Bundesliga - preview 7. kola

25.09.2015, 08:36, aktualizováno 27.09.2015, 08:56
Previews
Hertha zatím získala deset bodů a pokud dnes uspěje ve Frankfurtu, posune se na třetí místo tabulky. Borussia Dortmund v týdnu ztratila první body, o nápravu se nyní pokusí proti Darmstadtu...
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Frankfurt sice ve vloženém kole odevzdal všechny body Schalke, nyní je ale připraven opět rozšířit svou dosavadní sbírku osmi získaných bodů. V cestě stojí Hertha, jejíž skvělý start jí zatím před startem kola stačí na průběžnou pátou příčku..

Porážka 0:2 v Gelsenkirchenu svěřence Armina Veha jistě zamrzela; i přes velký tlak soupeře držel Eintracht bezbrankové skóre až do 75. minuty, než se prosadil Joël Matip. Hlavní síla tohoto týmu však tkví v domácím prostředí. Před vlastními fanoušky neprohráli frankfurtští už třináctkrát v řadě, což je jejich nejlepší série za posledních patnáct let.

Ze statistického hlediska půjde o hodně zajímavý střet: na jedné straně stojí Veh, který proti Staré dámě vedl svůj tým v historii třináctkrát a vítězství si připsal jediné (spolu se třemi remízami). Na druhé máme tristní venkovní bilanci berlínských, kterým se mimo vlastní stadion nepodařilo skórovat více než jednou už desetkrát v řadě.

Minimálně nestranní fanoušci ovšem budou jistě doufat v podobně infarktový průběh jako loni, kdy Hertha vedla už 3:0 a poté minutu před koncem 4:2, zápas však skončil divokou remízou 4:4. Podobné představení bychom si určitě nechali líbit i tentokrát.

Hosté naposledy porazili doma Kolín 2:0, dnes se ale bude muset vypořádat s hrozbou, již představuje Alexander Meier; nejlepší střelec loňské sezony, který by měl nastoupit na své oblíbené pozici podhrota, se proti vyslancům hlavního města gólově prosadil v posledních třech zápasech. Na druhé straně však figuruje zkušený Vedad Ibišević: Bosenský forvard dvěma trefami proti Kolínu ukončil trudnou sérii 25 zápasů bez gólu a je připraven na svůj výkon navázat.

Hosté se potýkají s poměrně rozsáhlou marodkou; mimo hru jsou Brooks (stehno), Langkamp (kotník), Pekarík (rameno), Beerens (lýtko), Ben-Hatira (prst), Ronny (přitahovač), Allagui (koleno) a Stieber. To je pro kouče Pála Dárdaie výrazné oslabení, přestože i domácí hlásí nepříjemné absence Chandlera (koleno) a Seferoviće (stehno). Armin Veh navíc stále neví, jestli bude moci využít i služeb Stefana Reinartze; dokonce prohlásil, že celá zápasová strategie se bude odvíjet podle Reinartzova aktuálního stavu.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Ignjovski, Russ, Abraham, Oczipka - Reinartz - Hasebe, Stendera - Meier - Aigner, Castaignos
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Lustenberger, Plattenhardt - Skjelbred, Cigerci - Haraguchi, Darida, Stocker - Ibisević
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - SV Darmstadt  (neděle 17:30)
Dortmundská bublina splaskla - alespoň částečně. Svěřenci Thomase Tuchela zůstávají nadále neporaženi, remíza 1:1 na půdě Hoffenheimu je však připravila o impozantní vítěznou sérii ze začátku sezony. Nyní se Borussia bude snažit o očekáváné navázání na triumfální vlnu doma proti nováčkovi z Darmstadtu..

Byla to pro Tuchelův tým docela výrazná rána - ne snad že by remíza v Sinisheimu automaticky znamenala nějaký průšvih, nicméně po jedenácti zápasech bez ztráty jediného bodu takový výsledek zamrzí. I když si sám někdejší kouč Mainzu dobře uvědomoval, že famózní start musí jednou skončit. V dortmundské kabině prý panovalo zklamání nad ztrátou, což si Kloppův nástupce vykládá jedině pozitivně.

"Hráči byli po zápase naštvaní, a je to dobře," prohlásil. "Nesmíme si ale dovolit upadnout do poraženecké nálady. Důležité je najít ten správný balanc."

Domácím sice budou chybět Durm, Subotić a Sahin, přesto však málokdo pochybuje o tom, že nedělní zkoušku zvládnou. A to i navzdory výtečným dosavadním výkonům soupeře. Darmstadt získal ve své celkově třetí bundesligové sezoně po šesti kolech už devět bodů, což je - podržte se - více, než v dosavadní prvoligové historii (!).

Ti úplně nejstarší fanoušci provinčního klubu ještě možná pamatují onen slavný večer 7. října 1978, kdy Darmstadt právě proti Dortmundu zaznamenal svou první bundesligovou výhru v dějinách; nyní se však kouč Dirk Schuster vyjádřil o šancích na úspěch dostatečně jasně, když podotkl: "Nedělní zápas pro nás bude zejména velkou zkušeností."

Kdo ví, možná se nováčkovi povede navázat na svoji dosavadní brilantní venkovní formu; los nebyl ke Schusterovým svěřencům zatím příliš shovívavý, zápasy na Schalke (1:1) a v Leverkusenu (1:0) však zvládli na jedničku. Nikde není napsáno, že se podobné překvapení nepoštěstí i napotřetí. I když sám Schuster má na Borussii spíše špatné vzpomínky, jelikož ještě v dobách své aktivní kariéry byl právě v zápasech proti ní dvakrát vyloučen.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl, Gündogan - Reus, Kagawa, Mkhitaryan - Aubameyang
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Rosenthal - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 8.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Hannover 96  (sobota 15:30)
Lepší příležitost na revanš si Vlci snad ani nemohli přát. Poté, co je Bayern - či spíše sám Robert Lewandowski - zostudil ve vloženém kole výpraskem 5:1, čeká svěřence Dietera Heckinga domácí zápas proti poslednímu Hannoveru. Oběma týmům by se tři body vyloženě hodily..

Lewandowského šílené pětigólové galapředstavení bylo v uplynulých dnech hlavním tématem fotbalového Německa, pokořený Wolfsburg se však chystá opět udeřit. Jak ostatně podotkl i sám Hecking, toto byl zápas, ve kterém snad ani nelze nikoho vinit; takové věci jednoduše nejde naplánovat, předvídat ani zastavit. Důležité je nyní opět se vrátit do vítězných kolejí a udržet krok s čelem tabulky. Vlci jsou nyní po šesti kolech čtvrtí, na třetí Schalke ztrácí dva body, na druhý Dortmund pět a na Bayern sedm.

Říká se sice, že derby nemívají favorita, to dnešní dolnosaské by však dost dobře mohlo být pověstnou výjimkou potvrzující pravidlo. Nezapomínejme, že až do příchodu fantoma Lewandowského Vlci nad Bayernem (na jeho půdě) vedli - stejně jako že do té doby byli neporaženi a ve skutečnosti prožívali nejlepší start klubové historie. Hannover navíc prohrál pětkrát za sebou, je s jediným bodem na kontě poslední a zatím to vypadá, že letos není v Bundeslize slabší tým.

Faktorů, které mluví ve prospěch favorizovaného VfL, je ještě více. Heckingův tým neprohrál doma úchvatných 25 zápasů; od přelomu tisíciletí se mu v tomto ohledu může rovnat pouze Bayern. V prvních čtyřech zápasech (tedy bez Lewandowského na druhé straně hřiště) inkasoval pouze dva góly. Nizozemský kanonýr Bas Dost zatím vstřelil gól v každém domácím zápase sezony.

Hosté se mezitím utěšují tím, že mají proti Wolfsburgu více než slušnou bilanci: v posledních sedmi vzájemných zápasech prohráli jedinkrát, v prosinci 2014, a poslední tři výlety do Volkswagen Areny přinesly dvě výhry a remízu. Jistě, aktuální situace je oproti minulým rokům poněkud odlišná, stále ale platí, že Vlci mají proti Die Roten poměrně tristní bilanci.

Kouč Michael Frontzeck doufá, že to bude platit i po dnešku; v kuloárech se totiž poměrně hlasitě mluví o jeho odvolání. Klubový sportovní ředitel Martin Kind sice oficiálně potvrdil, že dostane šanci ještě minimálně proti VfL, to se ale může v případě dalšího kolapsu rychle změnit. Hrdý klub doposud získal jediný bod a pokud se jeho výkony razantně nezlepší, čeká jej velice tuhý boj o udržení.

Oba týmy hlásí několik nepříjemných absencí: hannoverští se pokusí o menší zázrak bez pomoci suspendovaného Uffe Becha a zraněných Sakaie (stehno), Priba (noha) a Benschopa (přitahovač). Na domácí straně chybí Knoche s Luizem Gustavem (oba koleno), stejně jako Felipe (chodidlo), Vieirinha (stehno) a Casteels (palec).
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez - Guilavogui, Arnold - Caligiuri, Kruse, Draxler - Dost
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sorg, Marcelo, Schulz, Albornoz - Sané, Schmiedebach - Karaman, Andreasen, Kiyotake - Sobiech
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Stuttgart a Gladbach. Dva týmy, které měly loni zcela odlišné starosti: Hříbata prožila jednu z nejlepších sezon klubové historie a kvalifikovala se do Ligy mistrů, Švábové do poslední chvíle ani nevěděli, jestli se v Bundeslize vůbec zachrání. Letos je však shodně postihl katastrofální start a čekání na první výhru bylo v obou táborech ukončeno až v posledním vloženém kole..

Oběma celkům hrozilo, že vyrovnají smutný rekord šesti úvodních porážek Fortuny Düsseldorf z roku 1991; odpověď však byla razantní. Stuttgart se odrazil ode dna zaslouženým triumfem 3:1 na půdě podobně se trápícího Hannoveru, mnohem ambicióznější Borussia zase přestřílela 4:2 Augsburg. Nyní mají oba soupeři na kontě shodně tři body a dělí se tak o patnáctou příčku.

Zejména famózní výkon Gladbachu musel fanoušky hodně potěšit; ukázalo se, že dobrovolný odchod dlouholetého stratéga Luciena Favreho nakonec Hříbatům možná přece jen prospěl. Pod vedením dočasného kouče Andrého Schuberta totiž tým vypadal jako pokropený živou vodou, a v podobném duchu bude chtít jistě pokračovat i dnes. Stále sice platí, že prohrál poslední čtyři venkovní duely, to nejhorší by však už měl mít za sebou.

Zvláště když uvážíme, že ještě pod Favreho vedením vyhrál poslední tři zápasy na stuttgartské půdě. To dříve nebylo nic samozřejmého, předtím totiž Gladbach čekal na tomto stadionu na úspěch celých sedmnáct let. Schubert je stále pod velkým tlakem - Borussia si absolutně nemůže dovolit další zbytečné ztráty - nicméně nyní je sebevědomí v černobílém táboře přece jen suverénně nejvyšší od začátku sezony.

Hosté sice budou postrádat dvě opory v Martinu Stranzlovi a Tony Jantschkem, alespoň Josip Drmić by však i přes nemoc mohl být připraven. "Stuttgart je týmem, který aplikuje velmi vysoký pressing," prohlásil Schubert na tiskové konferenci. "Musíme předvést fyzicky bezchybný výkon a bojovat po celých 90 minut. Čeká nás ještě spousta tvrdé práce, musíme se zlepšovat za pochodu. Neměli jsme (v takto nabitém programu) příliš možností pilovat hru na tréninku."

Jeho protějšek Alexander Zorniger, jemuž po úvodní výhře viditelně spadl obrovský kámen ze srdce, také plánuje navázat na poslední výhru. "Tři body proti Hannoveru jsou pro nás obrovsky důležité. Gladbach je skvělý tým, výborně organizovaný, plný kvalitních hráčů. My ale chceme zvítězit," prohlásil, načež dodal, že Christian Gentner by měl být k dispozici i přes problémy s achillovkou. Chybět však určitě budou Langerak, Wanitzek, Kruse a Ferati.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Klein, Šunjić, Baumgartl, Insúa - Didavi, Serey Dié, Gentner, Kostić - Werner, Ginczek
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Christensen, Domínguez, Wendt - Dahoud, Xhaka - Hermann, Johnson - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Fanoušci Hoffenheimu si začínají pomalu zoufat. Jejich tým v úvodních šesti kolech ještě ani jednou nevyhrál, což znamená nejhorší klubový start v bundesligové historii; problémem však není špatná hra, nýbrž neschopnost udržet vedení. Zlepšit tuto statistiku se svěřenci Markuse Gisdola pokusí na půdě Augsburgu..

Krásně to bylo vidět ve vloženém kole proti dosud stoprocentní Borussii Dortmund. Reprezentanti města Sinisheim šli do vedení ve 42. minutě po trefě Sebastiana Rudyho, vedení však neudrželi a po vyrovnávací trefě Pierre-Emericka Aubameyanga berou pouze bod. Na jednu stranu to znamená, že právě TSG je prvním týmem, který připravil Dortmund v sezoně o body - a to se rozhodně počítá.

Jenže stačí podívat se na průběh zápasu z opačného pohledu - pouze Bayern a Dortmund se v letošní sezoně dostaly do vedení vícekrát než právě Hoffenheim. Tyto dva týmy momentálně kralují celkovému pořadí. Oproti tomu Gisdolovi muži stále čekají na tříbodový úspěch a s pouhými dvěma remízami se potácí na předposlední příčce. A to už začíná být opravdu frustrující.

"Ze zápasu (proti BVB) máme dobrý pocit. Odnesli jsme si spoustu pozitiv," citoval Gisdola oficiální twitterový účet TSG. Pokud však hosté chtějí v Augsburgu konečně prolomit čekání na triumf, musí se poprat i s nepříznivou statistikou - posledních pět vzájemných zápasů Bavoři opanovali. Na druhou stranu je dobré zmínit, že poslední tři góly Augsburgu vsítil z penalty Paul Verhaegh, takže ofenziva Weinzierlova týmu má letos určité rezervy.

Domácí se pokusí co nejrychleji zapomenout na jatka, která utrpěli v týdnu v Mönchengladbachu; Hříbata, hladová po prvních bodech, jim nasázela čtyři branky během úvodních jednadvaceti minut. Weinzierlovi nicméně chybí hned čtyři hráči, konkrétně Opare (svalové zranění), Parker (koleno), Schuster (přitahovač) a Werner (stehno). Na druhé straně do zápasu nezasáhnou Elyounoussi (stehno), Ochs, Malbašić a Herdling.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Stafylidis - Baier - Esswein, Kohr, Altintop, Ji - Matavž
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Bičakčić, Süle, Kim - Schwegler - Rudy, Polanski - Volland, Schmid - Vargas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Leverkusen čeká v dalším týdnu těžký zápas v Lize mistrů proti Barceloně a svěřenci Rogera Schmidta plánují připravit se na tuto výzvu dobrým výkonem na půdě nevyzpytatelného Werderu Brémy. Začátek sezony zatím Bayeru příliš nevychází, v týdnu ale alespoň těsnou výhrou nad Mainzem uťal sérii tří porážek v řadě..

Katalánský gigant je samozřejmě kvalitou někde jinde než Skripnikovi muži, nicméně i přesto půjde o poměrně ostrý test. Leverkusenští sice neprohráli dvanáct z posledních čtrnácti vzájemných duelů, ony dva kolapsy však přišly v závěrečných dvou domácích střetnutích. Od sezony 2009/10 se ani jednou nestalo, že by Werder svého oponenta v konečné tabulce přeskočil, aktuálně si však oba týmy nemají co závidět: domácí mají po šesti zápasech sedm bodů a jsou třináctí, jedenáctí hosté nastřádali o dva korálky více. Vzhledem k tomu, že oba celky plánovaly před sezonou útok na pohárové pozice (což se u Leverkusenu v posledních letech rozumí samo sebou), to není zrovna chvályhodná bilance.

"Bude to pro nás těžká zkouška. Proti Mainzu jsme nicméně získali důležité vítězství a v sobotu se na něj pokusíme navázat," uvedl Schmidt na předzápasové tiskové konferenci. Sice mu dnes bude chybět kvarteto Hilbert, Jedvaj, Toprak a Aránguiz, brémské domácí prohry s nováčky z Ingolstadtu (0:1) a Darmstadtu (1:2) však dávají die Werkself vítanou naději.

"Po úspěšně zvládnutém předkole Ligy mistrů jsme byli vyčerpaní a naše forma se zhoupla, čemuž nepřispěla ani reprezentační pauza. Ve středu jsme ale ukázali, že naše forma je zpět," varoval soupeře hostující stratég. Bayer podle něj neprochází a ani neprocházel žádnou krizí; velkou roli v zářijovém propadu prý hrál počet zraněných. Není prý náhodou, že očekávaná výhra přišla v okamžiku, kdy se do týmu vrátil uzdravený kapitán Lars Bender.

Takový Christoph Kramer, úřadující mistr světa a jedna z největších opor týmu, však zatím ideální formu hledá. On sám si to ostatně uvědomuje více než dobře. "Vůbec se mi nedaří," překvapil v sebekritickém prohlášení pro magazín Bild. "Musím být sám k sobě upřímný a bez obalu prohlásit, že ještě nikdy v kariéře jsem nehrál tak špatně jako letos." Fanoušci nyní doufají, že tento pohled donutí čtyřiadvacetiletého středopolaře k lepším výkonům.

Domácí lodivod Viktor Skripnik bude postrádat hned dva zraněné borce (Bargfrede, Bartels) a také jeden z objevů letošní sezony, levého beka či záložníka Ulissese Garcíu, který má poraněný prst. Fanoušci se nicméně těší na souboj dvou možná nejlepších exekutorů přímých kopů v celé soutěži: na jedné straně se představí Zlatko Junuzović, na druhé Hakan Calhanoglu.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, S. Garcia - Fritz, Galvez, Junuzović, Sternberg - Ujah, Johannsson
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Tah, Papadopoulos, Wendell - Kramer, Kampl - Bellarabi, Calhanoglu - Kiessling, Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern se chystá na těžké utkání na půdě Mainzu, v Mnichově se však stále nemluví o ničem jiném než o neuvěřitelném představení Roberta Lewandowského z posledního šlágru s Wolfsburgem. Pětigólový kanonýr bude ostře sledovanou postavou i v Coface Areně, a statistiky naznačují, že bychom se mohli dočkat další brankové exploze..

Shrňme si fakta: polský útočník, který nastřílel všechny branky svého týmu při suverénní výhře 5:1, zlomil rekordy pro nejrychlejší hattrick v bundesligových dějinách (čtyři minuty), nejrychleji nasázené čtyři (šest minut) i pět gólů (devět minut), a to celé dokázal coby střídající hráč. Ještě žádný žolík nedal v nejvyšší německé soutěži více než tři branky. Jak prohlásil Pep Guardiola, toto byl výkon, který člověk vidí jednou za život.

Neuvěřitelný zážitek pro všechny fotbalové fanoušky. A nic nenasvědčuje tomu, že by měl 'Lewa' končit: proti Mainzu nasázel v posledních pěti zápasech rovnou sedm gólů, takže kdo ví, jaká jatka na mladého gólmana Lorise Kariuse čekají dnes. Ve své kariéře čelil šikovný forvard tomuto soupeři zatím devětkrát, z toho osmkrát jeho tým zvítězil a jedinkrát remizoval.

"On je jedním z nejlepších útočníků na světě. Jsem nesmírně rád, že s ním mohu hrát v jednom mužstvu. Ubránit jej je ohromně těžké. Hodně mi pomáhá už to, že proti němu nastupuji na tréninku," prohlásil klíčový stoper Bayernu Jerome Boateng, zatímco jeho parťák a kapitán Philipp Lahm v žertu podotkl: "Mohl těch gólů nastřílet sedm, takže ho nepřechvalme. Spálil několik šancí, to je nepřípustné!"

Lewandowského životní večer trochu zastřel fakt, jak snadno se mnichovští vyrovnali s obhájcem stříbrných medailí; dosud v lize neztratili ani bod, a pokud uspějí i v Mainzu, vyrovnají stávající bundesligový rekord sedmi úvodních výher v řadě. Mainz sice Bayern v historii porazil celkem třikrát, což na 20 pokusů není vůbec špatná bilance, jenže pokaždé to bylo pod vedením Thomase Tuchela; nyní za sebou domácí vláčí sedmizápasovou, čtyři roky trvající šňůru bez úspěchu.

Letos sice prohráli už třikrát a zažívají tak slabší start než loni, kdy ještě na jejich lavičce stál Kasper Hjulmand, domácí forma se jich ale zatím drží - poslední dva zápasy před vlastními fanoušky skončily výhrou. Natažení této série by nicméně bylo ohromným překvapením. Bayernu totiž stále chybí Ribéry, Robben, Badstuber, Kirchhoff i Benatia, ale to jeho pozici jasného favorita nijak neoslabuje.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, Muto - Cordoba
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, Boateng, Alaba - Vidal, Xabi Alonso - Götze, Müller, Douglas Costa - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 7.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Schalke 04  (sobota 18:30)
Hodně zajímavý zápas uvidí fanoušci na Volksparkstadionu, kde se domácí Hamburk utká se Schalke. Oběma celkům se zatím daří mnohem lépe než v minulé sezoně; Königsblauen jsou třetí a mají před sebou pouze neporažený tandem Bayern - Dortmund, Hamburk zase překvapuje dosavadním šestým místem..

Už je to hodně dávno, co si fanoušci Rothosen užívali postavení na pohárových příčkách, zdá se však, že se kouči Brunu Labbadiovi konečně podařilo (alespoň dočasně) vytáhnout tradiční tým ze srabu. Přístavní celek naposledy uťal úctyhodnou sérii nováčka z Ingolstadtu a pokud zvítězí i dnes, dotáhne se v tabulce na svého soupeře.

Bude to velký střet dvou týmů s impozantní formou - hosté vyhráli čtyři soutěžní zápasy v řadě, z toho poslední tři dokonce bez inkasované branky, domácí zase pod Labbadiou nikdy doma neztratili všechny body. Statistika však zvýhodňuje Königsblauen, a kouč André Breitenreiter je také patřičně sebevědomý. Nájezdníci z Gelsenkirchenu čelí svému vůbec nejoblíbenějšímu soupeři - nikoho v bundesligové historii neporazili vícekrát než právě Hamburk - a jejich forvard Klaas-Jan Huntelaar navíc zatížil konto Rothosen v kariéře už deseti brankami. Lepší bilanci má pouze proti Heraclesu Almelo.

"Hamburk teď hraje velice dobře. Mají za sebou několik těžkých sezon, ale nyní jsou ve formě," uvědomuje si Breitenreiter, který také poukázal na soupeřovu šestizápasovou domácí neporazitelnost. "Umí dobře bránit, jsou na slušné technické úrovni a daří se jim střílet góly. Dnes budou mít velkou motivaci získat před vlastními fanoušky další důležité tři body. Takový je ale i náš cíl a věříme, že uspějeme."

Pro hostujícího kouče bude mít dnešní zápas zvláštní kouzlo - za Hamburk totiž dříve tři roky hrával. "Mám k tomu klubu zvláštní vztah," přiznává. "Prožil jsem v jeho dresu skvělé časy, tamní atmosféra je nezapomenutelná. Na zápas se těším." Tento pocit s ním jistě sdílí i fanoušci Hamburku, kteří v posledním kole minulé sezony slavili proti Schalke klíčovou výhru 2:0; to díky ní si Rothosen stále mohou říkat, že jako jediný tým dosud nikdy z Bundesligy nesestoupili.

Domácí budou pro dnešní zápas postrádat zraněného Ekdala, hosté se musí obejít bez absentérů Santany, Nastasiće, Uchidy, Boatenga a Sama. Obránce Dennis Aogo sice utrpěl zranění v tréninku, měl by ale být v pořádku.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Djourou, Spahić, Ostrzolek - Kaćar, Holtby - Müller, Hunt, Illičević - Lasogga
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, Matip, Neustädter, Kolasinac - Choupo-Moting, Goretzka, Geis, Meyer - Di Santo, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.60 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - FC Ingolstadt 04  (pátek 20:30)
Velmi dobrý vstup do sezóny se povedl Ingolstadtu a nic na tom nemění ani úterní porážka s Hamburkem. Klub z města automobilů sice nepředvádí kdoví jak atraktivní podívanou, účel však světí prostředky a nováček se drží v horní polovině tabulky. Stejně jako jeho páteční soupeř, 1. FC Köln...

Ingolstadt nastřílel během dosavadních šesti kol pouhopouhé tři góly, což je nejhorší bilance ze všech týmů. Nicméně díky precizní defenzivě (s výjimkou duelu s Dortmundem) můžou být fanoušci nadmíru spokojení. Na bezbrankovou remízu to dlouho vypadalo i při úterním souboji s Hamburkem, v závěru ale tři body pro Die Rothosen vystřelil Michael Gregoritsch.

S Kolínem nad Rýnem se Die Schanzer ještě nedávno utkávali v druhé nejvyšší soutěži, loňské vzájemné měření sil dopadlo nerozhodně 1:1. "Ingolstadt je velmi dobře organizovaný a bude těžkým soupeřem. Mají hodně běhavý tým a jejich hlavní devízou je defenziva," připomněl kouč Kozlů Peter Stöger.

Devětačtyřicetiletému trenérovi bude v sobotu scházet obránce Mergin Mavraj a především důležitý středopolař Kevin Vogt, jenž si ze zápasu s Herthou odnesl zlomený nos a otřes mozku. "Je škoda, že Kevin nemůže hrát. Naším úkolem je obsadit pozici někým jiným. Každý hráč nám nabízí něco odlišného," říká Stöger.

Ralph Hasenhüttl, který je shodou okolností stejně jako jeho protějšek původem z Rakouska, se musí obejít pouze bez dlouhodobě zraněného Brazilce Danila Soarese. Jinak má k dispozici kompletní kádr a může se tak plně soustředit na to, aby napodobil výsledek z posledního vzájemného klání těchto klubů, kdy jeho svěřenci ve čtvrtém největším německém městě zvítězili 0:1 (jak jinak).
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Sörensen, Heintz, Hector - Risse, M. Lehmann, Gerhardt, Bittencourt - Osako, Modeste
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - Levels, M. Matip, Bregerie, Suttner - P. Groß, Roger, Morales - Lex, Hinterseer, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov660020:318
2.Borussia Dortmund651019:416
3.Schalke 0464119:513
4.VfL Wolfsburg63219:711
5.Hertha BSC63127:710
6.Hamburger SV63128:910
7.1. FC Köln63129:1110
8.FC Ingolstadt 0463123:510
9.1. FSV Mainz 0563039:69
10.SV Darmstadt62316:79
11.Bayer Leverkusen63034:89
12.Eintracht Frankfurt622212:88
13.Werder Brémy62137:97
14.FC Augsburg61146:94
15.VfB Stuttgart61058:143
16.Borussia Mönchengladbach61056:143
17.TSG Hoffenheim60245:112
18.Hannover 9660155:151
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FC Köln - FC Ingolstadt 04
sobota 15:301. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov
sobota 18:30Hamburger SV - Schalke 04
neděle 15:30Eintracht Frankfurt - Hertha BSC (host Jan Klíma)
neděle 17:30Borussia Dortmund - SV Darmstadt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (271)

Přidat komentář
cologneFC

Veľmi ťažký zápas. Predpokladám, že Ingolstadt príde brániť. Toto budú dôležité body, verím, že Modeste dá ďalší gól a vyhráme 1-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež to vidím na podobný výsledok, snáď vyhráte. Ingolstaadt nielenže príde brániť, ale príde kaziť futbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Uputávka od TSV na nedeľňajší zápas proti RB: https://www.facebook.com/tsv1860news/videos/vb.143224865702346/1081679361856887/?type=2&theater

Uputávka od Unterhachingu na zápas proti RB (2.kolo DFB Pokalu): https://www.facebook.com/spvggunterhaching/posts/1076184039061222

Reagovat
db18

(Jonas je ale dobrá kopírka Matse )

Reagovat
cologneFC

Dufam, ze ich obidvaja rozbiju

Reagovat
smazaný uživatel

Rudnevs:

Heller už má aj svoj song hehe, Heller ist schneller: https://www.youtube.com/watch?t=76&v=DtMfGC8h_9M

Reagovat
Rudnevs

Pekné, Heller je fajn hráč len škoda že už nie je najmladší, väčšinou z klubov čo postúpili ked zostúpia väčšinou odchádzajú najlepší hráči tak Heller by mohol byť jeden z nich. V minulosti už v BL hral vo Frankfurte a myslím aj v Aachene.

Inak piesne na YT už má viacero hráčov medzi nimi napr. Lauth, Pukki, Adler, Rudnevs...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som ho vôbec nepoznal doteraz a to som občas Darmstadt videl aj v 2.BL, ale riešil som hlavne Ivanu a fúzača Sailera ....hlavne si myslím, že nikde odchádzať nebude musieť, lebo Darmstadt sa udrží.

Ja som na ten Hellerov song narazil práve v článku venovanom pesničkám o hráčoch, ale okrem Hellera tam sú spomínaní samí bývalí hráči: http://bundesligafanatic.com/immortalised-in-song-heller-santa-cruz-kahn-rummenigge/

Reagovat
Rudnevs

Ja som Darmstadt vôbec nepoznal, vedel som ze existujú ( lebo tam hral Labbadia ) ale myslel som že hrajú tak reginalligu zaregistroval som ich až pri baráži z DSC, keď tam prišiel Rosenthal tak to bol prvý hráč čo som odtiaľ poznal. Potom som uvidel Stroh-Engla a Sailera no a zvyšný káder sú už len posily ktoré sú všeobecne známe. Toľko ku mojím poznatkom o hráčoch Darmstadtu.

Zaujímavé, prejdem si to a pozriem na YT, ďakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som o Darmstadte prvýkrát počul ešte pred pár rokmi (možno 6-7), bratranec tam bol počas letných prázdnin brigádovať a zároveň sa nejak dostal do klubu na takú skúšku. Vraj ho aj chceli, ale on si chcel dokončiť školu na Slovensku a s futbalom nakoniec skončil.

Tu baráž proti DSC som pozeral aj ja, ale asi len odvetný zápas, až teraz pozerám, že v 1.zápase dal gól aj Ivana. Škoda, že Milan si v BL zrejme nekopne Možno pri nejakých zraneniach by mohol dostať šancu.

Reagovat
Rudnevs

Ja som o Darmstadte tiež počul ale nevedel som o nich vôbec nic, nikdy by som nepovedal že sa ešte niekedy dostanú sem. Tiež by raz za čas mohol prísť Ivana, šancu určite dostane.. Darmstadt skvele posilnil síce to boli vo svojich kluboch nepotrebný hráči ale dokopy to vyzerá dobre, najviac by som vyzdvihol príchod Garicsa ktorý má aj skúsenosti zo zahraničia a momentálne je to jeden z mojich obľúbených hráčov ( už som to vravel asi 2 krát, už som s ním asi otravný )

Reagovat
bayern987

Julian Weigl has completed more passes (402) than any other U-21 player in Europe's top 5 leagues this season.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ma to neprekvapuje nejak extra po tom ako zapadol do tímu. Keď namiesto neho naskočí Castro tak sa to nedá porovnávať ten prínos pre hru. Weigl je vkuse na lopte a kontroluje hru v strede poľa.

Reagovat
bayern987

Je dost dobrý no, chce to ještě nabrat zkušenosti a pak šup k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Práve pri ňom si verím, že sa k vám nebude hrnúť silou mocou, keďže bol 5 rokov v TSV.

Reagovat
bayern987

A tak ono bude hodně záležet jak se nám a Dortmundu bude dařit. Navíc máme Kimmicha s Rodem a Thiagem takže bůhví jestli bude vůbec potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, Bayern nemôže mať každého. Teraz je super, že má Nemecko veľa špičkových hráčov a tí sú rozdelení vo viacerých kluboch.

Reagovat
smazaný uživatel

+ obrovských talentov

Reagovat
bayern987

Těch mladých perspektivních hráčů je hodně a to je dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

zase ale třeba říct, že drtivá většina jsou pasy...takové to posouvání míče vedle sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujem Bochum - Lautern. Obrana domácich po prvom góle Colaka začala slušne horieť, teraz sa snažia domáci aspoň znížiť a horia ešte viac už to mohlo byť asi 0:4. A to sa mi zo začiatku zápasu zdala Bochum lepšia. Niekedy 1 gól zmení zápas na nepoznanie...

Reagovat
Rudnevs

Nič proti FCK ale Bochum by mala vyhrať snáď nikto nechce aby postúpil Heidenheim a Sandhausen. Pre mna je Bochum a St. Pauli idealna kombinacia na postup do BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Naskočil Mlapa a neskutočne to oživil. Hneď sa dostal do šancí, potom znížil na 1:2 ateraz skoro zbúral bránku keď nastrelil brvno po fantastickej práci s loptou a telom

Reagovat
Rudnevs

Dufam že Fortuna+Bochum nakoniec vyhraju.

Reagovat
smazaný uživatel

Mali niekoľko super šancí v závere, hráči Lauternu to len so šťastím odvracali, tečovali, blokovali strely a hádzali sa do nich. Nakoniec to ubránili

Reagovat
smazaný uživatel

Hm Norimberg prehrával 0:2 a Sylvestra tam neposlal, nakoniec majú bod. Bielefeld ožíva v posledných kolách.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Risse na RB? Hm.. to jsem na něj zvědavý, v poslední době hrál tužku. Třeba se probere

Reagovat
smazaný uživatel

HA! Modeste pěkně a Risse hned assist

Reagovat
db18

Reagovat
cologneFC

Necakalo sa to. Na jeho pozicii hra Zoller, Risse sa stiahol dozadu a Olkowski je mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

hm..tak to mohl dát pentli, ne?

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

už zdržují..to snad není pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Krásna hlavička od Modesteho. A ten vyrovnájúci gól od Matipa, čo k tom dodať, v 1.triede by to gól nebol, na žrdi by určite niekto stál, kto by to zrejme vyhlavičkoval. Zaujímavé, ako sa na túto vec dbá v nižších súťažiach, aspoň u nás, kde je vždy aj na zadnej aj na prednej žrdi hráč. V profi európskom futbale je hráč väčšinou len na zadnej žrdi.

Reagovat
db18

Nehlídání tyčí mne vždy strašně vytáčí, když to vidím.

Reagovat
Kily

Pekhart letos poprvé na lavičce, to mu šla tak nahoru forma, nebo polovinu náhradníků postihla nějaká střevní viróza?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nahoru forma na tréningoch?

Reagovat
smazaný uživatel

A tak nakoniec mal zlomený nos, ale asi nie od začiatku sezóny.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zollerovi to na tom křídle dneska nejde. Vůbec nezvládá náběhy. Zbytečně utíká po lajně, místo toho, aby si přišel pro přihrávku a dal možnost krajnímu beku mu nahrát. Takhle se zadrbalo už několik docela slibně vypadajících situací

Reagovat
cologneFC

Treba striedat. Lehmann dole a Hosiner hore.

Reagovat
cologneFC

A Svento namiesto Bittencourta.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo musí zůstat, ale s Lehmannem souhlas. To je tak neuvěřitelně jednoduchý hráč

Reagovat
cologneFC

Zda sa mi, ze Leo ma uz dost. Svento by to mohol rozbehat. Gerhardt tiez neviditelny.

Reagovat
cologneFC

Rozhodca

Reagovat
cologneFC

Toto budem dlho predychavat. Ingolstadt hral velke lajno. My sme mali dat 2-3 goly a bolo by. Nechapem preco Stöger neprestriedal. Lehmann bol neskutocne slaby, podpriemerne hrali Gerhardt a Zoller. Zollr sa sice snazil, ale nic nepredviedol. Osako a Modeste OK, vedeli podrzat loptu. Skoda, ze Osako spalil sancu pred koncom. Dobre zahrali Hector a Risse. Obranu nehodnotim, nie je co. Svento hral asi 15 min a ani neviem ci sa dostal k lopte. Mali nastupit Hosiner a Jojic. Skoda, snad tato strata bodov nebude mrziet.

Reagovat
smazaný uživatel

Švento mal prienik medzi 2 hráčov do vápna, ale potom ho tam tretí hráč zastavil tuším. A rohy neviem či nezahrával tiež ale tých 15 minút je fakt málo, aby hráč nejak pomohol hre.

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyl švento

Reagovat
vrabejka

To musí furt E2 dávat Bayern???? Děs. Aspon jednou mohli dat Leverkusen to bude určitě zajimavější zápas. Jinak doufam ve výhru at se dobře naladíme na Barcu. Snad Chicharito zase udeří.

Reagovat
db18

Spíš HSV - Schalke už slibuje nádech starých časů, kdy oba kluby bojovali o účast v Evropě. Ale rozhoduje sledovanost a kombinace německého mistra a polského střelce prostě vyhrává. Ale tak dávají 5 zápasů a pak ještě zkrácené záznamy dalších zápasů (2?), tak to není tak hrozné, jako kdyby dávali jen jeden zápas v sobotu a druhý v neděli. To, že se pak mezi 5 z 9 zápasů objeví Bayern je jenom logické.

Reagovat
db18

Aha, HSV - Schalke se hraje od 18:30 takže to v tv bude tak jako tak. (Sakra, proč hraje Plzeň výjimečně už v sobotu )

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rudnevs

Možno je to preto že Bayern zvikne proti klubom typu Mainz prehrať.

Reagovat
andrew96

Kdyby to bylo, čistě na české verzi Eurosportu, tak tam asi tolik Bayernu není. Bohužel se musí přizpůsobit celoevropskému vysílání.

Reagovat
smazaný uživatel

hm.. dneska je až moc dobrých zápasů. ještě jsem se nerozhodl, co si zapnu. Buď Mainz-FCB, Bremen-Leverkusen nebo Stuttgart-Gladbach. Vidím to na ten poslední zápas

Reagovat
cologneFC

Leverkusen nikoho nezaujima. Preto ho malo davaju. Dnes si pozriem Stuttgart - Gladbach.

Reagovat
db18

Na MDR od 14:00 Magdeburg - Energie

Reagovat
Rudnevs

O podobnom čase by sa mala začať 2.BL

Reagovat
smazaný uživatel

2.BL v sobotu vždy od 13:00

Reagovat
Kily

bych se i podíval, ale jelikož se mi to stejně nenačte, tak si nebudu ani dělat naděje

Reagovat
db18

Tohle na streamu nepůjde, jelikož to běží v tv. (Zítra budou dávat Dynamo)

Reagovat
smazaný uživatel

Na webe hessenschau.de by mal ísť zápas Wehen Wiesbaden - Hansa Rostock

Overil som to, a ide to: http://hessenschau.de/sport/fussball/livestream-fussball-100.html

Ja zrejme pozriem Magdeburg na MDR.

Reagovat
smazaný uživatel

a na WDR Munster - Stuttgarter Kickers

Reagovat
smazaný uživatel

Preussen Munster má celkom peknú tore hymnu, aspoň mne sa zapáčila, niečo pre Rudnevsa zrejme

https://www.youtube.com/watch?v=mqHzM60ycfM (čas od 02:39)

Reagovat
Rudnevs

celkom dobrá, jedna z najlepších z 3.BL

Reagovat
Arne

Nechtěl by se náhodou někdo zítra podívat na zápas do Frankfurtu? Máme jedno místo v autě, jedeme já, BJ a stas, kolem půl sedmé z Prahy... Lístek by se sehnal tam nebo i ještě teď večer přes jejich stránky, my ho máme za 39 eur, náklady na cestu kolem 2000/auto, takže ve čtyřech ca. pětikilčo.

Reagovat
blackhawk88

Neuer, Rafinha, Martinez, Alaba, Alonso, Lahm, Thiago, Müller, Costa, Coman, Lewandowski .. tesim sa ze Martinez je spat a konecne v zaklade..ale dokedy bude stale staviat Alonsa ? Uz nech ide Pep kade lahsie.

Reagovat
blackhawk88

Neuer, Rafinha, Martinez, Alaba, Alonso, Lahm, Thiago, Müller, Costa, Coman, Lewandowski .. tesim sa ze Martinez je spat a konecne v zaklade..ale dokedy bude stale staviat Alonsa ? Uz nech ide Pep kade lahsie.

Reagovat
stas87

Neuer - Thiago, Martinez, Lewandowski, Costa, Rafinha, Alonso, Lahm (K), Müller, Alaba, Coman

Je spät! Dufam ze uz sa mu vyhnu vsetky problemy a bude pravidelne nastupovat.

Reagovat
db18

Ale jeho comeback bohužel zastiňuje skutečnost, že Lahm bude zase překážet v záloze a tristní Thiago nedostane pauzu. Když posadil Vidala, tak tam měl narvat Rodeho

Reagovat
stas87

Snaz sa videt to pozitivne. Aj mna sere ze Lahm bude v zalohe a Alonso hra vsetko ale aspon sa Martinez vratil a snad uz ho nic nepotka.

Reagovat
db18

(a Alonso teď aspoň hraje dobře... za posazení Vidala jsem rád, ale ignorování Rodeho mne strašně štve...)

Reagovat
stas87

Wiedwald - Theo, Luki, Vestergaard, Garcia - Kroos, Fritz, Öztunali, Juno - Ujah, Pizarro

Claudio Aj ked sa mi nepaci posadenie Arona,rozohral sa k dobrym vykonom.Öztunali sa moze ukazat,snad to nebude prilis alibisticke.Junuzovic ma dnes narodky,prosim nech si da ako darcek krasny priamak a zaskoruje.

Reagovat
db18

Kroos Claudia bych čekal až v průběhu, až Aaron taky trochu zpracuje stopery, ale Pizza bude taky nepříjemný na bránění.

Reagovat
stas87

Ja v tom vidim len to,ze Skripnikovi sa rozpada to co bolo uspesne a on sa to snazi zachranit a zmneit.Dve cervene po sebe zamava s kazdym timom,Lavicku mame slabu..aby to nebolo tak,ze Claudio odohra polcas a potom pride Johannsson.

Reagovat
db18

Hlavně by ke konci zápasu mohl vystřídat Assaniho, aby zase něco neprovedl.

Reagovat
smazaný uživatel

a na to odpoví Hakan ještě hezčím přímákem

Reagovat
stas87

Ty nam teda prajes. Sedi a ja dufam ze od hry nezasiahne.Na hrote nastupi Stefan,mexican sedi.

Reagovat
smazaný uživatel

hm..tak že bych ještě změnil svůj tip. Nějak přestávám leverkusenu věřit

Reagovat
db18

Mám vsazenou jedničku, tak si tipni plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

já měl dvojku.. ale bez Hakana a Hráška nevím, nevím.... Možná to ještě hodím na remku, no..

Reagovat
db18

...vlastně dvojku, mi vypadlo, že Leverkusen neni domácí.

Reagovat
Rudnevs

Nechaj to tak, ved sám vravíš že tie pôvodné tipy sú nakoniec pravdivé

Reagovat
smazaný uživatel

však asi nechám

Reagovat
Rudnevs

Čo všetci na tom Johannssonovi vidíte? Ujah a Pizarro sú lepší.

Reagovat
stas87

Posledne zapasy je lepsi Johannsson ako Ujah.

Reagovat
Rudnevs

No ja som videl zápas s Herthou a tam bol traged, ak sa už zlepšil aj herne tak ok ak myslim len tie góly tak tiez nic moc - penalta a dorazka hlavou

Reagovat
stas87

To mi bolo jasne ze si ho videl len v Berline. Od tej doby prestal solovat a sebcit,jedina vynimka bola v Hoffenheime kde mal prihravat Zlatkovi pod seba ale nezmyselne zakoncoval.

Reagovat
db18

jo on nehraje ani Boateng - tak to Lahm možná v záloze ani nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Leno- Boenisch, Papadopoulos, Tah, Donati- Bender, Kramer- Mehmedi, Brandt, Bellarabi- Kiessling

Schmidt perfektne točí tú ofenzívu, minule sedel Mehmedi s Kiesslingom, dnes Hakan, Kampl a Javier. Obávam sa akurát krajov obrany, Donati s Boenischom neoplývajú žiadnou extra kvalitou, ten Wendel na lavičke ma dosť straší. Treba 3 body, pretože zatiaľ je to od klasických horných pozícii dosť ďaleko...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

*

Reagovat
Pipo123

Stále Bayern Bayern Bayern na Eurosporte

Reagovat
db18

db1826.09.2015 11:39

Reagovat
stas87

Kliment na lavicke,rovnako ako Hlousek.

Reagovat
db18

Jako už v týdnu. Snad dostane šanci.

Reagovat
stas87

Ja som bol v robote v stredu,len v utorok som videl tu tragediu v Darmstadte.

Reagovat
db18

http://www.spox.com/de/sport/fussball/bundesliga/1509/News/martin-harnik-daniel-didavi-vertrag-transfer.html

S tím Harnikem asi nakonec budu mít pravdu, zřejmě nechce prodloužit. A Didavi si cestu do Leverkusenu asi taky nakonec najde.

Reagovat
smazaný uživatel

Auf gehts Stuttgart!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám nic proti Slovákům, ale do televize se cpát nemusí. Tenhle je ještě ke všemu nudný.

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo vysvětlit rozestavení Bayernu?

Reagovat
db18

Musel jsem si odběhnout, ale jestli to chápu dobře, tak je to:

Neuer - Lahm, Javi Mar, Alaba, Rafinha - Alonso, Thiago - Coman, Müller, Costa - Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
smazaný uživatel

Zac

Reagovat
smazaný uživatel

proc proboha kazdy zapas Bayernu na eurosportu,to je takova diskriminace ostatnich tymu

Reagovat
db18

Dávají 5 z 9 zápasů - je docela logické, že budou dávat obhájce titulu...

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel bayern casto hraje v dobe kdy se hraji zaroven ostatni zapasy,tak je maji davat zvlast, maji hrat vecer nebo v nedeli, nebo v patek.. takhle se tim zabije nekolik peknych zapasu

Reagovat
blackhawk88

je to kvoli tomu, ze Eurosport je medzinarodna stanica, ktorej zalezi na sledovanosti a tym padom je jasne, ze maju v kazdom kole zapas Bayernu, kedze je najpopularnejsim klubom v nemeckej Bundeslige a zabezpeci to vyssiu sledovanost. Toto uz vysvetlovali aj na ceskej verzii Eurosportu.

Reagovat
Dominator

Ten Bayern bez stopera

Reagovat
smazaný uživatel

doporucuji pustit si Stuttgart, jejich nasazeni neuveritelny

Reagovat
smazaný uživatel

hrajem skvěle, ale chce to rychle gól, mám strach z klasickýho scénáře..

Reagovat
smazaný uživatel

tak bohuzel klasika

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

tak sakra už ale..

Reagovat
smazaný uživatel

klasika...takže obdrží gol

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach se nedostal za pulku ale vedou.. dobry no

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso hned chyba těsně před pokutovým územím a toho nikdo pořádně nenapadal.

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago taky s problémy, to bude vypadat.

Reagovat
db18

Kimmich a Rode na plac - a bude to.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem to psal hned, zahrál dobře, tak se jentak na hřiště nepodívá.

Reagovat
smazaný uživatel

to neni mozny tohle, lucky gladbach

Reagovat
db18

To bylo jasný už když běžel do vápna.

Reagovat
PavlíčeQ

Ale jasná byla

Reagovat
db18

Reagovat
db18

...tím nemyslím Thomase ale Comana.

Reagovat
smazaný uživatel

Coman

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas

Reagovat
smazaný uživatel

2x za pulkou a dva nula vedou

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas

Reagovat
db18

Už se těším, až to bude jediný střelec, který mi nevyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

hm.. docela zamrzí

Reagovat
smazaný uživatel

ale hezky zavěsil.. otočit z 0-1 by byla nuda.. pojďme :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo...takový slibný začátek a Gladbach hned vede 2:0

Reagovat
db18

Pepek už zase obtěžuje čtvrtého sudího: https://twitter.com/M_Friederich/status/647771073916891136

Reagovat
smazaný uživatel

Maxim okamzite na plac, ten borec nemuze sedet kdyz je tam nejlepsi

Reagovat
OnderCZ

Muto Škoda

Reagovat
stas87

Bayer uplne neskodny a spadne im tam take hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Vfb ještě otočí!! a Mainz bodovat

Reagovat
smazaný uživatel

jo jasny, opet nenastavuj, 44:45 faul, borec se vali a hned piskne konec.. ty voe humus tohle uz

Reagovat
smazaný uživatel

už mě ale pomalu taky začíná vytáčet, že se nikdy nenastavuje

Reagovat
smazaný uživatel

protoze uz je to trapny, tri goly v polocase, penalta, protesty, nekolik tvrdych faulu, kdy se fakt cekalo, a on nenastavi proste nic ubozak, pritom treba tenhle zapas Stuttgart tlak ke konci polocasu a klidne dat gola mohly

Reagovat
smazaný uživatel

nejde jen o tento zápas. skoro nikde dneska nic nenastavovali

Reagovat
smazaný uživatel

Střed zálohy je tak slabý a nejlepší hráč hrát nebude.

Reagovat
stas87

Assaniho trafi lopta a Wiedwald je bezmocny. Snad sme si tie zle momenty dneska uz vybrali a do konca jesene sa uz nic zleho nestane.Claudio uplne k nicomu,respektive k nicomu co sa tyka hlavickovych subojov,on ani nevyskoci a caka ze super tu loptu podskoci..a nejde len o Pizarra,robi to aj Ujah ci Öztunali.Claudio bol aspon u tej akcie kedy Ujah trafil zrdku.Mat uspesnost prihravok lahko nad 50% je tragicke,ked uz to vyzera ako tak slubne na brejk,tak to zazdime sialenou nepresnostou a vo vysledku to ich hrac okamzite odkopne.Bellarabi nulovy,doslova. Nedostal jedinu poriadnu loptu,aj oni maju dost nepresnych prihravok ale vedia si trpezlivou kombinacnou hrou najst tie skulinky a v pohode odrazi nase napadanie.Santi by sa mal ukludnit,zhavy adept na druhu zltu.

Reagovat
PavlíčeQ

Lewaaa!

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana Stuttgartu je neskutečně trapná..

Reagovat
smazaný uživatel

Coman Ten se musí koupit!

Reagovat
smazaný uživatel

Kiyotake

Reagovat
stas87

Tak na gol z trestnaku nemusi byt na ihrisku ani Calhanoglu.Pekne trafene od Brandta,nemozem si pomoct ale zasa hlupy faul od Assaniho.

Reagovat
PavlíčeQ

Lewa je drak! Pojď hattrick

Reagovat
stas87

Tak to je koniec. 20 sekund upornych subojov o loptu,vyhrame to a mam loptu na nohe,koumak Clemens ale prihra Hilßnerovi tak jebnuto,ze loptu okamzite stratime,oni vykombinuju a Kampl kusok za vapnom trafi excelentne k zrdke..prepinam do Stuttgartu.Tento tyzden je to zo strany SVW neskutocne trapne a tragicke,

Reagovat
PavlíčeQ

Costa další asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Costa Coman

Reagovat
smazaný uživatel

Zac

Reagovat
blackhawk88

Costa & Coman

Reagovat
stas87

Maxim to cele tyzdne trenuju v Stuttgarte na rugbyovu branku?

Reagovat
smazaný uživatel

Zac už 2+1

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusil bych Klimenta.. 22 neproměněných tutovek v této sezoně .. To nic nezkazí :)

Reagovat
smazaný uživatel

Otoč to

Reagovat
db18

Reagovat
vrabejka

Leverkusen

Game over

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach tedta sance a jak s tim nalozil, dva na golmana a nedaji.. lemplove

Reagovat
stas87

Kliment na scene.

Reagovat
smazaný uživatel

Dié je král... až je mi ho líto

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecna banda simulantu Gladbach, do druhe ligy tahnete, golman dostane zlutou za zdrovani nekdy v 70 minute, zebraci

Reagovat
smazaný uživatel

Leroy zase jen na lavičce - to je neuvěřitelné

Reagovat
monty25

Taky mě to štve.

Už mě napadlo udělat na Twitteru něco na tenhle způsob ("Je Leroy Sané v základu?")...

https://twitter.com/Plasilvrepre

Reagovat
smazaný uživatel

Už tam bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle sestava se mi líbí. Max, Leroy, Geis, Goretzka

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by teda mohl přijít Hojbjerg.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sané.. to podělal

Reagovat
Rudnevs

Sané si to zatiaľ vodí, v blízkej dobe sa asi bohužiaľ stane že niekto sa na neho už nebude môcť pozerať a vážne ho zraní

Reagovat
smazaný uživatel

po sezone pujde pryc

Reagovat
smazaný uživatel

do Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt bych se nedivil kdyby z nej za par let udelali v Madridu nastupce Ronalda..

Reagovat
monty25

LEROY JE GEROJ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

z ročníků 96. a mladší - není nikdo lepší...možná ani 95. (možná tak ten Martial je srovnatelný)

Reagovat
Rudnevs

Ødegaard ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak momentálně ani náhodou.. ale ten je ročník 98. Klidně může být za dva roky ještě mnohem lepší

Reagovat
Rudnevs

Asi je to väčší talent ale vybral si zlý klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten ešte neukázal vo veľkom futbale nič, logicky, keďže nedostáva šancu. Nórsku ligu nerátam, tam by si ich Sané vodil ako slepé kone...

Reagovat
smazaný uživatel

Leroy - to je král

Reagovat
db18

Nakonec je dobře, že Draxler vypadl.

Reagovat
smazaný uživatel

Za ty peníze určitě. Max na jeho pozici uhraje to samé a aspoň u něj nemám pocit, že to fláká

Reagovat
smazaný uživatel

Svata pravda, i kdyz Draxler je technicky o uroven vys tak hral az moc casto sobecky.

Reagovat
smazaný uživatel

zase Jule byl o něco golovější, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj to určitě. Neříkám, že Max je fotbalově na stejné úrovni, ale bylo vidět, že Draxler nehraje úplně v pohodě, kvůli čemuž podával na něj podprůměrné výkony. Teď u vlků hraje mnohem líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
db18

Takhle ale víc šancí dostává Leroy, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To nepochybně..jsem růza to rád. Me teď slo jen čistě o srovnání Maxe s Jule

Reagovat
Rudnevs

Ten Diaz by iba strieľal

Reagovat
bayern987

Di Santo hrozný...

Reagovat
smazaný uživatel

To nechapu, vkladal jsem do nej celkem nadeje a zatim predvadi slaby vykony.

Reagovat
bayern987

nastaveno 6 minut!!!!

Reagovat
monty25

3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Gisdol o Pepovi poté, co spolu telefonovalii: "Er hat sich bedankt, dass wir dem BVB zwei Punkte abgenommen haben."

Má strach ten chlapec

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec v základu? a to ještě při té formě, kterou Castaignos a Seferovic mají

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Seferovic je zraněný, ale posazení Castaignose mne dost překvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

aha...o Seferovicovi jsem nevěděl

Reagovat
Kily

slušné kolo, kdo by to byl řekl, že se v jednom kole na hřiště dostanou Pekhart, Kliment i Kadlec

Reagovat
db18

Reagovat
Uwe háže buly

Jak mu to šlo?

Reagovat
smazaný uživatel

nešlo

Reagovat
Uwe háže buly

Tak snad přestoupí do horší ligy, na BL nemá..

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki, Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer, Weigl, Gündogan, Mkhitaryan, Kagawa, Reus, Aubameyang

Nejsilnější možná

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Darida

Reagovat
db18

Reagovat
martin1

Reagovat
vinetou

Reagovat
vinetou

Má někdo link na ten jeho gól?

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Ukázkový protiútok A teď se jde zdržovat...

Reagovat
smazaný uživatel

ty krávo.. takový quasimodo z něho

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně nevěřím, že se takovýhlem způsobem dá prozdržovat, proležet a probetonovat zápas.

Není to tak, že bychom šance neměli... Auba měl nejméně 3 a u té jedné zázračným způsobem překopl branku snad z 30 centimetrů

Reagovat
smazaný uživatel

Darmstadt to je hnus co predvadi doufam pristi sezona zpatky do druhy tady s tim autobusem co nema s fotbalem nic spolecnyho nemaji v BL co delat

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelný hnus. A pak tam mají ještě takové nesympaťáky

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Darmstadt

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se bude utocit na Sudtribune tak verim ze to tam napada aspon 2 fiky aby se zacal hrat fotbal a ne jako kdyz se hraje presilovka v hokeji

Reagovat
smazaný uživatel

já se obávám, že ani za těchto okolností by to ze strany Darmstadtu nebyl fotbal..

Reagovat
Kincl

Dortmund mi dneska dělá radost Bayern si jde pro titul :D

Reagovat
smazaný uživatel

To je mozny bude zase nuda ... To je teda parada

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dobrej tlak na zacatku pule

Reagovat
smazaný uživatel

hm..tak Wagner už klidně mohl dostat 2 žlutou

Reagovat
smazaný uživatel

Tech pitomcu se ve vapne tolik ze se srazi mezi sebou

Reagovat
smazaný uživatel

G9oooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Beton prolomen teď ještě jednou

Reagovat
smazaný uživatel

jaký ofsajd zase

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byla penalta jak vysita

Reagovat
smazaný uživatel

Gool

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
PavlíčeQ

Auba taky trochu blázen ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních 7. zápasů v BL vždycky dal minimálně 1 gol

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay - maestro

Reagovat
db18

Akorát první gól jde i na jeho hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Auba strká Reuse dobře do kapsy. Nejlepší hráč v lize

Reagovat
Kincl

No zas bych nepřeháněl :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Shinji je DOKONALY

Reagovat
smazaný uživatel

to teda je

Reagovat
Kincl

Hezky pěkně 2:2 to je radosti takhle při neděli :D

Reagovat
PavlíčeQ

to je kapitán

Reagovat
PavlíčeQ

2:2 a on to chce zachránit Ramosem

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelné, neuvěřitelné, neuvěřitelné..

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Darmstaaaaaaaaadt!

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Preji brzky navrat do 2. BL v Bundeslize nemate co delat supaci

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

ak sa im nerozpreda cely káder

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Takový tým mi v BL chybí od sestupu Bielefeldu... něco pro "fotbalové romantiky"

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy jindy bych ti to možná opalcoval....dneska ne

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Rudnevs

OT - sleduje niekto MS v cyklistike

Reagovat
smazaný uživatel

No nic 2 body v cudu ale 3 bodiky z Alianz areny to bude hezka utecha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele