklouzl mezi prsty, do nového ročníku rozhodně nevkročil tou správnou nohou. V Lize mistrů se mu sice daří a předvádí výkony, které by mohly stačit i na postup do osmifinále, na domácí scéně to ale skřípe. Marseille dokonce okupovalo příčky zaručující sestup, nyní může být alespoň rádo za třináctou pozici se ziskem osmi bodů.

Ovšem ztráta na vedoucí pozici PSG se vyšplhala na dvanáct bodů, což se bude ve zbývajících duelech dohánět velice těžko. Marseille v úvodních šesti kolech získalo jen tři body a vypadalo to, že boj o záchranu se zdá být jasnou věcí. Jenže od té chvíle dokázalo Marseille porazit nováčka Croix Savoi 2:0 a remizovalo s Brestem i Valenciennes. Získalo tak pět bodů, i když obě remízy se slabými soupeři jsou ztrátou.

Marseille tak vyhrálo v devíti duelech jen jednou a pětkrát remizovalo, což je vskutku tristní bilance. Naopak Toulouse letos překvapuje většinu odborníků a zatím by se rádo pralo o pohárové pozice. Toulouse totiž zvítězilo celkem pětkrát, prohrálo pouze dvakrát. A to ještě nebýt minulé překvapivé porážky 0:3 od průměrného Sochaux, tak by se ještě mohlo hřát na vedoucí příčce společně s PSG.

Vzájemné duely obou protivníků jsou vyrovnané. Naposledy se rozešli smírně poměrem 2:2, celkově ze čtyř duelů byly k vidění dvě remízy a jedno vítězství na každé straně. Nicméně možná se hostům přeci jen blýská na lepší časy. Největším problémem pro celek Didiera Deschampse bylo zranění pětadvacetiletého útočníka Andre-Pierre Gignaca, který strávil měsíc v italské nemocnici, ale nyní by už měl hrát.

"Perfektně zapadá do našeho systému a já jsem velice potěšen, že bude moci opět nastoupit," uvedl Deschamps. Navíc Gignac bude mít o motivaci postaráno dvojnásobně, střetne se totiž se svým bývalým klubem, ze kterého do Marseille přišel. Hosté ale nemohou nasadit vykartované Cesara Azpilicueta, Alou Diarru a Mathieu Valbuena, Toulouse se musí obejít bez Moussy Sissoka, avšak první start v sezóně by si měl připsat Etienne Didot.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Ahamada - Ninkov, Congré, Abdennour, M'Bengue - Braaten, Didot, Capoue, Devaux, Tabanou - Riviére
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, Diawara, N'Koulou, Morel - Amalfitano, Lucho González, Kaboré, Cheyrou, A. Ayew - Rémy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.10 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Ještě před dvěma roky slavilo Bordeaux mistrovský titul. Poté skončilo šesté, následně sedmé a nyní se po devíti odehraných kolech pohybuje až na místě čtrnáctém. Proti Nice musíme zvítězit, zní tak logicky z tábora Girondins.

Bordeaux se letos opravdu vůbec nedaří a pod novým trenérem získalo z dosavadních devíti odehraných kol pouze osm bodů. Dosud si připsalo jediné vítězství - a to ještě poměrně "ušolíchané". Valenciennes po celou dobu utkání vedlo před vlastními diváky 1:0, až v osmdesáté minutě se hostům podařilo vyrovnat, v nastavení pak obrat dokonal Anthony Modesté.

Problém má Bordeaux především mimo vlastní stadion, kromě oné výhry nad Valenciennes dorazil na bodové konto Gillotova výběru jediný bod - a to za remízu s Lorientem. "Před zimní pauzou nás čeká ještě deset utkání. Je očividné, že musíme přestat ztrácet body a zahazovat své příležitosti, jako jsme to od začátku sezony lenivě dělali," postěžoval si na oficiální webové stránce Gillot.

"Je za námi až příliš utkání, v nichž jsme měli získat tři body a přesto jsme domů odcházeli s remízou nebo dokonce bez bodů. Jsou to jednoduše hloupě ztracené body. Abychom se z toho dostali, bude možná nezbytné, abychom zvítězili v zápasech, v kterých si to nezasloužíme," varoval fanoušky.

"Začíná to již dnes s Nice. Musíme bezpodmínečně vyhrát a získat tři body, jinak bychom se mohli ocitnout v problémech," myslí si Gillot, na jehož slova navázal i jeden z jeho svěřenců, levý bek Benoit Trémoulinas: "Proti Nice je to vždycky velice těžké utkání. Bude to určitě veliká bitva. My se jim ale musíme postavit a ten souboj jednoduše vyhrát," přemýšlí jednoznačně.

"To, že jsou jediný bod za námi, ještě dodává utkání na důležitosti. Nesmíme zavřít oči. Je tu rozdíl pouze jednoho bodu a my víme, že jednoduše musíme udělat dobrý výsledek," dodal ještě francouzský reprezentant.

Až na úvodní porážku 1:3 s Lyonem zůstává Nice doma neporažené, kromě (zatím vůbec jediné) výhry nad Ajacciem se na Stade Municipal du Ray odehrála také remíza s Toulouse, Brestem a Dijonem. Nicméně poměrně dobrou náladu v kabině Nice skolila zpráva z dnů minulých, která oznámila zranění Emerseho Faého. Ten může chybět až šest měsíců. Sedmadvacetiletého středopolaře dlouho trápilo zranění lýtka, které se nyní ještě zhoršilo a jeho návrat na hřiště tak odsunulo až do roku 2012.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Clerc, Civelli, Pejcinovic, Monzon - Abriel, Coulibaly, Helleybuck - Meriem, Dja Djedje, Mouloungui
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalme, Sane, Ciani, Tremoulinas - Traore, Plasil, Sertic, Maurice-Belay - Gouffran, Tidiane
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain962116:720
2.Montpellier HSC952217:1117
3.Olympique Lyon952214:917
4.Toulouse FC952212:1017
5.Lille OSC944115:1016
6.FC Lorient944112:716
7.Stade Rennes943218:1415
8.SM Caen942313:1114
9.AJ Auxerre926115:1112
10.FC Sochaux933316:1912
11.Dijon FCO93248:1511
12.AS Saint-Étienne92438:1210
13.Olympique Marseille915310:128
14.Girondins Bordeaux915311:148
15.Évian Thonon Gaillard91539:138
16.OGC Nice91448:107
17.Stade Brestois90727:97
18.AC Ajaccio91449:177
19.Valenciennes FC91359:126
20.AS Nancy-Lorraine90546:105

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska Toulouse výhra

Reagovat
smazaný uživatel

jestli tohle lyon nevyhraje

Reagovat
Godwinson

Předpokládaná sestava Montpellieru opravdu parádní, byť v ní nejspíš Cabella figurovat nebude. (Camara) Každopádně letos to Montpellieru doma proti slabým týmům jde, takže by mohli na této vlně pokračovat.

Toulouse doufám taky budou hrát tři.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon a Bordeaux musí !!

Jinak , prosím , může mi někdo přiblížit Bacary Koného ? Moc jsem teď Lyon nesledoval , ale začlenit stopera Burkiny Faso , který hrál 2. fancouzskou ligu za průměrný tým do základní sestavy .. Nevím nevím .. Proto prosím o přiblížení .. děkuju.

Reagovat
sajty

nevim co myslis tim priblizeni,ale u nas se docela chytl a urcite si zaslouzi zaklad pred Crisem.obcas predvede drobnou chybu,ale je mladej a casem se vypracuje.navic dokaze po standardce dat i dulezity gol,coz predvedl proti Kazani...

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon : Vercoutre - Réveillère, B.Koné, Cris (cap.), Cissokho – Gonalons, Fofana – Briand, Grenier, Bastos – Gomis............Allez OL !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vercoutre - Réveillère -Koné - Cris - Cissokho - Gonalons - Fofana - Briand - Grenier - Bastos - Gomis ... jo, to vypadá slušně. Akorát nevím, proč nechytá Lloris, ale to měl asi na tréninku nějaký zdravotní problém. Doufám, že si dneska zahraje Gourcuff, aby mohl nastoupit už proti Realu!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris není na střídačce a je tam Frick, takže asi je to ono no ...

Reagovat
sajty

spis dostali volno pred ligou mistru.na stridacce neni ani Lovren s Kallstromem.

Reagovat
juninho8

lovren kallstrom maju karty....ale je dobre ze to je v takomto zapase a nie v nejakom dolezitejsom

Reagovat
sajty

kurnik,a to jsme chteli Bastose prodat.jeste ze jsme ho nepustili,pri zranenich Lisandra a Gourcuffa nas tahl a dale tahne.

Reagovat
juninho8

tak lyon paradicka....budem striehnut na daky zostrih ako sup

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo!! Yoann je zpátky!! Sice za zraněnýho Greniera, ale znamená to, že bude hrát proti Realu na 90%. Nádherně ho přivítali fanoušci

Reagovat
sajty

Nancy je az nedustojny souper,takovy tym nepatri do League 1

Reagovat
hribco

Brestu mi je az luto

Reagovat
Langi

tak...dnes Ajjacio - PSG plichta a budu spokojenej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nevim Pastorák sei tam z nich dělá trhanku...

Reagovat
onze

Najprv dám pre LES BLEUS , hlavne niektorým to pripomeniem, ktorý im nefandili. A dnes ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

OCHOA

Reagovat
Godwinson

PSG se s tím nemaže, věřím, že mi ten tajný tip nakonec vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele