Češi v zahraničí: Víkend plný asistencí. Kraloval Kadeřábek

22.10.2018, 16:13
Aktuality
Čeští fotbalisté tentokrát v zahraničních ligách především přihrávali. Dvě gólové nahrávky si zapsal obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Brankové asistenci však zapsali do statistiky také Martin Pospíšil v Polsku, či reprezentant David Pavelka v Turecku. Zápas na půdě Barcelony má za sebou brankář Tomáš Vaclík ze Sevilly.

Německo


Hoffenheim vyhrál v Norimberku 3:1 a důležitou roli v tom hrál český obránce Pavel Kadeřábek. Nahrál totiž hned na dvě branky hostů. Nejprve v 50. minutě připravil vyrovnání pro Nelsona a zhruba o čtvrthodiny později asistoval při třetí brance Hoffenheimu Szalaiovi. Za domácí odehrál celé utkání záložník Ondřej Petrák.

Obě české stálice v sestavě Werderu Brémy, brankář Jiří Pavlenka a obránce Theo Gebre Selassie, odehrály kompletních devadesát minut při utkání v Gelsenkirchenu. Brémy vyhrály 2:0 a v tabulce jim patří skvělé třetí místo za vedoucím Dortmundem a druhým Mönchengladbachem, který má stejný počet bodů.

Itálie


Záložník Antonín Barák naskočil v dresu Udine do hry v zápase s Neapolí v 68. minutě. Ke zvratu nepříznivého stavu 0:1 ale nepomohl. Naopak domácí Zebry inkasovaly ještě dva góly a prohrály 0:3.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík odchytal celé utkání za Sevillu v Barceloně. Nakonec inkasoval čtyřikrát. V 62. minutě dostal žlutou kartu za penaltový faul na Luise Suáreze, který pak zvyšoval už na 3:0. Nakonec utkání skončilo 4:2, především zásluhou fantastických zákroků Vaclíkova protějšku Marca Andrého ter Stegena.

Druholigový Las Palmas zvítězil jasně 3:0 nad Numancií. Útočník Tomáš Pekhart. Do utkání z lavičky náhradníků naskočil na poslední 4 minuty.

Francie


Od 62. minuty byl na hřišti v dresu Bordeaux na půdě Montpellieru i český záložník Jaroslav Plašil. Porážku 0:2 se mu ale odvrátit nepodařilo.

Polsko



Piast Gliwice remizoval s Lechií Gdaňsk 1:1. Český útočník Michal Papadopulos hrál od začátku zápasu až do první minuty nastaveného času. Gólově se však neprosadil.

Martin Pospíšil pomohl Jagiellonii Bialystok k vítězství 2:1 nad Štětínem. Do statistik si zapsal asistenci na vedoucí gól Frankowskiho. Hosté sice vyrovnali, ale deset minut před koncem rozhodl Runje. Jagiellonia vede polskou ligu o bod před Gdaňskem.

Obránce Adam Hloušek odehrál celé utkání za Legii Varšava proti Wisle Krakow. Už ve 14. minutě viděl žlutou kartu. Za hosty strávil na hřišti celých 90 minut útočník Zdeněk Ondrášek. Duel skončil nerozhodně 3:3. Domácí sice vedli po půli 2:0, ale pak během pěti minut prohrávali 2:3. Nakonec se vyrovnání dočkali v 90. minutě.

Ve druhé lize odehrál celý zápas za Stomil Olsztyn obránce Lukáš Kubáň. Při remíze 2:2 s Puszczou Niepolomice si zapsal žlutou kartu ze 79. minuty.

Za Odru Opole odehrál celé utkání záložník Jakub Habusta. I jeho tým si do tabulky připsal bod za remízu, tentokrát 1:1 v Bytówě.

I třetí klub ze druhé polské ligy s českými hráči v kádru v tomto kole remizoval. Raków Czestochowa uhrál bezbrankovou remízu v Tychách. Od začátku v jeho dresu nastoupil Petr Schwarz. Posledních deset minut pak odehrál také Daniel Bartl.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid nastoupil v základní sestavě ADO Den Haag na hřišti Venla. Do střelecké listiny se mu ale zapsat nepovedlo a jeho mužstvo prohrálo 0:2.

Jaroslav Navrátil odehrál celé utkání za Go Ahead Eagles. Přispěl k vítězství 1:0 nad Almere. Eagles vedou tabulku druhé nizozemské ligy o dva body před Spartou Rotterdam.

Václav Černý zvládl v dresu béčka Ajaxu Amsterdam celých 82 minut a v zápase s Waalwijkem přihrál na první branku Pereiry. Jong Ajax zvítězil 2:1.

Obránce Josef Kvída nastoupil v základní sestavě Nijmegenu na půdě Telstaru. V 60. minutě viděl žlutou kartu, ale přispěl k hladkému vítězství 3:0.

Bulharsko


Levski Sofia prohrál na hřišti Ludogorce Razgrad 2:1. Ve šlágru kola bulharské nejvyšší soutěže odehrál celých 90 minut za hosty český obránce David Jablonský.

Maďarsko


Obránce Vít Beneš odehrál kompletní utkání za Haladás Szombáthely proti mistrovskému MOL Vidi. Porážce 0:2 ovšem zabránit nedokázal.

Honvéd remizoval v budapešťském derby na hřišti MTK 1:1. Od 62. minuty hrál za hosty také česká záložník Tomáš Pilík. Honvédu patří v tabulce druhé místo za vedoucím Ferencvárosem, na který ztrácí čtyři body.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal a jeho Heart of Midlothian se radoval o víkendu z vítězství 2:1 nad Aberdeenem. Klub z Edinburghu se drží na čele tabulky s tříbodovým náskokem na Celtic.



Slovensko

Trnava přehrála doma jednoznačně Senicu 4:1. Na vítězství se podílel také český záložník Jakub Rada, který odehrál celé utkání.

Na výhře Dunajské Stredy nad Podbrezovou 3:2 měl zase jistou zásluhu také český brankář Martin Jedlička. Odchytal celých 90 minut.

Obránce Martin Sus odehrál celý zápas za Sereď proti Ružomberku a mohl se radovat z vítězství 3:1. V sestavě hostů nechyběli ani tentokrát obránce Filip Twardzik a záložník Erik Daniel, který také dostal žlutou kartu.

Žluté napomínání viděl i obránce Žiliny Filip Kaša v utkání proti Michalovcům. Při remíze 2:2 odehrál plnou porci 90 minut.

Turecko


Záložník turecké Kasimpasy David Pavelka si připsal asistenci na gól Serbesta, kterým zvyšoval na 2:0 v utkání s Akhisarem Belediye. Domácí tým nakonec zvítězil vysoko 5:0. Český reprezentant Pavelka vydržel na hřišti do 76. minuty, než byl vystřídán.

Rizespor remizoval na domácím hřišti s Konyasporem 1:1. Obránce Jakub Brabec odehrál za domácí tým celých 90 minut.

Antalyaspor s obráncem Ondřejem Čelůstkou v sestavě vyhrál 1:0 na hřišti Alanyasporu. Český reprezentant odehrál celých 90 minut.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb přehrála doma ve velkém zápase Hajduk Split 2:0. Byl u toho v jejím dresu i český obránce Jan Lecjaks, který v klubu hostuje ze slavnějšího Dinama. Lecjaks odehrál v utkání celých 90 minut. V tabulce chorvatské ligy se drží Lokomotiva na skvělém třetím místě.

Kazachstán


Záložník Lukáš Droppa odehrál kompletních 90 minut za Šachtar Karagandy proti Aktobe. Porážka 0:1 přikovala Šachtar na poslední místo tabulky. Záložník Egon Vůch se do zápasu dostal z lavičky ve 46. minutě.

Major League Soccer


Philadelphia Union prohrála doma s New Yorkem Red Bulls 0:1. Český záložník Bořek Dočkal odehrál celé utkání.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (43)

Přidat komentář
madridcan

Atmosféra ideální, kapitán kapitánů přestává zvládat

https://mobile.twitter.com/griezmannility/status/1054335467599081473

Reagovat
Andis

Tím chceš jako něco naznačit?

Reagovat
madridcan

Clovek chce pomoct...

Reagovat
smazaný uživatel

Záložník Lukáš Droppa odehrál kompletních 90 minut za Šachtar Karagandy proti Aktobe. Porážka 0:1 přikovala Šachtar na poslední místo tabulky.

To je úplně kouzelný.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Kam čert nemůže, tam nastrčí Droppu.

Reagovat
lampas

Jen jestli jim nedochází prachy

Reagovat
REPLIKATOR

Droppa je zničil.

Reagovat
cetto

Já nechápu, co s tím Droppou furt všichni mají. Kdyby bejval tehd nebyl povolanej do repre, tak si ho nikdo ani nevšimne. Takhle na nho všichni plivou, ale copak on "chudák" může za to, že na nho nějakej repre trenér ukázal? Navíc si vemte, že v tý době byli v repre i "supertalenti" jako Rada nebo Pospíšil. A to teda se ještě musím Droppy zastat, že za těch pár minut, co v repre strávil, nepřevedl nikterak tragický výkon.

Reagovat
Frank Lampard 8

Tak on si tu reputaci podělal spíš svými výroky než výkony.

Reagovat
cetto

Žádný jeho výrok neznám, takže nemohu soudit. Ale pokud je vymletej, tak pak oukej...

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo Mareš z Boleslavi To musí být jeden z nejprůměrnějších hráčů, který kdy v repre byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil má stovku repre startů

Reagovat
cetto

No Plašil, ať se Ti to líbí nebo ne, je jedním z nejlepších a nejúspěšnějších českých fotbalistů novodobé historie. Jeho výkony možné trochu zapadají v kontextu toho, jací hráči tam hráli v záloze před ním (Šmicer, Rosa, Galásek, Nedvěd, Poborský), ale přiznejme si, že v dnešním týmu by Plašil v nejlepších letech byl o parník nejlepším hráčem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
meno

Reagovat
smazaný uživatel

Abych doplnil komentář ke svýmu smajlíku: o jakým období se tady bavíme? V repre odehrál minimum kvalitních zápasů, ve většině případů byl průměrnej a nikdy na něm repre nestála / padala. Já ho mám rád, dokonce jsem o něm vytvořil video (kdo z vás to má?), ale chtělo by to si zavzpomínat.

Reagovat
cetto

Darida, kromě prvního zápasu za repre, taky v těch dalších čtyřiceti nic nepředvedl. Plašil není, nebyl a nebude hráče, na kterým by hra stála. Ale pro ten tým byl hodně důležitý. Jasný, nedával goly, neměl asistence a neměl klíčové obranné zákroky. Ale hodně toho naběhal, velmi kvalitně a s jistotou posouval míče mezi obranou a zbytkem zálohy a věř mi, že kdyby tam v té stovce zápasů byl místo něj někdo jiný, bylo by to znát. Ale toto, kdo nechce vidět, tak neuvidí...

Reagovat
lampas

Plašil byl takovej Jankto současné doby Typický dobrý průměrák, nic víc...

Reagovat
cetto

A když už jsme u toho, tak pro mne je spíš nepochopitelným hráčem Rozehnal, který i v době, kdy jsme měli jeden z nejlepších kádrů na světě, patřil mezi absolutní světovej průměr a nebyl o nic lepší než dnešní Kalas či Suchý

Reagovat
Blasphemer

Jo, ten totiž na klubový úrovni dokázal to, co Droppa nebo Mareš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu Zlámalovi to angažmá moc přeju. Na konci kariéry je hvězda týmu na který chodí plný stadion v Hearts se prostě našim daří

Reagovat
Kucka

Reagovat
TheMally11

do repre místo Koubka

Reagovat
Y.N.W.A

kdybysme postoupili za dva roky na Euro tak bych ho vzal, jen proto, ať je v kabině sranda a t si užije velkej šampionát

Reagovat
lampas

Pro mě je to nyní jasná čtyřka nyní.

Reagovat
smazaný uživatel

4 kvalitní brankáře samozřejmě potřebujeme jako sůl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Reagovat
OnderCZ

Co ten Černý po zranění? Sleduje ho někdo nějak víc? Dostává se do toho zase, má na to být stabilním členem A týmu? Vím, že tam bylo to dlouhodobé zranění, ale nějak mi přijde, že už to na moc víc nebude. Bohužel.

Reagovat
uff

Vsak ma len 21 rokov. Este z neho moze byt svetovy futbalista. Len nech mu vydrzi zdravie. Ideal asi nejake hostovanie. Popripade na jar je dobra moznost aby sa presadil.

Reagovat
meno

No světovej...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
cetto

Podle mě, maximum co z něj ještě může být, je průměrný hráč průměrného týmu italské nebo německé ligy. Dá se očekávat, že se za rok vrátí do ČR a jestli půjde vše podle plánu, tak v nějakejch 23-24 bude elitním ligovým hráčem a v tu chvíli půjde za lepším. Ale to je podle mě v případě ideálního průběhu...

Reagovat
lampas

Což zhruba odpovídá tomu, být hvězda ve Spartě či Slavii.

Reagovat
uff

Povedal by si ked mal Nedved 21 ze vyhra zlatu loptu? Nejdem z neho robit Nedveda. No najprv ste ho glorifikovali. Teraz z neho len skrz zranenia robite babraka. Ma stale len 21 rokov.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Y.N.W.A

Hm, no ale víkend bez českýho gólu v zahraničí ...nicmoc

Reagovat
cetto

Sleduje někdo aspoň z vlaku tu druhou holandskou? Pokud je Černý takový talent, tak by měl být lepší než ten Navrátil. Ale čistě podle statistik to tak rozhodně nevypadá, a to se Navrátil v létě neprosadil na testech v Jablonci.

Zatím to u Černýho vypadá na obdobný průběh kariéry, jako u Maška - několik let bud zraněnej nebo v béčku a pak návrat do čr už jako bývalej supertalent.

Reagovat
smazaný uživatel

Černý na to furt má, ale rozhodně to už nebude na žádnou Barcelonu. Zatím odehrál jenom pár zápasů po zranění. Bylo na něm znát, že to v sobě má, ale nemá prostě herní praxi. A řešení situací taky musí pořádně vylepšit.

Reagovat
dave30

A ono to někdy bylo na Barcelonu? Ne, nechci to zlehčovat, ale musíme si uvědomit, že ten kluk 11 měsíců nehrál. To zamává hlavně s psychikou (už se vidíš v LM a pak toto). Čas ukáže, jak je odolný. Hodně zdraví a trpělivosti mu musíme popřát...

Reagovat
eleven11

Na Espanyol kludne.

Reagovat
smazaný uživatel

No když debutoval za Ajax, kolem těch 17-18, tak byl považovaný za hodně velký talent. Což i dokazoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele