4. kolo
19.09.2010 17:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1:3

Dortmund se po více než třech letech dočkal sladkého vítězství v derby nad Schalke a po tříbodovém importu se posunul na třetí příčku. Jeho rival je naopak v obrovské krizi, loňský vicemistr ani ve čtvrtém kole nezískal ani bod a pod Felixem Magathem se už hodně povážlivě kýve trenérské křeslo.

Nástup do utkání sice mělo o něco lepší domácí mužstvo, po deseti minutách se ale hosté rozkoukali a rozproudili své ofenzivní počínání. První příležitost se Dortmundu naskytla po přímém kopu Sahina a hlavičkující Bender byl úspěšný, podle asistenta na pomezí však stál v ofsajdu - pokud skutečně ano, tak v milimetrovém. Následně přišla série centrů, kterou ukončil hlavičkou do břevna Subotić, a poté nastoupil na scénu Shinji Kagawa.

Japonský novic na bundesligovém poli nejprve využil špatné rozehrávky soupeře a prokmital do šestnáctky, následně ale ztroskotal na zákroku Neuera a totéž se opakovalo o chvíli později. V 19. minutě se naskytla ojedinělá šance domácím, když míč propadl k Huntelaarovi, ten ale z hranice vápna střílel vedle a o pár sekund později ho to mrzelo dvojnásob. Kagawa totiž převzal míč od Götzeho, našel si prostor ke střele a ta díky nešťastné teči Höwedese skončila v síti - 0:1.

Čtyři minuty nato podnikla Borussia další parádní útok, Kagawa oslovil Barriose a ten ztroskotal na rukavicích Neuera. Ten si ale oddechnout nemohl, po následném rohu hlavičkoval těsně nad branku Hummels a až poté se situace z domácího pohledu uklidnila. Königsblauen se dýchalo lépe, v ofenzivě ale nebyli s to cokoliv vymyslet a jejich příznivci naopak v závěru poločasu ještě trnuli, když se Großkreutzův centr snesl na břevno a dorážejícího Subotiće zneutralizoval opět vynikající Neuer.

Na začátku druhé půle to několik minut vypadalo nato, že by se Schalke mohlo vrátit do zápasu, jenže vytvořit si opět nic nedokázalo - jediným horkým momentem v hostující šestnáctce tak byl souboj Subotiće s Huntelaarem, po němž chtěli domácí fanoušci penaltu. Tyto prosby ale zůstaly nevyslyšeny a v 58. minutě přišlo to, co přijít muselo. Hummels krásně přenesl hru na střídajícího Blaszczykowského, ten skvěle nacentroval na zadní tyč a zde už to měl Kagawa víceméně snadné - 0:2.

Zmar domácího týmu dokonal o chvilku později Plestan, který během čtyř minut viděl dvě žluté karty a musel předčasně pod sprchy. Početní výhody hned Dortmund využil k parádní kombinaci, kdy Barriosovu zpětnou přihrávkou propustil Großkreutz Sahinovi a tomu v cestě stálo břevno. Na druhé straně mohl vykřesat naději Edú, jeho hlavičku ale vyškrábl Weidenfeller a dorážející Matip posléze mířil mimo.

Mezitím již nebyl na hřišti Kagawa, jehož místo zaujal Lewandowski a polský novic převzal i roli střelce. V 86. minutě si naskočil na precizní rohový kop šikuly Sahina a hlavičkou nedal Neuerovi šanci - 0:3. Ovšem i na druhé straně se premiérové branky dočkala letní útočná akvizice, po rohovém kopu vypálil Moritz a míč do branky usměrnil Huntelaar, čímž alespoň snížil na přijatelných 1:3.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1,3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

minimalně 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele