Gambrinus liga - preview 27. kola

09.05.2009, 08:31, aktualizováno 11.05.2009, 09:11
Previews
Mladá Boleslav se dostala do výsledkové krize, přesto stále bojuje o evropské poháry. Středočeši dnes potřebují v dnešní dohrávce porazit Baník Ostrava, který je na tom mnohem hůř a prakticky mu už o nic nejde.
1. FK Příbram - Sigma Olomouc  (sobota 15:45)
27. kolo odstartuje zápasem mezi Příbramí a Olomoucí. Příbramským se komplikují záchranářské boje a v domácím prostředí musí uspět, kdežto Olomouc bojuje o účast v evropských pohárech.

Další zaváhání Přibrami znamenalo nejen snížení náskoku před sestupovým pásmem, ale i odvolání trenéra Massima Moralese, jehož nahrazují asistenti Petr Čuhel s Jiřím Rybou. Ti mají za úkol dostat tým z výsledkového útlumu a hlavně udržet nejvyšší soutěž v Příbrami. "Olomouc je velmi těžký soupeř s dobrou formou v posledních týdnech, přesto chceme uspět. Hlavně jsme se snažili kluky namotivovat, aby si trošku víc věřili. Způsob hry moc měnit nejde," uvedl Čuhel, jehož celek má už pouze tříbodový odstup na sestupová místa.

Pět vítězných zápasů z posledních šesti vyneslo olomouckou Sigmu až na čtvrtou příčku a nyní tak útočí na pozice, z nichž se postupuje do evropských pohárů. "Vzhledem k důležitosti zápasu to bude skoro boj o všechno. Ve složitější situaci jsou ale přece jen domácí a my bychom chtěli jejich případné větší nervozity využít," prohlásil kouč hostí Zdeněk Psotka.

Domácím bude určitě chybět zraněný De Oliveira a nejasno okolo startu je u Fantiše. Na hostující straně se neobjeví zranění Drobisz, Šuškavčevič, Onofrej a distancovaný Melinho.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Hruška - Plašil, J. Štochl, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal, Borek, Kalabiška - Dos Santos, Huňa.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Lovásik - Rossi, Hudec, Škerle, Heidenreich - Kaščák, Nepožitek - M. Hubník, Kobylík, Toleski - Ordoš.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.95 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Viktoria Plzeň - 1. FC Brno  (sobota 17:00)
Desátá Plzeň se doma postaví proti devátému Brnu. Oběma mužstvům prakticky už o nic nepůjde, záchranu mají jistou a boje o evropské poháry se jich už netýkají.

Do sobotního zápasu tedy nastoupí fotbalisté Plzně s cílem odčinit nevydařený zápas v Jablonci. "Měli jsme mytí hlav, museli jsme si to vyříkat a snad to nyní odčiníme. Vysvětlili jsme si, co jsme v Jablonci dělali špatně," řekl trenér Viktoriánů Pavel Vrba, který nevylučuje změny v sestavě. Do ní však nebude moci počítat se zraněným Rezkem.

Brno po sérii neúspěchů, která vyústila v miliónovou pokutu, v uplynulém kole konečně zabralo, když přehrálo nejtěsnějším rozdílem vedoucího lídra tabulky Slavii. Nyní však cesta svěřence trenéra Miroslava Beránka cesta do plzeňských Štruncových sadů, kde vyšli čtyřikrát v řadě bodově naprázdno. "Plzeň je nebezpečná v ofenzivě a musíme si pohlídat i standardní situace Horvátha," varoval před sílou soupeře Beránek, jemuž bude scházet pětice hráčů. Do hry totiž nezasáhne čtveřice zraněných Pospěch, Trousil, Večeřa, Baláž a potrestaný brankář Lejsal.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Daněk - Ševinský, Rada, Hájovský, Lecjaks - Petržela, Horváth, Kolář, Jiráček - Mlika, Varadi.
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Bureš - Švejnoha, Dvorník, Živný, Čoupek - Kalivoda, Mareček, Polách, Lira - Došek, Heinz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovan Liberec - Viktoria Žižkov  (sobota 17:00)
Liberec posílený vysokou výhrou v Mladé Boleslavi v sobotu doma přivítá Žižkov, jenž stále bojuje o své holé přežití v první lize.

Fotbalisté Slovanu si po nečekané domácí prohře s Olomoucí napravili reputaci v uplynulém kole, když převálcovali Mladou Boleslav na jejím hřišti. Na to budou chtít navázat před domácím publikem proti předposlednímu Žižkovu a vrátit se do boje o druhé místo v tabulce, které by jim zaručovalo účast v předkole Ligy mistrů. "Musíme ten výkon a hlavně výsledek potvrdit, jinak bychom zisk tří bodů znehodnotili," uvedl kouč třetího týmu tabulky Ladislav Škorpil.

Žižkov se jen tak nesmířil s pádem do druhé ligy. Sedm kol do konce soutěže totiž ztrácel na nesestupová místa hrozivých osm bodů, ale dnes je to rozdíl pouhých tří bodů. Nyní cestuje do Liberce a tam musí uspět i navzdory tomu, že pod Ještědem nikdy nevyhrál. "Pořád žijeme, výhra s Budějovicemi nás udržela ve hře. Přestože nás teď čekají strašně těžké zápasy se špičkovými týmy, musíme je zvládnout," uvedl kouč Zdeněk Ščasný, jenž bude kvůli trestu sledovat své svěřence z tribuny.

Nejistý start visí nad domácím triem Blažkem, Gecovem a Nezmarem, kdežto Severočechům budou určitě chybět vykartovaný Gabriel a potrestaný Švancara.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Janů, Holeňák, Košťál, Vulin - Dočkal, Dort, Papoušek, Liška - Nezmar, Kerič.
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Bartalský - Hruška, Procházka, Pilař, Koukal - Palát, Sabou, Hušbauer - Stracený, Kalod - Naumov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.85 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - SK Kladno  (neděle 17:00)
Sedmé Teplice, které stále dychtí po evropských pohárech, doma přivítají sestupem ohrožené Kladno.

Tepličtí fotbalisté mají za sebou dvě porážky v jednom týdnu. Nejprve prohráli v Olomouci a nevyšel jim první zápas semifinále Poháru ČMFS, když si ze sparťanské půdy odvezli porážku 0:1. Severočeši stále bojují o účast v evropských pohárech, když čtyři kola do konce ztrácí na pohárové příčky čtyři body. "Už musíme zabrat, ale to znamená, že nebudeme dělat takové chyby jako na Spartě," zdůraznil kouč Jiří Plíšek.

Kladno zvládlo v uplynulém kole jeden z klíčových zápasů o záchranu, když porazilo jednoho z kandidátů na sestup Příbram. Nyní tak na sestupové pásmo má osmibodový náskok. "Celá veřejnost si myslí, že Kladno už je zachráněné, ale matematika hovoří jasně. Pořád si musíme říkat, že zachráněni budeme, až náš náskok bude takový, že nepůjde dohnat," upozornil trenér hostí Martin Hřídel.

Teplice se budou muset obejít bez zraněných Gašparíka s Vaščakem a vykartovaným Lukášem, nejasno okolo startu je u Elsamniho a Mahmutoviče. Za hosty nebudou hrát vykartovaný Szabo, marodi Mašanský s Procházkou a kvůli dohodě obou klubů také nenastoupí Zoubele.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vidlička, Matula, Klein, Rosa - Ljevakovič, Doležal, Vachoušek, Stožický - Mahmutovič, Mareš.
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Hajník - Bartek, Strnad, Dubský, Šisler - Zachariáš, Klinka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha - FK Jablonec  (neděle 17:00)
Střížkovští Bohemians v neděli hostí Jablonec. Pražané, kteří nemají jistou záchranu, potřebují bodovat, aby si udrželi dostatečný odstup od sestupových pozic. Severočeši pro změnu hrají o pohárovou Evropu.

Bohemians nyní mají náskok šesti bodů před sestupovým pásmem, a tak tým vedený trenérem Lubošem Urbanem by si rád pojistil záchranu již v zápase s Jabloncem. "Potřebujeme udělat poslední krůček, který, jak známo, je vždycky nejtěžší. Hrajeme ale doma, kde jsme porazili už hodně týmů," prohlásil Urban.

Jablonec se konečně střelecky probudil, když v uplynulém kole doma rozstřílel Plzeň 3:0. Další branky, které dopomohou k vítězství, bude chtít přidat i na půdě střížkovského celku, aby tak nadále zůstal ve hře o evropské poháry. "Tříbranková výhra nad Plzní je pro nás velkým povzbuzením, doufám, že na ni navážeme," přál si kouč František Komňacký, jehož tým na pohárové příčky ztrácí tři body.

Za domácí tým nenastoupí jen vykartovaný Lencevič, na hostující straně budou chybět dlouhodobě zraněný brankář Špit a kvůli karetním trestům Homola s Krejčím.
Bohemians Praha - pravděpodobná sestava:
Belaň - Macháček, Turtenwald, Horáček, Grznár - Galbavý, Dobeš, Zoubek, Vošahlík - Kincl, Ibe.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Zich - Zábojník, Kučera, Pavlík, Hamouz - Haurdič, Eliáš, Loučka, Hloušek - Klapka, Lafata.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slavia Praha - České Budějovice  (neděle 17:00)
Slavia v nedělním domácím zápase s Českými Budějovicemi bude chtít přerušit sérii špatných výsledků a nedat šanci svému největšímu pražskému rivalovi, aby si mohl dělat zálusk na mistrovský titul.

Slávisté si svými posledními nepřesvědčivými výsledky komplikují závěr letošní ligové sezony a nutí Spartu, aby vedle udržení druhého místa v tabulce pomýšlela i na mistrovský titul. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma, kteří před několika týdny vedli tabulku o více než deset bodů, mají nyní náskok pouhých pěti bodů. Pokud nechtějí sešívání ještě zdramatizovat boj o první místo, musí v domácím prostředí bezpodmínečně zvítězit nad jedenáctým týmem tabulky. "Zřejmě jsme spadli až na dno. Co se týče výsledků, tak to snad už horší být ani nemůže. My se musíme nastartovat a z každého hráče, který do zápasu s Budějovicemi nastoupí, musí být cítit, že ten zápas chceme za každou cenu vyhrát," uvedl Jarolím.

Českým Budějovicím v tomto zápase už prakticky o nic nepůjde, když mají jistotu záchrany, tak se aspoň pokusí zaskočit Slavii a napodobit Slovácko, které si z Edenu odvezlo v rámci semifinále Poháru ČMFS senzační vítězství. "Slavia je sice v krizi, ale až do posledního ligového zápasu to byla krize pouze výsledková. Tým hrál stále útočný fotbal, doplatil na neproměňování šancí. Musíme se snažit, aby jim to tam začalo padat až po zápase s námi," řekl trenér hostí Pavel Tobiáš, jenž Slavii před lety vedl.

Domácí budou postrádat marody Kaufmana, Hoška, Šikliče, Šmicra, Litteriho a Trappa, otazník nad startem visí u Šventa. Hosté nebudou moci počítat se zraněnými Humlem, Klavíkem, Stráským a vykartovaným Homoláčem.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - M. Černý, M. Jarolím, Belaid, J. Černý - Ivana, Pekhart.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Riegel, Horejš, Žižka, Leština - Hudson, Benát, Hílek, Šíma - Mezlík, Sedláček.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tescoma Zlín - Sparta Praha  (neděle 20:00)
Nedělní program 27. kola uzavře televizní zápas mezi Zlínem a Spartou. Oba týmy mají o co hrát. Domácí stále nevzdávají boj o záchranu, Sparta odcestuje na východ Moravy s cílem vyhrát, aby si tak upevnila druhé místo v tabulce, a tajně doufá v to, že se ještě zapojí do boje o ligovou trofej.

Tři výhry v řadě vrátily zlínské fotbalisty do záchranářských bojů. Před měsícem fotbalová veřejnost odepisovala tento tým k sestupu, když ztrácel na nesestupová místa hrozivých deset bodů. Před začátkem tohoto kola to byly pouhé tři body. Nyní je to však šest bodů, když Příbram v sobotu zdolala Olomouc 2:1. Cíl je tedy jasný: Porazit druhou Spartu, aby svěřenci domácího trenéra Ladislava Mináře neztratili kontakt na nesestupové týmy a mohli tak nadále živit naděje na záchranu. "Jsme na vítězné vlně a věřím, že na ní zůstaneme i v zápase se Spartou. V naší situaci nám nic jiného na cestě k záchraně nezbývá," řekl Minář, jehož tým na Spartu umí zahrát.

Sparta se už smiřovala s tím, že opět nedosáhne na své ligové prvenství, když jejich ztráta na čelo tabulky byla před měsícem více než desetibodová. Ale situace se teď změnila, Slavia několikrát ztroskotala, a tak vede tabulku již s pětibodovým náskokem. "Hráči by se měli připravovat na svůj zápas a ne zjišťovat, jak hrála Slavia. To nám utkání ve Zlíně nevyhraje," řekl kouč hostí Jozef Chovanec.

Domácí nastoupí téměř kompletní, chybět bude pouze zraněný Zúbek. Sparťané nebudou moci počítat s rekonvalescentem Huškem a nejistý je start Řepky.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Trubila - Šmahaj, Rýdel, Dostálek, Vyskočil - Žůrek, Kroupa.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Blažek - Kušnír, Huber, Hubník, Pamič - Vacek, Kucka, Berger, Zeman - Wilfried, Holenda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.25 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav  (pondělí 17:15)
Mladá Boleslav s novým trenérem Dušanem Uhrínem mladším zakončí 27. kolo pondělním zápasem v Ostravě, kde potřebuje bodovat, aby tak nadále bojovala o evropské poháry. Zato domácím fotbalistům prakticky už o nic nepůjde.

Ostrava se nadále trápí, ke zlepšení zatím nepomohla ani změna na trenérské lavičce. Její bilance je žalostná. V posledních šesti zápasech totiž pětkrát prohrála a jednou remizovala, a proto patří mezi nejhorší týmy jara. Kvůli tomu se z pohárových pozic propadla až na deváté místo. Baník sice o poháry hrát už nemůže, ale určitě si bude chtít přerušit dvouměsíční sérii bez výhry.

"Máme do konce soutěže před sebou čtyři zápasy a duel s Mladou Boleslaví je na úrovni Sparty. Soupeř chce hrát o špici, dostat se do pohárů, navíc hrajeme doma a utkání přenáší televize. O motivaci hráči určitě mají i proto postaráno," řekl generální manažer ostravského klubu Verner Lička, který na trenérské lavičce pro zbytek sezony nahradil Karla Večeřu.

Ani Mladá Boleslav nemůže být s posledními výsledky spokojena, a tak i ona sáhla k trenérské výměně. Po domácím debaklu 1:4 od Liberce byl totiž odvolán hlavní trenér Pavel Hapal, jehož nahradil navrátilec Dušan Uhrín ml. Jeho tým je i přesto v lepší pozici než Baník. Sice Mladoboleslavským patří šestá pozice, ale na pozice zajišťující postup do pohárové Evropy ztrácí pouhý bod. "Musíme změnit obrannou činnost, neboť sedm inkasovaných gólů v posledních dvou zápasech je opravdu moc. Celý týden jsme pracovali na defenzivě ve hře i při standardních situacích a pevně věřím, že se nám to společně povedlo změnit," přeje si Uhrin.

Domácí výběr se bude muset obejít bez trojice zraněných Řezníka, Střihavky, Bolfa a nemocného Zawady. Za hosty nenastoupí zraněný Nečas a vykartovaný Janíček.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Buček - Vácha, Neuwirth, Pavlík, Tchuř - Marek, Lička - Rajtoral, Lukeš, Mičola - Zeher.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Hrdlička, Procházka, Rolko, Mach - Kysela, Opiela, Sylvestre, Poláček - Papadopulos, Chramosta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slavia Praha26157449:2252
2.Sparta Praha26138540:2147
3.Slovan Liberec26128635:2544
4.Sigma Olomouc26127733:3243
5.FK Mladá Boleslav26119635:3242
6.FK Jablonec261241028:2940
7.FK Teplice26116930:1939
8.Baník Ostrava261051134:3035
9.1. FC Brno26971027:2834
10.Viktoria Plzeň2689938:3533
11.České Budějovice26515624:3130
12.SK Kladno26861220:3730
13.Bohemians Praha26841427:3828
14.1. FK Příbram26671323:3425
15.Viktoria Žižkov26571425:3522
16.Tescoma Zlín26571420:4022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC SLOVÁÁÁÁCKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Příbrami to bude sakramentsky těžké. Bod by byl zlatý.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíte vyhrát, Viktorka to musí zachránit, moc jim to přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, uvidime, jak zachyta Lovasik, nehraje Meli, Hořava po zranění, Nepožitek nemá tolik zkušeností, i když proti Teplicam zahral celkem slušně. Uvidíme. Příbram ma novyho kouče, to taky nebude žádná slast.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to vidím na dělbu bodů,ale taky bych si po zápase s Teplicema přál 3 body,další body by se hodily jako sůl,poháry v Olmiku by byla zase nádhera po dlouhé době

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče kvality mančaftu, tak by pro vás neměla být Příbram problém, jde o to jestli tam nebudou působit nějaké jiné vlivy, uvidíme odkud bude vítr vát

Reagovat
smazaný uživatel

Co je vůbec s Peťou Drobiszem?

Reagovat
sosna

utrženej meniskus - operace - konec sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

uf, chtěl sem dát na olmík čistou dvojku, ted jsem rád, že sem to pojistil neprohrou olmíku

Reagovat
smazaný uživatel

Je super, že teď už půjde skoro v každém zápase o všechno. Mohly by se zlepšit návštěvy i hra. A zas na druhou stranu v takových zápasech jako Plzeň-Brno, kde nejde o nic, by se mohlo hrát uvolněně a sem tam příjde třeba ňáká přestřelka.

Reagovat
smazaný uživatel

návštěvy? Kámoš slávista až za hrob je naštvanej, pač mi říkal, že nejlevnější lístek do edenu je za 3OO stovky

Reagovat
smazaný uživatel

To jako fakt? To jsou vysranci sedačka jako sedačka...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně na dynamu se neplatí nic

Reagovat
smazaný uživatel

jj, nejlevnější do kotle za 3 kila a to chtěj mít plnnej stadion... Opravdu všecki dělaj to, aby na fotbal NIKDO nechodil... jebat moderní fotbal "Contro il calcio moderno" !!!!

Reagovat
centos

coe woe, rodiny s dětmi, ne? ti chuligáni na to nemají prachy, to je jasná věc!

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, rodiny s dětmi na fotbal, nebude žádná atmosféra a oni budou tleskat na povel a pít colu a jíst popcorn za další 3 stovky

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se nikdy nikam nepohnem, český divák nebude nikdy platit tři kila za to, že uvidí 90 minut ploužit se nějaké lemry.Kdybych věděl, že každý zápas oba týmy odmakají na 100 %, nevypustí jediný souboj, tak bych to obětoval. Třeba za vstupenku na CFC 2000KČ by mi to dát líto nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna na Chelsea..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když je to klub mojeho srdce Výš než Sparta i.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aspon tak to tě šlechtí, horší by bylo, kdyby ACS byly na nejvyšším stůpínku

Reagovat
smazaný uživatel

to jsme na tom stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Ani me to Franku nerikej,Sparta musi byt pro kazdeho Spartana to nejvic co citi,,,to ja kdybych mohl tak pujdu bud liverpool anebo na West Ham si zazpivat bubliny to by byla nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

To je život.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, moje slova !! oni ti bafunáři si dávaj ceny jak na západě ale hra odpovídá 1. gruzínský lize

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo zejtra uhraje na tom Edenu remízu 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dynámko to tam zabetunujou a bude těžký se tam dostat

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, Slavie se střelecky trápí a proti jedné z nejlépe organizovaný obranně v lize se budou těžko prosazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

to že jste jim doma nedokázali dát góla vy, neznamená, že to Slavia nedokáže

Reagovat
smazaný uživatel

ne slavia se netrápí maj to vsechno vsazeny

Reagovat
centos

Jo, to bude oslava fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to zas bude štrasnej zápas kdyby minule vyhráli nad tím brnem tak mají vyhráno,teď mají 4 těřký soupeře kdo ví jestli ještě nesestoupí dynamo holt budou to mít těžke když si to takhle posrali minule.Ale věřím jim

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tím SKS příjde o body, tak jenom dobře.

Reagovat
Bakary3

Dobrej bodík ( jsem slávista)

Reagovat
Jajinek

Pokud dnes Sigmička urve 3 body, tak to bude fantazie a už bychom se pak o ty poháry mohli připravit jen vlastní blbostí (nebo blbostí Slavie, ale vzhledem k tomu, že za Slovácko hraje 5 Sigmáků, tak věřím, že by jim to mohli pustit )

Reagovat
smazaný uživatel

dobre pribram zizkov do druhy ligy

Reagovat
Jajinek

To snad není možný, on tam zase dá Jakuba Petra...ten hráč ještě nezahrál jediný dobrý zápas a když je na hřišti, tak hrajeme v 10ti...pak to tak dopadá...

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma takhle špatně jsem neviděl hrát Sigmu už dlouho Heidenraich kdyby tam byl kužel výjde to na stejno akorát by mu nenahrávaly a bylo by to vlastně ještě lepší škoda no Evropské poháry jse vzdalují

Reagovat
smazaný uživatel

Na poháry je ještě čas, rok dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Zlín-Sparta na ČT4, jsem zvědav ševci, musí to být za tři body

Reagovat
satan_666

Reagovat
smazaný uživatel

včera nedohráno Nitra-Trnava... říká se taky, že za to může ta bitka minulej tejden v praze Sparta-Baník, pač jak všicki víme, spartu na slovensku podporujou Košice a právě ta Nitra a baníček má úzkou spolupráci s Trnavou....

Reagovat
centos

no, měl

Reagovat
smazaný uživatel

měl družbu ale spolupráce furt ještě je, trnavští stále jezdí na Bazaly a chodí i na bitky podporovat FCB

Reagovat
centos

O bitkách nevím (on byl ten chuligánský vztah oficiálně rozvázán); ale jo, sem tam se prý na Bazalech někdo od nich objeví.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, máš pravdu, byl rozvázán ale jezdí chlapci trnavsští, jezdí a pár baníkovců sem tam jedou zase k nim do trnavy

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proc ale docela me zacina byt slavistu(pravych--co chodili pocitve i na strahov) lito a to me jich bylo naposled akorat tak kdyz vypadli s Doneckem.To co vam dela ten Dolezal s tim vstupnym je humusarna nejvetsiho zrna,vec kterou by mel udelat jako prvni ze by mel dat slevu a nemalou tem lidem co chodili na Strahov a podporovali ten klub ktery byl ve stadiu rozkladu.Nechapu ted ten krok kdyz konecne na Slavii chodi tolik lidi a ten blb dava zakladni vstupne za 300?Neznaly se ptam kolik to stoji na protilehlou ci na Hlavni tipl bych snad tak 500,kdyztak me poucte.No proste des,misto aby pri takove situaci ve ktere momentalne Slavie je tak ji podporil treba nejakou akci ze rodice plati a dve deti zdarma ci za 100 na cely stadec aby to bylo skoro vyprodao,toho blba nenapadne,,,ja uz jsem delsi dobu tusil ze to tam tak ciste nebude protoze kdyz se tam stale mota Pucek,Leska se motal kolem stadionu a muj nazor je ten ze z Dolezala se pomalu zacne stavat Leska uz to jak prodava nesmyslne hrace viz Liberec bere si hrace na hostovaku jako Blazek ci Pudil a zejmena druhemu jmenovanemu akorat zvysil cenu tak ze nanho pak nemeli pak dalsi nepochopitelne prichody typu Strihavka,Besta,Fort ,nezlobte se na me ale zacinate jit cestou ,kterou se Sparta vydavala pred par lety zkupovala vsecko mrtve co bylo ale umelo kopnout do balonu a kdysi meli nejaky uspech,,,V mladeznickych kategoriich jsme daleko pred vami,,,Oba dorosty vedou suverenne,Juniorka slozena vyhradne z odchovancu a to hodne mladych si velice solidne pocina na jare ,v acku se nam stabilizuji mladi hraci ,dyt si vemte Zemana,Kacu,Vacka,Kucku,Bony,Klada,Pamic to jsou vsecko mladi kluci zatimco vy tam mate akorat Pekharta,Suchose ktery stejnak prchne,Cernocha kdyz k tomu pripoctu mladez kterou jsem zminoval tak se mame na co tesit(v becku je treba obrovsky talent Folprecht o kterem jeste uslysite,urcite nakoukne Glaser,Sus)-------------Takze kdyz shrnu ty myslenky co jsem tomu chtel dat do par bodu----1.Nesmyslny prestupovy trh(vyzdvuhnu akorat Cerny,Belaid,Tavareas) k tomu nesmyslne odchody hracu urcite vite vsici o kom mluvim.....2.Zachazeni s fanousky....3.Slaba mladez...4.Psychika(proste neni mozne aby se kazde jaro sesypali,neco tam smrdi)....6.Rehak (to jen tak ze srandy ,nemam toho cloveka absolutne rad)

Reagovat
smazaný uživatel

To nejdulezitejsi jsem zapomnel DYNAMO,DYNAMO Doufam ze dnes se poperou hosi za Sparticku preci jen Klada je jichocech ma tam kamarady tak by to moh trochu popohnat

Reagovat
smazaný uživatel

V prvé řadě to hlavně my nesmíme zajebat ve Zlíně a jak nám to tam tak krásně "jde", tak dneska budem kdyžtak za výhru moc rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se nebojim ze to nezvladnem herne ja se bojim ze zase budu chytat infarkty a pak me malem rupne v bedne kdyz dame gol par minut pred koncem kdyz jsme hrali s tema slezanama tak jak dal Kaca gol tak jsme s kamaradem kriceli tak ze to slyseli snad cele Koleje v Brne Nevim kdy sem kricel tak naposled uz

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně musí pomoct Poborák

Reagovat
smazaný uživatel

To kazdopadne ,Kaja hraje s nama

Reagovat
smazaný uživatel

Oni právě, myslím, chtějí těm ortodoxním fanouškům pomoct, protože permice vyjde dost na levno..Je to nový stadion a musí se nějak zaplatit, byť už jenom jeho provoz, a tak ti co se přijdou v podstatě jen kouknout na stadion zaplatí víc.. Na tom není nic špatnýho. Hlavně bysme se teď měli koukat na sebe, protože se mi to sice říká těžko ale po derby v Edenu se mi na Letnou ani moc nechce.. Ta atmosféra a prožitek z utkání se tomu nedá rovnat.

Reagovat
centos

Myslím, že kterýkoliv jiný klub by ve stejné situaci lístky zlevnil, ne zdražil..

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim marty me to pripada jako docela demence s tema cenama ,to maji nechat furt za ty prachy kdyz uz a ne to furt snizova a zvysovat jak se jim to hodi,navic kdyz hraji jak hraji a potrebuji fanousky v tom me to pripomina nelogicke....

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně no.. Jenže až teď si udělali rozvahu a zjistili, že prostě neprosperují jak by měli. Proto musejí zdražit, jinak by se dostali do ztrát. Sportovně to k nepochopení možná je, ale ekonomicky už ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Neprosperují? Slavia byla za minulou sezónu přes 200 mega v zisku, letos to bude taky výrazný plus, jsou tam 2 velké prodeje. Vlastně je snad jediná v lize v černých číslech, z těch lepších týmů určitě. Tohle je o tom, že to Doležal prostě zkouší s přehnanou cenou a není to poprvé. Nevim jak moc mu to vychází, ono je prodáno asi 6500 permanentek, to většinou nemají ostatní ani jako celostadionový průměr, takže se tam neúčast nepravidelných diváků ztratí. A kotel pokud vím neprotestoval kvůli cenám na Budějovice, resp. určitě ne jen kvůli tomu, jim šlo o nulovou slevu na prodloužení permic, ale to se do novin nedává...

Reagovat
smazaný uživatel

no, sparta skoro vždy měla dobrou juniorku, pamatuju si v juniorce Dorta, Hochmeistra a další ale tady byl vždy problém, že jenom minimum frajerů z juniorky se dostalo do Áčka...aby to nedopadlo i letos...

Reagovat
smazaný uživatel

To není pravda takovouhle juniorku Sparta neměla už hodně dlouho.. Dřív bývali lepší Baník, Slavie, Olomouc a Zlín. Navíc naši 17-ti letí dorostenci hrají pravidelně druhou ligu za béčko a nevedou si vůbec špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Hochmeistera bych si zas tak do huby nebral ten sanci mel a hral naprosto tragicky navic ani v juniorskem veku se nejak neyvysoval a presne jak rika Marty my jsme vzdycky meli mladez horsi nez Banik,Olomouc,Slavie,Zlin,Brno a ted?Zkus se podivat na tabulku navic v te druhe lize tomu ani ja nemuzu uverit jak ti kluci to pres svuj vek kopou proste hosi jako Glaser,Folprecht,Dolezal,Valicek,Sus by meli dostat sanci pak nekdy v acku v blizke dobe...

Navic diky juniorce ktera snad udrzi druhou ligu tak i pro pristi rok ,je zajisteno ze ti kluvi muzou rust ,druha liga je dost kvalitni mezistupen pro ne ,navic to vedou rozumni lide kteri trebas udelali krok ze dali do rite Jungra,Bira hrace kteri by sice juniorce hodne pomohli ale jak rekli sanci meli dost aby se dostali do acka tak radsi je daji pryc a daji sanci mladsim ,jen tenhle krok demonstruje ze Sparte jde hlavne o rust v juniorce a ne o vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

naopak, vždy se říkalo, že sparta svoji juniorku zanedbává...Ale zas tolik už spartu nesleduji, ty asi víc, takže se hádat s tebou nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

To se říkalo.. Teď už to není pravda, schválně se koukni jakej tým investoval na mládež nejvíc peněz Bude tam tak 700% nárůst oproti jiným týmům.

Reagovat
smazaný uživatel

A to se me libi ze se to nastartovalo,dyt drive abys hledal v U-16,17,18,19 spartany a ted jich tam docela uz je solidni pocet,,,Pamatuji si jak jsem byl na vetvi kdyz hrala U-17 myslim v Lucembursku anebo ve svycarsku ted nevim ,a jak jsme prohrali ve finale Ruskem a nej strelec byl Necka a za nas tam hral Zeman a ja rikam kamaradum hosi tohle bude novy Sionko a furt se smali ,ale slo na nem videt jakou dynamiku oplyval tam ,presne hrac na ktereho jsem se tesil az nastoupi za A-team a presne tohle tam prinesl,jsem rad ze po mirne stagnaci jde jeho kariera zase nahoru,,,Marta Zemanu to byla prvni vlastovka nasich novodobych mladeznickych uspechu od te reorganizace

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád ale na sobě musí makat, do Sionka mu chybí ještě strašně moc. Když teď nenastoupí Řepa ani Berger, tak bude věkovej průměr sestavy nějakejch 23 let. To je právě to super.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ty asi myslis trebas doby kdy byla juniorka poprve ve druhe lize asi tak odhadem pred 5lety v tom bys mel pravdu tenkrat tam hralo hodne hracu z acka protoze ten kadrt snad cital 27 hracu a vetsinou kvalitnich takze ani do becka se tem mladym poradne nedostalo ,,,jenze od te doby se urazil kus cesty ,,paradni treninkove centrum na strahove,,docela dobre rozjety scouting na domaci pude v mladeznickych kategoriich,,a hlavne zmena mysleni ktera sice je udelana zejmena tim ze sparta uz si nemuze dovolit utracet za prestupni obdobi desitky milionu ale je to spravna cesta a hlavne rozumna

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tim souhlasim pak to jen potvrzuje me slova ze to jejich vedeni stoji za

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na marty

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím.. Já v tom nevidím až takový problém.. Ti lidé, kteří chodili pravidelně podporovat i na Strahov, tak už mají koupenou permici, která není zase tak drahá.

Reagovat
centos

Ne všichni slávisti jsou Prážáci, takže není jisté, že se budou moct dostat na každý zápas. Tak si prostě koupí lístek, když budou vědět, že to půjde. Ale to platí i pro Pražáky kvůli geniálním časům Otovize..

Jinak já jsem letos vynechal jeden zápas, loni žádný, a přesto kupuju lístky. Je fakt, že spíš ze zvyku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je ale spíš tvoje chyba.. Já si taky můžu jet koupit rohlík za 5 korun, ale radši si koupím ten samej rohlík za kačku pade Permici do kotle máte za 1260,- to je jeden zápas za 84 korun.. i kdyby si byl jen na polovině zápasů, tak se to vyplatí.

Reagovat
centos

No, jednak nejsem slávista a jednak se mi to díky marketingovým akcím Baníku vyplatí možná i víc než permice :)

Ale já si nestěžuju. I když na příští sezonu už o ní možná budu uvažovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký akce máš zrovna na mysli?

Reagovat
centos

Zdarma na Plzeň, zdarma s novinama na pohár se Slováckem, poloviční cena na Zlín s lístkem z toho poháru; teď jdou na Boleslav zdarma ženské s děckama.. To jsou akce z posledních pár zápasů. Loni toho bylo taky hodně. Být u nás Doležal, asi si za Boleslav ještě připlatíme.

Reagovat
smazaný uživatel

no, doufám, že až přijedu na sigmu, že taky nebudu nic platit anebo si řeknou na vedení "přijede pražák, tak bude platit"

Reagovat
smazaný uživatel

To zní pěkně, navíc tam je to zaplacení vstupného hráči Jenže musíš trochu pochopit jejich situaci, postavili novej stadion, takže potřebují pomoc od fanoušků hlavně finanční.. Myslím, že až nebudou Bazaly, tak to bude i v Ostravě podobné.

Reagovat
centos

To si právě nemyslím, že by to tak nutně potřebovali. Prostě je chcou natáhnout. Vždyť i blbá klobása tam stojí docela dost..

Reagovat
smazaný uživatel

No to je fakt no Nabídka-Poptávka.. i když na to lidi nadávaj, tak se podle toho říděj. Je to sprostý, ale je to tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček dneska musí zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

Bááníík Dneska musí.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to neprodá Baník Bolce. Stačí když to pustí Sigmě za dva týdny

Reagovat
smazaný uživatel

Bolka nepotřebuje žádný milodary, v pohodě si to uhraje sama

Reagovat
Radar

Druhá liga! Druhá liga! Baník!

Reagovat
Radar

Chramosta se nezdá Ten je podle mne hodně nad Kadlecem.

Reagovat
Lorcan

tak Kadlec je ještě o dva roky mladší, ale Chramosta dneska a ono to není jen dneska, do ligy vlítnul jak uragán a na MS20 útok Necid-Chramosta

Reagovat
soukup

Necid bude asi v áčku

Reagovat
irik

Má úžasné zakončení . Ale nad Kadlecem teda není ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele