Bundesliga - preview 13. kola: Frankfurt vyhlíží třetí výhru v řadě

26.11.2021, 10:45, aktualizováno 28.11.2021, 08:32
Previews
Florian Wirtz (© AFP)
Frankfurt se pomalu rozjíždí, vyhrál předcházející dva zápasy a tři body hodlá vytěžit rovněž ze souboje s Unionem Berlín. Za očekáváními zatím zůstává Lipsko, které pravidelně střídá výhry se ztrátami, nyní se mu do cesty postaví Leverkusen...
Eintracht Frankfurt - Union Berlín  (neděle 15:30)
Eintracht Frankfurt se zatím plácá až ve druhé polovině tabulky a proti Unionu Berlín potřebuje získat nejlépe tři body. Oba celky se mohou pyšnit zhruba podobnou formou a obecně se v Deutsche Bank Parku očekává vyrovnaný zápas. Eintracht také bude usilovat o první vítězství na domácí půdě.

Oba celky letos startují v evropských pohárech a zatím se jim celkem daří. Eintracht si už dokonce zajistil postup do jarní části Evropské ligy, kdežto Union si to rozdá v přímém souboji o postup s pražskou Slavií.

Eintrachtu tak stačilo ve čtvrtečním zápase s Royalem Antverpy pouze remizovat 2:2. Co se týče domácí soutěže, tam je to podstatně horší. Průběžné jedenácté místo určitě není lichotivé, ale je to velký příslib na zlepšení. Poslední dvě kola sehráli Frankfurtští venku a obě vyhráli. Je zatím poměrně překvapivé, že se nepodařilo ukořistit tři body před vlastními fanoušky. Právě lepší domácí bilance Frankfurtu schází a vylepšit se jí pokusí proti Unionu Berlín.

Celek z východního Berlína udělal za poslední roky velký progres, probojoval se do evropských pohárů a stabilizoval výsledky. Ve čtvrtek vyhrál na půdě izraelského Maccabi Haifa a zůstává ve hře o postup do jarní části Konferenční ligy. Daří se mu i v Bundeslize. Před týdnem ovládl berlínské derby s Herthou (2:0) a v tabulce poskočil na páté místo. Union navíc ztrácí na pozice zaručující Ligu mistrů pouhý bod.

Co se týče vzájemných soubojů, tady má ještě pořád navrch Eintracht. Union letos v březnu ve Frankfurtu prohrál 2:5 a od nového tisíciletí tam dokázal zvítězit jen jednou. Stalo se tak před rokem v únoru.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hinteregger, N'Dicka - Chandler, Jakic, Sow, Kostić - Lindstrom, Kamada - Borre
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Friedrich, Knoche, Baumgart - Trimmel, Haraguchi, Khedira, Promel, Giesselmann - Kruse, Awoniyi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.35 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - Bayer Leverkusen  (neděle 17:30)
RB Lipsko i Bayer Leverkusen mají každoročně velké ambice a výjimkou není letošní sezona. Minimálně na postup do Ligy mistrů se zaměřují oba celky a v tuto chvíli jsou jí blíže "Farmaceuti". S náskokem dvou bodů právě na Lipsko drží čtvrtou příčku a uhájit jí budou chtít i po víkendovém zápase v Red Bull Aréně.

Na vzájemný nedělní souboj se oba týmy parádně naladily. Zatímco Lipsko porazilo v Lize mistrů Club Bruggy vysoko 5:0 a je blíže zisku třetího místa, Leverkusen v BayAréně udolal skotský Celtic 3:2 a v Evropské lize si zajistil postup do jarní fáze.

Lipsko loni skončilo v Bundeslize na vynikajícím druhém místě, ale v letošní sezoně zatím klopýtá. Situace není nijak dramatická, ale stávající sedmé místo určitě neodpovídá ambicím vicemistra. Přitom až do minulého víkendu domácí drželi slušnou sérii sedmi ligových zápasů bez porážky a mimo jiné zdolali Borussii Dortmund. Utkání v Hoffenheimu jim ale nevyšlo podle představ a brankář TSG Oliver Baumann udržel čisté konto a jeho spoluhráči Samassékou a Dabbur gólovými příspěvky zařídili výhru 2:0.

Jednu sérii ukončil i Leverkusen, to když nedokázal zvítězit ve čtyřech zápasech v řadě a až doma proti Bochumi se mu to povedlo. Výkon sice nebyl optimální, na tři body stačila jen jedna branka Amina Adliho. Leverkusen potřebuje ustálit výkony v domácí soutěži, protože je to nevyrovnanost, která ho dosti sráží.

Nedělní duel v Red Bull Aréně je pochopitelně velkým tahákem a zejména Leverkusen má co napravovat. Ve vzájemné bilanci s Red Bullem výrazně pokulhává. Zvítězit naposledy dokázal v dubnu 2018 a od té doby neporazil Lipsko v šesti zápasech v řadě. A konečně za posledních pět let se mu to podařilo jen jednou!

Do sestavy Lipska se vrací záložník Tyler Adams a zpět jsou i Dominik Szoboszlai a Amadou Haidara. Chybět však bude brankařská jednička Gulácsi, který byl pozitivně testován na koronavirus, stejně jako řada dalších - Willi Orban, Hugo Novoa, Mohamed Simakan, Yussuf Poulsen, Marcelo Saracchi, Marcel Halstenberg nebo Dani Olmo.

Co se týče Leverkusenu, tam scházejí Julian Baumgartlinger, Mitchel Bakker a Timothy Fosu-Mensah. K dispozici už je ale český útočník Patrick Schick a to je dobrá zpráva jak pro hostujícího trenéra, tak i českou reprezentaci. Připomeňme, že Schick v tomto ročníku Bundesligy už nasázel osm branek.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Martinez - Mukiele, Klostermann, Gvardiol - Henrichs, Adams, Kampl, Angelino - Nkunku, Forsberg - Silva
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapie - Andrich, Demirbay - Adli, Wirtz, Diaby - Schick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.98 - 4.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Dortmund se může alespoň do sobotního večera probojovat průběžně do samého čela tabulky. A ačkoli se neočekává, že by doposud první Bayern jakkoli zaváhal v souboji s Bielefeldem, pro BVB představuje tahle možnost i tak velké lákadlo, i když se na vrcholu může ohřát jen pár hodin. Hosté každopádně prvotně musejí zvládnout svou zkoušku, čeká je teď Wolfsburg.

Die Borussen se hlavně potřebují oklepat z nedávného neúspěchu v Lize mistrů. V klíčovém mači na půdě Sportingu totiž nevydolovali ani bod, zaslouženě padli o dvě branky a nadobro ztratili šanci postoupit v této soutěži do osmifinále. "Hořký konec," hlesl dortmundský stratég Marco Rose, jehož tým se na jaře přesune do Evropské ligy. Skončí totiž jistě třetí ve skupině.

Velmi dobrou zprávou pro klub ze Severního-Porýní Vestfálska je nynější zdravotní stav jeho největší ofenzivní hrozby. Zprvu se sice hovořilo, že Erling Haaland kvůli zranění kyčelního svalu nenastoupí na hřiště až do konce roku, a byť do tohoto klání opravdu nezasáhne, cestuje k němu spolu s mužstvem. Dokonce je možné, že už stihne příští ligový šlágr proti Bayernu.

Na Wolfsburg umějí Die Schwarzgelben zahrát. Už šestkrát v řadě jej porazili, v uplynulých dvanácti případech hned jedenáctkrát. "Chceme pokračovat v naší práci. Je mým úkolem, aby hráči znovu získali energii. Hodláme nasměrovat situaci zase správným směrem," sliboval po nezdaru s lisabonským výběrem Rose. "Jsou chvíle, kdy musíme být kolektivně pozornější."

Ani Vlci před pár dny neprožili povedené utkání v Lize mistrů, i oni museli skousávat prohru, jelikož venku nestačili, též o dva góly, na Sevillu. Na rozdíl od Dortmundu ovšem stále ještě mohou usilovat o probojování se na první dvě příčky v tabulce. "Není důvod, abychom klopili hlavy dolů. Už se soustředíme jen na aktuální střetnutí," ujistil domácí kouč Florian Kohfeldt.

Ten od svého příchodu do klubu utržil ve Španělsku svou první porážku. Předtím jeho družina třikrát vyhrála a před týdnem plichtila v Bielefeldu. "V úterý jsme nepodali nejlepší výkon. A proti Dortmundu bychom tak znovu chtěli naleznout správnou směsici mezi tlakem na finální výsledek a mezi herním stylem, na nějž nechceme zapomínat. Cítím se dobře," řekl Kohfeldt.

Ani jeden z celků si nemůže před tímto vzájemným duelem stěžovat na náročnost fotbalového programu. Prakticky totiž podstupují ten samý. "Jsem přesvědčený, že jsme schopni hrát jak v Lize mistrů, tak v Bundeslize," povídal domácí lodivod. "Fyzicky jsme na slušné úrovni a navíc nám skvěle fungují lékaři. Jim moc děkuji. I proto se nebojím nějaké nadměrné zátěže."
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Lacroix, Guilavogui, Brooks - Baku, Vranckx, Arnold, Paulo Otávio - Lukébakio, L. Nmecha - Weghorst
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Akanji, Hummels, Schulz - Can - Witsel, Dahoud - Reus, Brandt - Malen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.43 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Hertha se společně s Augsburgem nachází jen těsně nad sestupovým pásmem. A zrovna tento duel pro ně představuje parádní možnost, jak se mu vzdálit na přece větší rozdíl. V aktuálně lepším rozpoložení je bezpochyby hostující výběr, jemuž se minulý pátek povedlo senzačně skolit Bayern. Domácí by naopak našli rádi cestu za výhrou po třech neúspěšných pokusech.

Berlínské derby naposledy Hertha nezvládla. A asi právě proto započal mužstvu trochu tvrdší režim. Hráči se údajně nyní soustředí pouze na fotbal. "Na trénincích jsme zvýšili intenzitu. A trochu jsme tým omezili také během různých osobních schůzek. Potřebujeme, aby byl v dobré kondici a všichni měli čistou hlavu," osvětlil razantnější opatření domácí stratég Pál Dárdai.

Též Augsburg před týdnem sehrál utkání se svým lokálním rivalem, narazil přitom na soupeře jednoho z nejtěžších vůbec. Oslavně nakonec vládla Bavorsku, aspoň tedy na moment, hodně nečekaně družina kouče Markuse Weinzierla. "Uvědomuji si, že tohle vítězství mu dost přidá na sebevědomí," povídal Fredi Bobic, sportovní ředitel Herthy. "Může být nyní uvolněnější."

Na Fuggerstädter se domácím poslední dobou slušně dařilo, vždyť je porazili ve třech minulých případech. A protože hosté zatím venku ještě letos nevyhráli, je přece trochu více pasován do role favorita výběr Die Alte Dame. "Náš konkurent působí bojovně, umí kousat. Vůbec by mi nevadilo, kdybychom skolili někoho, kdo zvítězil nad Bayernem," dodal Bobic.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarík, Stark, Dardai, Plattenhardt - Ascacíbar, Serdar - Richter, Ekkelenkamp, Mittelstädt - Jovetič
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Winther, Iago - Maier, Dorsch - Caligiuri, Pedersen - Hahn, Zeqiri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.45 - 4.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Porýnské derby bude rovněž součástí třináctého kola Bundesligy. Kolín nad Rýnem i jeho lokální rival Mönchengladbach okupují pozice ve středu tabulky, a zatímco hosté mají spíše blíže k místům zaručující evropské poháry, domácí naopak k těm sestupovým. Každopádně ať je situace jakákoli, pro oba celky je povinností snažit se za každou cenu uspět v tomto zápase.

V loňském ročníku v tomto střetnutí vyhrál ten, kdo se představil na venkovní půdě. Borussia v říjnu roku 2020 uzmula tři body, aby ji následně v únoru roku 2021 obrali Die Geissböcke o všechny body zpátky. Do této chvíle si v této sezóně přece o něco lépe vedli svěřenci trenéra Adiho Hüttera. Ti hlavně díky slušným výkonům před vlastními fandy uzmuli o tři body více.

Venku nicméně Mönchengladbach nepůsobí tak solidním dojmem. A změnit své statistiky k pozitivnějším hodnotám proti svému úhlavnímu sokovi je rozhodně velké lákadlo. "Jsem trenérem už třicet let a už jsem prožil mnoho derby. Když všechny porovnám, tohle se řadí mezi nejprestižnější," řekl Hütter. "Ten duel je opravdu důležitý. A my chceme být vítězové."

Skolit ale mužstvo kouče Steffena Baumgarta bude pro Die Fohlen představovat bezpochyby náročný úkol. Kolín nad Rýnem, ostatně stejně jako Mönchengladbach, totiž zůstává doma neporažený. Už pouze Dortmund v této soutěži ještě nepadl na vlastním stadionu. "Náš soupeř působí velmi agresivně a umí velmi dobře získávat míče pro sebe," dodal hostující lodivod.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Czichos, Hector - Skhiri - Özcan, Kainz - Ljubicic - Modeste, Uth
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Zakaria, Bensebaini - Herrmann, Koné, Neuhaus, Scally - Hofmann, Stindl - Pléa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.56 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Bochum - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Freiburg zatím s průběhem letošního ročníku nemůže být nespokojený. Rozhodně se mu ale nelíbily zrovna minulé dva výsledky, prohrál totiž před reprezentační pauzou jak s Bayernem, tak následně po ní s Frankfurtem, a na půdě Bochumi tedy bude hledat rychlý návrat ke svým prvopočátečním kořenům. Domácí v tuhle chvíli okupují pozice v dolní polovině tabulky.

Od doby, co se oba celky v roce 2016 střetly naposledy, uběhne 303 týdnů. Tehdy oba kluby působily na druhé nejvyšší úrovni, v té sezóně zvítězila dvakrát družina z Porúří. Nicméně nyní budou plnit svěřenci trenéra Thomase Reise přece roli outsidera. Jejich soupeř totiž dosud vykazoval daleko lepší výkonnost a po dvanácti kolech držel famózní třetí příčku.

Každopádně pokud se mužstvo kouče Christiana Streicha chce vážně propracovat k nějakému zdárnému konci, musí se prezentovat určitě lépe než před týdnem. "Ve druhé půli jsme však už zapnuli. Jen jsme neproměňovali šance. Mohli jsme dávno rozhodnout ve svůj prospěch. Prostě se utkání nevyvinulo šťastně," mínil. "Budeme tak nyní muset velmi tvrdě zapracovat."
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Stafylidis, Mašovič, Lampropoulos, Danilo Soares - Losilla - Löwen, Rexhbecaj - Asano, Antwi-Adjei - Polter
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter - Eggestein, Höfler - Schade, Grifo - Čong - Höler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.30 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Greuther Fürth - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Před vlastními fanoušky patří Hoffenheim k těm hodně úspěšným celkům Bundesligy, venku každopádně neodvádí tak zdárnou práci. A rád by napravil svou nelichotivou bilanci na cizích hřištích právě v nynějším případě, protože pocestuje do Fürthu, který je beznadějně poslední. Domácí prohráli už desetkrát za sebou, doposud uhráli remízu pouze v srpnu s Bielefeldem.

Před týdnem se Die Kraichgauer opravdu zadařilo, působili daleko lépe než Lipsko a zaslouženě uzmuli finální vítězství. "Ten zápas nás musí nakopnout, ne uspokojit," nechce za žádnou cenu usínat na vavřínech hostující kouč Sebastian Hoeness. "Aby ten úspěch vlastně zažehnul jakousi jiskřičku, musíme ještě více zabrat. Hodláme venku konečně zahrát slušně."

Bavorskému stratégovi Stefanovi Leitlovi se zatím nevede nabudit své mužstvo a prakticky už skoro tři měsíce pouze strádá. Pokud nechce Fürth do zimní pauzy opravdu končit na chvostu, měl by co nejrychleji zabrat. "Já si myslím, že náš soupeř podniká daleko lépe, než co ukazuje tabulka. Nechci ho vychvalovat do nebes, rozhodně ho ale nepodceníme," dodával Hoeness.
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Burchert - Asta, Bauer, Sarpei, Meyerhöfer - Griesbeck - Tillman, Green - Leweling, Nielsen, Hrgota
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Grillitsch, Vogt - Akpoguma, Raum - Geiger, Samassékou - Kramarič - Bebou, Rutter
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.47 - 4.29 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld  (sobota 18:30)
Na poslední ligový výsledek nemůže Bayern vzpomínat nikterak v dobrém. Po reprezentační pauze se vrátil do obvyklého koloběhu poněkud rozpačitě, připomeneme-li i ten fakt, že ani v Lize mistrů následně nijak nezazářil, byť nakonec uzmul očekávané vítězství. V nynějším souboji s Bielefeldem by se bezpochyby konečně rád rozehrál do svého optimálního rytmu.

Páteční večer před týdnem rozhodně nepředstavoval pro Bayern nejblyštivější chvíle. Na půdě Augsburgu nečekaně padl, druhý Dortmund jeho zaváhání využil a dotáhl se na něj na rozdíl pouhého jednoho bodu. Porážku z bavorského derby alespoň dokázal napravit v milionářské soutěži, na tříbodový zisk v Kyjevě se však hodně nadřel a jeho soupeř mu notně odporoval.

Možná že dočasně domácí přijdou o svou aktuální první pozici, poněvadž odpoledne je může předskočit právě Borussia, která venku vyzve Wolfsburg. Pokud nicméně potvrdí roli jasného favorita a Arminii skolí, nemusí se na žádné rezultáty fakticky vůbec ohlížet a na čele se udrží i po tomto kole. Nejdůležitější asi bude po náročném klání na Ukrajině zmobilizovat své síly.

Bielefeld si zatím nepočíná v rámci této sezóny dle vlastních představ. Až v kole s pořadovým číslem jedenáct urval v Bundeslize své první vítězství, které je mimochodem pro tuto chvíli jeho jediným. Na druhou stranu právě v posledních dvou případech dokázal bodovat, následně též s Wolfsburgem, a nemusel by tak do Mnichova odcestovat ve slabomyslném rozpoložení.

Samozřejmě že hosté mohou v podstatě pouze překvapit. Družina kouče Juliana Nagelsmanna by podle prognóz opravdu neměla mít potíže vyhrát. "Pro nás je tohle klání privilegiem," říkal hostující trenér Frank Kramer. "Jsme rádi, že můžeme bojovat o nějaké body zrovna na půdě Bayernu. Budeme muset hlavně dobře bránit. Náš klub nemůže v těchto duelech hrát jinak."

Domácí by svého protivníka neměli podceňovat. Zavzpomínejme, jak už loni Bayern potrápil a v únoru dokonce v Allianz Areně urval cennou remízu. "Je třeba, abychom byli už od startu připraveni. Musí být vidět, že jsme hladoví," vzkazoval kabině bavorský lodivod. "Pro nás je tenhle zápas důležitý, protože náš náskok v tabulce již prostě není nijak dostatečný," dodával.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Upamecano, Hernández - Tolisso, Goretzka - Coman, Müller, Sané, Davies - Lewandowski
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega Moreno - Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen - Prietl, Vasiliadis - Wimmer, Schöpf, Okugawa - Klos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 16.00 - 33.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05  (pátek 20:30)
Stuttgart nemůže najít od začátku ročníku optimální pohodu. Jestliže loni po svém návratu do Bundesligy okupoval bez obtíží pozice ve středu tabulky, letos se pohybuje ve spodní části průběžného pořadí. Včetně utkání v DFB-Pokalu prohrál už čtyřikrát za sebou, a bezpochyby tak bude hledat vzpruhu v páteční předehrávce, v níž přivítá v současné chvíli osmou Mohuč.

Dvě hubené výhry stačili Die Roten posbírat během uplynulých dvanácti kol. A menší bodový zisk zaznamenaly už pouze předposlední Bielefeld a beznadějně poslední Fürth. Každopádně před týdnem se výběr kouče Pellegrina Matarazza neprezentoval špatným výkonem na půdě favorizovaného Dortmundu. Alespoň od remízy ho v závěru střetnutí dělilo pouze pár minut.

Domácí na nynějšího soka v loňské sezóně velmi dobře zahráli, skolili ho v obou zápasech. "Proti Borussii jsme ukázali, že umíme předvést slušný fotbal," těšilo stuttgartského stratéga. "Mohli jsme určitě vytěžit nějaký úspěch. Povedeně jsme zareagovali na pro nás neuspokojivá klání proti Augsburgu a Bielefeldu. Ukázali jsme, že si věříme a že naši situaci chceme řešit."

Družina trenéra Boa Svenssona pocestuje do Bádenska-Württemberska rozhodně v pozitivním rozmaru, na ligové scéně v minulých čtyřech případech z možných dvanácti bodů urvala osm a trochu překvapivě atakuje místa zaručující postup do pohárové Evropy. "Náš soupeř se dost zaměřuje na obranu, do útoku přechází rychle, riskantně a s velkou silou," varoval Matarazzo.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Karazor, Sosa - Massimo, Mangala, Endo - Förster - Marmúš
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Nemeth, Hack, Niakhaté - Widmer, Barreiro, Aarón Martín - Stach, Boëtius - Onisiwo, Burkardt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.35 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1291241:1328
2.Borussia Dortmund1290330:1827
3.SC Freiburg1264218:1122
4.Bayer Leverkusen1263325:1721
5.Union Berlín1255219:1720
6.VfL Wolfsburg1262414:1420
7.RB Lipsko1253423:1318
8.1. FSV Mainz 051253416:1218
9.Borussia Mönchengladbach1253417:1418
10.TSG Hoffenheim1252521:1717
11.Eintracht Frankfurt1236314:1615
12.1. FC Köln1236318:2115
13.VfL Bochum1241710:1913
14.Hertha BSC1241712:2613
15.FC Augsburg1233611:2112
16.VfB Stuttgart1224616:2210
17.Arminia Bielefeld121659:189
18.Greuther Fürth1201118:331

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
cologneFC
Reagovat
Rudnevs

Kto to je? Na Novakovica to nevyzerá, to bude Pezzoni alebo tak niekto, nie?

Reagovat
cologneFC

Fabrice Ehret

Reagovat
Rudnevs

Joo to bol môj druhý typ, len som si u Ehreta vybavoval trochu iné vlasy, preto som skúsil Pezzoniho (ktorý ale ako pozerám je vyšší než samotný Novakovic, čiže on to rozhodne nemohol byť).

Reagovat
p-e-t-k-o

Na valnom zhromaždení bolo veselo. https://youtu.be/SjXhGQh3uTM

Reagovat
Heresy

posrana nemcina .. proc chteji aby vypadnul ?

Reagovat
Heresy

Reagovat
stas87

To kvoli sponzoringu Qatar airways? Podla clenov klubu to poskodzuje image klubu, ze by sponzor pochadzal z nedemokratickej splocnosti?

Reagovat
andrew96

Tak nějak. Tedy leitmotivem je spíš porušování lidských práv. Fanoušci Bayernu na to upozorňují od návratu na tribuny.

Z obdobných důvodů se proti Kataru jako takovému a budoucímu MS protestuje napříč Německem. Za což si DFB může i sama tímto prázdným gestem půlroku dozadu:

https://pbs.twimg.com/media/ExWkYfpWEAg_lti?format=jpg&name=large

Paradoxní přitom je, že právě Německo se do Kataru kvalifikovalo jako jedno z prvních.

Reagovat
JozkokozleJ

To maju oproti fanusikov trebars Slavie o dost inde prah citlivosti

Reagovat
smazaný uživatel

Maaaaaalen

Reagovat
smazaný uživatel

Haaalaaaaaaaaand severský bůh je zpět

Reagovat
stas87

Moze to byt viac krute? Dortmund da gol, potom hra neskutocne hovno a vyjde im jeden center a je po zapase.

Reagovat
cologneFC

DERBYSIEGER FC!!!

Reagovat
stas87

5 – Beim

@FCBayern

stehen im heutigen Bundesliga-Spiel fünf französische Spieler in der Startelf, erstmals bei einem BL-Klub. Nur Hansa Rostock bot in der BL-Historie 2002/03 schon einmal mehr ausländische Spieler einer Nation auf (6 Schweden).

Pycha Nemecka a polka zakladu z krajiny rivala. To by ma tiez stvalo ako fanusika Bayernu...kde su tie casy Bixenteho a Williho.

Reagovat
Rudnevs

Mne to nejak ani neprekáža, možno aj preto, že sú to všetci už tak nejak (nie len) bundesligou etablovaní hráči a navyše mám pocit, že s výnimkou tých Francúzov má Bayern ešte ako tak nemecký káder. Ale samozrejme, to, čo bolo na prelome tisícročí sa z logických dôvodov opakovať nebude. Vtedy v bundeslige hrali pocitovo samí Nemci, občas nejaki Brazílci a potom exotikou boli Gruzínci z Freiburgu a Švédi z Hansy.

Reagovat
Bayern +

6 Švédov bola podľa mňa ďaleko väčšia nálož

Inak ako píše Rudnevs, všetko sú to ligou etablovaní hráči, navyše teda Pavard a Lucas práve pripomínajú časy Bixenteho a Willyho. Hlavne teda Lucas je taká zicklerovská nátura, podobne ako aj Javi Martinez bol povahovo viac Nemec než Španiel.

Btw. ešte mohol nastúpiť Nianzou namiesto Daviesa a Cuisance namiesto Goretzku

Reagovat
stas87

Werner nový tréner Werderu, dnes to oznámi. Anfang ich stal pol milióna, Werner bude stat cca rovnako. Ani to im nepomôže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele