Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

14.03.2019, 20:51, aktualizováno 14.03.2019, 23:52
Komentáře a souhrny
Slavia předvedla senzační obrat a po prodloužení postoupila do čtvrtfinále přes Sevillu. Arsenal doma smazal manko a vyřadil Stade Rennes. Frankfurt zaskočil milánský Inter, zatímco Salzburgu nestačila ani domácí výhra nad Neapolí, která se nakonec protlačila mezi nejlepší osmičku soutěže. Roli favorita naplnily Chelsea a Benfica...

Inter Milán - Eintracht Frankfurt 0:1

14.03.2019 21:00

Góly: 6. Luka Jović

První zápas: 0:0, postupuje Eintracht Frankfurt

Odvetu osmifinále Evropské ligy na San Siru zvládl Frankfurt velmi dobře, už zkraje utkání ho poslal do vedení Luka Jović, a těsné vedení udržel až do konce. Takticky si pak počínal dle vlastních představ, Inter dokázal udržet na uzdě, a ve finále asi zaslouženě postoupil do další fáze. I Nerazzurri na brzké inkasování až do závěrečného hvizdu nezareagovali.

Frankfurt hrál, stejně jako v prvním zápase před vlastními fanoušky, proti slovutnému italskému gigantovi nebojácně. Hlavně v prvním poločase byl jednoznačně lepším týmem. Inter naopak předvedl značně podprůměrný výkon, budeme-li v tomto klání hodnotit jeho ofenzivní pojetí. Celkově za sto osmdesát minut nevstřelil jediný gól.

Hosté vstoupili do utkání hodně zostra. Už ve 3. minutě si vytvořili svou vůbec první šanci, to když z vyložené pozice pálil Kostič. Proti jeho zakončení se předvedl výtečně brankář Handanovič, jenže míč vyrazil pouze k Hallerovi, který měl možná ještě lepší možnost ke skórování než jeho spoluhráč před pár vteřinami. Leč pálil do břevna.

Inter ovšem tenhle moment z jakéhosi spánku nijak neprobudil, a tak jeho soupeř o dvě minuty později již udeřil. Zcela mizerně si počínal stoper De Vrij, jenž poskakující balón nedobře odhadl, zezadu se k němu přiřítil Jović, který svého protivníka odstrčil, a vyběhnuvšího Handanoviče následně dlouhým obloučkem přehodil.

Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho na hřišti i nadále tápali, Eintracht dokonce rozvlnil síť ve 27. minutě ještě jednou, konkrétně se to podařilo Hallerovi, jeho branka ovšem nemohla platit kvůli ofsajdu. A šest minut před obrátkou německý celek zahrozil znovu, sám na bránu se řítil Gačinović, avšak Handanovič jeho slabou střelu se štěstím zneškodnil.

Ve druhém poločase si Die Adler bez větších problémů hlídali pohodlný náskok, který jim bohatě stačil na postup. Jejich defenziva působila velmi kompaktně, milánský tým naopak v útoku nezměnil nic, čím by svého soka rozhodil nebo dostal pod větší tlak. A čím více se blížil konec střetnutí, tím bezradnějším dojmem v podstatě Inter působil.

Ba naopak, Frankfurt mohl své vedení párkrát navýšit, jako například v 55. minutě díky Hallerovi, nebo v 61. minutě zásluhou Joviče, v obou případech ale zasáhl Handanovič. Vůbec poprvé si hostující gólman Trapp sáhl na míč v 66. minutě, to se proti němu snažil prosadit Politano, jinak v podstatě neměl po celý zápas výraznější práci.

Více informací k zápasu

SL Benfica - Dinamo Záhřeb 3:0e

14.03.2019 21:00

Góly: 71. Jonas, 94. Ferro, 105. Alex Grimaldo

První zápas: 0:1, postupuje SL Benfica

Dlouhých sedmdesát jedna minut drželo záhřebské Dinamo v Lisabonu postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Jenže pak se do jeho sítě trefil Jonas, utkání dospělo do prodloužení, a v něm už vládla Benfica, která zásluhou gólů Francisca Ferreiry a Alexe Grimalda nakonec pohodlně zvítězila. Nebyl to ovšem pro portugalský celek vůbec snadný dvojduel.

Už první vzájemné klání naznačilo, že Benfice jakožto favoritovi tohoto osmifinálového souboje nedaruje Dinamo nic zadarmo. Ve finále se však ukázal jednobrankový náskok chorvatského klubu z prvního zápasu jako nedostačující. Až příliš se snažili hosté v odvetě bránit a doufat v bezbrankový stav, který by naopak je posunul do další fáze.

První poločas byl ze všech dějství tohoto střetnutí vůbec ten nejméně zajímavý. Vůbec první střelu na branku vyslal až ve 38. minutě domácí záložník Pizzi, nicméně brankář Livakovič si připsal úspěšný zákrok, ve 42. minutě pálil zpoza vápna nebezpečně Rafa Silva, který si narovnal míč na pravačku, i v tomhle případě ale hostující gólman zasáhl.

Lisabonský kouč Bruno Lage si moc dobře uvědomoval, že je potřeba malátnou hru nějakým způsobem oživit, a do hry po přestávce vyslal Álexe Grimalda a Jonase. Právě druhý jmenovaný rozpletl nerozhodný stav, to když mu Pizzi hlavou sklepl míč na hranici šestnáctky a následná střela zamířila přesně ke vzdálenější tyčce.

Od té doby byla Benfica o něco lepším týmem a vytvářela si na rozdíl od svého protivníka aspoň nějaké šance. Do konce základní hrací doby se mohl podruhé trefit Jonas, tentokráte si ale Livakovič poradil, a v 95. minutě si připsal na své konto postupující přesný zásah Francisco Ferreira, který svou pumelici poslal parádně k tyči.

Situace se pak pro Plavi ještě více zkomplikovala, protože dvě žluté karty, které se proměnily v červenou, během jedné minuty inkasoval ve 104. minutě Stojanovič, a hned na to domácí definitivně stvrdili svůj úspěch. Z dálky napřáhl levou nohou Álex Grimaldo, jehož pokus nepříjemně proletěl vzduchem, a skončil přesně pod břevnem.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sevilla FC 4:3e

14.03.2019 21:00

Góly: 15. Michael Ngadeu, 47. Tomáš Souček (pen.), 102. Mick van Buren, 119. Ibrahim Traoré - 44. Wissam Ben Yedder (pen.), 54. Munir El Haddadi, 98. Franco Vázquez

První zápas: 2:2, postupuje Slavia Praha

Slávisté si po 19 letech zahrají v pohárech čtvrtfinále. V domácí odvetě osmifinále Evropské ligy po senzačním obratu porazili historicky nejúspěšnější tým soutěže Sevillu 4:3 po prodloužení a po venkovní remíze 2:2 slaví nečekaný postup.

Skóre v Edenu otevřel ve 14. minutě domácí Michael Ngadeu, na jehož gól odpověděl ještě do pauzy z penalty Wissam Ben Yedder. Z dalšího pokutového kopu poslal slávisty v 46. minutě do vedení Tomáš Souček, ale za chvíli opět srovnal Munir El Haddadi.

V prodloužení otočil stav střídající Franco Vázquez, ale pak lídr české ligy předvedl velký obrat. Ve 102. minutě srovnal střídající Mick van Buren a v předposlední minutě dotlačil míč do sítě Ibrahim Traoré.

Soupeře pro čtvrtfinále určí Slavii páteční los v Nyonu. Červenobílí došli v pohárech tak daleko poprvé od sezony 1999/2000, kdy v Poháru UEFA vypadli s Leedsem. Jejich maximem je semifinále z roku 1996. Z českých klubů naposledy hrála před třemi lety čtvrtfinále Evropské ligy Sparta.

V sestavě Sevilly nechyběl český brankář Tomáš Vaclík, který doléčil zranění, kvůli němuž musel střídat v úvodním duelu před týdnem. Slávistům scházel kvůli kartám pravý bek Coufal. Trenér Pražanů Trpišovský vsadil na tři stopery a s bráněním na straně výrazně pomáhal Masopust.

Jako první zahrozil levý záložník hostů Promes, jehož střelu v osmé minutě vytáhl Kolář. Ve 14. minutě udeřilo na druhé straně. Po Stochově rohu vrátil míč Škoda a důrazný Ngadeu jej na dlouhou nohu doklepl do sítě. Kamerunský stoper se trefil poprvé od května.

Sevilla byla zaskočená. Až v 31. minutě vystřelil Promes a tečovaná rána se snesla na břevno. Hosté i tak ještě do pauzy srovnali. Kúdela ve 43. minutě pouštěl míč na Koláře, k nákopu se však dostal Promes a gólman Pražanů jej fauloval. Z pokutového kopu se prosadil Ben Yedder a Slavia až v pátém domácím duelu této sezony Evropské ligy inkasovala.

Červenobílí si hned po pauze vzali vedení zpět. Bořil se osm sekund po startu druhé půle protlačil před Navase, upadl a rozhodčí Kulbakov nařídil penaltu i pro domácí. Souček nezaváhal a nedal Vaclíkovi šanci.

Sevilla však brzy opět srovnala. Po rohu se za vápnem v 54. minutě opřel do míče El Haddadi a předvedl ukázkový volej pod břevno. Za španělský tým vstřelili úvodní dvě branky stejní hráči jako v Seville.

V 85. minutě mohli hosté otočit stav. Po přímém kopu vrátil míč před branku Gómez a hlavičku Ben Yeddera skvěle vytáhl Kolář. Zápas tak dospěl do prodloužení a v jeho osmé minutě Sevilla obrátila skóre. Na Promesův centr si naběhl střídající Vázquez a hlavičkou překonal Koláře.

Pražané v tu chvíli potřebovali k postupu dát dva góly a jednoho se dočkali ještě do konce první části prodloužení, když se po pěkné kombinaci trefil k zadní tyči další střídající hráč Van Buren.

V druhé části prodloužení se Pražané vybičovali k heroickému výkonu a dostali s pěti prvenstvími nejúspěšnější tým soutěže pod mohutný tlak. V předposlední minutě se jim nakonec povedlo doslova dotlačit míč do sítě, když po obrovském závaru střílel Traoré a Kjaer si srazil míč za čáru.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Stade Rennes 3:0

14.03.2019 21:00

Góly: 5. Pierre-Emerick Aubameyang, 15. Ainsley Maitland-Niles, 72. Pierre-Emerick Aubameyang

První zápas: 1:3, postupuje Arsenal FC

Stejně jako v předešlém vyřazovacím kole Evropské ligy musel londýnský Arsenal dotahovat ztrátu z prvního venkovního zápasu, a i napodruhé si s nastalou situací poradil úspěšně. Odvetu s Rennes Kanonýři především díky výtečnému nástupu do utkání ovládli hladce 3:0 a postupují do čtvrtfinále. Hrdinou večera se stal Pierre-Emerick Aubameyang, jenž dva góly dal a na jeden přihrál.

Tak jako o víkendu proti Manchesteru United i tentokráte Unai Emery vyrukoval s ofenzivní sestavou v čele s čtveřicí Ramsey-Özil-Lacazette-Aubameyang a odměny se dočkal takřka okamžitě. Hned v páté minutě totiž domácí podnikli povedený útok po pravé straně, kde se míč rychle posouval mezi Maitlandem-Nilesem a Ramseym až k Pierru-Emerickovi Aubameyangovi, jenž z pozice osamoceného hráče na hranici malého vápna snadno uklidil míč do sítě.

K umazání manka z prvního zápasu však Kanonýři potřebovali skórovat ještě přinejmenším jednou, a to se jim povedlo už do čtvrthodiny v podání téže hráčské trojice jako v prvním případě. Narážečka Aubameyanga s Ramseym i díky neaktivnímu Kolašinacovi v ofsajdovém postavení nachytala obranu Rennes v nedbalkách a přetažený centr gabonského forvarda na zadní tyči sladil se svým náběhem Ainsley Maitland-Niles a tvrdou hlavičkou nedal Tomáši Koubkovi šanci zasáhnout. Nic na oslavách domácích nezměnily ani opakované záběry, dle nichž se Aubameyang nacházel ve velmi hraničním ofsajdovém postavení.

Od patnácté minuty tak veškerý náskok hostí vzal za své a v postupové matematice díky vstřelenému venkovnímu gólu byl rázem ve výhodě Arsenal. Hráči Rennes se tak uchýlili k větší ofenzivní snaze, zatímco domácí naopak upustili od drtivé počáteční dominance a ze zatažené obrany se pokoušeli vyrážet do rychlých protiútoků. S výjimkou rány Ramseyho do Koubkových rukavic se jim však tato taktika příliš nedařila a stejně jako v zápase ve Francii mohli Kanonýři jít do deseti po nešetrném skluzu Lacazetta, ovšem francouzský útočník vyvázl pouze se žlutou kartou.

Pouhých pár minut po změně stran se ukázalo, jak ošemetný vedoucí stav 2:0 může pro domácí být, neboť po zaváhání Mustafiho na pravém kraji se ke střele z hranice pokutového území dostal Niang a jeho rána s pomocí lehké teče Koscielného skončila na tyči. Další velkou příležitost strhnout výhodu na stranu Rennes měl na přelomu hodiny hry Ismaila Sarr, jehož uvolnění tváří v tvář Čechovi na poslední chvíli zablokoval skluzem Sead Kolašinac. Třetím varováním pro Arsenal byla rána Benseibanyho opět do tyče, byť případný gól by v tomto případě neplatil pro ofsajd.

Mátožnému Arsenalu prospělo nasazení Alexe Iwobiho s Henrikem Mchitarjanem, kteří měli na skomírající ofenzivu zázračný účinek okamžitě po svém příchodu na hřiště. Rána prvního jmenovaného ze slibné pozice ještě skončila vedle, ovšem chvíli nato Mchitarjan výtečně přesunul míč zprava doleva až k nabíhajícímu Kolašinacovi, jehož ostrý přízemní centr umožnil volnému Aubameyangovi skórovat do prázdné brány a následně oslavovat s nasazenou maskou komiksového Black Panthera. I tentokráte byl ovšem nejlepší střelec Arsenalu v době přihrávky na samé ofsajdové linii a v případě fungování videorozhodčího v Evropské lize by byl jeho zásah pod řádným drobnohledem.

Pro Rennes ani třetí inkasovaný gól stávající situaci příliš neměnil, neboť v případě zkorigování skóre by utkání šlo do prodloužení. Čas se však hostům nezadržitelně krátil a jejich otevřené obrany Kanonýři využívali k tvorbě dalších gólových příležitostí. Obzvláště díky výtečné práci Iwobiho tak měl Aubameyang hned dvě špičkové možnosti ke zkompletování hattricku, jenže v obou případech jimi trestuhodně pohrdl a utkání tak zůstávalo otevřené až do konce. Hned dvě velké šance měl střídající Hunou, ovšem vždy jej zastavilo nepovedené zakončení i zdvižený praporek čárového rozhodčího, a tak Rennes v letošním ročníku Evropské ligy po prohře 0:3 končí, zatímco Arsenal potvrdil stoupající formu a může litovat, že nyní následuje reprezentační přestávka.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Zenit Petrohrad 2:1

14.03.2019 21:00

Góly: 29. Gerard Moreno, 47. Carlos Bacca - 90+1. Branislav Ivanović

První zápas: 3:1, postupuje Villarreal CF

Villarreal zvládl i osmifinálovou odvetu se Zenitem, po úvodní výhře na ruské půdě v poměru 3:1 slavil před vlastními fanoušky díky vítězství 2:1. Bez větších potíží postoupil mezi osmičku nejlepších v Evropské lize, kde mj. může narazit i na pražskou Slavii. O svém úspěchu rozhodl krátce po změně stran, kdy vedl už o dvě branky a petrohradský celek se pouze zmohl na snížení v nastaveném čase. Ten tak stejně jako loni končí před branami čtvrtfinále.

Přitom do čtvrtečního duelu vstoupil odvážně a krátce po deseti odehraných minutách mohl jít do vedení. Po hlavičce od Ozdojeva se sám směrem k brankáři Fernándezovi řítil kanonýr Azmoun, ale tentokráte ve vyložené pozici selhal a svůj lob uklidil jen do horní síťky. Ve 13. minutě poprvé ukázali své ofenzivní kvality také domácí, nicméně Gerard Moreno tváří v tváří proti vyběhnutému gólmanu Luňovovi neuspěl a zblízka ho nepropálil.

Žlutá ponorka se dostala do vedení po necelé půlhodině hry. Po rychlém brejku obdržel přihrávku na pravé křídlo aktivní Moreno, balón si navedl blíže do středu hrací plochy a poté z dvaceti metrů parádně zavěsil přímo pod břevno. Luňov se v tomto případě natahoval marně. Hosté se po přestávce snažili ještě otočit nepříznivý vývoj, jenomže ve 47. minutě je definitivně poslal na kolena dvaatřicetiletý Kolumbijec Carlos Bacca.

Zkušený útočník Villarrealu využil parádního pasu Morena z pravé strany, seběhl si za obranu protivníka a zcela osamocen hlavičkoval z hranice brankového území nad naprosto bezmocného hostujícího strážce. Od tohoto okamžiku se utkání spíše dohrávalo, další nebezpečné situace se zrodily až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve chtěl skórovat Hernani z přímého volného kopu, ovšem jeho bombu z nadějné pozice zastavila bránící zeď.
<{r> Třetí gól Villarrealu měl v 89. minutě na kopačce Jaume Costa, jenomže po elegantním zpracování na prsa zakončil své sólo střelou ze čtrnácti metrů do břevna, od které se míč odrazil do zámezí. Ihned na to se svěřenci Sergeje Semaka dočkali alespoň čestného úspěchu. Pětatřicetiletý srbský reprezentační obránce Branislav Ivanović se opřel do balónu z voleje a jeho skákavý pokus zapadl k levé konstrukci mimo dosah Fernándeze.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - Chelsea FC 0:5

14.03.2019 18:55

Góly: 5. Olivier Giroud, 33. Olivier Giroud, 45+1. Marcos Alonso, 59. Olivier Giroud, 78. Callum Hudson-Odoi

První zápas: 0:3, postupuje Chelsea FC

Tak tohle bylo ještě snazší, než si asi Chelsea představovala. Výlet na Ukrajinu se proměnil v procházku po ne úplně zelenkavém trávníku; přesto si londýnský favorit počínal naprosto s přehledem. Už do poločasu se Giroud a spol. dostali do třígólového vedení, které po změně stran ještě umocnili. Kyjev tak nakonec odcházel s potupným bůrem.

Už první zápas dost výrazně napověděl o tom, jakým směrem se asi postupové naděje ubírají. Chelsea doma vyhrála hladce 3:0 a měla našlápnuto k jasnému postupu. Jenže všichni dobře víme, jak zrádné umí být zápasy na východě Evropy. No, nikoli v tomto případě. Nejlepší střelec Evropské ligy Olivier Giroud nastřílel hattrick a výhru 5:0 doplnili gólově Marcos Alonso a Callum Hudson-Odoi.

A zostra to hned začalo, v páté minutě rozehrál Willian rohový kop, Loftus-Cheek do něj vložil hlavu a míč přistál přesně k noze Oliviera Girouda. Jeden dotek, bum, 1:0. V tu chvíli bylo prakticky po zápase, protože Dynamo rázem muselo nasázet pět branek. A to už byla naprostá utopie.

Maličkou jiskřičku naděje na chvíli vykřesal Denis Harmaš, který přece jen Kepu překonal, jenže mu sebral radost praporek čárového. A po půlhodině hry rozmetal touhy Ukrajinců opět Giroud - tentokrát zase jedním dotekem, ale po krásném centru Alonsa z levé strany.

Už definitivní direkt dostal Kyjev na samém konci prvního poločasu. Marcos Alonso se převtělil do role střelce a v malém vápně si zkušeně počíhal na zpětnou přihrávku mladého štírka Calluma Hudson-Odoie. Španělský obránce vlastně jen nastavil nohu a šel slavit.

Kdo si myslel, že Chelsea po přestávce zpomalí, ten se šeredně pletl. Olivier Giroud chtěl hattrick a chtěl se taky devátým gólem v Evropské lize osamostatnit na čele tabulky střelců. To se mu povedlo po hodině hry, když konečně i hlavou usměrnil Willianův přímý kop za Bojkova záda.

Závěrečný hřebík do ukrajinské rakve zadul osmnáctiletý Hudson-Odoi, který podobně jako Giroud potvrdil, jak se mu v Evropské lize daří. Právě od francouzského útočníka převzal přihrávku za obranu a tváří v tvář brankáři si počínal náramně. Čtvrt hodiny před konce uzavřel skóre na konečných 5:0 pro Chelsea.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - SSC Neapol 3:1

14.03.2019 18:55

Góly: 25. Munas Dabbur, 65. Fredrik Gulbrandsen, 90+2. Christoph Leitgeb - 14. Arkadiusz Milik

První zápas: 0:3, postupuje SSC Neapol

Salzburg doma předvedl velmi povedený výkon a byl hodně blízko, jenže ani urputná snaha mu na postup nestačila. Rozhodla totiž branka hostí z úvodu, která poslala dál Neapol i přes dnešní porážku 3:1.

V Neapoli vyhráli domácí 3:0 a do dnešního utkání šli jako favorit. Trenér Carlo Ancelotti přesto nikoho nešetřil a poslal do boje hráče jako Milik, Mertens, Zieliński, Rui nebo Hysaj. Domácí museli především střílet góly, aby měli šanci na zdramatizování utkání. Za tím účelem se na hřiště dostali Dabbur, Minamino nebo Wolf.

Aktivněji začala Neapol. Dokonce se jí už ve 14. minutě povedlo hodně rozesmutnit domácí nadšence na tribunách. Domácí chybovali v rozehrávce, míč se po straně dostal až k Ruiovi a ten centroval před bránu. I přes nešikovnost vlastních obránců dokázal sice brankář Walke míč odrazit, jenže pouze k nohám Arkadiusze Milika. Polský kanonýr vystřihl efektní nůžky a poslal míč do sítě!

V tuto chvíli musel domácí Salzburg vstřelit dokonce už pět branek a to se zdálo jako nemožný úkol. Přesto se sympaticky nevzdal. Hodně mu pomohla sama Neapol. Záložník Allan totiž v pětadvacáté minutě špatně nahrál Szoboszlaiovi, který ukořistěný míč okamžitě poslal do vápna na nabíhajícího Munase Dabbura. Zkušený útočník se zasekávačkou zbavil Chiricheşe a prostřelit brankáře Mereta už pro něj nebyl problém - 1:1.

Neapol byla s výsledkem tak trochu spokojená a jen občas vyrážela k protiútokům. Jeden takový zakončil povedenou střelou mladý záložník Fabian Ruíz a sledoval, jak jeho dělovku zastavila tyč! Jinak ale utkání kontroloval Salzburg, který hrál přeci jen s větší chutí a elánem.

Pár minut po změně stran se Ulmer pokoušel vymodlit si pokutový kop po pádu ve vápně, leč sudí Carlos Del Cerro jeho um neocenil. Domácí příznivci nadále hnali své miláčky vpřed a Neapol chvílemi působila dojmem překvapeného diváka. Viděli jsme také poměrně velké množství chyb a další z nich vyrobil brankář Walke. Míč mu propadl pod rukama a už už se kutálel za čáru. Na poslední chvíli ale Walke svou chybu napravil.

V 59. minutě se na trávník dostal Fredrik Gulbrandsen a trvalo mu jen šest minut, než se dokázal zapsat do střeleckých statistik. Po brilantním náběhu a pasu od Ulmera se právě střídající Gulbrandsen dostal k míči a zblízka prostřelil brankáře Mereta - 2:1.

Jenže pak delší dobu domácí nic nevymysleli. Až tři minuty před koncem se Dabbur dostal k parádním nůžkám a jen smutně sledoval, jak jeho nádherný pokus končí na tyči! Zkušený veterán Christoph Leitgeb pak sice ještě v nastavení dal třetí branku, ale z pohledu Salzburgu už ani tahle trefa nic neměnila. I přes porážku dál postupuje italský favorit.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Valencia CF 1:1

14.03.2019 18:55

Góly: 85. Magomed-Shapi Sulejmanov - 90+3. Gonçalo Guedes

První zápas: 1:2, postupuje Valencia CF

Krasnodar málem dokázal porazit Valencii a ještě v 90. minutě by postupoval. Jenže Netopýři v samém závěru zapnuli a z posledních sil dokázali srovnat! Konečná remíza jim díky domácí výhře nakonec stačí na těsný postup.

V prvním utkání vyhrála Valencia těsným rozdílem 2:1 a dnes se na něj v Rusku nehodlala spoléhat a jen bránit. To dokonale ilustroval například Denis Čeryšev, který hned v úvodu hodně větral obranu Krasnodaru. Mladý obránce José Luis Gayá po další standardní situaci hledal nabíhajícího Sobrina a sledoval, jak jeho spoluhráč hlavičkuje těsně nad bránu!

Úvod byl všeobecně hodně aktivní pasáží hry a ve 13. minutě domácí docílili kýžené první branky. Radost z ní ale neměli dlouho, protože útočník Ari Ferreira si před střelou pomohl při zpracování míče rukou, což sudí Anthony Taylor dobře postřehl. Poté tempo utkání trochu ustalo a především Valencia si výborně plnila obranné povinnosti, takže to měl domácí celek hodně těžké.

Po třiceti minutách hry mohla jít do vedení naopak Valencia. Denis Čeryšev umotal na straně vápna hlavu obránci a naservíroval krásný pas před bránu. Tam se zjevil mladík Carlos Soler a tečoval míč jen do ležícího brankáře Matveje Safonova! Ještě před koncem první půle musel před dotírajícím Stockijm zasahovat pozorný Diakhaby.

Krátce po změně stran se do šance dral Pereyra, kterého musel faulovat Soler. Z následné standardní situace se zkoušel prosadit právě faulovaný hráč, jenže mířil nad. Carlos Soler dnes patřil k nejnebezpečnějším hráčům na hřišti a po jeho dalším rohovém kopu zakončoval Gabriel Paulista hlavou jen pár centimetrů vedle!

Po hodině hry trenér Marcelino ukázal na Rodriga, který měl Valencii dodat důraz ve vápně. Střídání všeobecně trenérovi Marcelinovi dnes vyšla na jedničku, protože dalším na řadě byl Gonçalo Guedes.

Mladý Portugalec už byl na hřišti, když se domácí konečně prosadili. A taky na jejich straně u toho byl střídající hráč. Magomed Sulejmanov deset minut po svém příchodu na hřiště míč z hranice vápna technickou střelou napálil přesně do šibenice a spustil vlnu nadšení fanoušků Krasnodaru. Ta ale netrvalo dlouho, protože ve třetí minutě nastavení se do vápna prohnal Rodrigo a našel ve druhé vlně Gonçala Guedese, který se nemýlil!

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Kyjev

Reagovat
Mönchengladbach

Valencie z p*dele klika..

Reagovat
netopier

Reagovat
Liquid

Krasnodar

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Magický večer Girouda.

Ronaldo a Messi majú parťáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Škoda Salzburgu. Jswm na ně zvědavej příští rok bez Dabbura

Reagovat
nani92

Giroud je jednoducho pán hráč, keby to Sarri psotavil práve na ňom, tak dnes má Chelsea top 4 istú

Reagovat
mesyas

jako vtip dobrý.

Reagovat
Liquid

když v PL hraje tak je mizernej

Reagovat
Euphael

Kdyby jste hrali kazdy tyden s Kyjevem, tak zas tak spatny neni

Reagovat
aramaki

akonahle zacne Giroud hravat pravidelne zaklad, prestane davat goly. Ale bol to najgolovejsi zolik z lavicky.

Reagovat
stas87

Mal Salzburg v odvete k postupu daleko? Viem ze na 3-1 davali az v nadstavenom case...ale mohli pridat aj viac ako tri goly?

Reagovat
Allianz_Arena

Byli lepší, ale na postup to už dnes nebylo. Líbilo se mi, jak to absolutně nevzdali ani po tom prvním gólu, hráli výborně, ale 5:1 je fakt moc. Rozhodla poslední dvacetiminutovka prvního zápasu, tam měl Salzburg 3 - 4 čisté šance.

Reagovat
stas87

Jj, keby dali aspon ten jeden gol v Taliansku...mohlo byt predlzko. Je to nesympaticky tim vdaka sponzoringu, ale robotu odvadzaju fakt skvelu. To u mna tu nevrazivost dost znizuje a futbal hraju v europe skvely. Skoda ze chytili prave Neapol. A uz ich chcem konecne vidiet v CL.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež to tak mám. Nesympatický klub, ale tá práca je neskutočná. Teda len za posledné roky, zo začiatku to tam robili mizerne. Skauting, akadémia a všetko okolo toho, to je proste paráda a je to perfektne premyslené. Pocitovo to tam robia ešte o niečo lepšie než v sesterskom Leipzigu. A ako zástupcovi Tipco BL im v Európe prajem.

Akurát možno sa im to v lete (opäť) rozpadne. Odchádza Dabbur do Sevilly, Wolf a asi Schlager do Leipzigu a vyzerá to tak, že pôjde i Rose, o ktorého má záujem pocitovo tak polka bundesligistov. Oni to každoročne síce dokážu nahradiť zaujímavými mladíkmi a ďalšími hráčmi s veľkým (predajným) potenciálom, ale v CL by ich odchody dôležitých pilierov mohli bolieť.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo vám s predrečníkom konkrétne u Salzburgu vadí ten sponzoring? Je to len preto, že odpísali tradičný klub - Austriu, čo nie je zrovna pekné?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem.

Reagovat
Allianz_Arena

Ten klub pracuje fantasticky. Letos mi přišli ještě silnější než loni, ale trochu se mi zdá, že na začátku jara se úplně nepotkali s formou a dost chyběl zraněný Pongracic.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to úplně stejně. Ten klub nesnáším do motku kostí, ale práci tam odvádí parádní. A kvůli Szoboszlaovi jsem jim přál i včera.

Reagovat
kattos

Docela dost daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

..ak by villarreal vyhral EL a vypadol, hral by druholigista LM, celkom zaujímavé..

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt

Reagovat
Counter

Reagovat
Liquid

dneska to bylo na 0:4

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Free_player

žádnej Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Mají na celkové vítězství!

Reagovat
andrew96

Reagovat
flamengo

Eintracht bravo. Toľko šancí, ani som ich nerátal. Chodili cez tú deravú obranu ako chceli, sprava, zľava, cez stred. Inter unikol debaklu.

Reagovat
netopier

Obrana Interu to tam zachraňovala. Záloha vždy stratila loptu v útoku a naspäť sa už nevracala.

Reagovat
stas87

Kostic ma ale otrasne riesenie situacii kedy moze vystrelit alebo prihrat. 4 na 2 a on totalne nezmyselne nezvolni, nezasekne a nepozrie sa okolo seba. Ako slepy kon. Mohlo to skoncit aj 0-4 a nikto by nemohol nic povedat. Ale bolo len 0-1 a keby Interu padla nejaka haluz, este by narobili problemy.

Reagovat
popltak

Škoda, Němci mohli být všichni venku

Reagovat
smazaný uživatel

Na kostičovy byla vidět únava už....momentálně nejlepší levý křídlo bundesligy

Reagovat
dave30

Souček si nechá dát schválně žlutou. Aby nedostal trest...

Reagovat
netopier

docela kruté pre Krasnodar

Reagovat
dave30

Mladý Obama si chce s Petrem ještě zahrát...

Reagovat
aramaki

Slavia klobuk dole

Reagovat
TheTopFootbaler

Už dejte té Slavii soupeře tvl...

Reagovat
Counter
Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Trand

Reagovat
Kixi Syhimour

Jak tam spadl z toho

Reagovat
RadekVonCZE

Wtf?

Reagovat
Benfica

Grimaldo má len 10 gólov ale minimálne 7 z toho sú takéto parády..

Reagovat
FC Porto FC

Wtf sakra

Reagovat
Nihilister

BBK

Reagovat
diskoschlampe
Reagovat
Free_player

wow

Reagovat
Tommy the Gunner

Payetovka

Reagovat
PlackaSKS

!!!!!!!!!!!

Reagovat
Kixi Syhimour

Sevilla

Reagovat
Anacron

Sevilla dokonala osmifinálovou tragédii v podání PD

Reagovat
Counter

A Anglie naopak dokonala svou dominanci - šest týmů ve čtvrtfinále

Reagovat
Anacron

Jo užijte si jeden nestandardní ročník

Reagovat
Counter

Probírali jsme to v diskuzi pod zápasem Liverpoolu s Bayernem, po cca sedmileté odmlce se Anglie zase vrací na výsluní a nemyslím si, že na to v dalších letech nedokáže navázat.

Reagovat
Gedofrey

Finále Arsenal - Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia ale vstala z mrtvych

Reagovat
Spasitel

Frankfurt a Slavia krása

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Spalovač šancí

Ten hráč Krasnodaru to slušně zadrbal přes vyrovnávacím golem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele