Eredivisie - preview 10. kolo

27.11.2020, 09:44, aktualizováno 29.11.2020, 09:22
Previews
Druhé Vitesse Arnhem hraje doma se Sittardem a mělo by si pohlídat druhou příčku v tabulce za Ajaxem. V závětří jinak číhá Feyenoord, který hostí doma Utrecht a rozhodně není nakloněn jakékoliv ztrátě. Večer nastoupí čtvrtý PSV Eindhoven proti Spartě Rotterdam. Celkem je na programu v neděli pět utkání...
SBV Vitesse - Fortuna Sittard  (neděle 12:15)
Vitesse se v letošním ročníku prezentuje skvělými výkony a v dosavadním průběhu jasně ukazuje, že to s bojem o mistrovský titul myslí opravdu vážně. V devíti duelech hned sedmkrát zvítězilo a utrpělo jen jednu porážku, s dvaadvaceti body se nachází na famózním druhém místě a za vedoucím Ajaxem zaostává jen o body dva. Teď bude plnit úlohu jasného favorita na vlastním stadionu proti trápícímu se Sittardu.

Hosté mají zcela opačné starosti, a jestliže výrazně nezaberou, tak můžou mít v závěru Eredivisie velké potíže se záchranou. Na ligové scéně totiž v devíti zápasech ani jednou nezvítězili a vybojovali pouhé tři body, proto se nacházejí na posledním osmnáctém místě o skóre za sedmnáctým Emmenem. V Arnhemu se jim tak příliš šanci nedává, na druhou stranu se určitě pokusí překvapit.

Domácí celek nezvládl pouze duel v Amsterdamu a po vyrovnaném průběhu podlehl Ajaxu nejtěsnějším poměrem 1:2. Jinak například přehrál i vysoce favorizované PSV shodným výsledkem, nicméně uplynulý víkend nenašel recept na houževnatý Groningen a i přes vyrovnávací branku z konce prvního poločasu získal jen bod za remízu 1:1. V uplynulé sezóně dokázal svého nadcházejícího protivníka dvakrát porazit (4:2 a 3:1).

"Na první pohled se může zdát, že nás čeká snadná práce, ale já to rezolutně odmítám. Fortuna se v každém utkání pere o solidní výsledek a rozhodně mohla získat více bodů, nic zadarmo nám nedá. My se opět musíme stoprocentně zkoncentrovat a nesmíme si dovolit vypustit jediný souboj, jinak by se nám to mohlo vymstít," prohlásil s varovným hlasem dvaapadesátiletý domácí trenér Thomas Letsch.

Sittard doposud prohrál šestkrát, po nerozhodném výsledku se Zwolle (2:2) neudržel naposledy vedení s Feyenoordem a i přes dlouhou početní výhodu mu podlehl 1:3. Hosté by měli mít k dispozici kompletní kádr, zatímco Letsch zřejmě nemůže počítat s anglickým obráncem Clarkem, na marodce se dále nacházejí Delaveris i Beerens. Trest za vyloučení s Emmenem k tomu stále odpykává Bazoer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.31 - 7.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Oba dva nedělní protivníci mají jen ty nejvyšší ambice a rádi by zabojovali také o mistrovský titul, nicméně v mnohem lepší formě se momentálně nachází domácí Feyenoord. Ten dokázal zvítězit ve třech posledních ligových duelech a tabulkou se posunul na třetí místo s jednadvaceti body, za vedoucím Ajaxem zaostává o body tři. Hosté se naopak trápí a na své největší konkurenty mají propastné manko, s deseti body se nacházejí až na deváté pozici.

Rotterdamský celek se v tuto chvíli musí vypořádat s hodně náročným programem, o postup do vyřazovací fáze totiž bojuje v Evropské lize. Ve čtvrtek zavítal do chladné Moskvy, od začátku druhého poločasu hrál bez vyloučeného dánského kanonýra Nicolaie Jørgensena a nakonec získal s CSKA cenný bod za bezbrankovou remízu. Také ve svém minulém střetnutí nizozemské ligy dlouho bojoval v deseti, i přesto dokázal ukořistit tři body.

Na půdě trápícího se Sittardu prohrával 0:1 a od 12. minuty navíc přišel o Orkuna Kökçüa, nicméně díky dvěma brankám nejlepšího střelce Eredivisie Stevena Berghuise otočil vývoj a zvítězil po výsledku 3:1. Manažer Dick Advocaat se nyní proti konkurenčnímu Utrechtu musí obejít kromě vykartovaného Kökçüa také bez Hapse, Malacii, Fera a brankáře Bijlowa, jistotu startu navíc nemají Boženík, van Beek či Kolumbijec Sinisterra.

"V posledních dvou případech nám naši situaci zkomplikovala nedisciplinovanost, v tomto ohledu není za co chválit. Na druhou stranu jsme se s tím poprali celkem solidně a teď věřím, že k ničemu podobnému již nedojde. Utrecht má skvělý tým plný talentovaných hráčů a o jeho schopnostech není pochyb. Soupeře v žádném případě nepodceníme," uvedl s opatrností v hlase třiasedmdesátiletý Advocaat.

Utrecht nedokázal zvítězit třikrát za sebou, po jasných porážkách v Almelu (1:4) i s Ajaxem (0:3) nenašel naposledy recept ani na Zwolle (1:1). Těsně před reprezentační přestávkou skončil na lavičce trenér John van den Brom, kterého prozatím nahradil René Hake. Avšak jeho angažmá nemusí trvat příliš dlouho, neboť vedení klubu usiluje o příchod bývalého lodivoda PSV Marka van Bommela a do role asistenta by chtělo dosadit Wesleyho Sneijdera.

Hake má k dispozici kompletní výběr a je si vědom obrovských kvalit protivníka "Když porazíme tak silný výběr, jakým Feyenoord dozajista je, tak můžeme získat potřebné sebevědomí na hodně dlouhou dobu. Je to pro nás velká výzva a chceme zvítězit, oproti předchozím zápasům se ale musíme výrazně zlepšit. Pevně doufám, že s ním můžeme sehrát vyrovnanou partii," prohlásil optimisticky hostující kouč.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.92 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Willem II  (neděle 14:30)
Groningen v posledních letech marně usiloval o postup do evropských pohárů a nyní to zatím vypadá, že by se mu to mohlo konečně povést. V dosavadním průběhu získal čtrnáct bodů a nachází se na solidním osmém místě, navíc na páté Twente má manko pouhých čtyř bodů. K tomu se utkal s většinou největších favoritů Eredivisie a nyní ještě může využít příznivějšího losu, proti Willemu II bude plnit úlohu mírného favorita.

Domácí po dvou výhrách v řadě nad Sittardem (3:1) i Venlem (2:1) nezvítězili dvakrát za sebou. Nejprve nedokázali vzdorovat silnému Feyenoordu a v Rotterdamu prohrálo 0:2, naposledy neudrželi vedení s druhým Vitesse a nakonec s ním remizovali v poměru 1:1. Hosté se v této sezóně účastnili předkol Evropské ligy, jenomže na domácí scéně se jim příliš nedaří a nacházejí se až na třinácté pozici s osmi body.

Až do minulého kola nedosáhli na tříbodový zisk více jak dva měsíce, teprve naposledy díky skvělému začátku přehráli Venlo po výsledku 2:1. "Našim cílem je nacházet se v horní polovině tabulky a jsem přesvědčen, že se v nadcházejícím průběhu budeme zlepšovat. Nicméně teď nás čeká papírově kvalitnější protivník než před týdnem a je potřeba předvést ještě lepší výkon," pronesl pro klubové stránky hostující stratég Adrie Koster.

Ten stále postrádá obránce Köhna, jenž byl vyloučen v Eindhovenu s PSV (0:3), kvůli zlomené noze se na trávníku určitě neobjeví ani Wriedt. Do základní sestavy by se mohli vrátit brankář Ruiter, Saddiki či Heerkens, nicméně jejich start je stále nejistý. V uplynulé sezóně se vždy radoval domácí výběr, když Groningen nejprve zvítězil 2:0 a pak v odvetě v Tilburgu naopak prohrál 1:3.

Trenér Danny Buijs nenasadí hvězdného šestatřicetiletého Arjena Robbena, kterého od začátku tohoto ročníku pronásledují zdravotní komplikace, trest za žluté karty si musí odpykat defenzivní pilíř Dammers. "Atmosféra v kabině je výborná, všichni táhneme za jeden provaz a pevně věřím, že tomu nebude jinak ani proti Willemu II. Proti nám stojí nevyzpytatelný protivník, ale porazit ho můžeme," uvedl Buijs s úsměvem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.59 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - AZ Alkmaar  (neděle 16:45)
Alkmaar momentálně bojuje na více frontách a v nejbližších týdnech ho čeká nesmírně náročný program, nicméně v poslední době stabilizoval své výkony a v Almelu bude považován za mírného favorita. Hosté dokázali zvítězit v předchozích třech ligových zápasech a po hrůzostrašném začátku se posunuli na sedmé místo se čtrnácti body, nicméně za vedoucím Ajaxem stále zaostávají o propastných deset bodů.

AZ prožívalo krizi až do poloviny října, kdy senzačně uspělo v italské Neapoli (1:0) a od té doby prohrálo v následujících sedmi střetnutích pouze jednou. Nečekanou ztrátu sice zaznamenalo v Den Haagu (2:2), pak si ale poradilo s chorvatskou Rijekou (4:1), Waalwijkem i Heerenveenem (v obou případech 3:0) a naposledy s Emmenem (1:0). Ve čtvrtek remizovalo v Evropské lize se španělským Realem Sociedad (0:0) a udrželo si naději na jarní část.

Trenér Arne Slot věří, že velká porce utkání nebude mít na výkon jeho svěřenců přílišný vliv. "Jsme profesionálové a máme široký kádr, v tuto chvíli je důležité zachovat pravidelnou rotaci v týmu. Heracles střídá špatné výkony s těmi horšími a hlavně v domácím prostředí dokáže být nesmírně nebezpečný. Rozhodně se nesmíme přizpůsobit jeho hře, je potřeba se soustředit pouze na náš výkon," prohlásil Slot s jasným plánem.

Heracles nemůže být se svým dosavadním působením spokojený a místo atakování pohárových příček se nachází těsně před sestupovou zónou. V devíti dosavadních kolech získal pouhých osm bodů a patří mu až čtrnáctá příčka, navíc v předchozích dvou duelech nebodoval. Po nečekaném úspěchu s Utrechtem (4:1) překvapivě prohrál ve Venlu (2:3) a před týdnem utrpěl debakl v Amsterdamu s mistrovským Ajaxem (0:5).

Domácí stále postrádají Helmera, Vlaara a Clasieho, kouč Heraclesu Frank Wormuth nemá k dispozici Fadigu (poraněný kotník), Bakboorda (problémy s kolenními vazy) a Hardevelda (po operaci třísel), na trávník se k tomu nepodívá ani Szőke. "Alkmaar bude favoritem, ovšem my uděláme všechno proto, abychom se mu v tomto souboji vyrovnali. Nikde není psáno, že prohrajeme," myslí si šedesátiletý německý rodák Wormuth.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.40 - 4.45 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam  (neděle 20:00)
Favorizované PSV by se po třech letech rádo vrátilo na nizozemský trůn, nicméně v obrovské konkurenci to bude mít nesmírně obtížně. Během devíti kol zaznamenalo už tři ztráty a jednou dokonce prohrálo, proto mu v tabulce patří čtvrté místo s dvaceti body a na vedoucí Ajax má manko čtyř bodů. Teď se utká s rotterdamskou Spartou a jednoduchý úkol ho nečeká, neboť jeho soupeř se dostal do pohody a v předchozích dvou zápasech zvítězil se skóre 8:0.

Hosté začali naprosto hrůzostrašně a v prvních třech vystoupeních nezískali ani bod. Pak třikrát v řadě remizovali a po další prohře s Heerenveenem (1:4) zabrali ve Waalwijku, kde zvítězili 2:0. Před týdnem přivítali Den Haag a od konce úvodního poločasu se nebývale rozstříleli, bezbranné ADO deklasovali ve vysokém poměru 6:0. Tabulkou se proto posunuli na desátou pozici s devíti body.

Celek z Eindhovenu se postaral o výtečný obrat ve čtvrtečním utkání Evropské ligy s řeckým PAOKem. Kvůli naprosto zpackanému začátku prohrával po necelé čtvrthodině hry už o dvě trefy, nicméně do poločasu snížil a ihned po změně stran se dostal do vedení 3:2, které i s mírnými obtížemi udržel až do závěrečného hvizdu. Ve skupině E si tak udržel naději na postup do jarní fáze a situaci má ve svých rukách.

"Výhra nad PAOKem nám může pomoci v mnoha ohledech, i přes hodně špatný start jsme zmobilizovali síly a nakonec vyhráli. Do dalšího průběhu Evropské ligy budeme vstupovat s větším klid a to samé platí pro Eredivisii. Sparta hraje skvěle a určitě se nás pokusí zaskočit, její výkon proti Den Haagu byl fenomenální. Musíme si dát velký pozor a není radno ji podceňovat," uvedl s respektem manažer PSV Roger Schmidt.

Ten se musí vypořádat s celkem početnou marodkou, na které se nacházejí Gutiérrez s Obispem a pravděpodobně i Götze, Thomas, Van Ginkel či Romero. Hostující lodivod Henk Fraser nemůže využít služeb Coremanse vinnou problémů s kolenem. Oba dva nedělní protivníci se spolu v loňské sezóně utkali pouze jednou a v Rotterdamu se hrálo nerozhodně v poměru 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.87 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Emmen - AFC Ajax  (sobota 18:45)
Náročný program způsobený nahuštěním zápasů do maximálních možných termínových kapacit vlivem evropských pohárů i reprezentačních srazů evidentně nedělá Ajaxu výraznější potíže. Daří se mu totiž jak v Lize mistrů, tak v Eredivisie, v níž nyní narazí na trápící se Emmen. Cokoliv jiného než hostující vítězství by bylo bezpochyby hotovou senzací.

Protože druhé Vitesse v lize před týdnem výsledkově zaváhalo a z půdy Groningenu si odvezlo jen bod, mohl amsterdamský celek od svého největšího protivníka poodskočit v duelu s Heraclesem. A co si žádal, to si také splnil. Neměl by ovšem za žádnou cenu usínat na vavřínech. Vždyť jeho náskok na druhou příčku je pouze dvoubodový, na třetí tříbodový.

V Drentsku budou hosté plnit roli jednoznačného favorita. Je každopádně otázkou, koho Erik ten Hag, kouč de Godenzonen, nakonec pošle do hry. A protože na marodce se mu nachází jenom již delší dobu zraněný Mohammed Kudus, měl by sáhnout k potřebné rotaci v úvodní jedenáctce. Především proto, že ho hned v úterý čeká další důležité střetnutí v Liverpoolu v Lize mistrů.

V milionářské soutěži totiž Ajax tvrdě usiluje o postup do osmifinále. K němu naposledy velmi dobře nakročil, bez větších obtíží doma skolil Midtjylland. "Bylo vidět, že jsme byli na míči daleko klidnější, než když jsme s ním hráli v prvním klání v Dánsku," těšilo ten Haga. "Odvedli jsme také velmi dobrou práci, co se týče vhodného výběru volných prostorů."

Hodně ho mimochodem potěšil výkon Davida Nerese, který se zkraje ročníku spíše trápil a zaznamenal jen jeden přesný zásah. Asi i kvůli tomu, že se obtížněji po zranění dostával zpět do formy. "Už v prvním poločase představoval hrozbu, avšak až po přestávce se střelecky prosadil. Pracoval v poslední době hlavně na technice zakončení," prozrazoval ten Hag.

Emmen od startu této sezóny čeká na jakýkoli tříbodový výsledek, dosud vyhrál jen v rámci KNVB Bekeru. Družstvo Dicka Lukkiena urvalo pouze tři remízy v uplynulých devíti kolech, v současné chvíli disponuje čtyřzápasovou šňůrou ligových porážek. Aspoň domácí nehlásí žádné nové jméno na marodce či jinou absenci, k dispozici by neměl být stále Sergio Peňa.

Naposledy každopádně jednoznačný outsider aktuálního souboje neodvedl vyloženě špatný výkon v Alkmaaru, kde nakonec prohrál nejtěsnějším možným způsobem. "Myslím si, že až na úvodní chvíle utkání jsme se prezentovali dobře," hodnotil domácí stratég. "I v deseti mužích v poli jsme si vytvořili své šance. A potřebovali jsme také jistotu v bráně," chválil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.50 - 8.67 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - SC Heerenveen  (sobota 20:00)
Heerenveen v uplynulých dvou kolech jako by trochu ztratil dech po parádním vstupu do sezóny, pořád je však blízko příčkám zajišťující evropské poháry pro následující ročník. Rád by ale konečně naplno zabral a Den Haag by přitom nemusel představovat vyloženě složitý úkol. Ten totiž zatím urval jen čtyři body, v dosavadních devíti kolech sedmkrát prohrál.

Srdíčka mimochodem slavila v uplynulém týdnu 100 let od narození své asi největší fotbalové legendy historie. Abe Lenstra, po němž je pojmenovaný i heerenveenský stadion, odehrál v dresu fríského klubu od roku 1936 až do roku 1954 celkem 500 utkání a vsítil v nich těžko uvěřitelných 523 gólů. Zemřel poté ve věku 64 let v osmdesátých letech minulého století.

I sám hostující kouč Johnny Jansen přiznal, že tuhle událost společně se svými svěřenci samozřejmě zaznamenal. "No jasně že ano. V pátek, kdy by se dožil sta let, jsme mu na dálku popřáli k narozeninám. V kabině jsme na něj chvíli mysleli," prozrazoval. "Čeká nás teď soupeř s novým stylem hry i novým trenérem. Po své minulé prohře se bude chtít vytáhnout."

Na mysli měl výprask Den Haagu na půdě rotterdamské Sparty, kde ADO inkasovalo hned šest branek. Premiéra na lavičce tak kouči Ruudovi Broodovi, jenž se stal náhradou za Aleksandara Rankoviče, který vydržel v klubu jen pár měsíců, opravdu vůbec nevyšla. Aspoň dobrou zprávou mezi většinou těch negativních je ta, že domácím bude chybět jen Peet Bijen.

Zato Heerenveen, který před týdnem remizoval ve Waalwijku, prý hlásí nové absence. Jenže Jansen nechtěl být úplně konkrétní, na vině zřejmě budou potíže s pozitivními testy na nemoc COVID-19. Jistojistě jinak nenastoupí zranění Jan Ras a Arjen Van der Heide, jejich návrat na trávníky se ovšem již brzy chystá, a k dispozici nebude vykartovaný Sieben Dewaele.

Hosté si vážně do této chvíle nevedli vůbec špatně, drží si vlastně konstantní výkonnost. Každopádně třeba od záložníka Mitchella van Bergena se očekávají vstřelené góly, zatím přitom nemá na svém kontě žádný. "Ano, proti Waalwijku nějaké šance neproměnil, noc předtím se prostě špatně vyspal," říkal Jansen. "Velmi tvrdě na sobě pracuje," ujišťoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.46 - 4.65 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - PEC Zwolle  (sobota 21:00)
Oběma sobotním rivalům se v tomto ročníku Eredivisie příliš nedaří a nacházejí se v dolní polovině tabulky, pokud se tedy výrazně nezlepší, tak je může v samém závěru čekat nervy drásající souboj o záchranu. Momentálně jsou na tom o něco lépe hosté, kteří dosud vybojovali osm bodů a nacházejí se na jedenáctém místě. Domácí mají na kontě naprosto shodný počet bodů, ovšem kvůli výrazně horšímu skóre jim patří až čtrnáctá příčka.

Venlo v devíti utkáních dosáhlo na plný bodový zisk dvakrát. Hned v prvním kole si dokázalo poradit s Emmenem a z jeho půdy si odvezlo vítězství v netradičním poměru 5:3. Od této chvíle čekalo na další vítězství téměř dva měsíce, teprve těsně před poslední reprezentační přestávkou tohoto roku udolalo Heracles po výsledku 3:2. Naposledy nezvládlo začátek v Tilburgu a místnímu Willemu II nakonec podlehlo 1:2.

Domácí trenér Hans de Koning bude mít k dispozici téměř kompletní výběr, chybět by mu měl chorvatský záložník Ćorić. "Toto důležité utkání chceme v každém případě zvládnout, a i když to na první pohled nemusí být vidět, tak jde opravdu o hodně. Při případném úspěchu se můžeme posunout do klidného středu tabulky a v nadcházejícím průběhu bychom nebyli pod takovým tlakem. Ovšem bude to těžké, o tom není pochyb," prohlásil De Konnig opatrně.

PEC ukořistilo jedinou výhru se Spartou, kterou deklasovalo celkem hladce 4:0. Jinak vybojovalo pět nerozhodných výsledků a jen třikrát prohrálo. Po debaklu s Twente (1:5) se v minulých dvou případech rozešlo smírně se Sittardem (2:2) a před týdnem také s Utrechtem (1:1). Ani kouč John Stegeman nemusí řešit rozsáhlé potíže s marodkou, na ní se nacházejí van Polen a Clement (poraněná třísla).

"Očekávám vskutku vyrovnaný zápas, o úspěchu či neúspěchu mohou rozhodovat jen malé detaily. Určitě se musíme vyvarovat hrubých chyb v defenzivě a je potřeba zachovat maximální koncentraci po celý průběh. Venlo hraje doma velmi odvážně a příliš často neprohrává," vyjádřil se pro klubové stránky Stegeman. Loni na stadionu De Koel bylo o něco úspěšnější Zwolle, jelikož zvítězilo 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.61 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Twente - RKC Waalwijk  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 10. kola nizozemské nejvyšší soutěže bude považováno za jasného favorita Twente, kterému se v dosavadním průběhu nizozemské soutěže daří nad očekávání a bojuje o pohárové příčky. V tabulce se momentálně nachází na pátém místě s osmnácti body a za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů šest. V devíti odehraných duelech prohrálo jednou, naopak jeho nadcházející konkurent má zcela jiné starosti.

Celek z Enschede nezvládl pouze duel v Utrechtu (1:2), jinak v dosavadním průběhu bodoval naplno hned pětkrát. Po dvou jasných výhrách se Zwolle (5:1) a Den Haagem (4:2) přivítal o minulém víkendu vysoce favorizované PSV a i přes nepříznivý vývoj vybojoval velmi cenný nerozhodný výsledek 1:1. RKC má na kontě šest bodů a patří mu patnáctá příčka, na šestnáctý Den Haag drží dvoubodový odstup.

Minule zaskočil Waalwijk vysoce favorizovaný Heerenveen a nakonec alespoň částečně zužitkoval více než padesátiminutovou početní výhodou, když asi deset minut před závěrečným hvizdem srovnal na konečných 1:1. Předtím utrpěl dvě porážky za sebou, po neúspěchu v Alkmaaru (0:3) si nepřišel ani na rotterdamskou Spartu (0:2). V loňském ročníku získal s Twente solidní čtyři body po přesvědčivé výhře 3:0 a divoké remíze 3:3.

Trenér Ron Jans se nejvíce spoléhá na brazilského kanonýra Danila, jenž zaznamenal už devět ligových tref a společně s kapitánem Feyenoordu Stevenem Berghuisem opanuje tabulku střelců celé Eredivisie. V základní jedenáctce by se měl znovu objevit český útočník Václav Černý, který se doposud prosadil čtyřikrát. Domácí postrádají zraněné duo Markelo - Dumič, kvůli pozitivnímu testu na koronavirus nenastoupí ani Roemeratoe s Menigem.

"Waalwijk nepatří mezi favority na titul, na druhou stranu nesmíme jeho kvality podceňovat. Je potřeba pokračovat v nastoleném trendu, který obnáší odvážný ofenzivní výkon a naprostou koncentraci. Rádi bychom udrželi krok s těmi nejlepšími, co nejdéle to půjde, účast v evropských pohárech není nereálná," vyjádřil se s optimistickými vyhlídkami dvaašedesátiletý Jans.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.18 - 7.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax980137:524
2.SBV Vitesse971118:622
3.Feyenoord Rotterdam963022:1021
4.PSV Eindhoven962120:620
5.FC Twente953121:918
6.SC Heerenveen952217:1217
7.AZ Alkmaar835019:1214
8.FC Groningen942310:1114
9.FC Utrecht82429:1210
10.Sparta Rotterdam923415:179
11.PEC Zwolle915310:158
12.Willem II92259:178
13.Heracles Almelo922510:198
14.VVV Venlo922514:288
15.RKC Waalwijk91356:166
16.ADO Den Haag91178:264
17.FC Emmen903611:223
18.Fortuna Sittard903612:253

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Thimpu25

zírám teď na profil toho Lenstry... von fakt nastřádal během 18 let 500 zápasů, když ještě navíc byla druhá světová, a dá 523 gólů... hodně se mi protočily panenky

Reagovat
Thimpu25

v 15 letech debut za Heerenveen, okamžitě se stal nejlepším střelcem druhý ligy (19 gólů)... to asi někteří zkušení mazáci v kabině nebyli moc šťastní, když je vyučoval starší žák

Reagovat
AjaxFans

Hoď zdroj?

Reagovat
Thimpu25

https://www.sc-heerenveen.nl/club/historie/abe-lenstra ... hoď do překladače... je to sice krátký, ale bohatě stačí... celkově asi 850 gólů... hustý je, že moc nehrál v repre

Reagovat
AjaxFans

Mrknu na to,sic jsem holandský už něco zapomněl

Reagovat
Thimpu25

nevím, jestli to nebude jaksi tím "fríským nářečím", nebo jestli to nazývám správně... ale jestli umíš holandsky, tak asi i bez toho překladače, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele