Anglický glosář: O nejdelších čekání na výhru a vlčím máku za veterány

12.11.2019, 19:53
Názory a komentáře
Je za námi již bezmála třetina sezony anglické Premier League. To už není žádná raná fáze ročníku, kdy by bylo příliš brzy na jakékoliv soudy. A tak je na místě se podivit nad pátým Sheffieldem United i 14. Tottenhamem, který je na tom hůř než Newcastle či Brighton. Tabulka se rychle mění v pořádný divotvar...

Nedělní šlágr mezi Liverpoolem a Manchesterem City nezklamal. První půle nabídla oboustranné útočení i kontroverzní okamžiky. Alexander-Arnolda nejspíš od usvědčení ze hry rukou ochránila teč přihrávky, a že Salah při druhé brance skutečně nebyl v ofsajdu, jsme zjistili až za užití kouzel, kterým nerozumím.

Velké klání o pole position mělo také svou zajímavou dohru, když Pep Guardiola potřásl rukou rozhodčímu Oliverovi s hystericky opakovaným "thank you so much", které však dle jeho slov nebylo sarkastické. Krom toho se katalánský manažer nechal slyšet, že ho hráči při prohře 1:3 učinili hrdým.

Manchester City v tomto bodě sezony obdržel více branek než městský rival United "v krizi" a hořkost porážky už v lize museli skousávat častěji než takový Wolverhampton... ano, tentýž Wolverhampton, který ještě 27. září — po celých šesti kolech — okupoval předposlední příčku tabulky Premier League.

Stejně tak: pamatujete na Marca Silvu, který byl zhruba tak dvě kola zpátky na pokraji vyhazovu? Tak právě jeho Everton se po tomto víkendu nachází jenom tři body vzdálen od pohárové páté příčky.

Liverpool má po 12 kolech na čele osmibodový náskok a spolu s Chelsea je mu nejblíže také Leicester. No povězte, nebyla by to legrace, kdyby si teď Brendan Rodgers spravil náladu za ročník 2013/14?



Top 5


Inspirováno Šťastným pondělím Jindřicha Šídla alias žebříček věcí, které nejsou úplně top.

Preambule:

Watford vyhrál. Za normálních okolností by porážka Norwiche nebyla nikterak speciální ani zmínky hodná, ale Hornets už dávno v normálním kontextu neoperovali. Všech předešlých 11 kol odehráli bez oslav na konci. Hned pětkrát sice remizovali, ale i to se člověku po krátké chvíli omrzí. Teď se konečně dočkali.

Doposud bylo nepsaným pravidlem takové dlouhé čekání ukončovat už v jedenáctém utkání. To se podařilo Watfordu 2006, Readingu 2012, Burnley 2014, Sunderlandu 2016 i Huddersfieldu 2018. Kuriózní náhoda. Déle už potom v PL na svůj premiérový úspěch v ročníku čekalo do letoška akorát pět mužstev.

A to je samozřejmě jasný signál k návratu k naší neslavné Top 5. Může se Watford v minulosti inspirovat?

1. Swindon Town (1993/94)

Kdy se dočkali: 16. kolo

Z čeho se poučit:

Nabízí se řada odpovědí: možná zkusit neinkasovat 100 gólů (za užití hned čtyř gólmanů) a vyhrát více než pět zápasů. A když už musíte, tak aspoň neoblékejte dresy inspirované brazilskou reprezentací — nevypadá to nejlíp. Ale aspoň že už tou dobou Swindon Town nenosil na dresech jméno svého historicky prvního sponzora, ISIS, kterým se prozíravě chlubil jenom mezi lety 1983-84 before it was takzvaně cool.

Z čeho si vzít příklad:

Watford ještě čekají oba zápasy s Manchesterem United, který tedy sice napřesrok nebude šampionem jako Fergusonova parta ze sezony 1993/94, ale značka je to pořád stejná a Swindon Town proti ní tehdy oslavil hned čtyři góly. Příklad by si pak konkrétně mohl brát také kapitán Troy Deeney, který se teď poprvé od druhého kola opět vrátil do nominace a v tomto ročníku tak docela přirozeně dosud nezavěsil. To by nemuselo vadit; největší tvář prvoligového Swindonu, Jan Aage Fjortoft, tenkrát mlčel až do 21. kola, a přece sezonu zakončil s úctyhodnými 13 zářezy. Těmi by si Deeney stylově vyrovnal své maximum v PL.

2. Everton (1994/95)

Kdy se dočkali: 13. kolo

Z čeho se poučit:

Everton Mikea Walkera měl po 11 zápasech na kontě pouhých sedm vstřelených branek, přestože jeho soupiska čítala vytáhlého Skota Duncana Fergusona, charismatického kultovního hrdinu Daniela Amokachiho či švédského génia Anderse Limpara. Watford teď po 11 kolech slavil dokonce jen šestkrát, aby vzápětí teprve podruhé v sezoně překlenul laťku jednoho gólu na zápas. Poučil se tedy, vytrvá?

Z čeho si vzít příklad:

Člověk by ještě před týdnem vyhrkl "taky změnit manažera", aby si hned záhy uvědomil, že to už vlastně Watford stihl. Po čtyřech kolech. Everton dělal rošádu po 14 kolech a přineslo mu to pět čistých kont v prvních pěti kolech pod vedením Joea Roylea a v konečném důsledku také senzační záchranu, přestože tenkrát při zeštíhlování PL z 22 účastníků na 20 sestupovalo celé kvarteto týmů. Jo, a Toffees taky v dané sezoně vyhráli FA Cup, čili jinými slovy dokázali něco, o co se před lety marně pokoušel Wigan Athletic. Může teď Watford udělat dvě po sobě jdoucí finále Anglického poháru? Moc pravděpodobné se to asi nezdá. A v Carabao Cupu už nic nedokáže, když ho v posledním kole vyřadil... Everton?! Goddamit.

3. Derby County (2000/01)

Kdy se dočkali: 14. kolo

Z čeho se poučit:

V případě záchrany se nevytasit s pokračováním na styl Derby County, které na prostoru příštích 76 prvoligových zápasů dokupy oslavilo devět výher a posbíralo 41 bodů z 228 možných (ani ne 18 %).

Z čeho si vzít příklad:

Derby County se tenkrát zachránilo mimo jiné skrze heroickou výhru 1:0 na Old Trafford v předposledním kole. Čisté konto na půdě suverénních šampionů? Od týmu, který v prvních pěti kolech téže sezony vždy zavěsil nejméně dvakrát (!) a stejně ani jedno z těch pěti kol nevyhrál? Vpravdě neskutečná vizitka. A Watford na jaře může čekat podobná šichta, když v předposledním kole pro změnu hostí Manchester City, který tou dobou bude zákonitě finišovat před optimistickým Liverpoolem. Tak tedy hodně štěstí, Hornets! (Poznámka na okraj: Derby se na jaře 2001 zachraňovalo právě na úkor devatenáctého Manchesteru City.)

4. Norwich (2004/05)

Kdy se dočkali: 14. kolo

Z čeho se poučit:

Osm z prvních 13 zápasů Norwiche ústilo v remízy. U Watfordu je to zatím pět a může to být max. šest. Tím podobnost úplně nekončí — z pěti neúspěchů Canaries tehdy čtyři vycházely z měření sil se silnou čtyřkou ve složení Manchester United, Arsenal, Liverpool a Everton. Watford už stihl čelit Man City, Arsenalu, Chelsea a (ehm) Tottenhamu. Do půlky prosince ho teď čeká Burnley, Southampton a Crystal Palace, což se jeví jako příležitost k nabrání klíčového momenta před složitým (před)vánočním programem. Norwich tehy na svůj první zářez navázal jen jedním skalpem z 11 pokusů; i proto sestoupil.

Z čeho si vzít příklad:

Lednové přestupní okno bude pro Watford stejně důležité jako pro každého minulého i současného kandidáta na sestup a Norwich v lednu 2005 málem trefil jackpot. Dean Ashton přišel za tři miliony liber plus tučné bonusy (toho času klubový rekord) coby nejlepší střelec druhé ligy a vedení Kanárků investici vrátil vrchovatou měrou. V závěru sezony doručil tři vítězné branky (pamatujte, že Norwich vyhrál jen sedm zápasů) a jen díky němu Canaries nakonec zabrali a finišovali se 13 body z posledních sedmi kol. O bod to nestačilo, ale sám Ashton se i přes poloviční počet startů stal děleným nejlepším střelcem týmu.

5. Queens Park Rangers (2012/13)

Kdy se dočkali: 17. kolo

Z čeho se poučit:

Po dvanácti kolech na tom byli stejně jako Everton 1994/95 (čtyři body) a tak ještě v historickém kontextu živili naději, oni se to však rozhodli dovést do extrému. Hlavní nástroj? Nevídaná averze vůči cestování. Ještě v prosinci 2014 platilo, že QPR vyhrálo dva z posledních 40 prvoligových výjezdů, což je vpravdě dechberoucí statistika, jejíž základy byly pokládány právě v sestupové sezoně 2012/13, kdy se ony dvě výhry narodily. Jednalo se o "výjezdy" na Chelsea a Southamptonu. Cokoliv na sever od Londýna? Ne-e. Watford byl loni venku slušný průměr (v celé lize devátý) a teď taky uspěl na cestách, tak že by?

Z čeho si vzít příklad:

Tohle je opravdu těžké. Každý starší (?) fanoušek si ještě živě vybaví, jaký hněv se na Loftus Road snášel na manažera Marka Hughese, který jednou na zápas nominoval všehovšudy tři útočníky, aby se mu dva z nich okamžitě zranili, či v Premier League krajně nedůstojně dohrávajícího Josého Bosingwu. Tak možná jen tak pro srandu králíkům — QPR sezony 2012/13 se proslavilo vtipnými vlastními góly (5) a zbytečnými červenými kartami (3). Watford má slušně nakročeno se dvěma vlastenci a 27 žlutými kartami (v obou kategoriích dělený největší počet v lize), ale především v otázce vyloučení (1) by to chtělo přitlačit na pilu!



Mluviti stříbro, mlčeti zlato


Arsenal se v Leicesteru nechal přestřílet 8:19, mezi tyče zamířil jednou a naposledy pálil v 53. minutě:





Nejdůležitější zjištění týdne


Christian Pulisic se v sobotu stal čtvrtým Američanem, kterému se podařilo skórovat ve třech po sobě jdoucích zápasech Premier League, (konečně!) také pátým Američanem, který se trefil na Stamford Bridge, a s pěti ligovými zářezy už na žebříčku historicky nejproduktivnějších Američanů poskočil až na 7. příčku.

To je všechno moc krásné, ale nejdůležitějším zjištěním to ani omylem není. V první řadě jsem totiž s údivem zjistil, že evidentně znám jen malý zlomek zaoceánského importu. Veškeré tyto seznamy a žebříčky samozřejmě s Pulisicem sdílí řada povědomých jmen — Clint Dempsey se objeví všude, problesknou též Claudio Reyna, Brian McBride či Carlos Bocanegra. Ke všem si přiřadím pozici, klub, cca roky.

A pak tu je několik jmen, u kterých nemám nejmenšího tucha. Prostě pusto prázdno. Tak schválně, jak jste na tom vy:

Roy Wegerle

Proč teď vyplaval na povrch: Taky dal góly ve třech zápasech PL v řadě

Proč bych ho měl znát: Byť jsem PL začal sledovat až někdy v půlce první dekády tohoto tisíciletí, v historii se hrabu vždy rád a měl jsem za to, že mám slušné povědomí i o rané Premier League. Ukazuje se, že nikoliv, a že mi dočista unikla tahle ikona QPR či Coventry City; ústřední postava tohoto kultovního osmdesátkového zápasu, která devadesátky načala tímto památným sólem. Je mi ctí, pane Wegerle.

Joe Max-Moore

Proč teď vyplaval na povrch: Taky dal góly ve třech zápasech PL v řadě

Proč bych ho měl znát: Stejně jako Wegerle hrál na mistrovství světa 1998, kterým jsem žil skrze do zblbnutí přehrávané dývýdýčko se všemi góly a kompletním finále, takže není divu, že mi takřka celý americký výběr unikl, když jediný gól na šampionátu tehdy vstřelil všeobecně známý Brian McBride. Joe-Max Moore ho nicméně spolu s Wegerlem v daném utkání s Íránem doplňoval ve tříčlenném útoku. Své tříleté působení v Evertonu ozdobil nikterak světabornými osmi zásahy z 52 startech a zakončil ho krajně neslavně, vinou zranění na dalším mundialu a skrze předčasně ukončený kontrakt těsně před Vánoci 2002.

John Harkes

Proč teď vyplaval na povrch: Byl prvním Američanem, který kdy oslavil gól na stánku Chelsea

Proč bych ho měl znát: Kvůli tomu gólu, které pečetilo výhru Sheffieldu Wednesday na Chelsea (2:0) asi spíš nikoliv; psal se tehdy 31. leden 1993 a mě tak dělil přesně měsíc od oslavy prvních narozenin. Zápas se sice svým bizarním způsobem zapsal do historických análů, když si v něm hned dva brankáři Chelsea odbyli domácí debut, ale největší chvilky Johna Harkese v zámoří přicházely na pohárové půdě. Na jaře 1993 se jako první Američan trefil ve finále Ligového poháru, aby o rok později vystoupil i ve finále FA Cupu. Oba pohárové vrcholy však jeho Sheffield Wednesday prohrál, v obou případech s Arsenalem.

Preki

Proč teď vyplaval na povrch: Pulisic se od něj čerstvě odlepil v tabulce amerických střelců

Proč bych ho měl znát: Rodným jménem Predrag Radosavljević se na Britských ostrovech představil v barvách Evertonu a Portsmouthu, přičemž Pompey byli tehdy ještě podprůměrným druholigovým subjektem. Pro Everton si ho vyhlédl věhlasný Howard Kendall, ale znát by ho člověk měl/mohl spíš pro jeho působení v MLS. Ať už v roli aktivního hráče, když zůstává jediným dvojnásobným držitelem ceny pro nejužitečnějšího hráče (dnes známé jako Landon Donovan MVP Award), anebo v aktuální roli asistenta trenéra, v níž letos se Seattlem Sounders po 19 letech oslavil svůj druhý MLS Cup.



Satisfakce kola


Napříč celým 12. kolem se posilnilo rovnou několik křehkých fotbalových eg. Hned v pátek na sebe narazily dva týmy, které do té doby dohromady v prvních čtvrthodinách zápasů soupeřům povolily neskutečných 12 gólů. Více z nich (7) přitom propustil Watford, který tentokrát jenom páchal škodu na druhém. Deulofeu velice brzy zasadil Norwichi povědomou ránu, aby Hornets záhy neinkasovali ani za 15 ani za 90 minut.

Vzpomínáte na Dannyho Millse, kterak před sezonou vykládal žvásty o typicky britském, přímočarém, neúchvatném Sheffieldu United? Inu, pokud neprocitl už dřív, plné uznání musel Blades věnovat nejpozději v sobotu při krásné vyrovnávací trefě. Mít stejně bodů jako Arsenal se teď možná tolik nepočítá, ale 17 bodů po 12 kolech je na nováčka výborný počin. Ba co víc, Blades jsou pouze jedním ze dvou týmů, které ještě letos neprohrály venku; a zároveň jedním ze dvou týmů, které Liverpoolu připustily maximálně jeden gól. Takhle takticky vyspělého, defenzivně organizovaného novice, proti němuž se postupně neprosadili Mané, Salah, Kane ani Aubameyang, jsme tu vážně dlouho neměli. Oproti Norwichi den a noc.

V neděli se dostavil Liverpool a hned v první půli se vytasil s osmi střelami, čímž překonal své střelecké výkazy po 90 minutách obou loňských měření sil s Man City. Jürgen Klopp se skvěle poučil, a byť mu šel Pep Guardiola se svým plochým 4-4-2 jedině na ruku, na fotbal Reds byla věru radost pohledět. Při 60metrové diagonále Alexander-Arnolda slabší levačkou před druhým gólem si jeden musel hlasitě pomlaskat. Při Hendersonově špičkovém centru na třetí gól jakbysmet. Tři čtyři příhry, a City bylo v šachu.



obrázek

Ztrápený Harry Kane. Zdroj: tottenhamhotspur.com




Je načase pomalu lámat hůl nad...


Arsenalem

David Ornstein po tomto kole přinesl exkluzivní informaci, že vedení Arsenalu 100% stojí za Unaiem Emerym a věří, že španělský kormidelník nastavil do budoucna ten správný kurz, což v překladu znamená "ligový průměr nám svědčí". Ten kurz jen tak mimochodem sestává z osmi výher z posledních 28 výjezdů (a pěti nul vzadu), přičemž jeden z nejlepších útočníků planety v Pierre-Emerickovi Aubameyangovi zvládl na posledních třech ligových výjezdech vystřelit všehovšudy třikrát. Ať už se hraje doma nebo venku, fanoušci-pamětníci se mezitím dohadují, zdali to bylo naposledy horší v sezoně 1994/95, těsně před příchodem Wengera, anebo v černé polovině osmdesátých let (čísly jde o nejhorší start od roku 1983).

Sergiem Agüerem

Výjimečně vynechávám oblíbenou rubriku [citation needed] "Narativ je mrtev, ať žije narativ”, ale to jen kvůli tomu, že krom watfordské šňůry bez výhry nic moc neumíralo. Co významného přežilo - Agüerovo neuvěřitelné čekání na gól na Anfieldu. Deset zápasů, nula gólů, a další start by už ani nemusel přijít. Argentinský útočník už léta slibuje, že se vrátí domů, a s tímhle ročníkem by mu vážně mohlo odzvonit. Mezi tři tyče dostává jen 40 % střel a doposud v rámci ofenzivní mašiny vytvořil jen 10 šancí pro spoluhráče, čímž zaostává i za obvyklými startéry na hrotu útoku Norwiche, West Hamu či Newcastlu (!!).

Harrym Kanem

Předesílám, že se mi tohle nepíše ani zdaleka tak lehce, jak by se u fanouška Arsenalu dalo tušit. Za Harrym Kanem jsem stál, když se označoval za one-season i two-season wonder, a ani tenhle odstavec nebude o nějakém shazování jeho umění. Tohle je spíš o tom, že hvězda Tottenhamu je prostě a jednoduše strhaná k nepoznání. Četná zranění kotníku a uspěchané rekonvalescence si letos očividně vybírají daň a mnozí lidé s vytříbeným analytickým okem jako Michael Caley začínají vyslovovat kacířské myšlenky, že by Spurs měli zcela vážně uvažovat o Kaneově odstavení po zbytek ročníku (v zájmu regenerace), ne-li jeho prodeji.



Nejzbytečnější statistika kola


Po trefě George Baldocka proti Tottenhamu se nyní v Premier League prosadilo víc Georgeů (7), než kolik měla Anglie králů Georgeů (6). Sadio Mané zase svým dalším gólem v sezoně rozšířil svou sbírku branek nasázených ve vzdáleností nanejvýš dvou mil od pobřeží. Procentuální podíl takových gólů na jeho celkové bilanci v PL momentálně zní 82 %. Tomu samozřejmě napomáhá i jeho dřívější působení v Southamptonu.

Jako už tradičně naším časem plýtvá Duncan Alexander.



How is this still a thing

Inspirováno nahodilými web speciály pořadu HBO Last Week Tonight with John Oliver.

Bosenský zadák Sead Kolašinac je v Arsenalu už přes dva roky a nastoupil za něj k 60 ligovým zápasům, přesto leckdo od komentátorů přes experty ve studiu až po britské fanoušky jeho jméno dál spokojeně przní. Na tom samozřejmě není nic speciálního, slovanská jména jsou na Ostrovech komolena docela běžně, ale Kolašinacův případ je přece jen trochu svébytný: rodák z německého Karlsruhe se všem na úvod angažmá pro klubový web představil jako "Kolasinak", čímž všechny zmátl, a tak se mu říká... "Kolasinač"?



Why is this a thing at all...?


V posledních týdnech nadešlo ono intenzivní období, kdy se rodiny zahalí do smutku při vzpomínání na zesnulé, aby zanedlouho truchlily znovu, potažmo vzdávaly hold těm, kdo sloužili či dál slouží vlasti. Jak Dušičky, tak Den válečných veteránů (v anglosaských zemích známý jako Remembrance Day) přitom tradičně každý tráví po svém, jak zrovna uzná za vhodné. Svátek zesnulých je Anglikánskou církví dokonce prohlášen za "dobrovolný" (optional); v zájmu uctění válečných veteránů se zase odpradávna nosí akorát připínáčky vlčího máku.

Nic spešl; jedná se o vcelku nenucené, vkusné gesto, s nímž nikdo nemá problém.

Dokud si jeden, včetně leckterého válečného veterána, nenaladí zápas Premier League o víkendu, který na Remembrance Day připadá. To hned musí tradiční minutu ticha přímo na trávníku doprovodit osoba v kostýmu vlčího máku, která potřebuje zvláštní doprovod, protože přes ten pitomý kostým nic nevidí. Na Leicesteru se pro sobotní duel s Arsenalem obrys vlčího máku dokonce vysekával do středového kruhu. Samotný Arsenal se nenechal zahanbit a o týden dříve pro novináře přichystal obří bílý dort opatřený miniaturními "poppies", jak se hlavičkám vlčího máku říká v angličtině, se symbolicky (?) červenou náplní. V Liverpoolu se vlčí mák našíval na rohové praporky, jinde se dělaly speciální vlajky, a tak dále, a tak dále.

Pointou je, že ačkoliv tato grandiózní a čím dál prázdněji působící gesta nejsou žádným specifikem fotbalových stadionů (jinak by se twitterový účet s výmluvným názvem Giant Poppy Watch těžko uživil, a pravdou je, že materiál má každým rokem věru požehnaný), je pro mě poněkud mrzuté pozorovat, jak rezolutně veškeré fotbalové kluby zahazují veškerý vkus a především střídmost, protože taková věc si zkrátka žádá odstup.

Nepochybuji, že v tomto bodě chcete namítnout "no jo, to se teď děje se vším — stačí se podívat na Vánoce, Halloween". Jistě, i tyhle svátky dalece přerostly svůj prapůvodní význam. Jenže tohle není srovnatelný případ, protože zatímco Vánoce a Halloween jsou rok od roku v první řadě komerčnější, Remembrance Day je konkrétně v anglosaských zemích rovněž výrazně zpolitizovanou událostí — jakýmsi měřítkem patriotismu.

V Kanadě před pár hodinami po necelých čtyřech dekádách vyhodili kanadskou hokejovou ikonu a stálici televizních obrazovek Dona Cherryho, protože si dovolil na příkladu úbytku symbolických "poppies" v Torontu demonstrovat nevděčnost čerstvých imigrantů. Na Ostrovech se zase každým rokem snáší nadávky na hlavu Jamese McLeana, irského záložníka, který odmítá "poppy" při jakékoliv příležitosti nosit, protože nejde pouze o připomínku veteránů a obětí dvou světových válek (to by prý neměl problém).

Jeden by řekl, že na to má své svaté právo. Důvody pro to má ostatně velmi pádné — vyrůstal ve stejném sousedství severoirského Derry, odkud pocházelo šest lidí, kteří o Krvavé neděli padli za oběť britským vojákům. Chyba lávky; zjevně nemá. Přestože je logické, že válka v každém vyvolává jiné myšlenky i vzpomínky.

Už roku 1933 se na britských ulicích objevily první bílé "poppies" na znamení ukončení všech válek. Mělo jít o alternativu pacifistů k červeným "poppies", které se už tou dobou mnohdy převlékaly za nástroj k ospravedlnění užití zbraní a násilí. Totéž platí dodnes, pro moderní války v Iráku, Afghanistánu či Sýrii. Přesto se anglické kluby na povel Daily Mail rozhodly z dobrovolného gesta učinit gesto všudypřítomné.

Proč...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (458)

Přidat komentář
Andis

Prosím jaká je vlastně pointa takového článku? Statistiky?

Reagovat
fantomas

Jaká je pointa pídění se po pointě takovýho článku spíš.

Reagovat
ttopi

Andise asi překvapilo, že se na takovémto webu články vůbec nacházejí.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Frantszek

Jaká je pointa tvého Nicku? Jaká je pointa tvého působení zde? Jaká je pointa, žes to psal 20:02? To byl nějaký úmysl, aby se to pozpátku četlo stejně?

Reagovat
valloire

vyhodit za názor....

Reagovat
smazaný uživatel

We're gonna stab you with a butcher knife

And then the Police Chief is gonna say

"We love our Somalis, we love our Muslims

Oh they're so good, oh they're so sweet."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

z toho twitter vlakna:

"Yip. I remember my grandfather shot in the head in Africa during WWII, brought home , cleaned up and sent back to fight there, once said to me:”As long as someone dressed as a poppy is surrounded by millionaires one day, it’ll have been worth it!”"

Reagovat
fantomas

To nechápu.

Reagovat
Riviera Kid

Teď bych ti na to nejradši napsal "Protože seš blbej", abych parafrazoval hlášku ze sedmi statečných od Kaisera a Labuse, ale ty si přesně ten typ, který by se akorát urazil, místo aby se zasmál. Tak na to radši seru.

Reagovat
fantomas

Mhm, oukej?

Reagovat
Riviera Kid
Reagovat
protiproudu

To video jsem neznal, pecka :D

Reagovat
mayday

Topka

Reagovat
protiproudu

Co to meleš?

Reagovat
Posledni Kovboj

ironie

Reagovat
Posledni Kovboj

jako ze deda toho typka se urcite nechal strelit do hlavy kvuli tomu, aby si nejakej curamedan oblecenej jako vlci mak mohl prochazet po hristi obklopenej milionarema.

Reagovat
fantomas

Jo...

Reagovat
bbbauch

Opet super

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle baví Nemáte tam někoho, kdo by tohle pravidelně házel fanouškům Serie A?

Reagovat
fenixLFC

ja by som im to tam hadzal, ale za anglicky glosar by asi explodovali...

Reagovat
fantomas

Jsem chtěl zrovna napsat, že psát to já, tak každej týden řešim rasismus.

Reagovat
TopinB

Reagovat
The Krupy

Ty si normálne rebel bez príčiny slovenský James Dean.

Reagovat
fenixLFC

a ty si na mna evidentne az chorobne fixovany

Reagovat
The Krupy

Každá akcia vyvoláva reakciu, tak si nefandi

Reagovat
smazaný uživatel

Liga urovne rumunske, kde vedouci tym ligy neda vic nez gol si nic takoveho nezaslouzi

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jich Juventus momentálně má na svém kontě 20

Reagovat
Y.N.W.A

tak sorry, takže 1,66 na zápas no...

Reds 2,33

Gladbach (!!!) 2,18

Barca 2,75

PSG 2,13

Slavia 2,25

Slovan 2,53

Europa FC 5,00

Reagovat
smazaný uživatel

Proč na mě musejí reagovat i dva z největších pitomců na celém eurofotbalu?

Reagovat
Y.N.W.A

dík, takové pocty se mi ještě nedostalo

Reagovat
Y.N.W.A

...jediný co by se ze Serie A chytlo by byla rubrika "nejzbytečnější statistika kola" - to by ji ale musel někdo dělat

Reagovat
SpartaOvenka

Po trefě George Baldocka proti Tottenhamu se nyní v Premier League prosadilo víc Georgeů (7), než kolik měla Anglie králů Georgeů (6).

Tohle je top

Reagovat
smazaný uživatel

To je prekvapive kdyz tam viktorie vladla 100 let

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Reagovat
fantomas

Tady je to spíš v opačnym gardu.

Reagovat
smazaný uživatel

Statistika má cenné údaje, však nuda je?

Reagovat
fantomas

Jj

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

OK

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/AFTVMedia/status/1194290003066515457

Počet šancí City je úplně jinde teda. Zřejmě mají dost smůlu v zakončení. Naopak Liverpool má v xpts snad o 10 bodů víc, než kolik by odpovídalo xG. Jsem fakt zvědavej, jak se tohle vyvine, ale osobně, pokud se Liverpoolu vyhnou zranění v obraně, tak si myslím, že to spíš dají (samozřejmě jejich současná pozice není jenom o štěstí).

Reagovat
Busby babes

OT: Co rikate na Mandaloriana? Za me ok, par nelogicnosti, ale akce slusna. Mohlo by to byt dobry.

Reagovat
Busby babes

atmosferu to vystihlo imho fajn, Mandalorian samotnej je super. Jen mozna skoda, ze dily nejsou delsi.

Reagovat
patas92

Další díly by měly být delší (snad).

Reagovat
Busby babes

super. Uvidime v patek.

Reagovat
patas92

Četl jsem to někde na redditu, ale teď jak jsem trochu pogooglil, tak to vypadá na těch cca 40 minut To je docela málo, no

Reagovat
patas92

Ok, tak druhá epizoda ještě kratší

Reagovat
Busby babes

no ja to uvidim az vecer/zitra...

Reagovat
Busby babes

ale porad to bylo dobry. Malej Yoda je fajn.

Reagovat
Ondiis

Úplně poslední scéna mě hodně navnadila. Atmosféra fajn, ale dokázal bych si to představit temnější. Ty "vtipný" scény s droidem nejsou můj šálek kávy. Pokud si ten seriál vytvoří nějaké jádro postav kolem Manda, tak to budu ještě lepší, protože bych si rád užil i nějaké herectví

Reagovat
Busby babes

uvidime, jak to bude dal. Me tohle celkem vyhovuje. Takovej trochu Firefly styl.

Reagovat
Ondiis

Tohle mi ani nepřipomínej. Seriál, který jsem si uložil do sekce "odloženo na později" a pořád jsem ho neviděl. Děsná ostuda

Reagovat
protiproudu

Tak to koukej napravit, nejlepší seriál co neměl druhou sérii.

Reagovat
Busby babes

ale aspon mel zaverecnej film, kterej je taky super.

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Za me velka parada, velka spokojenost. Libi se mi ta westernova atmosfera, z Pascala pod maskou mam takovy Eastwoodovsky pocit.

Akce dobra, konecne nema postava v SW plot armour, ale actual armour

Hned po dodivani jsem si musel zahrat Red Dead Redemption 2

Dialogy fajn, nic extra, hlasky taky zatim fajn, nic extra, postavy uvidime. Jsem zvedavy na Herzoga

Reagovat
EXoRcIsT

zamna pecka a dufam ze sa to bude zlepsovat . Hlavne vidno ze do toho islo asi vela penazi

Reagovat
diastan

Na pilot hodně slušné, trochu jsem měl problém s hudbou, tedy celkově s hudebním doprovodem, uvidíme dál.

Reagovat
fantomas

https://twitter.com/StatsBomb/status/1194303752553021442?s=19

Co ty na to, Zaschu?

(Nic jizlivyho, pod preview PL uz takrka nechodim, tak nevim.)

Reagovat
Busby babes

stejne jako u nas, kde mame podobny statistiky , je pak otazka: zlepsi utocnici Evertonu sve zakonceni nebo jsou proste spatni a cisla tomu odpovidaji? Chytne Pickford neco navic?

Reagovat
fantomas

Myslim, ze min. Kean urcite ma navic, Tosun se taky s vic prostorem chyti, a Pickford ma myslim dostatecnej track record na to, aby se dalo ocekavat, ze je tohle spis faze nez novej standard.

Reagovat
Busby babes

jo, u Pickforda strach nemam. U Keana je to zatim spis prani, nez, ze by to bylo nejak extra podlozene, ne?

Reagovat
Hokaido

U Tosuna nevidím jeden jedinej důvod, proč by se měl nějak chytit. Bude tam dva roky a zatím snad nezahrál pořádný zápas.

Pickford není žádnej top golman, jeho „track record“ je sice dostatečně dlouhej, ale rozhodně z něj nevychází nějak skvěle. Navíc díky svý povaze asi vždycky bude error prone.

Pořád je strašně sráží bránění standardek. Na tomhle Silva pracuje už několik let a i když se v tom Everton mírně zlepšil, patří pořád mezi to nejhorší v lize.

Reagovat
fantomas

Kdy Tosun dostal dyl duveru? A Pickford z neho skvele urcite vychazi, vzdyt zaziva prvni hlussi obdobi, golman je to kvalitni. A ze by jeho povaha byla nejak problematicka, si fakt nejsem vedomej.

Reagovat
Hokaido

Povaha myslím fotbalová, asi jsem se měl lépe vyjádřit. Imo je to fotbalovej Mrázek z minulých let. Výkonnostní strop hodně vysoko, dokáže klidně vychytat zápas, ale je náchylný k chybám a má možná až přehnaně vysoké sebevědomí, z čehož pak ty chyby plynou. Kvalitativně je to tak průměr v PL, zhruba okolo té top 10.

Tosun moc prostoru nedostává, protože si ho nezaslouží. Loni začal sezonu jako jednička, ale hrál fakt špatně a byl po právu posazený. Na druhou stranu to klidně může být systémová chyba, protože od Lukaka snad není v Evertonu hroťák, co by měl, byť třeba jen krátkodobě, nějakou formu.

Taky by bylo dobrý zmínit rozpis. Ten měl Everton zatím nejjednodušší:

https://preview.redd.it/ecryobb33ay31.png?width=640&crop=smart&auto=webp&s=c742ff146b8ca977d7b913928a990f5c138f6a44

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sheffield

Reagovat
Hokaido

Jsou super, pro mě obrovský překvapení.

Tohle je taky neuvěřitelný:

Sheffield United reach 60 matches in all competitions since last losing by more than a single goal.

Reagovat
vodka

S Pickfordem souhlasím, za mě to není top golman a třeba na Kaspera nemá ani náhodou, je to prostě level Guaita, ta aura, co kolem něj vznikla v jeho lepším období je docela nezaslouzena.

Reagovat
fantomas

Ufff, tak to teda absolutně nesouhlasim. Pokud neni Pickford top, neni top ani Kasper.

Reagovat
vodka

já už to teda až tak moc nesleduju, ale z toho, co vidím, za mě Kasper dělá absolutní minimum chyb. +jeho reflexy zvlásť po nějakých svízelnějších pasážích hry, kdy jsou pod tlakem strašně často znamenají obrat ve hře. Nevím, nedokážu tohle nijak objektivně podložit, ale kromě Edersona, Allisona, DDG a v loňské formě chytajícího Fabianskeho nevidim lepsiho golmana. Pickford obcas fakt dostane velmi laciny gol, coz se ostatnim moc nestava..

Reagovat
fantomas

Jo, Pickfordovi hapruje koncentrace, kterou naopak neztrácí Schmeichel, to dělá ten rozdíl. Ale Pickford imo daleko víc stealuje zápasy, ten rozdílovej faktor u něj vidim větší, byť se ten rozdíl projevuje i negativně (byť ne tak často, jak tu naznačujete).

Reagovat
Ondiis

Leno

Reagovat
cristiano.K.

Kasper patří mezi nejlepších pět golmanů v PL čtvrtou sezonu po sobě, dá se to říct o Pickordovi?

Já teda Pickforda nechci hejtit, pro mě je to průměrný golman pro průměrný Everton.

Reagovat
fantomas

Kasper se přeceňoval už během mistrovský sezony a do top5 bych ho sotva zařadil i tehdy, natož teď.

Reagovat
fantomas

Ale budiž, samozřejmě už od tý mistorvský sezony sem si zvyk, že na něm lidi viděj kvality, který já nepozoruju.

Reagovat
Hokaido
Reagovat
fantomas

Jn, jako by se to v následujících dvou sezonách nepotvrdilo. 2017/18 měl vyloženě podprůměrnou.

Reagovat
Hokaido

A neuznáš tu chybu prostě.

Jj, a proto vyhrál v roce 2016 a 2017 nejlepšího hráče Dánska. V roce 2017 vyhrál Leicester POTY (oficiální i fanouškovské, obojí podruhé) a v roce 2018 byl třetí v anketě The Best FIFA Goalkeeper. To mi úplně nepřijde, že by to v následujích svou sezonách nepotvrdil. Ale jasně, pokud se podíváš jen na inkasované goly, tak to tak asi vypadá.

Jinak cristiano a speciálně vodka patří k úplně těm největším odborníkům na PL na Eurofotbale, měl bys jejich názory brát více vážně.

Reagovat
fantomas

Kde je vážně neberu. Napsal sem, že s vodkou prostě nesouhlasim no, to se holt stává. A chybu nepřiznám, protože žádnou nevidim. Argumentovat anketama, když se jim na každym rohu leckdo (beztak včetně tebe v jiných případech) vysmívá, neni uplně košer. Já bych stejně tak mohl vytáhnout jeho neustálý problémy se střelama z dálky, to, že ve 2017/18 za svym xCG zaostal o téměř 8 obdržených gólů (což je dost velkej rozdíl) atp.

Pro mě je Schmeichel spolehlivej, OK golman, kterej si svý odvede, ale upside prostě vidim větší, a strop stavim výš, u Pickforda. Přijde mi, že tu nikdo pořádně nedoceňujete, za jakýma týmama chytal v 2016-18, a jaký psí kusy tam předváděl. Vůbec bych nevylučoval, že nechytat tehdy těch devět zápasů Mannone, Sunderland by nesestupoval.

Reagovat
fantomas

I když... teď koukám na tu tabulku a 16 bodů by asi zase sám nestáhl no, dobře.

Reagovat
Hokaido

Takových golmanů už bylo víc, takhle namátkou třeba Butland nebo Pope. To xGC máš odkud? Často to bývá jen xGA, což se u golmanů nedá brát úplně vážně.

Je to s tebou fakt těžký, Schmeichel byl dvakrát za sebou v nejlepší jedenáctce Champu, pak byl jednou z hlavních postav při The Great Escape, pak byl jednou z klíčových postav Foxes při titulu, pak vychytal 4 čistá konta ve 4 zápasech skupiny LM, v osmifinále chytil klíčovou penaltu v 80. minutě, byl famozní na MS, vyhrál všechna ta ocenění, co jsem psal výše... A pak napíšeš, že se v roce 2018 potvrdilo, že je slabina Foxes.

Reagovat
fantomas

No, a že jich bylo víc? Mám to z Wyscoutu, a je to vyloženě xCG, ne xGA.

Tak už původně sme se bavili o tom, že je relativní slabinou na dobrym, úspěšnym týmu, že jo. Já se bavil prostě v tý rovině, že by se dal nahradit lepšim golmanem, a za tim si holt stojim. Ne že by tomu týmu vyloženě škodil, protože to evidentně neškodil. Takovej byl i případ Simpsona mimochodem, a taky tu od tebe nevidim žádnou revizi. :)

Reagovat
Hokaido

Neuvěřitelný. Se vší úctou, Tome, mám Everton a hlavně Leicester za poslední roky nasledovaný daleko víc. Ne všechno se dá najít ve statistikách, jak máš ve zvyku.

Reagovat
fantomas

Aha, ok.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Zaschrona

Zas mi přijde škoda Jordana takhle začít hejtit okamžitě, když nemá zrovna nejlepší období. Pořád si dobře vzpomínám na sezonu z většiny pod Big Samem, v které nám, podle mě, zachránil koudel. Byl zaslouženě hráč sezóny a i se tehdy díky tomu nacpal do repre. Podle mě je minimálně nadprůměrný gólman, někdy má elitní zápasy, někdy dělá i velké chyby. V 25 letech má pořád čas na to, aby do té naprosté špičky, která nebude mít tolik výkyvů, dorostl. Ale je možný, že se to nestane, někdy z něj taky mám pocity, že by nebylo vůbec nevýhodný ho třeba udat United za desítky milionů s anglickou přirážkou, jakkoliv mě trochu mrzí, že tohle vůbec vypouštím z úst.

Reagovat
vodka

Tosun je do vápna kvalitní hráč, mimo něj je k hovnu, ale pokud by EFC začali hrát vysloveně na něj, tak by góly sypal.

Reagovat
Hokaido

Já to v něm prostě nevidím. Přijde mi kvalitativně jako třeba Gabbiadini nebo Zaza. Určitě ne jako jednička týmu, co chce atakovat poháry v PL: Na hrotový útočníky druhýho sledu v PL jako Jimenéz nebo Wilson se nechytá.

Reagovat
vodka

No, on je to hlavně trošku jiný typ útočníka. Zatímco Wilson a Jiménez jsou hodně běhaví, výborný work rate po celé ploše hřiště, tak Tosun je čistě hráč do vápna. V tomto kontextu měl i dost smůlu, že ho koupil allerdyce, protože to je typ hráče vysloveně pro něj. Každopádně orientaci ve vápně a náběh do správných prostor dává dost v poho, pro něj bohužel se na tento typ útočníků už v pl moc nehraje...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Zaschrona

Mně teda zatím přijde jako náš nejlepší útočník DCL. Tosuna bych ale klidně stavěl, pokud by to mohlo pomoct tomu, že si ho někdo všimne a ideálně ho koupí. Není špatný hráč do vápna, góly umí střílet, ale nepřijde mi, že tenhle typ hráče je něco, co potřebujeme. A jako bonus tam je ten dementní politický přesah k Erdoganovi, nechci hráče tohohle typu v týmu.

Reagovat
Zaschrona

Spíš nesouhlasím. Špatně bráněné standardky, podprůměrné zakončování a mizerná forma golmana, to bych úplně neřadil čistě pod pojem "smůla." Stejně tak článek neřeší vůbec to, že jsme zatím měli nejlehčí los v lize. Ale jinak jako je pravda, že stejně nám nepomůže nic jiného než trpělivost. Nevím, jestli součástí musí být Silva, ale s Brandsem určitě. Hráči, které přivedl, tak obecně patří k těm nejlepším a systém, který se podle něj postupně mění, tak se zdá být obecně k lepšímu. Každopádně ale platí, že když jsme se dosud nerozhodli vyhodit Silvu, tak minimálně do konce sezony to už nedává smysl, leda tedy, že by se tým propadl totálně směrem na sestup, což tedy ale snad nehrozí. Na konci sezony pak i bude jasnější, co s tím. Jestli jsme na něco zatím měli smůlu, tak dost na zranění - klíčová posila Gbamin se hned blbě zranil, čím dál tím lepší Bernard taky, Gomes, který se snad do toho už začínal dostávat... Takže myšlenka ve stylu "Trust The Process" - to ok, máme mladý tým a pořád obměňujeme kádr - pořád se musí vyměnit hráči typu Walcott nebo Schneiderlin, aby to dohromady zapadalo. Ale čistě z pohledu, že jsme v pohodě, protože to tak vyplývá z xG, to ne. To už znám z časů Martíneze, kdy jsme taky byli underachieveři v druhé a třetí sezoně. A smůlou to prostě nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave po mne pokukuje dievča s Ozilovskymi očami. Možem čakať asistenciu a prihra mi krajšiu kamošku?

Reagovat
fenixLFC

ked vtipkujes na tejto urovni tak by si sa mal uspokojit aj s tou ozilovskou

Reagovat
smazaný uživatel

To bola metafora k fanta draftu

Reagovat
smazaný uživatel

Okej ozila uz ma aj tak mr. Vzdy o krok vpred cunter

Reagovat
nani92

Reagovat
vladis271

ty kktko...dievčatá s veľkými okálmi sú sexi. Nezaslúžiš si ju, určite pokukuje po krajšom chalanovi za tebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kokot ale toto je hunit % lemur

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

ako vies ze je krajsia, to vidis cez burku?

Reagovat
kvasha16

ano, ale dievca s Eriksenovskymi ocami by ti prihralo krajsiu

Reagovat
niflheim

CHONG TO QUIT UNITED?

Manchester United youngster Tahith Chong has decided he won't be renewing his contract at Old Trafford, amid links to Juventus, according to Italian outlet Calciomercato.

The Dutchman, 19, sees his contract expire at the end of the season, and has played just 24 minutes in the Premier League this season.

Reagovat
r.mrazik

Určitě bude hrát v EL, tak jsem na něj zvědav...zatím tedy vůbec nepřesvědčil...měl jít už loni hostovat

Reagovat
pobody's nerfect

systém funguje, když se chytne, půjde za balík zpátky

Reagovat
VersaceChain

Nemá na to

Reagovat
kiwwi

ocividne este nie je ready na prvy tim...povedal by som, ze aj taky Gomes je herne pred nim a tiez sa este nepresadil, takze pekne poporiadku

ked si mysli, ze mu inde bude kvitnut viac nez pod Olem, ktory dava mladikom sancu, tak je dost naivny...ale kto vie co je na tom pravdy

Reagovat
Busby babes

tak pokud by po sezone odesel, bude zas o rok starsi, pujde do pripravy v novem tymu, pokud ukaze v priprave, ze na to ma, klidne se muze chytnout a hrat vic nez ted u nas. Nekdy to nove prostredi pomuze. Uplne jednoznacne se to rict neda, ze by se jinde mel hur. Kazdopadne by to pro nas byla asi v tuhle chvili skoda, talent ma, uz to i nekolikrat ukazal... snad se mu ted povedou ty zapasy v EL.

Reagovat
Busby babes

https://www.youtube.com/watch?v=Z-lAyDQHHlc&feature=youtu.be&t=32

ja bych to videl takhle nejak: Right now this club owns Mr. Chong exactly nothing...

Reagovat
vladis271

krysy opúšťajú potápajúcu sa loď.

Reagovat
Busby babes

to myslis toho vaseho Brewstera nebo jak se jmenuje?

Reagovat
J0EL

Potapajucu sa lod, takze ti to nesedi.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ten někam odchází? Jinak teda spíš zatím slušný hype než aby něco zahrál.

Reagovat
Busby babes

v lete chtel ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

O tom nevmím, jen odešel ten Duncan. Možná máš pravdu, ale nic takového se ke mně nedostalo.

Reagovat
kiwwi

este dve spravy z podobneho sudka:

[JAMES DUCKER] Nemanja Matic edging closer to Manchester United exit with January departure a possibility

Juninho: 'Manchester United has the first option to buy back Memphis Depay if other clubs have interest

Reagovat
mul

už teraz vám chýba jeden záložnik...v prípade odchodu Matiča a možno Pogbu budete rozbíjať prasiatko ?

Reagovat
kiwwi

jedneho stredaka budeme kupovat na 100%, idealne dvoch (caka tam este Garner tak ten by mohol byt jeden z tych dvoch, tazko povedat ako to vidi Ole)

Reagovat
Busby babes

tak Matic by fakt nechybel. Ale jinak jasny, stredaky musime privest. Jeden by mel prijit uz v lednu jinak budeme mit problem.

Reagovat
r.mrazik

prej jeden...uz ted chybi zaloznici dva

Reagovat
Busby babes

1 v zime, tri v lete. Pogba pujde do hajzlu.

Reagovat
Hokaido

Kupte zálohu Foxes za 300 a budete na stopro v top 4.

Reagovat
Busby babes

jako... jo no. Ndidi a Maddison by byli fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Ndidi hlavně

Reagovat
r.mrazik

myslis? doufam,ze ne

Reagovat
Busby babes

nevim no. uvidime co predvede ve zbytku sezony, neprekvapilo by me to. Spis je otazka kam... nakonec duvod proc zustane mozna bude to, ze si ho nikdo nebude moct dovolit..

Reagovat
r.mrazik

juve,real,psg...ti prachy maji

Reagovat
Busby babes

jo no, jen uplne nepotrebuji 120 milionoveho zaloznika.

Reagovat
r.mrazik

juve asi ne...real a psg by ho jiste vyuzili

Reagovat
pingla

nech táhne

Reagovat
Hokaido

Ježiši, tyhle kluby, co níčí odchovance a mladíky, mám fakt úplně nejradši. Franku zachraň ho!

Reagovat
Busby babes

jako ze ho poslete na pet hostovacek a pak az dostanete zakaz prestupu, tak si konecne zahraje?

Reagovat
ajouki

Co má společného zákaz přestupů například s tím, že 19letý Reece James jde do základu na úkor dlouhodobého kapitána, který v Premier League neabsentoval 73 zápasů?

Reagovat
Busby babes

to myslis tech 120 minut? ty vole, ok no. Azpi v lize 1000 minut. Celkove je pomer 1470 vs 412. Jako nepredstirej tady, ze v tuhle chvili ho posadil...

Reagovat
blade115

V tom případě ty zas nepředstírej, že mladíci dostávají šanci jen kvůli banu a Lampard s tím nemá nic společného. Úplně směšně tady vliv toho zákazu přeceňujete a spíš si s tím zkoušíte omluvit to, proč se letos Chelsea chová líp než většina jiných klubů.

Reagovat
Busby babes

jak certik z krabicky. Jj, proc jen by nekoho napadlo delat si srandu z toho, ze davate sanci mladym jen kvuli banu, kdyz jste leta tem mladym davali sanci... oh wait...

Btw Hokaido si normalne udelal srandu z toho, ze Chelsea bude zachranovat naseho mladyho. Ja mu na to ve stejnym duchu odpovedel... no pak jste prisli vy dva a zas to jde cely do prdele...

Reagovat
blade115

Tak když to 100x napíšeš vážně a pak jednou ze srandy, jak to mám asi tak poznat...

Reagovat
Busby babes

tak kdyz Hokaido napise: Franku, zachran mladika. a tyhle kluby co nici odchovance... tak je snad jasny v jakem duchu se debata vede...

Reagovat
ajouki

Ale přeci nejde o poměr minut, že. O tom se nebavíme. Snažíš se tu naznačit, že bez zákazu přestupů by v Chelsea nehráli odchovanci. Tak ti dávám příklad. A že jsi to ty, tak ještě přiložím.

Proč odešel Zappacosta, kterého upřednosňovali dva předchozí trenéři? Určitě dojdeš k závěru, že to není tím, že by Chelsea na jeho pozici oznamovala příchod drahé posily.

Proč se Lampard nebál poslat doprdele Davida Luiza? Dopředu veděl, že Rüdiger bude k dispozici až v průběhu září a jeho absence se může protáhnout. Jak vysvětlit, že jde do sezony dobrovolně s trojkou Christensen, Zouma a Tomori a pryč pošle loni docela slušeného Luize?

Zákaz přestupů je argument na úrovni prvňáka, který nemá základy logického uvažování.

Mimochodem i Reece James by měl víc minut, ale byl dvakrát zraněn. První start si připsal v té chvíli v klíčovém zápase LM na půdě Lille. Nebýt zranění, tak hraje víc. Mohl by využít bídného začátku od Azpilicuety.

Reagovat
Busby babes

no a ja ti jen odpovedel, ze tebou uvedeny priklad neni uplne nejlepsi. Nemuzu za to, ze si vybral Reece. V tuhle chvili to tak neni. Treba to na konci sezony bude naopak a Azpi zustane na tech 1500 minutach a Reece bude mit 4000

Reagovat
ajouki

Vždyť ale není nutné, aby odehrál 4000 minut, ne? O tom to přeci není. Dávám jednochuchý příklad, na který zákaz přestupů měl nulový vliv. Aby se to stalo, tak tam musela existovat důvěra v toho hráče, musel odejít hráč prvního týmu a ještě šel do těžkých zápasů na úkor kapitána týmu.

Reagovat
Busby babes

btw Zapacosta uz moc nehral ani loni. Pravda, uz si nepamatuju jestli byl casto zranenej, ale ma 1000 minut. Coz fakt neni moc. Sezonu predtim cca 2000. Nevim, jestli bych tohle nazval uprednostnovanim, ale ok.

Reagovat
Hokaido

Hele nebýt zákazu přestupů, tak by u nás Frank nejspíš ani nebyl. A mladíci nehráli pod žádným manažerem, teď by to nebylo jinak, tím jsem si jistej. Frank je pro nás jak čistý dar z nebes, ale není potřeba takhle machrovat.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

je to cele debata co kdyby, takze se stejne nepresvedcime. Vasi mlady letos sanci dostali a vyuzili ji paradne. Mladi kluci casto potrebuji stesti a to treba letos Abraham a spol meli. U nas ho mel takhle treba Rashford, kdy se vsichni zranili, naskocil, dal goly a bylo.

Ja si treba myslim, ze nebyt banu, tak by to Abraham mel tezsi. I kdyby na nej Frank vsadil od zacatku jako jednicku, tak bych si tipl, ze by v lete odesel Giroud a prisel nekdo do utoku. A pak by treba Abraham po prvnim zapase sedl na lavku a kdo vi, jak by to vypadalo... a podobna situace by se dala popsat i u Tomoriho nebo Mounta a zas tak nepravdepodobny vzhledem k vasi historii mi to neprijde. A pak je samo otazka, zda by u vas byl Frank, jak pises.

Reagovat
ajouki

Spekulace to je, ale na více stranách. Změna trenéra byla v Chelsea rozběhnutá mnohem dříve, než si někteří uvědomují. Plán s Lampardem měl také konkrétní obrysy velmi brzy, úvahy pravděpodobně proběhly ještě v momentě, kdy zákaz nákupů nebyl potvrzený.

Naopak najdeš spoustu názorů od fanoušků Chelsea, že by zákaz přestupů nechali vyžrat někoho jiného (nebo například Sarriho) a Lamparda přivést až příští léto.

Všichni, kteří píšeš, by to měli těžší ne nebýt banu, ale nebýt Lamparda. Abraham nebyl nejlepší útočník v přípravě. Proti United odehrál slabý zápas, a hned proti Liverpoolu zahodil pátou penaltu. Mourinho například Lukaku v podobné situaci zdeptal natolik, že raději utekl hostovat. Abrahama nepodržel zákaz přestupů, ale Lampard. Mount měl silnou konkurenci v Barkleym, který byl nejlepší hráč přípravy. Opět ho nepodržel zákaz přestupů, ale rozhodnutí Lamparda. U Tomoriho byl rozhodují moment prodej Davida Luize, který by třeba Sarri nikdy neudělal.

Reagovat
Busby babes

Jenze Abraham u vas prakticky nema konkurenci na urovni. Michy je slabej a Giroud uz starej. Kdyby jste meli poradnou alternativu, taky se mohlo stat, ze v dalsich zapasech nastoupi druhej utocnik a pokud by se prosadil, tak taky mohl Abraham doted sedet na lavicce. Ale to je fuk, nestalo se a Abraham se chytil. Jak rikam, ti hraci casto potrebuji stesti na okolnosti a to ti vasi letos meli.

btw Luize jste prodali, protoze si postavil hlavu, ze chce odejit. V takove situaci proste nema cenu hrace drzet. Neco jako u nas odchod Lukaku.

Reagovat
TopinB

Luiz si postavil hlavu, protoze mu (pry) Lampard odmitl potvrdit jistotu zakladu, coz pochybuju, ze by Sarri (napr.) udelal

Reagovat
ajouki

Jenže to říkáš po 12 kolech Premier League, kdy Abraham nasazel 10 branek. Na začátku, kdy nutně potřeboval podržel, by to každý trenér neudělal. Giroud odehrál velmi dobré utkání proti Liverpoolu, dokonce dal branku.

Luiz si hlavu nepostavil. Nejdřív přišel signál od Lamparda, že jeho pozice nebude neotřesitelná a bude si muset zvykat na častější lavičku. Tomori měl jít na hostování, ale Lampard to do poslední chvíle zdržoval, protože ve výsledku chtěl mít v týmu právě jeho. Reakce Luize byla, že raději půjde pryč, žádné stavění si hlavy. Za dva dny bylo hotovo a šel ke konkurenci, tak málo o hráče s podobnou mentalitou Lampard stál.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
blade115

Nesouhlasím. Prostě odmítám věřit, že zákaz přestupů na JEDNO léto hrál takovou roli ve výběru manažera, který dostal VÍCELETOU smlouvu. To by bylo úplně neskutečně krátkozraký.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Kovi81

To odvolani Cherryho je vrchol. Mel xy mnohem horsich vyjadreni a za tohle ho odvolaji. Uz dokonce koluje petice, aby ho vzali zpatky a ma uspech. Co jsem prochazel ruzne fora a skupiny, tak tam byli snad vsichni proti jeho odvolani.

Reagovat
fantomas

Tak tos prochazel dost zvlastni fora. Ja zas vidam jen samy "long overdue". Ze mel horsi vyjadreni je naprosto irelevantni; hlavni je, ze ho to konecne dobehlo.

Reagovat
Kovi81

Ze byl "overdue," to se nehadam. Ja ho nemusim, ale odvolavat ho kvuli takove kravine v kontrastu s jeho minulyma vyjadrenima je pokrytectvi nejvetsiho kalibru.

Reagovat
fantomas

Spis se toho proste nahromadilo prilis, to je prece beznej postup. Strike one, strike two... Cherry jich mel milion. Vubec bych se na to, co bylo tou posledni konkretni kapkou, nefixoval.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
R22

Neví někdo jak to vlastně dopadlo s tím vyšetřováním B.Silvy za ten jeho tweet? Jsem zaznamenal, že to chtěla FA vyšetřovat, pak mu prodlužovali tu lhůtu na vyjádření a pak nějak ticho po pěšině nebo mi ten výsledek toho nějak minul.

Reagovat
smazaný uživatel

Bernardo Silva has been banned for one game for sending a racially offensive tweet to team-mate Benjamin Mendy.

Reagovat
R22

stačilo se zeptat a rozhodli

jako podlě mě to je nesmysl, že to vůbec řešili, dělaji z komára velblouda...ale co už

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej v moderním světě dneska už si ani nemůžeš zašpásovat s černým kámošem

Reagovat
Banikovec7

Kdo vyuzivate Premier Sport na O2, tak od prosince konci v tech stavajicich tarifech a pokud ho chcete mit i dale, musite prejit na ty nove, ktere jsou nejenze drazsi, ale pokud chcete prehravat na vice nez jednom zarizeni najednou, musite platit dalsi 100 mesicne.

Reagovat
ttopi

Všude se zdražuje, to je normální ne?

Reagovat
smazaný uživatel

kde to pisou?

Reagovat
fantomas

Vsak Sport Pack zustava na 199 ne? To je hlavni, zbytek stejne nevyuziju.

Reagovat
Banikovec7

To asi jo, spis se to tyka tech co maji TV se settopboxem.

Reagovat
Banger

To je paráda, že sport pack občasným uživatelům nezdraží, ale těm, kteří jim platí měsíčně tolik peněz, aby mohli třikrát týdně řešit nějaké výpadky to zdraží o dalších 50 Kč ještě donedávna jsem si nijak nestěžoval, ale teď jsou ty výpadky permanentně

Reagovat
protiproudu

Tak si místo 15 piv dáš jen 14 no.

Reagovat
Banger

Reagovat
kilobyte

V tom zlatým balíčku je program s gay tématikou. No nekup to.

Reagovat
Banger

K 30. 11. 2019 končí ochutnávka stanice Premier Sport v dosavadních tarifech O2 TV L a O2 TV XL.

Reagovat
cristiano.K.

to si dělají prdel né

Reagovat
Hai

Tak to jsou fakt kundy.... ja si ho tedkom poridil

Reagovat
Cobra

Šulini

Reagovat
Coutinho10

tak aspon nemusim litovat, ze to Lko nemam

Reagovat
Ondiis

Reagovat
kaja900

Já mám o2 a premier sport mi tam vůbec nejde uz od začátku.. to se něco připlácí abych měl premier sport ?

Reagovat
Coutinho10

mozna mas balicek M, ktery taky vyuzivam diky znamemu, ale Premier Sport prave neobsahuje...proto jsem si musel koupit ten jejich pack za 2 kila, abych ho mel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

"Inspirováno Šťastným pondělím Jindřicha Šídla"

Reagovat
protiproudu

Hroznej kund.

Reagovat
Busby babes

ma to u nas nejbliz k nejakym formatum ala Stephen Colbert nebo tak.

Reagovat
Godwinson

Nedávno jsem náhodou viděl a docela se mi to líbilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ze se najdou v dnesni dobe "osoby", kteri se citi byti offended pri osloveni "lide"

Reagovat
Pony Slaystation

Bez "TOP 5" a "Nejdůležitější zjištění týdne", které jsem po pár řádcích a nezájmu o dané téma přeskočil, je to opět super článek

Reagovat
fantomas

Zajimavy, ze tu tolik lidi (i soude na zaklade prispevku "k cemu?" u clanku o Zlatym mici) nebavi brouzdani historii. Me to nicmene fascinuje, a tudiz to urcite jen tak nekam nezmizi...

Reagovat
Zaschrona

Nechápu, proč je takový problém, když někoho něco nebaví, to téma prostě přeskočit.

Reagovat
fantomas

Tak to zas abych Ponymu nekřivdil - on to přeskočil (jen měl navíc potřebu to všem hlásit)

Reagovat
Zaschrona

Ok, možná jsem trochu blbě popsal to, v čem konkrétně existuje ta potíž.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Busby babes

In Brendan we trust!!

Reagovat
kiwwi

@Arsenal - preco sa opomina start zo sezony 2004-2005, ktory bol podobny ako tohtosezonny?

@Kolasinac - nieco podobne sa deje aj s Pulisicom nie? Komentatori na Orange Sport tvrdili, ze Pulisic sa predstavil a vyslovene si mal ziadat, aby ho oslovovali Pjulisik, pretoze je american

Reagovat
fantomas

Ad. Arsenal - mozna proto, ze tehdy byli obhajci a dalo se to omluvit mistrovskou kocovinou?

Ad. Kolasinac - proto prave pisu, ze je to specificky. Pulisic ma teoreticky max. dve spravny vyslovnosti stejne jako Kolasinac. U Kolasinace se nicmene z nejakyho duvodu ujala vyslovnost treti, na nicem zalozena.

Reagovat
vodka

Arsenal měl v sezoně 2014/2015 mistrovskou kocovinu? kiwwi se přepsal, ale 2004/2005 jste naopak zahájili pořád jak invincibles a první prohra je ta neslavná s náma...

Reagovat
Busby babes

*slavna

Reagovat
fantomas

No, ja si rikal. Ale i 14/15 je nesrovnatelny. Akorat sme vyhrali trofej, hrala se LM, jo, pomalejsi start, hadam nejpomalejsi pod Wengerem min. v tomhle tisicileti, ale to se stava. Ta soucasna situace je kumulaci uz v podstate rok stary deprese, proto srovnani s vylozene mrzutyma obdobima, ne nutne s nevydarenymi starty.

Reagovat
vodka

Dívej, me na tomhle sere akorát ta věc, že pokud se všichni odvolávali na "worst league start since", tak je to bullshit. Zároveň nemám problém s mnohem větší skepsi ze současného stavu oproti tomu, když na hrotu hrával Sanogo, v obraně jenks, nebo kdo to tam tehdy byl. Ale celkově se prostě přebírá (včetně mě teda, musím přiznat) spousta "statistik", které jsou jednoduše hovadiny, které se, klasicky, strašně rychle šíří a berou se jako fakta, přitom je to bullshit už na druhý pohled.

Reagovat
fantomas

Jo, tak to já nevim, na co se lidi odvolávají. Ale pokud vycházim z toho, že kiwwi vychází z článku... tam operuju čistě s "bylo to horší tehdy nebo tehdy", bez ohledu na fázi sezony.

Čistě statisticky je ale i tohle nejhorší start od 80. let no. Pocitově možná ne (?).

Reagovat
vodka

no, pokud budeme brát ligu, tak logicky beru jako "worst start" < "počet bodů než v nejbližší sezoně dozadu", pokud byl před 5 rokama počet bodů po 13 kolech stejný, nejde říct worst start since 198x, protože prostě stejně špatný start v lize byl nedávno, to je point.

Čistě statisticky jak jako? Pokud se bere liga, tak je to prostě stejně špatný start, rozdíl je možná trochu ve skóre. Nebo se to počítá podle počtu soutěžních zápasů od začátku sezony? Případně xy dalších variant, co jdou vymyslet (typu nejmenší procento výher z odehraných soutěžních zápasů (+ modifikace do určitého data té které sezony), nejmenší % výher z odehraných zápasů (dtto))

Reagovat
fantomas

Rozepisoval sem to už v minulym článku - počítaj se do toho i vstřelený, obdržený góly, skóre. Po všech těhlech stránkách je to nejhorší start od roku 1983.

Reagovat
vodka

Ale jinak teda opět musím článek pochválit, já si vždycky nejak pamatuju dojem že sezóny, ale srovnávat starty a výsledek je super, derby a qpr si sice pamatuju, ale velmi zajímavé připomenutí

Reagovat
Heisenberg

Ve 2014/15 sezoně byl problém 4-1-4-1 s Wilshem a Ramseym veprostřed a Ozilem na křídle, rozjeli jsme se až s duem Coq+Cazorla + Ramsey na křídle a Ozil na 10.

Letos můžeme taky očekávat další změnu sestavy, problém je, že ji Emery mění skoro každý zápas.

Reagovat
kiwwi

Jj myslel som 2014-15

Reagovat
kiwwi

Aha, ja som to s tým Kolasinacom narýchlo precital a prehliadol som pointu...

Reagovat
Busby babes

Ad poppies, taky bych tu mel jeden hezkej prispevek:

https://twitter.com/omid9/status/1191137366876020736

Reagovat
Mimalu

Reagovat
fantomas

Ňuch

Reagovat
ttopi

Reagovat
TopinB

Reagovat
Hokaido

To bude nejspíš nějaké hinduistické sluníčko.

Reagovat
fenixLFC

no co, v kazdej vojne fandil inym...

Reagovat
Busby babes

https://www.youtube.com/watch?v=B0AMwD4vOXM

Uz mel premieru film o Busbym. Ohlasy jsou zatim dobry.

Reagovat
Zaschrona

Nemáš nějaké tipy další zajímavé filmy z fotbalového/sportovního prostředí? Takové ty klasiky dohledatelné a hodně hodnocené z ČSFD většinou znám.

Reagovat
Whitemedia

https://www.youtube.com/watch?v=9IVrplNbm5s

Já už od července čekám na tohle a pořád to nikde nemůžu najít

Reagovat
Whitemedia

Cokoliv se Schumim ku*evsky uvítám..

Reagovat
Zaschrona

Dík, tohle bych taky rád viděl.

Já se jinak chystám na tohle.

https://www.youtube.com/watch?v=l2PHFRPHHRM

Reagovat
Whitemedia

Tady ty fotbalové dokumenty mě zrovna moc nebaví.

Reagovat
Kovi81

podarilo se ti najit, kdy to ma vyjit?

Reagovat
Whitemedia

Mělo to právě vyjít už v létě, ale nikde o tom nic není...

Reagovat
Zaschrona

Díky, mrknu.

Reagovat
Busby babes

hele asi ne, kouknul jsem na CSFD a takhle: https://pbs.twimg.com/media/EJSUZssXkAAuooT?format=png&name=small

ono se tech sportovnich zas tolik netoci a kdyz se neco natoci, tak to hned zna kazdej. Plus v tom seznamu neni United od BBC, ohledne Mnichovu a dobe po tom.

Reagovat
Zaschrona

Škoda, že se natáčí tolik filmů zrovna o baseballu... Takhle jsem objevil kromě kupy baseballových filmů především ten Invictus, i tak ale díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvely je film o Bobby Robsonovy asi 2roky stary

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Hokaido

Jinak už je venku HD rip Jokera, kdyby na to někdo čekal. Kdo neviděl, ať to okamžitě napraví,

Reagovat
Busby babes

na to asi pujdu o vikendu do kina.

Reagovat
Hokaido

Já byl na tom v kině třikrát (poprvé od Avatara jsem byl na filmu třikrát). Dneska jsem si stáhnul ten HD rip, projel některé scény a zážitek v kině je samozřejmě úplně jinde, takže běž!

Svým způsobem ten film nenávidím, protože jsem se mezitím podíval na Temnýho rytíře a Ledgerův Joker mi najednou přijde jako komiks pro děti... A to jsem ho úplně zbožňoval.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Hokaido

Sám jsem za to na sebe nasranej, no.

Reagovat
Whitemedia

Mně přijde šílený už jen to, že si šel do kina na jeden film třikrát.. ten druhý odstavec je totálně k zblití

Reagovat
Busby babes

zajimave se o tomhle hadaj v Moviezone.

Reagovat
Whitemedia

Co si mi to tenkrát přál, když šlo o Pána Prstenů? Abych měl celou noc sračku? Tak teda tentokrát přeji já tobě

Reagovat
JohnKoul

Ja byl dvakrat a mel jsem jit potreti, ale padlo to Dark Knighta mi to ale tedy neovlivnuje, filmy vypravi neco uplne jineho (origin vs peak) a oba mi prijdou skvely, byt tedy Phoenix asi mirne vede.

Reagovat
Messier

Tak to vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

jako to s tim Ledgerem... normálně začínám přemýšlet, jestli se na toho Jokera podívat, protože Ledgerův joker je doposud jedna z mých nejoblíbenějších filmových postav

Reagovat
patas92

overrated as fuck

Reagovat
Hokaido

Reagovat
patas92

Však to má s komiksovým Jokerem společné asi jen to, že mají oba pomalovaný obličej

Reagovat
Hokaido

A proto je to overrated as fuck?

Reagovat
patas92

Částečně

Reagovat
Vopi11

naprostý souhlas, kdyby tomu odebrali nálepku DC a jméno Joker, tak je to obyčejný film, který bych si ani nepustil ten hype moc nechápu a už vůbec nechápu, jak to může někdo hodnotit líp než Ledgera. Empatický pohled na Joker není v pohodě. a jediný, co to má s komiksem společnýho, jsou rozsypaný korále při vraždě Wayneových

Reagovat
patas92

Přesně, no. Nejhorší na tom je, že teď budou všichni u další komiksovky tvrdit, jak je to zas to stejné stokrát viděné a že by všechny filmy měli být jako Joker. Přitom filmů jako tento už byly taky natočeny mraky a kolikrát i líp, jenomže neměli tu komiksovou nálepku. Přitom ten film ani Joker samotný nemá žádné komiksové základy. Joker je geniální zločinec, co se intelektem vyrovná Batmanovi. Tohle je "obyčejný" magor, co je rád že se zvládne sám ráno oblíknout. Jako Batmanův antagonista absolutně nepoužitelný.

Reagovat
Vopi11

Děkuji bohu, že jsem potkal někoho se stejným názorem máš mé sympatie

Reagovat
icemike

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hokaido

Jaké jsou podobné filmy, lépe natočené?

Jinak já se s tebou na tohle téma ani hádat nebudu, protože se nedá říct, že bych s tebou vyloženě nesouhlasil. Akorát Joker mě dostal, od první do poslední minuty jsem to hltal, nenudil jsem se ani vteřinu. Navíc jsem nečetl komiksy, nejsem žádnej velkej fanboy, takže mi ty tvoje negativa ani trochu nekazí zážitek. Asi je to trochu overrated, ale ani trochu mi to nevadí. Snad to dává smysl.

Reagovat
patas92

Taxikář, Král komedie (to jsem neviděl)

Jinak ten film je samozřejmě dobrý a dobře zahraný, ale ten humbuk kolem mě strašně sere a přijde mi nezasloužený

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Kily

Reagovat
Minister

Reagovat
Swarley

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
Hai

Reagovat
Hai

*

Reagovat
r.mrazik

filmove jo...ale on je hlavni ten vykon toho herce

Reagovat
Whitemedia

Klidně ať mu za to dají Oscara, stejně všichni víme, že si to Phoenix zaslouží.. ale ať se nikdo neopovažuje to cpát před Ledgera a Temného Rytíře

Reagovat
r.mrazik

ja bych to vubec nesrovnaval...totalne jine filmy i naroky na tu roli

Reagovat
Cobra

Reagovat
Messier

Musím souhlasit. Jako ten film je určitě dobrej, ale Temnýmu rytíři se ani neblíží

Reagovat
Kily

a program na zítřejší odpoledne je na světě tím se dobrovolně přiznávám, že jsem se nedokopal jít na to do kina

Reagovat
Godwinson

Mám to stejně

Reagovat
Hokaido

booooooooooooo

Reagovat
Whitemedia

To je no, vyšel Angel Has Fallen a pořádnou akční výplachovku já už nutně potřebuji.

Reagovat
r.mrazik

tak tohle uz je ale hodne velky vyplach...asi neco jako novy filmy se Segalem

Reagovat
Whitemedia

První dva díly přesně splnily svůj účel a trojka to zvládne taky..

Reagovat
r.mrazik

hh,to asi jo...pokud tenhle styl nekoho bavi

Reagovat
Whitemedia

Denně bych to sledovat nemohl, ale jednou za čas prostě něco podobného uvítám a furt je to daleko před Segalem už jen kvůli obsazení

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Hokaido

Nejsi ty náhodou ten fanda Survivora?

Reagovat
Whitemedia

Jako toho pořadu? Nemám to rád, má to ode mě dvě hvězdičky

Reagovat
Hokaido

Aha, tak sory, to je někdo jinej. Taky fanda Chelsea ale, jen nevím kterej.

A za ty dvě hvězdy ti klasicky přeju, abys měl sračku do rána.

Reagovat
bbbauch

To byl Svatej tusim

Reagovat
Talker

To jsem byl asi já

Reagovat
Hokaido

Koukáš pořád? Takhle nasraný jako po včerejšku jsem nikdy nebyl, ani u toho Zekea.

Reagovat
Talker

Ještě jsem neviděl. Máš jediný štěstí, že jsi nenapsal žádný spoiler.

Reagovat
Hokaido

To bych neudělal takhle brzo po odvysílání.

Reagovat
Talker

Já na to koukám ve čtvrtek po cestě do práce, takže většinou bych to už dávno viděl. Jinak bylo to otravný, nudná epizoda. Řeší se tam celou dobu něco, co do závěrečného hlasování ani vůbec nepromluví.

Pokud to budou chtít řešit do posledního dne a každé hlasování, tak tuhle sezonu odpískám.

Ale stejně málokdy vyhraje někdo, komu přeju. Snad tentokrát Tommy nebo Aaron. Zbytek se mi nějak nezdá. Možná ještě Elizabeth.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

>HD rip

>hardcoded korejsky titulky

yikes

Reagovat
Rssa

Lepší než Skyfall to byt nemůže

Reagovat
Busby babes

bondovka vs film o fotbalovem managerovi?

Reagovat
r.mrazik

https://www.youtube.com/watch?v=OoHEssc4Eq0

dobrej rozhovor...

nakonec ten klub ma takovou cenu,ze nikdo krome pochybnych županů si ho nemuze dovolit koupit

a taky to,jak vubec neinvestujou a na stadionu prsi strechou...

Reagovat
Busby babes

jj, tohle je jasny uz dlouho. Bud nas mohou koupit sejci nebo banda investoru, kteri najedou na model Glazers, tedy kazdej rok cca 100 mega liber z klubu. Kdyz vezmu v potaz, ze je treba zainvestovat i do stadionu, takpotencialniho kupce ceka investice okolo 6 miliard liber. Takze pokud nam najednou nezacne fandit Jeff Bezos, tak uz jsme proste moc velci pro nejakyho normalniho majitele...

Reagovat
r.mrazik

je to drsny a normalni vyhlidky moc nejsou

Reagovat
vladis271

802 vyscoutovaných RB, tým sa Ed ešte chváli aby potom kúpil toho najdrahšieho a toho obvious one.

Reagovat
Busby babes

tak urcite no.

Reagovat
r.mrazik

hele...jeste ze vybral nakonec dobre...to je asi to hlavni

Reagovat
vladis271

Véd nad tým co sa napísal vyššie sa smiali vo videu ako ten hosť aj howson.

Reagovat
r.mrazik

jj...ja to jenom doplnuju,ze jeste ze vybrali konecne dobre

Reagovat
Kixi Syhimour

Co je s tím Robertsonem? To jsme slušně v háji, jestli to bude na delší dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje za Liverpool. Škoda trávit svá nejlepší léta v takovém klubu...

Reagovat
Kixi Syhimour

Co je na tom špatného ?

Reagovat
vladis271

som myslel, že to udržíme aspon do začiatku decembra....

A Salah s otáznikom tiež. Ale ten je v momentálnej forme riešitelnejší než Robertson.

Reagovat
R22

jen se šetří, dá si teďka volno než hrát zbytečný zápasy za repre

Reagovat
fff

Co som cital jeho vyjadrenie, tak uz s tym mal problem skoro 3 tyzdne, trenoval tak den pred zapasom a pri nejakom suboji s rodrim sa mu to trochu zhorsilo. A povedal, ze je to take zranenie, pri ktorom skratka potrebuje cas to v klude doriesit. Moje optimisticke ja hovori, ze snad to po repre pauze bude v pohode.

To Salah vyzera asi horsie. Snad vynecha max 1 zapas, Origi v zaklade ... .

Reagovat
smazaný uživatel

V zimě musíme bejt aktivní..jinak se to zas prosere..

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Kowe

nebudeme

Reagovat
Kixi Syhimour

Taky si myslím

Reagovat
Mastný Chobot

To s tým Kolašinacom ma serie celkom dosť a aj by som to riešil nejako, ale mám ho v piči

Reagovat
j_mrazik

On je taky pro tebe lidský odpad?

Reagovat
smazaný uživatel

čo?

Reagovat
Mastný Chobot

že jeho meno zle vyslovujú všetci komentátori

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Kolašinac neni Kolasinač

Reagovat
smazaný uživatel

A ako by si to riešil? Veď je to celkom nepodstatná vec, jebať...

Reagovat
Mastný Chobot

neber tak vážne, čo píšem

Reagovat
Whitemedia

City proti nám bez Bernarda, ten dostal ban na jeden zápas.

Reagovat
Kluivert9

Trapárna

Reagovat
bandwagoner

myslim, ze ani to nam nepomuze

Reagovat
Busby babes

Minus 17, to je o Sparte, ne? (a nebo United, nevim kolik bodu ted ztracime... )

Reagovat
TopinB

Je to o jejich The Great Escape, kdy začli sezónu s -17 bodama

Reagovat
Zaschrona

https://twitter.com/unrealxherdan/status/1194261896502878208

Tohle vlákno nemá chybu. Většina sedí perfektně.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hokaido

Několika hráčům Neapole byly vykradeny domy. Prý je to akce Camorry kvůli špatným výkonům. Šílený, že se tohle v Itálii pořád děje.

Reagovat
Mates_Matesović

Tak zrovna v Neapoli se tomu teda moc nedivim.

Reagovat
cristiano.K.

spíš kde jinde by se to mělo dít než v Itálii

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Honduras, Nikaragua, Brazílie, Bolívie, Venezuela, Kolumbie

Reagovat
Lacko_Boh

za mna top

Reagovat
Busby babes

to jsme zkouseli s ADM, moc to nepomohlo.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/ESPNFC/status/1194284484658704385

lol, my jsme ctvrti v poctu sanci.

Reagovat
Whitemedia

Beztak Pereira, kterého tu nedokážete docenit..

Reagovat
ttopi

Neviděl jsi někde tabulku, jak by měla vypadat tabulka podle xG? Z tohohle tweetu mi plyne, že City by mělo být jasně první

Reagovat
mistr129

Liverpool

Reagovat
vladis271

ruthless

Reagovat
Busby babes

https://understat.com/league/EPL

jo no, ale spis proto, ze Pool jsou haluzaci.

Reagovat
ttopi

Dobrá stránka - díky.

Koukám, že Barca by dle xPTS měla být až 4. a třeba Villareal na 2.místě

Bologna by měla být 4., ale je 15.

Reagovat
smazaný uživatel

Je sice super, že tady dáváte různý super podstatný články, ale to, že pan Arsene Wenger se stal jedním z šéfů ve Fifa, která rozhoduje o celým fotbale, tak to né pro EF tentokrát

Reagovat
icemike

Reagovat
vladis271

Inak. Mám otázku pre rozhľadenejších. Toto čo hráme, že fullbeci prebrali ofenzívne úlohy zálohy a tá vlastne prebrala zaisťovací prvok pri výletoch krajných bekov. Hrá/ hral to niekto pred nami? Lebo je to sranda, najmä pri porovnaní City/LFC koľko šancí vytvára ich záloha vs naša záloha a koľko šancí vytvárajú ich krajní beci vs naši krajní beci.

Reagovat
smazaný uživatel

snazi sa to hrat emery, ale nefunguje to ani bekom ani zalohe

Reagovat
Luc-Luc

mne pripada, ze i Firmino prebira castecne ofenzivni ulohy zalohy, je to zajimavy system a funguje

Reagovat
nani92

keby to bol dobrý systém, tak by fungoval aj bez Firmina

Reagovat
smazaný uživatel

ne, nikdo to ještě nikdy nehrál, vymyslel to Klopp, stejně jako pressing

Reagovat
bbbauch

Reagovat
vodka

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
nani92

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Ritchie

Reagovat
stiflerovamama

Poprosím mena mužstiev, ktoré si tak videl hrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Real pouziva beky (a specialne Marcela) jako hlavni kreativni outlet uz peknou radku let.

Reagovat
Masi

Ostatní jako Carvajal. To jen Mourinho měl zálibu v jednom krajním obránci, co se stahuje ke stoperům zatímco druhý hraje záložníka.

Reagovat
vodka

Inter s Maiconem dtto

Reagovat
Trand

Reagovat
r.mrazik

treba jen u nas sparta s kaderabkem a costou, slavie s borilem a coufalem ma taky hodne utocne beky

ale ne...vymyslel to klopp

Reagovat
Kluivert9

Barcelona?

Reagovat
smazaný uživatel

Barceloně tvoří 90% šancí krajní obránci a záloha jen vykrývá prostory? To Messi začal hrát RB?

Reagovat
Kluivert9

Barcelona existuje jen tuto sezónu? Dřív to Barca hrála úplně běžně, Alves s Albou náběhy vytvářeli šance a měli nejvíce áček z týmu. Busquets, Mascherano čistili střed...

Reagovat
smazaný uživatel

"Busquets, Mascherano čistili střed..." Bos a Masch spolu nehrávali v jednej zálohe, čo určite vieš, ale pre úplnosť to píšem.. A Xavi, Iniesta či Rakitič sú určite teda tí vykrývači ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Rakitič určitě, když tam v té době ani nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik toho odehrál Masch v záloze?

Reagovat
Kluivert9

Ze startu docela dost.

Reagovat
bbbauch

Mozna se pletu, ale tusim, ze vitasrp tady minulou nebo predminulpu sezonu rozebiral hru city, kdy se guardiola snazil o to same. Utocny krajni obranci, kdy se pri jejich castejch vypadech fernandinho ci druhy ze dvojice strednich zalozniku stahovali na jejich mista. Akorat fakt netusim, z jakeho obdobi to bylo

Reagovat
Hokaido

To bylo imo hned za začátku Pepa v City, ale pokud si dobře pamatuji, tak mu to vydrželo asi dva měsíce. V útočný fázi to bylo dokonce 2-3-5 rozestavení.

Reagovat
bbbauch

to mam na mysli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
vladis271

presne tomuto som sa chcel vyhnúť ale buthurt slepica aj tak musela vyskočiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Však se koukni co mu to palcuje..neřešit..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

fakt by me zajimalo, cos cekal za reakce? Kdybys tu byl novej, tak ok ale jinak... tech krajnich beku, co hrajou/hrali defakto utocnika/kridlo preci bylo... Bale v pocatcich, Marcelo, Alba, Maicon, Lahm... Ludek Madl uz asi patnact let pise o modernim fullbackovi jako hraci, co lita nahoru dolu etc...

Reagovat
r.mrazik

evra, kaderabek ve sparte, cafu, dani alves...no mraky

Reagovat
smazaný uživatel

no tak jsem mel dopsany uplne skvely komentar, ktery podle me objasňoval a do jiste miry obhajoval jeho otazku,ale nechtene jsem aktualizoval stranku a nemam nic mel by tu byt nejaky autosave, jestli to jde...

Reagovat
Busby babes

kdyz das zpatky, tak ti to vetsinou ten komentar zase zobrazi, pak copy paste a je to.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jen, kdyz se pise novy komentar, kdyz davam reakci, tak se mi nic nezobrazuje

Reagovat
Swarley

A kdysi davno třeba brazilská repre Cafu a Roberto Carlos

Reagovat
fff

On to asi myslel tak, ze krajni beci su hlavny zdroj kreativity v time, zatial co zaloha je v podstate cela urcena na pressing a vyplnanie priestoru, resp., ani jeden hrac zo zalohy nie je v podstate ofenzivny, kreativny hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

spíš ukazuje, jak Klopp se umí přizpůsobit materiálu, s kterým pracuje. Odešel kreativní Coutinho a v podstatě nebyl typologicky nahrazen. Místo toho se stáhnul níže Firmino a hrajeme bez tvořivého cm.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnKoul

Za mě je to víc než pochopitelný dotaz a ty výsměchy tady... Nedokážu takhle z hlavy říct nikoho, kdo by to hrál až takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reknu to znova. Real. Marcelo je hlavni tvoric uz nekolik let.

Reagovat
JohnKoul

Ale tam je zároveň Kroos a Modrič uprostřed, záloha má úplně jinou úlohu oproti Liverpoolu. Nevím, hádat se nebudu, Real detailně nasledovanej nemám.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Golasso

Na základě čeho?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ako vravim, je to skor taky nespecifick pocit, ale nepaci sa mi ze odkuril mislintata, ze chcel monchiho, ze je bff s mendesom, ze mal prsty v nelegalnostiach ohladom neymara, ze vyzera ako futbalovy kocner a teraz sa tu bude staviat proti nasej legende ktora sa pohybuje v anglickom futbale nejakych 50 rokov? (ak je to pravda)

Reagovat
smazaný uživatel

The Gunners record appearance holder is a regular fixture in the Directors’ Box at the Emirates, and at away games, and many connected to Arsenal feel his knowledge of the game, his experience, and understanding of the club make him an excellent candidate for a position on the board.

Arseblog News understands that a proposal to make that appointment was made to Josh Kroenke by existing board members, however, after a conversation between the owners and Head of Football Sanllehi, it was knocked back, much to the dismay of those in favour of it.

It’s understood there is a concern that the current board are being sidelined, and that key decisions are being made by Sanllehi, and the executive committee which also includes Technical Director Edu, Vinai Venkatesham, and Huss Fahmy. There is also some anxiety over the level of involvement of a number of agents linked to individuals in the new football set-up.

z arseboogu

Reagovat
vodka

přímo s tímhle nevím, kde je moc problém, já si O'Learyho si pamatuju primárně z villy a tam teda nic zázračného nepředváděl a zrovna odpor vůči němu bych nebral jako nic zásadního..

Reagovat
Golasso

Reagovat
Golasso

To je situace, kdy jeden člověk navrhne přijetí člena vedení a druhý člověk s tím nesouhlasí. V managementu docela běžná věc. Média to publikují a samozřejmě trochu kauzu nafouknou. Ty nemáš rád Raula. Naopak O'Leary je legenda klubu, takže má tvoje sympatie. Je jasné, kam se tvoje preference přikloní.

Reagovat
smazaný uživatel

the former Barcelona man was a key advocate of Unai Emery when the club was looking to replace Arsene Wenger.

His influence played a significant part in the decision to cut short the pursuit of Mikel Arteta who had been widely tipped for the job, and instead to go for the former Sevilla and PSG boss.

Reagovat
Golasso

Mislintat doplatil na změnu vedení no. Sám chtěl pozici, kterou mu za starého vedení naslibovali, ale v nové struktuře nechtěli dát. Tu pozici mu btw nechtěli dát ani v jiném velkém klubu a musel zamířit níž, takže to nebylo, že my bychom failnuli a někdo jinej po něm hned skočil. Monchi byl médii spojován akorát s příchodem Emeryho, asi jako Banega a x dalších lidí, kteří nikdy nepřišli. Přišel Edu, za mě ok. Kdo je Mendes netuším, nějaký agent? Toho Neymara asi jo, Barca se vždycky v přestupech chovala sviňsky. I bez Raula teď s Griezmanem

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

od zacatku uplne jsme nesnasel ty kecy po konci prestupaku, jaci jsou ti dva (s eduem) bohove

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Však to byl nejlepší přestupák za X let, to máme nadávat? Sice mě mrzel Iwobi, ale jinak ok.

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, treba pockat, jestli se opravdu povedl (zatim to tak teda nevypada, kdyz jsme nase nejvetsi problemy vubec ani neresili..) a ne jako vzdycky chodit z extremu do extremu (gazidis naprosty traged, sankehi naprosty buh)

Reagovat
Golasso

Těch problémů je tolik, že naráz prostě řešit nejdou. Hodně namátkově:

1) Stopeři

2) Levý kraj obrany do systému na 4 obránce

3) Střed zálohy - dopředu i dozadu

4) Přechod do útoku a útok po pravé straně (minulý rok se útočilo prakticky jen vlevo)

5) Zbavení se deadwood, atd.

To všechno opět s mizerným rozpočtem. Někde se prostě začalo no...

Gazidis tragéd je, kdyby měl AW vedle sebe někoho schopnějšího, mohlo to taky vypadat trochu jinak. Jestli je Raul frajer, to se teprve uvidí, ale začal dobře.

Reagovat
nani92

300. pre Naniho

Reagovat
vladis271

* pre titul LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ad Kane

PL 11z 6g 1a

CL 4z 4g 0a

England 6z 8g 4a

Celkove 21z 16g 5a

Co zapas to gol nebo acko. Odepsanej.

Reagovat
smazaný uživatel

* celkove 18 golu

Reagovat
fantomas

Jj, a taky na zápas míň střílí, míň nahrává do šancí, míň běhá, míň dělá v podstatě vše. Ostatně píšu, že neshazuju jeho umění, talent, cokoliv... nejdůležitější věta je tam "Tohle je spíš o tom, že hvězda Tottenhamu je prostě a jednoduše strhaná k nepoznání. Četná zranění kotníku a uspěchané rekonvalescence si letos očividně vybírají daň" - což je zjevný opravdu na první i druhej pohled, pokud ty zápasy taky sleduješ a nekoukáš jen na čísla.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, pokles výkonnosti a snahy je opravdu zjevný na první pohled, ale bych byl opatrný to připisovat jenom nějaké strhanosti z urychlené rekonvalescence, ta může mít menší podíl než se zdá. Podle mě větší roli bude hrát i všeobecná ztráta motivace a nefunkčnost hry celého týmu. Nejde prostě hrát jako superman z minulých let, když hráči kolem tebe taky tak nehrají.

Reagovat
fantomas

To je samozřejmě taky faktor, ten tým okolo.

Reagovat
Cobra

Reagovat
Busby babes

v zime bychom se ho mohli ujmout. Roy Keane to rekl jasne: Proste jdete a kupte Kane!!

Reagovat
Carrick

raději Eriksena

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale jak pise Owny, to stejne jde napsat prakticky o celem tymu. Min behame, min sanci vytvarime, min strilime, hur branime. Jenze Harry mel nekolik zraneni kotniku pricemz pokazde se snazil pomoct tymu jak rychle to slo a chce hrat vsechno co jde (tolik k nedostatku motivace), takze jeho zhorsena forma musi byt zakonite dana tim. Vzdycky hral hodne, tech zraneni mel 5 nebo 6, z kazdeho se vratil stejne silny. Ten pokles formy byl uz pred tim poslednim zranenim a datuje se zhruba od tehdy, kdy tottenham zacal herne tapat.

Nevim, proste mi to prijde jako to nejjednodussi vysvetleni, ktere navic tem co furt brblali, jak ho kurvime, hraje do kramu. Hromada Harryho golu a asistenci byla napojena na Eriksena a Alliho. Fakt je potreba zduraznovat, jak na tom jsou tihle dva? Rekl bych, ze muj point docela dobre podporuji i Harryho cisla z repre. Jasne ze to neni jenom o golech, ale je na case zacit lamat hul nad utocnikem tymu, ktery hraje holomajznu prvniho kalibru, pricemz si ten utocnik furt drzi produktivitu 10 golu na 15 zapasu?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Este ze ma tu repre, bez nej by mal za 15 zapasov 8+1 a z toho tak polovicu z penalt...

Reagovat
smazaný uživatel

10+1 z 15 zapasu je jakoze ostuda nebo co? Furt má náběh na klidne 30+golovou sezonu. A co si tak pamatuju, tak se goly z penalt pocitaji úplně stejně jako doklepnuti do prázdné nebo 30metrovy screamer.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Díky , nebylo to i loni? Ale na to jsem zapomněl po dvou týdnech

Reagovat
r.mrazik

jj. loni to bylo taky...ale to vedl MU

Reagovat
Kixi Syhimour

chápu

Reagovat
Whitemedia

Kante v základu proti Moldavsku..

Reagovat
Godwinson

To je strašnej vocas ten Deschamps

Reagovat
Whitemedia

Přijde mi, že to dělá z části i na truc Frankovi kvůli Giroudovi.. v minulé repre pauze se Kanté zranil a místo aby se odjel hned léčit do Cobhamu, tak ještě v dalším zápase musel sedět na lavičce..

Reagovat
Godwinson

Vzhledem k povaze Kantého se docela divím, že se s ním nedomluví, ať se na to vymrdá. Jsem zraněnej kouči, najdi si na zápas s mrdkama jinýho lofase.

Reagovat
blade115

Právěže Kanté je zrovna z těch, co prostě chtějí furt hrát a furt ten balon nahánět, takže z jeho strany bych rozhodně nečekal nějakou zvláštní snahu o to, aby ho šetřil.

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna kante je imo clovek, ktery si nedela problemy a kdyz po nem bude chctit trener, aby hral tak hrat bude i pres cokoli

Reagovat
smazaný uživatel

Ty trenéři reprezentaci jsou fakt tupci. Je jasný, že chtějí postavit to nejlepší atd atd. ale sakra když vidí, že ty hráči mají zdravotní potíže nebo by potřebovali oddych proč jim ho aspoň nedají na ty debilni přátelaky nebo proti týmům z druhého sledu? Nepochopitelne..

Reagovat
fenixLFC

Pretoze im to moze byt jedno, do dalsej repre pauzy sa dajubdokopy. A casto v tych repre to vedu diletanti ( vid pravidelne zas a znova sturridge a dalsi ktori sa oddrbali hned jak tam prisli)

Reagovat
smazaný uživatel

Káně koukám hattrick za 18 minut. Zabal to Harry, to nemá cenu...

Reagovat
mikelinos

Tak když má spoluhráče tak to jde.

Reagovat
fantomas

Oukej, tady už to možná bude i o tom, že ti uniká celej tón toho článku jeden by řek, že po těch skoro 10 dílech nebo kolika už bude člověk připravenej na to brát lecjakou větu, lecjakou sekci s nadhledem.

Reagovat
smazaný uživatel

To je problem, tech komentaru, ze ty vyzni smrtelne vazne dokud tam neni smile. Ja ten clanek samozrejme chapu a nemam s tim cos napsal vicemene problem. Ale sam vis, ze to neni jen tenhle clanek. Ze spousta novinaru a i fanousku se jenom trese na to, az Harry pujde dolu a oni si budou moct rict "ha! Ja to rikal!" Tak z toho mam jenom prdel. A zaroven jsem rad, ze mu to pálí aspoň v té Repre.

Reagovat
fantomas

Přesně proto je tam ta první věta o tom, že se mi to nepíše snadno. Nemělo to vyznít jako laciný svezení se na Kaneovi. Stejně tak nepochybuju o tom, že si Agüero furt těch svých 20+ gólů dá, Arsenal vyhraje příští tři kola, atd... aby mi sklaplo.

Bylo to spíš takový krátký pozastavení. Už jen dýlka nenasvědčuje žádný komplexní analýze a oba s ownym ste tu ten krátkej odstavec určitě legitimně doplnili. Zároveň ale na tu únavu a kotníky koukám jako na velkej faktor, a faktor poměrně pozoruhodnej (namísto toho týmovýho, kterej sem už řešil jinde), byť chápu, že se tim fanoušek Tottenhamu docela snadno přejí a unaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, ten Kun mě taky napadl, že se ti to vymstí. Naopak s Arsenalem ti ta prognostika doufam (a asi tomu i nejvic věřím) vyjde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele