Bundesliga - preview 2. kola

09.09.2016, 08:40, aktualizováno 11.09.2016, 09:01
Previews
Čtyři týmy zatím v nové sezoně nezískaly ani bod a hned tři se představí v rámci nedělního programu. Werder hostí Augsburg, Mainz se doma pokusí najít recept na jednobodový Hoffenheim...
Werder Brémy - FC Augsburg  (neděle 15:30)
Rozlosování bundesligové sezony je nevyzpytatelné a netřeba o něm příliš polemizovat - nicméně asi žádný tým není nadšený z toho, že má novou sezonu začínat na Bayernu. To zejména v posledních letech znamená odvézt si z Allianz Areny pořádný výprask, což do úvodu ročníku příliš sebevědomí nepřidá. Nejinak tomu bylo i letos, když si Lewandowski a spol. dělali v prvním kole, co chtěli s Werderem Brémy, který si odvezl potupných šest gólů.

Ze zápasů s Bayernem se ovšem body moc často nesbírají, tudíž reálně sezona pro svěřence Viktora Skripnika začíná až nyní, kdy je na domácím stadionu vyzve Augsburg. Ten na úvod sezony doma prohrál 2:0 s Wolfsburgem, a nyní bude chtít získat první ligové body.

Proti tomu ovšem hovoří statistika z posledních let, dle které Augsburg od svého postupu do nejvyšší německé soutěže ani jednou nedokázal vyhrát alespoň jeden z dvojice úvodních bundesligových zápasů. Navíc se tým trenéra Dirka Schustera bude muset obejít bez svého kapitána Paula Verhaegha, který si obnovil nedávné zranění kotníku.

Domácímu Werderu bude v neděli znovu chybět útočník Claudio Pizarro. Peruánský kanonýr má problémy s trhlinou ve svalu a duel s Augsburgem jistě vynechá - je navíc otázkou, zda se jeho absence neprotáhne až na čtyři zápasy.

Naopak k dispozici a zároveň zřejmě nejzajímavější postavou fotbalového klání bude Serge Gnabry. Talentovaný německý křídelník, který zazářil na nedávno proběhlém turnaji v rámci Olympijských her v Riu, byl v Německu zřejmě ústřední figurou posledních dnů přestupového období, kdy se postupně vyjasňovaly a znova zamotávaly velmi křehké vztahy mezi Bayernem, Brémami a Arsenalem, odkud talentovaný fotbalista zamířil. Nyní ovšem oblékne zelenobílý dres a má příležitost ukázat kouči Wengerovi, že měl možná dostat u Gunners více šancí.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Sane, Caldirola, Sternberg - Bartels, Fritz, Grillitsch, Junuzovic, Gnabry - Johansson
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis - Baier, Kohr, Koo - Schmid, Caiuby, Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.50 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim  (neděle 17:30)
Ačkoliv zápas mezi Mohučí a Hoffenheimem nemusí na první pohled působit příliš atraktivním dojmem, nenechte se mýlit. Byť oba celky nepatří na bundesligové mapě mezi ta nejzvučnější jména, vzájemná střetnutí těchto dvou týmů jsou doslova zárukou gólových hodů. V rovných šesti zápasech ze sedmi mezi oběma mužstvy padly v průměru tři branky, což není směrem k nedělnímu bundesligovému odpoledni vůbec špatná pozvánka.

Oba týmy navíc budou lačnit po první letošní výhře - Mohuč na úvod sezony padla 1:2 v Dortmundu, kdy krásný gól vzešlý z akce střídajících De Blasise a Muta znamenal už jen korekci výsledku, jenž k bodům nevedla. Hoffenheim zase o vítězství přišel nad Lipskem přišel až v poslední minutě základní hrací době, kdy jej o tři body připravil Marcel Sabitzer.

Utkání bude možná mít zvláštní punc pro trenéra hostí Juliana Nagelsmanna - mladý kouč totiž právě v souboji s Mohučí ukořistil na jaře letošního roku svou první bundesligovou výhru. K dosažení další by mu mohl pomoct Sandro Wagner. Pro kontroverzního forvarda je po veleúspěšném angažmá v Darmstadtu štace v Hoffenheimu novinkou a čeká na svůj první zásah v novém působišti. Ten by proti Mohuči navíc byl obzvlášt pikantní, neboť se Wagnerovi proti tomuto celku za celou kariéru ještě skórovat nepodařilo.

Zatímco tým z malé vesničky patřící k Sinsheimu žádné ztráty před duelem s Mohučí nepočítá, tým Martina Schmidta hlásí hned šesti absentérů. Do utkání z nejrůznějších důvodů nezasáhnou Berggreen, Cordoba, Curci, Parker, Samperio a Zimling.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Balogun, Brosinski - Serdar, Gbamin - De Blasis, Malli, Onisiwo - Cordoba
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Toljan, Schär, Süle, Ochs - Schwegler, Rudy, Rupp - Uth, Kramaric - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
SC Freiburg v prvním zápase sezony smolně prohrál s Herthou Berlín, přičemž na porážce se podílel i Vladimír Darida, který právě z Freiburgu do hlavního města Německa odešel. Borussia Mönchengladbach zase v ostře sledovaném mači zdolala Bayer Leverkusen.

V Borussia-Parku vyrovnával v 80. minutě Joel Pohjanpalo, nicméně za pět minut rozhodl o výhře Hříbat Lars Stindl. Kouč André Schubert se tedy nadále těší podpoře fanoušků, kteří se znovu budou moci přijít podívat na zápasy Ligy mistrů. V základní skupině se čtvrtý celek uplynulého ročníku Bundesligy střetne s Barcelonou, Manchesterem City a Celtikem.

Zranění jsou pouze Josip Drmić, Álvaro Domínguez a Mamadou Doucouré. O post středního obránce se tedy poperou Jannik Vestergaard a Tony Jantsche, v záloze doplní Christopha Kramera, který z Leverkusenu přestoupil natrvalo, jeden z dvojice Tobias Strobl/Mahmoud Dahoud, a co se útoku týče, tam vedle Raffaela nastoupí buď André Hahn nebo Thorgan Hazard.

Freiburgská obrana tedy bude mít co dělat, aby odolala nebezpečným nájezdům Hříbat. Doteď musí mrzet nepovedená koncovka duelu s Herthou. Nejprve v nastaveném čase vyrovnání, ale o dvě minuty později z poslední akce zápasu rozhodl gól Juliana Stiebra o tom, že svěřenci Chritiana Strecha odjeli domů s prázdnou.

Teď budou pro zranění chybět Marc-Oliver Kempf, Marc Torrejón, Lukas Kübler a Havard Nielsen. Větší šanci zahrát si tedy budou mít Pascal Stenzel, Alexandar Ignjovski, Mike Frantz a Maximilian Philipp, který patrně opět dostane přednost před Nilsem Petersenem, který nebude s radostí vzpomínat na olympiádu v Riu, neboť ve finále byl při pokutových kopech z deseti střelců tím jediným, který neskóroval.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, Gulde, Söyüncü, C. Günter - Höfler, Abrashi - Frantz, Grifo - Philipp - Niederlechner
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, A. Christensen, Jantschke - Strobl, Kramer - Herrmann, Wendt - Stindl - Hazard, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.80 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Pokud patříte mezi příznivce Maria Gómeze, můžete se radovat, konečně jste se dočkali. Německý bombarďák, který v červnu vydatně pomáhal německé reprezentaci na mistrovství Evropy, po zranění konečně nasbíral příslušnou tréninkovou zátěž a v sobotu odpoledne ho nejspíše čeká jeho debut v dresu Wolfsburgu.

Svěřenci Dietera Heckinga první zápas nové bundesligové sezony zvládli i bez Gómeze, když v Augsburgu dokázali zvítězit 2:0. Krásným gólem se do nového angažmá uvedl Daniel Didavi, který k Vlkům zamířil ze sestoupivšího VfB Stuttgart. Úvod ročníku zvládli i Kozlové, kteří doma stejným rozdílem porazili loňského nováčka z Darmstadtu.

Pikantní zápas může teoreticky čekat na Yannicka Gerhardta. Svůj debut za tým Wolfsburgu si totiž může odbýt rovnou proti svému bývalému klubu. V dresu Kolína totiž tento záložník nasbíral čtyřicet pět startů v první a dvacet devět ve druhé bundeslize.

Pokud budeme počítat i závěr minulé sezony, jsou Kolínští neporaženi už v šesti zápasech za sebou, přičemž podobně úspěšnou sérii tohoto typu naposled absolvovali před dlouhými sedmi lety pod trenérem Christophem Daumem.

Pokud by se však měl tým vyznávající zelenou a bílou bát někoho konkrétně, je to ofenzivní hvězda hostí z Kolína Anthony Modeste. Tomu se proti Vlkům z Wolfsburgu enormně daří a jedná se dokonce o jeho nejoblíbenějšího bundesligového soupeře, alespoň z hlediska počtu nastřílených branek - osmadvacetiletý francouzský hráč už jich proti VfL nastřílel pět, nejvíce ze všech týmů Bundesligy.

Zápas si na straně domácích nechají ujít Guilavogui a Vierinha kvůli zranění krku, respektive kotníku. Kolínským bude kvůli problémům s kolenem chybět Kessler.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Blaszczykowski, Bruma, Knoche, R. Rodriguez - Luiz Gustavo, Gerhardt - Draxler, Didavi, D. Caligiuri - Gomez
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
S. Müller - Sörensen, Mavraj, Heintz, Hector - M. Lehmann, Höger - Risse, Bittencourt - Zoller, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.80 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SV Darmstadt - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
První Hessenderby nové sezony nás v sobotu odpoledne čeká v Darmstadtu, kde se odehraje lokální derby mezi domácím celkem a Eintrachtem Frankfurt. Nově nazvaný Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor, pojmenovaný takto na rok jako pocta zesnulému fanouškovi klubu, bude zároveň dějištěm premiéry nového kouče Norberta Meiera na trenérské lavičce.

Hostům z Frankfurtu, kterým vyšla záchrana v Bundeslize na poslední chvíli, když porazili v baráži Norimberk, se úvod do nového ročníku nejvyšší německé soutěže náramně vydařili. Překvapivě doma porazili tým z Gelsenchirkenu 1:0 a získali tak tři body. K dalším bodům jim můžou samozřejmě pomoct góly Alexandra Meiera. Na ikonu Eintrachtu Frankfurt čeká už dvě stě padesátý bundesligový start, a stane se tak teprve desátým hráčem v historii klubu, který na toto významné číslo dosáhne.

Pokud by se Meierovi proti Darmstadtu povedlo skórovat, mohl by si ze seznamu odškrtnout další bundesligový klub, kterému dokázal vstřelit góly. Už teď jsou včetně Frankfurtu, za který nyní hraje, pouze čtyři, a právě Lilie z Darmstadtu jsou jedním z nich.

Obejít se však kouč Niko Kovač bude muset bez Andersona a Stendery, které ze hry vyřadilo zranění kolene, stejně jako bez Hectora, který si odpykává trest za červenou kartu ze souboje proti Schalke. Na druhé straně se na trávníku nepotkáme s Plattem a Rosenthalem.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Fedetskyy, Sulu, Milosevic, Holland - Gondorf, Niemeyer - Ben-Hatira, Vrancic, Heller - Schipplock
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Varela, Vallejo, Abraham, Oczipka - Hasebe, Mascarell - Huszti, Gacinovic - Meier - Hrgota
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen minule těsně a nutno dodat, že i trochu smolně nestačil na Borussii Mönchengladbach. Zaváhání bude chtít napravit v domácí Bay-Areně proti Hamburku, který bral v prvním kole bod.

Zápas v Borussia-Parku zmeškal Javier Hernández. Mexický útočník, jenž se s největší pravděpodobností ještě letos stane nejlepším střelcem v historii své země, v srpnu přihrál a skóroval při výhře 2:1 v poháru nad SC Hauenstein, ale pak si zlomil ruku, díky čemuž nebyl ani u výhry nad Salvadorem a remízy s Hondurasem. Nyní začal naplno trénovat a dá se předpokládat, že do duelu s Hamburkem určitě nastoupí.

Ze stejného důvodu bude z jeho spoluhráčů mimo Kevin Volland. Jinak jsou všichni připraveni nastoupit. "Hráči v týdnu pracovali velmi dobře a jsem rád, že jsou kromě Kevina všichni k dispozici. Proti Hamburku to nebude snadný zápas, ale věřím, že ho zvládneme a připíšeme si první tři body," prohlásil kouč Roger Schmidt.

Jeho protějšek Bruna Labbadia nebude moci nasadit Gideona Junga a Johana Djouroua, jehož ve středu obrany nahradí Emir Spahić. Albin Ekdal a Lewis Holtby se v týdnu vrátili po zranění k tréninku, přičemž švédský reprezentant si patrně při zranění Junga bude muset stoupnout do záložní řady. Ze srazu národního týmu teprve ve čtvrtek přicestoval útočník Bobby Wood. Pierre-Michel Lassoga je ale připraven ho v případě únavy z dlouhého letu nahradit.

HSV nevyzrálo na Leverkusen od listopadu roku 2014. Od té doby se oba celky střetly třikrát, přičemž skóre 5:0 zní pro Die Werkself. Nic nenaznačuje tomu, že by jediný klub, který nikdy nesestoupil z Bundesligy, mohl tentokrát překvapit natolik, že by si na sever Německa odvezl všechny tři body. Leverkusen se v prvním domácím zápase určitě bude chtít vytáhnout.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Tah, Toprak, Wendell - Baumgartlinger, Kampl - Bellarabi, Calhanoglu, Brandt - Mehmedi
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - G. Sakai, Cleber, Spahic, Ostrzolek - Ekdal, Hunt - N. Müller, Gregoritsch, Kostic - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Ingolstadt 04 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Ingolstadt v úvodním kole remizoval. Hertha v posledních sekundách urvala výhru nad Freiburgem. Die Schanzer se teď pokusí na Starou dámu poprvé na nejvyšší úrovni vyzrát. V minulé sezoně dvakrát těsně prohráli.

Už navždy bude ve statistikách zapsáno, že první gól klubu z hlavního města Německa vstřelil v sezoně 2016/2017 český záložník Vladimír Darida. Prosadil se proti svému bývalému klubu, ze kterého odešel poté, co sestoupil. V Berlíně měl šanci zahrát si Ligu mistrů, jenže na jaře svěřenci Pála Dárdaie nehráli tak dobrý fotbal.

Nakonec z toho bylo jen předkolo Evropské ligy, které vyznělo lépe pro Brondby Kodaň. Velká škoda. Alespoň, že se s vypětím všech sil podařilo postoupit do dalšího kola DFB-Pokalu, ve kterém na konci října čekají Piráti ze St. Pauli, v současnosti se krčící na dně druhé Bundesligy. Uvidíme, jakým výkonem se budou Darida a spol. prezentovat proti Ingolstadtu.

Na Volksparkstadionu to minulý týden vypadalo na výhru domácích, ale v 79. minutě se prosadil Lukas Hinterseer. Markus Kauczinski byl s předvedenou hrou svého týmu spokojený. V tomto směru se snaží navázat na svého předchůdce Ralpha Hasenhüttla, jenž dovedl ligového nováčka na slušné jedenácté místo a vysloužil si za to angažmá v RB Lipsko.

Ve středu obrany má nový kouč na výběr mezi Romainem Brégeriem a Marcelem Tisserandem, který přišel v poslední přestupový den. O místo ve středu záložní řady se perou Alfredo Morales a Max Christiansen, na post levého křídla si potom dělá zálusk Matthew Leckie, jenž bude určitě chtít vsítit víc než tři góly.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Nyland - Levels, Bregerie, M. Matip, Suttner - Roger - P. Groß, Morales - Mo. Hartmann, Lex - Lezcano
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Stark - Weiser, Darida, Haraguchi - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RB Lipsko - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Jsou ambiciózní, mají bohatého majitele, perspektivní mladé hráče a velká většina německých fanoušků je nenávidí. Tak by se dal ve stručnosti popsat RB Lipsko, jeden z nejzajímavějších nováčků první Bundesligy za mnoho let. Na tým z východu Německa čeká bundesligový debut před domácími fanoušky, a rovnou bude jejich soupeřem jeden z nejúspěšnějších německých týmů posledních let, Borussia Dortmund.

Zápas se právě kvůli kontroverzní pověsti soupeře z Lipska rozhodli bojkotovat někteří fanoušci BVB, kteří tak na vlastní oči neuvidí, zda se Pierre-Emericku Aubameyangovi podaří navázat na dva góly, které před reprezentační přestávkou v první kole Bundesligy vstřelil Mohuči, čímž zahájil letošní dostihy o korunu krále střelců s Robertem Lewandowskim z Bayernu Mnichovu. Naopak na straně domácích se možná můžeme těšit na přítomnost Alexandra Burkea. Talentovaný mladý Skot si nejspíše trochu překvapivě z nabídky čítající i některé věhlasnější kluby vybral ten z Lipska a okusí tak atmosféru německé Bundesligy, kde ho bude trénovat Ralph Hasenhüttl. Bývalý úspěšný kouč Ingolstadtu dosáhl svého prvního bodu na lavičce Rudých býků, když remízu v poslední minutě ze zápasu s Hoffenheimem vydoloval Marcel Sabitzer. Toho neuhlídal u zadní tyče Baumannovy brány Pavel Kadeřábek a zápas skončil výsledkem 2:2.

Pikantní souboj Lipska s BVB může být i z hlediska trenérského obsazení. Současný lodivod Žlutočerných Thomas Tuchel se s prací sportovního ředitele svého dnešního soupeře setkal coby hráč v třetiligovém Ulmu a nijak se netají tím, že ho Rangnickova práce z hlediska taktiky a analýzy fotbalu vždy fascinovala a byla jedním z důvodů, proč se rozhodl pro toto řemeslo.

Na straně domácích už by měl být po zranění k dispozici talentovaný pravý bek Lukas Klostermann, a ani jiné absence tým Ralpha Hasenhüttla nesužují. Naopak Dortmund se musí dlouhodobě obejít bez Nevena Subotiče, který vynechá celou zimní část sezony, a nezahrají si ani Sven Bender a univerzálně šikovný obránce Erik Durm.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Compper, Halstenberg - Ilsanker, Keita - D. Kaiser, Sabitzer - Ti. Werner, Selke
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer - Weigl - Castro, Rode - Dembelé, Schürrle - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.75 - 4.20 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Vstup do nové bundesligové sezony vyšel obhájcům titulu z Mnichova jako už tradičně na výbornou - před domácím publikem rozstříleli nebohý Werder 6:0 a nejlepší kanonýr loňského ročníku Lewandowski hattrickem ukázal, že i letos bude hlavním strašákem pro defenzivu soupeřů.

Naproti tomu Schalke s novým koučem Markusem Weinzierlem, který přišel z Augsburgu, body na úvod ligové sezony nezískalo, když podlehlo Frankfurtu 0:1. To ale ještě s týmem nebyl Jevhen Konopljanka, který do Gelsenkirchenu zamířil ze Sevilly na roční hostování v posledních dnech přestupového období. Šestadvacetiletého ukrajinského křídelníka tedy možná čeká parádní bundesligová premiéra proti úřadujícím mistrům.

Mnichovští jsou jasnými favority utkání nejen papírově, ale hovoří pro ně i zápasová statistika - v posledních jedenácti střetnutích totiž Bayern se Schalke neprohrál a odnesl si z nich úctyhodnou bilancí pouhých dvou remíz a devíti vítězství - naposledy Die Roten prohráli s týmem kolem Benedikta Höwedese v prosinci 2010, kdy ještě branku Königsblauen střežil dnešní miláček příznivců Bayernu a novopečený kapitán německé reprezentace Manuel Neuer.

Schalke k prvním bodům v sezoně ovšem nepomůže další posila ze Sevilly obránce Coke. Vítěz posledních tří ročníků Evropské ligy si krátce po svém letním příchodu do německého celku přetrhl křížový vaz v pravém koleni a na půl roku musel dát fotbalu vale. Na straně mnichovských budou absentovat Robben, Boateng, Coman a dlouhodobě zraněný smolař Badstuber.

Pokud se naplní očekávané a ve stoperské dvojici nastoupí s Höwedesem Brazilec Naldo, bude mít bez ohledu na nadcházející výsledek důvod k malé oslavě. Vyběhne-li dlouholetá posila Wolfsburgu, ze kterého o letní přestávce do Gelsenchirkenu zamířil, v pátek večer na trávník, připíše si již svůj třístý bundesligový start, a stane se teprve třetím hráčem brazilské národnosti, který k tomuto číslu v nejvyšší německé lize dospěl.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, Naldo, Höwedes, Baba - Bentaleb, Geis - Embolo, M. Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba - Xabi Alonso - Kimmich, Thiago - T. Müller, F. Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 11.00 - 5.50 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov11006:03
2.1. FC Köln11002:03
 VfL Wolfsburg11002:03
4.Borussia Dortmund11002:13
 Borussia Mönchengladbach11002:13
 Hertha BSC11002:13
7.Eintracht Frankfurt11001:03
8.RB Lipsko10102:21
 TSG Hoffenheim10102:21
10.FC Ingolstadt 0410101:11
 Hamburger SV10101:11
12.SC Freiburg10011:20
 1. FSV Mainz 0510011:20
 Bayer Leverkusen10011:20
15.Schalke 0410010:10
16.SV Darmstadt10010:20
 FC Augsburg10010:20
18.Werder Brémy10010:60
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Schalke 04 - Bayern Mnichov
sobota 15:30Bayer Leverkusen - Hamburger SV
sobota 18:30RB Lipsko - Borussia Dortmund
neděle 15:30Werder Brémy - FC Augsburg
neděle 17:301. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (458)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele