4. kolo
18.09.2010 15:30 CET
7 : 0
(2:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 7:0

Stuttgart po čtvrteční výhře nad Young Boys dnes potvrdil zlepšení formy, když zaznamenal své první ligové body v této sezóně. Doma VfB opět kralovalo a tentokrát nadělilo dokonce sedm branek Gladbachu, jehož trenér Frontzeck tak má po druhém debaklu v řadě o čem přemýšlet.

Domácím se po dlouhé době vrátil klíčový stoper Delpierre a do karet jim hrál i bleskový vedoucí gól. Uběhlo sotva devadesát sekund, když precizní Träschův centr prodloužil Camoranesi ke Cacauovi, jehož střelu ještě dokázal vyrazit Bailly, proti dorážejícímu Pogrebňakovi ale již nebylo obrany - 1:0. To vlilo Švábům krev do žil, ti i díky skvělému presingu svému soupeři takřka nedali "čuchnout" a brzy mohli svůj náskok zdvojnásobit, ale Cacau těsně minul a podobně si vedl i hlavičující Delpierre.

Brzy to ale svého parťáka ze stoperské dvojice napravil Niedermeier, ve 21. minutě si nejvýše vyskočil na roh Camoranesiho a hlavou o břevno zvýšil na 2:0. Stuttgart se celkově neprojevoval jako tým, který v prvních třech kolech nezískal ani bod, naopak Borussia dávala vzpomenout na týden starý čtyřgólový debakl od Frankfurtu. Ještě do půle mohl přidat další branku Pogrebňak, nejprve ale mířil vedle a druhý pokus mu lapil Bailly.

Ruský reprezentační útočník si ovšem zpravil chuť brzy po pauze. Gladbachští sice nejprve vypadali na to, že by mohli se stavem něco udělat nebo přinejmenším dohrát zápas s hlavou nahoře, opak byl ale pravdou. V 55. minutě nedokázal po rohu odkopnout míč do bezpečí Dante, načež Pogrebňak zblízka upravil na 3:0 a pět minut nato byl hattrick na světě - udatný Rus měl i tentokrát usnadněnou práci, když dorážel Bokovu střelu - 4:0.

Hosté z Porýní byli zralí na ručník a v 64. minutě inkasovali znovu, to se z přímého kopu skvěle trefil Kuzmanović - 5:0. Comeback si následně osladil brankou i kapitán Delpierre, který se prosadil hlavičkou po centru Träsche - 6:0. Půltucet ale ještě Stuttgartu nestačil, zvlášť ne střídajícímu Maricovi, který deset minut před koncem využil pasu od mladíka Didaviho a uzavřel účet utkání na 7:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele