4. kolo
18.09.2010 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 0:0

Pokud někdo jezdí do Allianz Areny obzvlášť rád, pak je to 1. FC Köln. Kozlové dnes v moderním stánku Bayernu hráli v lize počtvrté a znovu neprohráli, když stejně jako v minulém kole proti St. Pauli udržel čisté konto výborný Mondragon.

Hned od začátku bylo jasné, v jakém duchu se utkání ponese - hosté se prakticky od první minuty zatáhli dozadu a čekali, s čím že to favorizovaní Mnichované přijdou. Ti sice působili lepším dojmem, než v úvodu středečního utkání proti AS Řím, jenže Ribéryho střelu zblokoval Geromel a to bylo na dlouho jediná a poslední šance vůbec. Hosté se ozvali až po dvaceti minutách, střela z dálky v podání Yalcina ale příliš nebezpečí neznamenala, na opačném konci hřiště stříleli pro změnu nepřesně Schweinsteiger, Ribéry a Müller, jediný Klose tak donutil Mondragóna k vážnějšímu zákroku v první půli.

Do té druhé vstoupily oba týmy bez personálních změn a stejný byl i obrázek hry. V 52. minutě si domácí vypracovali do té doby největší šanci, po Kroosově pobídce ale Müller mířil těsně nad branku. Domácí fanoušci se následně snažili pískotem vynutit si penaltu po souboji Brečka se Schweinsteigerem, píšťalka sudího Zwayera ale zůstala poprávu němá. Hostující bek se pak ukázal i v ofenzivě, po svém sólu ale nevyslal střelu, která by měla Butta překonat.

Sedm minut před koncem zápasu se už veterán v domácí brance musel hodně předvést, aby zneškodnil pokus Freise, jenž tak odmítl senzační vedení Kölnu. V závěrečných minutách tak Bayern tlačil a pro hosty čas utíkal hodně pomalu. Nejdříve si vzal slovo van Bommel, jenže přestřelil, pak Kroosův centr skončil na břevně a poslední příležitost nevyužil Müller. Jeho hlavičku po Ribéryho standardce zneškodnil Mondragón a uchránil tak Kozlům bod.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1!!! FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele