Gambrinus liga preview - 2. kolo

10.08.2008, 08:47, aktualizováno 11.08.2008, 08:22
Previews
Česká Gambrinus liga může mít po dnešku čtyři šestibodové týmy. K Brnu, Spartě a Olomouci může přibýt jeden z dvojice Jablonec, Baník. Oba týmy v prvním kole bodovaly naplno, nyní změří síly na jablonecké Střelnici.
Slavia Praha - 1. FK Příbram  (středa 18:00)
Druhé kolo Gambrinus ligy začíná netradičně ve středu. Slavia hostí Příbram už v průběhu týdne, jelikož s řádným víkendovým termínem koliduje koncert slavné skupiny Iron Maiden, taktéž naplánovaný do Edenu. Nicméně sešívané by mělo i ve středu podpořit přes deset tisíc diváků a dohnat obhájce titulu k prvním třem bodům.

Sešívaným se vstup do ligové sezony nepovedl, když odjeli z Liberce s porážkou 1:2. Ve středu se jim naskýtá příležitost spravit si chuť a zvýšit si sebevědomí před kvalifikačním dvojzápasem Ligy mistrů s italskou Fiorentinou. Nic by domácím nemělo stát v cestě za vítězstvím, čeká je totiž outsider soutěže z Příbrami.

"Jsme jasným favoritem utkání, diváci budou chtít vidět dobrý fotbal a naše vítězství. Když předvedeme takový fotbal jako v druhém poločase v Liberci, tak se nám podaří jim udělat radost," říká brankář Martin Vaniak. Trenér Karel Jarolím zřejmě provede změny v sestavě oproti utkání s Libercem. "Střídající hráči v Liberci přinesli oživení," uvedl kouč Slavie. V ní se ale určitě neobjeví rekonvalescenti Vladimír Šmicer a František Dřížďal. Nejistý je i start střelce Goce Toleskiho, který si poranil kotník v nedělním střetnutí. Na úvodní zápas úřadujícího mistra v domácím prostředí podle předběžných informací by si mělo najít cestu přes deset tisíc diváků.

Příbramský celek neodjíždí do Prahy s poraženeckou náladou. "Proti Brnu jsme odehráli dobrý zápas, ale prohráli jsme, a tak nemohu být spokojen. Proti Slavii půjdeme se stejným cílem jako vždy, chceme tři body. Je mi ale jasné, že proti mistrovi to bude hodně složité," uvědomuje si lodivod Středočechů Morales, jenž stále neví, zda pozmění základní jedenáctku oproti předešlému kolu.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Suchý, Latka, Brabec, Jablonský - Gebre Selassie, Tavares, M. Jarolím, Švento - Necid, Šenkeřík.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Huňa, Nechvátal, Oguzhan, Kalabiška - De Oliveira, Borek.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Žižkov - FK Teplice  (neděle 10:15)
Fotbalisté Žižkova budou chtít napravit zaváhání z úvodního kola v neděli dopoledne, kdy hostí Teplice. Zato Severočechům se vstup do ligy povedl a do Prahy jedou pro další body.

Pražská Viktorka začala ligovou sezonu v Plzni, odkud si odvezla porážku 2:3. Trenér Stanislav Griga přiznává, že i příští sok je pasován na favorita. "Soupeř je v roli favorita a rozhodně se nebude cítit slabším. My musíme využít našeho domácího prostředí a navázat na domácí výkony z jara v minulém ligovém ročníku," prohlásil Griga, který v sestavě provede určitě změny. Určitě nebude moci počítat se Straceným, jehož trápí svalové zranění. A situace je nejasná okolo Naumova, jenž netrénoval s mužstvem tento týden, protože musel odletět do Makedonie vyřídit si neodkladné záležitosti.

Teplice vstoupily do Gambrinus ligy vítězstvím nad Českými Budějovicemi, které rozdrtily 4:0. Velký podíl na tom měl Tomáš Jun, jenž vsítil hattrick. A naplno bodovat chtějí i v následujícím utkání. "Do každého utkání vstupujeme s tím, že to utkání chceme zvládnout, a udělat vše pro to, abychom v něm vyhráli, ale je to postavené na tom, že budeme na utkání dobře připraveni," řekl kouč hostí Jiří Plíšek. Do hry nezasáhnou rekonvalescenti Merzič, Gašparík a Smíšek
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Hruška - Šťastný, Labant, Gabriel, Čermák - Hušbauer, Vozábal, Procházka, Koukal - Demjan, Kalod.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Doležal, Ljevakovič, Vachoušek - Jun, Mareš.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.80 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
České Budějovice - Bohemians Praha  (neděle 17:00)
České Budějovice v prvním kole selhaly a z Teplic si přivezly čtyřbrankovou nadílku. Nováček ze Střížkova zase doma nestačil na Olomouc, a tak budou na novém trávníku na jihu Čech bojovat oba týmy o své první letošní body.

Domácí trenér Jan Kmoch si po prvním kole ani nemohl odpustit velkou kritiku na své hráče, kteří propadli hlavně při bránění standardních situací. Přesto avizoval, že sestava nedozná v druhém kole zásadních změn, v brance tak znovu dostane šanci Pavel Kučera. Velkou smůlu má David Homoláč, který doléčil své zranění, ovšem v týdnu si stačil na tréninku poranit druhou nohu a do zápasu tak určitě nezasáhne. Až před zápasem se také rozhodne, jestli se do zápasu podívají Hunal a Benát, který si po zápase proti svému bývalému týmu poranil lýtko.

Střížkovský tým disponuje v kádru několika exotickými hráči, hrají zde hráči z Ghany, Pobřeží slonoviny a Nigérie, ale hlavní zbraní by měli být zkušení čeští hráči. Za nováčka ligy hraje Obermajer, Zbončák a nebo útočník Kincl. V prvním zápase však nedokázali vstřelit branku, o jediný domácí úspěch se postaral vlastní brankou Ordoš. Pražský trenér Urban však věří ve zlepšení: "Do Budějovic jedeme s hlavou nahoře a já věřím, že předvedeme lepší výkon." Urban bude v zápase nejspíše postrádat poraněnou dvojici Kwame, Lencevič.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
učera - Skopalík, Horejš, Riegel, Šmíd - Hudson, Benát, Hílek, Kovařík - Svátek, Sedláček
Bohemians Praha - pravděpodobná sestava:
Winter - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Zbončák - Zoubek, Kropík, Grznár, Galbavý - Ibe, Kincl
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SK Kladno - Sparta Praha  (neděle 17:00)
Outsider z Kladna hostí v neděli favorizovanou Spartu. Ta má ve vzájemné bilanci jasně navrch, když ze čtyř utkání pouze jedinkrát remízovala a dostala pouhý jediný gól, a to při debaklu svého soupeře 4:1.

Na aspiranta pro sestup chodilo minulý ročník v průměru nejméně diváků z celé ligy, a tak by mu v neděli mohl pomoci debut v sezóně právě se Spartou. Za výhodu počítají i tři těžká utkání Sparty, věří si tak na plný bodový zisk. Na Kladně začali trénovat všichni hráči z marodky, do nedělní sestavy se tak může dostat uzdravený Zoubele s Killarem. Jan Procházka bude také na zápas fit, nicméně dobrý výkon Lukáše Hajníka z prvního kola ho do základní jedenáctky nepustí. Zápas si také nezahraje zkušený Ondřej Szabo, který sice trénuje, ale stále není plně připraven.

Sparta neuspěla u Kladna s žádostí o přesun utkání na sobotu kvůli postupu do dalšího předkola Ligy mistrů, požádala totiž o něj až ve čtvrtek dopoledne. Pražané však odvádí zatím dobré výkony a nevyslyšená prosba by tolik vadit nemusela. Ve všech třech mistrovských utkání vyhráli, navíc neinkasovali jedinou branku, přesto trenér Lavička nedává podcenění šanci. "Do Kladna jedeme s pokorou a respektem k soupeři. I v nabitém programu ale chceme odvést kvalitní výkon a získat tři body," řekl sparťanský kouč. Tomu bude chybět v prvním zápase dobře hrající Wilfried a nebude moci počítat ani s Matušovičem. Oba totiž svá zranění ještě doléčují.
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Hajník - Dubský - Kabele, Šisler, Holub, Cigánek - Zachariáš
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Hušek, Kladrubský - Kušnír, Berger, Zeman - Holenda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.60 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Mladá Boleslav - Tescoma Zlín  (neděle 17:00)
Mladoboleslavští, kteří vyhlásili útok na titul, přivítají na domácí půdě Tescomu Zlín. Oba celky v úvodním kole vyšly bodově naprázdno.

Mladá Boleslav zahájila svou misi za evropskými poháry prohrou s pražskou Spartou. Začala tak ligu bez jakéhokoliv bodového zápisu. V neděli by to chtěla napravit před vlastním publikem, kde nastoupí proti Zlínu. "Věřím, že Zlín nepřijede jen bránit, ale bude chtít hrát fotbal. Očekávám velmi těžké utkání, ale našim fanouškům se chceme ukázat v nejlepším světle a věřím ve výhru," uvedl trenér domácích Pavel Hapal. Jeho celek nastoupí v kompletním složení.

Skvělá herní pohoda z letní přípravy se fotbalistům Zlína nepřenesla do ligové soutěže. Na úvod totiž doma podlehli Jablonci 0:1. Navázali tak na jarní trápení na svém hřišti, ani na pošesté se jim totiž doma nepodařilo vyhrát. V městě automobilky se pokusí získat ztracené body. "Prohra pro nás znamenala velké zklamání. Příčiny jsme rozebrali a nyní bychom je rádi napravili," řekl kouč Moravanů Josef Mazura, jenž plánuje provést některé změny v sestavě.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Hrdlička - Kysela, Sylvestre, Rajnoch, Poláček - Pecka, Papadopulos.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Penner - Malár, Šmahaj, Kóňa, Vyskočil - Bača, Kroupa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň  (neděle 17:00)
Olomouc bude hostit v neděli od 17 hodin ambiciózní celek z Plzně, který pomýšlí na nejvyšší příčky. Oběma mužstvům vstup ligový úvod vyšel na výbornou.

Domácí fotbalisté sehráli v prvním kole nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže zápas v hlavní metropoli na půdě nováčka tohoto ročníku Bohemians Praha, kterého zdolali 2:1 a na Hanou si odvezli tři body. Svoji sbírku by rádi rozšířili i v domácím prostředí. Jenže čeká je mnohem těžší soupeř. Silnou stránkou plzeňské Viktorie je podle slov trenéra Zdeňka Psotky ofenzíva. "Na to si musíme dát pozor, směrem dopředu je tým nebezpečný," upozornil. V sestavě Sigmy se neobjeví trio zraněných Rossi, Hudec a Petr. Otazník visí nad startem Onofreje.

Západočeši na úvod prvoligového kolotoče brali tři body za vítězství 3:2 nad Žižkovem. Plzeňští pocestují na východ s cílem vyhrát, čímž by přerušili sedmizápasovou šnůru bez vítězství na hřištích soupeřů. "V Olomouci bychom chtěli hlavně v útočné fázi navázat na první zápas, ale jedeme tam vyhrát. Musíme však také vylepšit obranu," uvedl kouč Jaroslav Šilhavý, jenž se možná obejde bez kapitána týmu Pavla Horvátha a útočníka Rezka. Na trávníku se ale určitě neobjeví zraněný Hochmeister.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich - Kaščák, Hořava - Hubník, Melinho, Kazár - Ordoš.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Poštulka - Limberský, Rada, Navrátil, Smola - Petržela, Trapp, Rodrigues, Lecjaks - Malcharek, Tatanašvili.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.95 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Brno - Slovan Liberec  (neděle 20:15)
Závěr nedělního programu obstará šlágr kola mezi Brnem a Libercem. Oba celky na úvod slavily vítězství a budou to chtít potvrdit i v následujícím kole.

Brňané sice vyhráli minulý týden v Příbrami, ale nepředvedli nijak oslnivý výkon. Svůj herní dojem si budou chtít napravit před domácím publikem na nově vytvořeném trávníku. Svěřenci kouče Petra Uličného se představí proti libereckým fotbalistům, jimž mají co oplácet. Rádi by jim totiž oplatili vyřazení z tuzemského poháru. "Čeká nás nesmírně silný soupeř, který zahrál výborně v prvním kole proti Slavii. Očekávám od našich hráčů tvrdou práci po celých devadesát minut, a nikoliv jen poločas a kousek jako v Příbrami," řekl brněnský lodivod, jenž se bude muset obejít bez dlouhodobých marodů Lejsala, Vrány, Kuncla, Liry a nově i Dvorníka, který si poranil kotník v předchozím utkání.

Slovan zahájil ligovou sezonu ziskem velice cenných třech bodů nad úřadujícím mistrem soutěže Slavií. Druhá půle nebyla podle útočníka Jana Nezmara, který se gólem podílel na výhře, taková, jak by si jeho mužstvo představovalo. "Budeme se na tom snažit zapracovat, abychom ty určité chyby odstranili," řekl. Severočeši se s Brnem utkali v závěru loňské sezony třikrát – dvakrát v rámci poháru a jednou v lize. "Všechny zápasy byly strašně vyrovnané. V každém případě nám ale po psychické stránce moc pomohlo vítězství nad Slavií," prohlásil trenér hostujícího týmu Škorpil, který má nedělního protivníka takřka přečteného. Hosté by měli nastoupit v kompletním složení.
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Bureš - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Střeštík, Polách, Mareček, Kalivoda - Besta, Došek.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Radzinevičius, Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek - Kerič, Nezmar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Baník Ostrava  (pondělí 20:00)
Pondělní dohrávku druhého kola Gambrinus ligy obstará souboj mezi Jabloncem a Ostravou. Obě mužstva by chtěla úspěšně navázat na vítězný vstup do sezony.

Jablonec se na úvod představil ve Zlíně, odkud si odvezl těsnou výhru 1:0. Pro Severočechy je to dobrý základ, zvláště když je čekají v následujících dvou kolech v domácím prostředí těžší soupeři. Nyní narazí svěřenci trenéra Františka Komňackého na ostravský Baník, který má velké ambice. "Baník je mužstvo, které se netají cílem hrát o pohárové příčky. Rozhodně nás čeká jeden z nejtěžších soupeřů ligy. Výhra nám ale zvedla sebevědomí a před domácími diváky budeme chtít tři body potvrdit," řekl Komňacký.

I Ostravané se minulý víkend radovali ze zisku tří bodů, když zdolali Kladno také 1:0. V pondělí nastoupí ke svému druhému zápasu v Jablonci. "Domácí jsou ale navíc povzbuzeni výhrou ve Zlíně, takže budou naprosto v pohodě a uvolnění. Dá se předpokládat, že víc prostoru už dostane i nebezpečný útočník Lafata, který se k týmu soupeře připojil až později," uvedl trenér hostů Karel Večeřa, jehož celek na Střelnici již sedm let nepoznal hořkost porážky. Do sestavy se vrací po disciplinárním trestu tvůrce hry Otepka.

Oba týmy nastoupí v kompletním složení.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Loučka, Pavlík, Žofčák - Hesek, Lafata.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Rajtoral, Marek, Lukeš, Lička - Svěrkoš, Střihavka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.85 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FK Teplice11004:03
2.Viktoria Plzeň11003:23
3.Slovan Liberec11002:13
Sigma Olomouc11002:13
5.Sparta Praha11001:03
1. FC Brno11001:03
Baník Ostrava11001:03
FK Jablonec11001:03
9.Viktoria Žižkov10012:30
10.Bohemians Praha10011:20
Slavia Praha10011:20
12.1. FK Příbram10010:10
FK Mladá Boleslav10010:10
Tescoma Zlín10010:10
SK Kladno10010:10
16.České Budějovice10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček

Reagovat
smazaný uživatel

KING BANÍK !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vy tak

Reagovat
smazaný uživatel

sak jo!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Spartička Vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

SKS

Reagovat
smazaný uživatel

A by Kladno nepřekvapilo jako v přípravě

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tak to byla náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

Žižkov!

Reagovat
havrys99

ČB - Střížkov 1:0 (Hudson)

Kladno - Sparta 1:4 (Killar - Zeman,Kulič,Kušnír,Holenda)

MB - Zlín 3:0 (2 Pecka,Sylevestre)

Olomouc - Plzeň 1:2 (Hubník - Varadi,Tatanašvili)

Brno - Liberec 1:1 (Polách - Kerič)

Jablonec - Ostrava 0:1 (Střihavka)

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý typi skoro se všim souhlasim ale akorát vyhraje brno si myslim

Reagovat
satan_666

Kladno - s***ta 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Podleme vitez pul zezony česke ligy : Jablonec

Reagovat
smazaný uživatel

nepij !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Na Jablonec Baník umí. Krásná dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

vubec,to je zero

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec má doma s Baníkem bilanci 3 10 1, takže to bych zase netvrdil, Baník ma s nima doma bilanci 7 6 1, já mám radší 02 dneska...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych dal čistou 2, vysledek 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší u nás, BANÍČEK je nejlepší u nás.......

Reagovat
milan78

na ostravsku určitě, pokud nenastane opět výprodej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele