ITÁLIE SE PŘIPRAVUJE NA NOVÉ PRAVIDLO

09.03.2003, 21:48
Aktuality
Italský fotbalový svaz se chystá od příští sezóny uvést v platnost nové pravidlo, které by mělo omezit příliv cizinců, kteří zabírají místo mladým Italům. Kluby Serie A budou moci každou sezónu koupit jen jednoho hráče ze zemí mimo Eropskou Unii.

To však není vše, každý nově příchozí hráč bude moci přijít pouze tehdy, když klub předtím jiného "ne-EU" hráče prodá. Současné kluby Serie A si můžou všechny své cizince ponechat, ovšem čtyři týmy, které před příští sezónou postoupí, budou omezeni limitem - na své soupisce budou moci mít pouze tři "ne-EU" hráče.

V nižších soutěžích, počínaje Serií B, nebudou smět podle nových regulí působit žádní cizinci ze zemí mimo EU. Cíl tohoto kroku je jasný - dát větší prostor odchovancům, kteří jsou často opomíjeni, protože hrají drahé posily ze zahraničí.

Podnětem k zavedení tohoto pravidla bylo zřejmě loňské mistrovství světa. Tam totiž Itálie vypadla ve čtvrtfinále s Jižní Koreou a postupový gól Korejců dal právě hráč, který působil v Serii A - Ahn Jung Hwan z Perugie. Pravidlo jistě pomůže mladým odchovancům, kteří dostanou větší šanci ukázat, co v nich je, a pomůže také italskému národnímu týmu. Na druhou stranu však bude klesat úroveň ligy, která se po několika hubených letech opět vrací mezi nejlepší evropské soutěže.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Skynet_IV

No jo co to tam nahoře je za voli italska liga byla vzdy vyjmecná svou kvalitou a takhle s toho zachvilku bude liga na urovni te naší. To jsou tupci mladí italy se můžou ukazovat a vypracovavat v nižších soutěžích, ale Serie A musí být ta nejlepší. A tomu přesně tohle pravidlo škodí.

Reagovat
HOST*Jakotak

To máš pravdu ty zapařenej řitní otvore!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele