Bundesliga souhrn - 11. kolo

26.10.2007, 23:05, aktualizováno 28.10.2007, 20:01
Komentáře a souhrny
Bayern jen remizoval v Dortmundu a něco ztratil ze svého náskoku v čele tabulky, na druhou příčku se totiž po výhře v Duisburgu vyhoupl Hamburk. Využil tak toho, že Brémy v šlágru kola braly jen bod na hřišti Schalke. Své fanoušky si trochu udobřil Stuttgart, když zdolal Leverkusen. Hned pět zápasů skončilo remízou.

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 0:0

26.10.2007 20:30

Góly: -

Přestože si Frankfurt v utkání s Hannoverem vytvořil řadu slibných příležitostí, diváci v Commerzbank Areně branku neviděli.

Domácí měli po celý zápas více ze hry, ale v koncovce jim chyběla přesnost. Frankfurt se mohl dostat do vedení po povedeném brejku ve 29. minutě, kdy Streit našel Marcuse Wiessenbergera, který pozvedl míč Inamotovi. Ten ale z 25 metrů napálil míč vysoko nad.

O dvě minuty později si udělal místo Meier a z 25 metrů pohotově vystřelil. Trefil horní růžek Enkeho branky. Gólman hostů se však skvěle natáhl a střelu vyrazil. Hannover měl největší šanci ve 34. minutě, kdy domácí gólman Proll vyběhl, jenže to se mu přiliš nevydařilo, uklouzl, Szabolcs Huszti ale odkrytou branku z 20 metrů minul.

Byli to hosté kdo si vytvořil první šanci ve druhém poločase. Christian Schulz si naběhl na roh Sergia Pinta, hlavičkou ale branku ve 48. minutě netrefil. O pět minut později udělal zmatek ve Frankfurtské obraně svým dlouhým výhozem brankář Proll. Situaci využil Schulz, ale ani jeho střela neskončila brankou.

Domácí měli poslední šanci v 78. minutě, kdy Inamoto vyslal Ioannise Amanatidise. Jeho střelu ale v poklidu zlikvidoval Enke, a tak si oba týmy rozdělily bod.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfL Bochum 2:0

27.10.2007 15:30

Góly: 26. Marcel Maltritz (vl.), 35. Marko Pantelić

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Energie Cottbus 1:1

27.10.2007 15:30

Góly: 77. Jonas Kamper - 90. Dennis Sørensen

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 3:1

27.10.2007 15:30

Góly: 30. Angelos Charisteas (vl.), 34. Grafite, 67. Ashkan Dejagah - 54. Zvjezdan Misimović (pen.)

Norimberk před týdnem rozstřílel Frankfurt, ale dnes znovu narazil. Prohrál ve Wolfsburgu a zůstává těsně nad sestupovými příčkami, ještě se před něj ale může dostat Duisburg.

Hosté do zápasu nastoupili potěšení z výsledku z 10. kola, ve kterém doma rozstříleli Frankfurt vysoko 5:1. A ze začátku byla vidět jejich herní pohoda. V 17. minutě se po centru Wolfa dostal ke střele Kluge, ale jeho golový pokus parádně vyrazil domácí Jentzsch. Domácí se probrali až po půlhodině hry. Jenže se 100% úspěšností. Neškodně vyhlížející balon z pravé strany si do vlastní sítě něšťastně srazil Charisteas a zařídil tak Wolfsburgu vedení. Domácí vlastní gól hostů nakopl a o čtyři minuty později se radovali z dvojnásobného vedení. Dejagah po sprintu na pravé straně skvěle našel Brazilce Grafiteho a ten míč doklepl za Blažkova záda. Do kabin se tedy šlo za spokojenosti domácích fandů a pískotu hostujícího kotle.

Začátek druhé půle, stejně jako půle první, ovládli hosté. A po deseti minutách si zaslouženě přišli na gól. Poté, co Riether fauloval ve svém vlastním vápně, ukázal sudí nekompromisně na bílý puntík a hosté tak dostali výhodu pokutového kopu. Norimberský Misimovič si nedělal hlavu a zkušeně tuto možnost proměnil a daroval tak hostům ještě naději na body. Jenže tu o pár minut později definitivně zavrhl domácí Dejagah. Ten si před vápnem hostů udělal prostor ke střele a z necelých dvaceti metrů nedal Blažkovi šanci. Rozhodl tedy o tom, že všechny body zůstanou ve Wolfsburgu a Norimberk pojede domů s nulou.

Více informací k zápasu

Hansa Rostock - Karlsruher SC 0:0

27.10.2007 15:30

Góly: -

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 1:0

27.10.2007 15:30

Góly: 72. Andreas Beck

Veh nemohl v tomto zápase počítat se záložníkem Pardem a obráncem Meirou, ovšem jejich náhradníci je zastoupili na výbornou. Úvodních patnáct minut bylo plně v režii Leverkusenu. Vůbec největší šanci měl na kopačkách Sergej Barbarez, jenže svou příležitost trestuhodně zahodil. Stuttgart však za chvíli odpověděl stejnou mincí. Blízko gólu byl Basturk, ale Rene Adlera z velkého úhlu neprostřelil.

Také po přestávce se lépe uvedli hosté. V 62. minutě nastřelil Kiessling boční sít. Ovšem tlak Stuttgartu vyvrcholil v závěrečné dvacetiminutovce. Thomas Hitzlsperger našel krásným pasem Maria Gomeze, jehož střelu ještě Adler vychytat dokázal, jenže míč se odrazil k obránci Beckovi, který dorážkou z bezprostřední blízkostí propálil vše, co mu stálo v cestě. Poslední gólovou šanci však měl opět Bayer. Friedrichovu hlavičku ale se štěstím vyrazil domácí brankář Schafer.

Stuttgart tak díky výhře poskočil o další dvě místa dopředu, tedy na 12. místo, které okupuje se ziskem 13 bodů. Leverkusen se nyní nachází s patnácti body na pozici desáté.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 1:1

27.10.2007 15:30

Góly: 14. Carlos Grossmüller - 34. Naldo

Šlágr 11. kola německé Bundesligy mezi Schalke a Brémami skončil tak, jak se očekávalo. Oběma týmům by se prohra hrubě nehodila, a tak si po remíze 1:1 obě strany v klidu mohly říct, že to mohlo dopadnout hůře.

Oba týmy nastoupily do první patnáctiminutovky s rozvahou a moc se dopředu netlačily. Až ve čtrnácté minutě z první šance utkání domácí udeřili. Necelý metr od vápna zahrávali nepříjemnou standardní situaci, k ní se postavil Urugayec Grossmüller, který poslal směrem k bráně hostí šikovný balon přes zeď i plachtícího golmana Wieseho - zastavila ho až síť v brance.

Domácí se pak spíše stáhli na vlastní polovinu a i proto nebylo překvapením, že takový tým, jakým Werder je, toho brzy využil. Po dvaceti minutách v tlaku zahrával hostující Tošič přímý kop z pravé strany, jeho centrovaný míč usměrnil do branky domácích Sanogo a zaslouženě srovnal. Pro hosty byla hra v tlaku vyčerpávající a do konce poločasu spíše hlídali současný stav.

Na začátku druhého poločasu se hosté znovu pokusili zatlačit. Jenže kromě dvou slabých střel Huga Almeidy, se kterými neměl Neuer problém, se ničím neprezentovali. Domácí odpověděli nebezečným centrem Rafinhy, který na poslední chvíli odvracel obránce Werderu Mertesacker. O dvě minuty později střílel Jones, ale z velikého úhlu branku netrefil. Domácí v tu chvíli ovládali hru a hosty k ničemu skoro nepustili. Vyjímkou byla střela Sanoga, která však golové parametry neměla. Poledních deset minut utkání se dohrávalo na polovině hostů, jenže nějaké větší šance nenabídla a oba týmy se rozešly smírně za stavu 1:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 0:0

28.10.2007 17:00

Góly: -

Šlágr jedenáctého kola německé Bundesligy vítěze nenašel. Necelých 80 000 diváků se dokonce nedočkalo ani gólu, a proto určitě spokojenější mohli být po zápase domácí příznivci.

Jasně lepším týmem byl po celé utkání Bayern, který nastřelil například i dvakrát tyč, jenže míč za záda Weindenfellera dopravit nedokázal. Bavorský velkoklub kvůli dnešnímu zápasu přišel o svůj šestibodový náskok, před druhým Hamburkem a nyní vede pouze o body čtyři.

Hosté se museli od začátku utkání obejít bez playmakera Francka Ribéryho a zkušeného gólmana Olivera Kahna. Ovšem ani to kvalitě předváděné hry moc neuškodilo. První půlhodinu vše nasvědčovalo průměrnému bundesligovému duelu, následně však diváci viděli atraktivní a pohledný fotbal.

Obě strany to ze začátku utkání zkoušely hlavně z dálky, jenže ani jedna střela nebyla úspěšná. V podstatě první opravdu gólová šance byla k vidění až ve 37. minutě. Martin Demichelis vypálil zhruba ze 30 metrů, Weindefeller vyrazil jeho ránu před sebe, kde se míče zmocnil kanonýr Klose. Ten ale nastřelil pouze tyčku.

Dortmundský gólman se opět vyznamenal na začátku druhé půle, a to při nedůrazném pokusu Toniho. To střela Jakuba Blaszczykowského z 57. minuty postrádala pro změnu přesnost. Vše mohl rozhodnout Zé Roberto. Střelu bývalého brazilského reprezentanta ale na poslední chvíli zblokoval útočník Nelson Valdéz.

Více informací k zápasu

MSV Duisburg - Hamburger SV 0:1

28.10.2007 17:00

Góly: 37. Vincent Kompany

Hamburk proti Dusiburgu potvrdil roli favorita a díky hubenému vítězství 1:0 se posunul už na druhé místo před Brémy, ale ztrácí čtyři body na vedoucí Bayern. Jediný gól utkání vstřelil už v průběhu prvního poločasu stoper Kompany, pro kterého to byla vůbec první letošní branka.

Svěřenci Huuba Stevense tak vyhráli už třetí zápas v řadě, i když tentokrát se pro zisk tří bodů pořádně nadřeli. Naopak Duisburg nepotvrdil výhru z minulého kola, kdy se radoval na hřišti Cottbusu a po dnešku spadl až na 17. místo, které okupuje se ziskem 9 bodů.

Poměrně překvapivě byl aktivnějším týmem od začátku utkání Duisburg. Ten si však i přes jednoznačnou převahu vypracoval první příležitost, která zaváněla gólem až v 26. minutě. Z hranice pokutového území se opřel do míče Michael Lamey, jenže netrefil bránu. Domácí fotbalisté ze svého tlaku nic vytěžit nedokázali, a proto přišlo potrestání. Piotr Trochowski napálil míč z přímého kopu sice jen do tyčky, ten se ale odrazil k Vincentovi Kompanymu, který nedal svou dorážku gólmanu Starkemu šanci.

Dvě minuty po přestávce by blízko gólu opět Trochowski, ovšem ani tentokrát nebyl úspěšný. Duisburg byl blízko vyrovnání v 66. minutě a opět v tom měl prsty útočník Lamey. Ten si sice elegantně obešel obránce Bastiana Reinhardta, ale na Franka Rosta v bráně nevyzrál. Hamburk už své těsné vedení udržel až do konce a radoval se z dalšího zisku tří bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov1183027:427
2.Hamburger SV1172217:823
3.Werder Brémy1163225:1721
4.Karlsruher SC1162313:1120
5.Schalke 041146117:1018
6.Hannover 961153315:1518
7.VfL Wolfsburg1144318:1616
8.Hertha Berlín1151515:1516
9.Eintracht Frankfurt1144312:1416
10.Bayer Leverkusen1143414:915
11.Borussia Dortmund1142516:1914
12.VfB Stuttgart1141612:1813
13.Arminia Bielefeld1133513:2312
14.Hansa Rostock1132611:1511
15.1. FC Norimberk1123615:209
16.VfL Bochum1123613:199
17.MSV Duisburg1130812:189
18.Energie Cottbus110567:215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

No myslím si, že autor byl jediný, kdo očekával v Gelsenkirchenu Gólové manévry.

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele