4. kolo
18.09.2010 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hannover 96 2:0

Až četné změny v základní sestavě a jiné rozestavení pomohly Wolfsburgu k prvním letošním bodům. V dolnosaském derby mělo VfL proti Hannoveru dlouho navrch a po změně stran převahu zúročilo dvěma góly, zatímco hosté si připsali první porážku v sezóně.

Domácí, i přes pokažený vstup do ročníku jasný favorit utkání, byli od samého úvodu lepší a hned v první minutě vyslal směrem k Fromlowitzovi varovnou střelu Džeko. Bosenský kanonýr byl spolu s Diegem opět ústřední postavou wolfsburského týmu a v prvních patnácti minutách hry vypálil hned třikrát, pokaždé si ale Fromlowitz poradil. Hosté se poprvé osmělili po dvaceti minutách a Rauschův přímý kop nebyl úplně bez šance, Benaglio v domácí svatyni si ale poradil. Do přestávky to ještě zkusil dvakrát Hasebe, do kabin se ale odcházelo za bezbrankového stavu.

Ten ovšem po změně stran vydržel jen deset minut. Pekarík, který musel ke konci první půle vystřídat zraněného Riethera, nacentroval do pokutového území, i s přispěním teče jednoho z bránících hráčů se míč snesl k Diegovi a ten povedenými nůžkami poslal Wolfsburg do vedení - 1:0. Za deset minut ale musel brazilský špílmachr ze hřiště, po zásahu Djakpy měl poraněná žebra.

Chvíli nato, konkrétně v 67. minutě, ale již Vlci vedli o dvě branky. Barzagli nakopl míč dopředu, kde vystartoval jak Džeko, tak Fromlowitz, hostující brankář ale podklouzl a domácí střelec už měl před prázdnou brankou snadnou práci - 2:0. V závěrečných dvaceti minutách sice Hannover bojoval, jenže nic extra si nevypracoval a z derby si po zásluze neodvezl ani bod.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele