Bundesliga - souhrn 4. kola

17.09.2010, 22:23, aktualizováno 19.09.2010, 19:22
Komentáře a souhrny
Schalke znovu nebodovalo, tentokráte podlehlo Dortmundu. Stuttgart rázně ukončil sérii ligových nezdarů a doma nasázel sedm branek Gladbachu. Konečně vyhrál i Wolfsburg, Bayern naopak znovu nedal gól a remizoval s 1. FC Köln. Na čele tabulky se po výhře v Brémách osamostatnil Mainz...

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 0:0

19.09.2010 17:30

Góly: -

Leverkusenu se potřetí v řadě nepodařilo bodovat naplno, tentokrát doma jen remizoval bez branek s Norimberkem a nutno říci, že po zásluze. Bayer navíc přišel o své útočné duo, zatímco hosté získali na své konto třetí remízu ze čtyř zápasů.

Hned v úvodu vzal iniciativu do svých rukou favorizovaný domácí tým, kromě většího držení míče se ale nemohl pochlubit prakticky ničím jiným. Ve třinácté minutě navíc přišel o Stefana Kießlinga, který si poranil kotník a musel být nahrazen Derdiyokem. Právě střídající hráč vypracoval první šanci zápasu, když zpracoval míč pro Helmese, toho ale v poslední chvíli ozdbrojil Wolf. Hosté ale jinak bránili precizně a třešničkou na dortu mohla být vedoucí branka před přestávkou, jenže Eiglerova hlavička cíl o chloupek minula.

V kabinách oba trenéři zřejmě své svěřence nabádali k častějším pokusům o střelbu a na hřišti to bylo znát. Nejprve otestoval domácího brankáře Adlera z dálky Pinola, na druhé straně odpověděl stejnou mincí Derdiyok a ani on proti Schäferovi neuspěl. V 57. minutě musel ze hřiště i druhý útočník Bayeru Patrick Helmes, tentokrát byl na vině stehenní sval a náhradou Jörgensen.

A byl to dánský mladík, kdo nejvíce zaměstnal Schäfera, ten ale hlavičkový pokus dokázal vytěsnit nad břevno a poradil si i s přímým kopem Kadlece. V 78. minutě mohli do překvapivého vedení jít Frankové, po hlavičce Eiglera se ale vyznamenal Adler. I Leverkusen měl ještě jednu šanci, Barnetta ovšem z dobré pozice přestřelil a diváci v BayAreně tudíž čekali na branku marně.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1:3

19.09.2010 17:30

Góly: 89. Klaas-Jan Huntelaar - 20. Shinji Kagawa, 58. Shinji Kagawa, 86. Robert Lewandowski

Dortmund se po více než třech letech dočkal sladkého vítězství v derby nad Schalke a po tříbodovém importu se posunul na třetí příčku. Jeho rival je naopak v obrovské krizi, loňský vicemistr ani ve čtvrtém kole nezískal ani bod a pod Felixem Magathem se už hodně povážlivě kýve trenérské křeslo.

Nástup do utkání sice mělo o něco lepší domácí mužstvo, po deseti minutách se ale hosté rozkoukali a rozproudili své ofenzivní počínání. První příležitost se Dortmundu naskytla po přímém kopu Sahina a hlavičkující Bender byl úspěšný, podle asistenta na pomezí však stál v ofsajdu - pokud skutečně ano, tak v milimetrovém. Následně přišla série centrů, kterou ukončil hlavičkou do břevna Subotić, a poté nastoupil na scénu Shinji Kagawa.

Japonský novic na bundesligovém poli nejprve využil špatné rozehrávky soupeře a prokmital do šestnáctky, následně ale ztroskotal na zákroku Neuera a totéž se opakovalo o chvíli později. V 19. minutě se naskytla ojedinělá šance domácím, když míč propadl k Huntelaarovi, ten ale z hranice vápna střílel vedle a o pár sekund později ho to mrzelo dvojnásob. Kagawa totiž převzal míč od Götzeho, našel si prostor ke střele a ta díky nešťastné teči Höwedese skončila v síti - 0:1.

Čtyři minuty nato podnikla Borussia další parádní útok, Kagawa oslovil Barriose a ten ztroskotal na rukavicích Neuera. Ten si ale oddechnout nemohl, po následném rohu hlavičkoval těsně nad branku Hummels a až poté se situace z domácího pohledu uklidnila. Königsblauen se dýchalo lépe, v ofenzivě ale nebyli s to cokoliv vymyslet a jejich příznivci naopak v závěru poločasu ještě trnuli, když se Großkreutzův centr snesl na břevno a dorážejícího Subotiće zneutralizoval opět vynikající Neuer.

Na začátku druhé půle to několik minut vypadalo nato, že by se Schalke mohlo vrátit do zápasu, jenže vytvořit si opět nic nedokázalo - jediným horkým momentem v hostující šestnáctce tak byl souboj Subotiće s Huntelaarem, po němž chtěli domácí fanoušci penaltu. Tyto prosby ale zůstaly nevyslyšeny a v 58. minutě přišlo to, co přijít muselo. Hummels krásně přenesl hru na střídajícího Blaszczykowského, ten skvěle nacentroval na zadní tyč a zde už to měl Kagawa víceméně snadné - 0:2.

Zmar domácího týmu dokonal o chvilku později Plestan, který během čtyř minut viděl dvě žluté karty a musel předčasně pod sprchy. Početní výhody hned Dortmund využil k parádní kombinaci, kdy Barriosovu zpětnou přihrávkou propustil Großkreutz Sahinovi a tomu v cestě stálo břevno. Na druhé straně mohl vykřesat naději Edú, jeho hlavičku ale vyškrábl Weidenfeller a dorážející Matip posléze mířil mimo.

Mezitím již nebyl na hřišti Kagawa, jehož místo zaujal Lewandowski a polský novic převzal i roli střelce. V 86. minutě si naskočil na precizní rohový kop šikuly Sahina a hlavičkou nedal Neuerovi šanci - 0:3. Ovšem i na druhé straně se premiérové branky dočkala letní útočná akvizice, po rohovém kopu vypálil Moritz a míč do branky usměrnil Huntelaar, čímž alespoň snížil na přijatelných 1:3.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - Hamburger SV 1:1

19.09.2010 15:30

Góly: 77. Fabian Boll - 88. Mladen Petrić

První z dvou letošních hamburských derby vítěze nemělo. Po nepříliš záživné první půli byl na Kiezu k vidění i zajímavý fotbal a dvě branky, z nichž tu vyrovnávací dalo tři minuty před koncem HSV a vcelku po zásluze si ze hřiště St. Pauli odváží remízu 1:1.

Na obou mužstvech byla praktický celý první poločas vidět velká snaha neudělat chybu, hlasití fanoušci na Millerntoru tudíž příliš fotbalové krásy neviděli. Optickou převahu sice mělo HSV, domácí ale skvěle bránili a sami si vypracovali lepší příležitosti. Tou první byla v osmé minutě Bollova rána z dálky, která proletěla těsně vedle, a o několik okamžiků později už musel zasahovat hostující brankář Rost, když hlavičkoval Ebbers.

Hosté od nedalekého Volksparku se dostali do mírného tlaku až po půlhodině hry. Nejprve rozjel dobře vypadající brejk Pitroipa, zakončit jej ale nedokázal. Hned vzápětí "vyležel" Jarolím standardku, kterou zahrál Elia a stoper Mathijsen hlavou jen o chlup přestřelil, a když v závěrů půle skončila Rincónova jedovka jen v boční síti, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

S ním po změně stran byli očividně méně spokojeni domácí a poněkud překvapivě začali mít navrch. Nejprve se na hostující svatyni řítil Naki, radost mu ale zkazil včasným výběhem Rost, který pak mohl děkovat štěstí, když Rothenbachova střela zvně šestnáctky minula jeho branku. V začínající 77. minutě ale již St. Pauli zaslouženě vedlo, když střídající Asamoah posunul míč na hranici pokutového území Bollovi a ten svůj pokus umístil k levé tyči - 1:0.

HSV ovšem vzápětí mohlo bleskově srovnat krok, když se k hlavičce probojoval van Nistelrooy, domácí brankář Kessler si ale poradil. Poté ze střední vzdálenosti vypálil těsně vedle Jansen a v 87. minutě přišlo vyrovnání. Střídající Petrić za vápnem zpracoval odražený balon a následně jej ukázkovou křížnou ranou poslal na místo určení - 1:1. Ve zbývajících minutách ještě bylo rušno, na dělbě bodů ale už nikdo nic nezměnil.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - TSG Hoffenheim 2:2

18.09.2010 15:30

Góly: 46. Erwin Hoffer, 75. Erwin Hoffer - 39. Luiz Gustavo, 77. Gylfi Sigurdsson

Kaiserslautern s Hoffenheimem nabídli fanouškům na stadionu Fritze Waltera pohledné utkání, ve kterém byl kromě mnoha ofenzivních momentů k vidění i obrat ve skóre. Ten se povedl ve druhé půli domácím, hostující kouč Rangnick ale vydařeným střídáním nakonec vybojoval remízu.

Do utkání vstoupilo lépe TSG a hned ve druhé minutě jeho hráči požadovali penaltu, když Kirch podivným způsobem zblokoval Mlapův centr. Následně zachránil z domácího pohledu Amedick před Ibiševićem a na druhé straně se ozvali i Rudí ďáblové, z jejichž pokusů byl nejnebezpečnější asi ten Iličeviće ze sedmnácté minuty, který prolétl těsně nad šibenicí hostující branky. Tu mimochodem místo zraněného Starkeho hájil Haas.

O šest minut později musel být v pozoru jeho protějšek Sippel, který jen s velkými problémy vyřešil střelu Mlapy po kombinaci Ba a Salihoviće. Po trochu hluché fázi utkání málem přivedl domácí fandy do varu Tiffert, ranou z dálky ale těsně přestřelil a vzápětí naopak udeřil Hoffenheim. Ve 39. minutě vysunul Ibišević Dembu Ba, ten chytře našel na zadní tyči zcela volného Gustava a ten zblízka již neměl problém - 0:1. Brazilský středopolař se tím stal 3000. střelcem historických análů bundesligy.

Po změně stran ho to ale příliš utěšit nemohlo, Lautern totiž hned v 46. minutě srovnal krok. Na pravé straně dostal příliš mnoho prostoru Tiffert a jeho centr bez problémů zužitkoval hlavičkující Hoffer - 1:1. Hosty soupeřův nástup naprosto vykolejil a druhá domácí branka byla jen otázkou času. Ten ještě nenastal v 63. minutě, kdy po standardce Tifferta hlavičkoval nad Amedick, za dalších dvanáct minut ale již Betzenberg bouřil. Znovu u toho byl Tiffert, jehož kop prodloužil Bílek k Hofferovi a ten se zblízka prosadil podruhé - 2:1.

Kaiserslautern se ale neradoval nikterak dlouho, konkrétně jen dvě minuty. Na hřiště zrovna přišel Sigurdsson a hned se postavil k přímému kopu, který i za přispění Sippela skončil vyrovnáním na 2:2. Domácí se s tím nechtěli smířit a jinak dobře hrající hoffenheimská obrana jim dovolila ještě dvě šance, v nich ale nepochodili Hoffer ani Lakić, a tak se body dělily.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hannover 96 2:0

18.09.2010 15:30

Góly: 55. Diego, 67. Edin Džeko

Až četné změny v základní sestavě a jiné rozestavení pomohly Wolfsburgu k prvním letošním bodům. V dolnosaském derby mělo VfL proti Hannoveru dlouho navrch a po změně stran převahu zúročilo dvěma góly, zatímco hosté si připsali první porážku v sezóně.

Domácí, i přes pokažený vstup do ročníku jasný favorit utkání, byli od samého úvodu lepší a hned v první minutě vyslal směrem k Fromlowitzovi varovnou střelu Džeko. Bosenský kanonýr byl spolu s Diegem opět ústřední postavou wolfsburského týmu a v prvních patnácti minutách hry vypálil hned třikrát, pokaždé si ale Fromlowitz poradil. Hosté se poprvé osmělili po dvaceti minutách a Rauschův přímý kop nebyl úplně bez šance, Benaglio v domácí svatyni si ale poradil. Do přestávky to ještě zkusil dvakrát Hasebe, do kabin se ale odcházelo za bezbrankového stavu.

Ten ovšem po změně stran vydržel jen deset minut. Pekarík, který musel ke konci první půle vystřídat zraněného Riethera, nacentroval do pokutového území, i s přispěním teče jednoho z bránících hráčů se míč snesl k Diegovi a ten povedenými nůžkami poslal Wolfsburg do vedení - 1:0. Za deset minut ale musel brazilský špílmachr ze hřiště, po zásahu Djakpy měl poraněná žebra.

Chvíli nato, konkrétně v 67. minutě, ale již Vlci vedli o dvě branky. Barzagli nakopl míč dopředu, kde vystartoval jak Džeko, tak Fromlowitz, hostující brankář ale podklouzl a domácí střelec už měl před prázdnou brankou snadnou práci - 2:0. V závěrečných dvaceti minutách sice Hannover bojoval, jenže nic extra si nevypracoval a z derby si po zásluze neodvezl ani bod.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 7:0

18.09.2010 15:30

Góly: 2. Pavel Pogrebnjak, 21. Georg Niedermeier, 54. Pavel Pogrebnjak, 60. Pavel Pogrebnjak, 64. Zdravko Kuzmanović, 73. Mathieu Delpierre, 80. Ciprian Marica

Stuttgart po čtvrteční výhře nad Young Boys dnes potvrdil zlepšení formy, když zaznamenal své první ligové body v této sezóně. Doma VfB opět kralovalo a tentokrát nadělilo dokonce sedm branek Gladbachu, jehož trenér Frontzeck tak má po druhém debaklu v řadě o čem přemýšlet.

Domácím se po dlouhé době vrátil klíčový stoper Delpierre a do karet jim hrál i bleskový vedoucí gól. Uběhlo sotva devadesát sekund, když precizní Träschův centr prodloužil Camoranesi ke Cacauovi, jehož střelu ještě dokázal vyrazit Bailly, proti dorážejícímu Pogrebňakovi ale již nebylo obrany - 1:0. To vlilo Švábům krev do žil, ti i díky skvělému presingu svému soupeři takřka nedali "čuchnout" a brzy mohli svůj náskok zdvojnásobit, ale Cacau těsně minul a podobně si vedl i hlavičující Delpierre.

Brzy to ale svého parťáka ze stoperské dvojice napravil Niedermeier, ve 21. minutě si nejvýše vyskočil na roh Camoranesiho a hlavou o břevno zvýšil na 2:0. Stuttgart se celkově neprojevoval jako tým, který v prvních třech kolech nezískal ani bod, naopak Borussia dávala vzpomenout na týden starý čtyřgólový debakl od Frankfurtu. Ještě do půle mohl přidat další branku Pogrebňak, nejprve ale mířil vedle a druhý pokus mu lapil Bailly.

Ruský reprezentační útočník si ovšem zpravil chuť brzy po pauze. Gladbachští sice nejprve vypadali na to, že by mohli se stavem něco udělat nebo přinejmenším dohrát zápas s hlavou nahoře, opak byl ale pravdou. V 55. minutě nedokázal po rohu odkopnout míč do bezpečí Dante, načež Pogrebňak zblízka upravil na 3:0 a pět minut nato byl hattrick na světě - udatný Rus měl i tentokrát usnadněnou práci, když dorážel Bokovu střelu - 4:0.

Hosté z Porýní byli zralí na ručník a v 64. minutě inkasovali znovu, to se z přímého kopu skvěle trefil Kuzmanović - 5:0. Comeback si následně osladil brankou i kapitán Delpierre, který se prosadil hlavičkou po centru Träsche - 6:0. Půltucet ale ještě Stuttgartu nestačil, zvlášť ne střídajícímu Maricovi, který deset minut před koncem využil pasu od mladíka Didaviho a uzavřel účet utkání na 7:0.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 0:2

18.09.2010 15:30

Góly: 53. Marcel Risse, 61. André Schürrle

Mainz pokračuje v senzačním tažení, i čtvrtý zápas v nové sezóně vyhrál a při zaváhání Hoffenheimu se osamostatnil na čele tabulky. Loňský nováček znovu podal dobrý výkon, který stačil na špatně hrající Werder.

Hosté začali pěkně od podlahy a favorizovaným Brémám řádně znepříjemňovali život. Sami si navíc brzy vytvořili příležitost, v sedmé minutě z dálky napřáhl Holtby a jeho pokus o chloupek minul pravou tyč Wieseho svatyně. Dále se hrálo takřka bez šancí, rozruch tak vzbudila až situace z 30. minuty, kdy neopatrný Pasanen poslal k zemi Holtbyho a mohl být rád, že se nepískala penalta. Domácím fanouškům to bylo jedno, své ovečky beztak odměnili při odchodu do kabin ohlušujícím pískotem.

A o nic lépe to s Werderem nevypadalo ani po obrátce, Risse z úhlu jen těsně minul. Poté sice během několika málo vteřin dvakrát vypálili Borowski a Arnautović, hostující brankář Wetklo ale neměl potíže a v 53. minutě navíc udeřilo na druhé straně. Karhan přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Risseho, který se nechytil do ofsajdové pasti domácích a tentokrát uspěl se střelou na zadní tyč - 0:1. Chvíli nato zkusil štěstí pro změnu Caligiuri, tentokrát ale Wiese balon za svá záda nepustil.

V 55. minutě ovšem přišel na hřiště opěvovaný mladík Schürrle a šest minut nato přidal pojistku, když střelou k pravé tyči zakončil akci Holtbyho a Risseho - 0:2. Pro budoucího hráče Leverkusenu to byl již třetí gól v sezóně a opět v roli žolíka. Poté se Mainz zatáhl a Werder zkoušel dotáhnout skóre tak, jako se mu to povedlo proti Tottenhamu. Tentokrát se mu ale nedařilo, střídající Wagner jen trefil hlavou břevno, na druhé straně mohli naopak přidat třetí gól Risse či Holtby. Nestalo se, i tak si ale hosté odvážejí na Bruchweg všechny body.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 0:0

18.09.2010 15:30

Góly: -

Pokud někdo jezdí do Allianz Areny obzvlášť rád, pak je to 1. FC Köln. Kozlové dnes v moderním stánku Bayernu hráli v lize počtvrté a znovu neprohráli, když stejně jako v minulém kole proti St. Pauli udržel čisté konto výborný Mondragon.

Hned od začátku bylo jasné, v jakém duchu se utkání ponese - hosté se prakticky od první minuty zatáhli dozadu a čekali, s čím že to favorizovaní Mnichované přijdou. Ti sice působili lepším dojmem, než v úvodu středečního utkání proti AS Řím, jenže Ribéryho střelu zblokoval Geromel a to bylo na dlouho jediná a poslední šance vůbec. Hosté se ozvali až po dvaceti minutách, střela z dálky v podání Yalcina ale příliš nebezpečí neznamenala, na opačném konci hřiště stříleli pro změnu nepřesně Schweinsteiger, Ribéry a Müller, jediný Klose tak donutil Mondragóna k vážnějšímu zákroku v první půli.

Do té druhé vstoupily oba týmy bez personálních změn a stejný byl i obrázek hry. V 52. minutě si domácí vypracovali do té doby největší šanci, po Kroosově pobídce ale Müller mířil těsně nad branku. Domácí fanoušci se následně snažili pískotem vynutit si penaltu po souboji Brečka se Schweinsteigerem, píšťalka sudího Zwayera ale zůstala poprávu němá. Hostující bek se pak ukázal i v ofenzivě, po svém sólu ale nevyslal střelu, která by měla Butta překonat.

Sedm minut před koncem zápasu se už veterán v domácí brance musel hodně předvést, aby zneškodnil pokus Freise, jenž tak odmítl senzační vedení Kölnu. V závěrečných minutách tak Bayern tlačil a pro hosty čas utíkal hodně pomalu. Nejdříve si vzal slovo van Bommel, jenže přestřelil, pak Kroosův centr skončil na břevně a poslední příležitost nevyužil Müller. Jeho hlavičku po Ribéryho standardce zneškodnil Mondragón a uchránil tak Kozlům bod.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 0:1

17.09.2010 20:30

Góly: 89. Jan Rosenthal

I když se Frankfurtu na domácím stadionu po většinu zápasu dařilo být lepším týmem a častěji ohrožovat soupeřovu branku, nakonec se musel sklonit před Freiburgem. Tomu hubenou výhru a posunutí na třetí příčku bundesligové tabulky zajistil až Jan Rosenthal v 89. minutě.

Úvodní desetiminutovka ale patřila hostím z Breisgau. V šesté minutě nejprve Makiadi se štěstím protlačil míč na Cissého, kanonýr Freiburgu si míč srovnal na pravačku, ale mezitím k němu přistoupil Russ a jeho střelu stačil vychýlit z prostoru tří tyčí. Již za dvě minuty mohl Eintracht pykat za svou nedůslednost, Jung za sebe nechal zbytečně propadnout centr od postranní čáry a vystřelit Makiadiho, s jehož ránou si nadvakrát poradil Nikolov.

Domácí se ke své první větší šanci dostali až v osmnácté minutě. Tzavellasův centr se snesl na hlavu Gekase, ale hlavička vrchního řeckého spalovače šancí branku minula. Podobně si o dvě minuty později počínal i Cissé, k němuž prodloužil dlouhý nákop Baumanna Makiadi.

Již tou dobou ale iniciativu začala přebírat družina Michaela Skibbeho. Schwegler si ve 24. minutě zpracoval odražený míč, ale jeho rána vzala branku obloukem. Největší příležitost první půle si hráči mohanského celku nechali na minutu třicátou. Nikým nehlídaný Köhler si naskočil na centr Tzavellase a Freiburg od pohromy uchránil jen skvělý reflexivní zákrok dvojky Baumanna na čáře.

Freiburg do konce první půle zahrozil už jen jednou, kapitán Butscher se vydal dopředu, dostal od Makiadiho přihrávku do prostoru, následně se ale dostal moc z úhlu a místo toho, aby přihrál pod sebe dvěma nabíhajícím spoluhráčům zvolil ránu vedle. Na bezbrankovém poločasovém stavu nezměnila nic ani rána druhého kapitána Ochse, s jehož dělovkou k levé tyči z pětadvaceti metrů si poradil dalším skvělým zákrokem Baumann.

Do druhé půle na rozdíl od té první vstoupil aktivněji domácí celek. Jen pět minut po změně stran měl první gól zápasu na kopačce Gekas, ale Köhlerovu přihrávku zužitkoval jen k dalšímu pocukání nervů domácích fanoušků. Frankfurt se tak největšího ohrožení soupeřovi branky dostal po hodině hry. Caio nebyl na hřišti ani půl minuty a nasměroval po zemi přímý volný kop na branku Baumanna. Ten trefil hned prvního hráče v chumlu Mujdžu, jenomže obránce Freiburgu místo razantního odkopu nešťastně nasměroval míč na vlastní branku. Dnes ale mohl být klidný, neboť nejlepší hráč zápasu Baumann se v brance hostů opět vyznamenal.

Pak jakoby se z kopaček domácích fotbalistů vytratila jistota. Jejich obranu provětrával hlavně Cissé a do vystřídání také Makiadi. V 72. minutě byli hosté opět blízko gólu, Bastiansův pokus na zadní tyč proplul napříč celým malým vápnem až do zámezí, neboť z druhé vlny dobíhajícímu Abdessadkimu zbýval krok. O osm minut později si mohl Nikolov opět oddechnout, tentokrát vystřelil Rosenthal do Franze, od nějž se míč odrazil do protipohybu domácího brankáře a naštěstí pro něj a jeho tým i do zámezí.

Deset minut před definitivním koncem pak dostal příležitost ohrozit i jinou branku než tu vlastní Mujdža. Jeho přímý kop po Tzavellasově faulu na Rosenthala ale skončil ve zdi. Za tři minuty si svou slabší chvilku v zápase vybral i hostující brankář Baumann. Ten neudržel míč po souboji s Gekasem, v němž si domácí útočník pomohl levou rukou, nakonec se ale mohl opřít o svého kapitána Butschera, jenž zažehnal neštěstí odkopem.

Sedmaosmdesátá minuta pak byla přezdvěstí gólu. Abdessadki uháněl podél koncové čáry, všiml si před branku nabíhajícího Cissého, snažil se na něj poslat centr, ten ale konečky prstů vytáhl Nikolov. Když už se zdálo, že diváci v Commerzbank-Areně přijdou co se gólů týče zkrátka, vyhrál hlavičkový souboj s Franzem Cissé, čímž vyslal na Nikolova střídajícího Nicua. Ten využil své čerstvosti, utekl obráncům, předložil míč z druhé vlny nabíhajícímu Janu Rosenthalovi, jemuž už problém uklidit míč do sítě nedělalo.

Freiburg si tak díky smrtícímu finiši odváží z Frankfurtu nad Mohanem domů plný bodový zisk tří bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FSV Mainz 05440010:412
2.TSG Hoffenheim43109:310
3.Borussia Dortmund43018:49
4.SC Freiburg43016:59
5.Hamburger SV42207:48
6.1. FC Kaiserslautern42118:57
7.Hannover 9642116:67
8.Bayer Leverkusen41217:85
9.Bayern Mnichov41212:35
10.FC St. Pauli41124:44
11.Werder Brémy41125:84
12.1. FC Köln41124:74
13.Borussia Mönchengladbach41127:154
14.VfB Stuttgart41039:73
15.Eintracht Frankfurt41036:63
16.1. FC Norimberk40313:43
17.VfL Wolfsburg41036:83
18.Schalke 0440043:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
Arne

Divný výsledky, divná tabulka...

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec by mi nevadilo kdyby to tak skončilo.

Reagovat
Arne

Máš rád bundesligu? Chceš aby týmy, které patří do druhé ligy, šly do Evropy a naopak třeba Schalke nebo Stuttgart dolů?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je to jedno...

Reagovat
Arne

Což to se nedivím..

Reagovat
smazaný uživatel

A ? Tak ať tedy týmy co mají 0 bodů a patří na špici začnou něco hrát...

Reagovat
Arne

Dobrý no...

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke jde na titul!

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Dokážeš si představit týmy jako Freiburg, Mainz a H96 v Evropě?Tohle by bylo špatné hlavně pro BL jako takovou, ještěže to tak neskončí...

Reagovat
jv

Tak ty vyhrané zápasy v Norimberku a Frankfurtu mají pro Freiburg cenu zlata, v konečném účtování to může hrát hodně důležitou roli, uvidíme, jak si povedou dál, ale když budou takovéhle zápasy vyhrávat dál, tak by se měli udržet...Dutt tam odvádí výbornou práci, stejně jako Tuchel v Mainzu.

Reagovat
Arne

Před gólem ofsajd jak kráva, aspoň dva metry... Teď jsem viděl tiskovku a tak Skibbe dobře soptil.

Reagovat
ACSMan

ta tabulka je ňáká naruby nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

vždy na začiatku su v popredí prekvapivé tymy,skor či neskor,sa tabulka urovna a hore pojdu tymy ktore tam patria..tak ako Freiburg je teraz 3 ti o 5-6 kol može byt na zostupovom pasme Dneska Bavori 4-1 ...ako tradične 32 zapasov hra Poldi v priemere ale tie 2 zapasy v sezone proti Bayernu sa mu neskutočne daríí

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart

Gladbach měli by dělat něco s obranou, za poslední tři zápasy dostali snad 14 branek

Reagovat
smazaný uživatel

Hraci Bayernu uz asi byli na Oktoberfestu

Reagovat
smazaný uživatel

když si zápas neviděl tak mlč... Bayern byl jasně lepším týmem, jenže Gómez je dřevák a zbytek zblokovala obrana nebo pochytal Mondragon

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez dřevák neni... co tam moch udělat... a bayern byl lepší co se týče dotiků s míčem... to je asi tak vše...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to celý bez myšlenky. Občas tam vymymslel schweiny chytrou přihrávku, ale nikdo mu do ní nešel... První poločas sem skoro usnul. Druhá už o něco lepší, ale kombinace nedotažená enbo dotažená nějakou mizernou střelou...

Reagovat
smazaný uživatel

co mohl udělat? snažit se dostat balon do brány - jak to obvykle útočníci dělají

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyby to tak bylo jednou, tak se to dá tolerovat, ale ono to je takové už druhým rokem

Reagovat
irik

Mainz

Reagovat
Kepy_FCB

VfB

Reagovat
Kepy_FCB

Pogrebňak - Pohřebák Gladbachu

Reagovat
smazaný uživatel

zacina ma riadne srat cela bundesliga tie vysledky su padnute na hlavu a riadne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty si spokojny ??

Reagovat
smazaný uživatel

s výsledkama ano - teda až na ty Bayernu, sice hrajeme pěkný fotbal, ale góly tam nepadaj dále se na to dívám spíše jako nezaujatý fanoušek (kromě Schalke, Nürnbergu a možná Kölnu) takže mi to vyhovuje teď si FCK, Mainz a Freiburg nahrabou body, které jim pomůžou v záchraně...

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci hrame pekny futbal mne to az tak nepripada, nechcem napisat ze sa trapime ale asi je to tak ved tie centre lietaju vsade tam kam nemaju a to mam na mysli aj rohove kopy...mavame dost vela standardiek ale nic s toho a takisto mame aj prevahu v drzani lopty a nevieme to vyuzit...urcite sa nesmieme uspokojit s vyhovorkou ze hraci su unaveny to je velmi slaba vyhovorka...minulu sezonu sme mali skor problem defenzivneho charakteru a teraz to vyzera na presny opak, mam velmi rad Kloseho a som rad ked je v zakladnej jedenastke ale dnes nula bodov , skoda ze Olic nema taku formu aku mal minulu sezonu chyba nam jeho bojovnost a doraz v subojoch, Gomez sa potrebuje chytit on proste musi strelit jeden, dva goly a verim ze to pojde ale trener mu vela sanci nedava, asi nam tak velmi chyba Robben...nerobim si zatial velku hlavu s nasho postavenia v tabulke lebo to nie je pravy obraz nasej hry a nasich vykonov ale je to varovanie ze nieco neni asi v poriadku...v utorok musime bezpodmienecne naplno bodovat proti Hoffe a toho sa dost bojim... vela stastia chlapci!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasim. Bohužel pohledný fotbal sme předváděli proti VFL a Kaiseru, ale poslední dva zápasy sou tragédie... trápíme se herně, akce sou bez myšlenky... a gomez toho moc neudělá, když nastoupí na posledních 20 minut...

Reagovat
smazaný uživatel

taky věřím, že když dá Gómez jeden gól, tak se mu podaří se prosadit - problém vidím v tom, že už mu moc nevěřím, že gól vůbec dá

...jinak ten gólový problém má u nás asi každý útočník Miro se po gólu proti AS zlepšil a na hřišti byl alespoň k něčemu, byl vidět... jinak Mondragon měl 75 kontaktů s míčem... to je 2. nejlepší hodnota u Kölnu (Bastian cca. 152)

Reagovat
smazaný uživatel

nech ide zahrát pencli

inak Maria proste musí skúsiť v základe, pretože oproti skuseným Mirovi a Ivicovi je to nefér

Reagovat
Arne

Reagovat
kubys

Gladbach si z toho dělá prdel, příště dají pětku oni.

Reagovat
Arne

Reagovat
Kepy_FCB

jakto že už nejsi na CH1 ?

Reagovat
kubys

Jsem na oslavě.

Reagovat
jv

Reagovat
Paddy

Mainz

Reagovat
smazaný uživatel

co vůbec znamená slovo pogrebňak v češtině?

Reagovat
Kepy_FCB

no fakt pohřebák

Reagovat
Godwinson

Škoda Hoffenheim .. a Brémy

Reagovat
smazaný uživatel

Gylfi Sigurdsson Sice za nej dal Hoffenheim asi hodne penez, ale to je uzasnej hrac. Readingu bude hodne chybet.

Reagovat
Arne

Asi pět milionů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja s tim prestupem mam spojenejch myslim 6m liber, coz je cca 7,5m €, ale kdovi, mozna se pletu. Kazdopadne me jeho odchod z Anglie hodne mrzi

Reagovat
Arne

Já jsem si dlouho myslel, že to je nějakej talent za pár šupů, ale pak jsem si všiml té ceny na TM... Je tam 5,2 mil. eur, ale samozřejmě to neznamená, že to tak skutečně je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja osobne v tomhle TM neverim. A vsude se pise o 6 milionech liber, tak se priklanim spis k tomu

Reagovat
Arne

Tak ok... Každopádně to zatím nevypadá, že by si moc zahrál, v ofenzivě tam mají dost plno.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem tak nejak tusil, ale je to skoda, je to vybornej hrac

Reagovat
Arne

Ale zase jestli na to má, tak šanci dostane, o tom jsem přesvědčen... Co vůbec je to konkrétně za post?

Reagovat
smazaný uživatel

Podhrot. U Royals hraval podhrota v systemu ktery byl neco jako 4-2-3-1. Hoffenheim hraje porad 4-3-3?

Reagovat
Arne

Jj, přesně tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Takze ho budou cpat nekam na kridlo, hmm...

Reagovat
Arne

Spíš napravo v té tříčlenné záloze, co často hrával Eduardo... Ale i ten se dost objevoval na křídle, takže něco podobnýho bych očekával.

Reagovat
zde73

nechapu ty vysledky v bundeslize?!

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, kam se hrabe PD či PL na Bundesligu. To je paráda a k tomu je to za humnama

Reagovat
božský John

Hoffenheim

Mainz

Pogrebňak

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm... Pogrebňak se rozjel... a to ho tolik podceňuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Schurle, z toho kluka neco bude..

Reagovat
jv

Reagovat
Tomanatura

Snad zitra uvidim aspon kousek z derby, letos je to strasne moc vyhecovane, hlavne Bild to posunul hned vedle Barcelonaa - Real . Jsem zvedavy na Kagavu, on se zatim zda jako totalni majstrstyk, za 200 000 koupit takoveho hrace, to je neuveritelny scouting (Bebe - 7 mega )

Reagovat
smazaný uživatel

zřejmě znak senility...

Reagovat
jv

Jj, Kagawa je výbornej hráč, snad se v derby předvede...

Reagovat
Arne

Cože Bild? Já jsem tam koukal a na nic podobného jsem nenarazil, ale nevím, co konkrétně myslíš...

Reagovat
Tomanatura

Sport Bild, magazin, co vychazi kazdou stredu.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Dobře Lautern, Hoffer , Tiffert , škoda, že nehraje Micanski, v přípravě byl výbornej, ale Lakicovi s Hofferem se daří, takže není důvod na změny.

Reagovat
Arne

"...ve všech čtyřech německých derby tento víkend čekám úspěch těch, kteří jsou v tabulce dole... V Berlíně remíza, Wolfsburg vyhraje, vy (Schalke) asi taky a St. Pauli urve boda."

(z diskuse pod Raúlem) Jsem měl zase vidění, ještě ale poslední zápas zbývá.

Reagovat
smazaný uživatel

jeden zápas se toleruje... BvB

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Götze a Kagawa

Höwedes (úvod mu nějak nevychází... červení se a dneska tečoval střelu Kagawy)

Reagovat
Arne

Ještě je hodina hry, bude to remíza... Jinak Höwedesovi to nejde, ale tohle bylo prostě o smůle, nijak bych ho za to nehanil.

Reagovat
smazaný uživatel

palec je spíše za celkový začátek nešťastná teč se může stát každému - akorát mu to v takové situaci moc nepomůže

Reagovat
jv

Snad to vítězství urvem..., škoda toho závaru na konci půle, to mělo skončit gólem, snad nás to nebude mrzet.

Reagovat
Arne

Já v derby přeju vždy tomu, kdo potřebuje body víc, takže snad jo.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

S takovou hrou by byl problém porazit i někoho v české lize. Když se útočí tak vždycky vidím tak dva tři hráče, ale obrana vždycky neví co dřív. Druhá věc jsou ty přihrávky. Občas opravdu jak od druholigových hráčů (dost často chybuje Rakitič a obzvlášť Sarpei, tomu by měli zakázat přihrávat na víc než na 3 metry)

Reagovat
Arne

Je to s váma špatný... Deac nepřesvědčil, rychlostně mi přijde hodně špatnej... Dobře, že je venku, akorát jsem čekal nástup Jurada.

Reagovat
jv

Kagawa

Reagovat
jv

Plestan ten výkonm S04 korunoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika

Reagovat
$dolar$

HSV

Reagovat
Arne

Historický okamžik!!!

Reagovat
$dolar$

Co mne je do historickych okamziku, ja chtel 3 body

Reagovat
Arne

Tím myslím to, že ses objevil po neúspěšném výsledku... (i když teda jen z tvého pohledu)

Reagovat
$dolar$

Ja sem nechodim ani po tech dobrych

Reagovat
Arne

Ok, mám na to jiný pohled.

Reagovat
$dolar$

Aby se pod Magathem nezacala kejvat zidle

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc mě štve tím, jak říká jak je všechno v pohodě a vůbec nic nemění

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Arne

Koukám, že v týdnu jedete do Freiburgu... Jestli se tam nevyhraje, tak si myslím, že Magath asi končí. Byla by to škoda, ale donekonečna tohle nejde, jinak skončíte jako my.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude asi zápas pravdy. Ideální zápas na rozjezd po neúspěších. Přeci jen dneska jsem ve výhru nedoufal, i když jsem si přál dobrý výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhodí trenéra... a stejně můžou skončit jako vy

Reagovat
jv

Tak Magath tam teď dokonale rozbil všechno co loni vybudoval, to nemusí dopadnout dobře, ale uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

otázkou je, jestli by to dokázal napravit někdo jinej...

Reagovat
smazaný uživatel

Už tam nejsou Mulder s Büskensem, takže nemá kdo zachraňovat

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Ale dobre BVB, sympatickej mancaft

Reagovat
jv

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

schalke vali ... utok snov striela ako snajper zabijak

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko střílet, když záloha prakticky neexistuje

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Robert, snad mu to pomůže...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to pomůže i Huntelaarovi

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Konečně Robert

Reagovat
smazaný uživatel

sem neskutečně šťastnej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Lewaaaa!!!!! Robert dobrze, chodź, kibice nie zapomnę o tobie Kolejorzu. BVB.!!! A k tomu porazit ty modré špíny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej překlad

Reagovat
smazaný uživatel

si použil translate? Snad mu pomůže tenhle gól, aby se víc dostával do sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

já g.translate používat nemusim, polsky umim

ale za druhou větu

Reagovat
smazaný uživatel

já jen něco málo, snažím se to skládat tak, aby to dávalo smysl. No ale pořád tam mají Barriose, bude to mít Robert těžký

Reagovat
jv

Tak zápasů bude hodně, tak si určitě zahraje..

Reagovat
smazaný uživatel

Robertovi určitě nahrál do karet odchod Valdeze, takže o šance bych se nebál, ty určitě dostane..

Reagovat
jv

Reagovat
Mr.Mike

Bayern

Reagovat
jv

Tak dneska jsme v Gelsenkirchenu vyhráli poprvé od sezóny 04/05 , tehdy ještě s Rosou a Jendou, ze základu to pamatoval už jenom Weidenfeler, potom ještě Dedé a Kehl...

Jinak dneska jsme předvedli výbornej výkon, vyhráli jsme naprosto zaslouženě, mohli jsme vyhrát s ještě větším rozdílem...Ta akce před druhým gólem, ta byla ukázková, hru ve druhé půli rozhíbal vystřídavší Kuba, kterej tam hráče S04 hodně provětrával, hlavně Sarpeie s Plestanem.Teď to chce tyhle body potvrdit doma proti Lauternu a v St. Pauli, potom máme doma Bayern, což by mohl být důležitej zápas...

Reagovat
Arne

Škoda toho Kehla, jako vůdčí osobnost podle mě bude chybět... Ale nechejme se překvapit, Bender kvalitou nezaostává, ale těmi zkušenostmi jo.

Reagovat
jv

Škoda, že bude chybět v takhle důležité části sezóny, kdy máme navíc hodně zápasů, ale snad ho Bender nahradí...

Reagovat
smazaný uživatel

SHINJI

Reagovat
Radin

ještě k němu koupit Hondu a maj nej dvojici co Japan pamatují :-)

Reagovat
Bakary3

Nakata- Nakamura ?

Reagovat
smazaný uživatel

mě nikdy nepřišel nakata moc dobrej, a že by tvořili s nakamurou nějakou extra dvojici... kagawa s hondou budou (sou) mnohem lepší než tito dva

Reagovat
smazaný uživatel

Že by novej Shunsuke ?

Reagovat
smazaný uživatel

novej shunsuke je pro mě honda. shinji je přece jen trochu jinej typ záložníka, pro mě dokonce spíš útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa A taky nádhernej gól Petriče v derby

Reagovat
Liquid

takto ať skončí bundesliga to by každý čuměl, Freiburg EL, Mohuč mistr, Schalke a Wolfsburg sestup

Reagovat
smazaný uživatel

brova BVB!co jsem viděl v první půli tak Schalke dostalo zadarmo kolotoč

Reagovat
Shevchenko

Bayern nejhorší útok BL.

Reagovat
Arne

Vidíš to, jsem si ani nevšiml.

Reagovat
jv

Reagovat
Tomanatura

Tak je to spravne. A proste to tak je. Loni delal vse Robben, obcas si hral ty zapasy sam, kdyz jemu nevysel zapas, tak to probil Olic. Letos se ale na Robbena spolehout nemuzou a vidis, ze je to hned uplne jine.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Olić, Müller, Gómez... van Buyten měl taky své střelecké chvilky na podzim...

Reagovat
Tomanatura

Olic ale neni ultra top strelec, ktery potahne tym. Müller je jeste mlady, navic zakonceni zrovna excelentni nema. A Gomez je lemra, rikej si co chces.

Navic, nepamatujes si, kdy zacala nadvlada Bayernu loni v lize? Hned prvni zapas, kdy nastoupil Robben! Urcite si pamatujes ty titulky ''Zazracni Róbbery'' atd...

Reagovat
smazaný uživatel

"když se jemu nedaří tak to probil Olić" ... stejně jako Olić na tom byl Gómez a Müller na tom byl lépe než Mario... takže nepiš jen půl-pravdy nejde jen o to, že chybí Robben, když má tým 21 střel a gólman soupeře 75 kontaktů s balonem, tak nemůže být chyba v tom, že chybí Robben... navíc hrajeme dobrý fotbal, jen vepředu nikdo neproměňuje ty šance...

Reagovat
smazaný uživatel

...a ten "ultra-top střelec" je v BL jen jeden (Džeko)

Reagovat
smazaný uživatel

Kurna při prvním pohledu na ten obrázek jsem myslel, že vidím rosického

Reagovat
JIMMY-PO

pekne BVB ten tak ďalej

Reagovat
Stiksxx

to Schalke už neni možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne Magath

Reagovat
Ferguson6

Bodaj by uz toho je*nuteho Magatha vyrazili A nech si so sebou vezme aj toho Raula... Len zabera miesto mladsim. A pokial nevyrazia, tak dufam, ze zostupia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele