Bundesliga - preview 8. kola

18.10.2019, 08:33, aktualizováno 20.10.2019, 08:37
Previews
Hned několik týmů v průběhu víkendu nevyužilo možnost poskočit do čela tabulky a jako poslední dnes dostane šanci Schalke, které potřebuje vyhrát v Hoffenheimu. Druhý nedělní duel přinese souboj dvou nejhorších klubů sezony, předposlední 1. FC Köln hostí poslední Paderborn...
1. FC Köln - SC Paderborn  (neděle 15:30)
Köln a Paderborn v minulém roce opanovaly tabulku 2. Bundesligy. Jenže po sedmi zápasech nového ročníku mezi elitou to zatím vypadá, že mají rychle nakročeno zase zpátky o patro níž.

Wolfsburg je jediným klubem, který dosud nepoznal hořkost porážky. Mohuč zase ještě s nikým neremizovala. A Paderborn zůstává posledním celkem, který stále čeká na výhru. Přitom když hrál Bundesligu v sezoně 2014/2015 naposledy, pohyboval se v této fázi v horní polovině tabulky, kterou v jednu chvíli dokonce vedl.

Je pravda, že čtyři z šesti aktuálních proher byly pouze o jediný gól. V některých momentech to byla skutečně spíše otázka nedostatku toho pověstného fotbalového štěstíčka. To platí v podstatě i pro zápas s Mohučí, ve kterém o vítězství hostujícího týmu rozhodla proměněná penalta. O odvolání Steffena Baumgarta se však zatím nespekuluje.

"Mohuč dneska vyhrála zaslouženě. My jsme se znovu dopustili několika chyb v rozehrávce, s čímž se potýkáme od začátku sezony. Oběma gólům, které jsme inkasovali, se dalo předejít. Těch zbytečných chyb se musíme vyvarovat. Tenhle zápas si určitě znovu pustím, abych se pokusil najít řešení," hodnotil sedmačtyřicetiletý rodák z Rostocku.

Jeho protějšek na lavičce Kölnu dobře ví, že poslední dva vzájemné duely byly na branky hodně bohaté a oba vyhrál Paderborn. Coby lodivod "Kozlů" mohl před týdnem slavit alespoň dílčí úspěch, neboť se jim po dvou čtyřgólových přídělech od Bayernu a Herthy podařilo zásluhou pozdní trefy Jonase Hectora remizovat se Schalke.

"Tenhle bod je určitě zasloužený. Nevzdali jsme se a v závěru jsme za to byli odměněni. To je hodně důležité. Je skvělé, že jsme byli odměněni za tu tvrdou práci. Teď máme dva týdny na to, abychom se připravili na Paderborn, což bude velmi důležité utkání," řekl po minulém utkání Achim Beierlorzer, který věří, že si Köln připíše druhou výhru.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Schaub, Drexler - Cordoba, Terodde
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Dräger, Kilian, Schonlau, Collins - Gjasula, Vasiliadis - Oliveira Souza, Pröger - Zolinski, Michel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.45 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Schalke 04  (neděle 18:00)
Před reprezentační přestávkou nechalo TSG svoje fanoušky zavzpomínat na rok 2017, ve kterém dvakrát dokázalo porazit úřadujícího mistra z Mnichova. Teď hodlá na nečekaný tříbodový zisk navázat dalším. Jenže ani Schalke rozhodně nebude snadným soupeřem.

Die Königsblauen se díky sérii čtyř výher v řadě vyhoupli do popředí tabulky. V současné době okupují šestou příčku, ale na první Gladbach ztrácejí pouhopouhé dva bodíky. V minulém kole totiž trochu pozapomněli na to, že se fotbal hraje i po vypršení řádné hrací doby, takže mohl při utkání s Kölnem v nastavení Jonas Hector vyrovnat na konečných 1:1.

"První poločas z naší strany nebyl dobrý. V tom druhém jsme si počínali o dost lépe. Zahodili jsme poměrně dost gólových příležitostí. Na druhou stranu jsme měli v brance Alexandera Nübela, díky němuž máme bod. Řekl bych, že ten výsledek je spravedlivý," hodnotil mírně zklamaný trenér David Wagner.

Naopak jeho protějšek Alfred Schreuder prožil na lavičce Hoffenheimu zápas snů! Jak uvedeno, celek z Wirsol Rhein-Neckar-Areny, za který odvádí cenné služby český obránce Pavel Kadeřábek, sice v nedávné minulosti dokázal na bavorského obra vyzrát. Nicméně pokaždé to bylo před vlastními příznivci. Tentokrát se sladké vítězství konalo přímo v Allianz Areně.

Bayern přitom čtyři dny předtím naděloval v rámci Ligy mistrů Tottenhamu. Anglický klub inkasoval sedmkrát! "Jsem na svůj tým velice pyšný. Bylo to poprvé, co TSG vyhrálo v Mnichově. Moji hráči ukázali odvahu a srdce. Jsem nesmírně rád, že můžu koučovat takový mančaft," nechal se slyšet kouč Schreuder. Bude podobná slova pronášet i po střetnutí se Schalke?
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, B. Hübner, Skov - Grillitsch - Rudy, Geiger - Kadeřábek, Bebou - Adamyan
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka - Mascarell, S. Serdar - Caligiuri, Harit, Raman - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.62 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
RB Lipsko - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Reprezentační přestávka skončila a fotbaloví fanoušci se opět mohou těšit na víkendy plné zajímavých utkání. (Ne)jedno takové si pro nás přichystalo 8. kolo Bundesligy, v němž změří síly dva ambiciózní týmy - Lipsko a Wolfsburg.

Domácí Lipsko po skvělém vstupu do ročníku, kdy se dlouho drželo na samotném čele soutěže, před pauzou dvakrát klopýtlo a ztratilo tak výhodný náskok, který předtím dokázalo nashromáždit. Aktuálně se saský celek nachází na (dělené) čtvrté příčce se ztrátou dvou bodů na první Mönchengladbach. Stejně bodů jako Lipsko má i dalších pět (!) celků.

Hostující Vlci jsou jediným dosud neporaženým mužstvem ligy. V dosavadních sedmi odehraných kolech si připsali čtyři vítězství a tři remízy, jež je katapultovaly na druhou pozici v tabulce, pouhý bod za lídra z Mönchengladbachu.

Domácí Nagelsmannovi svěřenci na konci září poprvé v sezóně okusili chuť porážky, když doma překvapivě nestačili na Schalke a odcházeli ze hřiště s výsledkem 1:3. Hned další víkend chtěli tento omyl napravit, to se jim ale příliš nepodařilo, neboť na hřišti Leverkusenu vybojovali pouze bod za remízu 1:1.

Wolfsburg před třemi týdny těsným vítězstvím na hřišti Mainzu (1:0) ukončil třízápasovou remízovou šňůru. O týden později přivítal na svém stadionu nováčka soutěže Union Berlín a místo očekávané kanonády byl nakonec rád za další ušmudlanou výhru o jeden gól, kterou mu ve druhé půli vystřelil nejlepší střelec klubu Weghorst.

Ani jeden z týmů nemá pro tento duel k dispozici kompletní soupisku. Lipsku budou chybět zranění Adams, Ampadu, Konaté, Schick a Wolf. Za VfL ze zdravotních důvodů nenastoupí Camacho, Casteels, Giczek, Mehmedi, Otávio a Schlager.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Mukiele, Upamecano, Orban - Klostermann, Laimer, Halstenberg - Sabitzer, Nkunku - Poulsen, Werner
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Knoche, Bruma, Tisserand - William, Arnold, Guilavogui, Roussillon - Klaus, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.50 - 6.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Dalším utkáním prvního poreprezentačního kola Bundesligy bude souboj dvou týmů nacházejících se v tabulce hned vedle sebe, a sice domácího Werderu Brémy s hostující Herthou Berlín. Na straně domácích můžeme očekávat přítomnost českého defenzivního tandemu Pavlenka - Gebre Selassie, proti nim by měl nastoupit Darida.

Brémští fotbalisté zatím v každém zápase svádějí tvrdý boj o body. Aktuálně jich mají na kontě osm, což jim stačí na průběžnou jedenáctou ligovou pozici, což jistě není oblast tabulky, v níž by se celek ze severu Německa chtěl na konci ročníku pohybovat.

Berlínské mužstvo po úvodním trápení zřejmě našlo ztracenou formu a šplhá tabulkou vzhůru. Momentálně Hertha okupuje desáté místo s náskokem dvou bodů na svého nejbližšího soupeře a se ztrátou čtyř bodů na šestici týmů, jež se nacházejí na pohárových příčkách.

Werder ve svých třech posledních ligových duelech ani jednou nevyhrál. Nejprve jednoznačně prohrál doma 0:3 s Lipskem, načež dvakrát za sebou remizoval 2:2 (v Dortmundu a ve Frankfurtu).

Slavnější z klubů z hlavního města Německa vstoupil do sezóny strašlivě. Po úvodních čtyřech kolech bez výhry ovšem, zdá se, začalo Daridovi a spol. svítat na lepší časy. První ligová výhra s Paderbornem (2:1) byla následována dalšími dvěma tříbodovými zisky - v Kölnu (drtivé vítězství 4:0) a doma s Düsseldorfem (3:1).

Oba soupeře před vzájemným soubojem trápí četná zranění. V dresu Werderu se nepředstaví Augustinsson, Bartels, Füllkrug, Möhwald, Moisander, Osako a Toprak. Hosté se musí obejít bez Friedeho, Löwena a Maiera.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Sahin, Groß - Bittencourt, Bargfrede, Friedl - Eggestein, Klaassen - Sargent, Rashica
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Boyata, Mittelstädt - Skjelbred - Grujić - Wolf, Dilrosun - Darida - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.61 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Düsseldorf - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.69 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Jedním ze sobotních duelů nejvyšší německé soutěže bude i "malé bavorské derby" mezi Augsburgem a Bayernem Mnichov. Domácí se budou snažit o dobrý výsledek, proti mnichovskému velkoklubu to ale budou mít ohromně těžké.

Augsburgští nezažívají dobrou sezónu. S jedinou výhrou na kontě se momentálně nacházejí na čtrnáctém místě tabulky, kde je od sestupových pozic dělí pouhý jeden bod.

Fotbalisté Bayernu také prozatímní průběh ligového ročníku nemohou nazvat úspěšným, ačkoliv samozřejmě v trochu jiném smyslu než jejich nejbližší soupeř. Po první ligové porážce, jež přišla těsně před reprezentační přestávkou, patří Neuerovi a spol. zatím třetí místo se ztrátou dvou bodů na první Mönchengladbach.

Domácí se mohou "pyšnit" nejhorší defenzivou v soutěži (společně s Paderbornem), když během sedmi odehraných duelů obdrželi celkem devatenáct branek. Naposledy dostali před necelými dvěma týdny pětigólový příděl na hřišti lídra soutěže, Mönchengladbachu.

Hostům naopak (jako již tradičně) patří titul nejlépe střílejícího týmu Bundesligy. Kovaćova družina svým soupeřům doposud nasázela dvacet ligových branek. Poslední duel s Hoffenheimem ovšem gólové hody v podání Mnichovských nepřinesl, překvapivě totiž na svém hřišti padli výsledkem 1:2.

Za Augsburg se v tomto souboji na trávníku nepředstaví zranění Götze, Gruezo a Suchý. Bayern i nadále postrádá zraněného Arpa. Za zmínku jistě stojí, že se v sestavě domácích pravděpodobně objeví hned dvojice českých legionářů, a sice brankář Koubek se záložníkem Morávkem.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Max - Oxford - Morávek, Khedira - Vargas, Iago - Niederlechner
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Süle, Boateng, Hernández - Kimmich, Thiago - Coman, Coutinho, Perišić - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 21.60 - 9.97 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Union Berlín - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.46 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Borussia proti Borussii. Na jedné straně tým, jenž překvapivě často ztrácí a nedokáže sbírat konzistentní výsledky. Na straně druhé celek, který je také velkým překvapením soutěže, ovšem v opačném smyslu, neboť od minulého kola stojí v čele celé Bundesligy. Domácí Dortmund v rámci 8. kola vyzve hostující Mönchengladbach.

Dortmundští fotbalisté nemají příliš mnoho důvodů k radosti. Těšit je může snad jen to, že "pravidelně" neztrácejí body pouze oni, ale také jejich přímí konkurenti v boji o titul. Tento fakt je drží na dosah špičky tabulky, ačkoliv se momentálně nacházejí až na hrozivém devátém místě.

To Hříbata si mohou pískat. Po nepříliš přesvědčivém vstupu do sezóny nabrala slušnou formu, jež je společně se ztrátami ostatních týmů z vrchní poloviny Bundesligy postupně katapultovala do úplného čela soutěže s náskokem jednoho bodu na druhý Wolfsburg a dvou bodů na šestici týmů za ním.

Favreho parta už tři ligové zápasy v řadě nevyhrála. Po uplynulém měsíci se zdá, že si Reus a spol. oblíbili remízu 2:2, neboť právě takovým výsledkem zmíněné poslední tři ligové duely Dortmundu skončily. Naposledy uhrálo BVB plichtu na hřišti nečekaně skvěle hrajícího Freiburgu.

Druhá Borussia si naopak navykla svým soupeřům nedarovat ani bod. Od 30. srpna, kdy Hříbata prohrála s Lipskem, drží sérii čtyř vítězství v lize za sebou a přehrávají jednoho soka za druhým. Před reprezentační přestávkou to odnesl nebohý Augsburg, jenž byl Roseho družinou deklasován vysoko 5:1.

Ani tento duel se neobejde bez několika absencí na obou stranách. Dortmundu pro zdravotní komplikace nepomohou Alcácer a Piszczek. Na seznamu zraněných Hříbat se nachází Bennetts, Ginter, Johnson, Müsel, Strobl a Traoré.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Hazard - Götze
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Elvedi, Bensebaini, Wendt - Kramer, Zakaria - Benes - Herrmann, Pléa, Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.60 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Souboj dvou celků působících v evropských pohárech odstartuje po reprezentační přestávce osmé kolo Bundesligy. I když bodově je na tom Leverkusen o něco lépe než Frankfurt, vedly si dosud oba týmy vlastně dost podobně. Duel, který v posledních třech případech vždy vyhrál tým hrající před vlastními fanoušky, by měl nabídnout vyrovnanou bitvu.

Eintracht v sedmi ligových kláních vyhrál třikrát a dvakrát remizoval, Bayer má na svém kontě stejný počet remíz jako jeho protivník, akorát že v kolonce vítězství disponuje číslem čtyři. O něco lepší výsledky před vypuknutím reprezentační pauzy přece jenom vykazovali domácí, kteří napříč všemi soutěžemi neprohráli již čtyřikrát za sebou.

Die Adler prošli po loňské úspěšné sezóně, v níž se propracovali až do semifinále Evropské ligy, velkou změnou, co se útočného potenciálu týče. Klub totiž opustili ofenzivní tahouni Sébastien Haller, Luka Jovič i Ante Rebič, a tak vedení muselo rychle sehnat adekvátní náhrady. Přivedli tak Base Dosta a Andrého Silvu, jimž se zatím docela slušně daří.

Oba nejsou ve Frankfurtu vyloženě dlouho, přesto už stačili dohromady vsítit slušných pět branek. "Vzhledem k tomu, o koho jsme během přestupového okna přišli, se nám daří dobře," myslel si forvard Goncalo Paciencia. "V minulých třech utkáních jsme se výrazně zlepšili. Uvidíme, jak budeme pokračovat. Jsme teď v dobré pozici," pochvaloval si.

Pětadvacetiletý Portugalec je určitě rád, že si v kabině může popovídat se svým krajanem Andrém Silvou, jenž do Německa přestoupil z AC Milán na hostování. "Už jsem s ním hrál, ale jen v mládežnických kategoriích. To není stejná úroveň," uvědomoval si. "Loni jsme spoléhali na brejky. Teď je to něco jiného, protože se snažíme více kontrolovat míč."

Domácí na začátku října postihla velká nepříjemnost, brankářská jednička Kevin Trapp si totiž poranil rameno a nejdříve se vrátí na trávníky až po novém roce. Zcela fit by měl být i Bas Dost, nepředpokládá se ale, že by vydržel hrát celých devadesát minut. K dispozici nebude asi ani Daiči Kamada, zranění jsou Marco Russ i Jonathan de Guzmán.

Leverkusen se musí soustředit nejen na dobré výkony v lize, aby mohl i nadále udržovat kontakt s popředím tabulky, ale už příští úterý ho venku čeká v Lize mistrů madridské Atlético, proti němuž bude vzhlížet ke svým prvním bodům v milionářské soutěži. A protože situaci v ní nemá rozehranou dobře, uhrát překvapivý rezultát by se mu hodilo.

Hostům by již měl být plně k dispozici Leon Bailey, nicméně od úvodních minut zřejmě ještě nenastoupí, počítat však nemohou s Charlesem Aránguizem, jenž si v posledním mači proti Lipsku poranil stehenní sval a bude mimo hru několik týdnů. Svalové problémy si z tohoto měření sil odnesl i Daley Sinkgraven, jenž se tak na hrací ploše rovněž neobjeví.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Touré, Hinteregger, Hasebe - Durm, Rode, Sow, Kohr - Kostič - André Silva, Goncalo Paciencia
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Tah, S. Bender, Wendell - Havertz, L. Bender, Demirbay, Baumgartlinger, Amiri - Alario - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.84 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach751115:616
2.VfL Wolfsburg743010:415
3.Bayern Mnichov742120:814
4.RB Lipsko742115:714
 SC Freiburg742115:714
6.Schalke 04742114:714
7.Bayer Leverkusen742112:814
8.Borussia Dortmund733119:1112
9.Eintracht Frankfurt732211:1011
10.Hertha BSC731312:1210
11.Werder Brémy722312:168
12.TSG Hoffenheim72236:118
13.1. FSV Mainz 0572057:176
14.FC Augsburg71248:195
15.Fortuna Düsseldorf71159:144
16.Union Berlín71156:134
17.1. FC Köln71155:164
18.SC Paderborn70169:191

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
andrew96

Kicktipp!

Reagovat
Rudnevs

Konečne je späť Bundesliga, navyše dnes super zápas. Frankfurt - Bayer slubuje skvelý ofenzívny futbal i dobrú kulisu. Už sa teším.

Reagovat
smazaný uživatel

Scheiß Länderspielpause!

Reagovat
Rudnevs

Presne, no... Tak akože niekedy sú nejake zaujímavé zápasy, ale Bundesliga je Bundesliga. Som pozeral Dánsko - Švajčiarsko a Nemecko - Estónsko, ako no okej, pozreš sa trochu na iných zaujímavých hráčov (trebárs takého Corneliusa, Schmeichela a spol. proste v BL nevidíš), ale neni to holt ono. A najmä, čo sa týka Nemecka, tak by mal ísť Jogi preč. Keď Nemecko šlapalo, tak ma reprezentačné pauzy bavili ovela viac. Teraz je to častokrát krč a trápenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak taky se podívám,když nic jiného než kvaldu nedávají,ale s bundesligovým programem,když o víkendu běží zápasy od oběda až do večera (počítám v tom i 2 .a 3.ligu) se to nedá srovnávat

Reagovat
Rudnevs

Ja som toho z tretej ligy v poslednej dobe fakt moc nevidel (ale podla všetkého je to v Lauterne strašná mizéria) a z druhej vlastne tiež nie.

Dnes inak zatiaľ parádny zápas. Frankfurt je objektívne asi najsympatickejším klubom za poslednú dobu a vzorom pre ostatné kluby. Kostić je neskutočný, dnes tam motal Weisera, až ho musel Bosz vystriedať (úprimne u Weisera som si celkovo myslel, že z neho o tomto čase bude už iný hráč). Bobić urobil s Kostićom neskutočný deal, z HSV prišiel za 6 mio. € (+ prestupová čiastka 600 000 €) a zarobia na ňom neskutočne. To je navyše pre Bobića už druhýkrát, už predtým ho kúpil do Stuttgartu, kde na ňom tiež pekne zarobili. Mimochodom, miesto Weisera prišiel ofenzívny Bellarabi, čiže to môže byť ešte veľmi zaujímavé.

Reagovat
flamengo

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes top zápas Aue-Norimberk! Doporučuju sestřih,pokud jsi neviděl

Reagovat
Rudnevs

To musela byť dobrá divočina, najmä ten nadstavený čas, Männel v 90+9. minúte chytil penaltu, škoda, že som to nevidel... Nürnbergu to zatiaľ úplne nejde (podobne ako ďalšiemu priamemu zostupujúcemu z Hannoveru), ale vraj majú s Canadim dvojročný plán, počas ktorého chcú postúpiť.

Inak dnes hral i Lautern, proti zebrám som sa na to chcel pozrieť, ale zabudol som. Očividne ma to ale moc mrzieť nemusí. Nepáči sa mi voľba Schommersa, zas taký nemasný neslaný tréner bez plánu, druhý Hildmann. Čakal som, že z luxemburskými prachmi sa budú snažiť zohnať niekoho fakt dobrého, toto je zas taká typická voľba Badera, ešte že už končí.

Reagovat
smazaný uživatel

Snažil jsem se sledovat oba zápasy,závěr jsem už pak přepnul jen na Aue,v Duisburgu bylo dávno rozhodnuto,i přes ten gól Thieleho.Hra Lauternu hrozná,hlavně v obraně,žádné zlepšení oproti Hildmanovi,spíš ještě horší...Co s nimi Schomers v reprepauze dělal,nevím...

Druhý poločas v Aue,to byla jízda.Sedm gólů! Nutno říct,že Club pak hrál v deseti,přesto dokázali dvakrát srovnat,hrálo se nahoru-dolů.Závěr infarktový,dvě penalty pro Club,video... Hrdina domácích Männel,tu chycenou penaltu jsem mu přál.

Reagovat
Rudnevs

Ani sa netreba čudovať, že je Lautern tam, kde je, keď snáď posledný normálny tréner bol Kosta Runjaić, ktorý mimochodom teraz vedie Pogon Stettin, ktorý prebral na poslednom mieste tabuľky, zachránil ich, dostal sa do majstrovskej časti a teraz vedie Ekstraklasu. Od tej doby tam boli len samí skrachovanci alebo také podivné pokusy.

Paradoxne najviac z toho celého ansáblu v 1. FCK verím Beccovi, že si to tam skôr či neskôr dá trochu do pucu... Dudelange a jeho ďalšie aktivity v športe ukazujú, že je to schopný človek, trebárs narozdiel od toho Rusa z Uerdingenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl jsem příznivcem Hildmanova odvolání,ukazuje se,že to nic nepřineslo a situace začíná být vážná.Nový trenér měl teď 14 dní v klidu na přípravu a nepředvedl nic. Lieberknecht,odchovanec Lauternu,vypadal už taky jako zkrachovanec a dnes přitom svůj bývalý klub smetl jako nic,ta výhra mohla být ještě výrazně vyšší. Nezbývá než věřit,že to Schommers nějakým způsobem ještě zázračně zvedne,ale po dnešku si nedělám žádné iluze. Těžko ho teď hned odvolají,leda by to zabalil sám,ale to se mu asi nebude chtít.Takže možná tak po pěti porážkách v řadě zase začnou někoho hledat

Reagovat
Rudnevs

Ja som naopak bol za vyhadzov Hildmanna, len to chce správnu náhradu. Jak bol oznámený Schommers, hneď som krútil hlavou. Voľba trénerov v Lauterne bola fakt na prd - skvosty ako Norbert Meier, Michael Frontzeck alebo Tayfun Korkut. Veď to sú ľudia, čo sú všeobecne radení medzi najhorších trénerov v DE, z ktorých sa každý vysmieva. Oproti nim je Lieberknecht ešte dosť v pohode.

Táto sezóna je už stratená, čiže kľudne to môžu nechať dotrénovať toho Schommersa... Lautern čakajú veľké zmeny vo vedení, dozornej rady sa snáď chopí tá skupinka okolo Markusa Merka, ktorá snáď nájde kvalitnú náhradu za Badera a tá následne nového trénera. Prípadne tam nechajú Schommersa, ak sa osvedčí, o čom ale pochybujem.

Reagovat
flamengo

Ten komentátor spomínal, že v EL fanúšikovia Eintrachtu majú zákaz ísť do Lutychu a Londýna, to čo má byť?

Reagovat
Rudnevs

Presne tak, majú trest za zápas proti Vitorii Guimaraes, kde robili výtržnosti.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Werkrider

Jooo, padne 5 gólov, žiadna piatková nuda!

Reagovat
Rudnevs

To dúfam.

Zábavu začal už váš hráč Kevin Volland výrokom, že po konci kariéry obíde všetky pivné pultíky v Bavorsku (na otázku, čo spraví po konci kariéry).

Reagovat
Werkrider

Dragovič a Weiser by dnes nemali na základ ani v Kaiserslauterne.

Reagovat
Rudnevs

Dragović je celý nejaky zlý, prichádzal ako veľmi zaujímavý stopér, ale za ten čas, čo je v Bayeri som na neho počul snáď len kritiku. Až sa čudujem, že po hosťovaní v lestri opäť pravidelne hráva, už som ho tak nejak bral za odpísaného. U Weisera, ako píšem hore, som o takomto čase čakal, že už bude inde a bude mať trebárs miesto v nemeckej reprezentácii alebo tak.

Ale v Lauterne by hrali, tam je to iná katastrofa...

Reagovat
cologneFC

A čo si myslíš, prečo je Weiser tam kde je? Asi vieš kam mierim...

Reagovat
Rudnevs

Viem, ale i po angažmá v Bayerne sa špekulovalo, že bude stála voľba pre reprezentáciu. Stagnovať začal až potom.

Celkovo mi príde, že v Leverkusene počas tých fádnych období s Korkutom alebo Herrlichom stagnovalo dosť hráčov. Weiser navyše možno začal stagnovať už i v Herthe, kde síce mal ten začiatok peckový, ale postupom času sa z Herthy začala stávať neatraktívna šedá myš a Weiser spolu s ňou. Úprimne ale neviem, ako hral za Bosza, ten hrá atraktívny futbal a to by mu malo pomôcť, trebárs to včera bol len jednorázový výpadok.

Reagovat
cologneFC

Podľa mňa ta stagnácia v Herthe a aj teraz je jednoznačne výsledkom jeho pôsobenia v Mníchove. Doteraz nechápem načo tam išiel. V najdôležitejšom období kariéry (18-22r). On tam odohral za tie roky +- 20 zápasov. To už potom nikdy nedobehne. A teraz je z neho priemerny ligový hráč namiesto toho aby hrával v repre.

Reagovat
Werkrider

Weiser je podľa mňa skvelý. Vôbec som nepobral prečo hral napravo Lars Bender miesto neho. To čo včera predviedol za ten krátky pobyt na ihrisku bol ďaleko najhorší výkon jeho kariéry.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Dnes v Duisburgu by určitě nebyli horší než Kraus,Sickinger a spol. ....

Reagovat
Werkrider

Boli, ver mi. Dragovič v podstate vytvoril všetky tri góly a Weiser bol tak tragický, že musel striedať už v prvom polčase, čo som už dlho nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to viděl,ale prostě neměli den,rozhodně bych je neodepisoval po jednom zápase. Byli hodně pod tlakem,Eintracht zahrál výborně,to se stane.

Reagovat
Werkrider

Weisera nikto určite odpisovať nebude, ten mal naozaj deň blbec, ale Dragovič ... on proste len je blbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg nemá druhýho golmana?

Reagovat
db18

Má... a kvůli němu přiváděli Koubka.

Reagovat
db18

Maschinez! Byť asi na stoperu, tak konečně v základu...

Ještě škoda, že nehraje Thomas, místo Comana dnes nastoupit mohl/měl.

Reagovat
db18

Tak nakonec DM a Kimmich na beku, překvapení.

Reagovat
db18

Zatím bída... akce hlavně po křídlech, Coutinho odstřihnutý, vzadu neskutečně špatný... Koubek tragédie, FCA hraje dobře, ale i tak může být vzhledem k výkonu Koubka rádo za to, že to je 1:1.

Reagovat
Kaspar

Koubek se zase predvadi?

Reagovat
Rudnevs

Za gól nemohol, ale srší z neho všetko, len nie istota. Teraz dal Gnabry gól, neskutočný hráč, dobrá strela, pekne umiestnená. Prvé čo ma napadlo ale bolo, že si s tým umiestnením proti takému gólmanovi ani nemusel dať toľko práce.

Reagovat
db18

ale během druhého poločasu šel hodně nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Segra je neskutočne úžasné ako jednoduchý je futbal keď ho hrá on. Naopak Kingsley strašne neefektívny.

Reagovat
smazaný uživatel

"Serge"

Reagovat
Salfovic

Darida se teď dostal do neskutečný formy

Reagovat
Bastaron

Wow Müller zajebe 2 protiútoky a je z toho 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačná chyba Kovaca čo čaká keď tam dá neistého mullera 8 minút pred koncom pritom coutinho nehral nič celý zápas. Nech si to vyzerie táto remíza ide na jeho vrub.

Reagovat
db18

Střídání přišlo pozdě, Thomas mohl přijít už v šedesátý... místo Goretzky taky mohl jít na plac Perisic (a místo Comana, než místo Gnabryho)

Reagovat
smazaný uživatel

muller tam hlavne mal byť od začiatku. Ja nie som za rotaciu 8 hráčov zo zápasu na zápas ale 2-3 hráči by sa mali prestriedat. Platí to dvojnásobne po international breaku ti hráči ktorý necestovali by mali hrať od začiatku.

Reagovat
db18

Ještě k tomu proti týmům jako je Paderborn nebo Augsburg...

Reagovat
vladino10

Z extrému do extrému no, ale tak to píšem už dlho- keď prišiel rotoval až príliš, po tej kríze sa posral a nerotuje vôbec

Reagovat
Majk91

Embolo slusny drevak 2 krat ide sam na branu, široko ďaleko nikto a on z toho nevyťaží ani faul ani strelu proste nič

Reagovat
Reggie

OT : Borci, mate nekdo zkusenost s listkama na LM v Dortmundu? Zajima me zapas se Slavkou. Kdy se daji poridit? Predpokladam, ze to bude cca 3 tydny doredu, je to mozny? A koupit se daji jenom pres fanclub? Cena bude asi jaka? A je realny se k listkum dostat nebo bude rychle vyprodano? Diky moc!

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Bundesligy, co myslite, budete semnou souhlasit, kdyz reknu, ze Bundesliga je druhá nejlepsi soutez po PL?

Reagovat
Heresy

Reagovat
Rudnevs

Schalke hrá parádne, vidieť v hre takéto kombinácie je po tej Tedescovej hre na náhodu skoro až neskutočné. Harit je pravý špílmacher, ten hrá parádne. Len ten Burgstaller je furt drevo, ale snáď sa podarí v zime uvolniť peniaze na nejakeho poriadneho útočníka.

Inak, z všetkých letných príchodov do bundesligy som sa najviac tešil asi na Roberta Skova, ktorý v København hral fakt neskutočne... Až do doby, čo dostal Schreuder nápad spraviť z neho obrancu. Potom sa môžu čudovať, že neni koho do útoku a nestrielajú góly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele