Bundesliga - preview 20. kola

31.01.2020, 08:39, aktualizováno 02.02.2020, 08:39
Previews
1. FC Köln naposledy schytal debakl od Dortmundu, předtím ovšem sbíral výhry a navázat na ně hodlá proti Freiburgu. Wolfsburg nebodoval třikrát v řadě, což se pokusí napravit na hřišti posledního Paderbornu...
1. FC Köln - SC Freiburg  (neděle 15:30)
Vítězná série fotbalistů Kolína sice v minulém kole skončila, nyní však na domácím stadionu budou mít šanci začít novou. Přijede totiž utrápený Freiburg, který naposledy doma selhal s oslabeným Paderbornem.

Vítězné tažení Kolíňanů se zaseklo na čtyřech výhrách v řadě, v 19. kole už mužstvo Markuse Gisdola nedokázalo překvapit na hřišti silného Dortmundu, kde po jednoznačném průběhu padlo vysoko 1:5. Podle Gisdola však tento výsledek sice úplně průběhu zápasu neodpovídal.

"Samozřejmě jsme za nimi po celý zápas zaostávali, využili snad každé chyby, kterou jsme udělali. Nicméně si myslím, že každý, kdo ten zápas viděl musí uznat, že tak vysokou porážku jsme si nezasloužili. Každopádně si ten zápas musíme zanalyzovat a poučit se z něj. Máme velmi mladý tým, který se z toho poučí velice," zrekapituloval Gisdol po zápase.

Ukázat, nakolik se skutečně poučili mohou jeho svěřenci doma proti Freiburgu. Ten sice na úvod jara vyhrál v Mohuči, jinak však disponuje velmi bídnou formou, což dokázal také minulý týden, kdy na domácí půdě nedokázal skórovat proti oslabenému poslednímu Paderbornu. Z posledních pěti zápasů červenočerní vyhráli jen jeden a ztrácejí kontakt s elitní šestkou, jejíž byli na podzim součástí. Momentálně jsou osmí s pětibodovým náskokem na devátý Frankfurt.

Zvláštní náboj bude mít zápas pro obránce Dominique Heintze, který v Kolíně působil tři sezóny, nyní se však na RheinEnergieStadion poprvé vrací v roli soupeře.

"Moc se těším, bude tam spousta mých přátel a příbuzných. Ale jinak to bude jen další ligový zápas, ve kterém musíme napravit spoustu chyb, které jsme udělali minule a snad přivezeme do Freiburgu tři body," uvedl šestadvacetiletý obránce v rozhovoru pro klubový web, ve kterém se vrátil i k podzimnímu vzájemnému zápasu, který byl prvním a na dlouhou dobu také jediným vítězným utkáním Kolína po návratu do Bundesligy.

"Bylo to podobné jako minulý týden proti Paderbornu. Nehráli jsme špatně, měli jsme spoustu šancí, které jsme prostě nedokázali proměnit. Prohráli jsme 1:2, navíc gólem až v nastavení, což vždy mrzí o to víc. Teď jim tu porážku určitě budeme chtít vrátit," dodal sebejistě.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Drexler, Uth, Jakobs - Córdoba
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, R. Koch, Heintz - Schmid, Haberer, Höfler, Günter - C.-H. Kwon, Höler - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.78 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Paderborn - VfL Wolfsburg  (neděle 18:00)
Vstup do druhé poloviny bundesligové sezóny hráčům Wolfsburgu vůbec nevyšel, čímž se jen prohloubilo jejich výsledkové trápení. Ukončit jej budou chtít na hřišti Paderbornu, který naopak zdá se má nejhorší za sebou a pomalu začíná sbírat body.

Na začátku prosince to s Paderbornem vypadalo skutečně bídně, když po třinácti kolech měl na kontě jen pět bodů a záchrana se zdála být utopií. Jenže podobně jako v případě dalšího nováčka z Kolína se i mužstvu Steffena Baumgarta před Vánoci podařilo zabrat a naději na udržení oživit. Z posledních šesti zápasů vyhrálo tři, připsalo si celkem deset bodů a v tabulce se odrazilo od posledního místa, přičemž na 15. místo ztrácí tři body. Formu na zápas s Wolfsburgem Paderborn naladil minulý týden ve Freiburgu, kde vybojoval vítězství 2:0 přesto, že poslední půlhodinu dohrával bez vyloučeného Collinse.

A další body pro nováčka rozhodně nejsou nereálné, Wolfsburg se totiž v poslední době vyloženě trápí. První porážku v této sezóně sice "Vlci" utrpěli až na konci října, pak ale jako by ulehli k zimnímu spánku a ztráty začaly rapidně přibývat. Od té doby totiž z deseti zápasů vyhráli jen dva, přičemž v novém kalendářním roce na první body stále čekají. V prvních dvou jarních kolech totiž prohráli v Kolíně načež doma nestačili na berlínskou Herthu. Do Paderbornu tak jedou s jasným cílem poprvé bodovat.

Jak toho docílit nastínil trenér Wolfsbugru Oliver Glasner.

"Paderborn se vždy snaží hrát ve vysokém tempu, má rychlé hráče na všech pozicích. Jeho útočníci si umějí dobře najít prostor. Nicméně otevřený styl hry ho dělá zranitelným v obraně, kde ho soupeři často dostávají pod tlak a vytvářejí si šance. Přesně to chceme dělat i my a vytěžit z těchto šancí maximum," popsal vůdce vlčí smečky pro klubový web.

V podzimním vzájemném zápase se to ale jeho mužstvu příliš nepovedlo, když na jejich půdě Paderborn díky remíze 1:1 získal první bod po návratu mezi elitu.

Gólem se o to zasloužil Brazilec Cauly Oliveira-Souza, kterého se však odveta už týkat nebude, jelikož během ledna přestoupil do bulharského Razgradu. Chybět budou také dva vykartovaní obránci, kromě již zmiňovaného Collinse také Albánec Gjasula, jenž jako první v celé lize nasbíral už 10 žlutých karet. Zranění do zápasu nepustí ani dalšího zadáka Kiliana. Hosté budou muset čelit komplikaci v útoku, zraněný je totiž jejich nejlepší střelec Wout Weghorst.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Strohdiek, Schonlau, Holtmann - Fridjonsson - Vasiliadis, Sabiri - Pröger, Antwi-Adjei - Srbeny
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Pongracic, Roussillon - Guilavogui - X. Schlager, Arnold - R. Steffen, Mehmedi - Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.92 - 3.97 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Oba celky vyhrály v minulém kole shodně 3:0. TSG podalo výborný výkon v Brémách, zatímco Werkself podle očekávání splnili proti Düsseldorfu roli favorita. Z posledních tří duelů vydolovali plný počet bodů při celkovém skóre 8:1.

Díky tomu se svěřenci Petera Bosze vydrápali zpět na pohárové příčky, přičemž na první RB Lipsko ztrácejí pouhých šest bodů. Samozřejmě, adepty na celkové prvenství a zisk Meisterschale musíme hledat jinde, nicméně pro nezaujatého diváka je jedině dobře, že žádný z klubů zatím výrazněji neodskočil.

"Düsseldorf rozhodně neodehrál špatný zápas. Byl aktivní a vytvořil si i brankové příležitosti. Nám se nejdříve nedařilo držet balon pod kontrolou, což pokaždé zavánělo nebezpečím. Jsem přesvědčený o tom, že dokážeme zahrát ještě lépe. Na druhou stranu náš dnešní výkon určitě nebyl špatný," hodnotil holandský kouč.

Vedle zraněného Charlesa Áranguize nebude moct nastoupit nová posila z River Plate Exequiel Palacios, jehož nepustí do hry karetní trest z argentinské ligy. Jiný Jihoameričan v kádru celku z Bay Areny, Brazilec Paulinho, zase odletěl reprezentovat svoji zemi kvůli olympijské kvalifikaci.

Alfred Schreuder na druhé straně postrádá Ishaka Belfodila, Dennise Geigera a brankáře Olivera Baumanna, jehož mezi třemi tyčemi stejně jako před týdnem nahradí Philipp Pentke, ačkoli šanci určitě má i nová posila z Hannoveru Michael Esser. Z La Ligy přichází oživit ofenzivní snahy Munas Dabbur.

"Tenhle venkovní duel se nám podařil. Hráči odvedli velice disciplinovaný výkon. Myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě a tohle vítězství bylo pro nás hodně nutné," pochvaloval si trenér, jehož tým nyní vystoupal na sedmou příčku tabulky. Minulé vzájemné klání těchto dvou soupeřů poprvé skončilo bezbrankovou remízou. A vzhledem k jejich současnému střeleckému apetitu není pravděpodobné, že by se v tomto směru historie měla ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně opakovat.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Pentke - Posch, Nordtveit, B. Hübner, Skov - Grillitsch - Rudy, Samassekou - Kramaric, Baumgartner - Dabbur
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Sinkgraven - Baumgartlinger, Demirbay - Bellarabi, Havertz, Diaby - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 4.03 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern se může alespoň na chvilku ocitnout na prvním místě tabulky, a i když mu bude k tomuto cíli stačit i plichta, bezpochyby bude v Mohuči prahnout po všech bodech. Domácí v podstatě po celou dobu ročníku nejsou v dobrém rozpoložení, konstantní výkonnost je něco, co jim vůbec neříká, a tak by pro ně jakýkoli úspěch znamenal velké povzbuzení.

Jen nepatrný kousek dělí Die Nullfünfer od sestupového pásma. Aktuálně patnáctý celek Bundesligy, který jako jediný dosud ani jednou remizoval, má především potíže v defenzívě. Spolu s Werderem disponoval po devatenácti odehraných kolech vůbec nejhorší obranou ligy, čisté konto neudržel v posledních třech kláních. Mimochodem ve všech prohrál.

Poté, co v půlce prosince domácí nečekaně snadno skolili venku Brémy, jako by se opět dostali do zašlých, mdlých kolejí. Potřebovali by konečně zabrat, byť mnichovský protivník představuje pořádně těžký kalibr. "Samozřejmě Bayernu nepředáme vítězství na zlatém podnose. Mí hráči se na zápas velmi těší," uvedl mohučský stratég Achim Beierlorzer.

Ten může po suspendaci počítat s Pierrem Malongem, zcela fit by měl být i Danny Latza. Chybět tak budou pouze Edimilson Fernandes a Stefan Bell, jehož návrat se údajně brzy chystá. "Bayern vnímáme jako absolutní výzvu. Ale pokud máme být upřímní, jestli naplní svůj potenciál a my nebudeme hrát výrazně dobře, zřejmě vyhraje," dodal Beierlorzer.

Hostům se v uplynulých týdnech skvěle daří napravovat škody, které napáchali během letošní sezóny několika výsledkovými výpadky. A po minulé drtivé výhře nad rivalem ze Schalke se natlačili za vedoucí Lipsko již na rozdíl pouhého bodu. "Mohuč má rychlé hráče v útoku, kteří se snaží okamžitě zakončovat," varoval mnichovský lodivod Hans-Dieter Flick.

Aktuální lídr ligy sehraje v sobotní podvečer těžké střetnutí s Mönchengladbachem, a pakliže naplno neuspěje a naopak Bayern ano, mohlo by dojít ke střídání stráží. "My nejprve musíme vyhrát náš zápas. Pokud se před Lipsko na konci dne dostaneme, budeme šťastní," dodával Flick. "Jsme na dobré cestě. Je ale stále potřeba dávat do každého mače sto procent."

Do sestavy čtyřiapadesátiletý stratég nezařadí francouzského obránce Lucase Hernándeze ani jeho krajana, záložníka Kingsleyho Comana, ze svých zranění se i nadále zotavují Javi Martínez a Niklas Süle, jež se tak v Mohuči nepředstaví. "Je pravděpodobné, že Kingsley by se měl zapojit plně do přípravy mužstva až příští týden," dovysvětlil situaci Flick.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Baku, Niakhate, Bruma, Brosinski - St. Juste - Quaison, Öztunali, Latza, Malong - Mateta
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Alaba, Boateng, Davies - Kimmich, Thiago Alcantara - Müller, Goretzka, Perišič - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 20.60 - 9.31 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Je pravda, že die Fuggerstädter se střetli s RB Lipsko, s Dortmundem a s lepšícím se Unionem Berlín. Teď bude soupeřem Werder, který v minulém kole po špatné závěrečné půlhodině doma nestačil na Hoffenheim.

"Šedesát minut jsme byli lepším týmem, nicméně pak jsme se dopustili několika špatných rozhodnutí. Nezasloužili jsme si prohrát a ten výsledek nás kvůli fanouškům hodně mrzí. Celý zápas si určitě rozebereme, abychom se příště vyvarovali těch zbytečných chyb," nechal se slyšet trenér Florian Kohfeldt.

Když tým v roce 2017 přebíral, sehrál Werder několik povedených utkání, ve kterých se mu podařilo i zaskočit favority. Od té doby se podobný kousek povedlo zopakovat jen málokdy. V aktuální sezoně se nedaří bodovat ani proti protivníkům z dolní poloviny tabulky, a proto klubu z Weserstadionu patří až barážová příčka.

Je fakt, že sedmatřicetiletý kouč, který jako hráč nikdy nenastupoval na profesionální úrovni, musí počítat dost nucených absencí - mimo jsou Bargfrede, Lang, Möhwald, Füllkrug, Langkamp, Augustinsson a od konce minulého kalendářního roku také Theodor Gebre Selassie, ačkoli ten by mohl být připraven už na příští klání proti Unionu Berlín.

Na druhé straně nebudou k dispozici Simon Asta, Julian Schieber a Iago, který odletěl reprezentovat Brazílii. Otazník visí nad startem Sergia Córdovy. Zato Alfred Finnbogason by měl být stoprocentně připravený, ačkoli přes Floriana Niederlechnera do základní sestavy zřejmě cesta nepovede. A Martin Schmidt rozhodně podle vlastních slov zatím neplánuje vyrukovat na Brémy se dvěma útočníky.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Z. Steffen - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Suttner - Morales, Stöger - J. Zimmer, Ampomah - Kownacki, Hennings
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Trapp - Toure, Abraham, Hinteregger, Ndicka - Rode - da Costa, Kamada, Gacinovic, Kostic - Dost
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.73 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Union Berlín  (sobota 15:30)
Hráči Dortmundu vstoupili do jarní poloviny sezóny skvěle, když ve dvou zápasech nasázeli dohromady deset gólů. Dalším soupeřem bude berlínský Union, kterému navíc Borussia po podzimu má co vracet.

Když se totiž v poslední srpnový den roku 2019 tyto týmy střetly poprvé, na stadionu An der Alten Försterei se psala historie. Union totiž favorizovaného soupeře dokonale zaskočil a po heroickém výkonu vybojoval své historicky první vítězství v Bundeslize. A v následujících měsících pak berlínská družina dokázala, že rozhodně nešlo o náhodu. Mužstvo, které bylo mnohými před sezónou odepisováno a považováno za jasného adepta na sestup, se momentálně drží jen těsně za elitní desítkou a ze tří nováčků je na tom zatím jednoznačně nejlépe. Po zimní pauze sice podle očekávání Union nestačil na vedoucí RB Lipsko, o týden později ale díky dvěma gólům ve druhé půli porazil Augsburg.

Svým prvním gólem v dresu berlínského týmu se na tom podílel obránce Neven Subotić, kterého nyní čeká emotivní návrat do Signal Iduna Parku, kde v domácích žlutočerných barvách strávil podstatnou část své kariéry. A úkol, který jej čeká se dá označit jakkoliv, jen ne za jednoduchý. Především totiž půjde o to ubránit Erlinga Hålanda, který do Bundesligy vletěl jako norský hurikán a po dvou zápasech, ve kterých navíc odehrál dohromady jen 64 minut, už má na kontě pět gólů. Rady si s ním nevěděla obrana Augsburgu, který Dortmundu podlehl 3:5, ani Kolína. Ten před týdnem ve svatostánku Borussie padl 1:5.

Náročnost úkolu, který jeho tým má před sebou si uvědomuje i trenér Unionu Urs Fischer.

"Dortmund má skvělé mužstvo, které je směrem dopředu velice nebezpečné. Výborné útočníky mají v základu i na lavičce," odkázal Fischer na Hålanda, který do obou zápasů nastoupil až jako střídající hráč. "Nebude to tak vůbec jednoduchý zápas, musíme předvést to nejlepší co v nás je, být připraveni, projevit kuráž a snažit se jim znepříjemnit život co nejvíc to půjde," dodal třiapadesátiletý švýcarský kouč.

Že jeho svěřence nečeká nic jednoduchého, ale tuší i Fischerův krajan na lavičce Dortmundu.

"Union známe velmi dobře. Hrát proti nim je těžké pro každého, můžete to vidět z jejich výsledků. Mají fyzicky velmi silný a skvěle organizovaný tým. Hráli jsme proti nim na podzim a také před rokem v poháru a pokaždé to byly velmi náročné zápasy," vzpomínal Lucien Favre na osmifinále německého poháru z října 2018, které Dortmund vyhrál 3:2 až díky Reusově penaltě v závěru prodloužení.

Nyní už ale bude moci spoléhat i na svého norského buldoka, který Bundesligu skutečně pobláznil. Vedení Borussie Hålandovi důvěřuje natolik, že si mohlo dovolit prodat svého nejlepšího kanonýra z minulé sezóny Paca Alcácera, který se podzimem vinou vleklých zranění spíše protrápil a vrátit do formy se pokusí doma ve Španělsku v dresu Villarrealu. Lucien Favre by díky tomu navíc mohl ještě před koncem přestupového okna přivést do Dortmundu další posilu. Silně se totiž spekuluje o příchodu bývalého záložníka Liverpoolu, jenž aktuálně nastupuje za Juventus, Emreho Cana.

Pokud by německý záložník s tureckými kořeny skutečně přišel, do zápasu s Unionem by pochopitelně ještě nezasáhl, to by však Favremu nemělo příliš vadit, poněvadž marodka Borussie momentálně zahrnuje jen dánského záložníka Delaneyho. Hosté naopak budou mít v záloze potíže, jelikož kvůli zranění budou chybět Dehl, Gogia, Schmiedebach i Kroos.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Hummels, Akanji - Hakimi, Brandt, Witsel, Guerreiro - Reus - Håland, Sancho
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, K. Schlotterbeck, Subotic - Trimmel, Gentner, Andrich, C. Lenz - Ingvartsen, Bülter - Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.74 - 12.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt překvapivě vyzrál na vedoucí tým tabulky, když se o góly postarali Almamy Touré a Filip Kostić. Naopak Fortuna Düsseldorf nutně potřebuje bodovat, aby se odrazila z posledního místa v tabulce.

Špatné výsledky stály místo Friedhelma Funkela. Na trenérskou lavičku usedne jednapadesátiletý Uwe Rösler, jenž během hráčské kariéry reprezentoval Německou demokratickou republiku. "Musíme začít střílet více branek. Musíme ve zbytku sezony vyhrát alespoň šest zápasů. Na hřišti chci mít jenom ty nejlepší hráče, aby se navzájem doplňovali."

Rösler, který v minulosti vedl už švédské Malmö FF nebo anglický Leeds United, považuje angažmá v německé Bundeslize za splněný sen. Postrádat bude čtveřici svých svěřenců - Erika Thommyho, Stevena Skrzybskiho, Kenana Karamana a Adama Bodzeka. Mezi tři tyče by se měl po zranění vrátit Zack Steffen, avšak připraven budou Florian Kastenmeier a Michael Rensing.

Adi Hütter na druhé straně nemůže spoléhat pouze na Marca Russe a Lucase Torróa. O startu Gelsona Fernandese se s největší pravděpodobností rozhodne až v den utkání. Připraveni odehrát celých devadesát minut by znovu měli být také Kevin Trapp, David Abraham, Martin Hinteregger a Makoto Hasebe.

S téměř kompletním kádrem a při současné formě vstoupí "Orli" do tohoto střetnutí v roli favorita. Tím spíše, že před týdnem uštědřili třetí porážku vedoucímu Lipsku. "Tohle vítězství mě samozřejmě moc těší. Musím ale říct, že v prvním poločase jsme tahali za kratší konec. Ve druhém poločase jsme vyhrávali i osobní souboje. Ten první gól byl rozhodující. Teď musíme dál stejně dobře pracovat," prohlásil Hütter. Jak uvedeno, pro nadcházející zápas drží jeho výběr všechny trumfy v rukou, resp. v nohou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.73 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
RB Lipsko před týdnem výrazně zaváhalo v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu, když domácím podlehlo 1:2. Naopak Gladbach proti Mohuči nezaváhal. Mezi oběma týmy je proto pouze dvoubodový rozdíl. Při případné remíze by však mohlo dojít na pořekadlo o tom, že když se dva perou, třetí (tj. Bayern Mnichov) se směje.

Trenér Julian Nagelsmann vidí za příčinu třetí porážky v sezoně zahozené příležitosti a celkovou neorganizovanost svého mužstva, což vidí jako dlouhodobější problém, na kterém je třeba dále pracovat. Co se vzájemných klání s "Hříbaty" týče, Lipsko ještě neprohrálo. Naposledy se blýskl hattrickem Timo Werner, jenž pochopitelně nebude v základní sestavě chybět ani tentokrát.

"Oba týmy chtějí hrát atraktivní fotbal. Hráči na obou stranách jsou sebevědomí a silní v ofenzivě. Nemyslím si, že to v sobotu bude bez branek. Gladbach hraje ve vysokém tempu a praktikuje vysoký pressing. Je znát, že se vyvíjejí tím správným směrem a odvádějí skvělou práci. Není náhoda, že jsou v tabulce takhle vysoko," řekl kouč TSG.

Willi Orban a Kevin Kampl zůstávají zranění. Ibrahima Konaté doléčuje svalový problém. Matheus Cunha odcestoval do Jižní Ameriky reprezentovat Brazílii v olympijské kvalifikaci. Emil Forsberg bude připravený nastoupit, tak jako Tyler Adams. Diego Demme se rozhodl pro přestup de Neapole. Naopak z Dinama Záhřeb přichází Dani Olmo. A na spadnutí je příchod Robina Knocha z Freiburgu.

Na opačném pólu budou scházet Ramy Bensebaini a Tony Jantschke. Oba vyřadilo ze hry svalové zranění, přičemž u prvního jmenovaného bude zřejmě dlouhodobějšího rázu. Oscar Wendt i Stefan Lainer budou připravení je zaskočit. Ve středu útoku nebude chybět Alassane Pléa, jenž se minulém víkendu přispěl k vítězství nad die Nullfünfer dvěma trefami.

"Když si ten zápas znovu promítnu, tak musím říct, že jsme vyhráli zaslouženě. Byl to takový typický výkon mého týmu. Je pěkné, že kvalitní výkony dokážeme pravidelně opakovat. Hráli jsme odvážný fotbal a to mě těší," řekl po zápase trenér Marco Rose, jenž už ví, jaké to je být na čele tabulky 1. Bundesligy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.69 - 5.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Schalke 04  (pátek 20:30)
Mnichovský celek v minulém kole uštědřil Schalke nepopulárního "bůra". Samozřejmě se neočekává, by i "Stará dáma" dokázala nasázet pět branek, ale vzhledem k výkonu, jaký hráči oblékající její dres podali v utkání proti Wolfsburgu, určitě není bez šance.

"Poslední třetina zápasu byla z naší strany hodně dobrá. Co mně dělá obzvlášť velkou radost je reakce mých hráčů na ten nepříznivý stav. Nejsme v dobré situaci a potřebujeme bodovat. Dnes jsme hráli dobrý fotbal, na čemž se dá určitě stavět. Minulý týden jsme dostali od Bayernu pořádnou lekci a je fakt, že dnes jsme měli i trochu štěstí," hodnotil Jürgen Klinsmann.

S narážkou na skutečnost, že Hertha inkasovala od bavorského velkoklubu čtyři branky. Nejasná zůstává situace kolem Salomona Kaloua. Vladimír Darida zřejmě ještě také nebude moct odehrát celou partii. Dohromady se dali Marvin Plattenhardt a Mathew Leckie. Ze Stuttgartu přichází Santiago Ascacíbar, z béčka Barcelony Jean-Clair Todibo a z Lyonu zase Lucas Tousart, ale aktuální ročník ještě dohraje ve francouzském klubu.

Kouč Schalke nemůže nasadit pouze Benjamina Stambouliho a Salifa Saného. Alexander Nübel si odpykal čtyřzápasový trest, takže mladík Marcus Schubert, jemuž hrubě nevyšel mač s Bayernem, usedne zase jenom na lavičku. Tedy takový byl původní záměr Davida Wagnera, dokud první jmenovaný gólman neprohlásil, že neprodlouží kontrakt.

"Bayern hrál dnes skvěle a ukázal svoji skutečnou sílu. Naopak my jsme nebyli tak silní, jak jsme chtěli. Proti takovému týmu, když si vytvoříte šance, musíte je proměňovat. A to se nám dnes nepodařilo. Dnes jsme zkrátka byli horším týmem," nechal se slyšet Wagner, jehož skvadra bude chtít vylepšit šestou příčku.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Boyata, Torunarigha, Mittelstädt - Skjelbred, Ascacibar - M. Wolf, Grujic, Dilrosun - Lukebakio
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Caligiuri, Kabak, Nastasic, Oczipka - Mascarell - Schöpf, S. Serdar - Harit - Raman, Gregoritsch
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.38 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko19124351:2340
2.Bayern Mnichov19123455:2239
3.Borussia Mönchengladbach19122536:2138
4.Borussia Dortmund19106351:2836
5.Bayer Leverkusen19104530:2234
6.Schalke 041996431:2633
7.TSG Hoffenheim1993729:3030
8.SC Freiburg1985629:2629
9.Eintracht Frankfurt1973931:3024
10.VfL Wolfsburg1966720:2324
11.Union Berlín19721023:2723
12.FC Augsburg1965831:3823
13.Hertha BSC1964924:3422
14.1. FC Köln19621123:3820
15.1. FSV Mainz 0519601327:4418
16.Werder Brémy19451024:4417
17.SC Paderborn19431223:4015
18.Fortuna Düsseldorf19431218:4015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (145)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rikam to s cistym svedomim a naplno - Bundesliga je nejlepsi soutez na svete. Nejlepší atmosfera, kazdy zapas vyprodany, skvele tempo, skvele zapasy. Bubdesliga je nej.

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

Köpke zase na lavičce.

Reagovat
Kepy_FCB

prý krachnul Erfurt..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je moc. Hertha hraje doma 5-4-1

Reagovat
JozkokozleJ

Nehraje. Normalne na 4 obrancov.

Reagovat
smazaný uživatel

To jde videt z rozestaveni

Reagovat
stas87

Skjelbred ani Ascacibar nie sú IV, ani jeden tam snáď nikdy nehral. Wolf ani Dilrosun nie sú hráči do defenzívy, tak neviem kde si to zobral.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste to nevideli? Kdyz ma Schalke balon, tak hraji 5-4-1

Reagovat
JozkokozleJ

Wolf sa tam musi stahovat s Oczipkom. Inak beha normalne po kridle. Ale to, ze sa zatiahne je standardna vec a nie je to na ziaden vysmech.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Mám to puštěno k jiné aktivitě, ale vzhledem k tomu, že komentátoři jsou v klidu, tak asi nuda, co?

Reagovat
stas87

Spatny futbal, obaja smerom dopredu okrem kontier bezradni. Aj ked tam mala Hertha sem tam peknu kombinaciu na lavej strane, tak poslat center, ktory ma parametre na to, vytvorit sancu a zakoncit je zrejme nadludsky vykon. Zatial sa mi paci obaja stoperi Schalke, hraju s prehladom, tvrdo ale na pomyselnej hranici. Hertha by mala najst tvorcu hry, pretoze v podstate vsetko maju k tomu, aby hrali minimalne stred tabulky. Ale hrac s myslienkou im velmi chyba, tak mozno ze cez leto zasa niekomu poslu 20+ a vyriesi to. Maier, Stark, Darida, Grujic ani Ascacibar v tomto nevynikaju.

Reagovat
JozkokozleJ

Lava strana sa mi celkom pozdava. Sice nedokaze poslat finalku, ale dostava sa do dobrych pozicii. To na druhej strane je Klunter hrozny a ani Wolf nic poriadne neprida. Ja by som tam ozaj poslal Pekarika.

Stoperi Schalke vyborni. Ale dost nemilo ma prekvapili dlhe lopty od Kabaka; snad neposlal jednu dobru, a ze ich bolo.

Reagovat
Arne

Na to, kolik tam nalevo měli volna, tak nic nepředvedli... Dilsorun skvělý ve vedení míče, ale dobrý centr jsem od něj neviděl. S tím Pekaríkem máš skoro i recht, což je hrozný.

Stopeři Schalke výborní, hlavně Kabak byl kauf jak sviňa, ale dnes převážnou část zápasu stejně neměli co dělat. Nakopávat dlouhý míče, když máš na hrotu Lukebakia, to opravdu dává smysl.

Reagovat
JozkokozleJ

Klünter je dobry do defenzivy, ale smerom dopredu to je fakt uroven (s prizmurenim oka) 3. liga. Vedenie lopty mu robi neskutocny problem. Najneskor treti dotyk je pokazi.

Kabak je jednoducho paradny. Hraje dost na hrane co sa tyka pouzivania ruk. Vysledok je vsak taky, ze cez neho neprejde nik.

Reagovat
smazaný uživatel

2003, první navštívení GieKSy na starém stadionu SGD :

https://twitter.com/GieKSaOldSchool/status/1223332883986833409?s=19

Reagovat
Arne

Tagesspiegel po Wolfsburgu psal, že to je fotbal z doby kamenný... Nevím, jestli je to trefný, ale kdyby i takoví kromaňonci hráli fotbal, horší by být nemohli.

Ascacibar na jedné a gegenpresing na druhé straně, to bych vyzvedl, vše ostatní radši bez komentáře.

Reagovat
JozkokozleJ

A to je tam dnes o dost viac zaujimavych momentov oproti Wolfsburgu.

Reagovat
andrew96

Nedávná historie zápasů s Unionem moc oslnivá není. Dvě ušmudlané výhry v Pokalu a poslední porážka v BL. Přitom právě výkon na Alte Försterei se mi z těch tří utkání líbil nejvíc. Teď se ale zase obávám, že Union bude využívat mezer v obraně. Snad to BVB zvrátí v útoku, Bürkimu však v čisté konto nevěřím (vlastně jako obvykle).

Reagovat
db18

Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich - Müller, Thiago, Goretzka, Perišić - Lewandowski

Coco zase jen na lavičce.

Příští týden už by ale měl být k dispozici Lucas. (pak jsem zvědavý na tu obranu )

Reagovat
Müllered

Proč nehraje Gnabry?

Reagovat
db18

Podle mne nechtějí riskovat obnovení zranění. (i když LM hrajem až 25.2. tak mi to přijde už trochu přehnaný...)

Reagovat
Bayern +

Podľa mňa bude Lucas sedieť kvôli tomu, že je ľavák

Reagovat
db18

To snad ne. I v minulosti se na to kašlalo a hráli leváci v jednom utkání na postech LB, LCB, RCB, LCM, RCM.

Reagovat
Bayern +

Ja si spomínam len na Badstuber - Dante, pripadne Badstuber - Alaba a aj to len výnimočne ja tam fakt miesto pre neho nevidim. Myslis, že fakt posadí Boatenga?

Reagovat
db18

Před nima byli myslím ještě Luiz Gustavo a Tymoščuk.

Reagovat
db18

A za 80 mega by ho radši posadit měl.

Reagovat
REPLIKATOR

Haland konečně základ

Reagovat
Müllered

Haland vs Subotič

Reagovat
Kaspar

Koubek neni na lavce ani v absencich ?

Reagovat
db18

Má chřipku.

Reagovat
smazaný uživatel

Stream na Dormund pls

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc

Reagovat
Frantszek

magor : blázen

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland chce dávat gól každých deset minut?

Reagovat
smazaný uživatel

6 střel 6 golu

Reagovat
db18

Diaby Pěkně si ho povodil.

Reagovat
Kluivert9

Hypeland ještě bude král střelců

Reagovat
Seydou Doumbia

norský běžkář nebo skokan na lyžích?

Reagovat
Kluivert9

Biatlonista

Reagovat
db18

Thiago Překvapilo mne už to, že nespadl při tom prvním kontaktu, ale ještě pěkně prošel mezi dalšíma 2 obránci. Mainz zatím nejmarnější soupeř na "jaře", i když to se asi dalo čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Alcantara ty španielsky chuj, 3 zápasy = 3 góly, 3 odpálené tikety

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

už se zační oblékat, zachvíli jdeš na noční

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Heresy

A ty zacni balit kufry brzo pujdes pod most s tvojim vsazenim

Reagovat
smazaný uživatel

si nejnižší sorta společnosti

Reagovat
Heresy

Ja se s tim smirim brzo se ke mě pridas, kdyz neumis vsazet

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje mama ty kkde

Reagovat
Heresy

ale no tak sracko

Reagovat
smazaný uživatel

Tvuj tata

Reagovat
Heresy

Porad si sracka

Reagovat
smazaný uživatel

tvuj táta

Reagovat
Heresy

Proc u toho porad brecis jak buzna?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč homoši, jseš nula

Reagovat
Heresy

Ty jsi desna sracka

Reagovat
smazaný uživatel

nebreč nula

Reagovat
Heresy

ty jsi tak blby ze si ani neumis nic vymyslet sam , tupy cobolsky retard ..

Reagovat
smazaný uživatel

jseš pepikovksej ykurvenej roboš co nemá v živote nic je mi te líto reálne, jseš extrémne hloupej, extrémne... takové lidi jak ty bych jsme měli odnést na ostrov nekde, ty cigáne

Reagovat
Heresy

pises jak autista ty retarde

Reagovat
smazaný uživatel

to jenom ty neumíš číst mamka ani vzdelavací systém státu te to nenaučil nevadí hochu, ve vezení to nebudeš potřebovat

Reagovat
Heresy

divim se ze te na oddeleni pro retardy pusti k internetu

Reagovat
smazaný uživatel

ja tam nejsem

Reagovat
Heresy

si utek ?

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy jsem tam nebyl ty demente hloupej zas si byl na noční kokode

Reagovat
Heresy

byl u tvoji mamy

Reagovat
smazaný uživatel

jseš nevtipnej a hloupej, nejhorší kombinace, ty panic

Reagovat
Heresy

A ty jsi pica a retard ty mentale z ustavu

Reagovat
smazaný uživatel

proč si takovej hloupej jako chápu, že i takoví lidi jsou na tomhle svete, ale proč se takhle dobrovolne neustále ukazovat ži si svoj jednoduchej život a neukazuj svoji blbost

Reagovat
Heresy

a proc ty jsi takova pica a nezabijes se radsi ?

Reagovat
smazaný uživatel

skap kokode, nezajimaš mě, doufam, že reálne skapeš IRL, pls, skap

Reagovat
Heresy

Ale jo zajimam te jinak bys uz nepsal retarde

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf? Tohle je moje vlákno, ty máš potřebu stále psat a reagovat, jdi na prvej prispevek, je muj ty kokote a ne, nezajimas me, o teba se nezajima ani tvoje mama, ty prašivej dedku

Reagovat
Heresy

Ty jsi desna pica doufal sem ze uz ses zabil ale viditelne me milujes ty buzno zasrana

Reagovat
smazaný uživatel

nakladal jsem tvoji mámu ty kokote skurvenej, ty si gay teplej, jdi se zabít pracujíci kokote, na noční zarobíš 100 korun na hodinu

Reagovat
Heresy

rikala no ze ji ted picha nejaka uboha buzna

Reagovat
smazaný uživatel

jj to jsem já, konečne jsi uznal, že nakladám tvoji mámu budeš mí sestričku ty kokote starej dedku prašivej

Reagovat
Heresy

a ty mas z toho aids ty nulo nabuzla

Reagovat
Heresy

btw. uz me to nebavi jsi moc teply a otravny magor z ustavu ... tata te prcal do prdele no tak se s tim smir nulo cest .. vitej v mojim ignore listu

Reagovat
smazaný uživatel

kokote, napíšeš jeden komentár a potom sa ku mne o 10 minut vrátiš ty jebek prašivý skurvysyn, ja ťa nakladam do prdele každý den, každý den ti dávam svoj dickinson do tvojej uzkej ritky a kričíš od rožkoše ty kokotko vyjebany, aj dnes v noci ta naložím neboj sa a potom tvoju mamu rovno ty jebek skurveny žiaden ignore list neexistuje, vyhral som ty skurvysyn dedek prašivy homoš teplý

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Bayern +

Dúfam, že už žiadny exot nebude chcieť predávať Thiaga keď je táto trojica vo forme a hlavne bez zranení, mame svetový stred na pomerne dlhé roky vyriešený.

Len škoda toho Tolissa, že si moc nekopne popri nich

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Müllered

Thiaga to zase začalo bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

To je trenerem. Kovac byl defenzivni, daval mu vic ukolu do obrany, soucasny trener mu nechava kreativitu

Reagovat
Bayern +

úplne presne ako aj u Müllera.

Reagovat
andrew96

Místo, aby Union dodělali, si zbytečně hrají...jen aby to nemrzelo.

Reagovat
Frantszek

pítchovinky před bránou a Csaplár je na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak furt 2:0

Reagovat
Frantszek

2:0 před půlí= Csaplárova past.

DOufejme, že nesklapne

Reagovat
smazaný uživatel

Jo aha, ja, ze 2:1

Reagovat
Frantszek

hrozná drtičkaaa

Reagovat
Frantszek

Hakimi a Reus by se mohli chovat normálně. Po tom střídaní teda na pěst.

Reagovat
andrew96

Hakimi taky? Já viděl šaškovat jen Reuse.

Reagovat
Frantszek

taky taky

Reagovat
penepi

Reagovat
Ranoth

halland neskutocny este ze nesiel do utd

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kixi Syhimour

Ok

Reagovat
db18

Druhý poločas teda trapný výkon.

Reagovat
stas87

Jj, FCA zaslúžená otočka.

Reagovat
db18

Mainz by si jí už pomalu taky zasloužil.

Reagovat
Bayern +

fakt tam mohol dať Tolissa aspoň na 15 minút miesto Perisica, vystužiť stred, Coutinha posunúť na LW... miesto toho sme sa prizerali ako nás drtia a ešte k tomu zahadzovali tutovky

Reagovat
PP

RB vs Gladbach ideálně remiza

Reagovat
andrew96

Zdá se mně, že v Lipsku po 2 gólech nějak prořídly tribuny...

Reagovat
REPLIKATOR

Lipsko úplně marný, hlavně Klostermann předvádí neuvěřitelné kiksy. Schick je možná rád, že u toho zatím nemusí být na hřišti.

Reagovat
Rudnevs

Upamecano je tiež dnes nejaky nesvoj, hoc ten nájazd pekne zastavil. Ale ako vravel Lothar, možno že bude mať nejake menšie bolesti alebo tak, lebo dnes to neni úplne on. Celkovo RB necháva privela miesta.

Ale ešte nie je hotovo, už viackrát sa túto sezónu stalo (a najmä proti silným tímom - Bayern, Dortmund), že RB prvý polčas tak nejak zaspal, ale na druhý ich Nagelsmann namotivoval a zvrátil celý priebeh hry. Schick a Olmo na lavičke sú zaujímavé alternatívy.

Reagovat
andrew96

Jakoby dnes hrál ve vlnách...chvilku tradičně dominantní, občas se ale zvláštně motá.

Reagovat
REPLIKATOR

Schiiiiiiiiiiiiiiick

Reagovat
smazaný uživatel

SCHICK DUSÍ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl Monchen drzte to!

Reagovat
DieFohlenBMG

Patrik bojuje jako lev

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
žrout

Reagovat
DieFohlenBMG

Plea, ty jsi hovado

Reagovat
Coutinho10

dobre se snim rozhodci nesral

Reagovat
Seydou Doumbia

měl ho složit stejně už to bylo jedno při té redce

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

dobre rozhodci tak na debily bez respektu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
andrew96

Kapka v moři bohužel.

Reagovat
mojmira

Reagovat
Kily

stejně jako v Nimes, tam tedy Martins strčil Pleu do kapsy

Reagovat
stas87

Nadavat mu a este do neho strcit...ten dostane tak 4-5 zapasov.

Reagovat
Kily

no v krajním případě mu hrozí trest na šest měsíců

Reagovat
REPLIKATOR

Pléa dobrý dement

Reagovat
DieFohlenBMG

Začíná to bejt vyšperkovaný

Reagovat
stas87

Co v tej hlave musis mat, ked robis gesta po zltej meter od rozhodcu...to je normalne na strhnutie 50% z mesacnej vyplaty. Plea prehraval suboje s Upamecanom a Stieler zrejme neodpiskal pochybne zakroky Upamecana. Tak sa panacik Plea nastval a vyvrcholilo to tragickym predstavenim.

Reagovat
Seydou Doumbia

každému jednou ujedou nervy a udělá blbost...jeden zkrat to bych neřešil zas tak

Reagovat
REPLIKATOR

Na stadionech v Německu se může čmoudit?

Reagovat
frankiefcb

Nevím jestli může. Ale jak jsem byl na shalke tak tam sedělo takové šedivé tlusté prase, které snad za zápas vykouřilo krabku.

Reagovat
stas87

Zakaz tam je ale fajci sa tam normalne. Fajciari su ale pocas zapasu vo vyraznej mensine, narazis ale na nich.

Reagovat
DieFohlenBMG

Penalta na Schicka

Reagovat
smazaný uživatel

Oni to zas otoci

Reagovat
REPLIKATOR

Nkunku pěkně z kroku

Reagovat
Coutinho10

to jsem taky cumel

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach paradicka

Reagovat
Coutinho10

Hušbauer za Dresden po zranění alespoň na lavičce a Petrák v základu

https://pbs.twimg.com/media/EPxK4QkX0AEF_9K?format=jpg&name=4096x4096

Reagovat
Coutinho10

* Hušba odehral poslednich 10 minut, kdy nahradil Petráka a mel obrovskou sanci, kdy z hranice vapna orazitkoval brevno...chybelo par cm, aby dal jediny gol zapasu...velka skoda pro Dresden

Reagovat
Kily

Petrák celkově hodně nevýrazný, za zápas jsem si ho skoro nevšiml, což je pro defenzivního záložníka vždycky dobré hodnocení. Hodně dobře zahrál vzhledem k tomu, co tam vedle něho předváděl druhý štít Klingenburg, ona je tedy chyba, že na pozici DM vůbec nastoupil, pak je chyba, že hrál v zápase, kdy pršelo a byl těžký terén, což je pro velkého a těžkého hráče vždycky problém a taky se to potvrdilo, soupeři ho v klidu obcházeli a dál se nedostali třikrát, když pokaždé fauloval. V příštím zápase snad bude sedět, stejně jako Schmidt

Reagovat
db18

Příště už by mohl být střed Petrák - Hušbauer, ne? Každopádně pro mne docela překvápko, že Dynamo dokázalo získat bod. Snad v tom budou pokračovat.

Reagovat
Kily

pro mě ani ne, Heidenheim taky není nejfotbalovější, proti Dynamu se nikam nežene a směrem dopředu má problémy, je to spíš o střelách z dálky a centrech

já bych se toho středu takhle i bál, Hušbauer bránit moc nebude a s nerozehraným Petrákem před tragickou obranou by to mohlo skončit průšvihem. Dvě čistá konta vypadají moc dobře, ale jedno bylo proti Karlsruhe, které bylo směrem dopředu pomalu ještě trapnější a pasivnější než podzimní Dynamo a Heidenheim taky není ofenzivní válec, i když i tak mu to na pár šancí stačilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele