26. kolo
05.02.2011 16:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Tevez hattrickem porazil West Brom

Carlos Tevez opět ukázal, jak moc je pro Manchester City důležitý, když zcela sám zrežíroval dnešní vítězství nad West Bromem. Baggies pokořil hned třemi góly v prvních 40 minutách, přičemž se dvakrát trefil ze značky pokutového kopu. Lepší dárek ke svým 27. narozeninám si snad hvězdný Argentinec ani nemohl přát.

Ještě před samotným výkopem se na Eastlands minutu tleskalo na počest bývalé hvězdy Citizens Neila Younga. Jakmile rozhodčí Martin Atkinson zapískal do píšťalky na znamení startu zápasu, ujali se iniciativy domácí borci. Edin Džeko začal pouze na lavičce, a tak ofenzivněji, než je zvyklý, operoval Kolarov. Hned ve čtvrté minutě se ukázal centrem na Teveze, který z voleje přestřelil. V úvodu zahrozili i hosté, ale Joe Hart si poradil s Bruntovým trestňákem a Olssonovou hlavičkou.

Poprvé se skóre měnilo v 17. minutě. Standardku rychle rozehrál Kolo Touré a Reid vzápětí ve vápně fauloval Kolarova, načež hlavní sudí odpískal penaltu. K exekuci opět nikoho nepustil Tevez a tentokrát se nemýlil. Devatenáctý gól sezóny přidal Tevez už za pět minut. Po spolupráci s Kompanym a Silvou se ocitl sám před Myhillem a se svými zkušenostmi a uměním ho již neměl problém překonat. V ten okamžik Citizens soupeře naprosto drtili a jen parádní zákroky Myhilla proti pokusům Kolarova a Silvy mohly za to, že WBA neprohrávalo o více gólů.

Nakonec ale třetí branka stejně přišla. Zabaletův centr trefil ruku Thomase a Atkinson opět pískal penaltu. Znovu ji kopal Tevez, znovu proměnil, a tak si k narozeninám nadělil hattrick.

Baggies nemají v poslední době dobrou formu, postupně se propadají tabulkou a o poločase si asi hodně fanoušků hostů říkalo, kolik gólů že jim soupeř ještě nadělí. Jenže bylo vidět, že City se spokojily s tříbrankovým vedením, a tak více útočil West Brom. Do šancí se sice postupně dostali Odemwingie, Brutn, Fortune i Vela, jenže ani jeden pokus neměl gólové parametry. Když i Shoreyho trestný kop brankář Hart vyrazil, nedokázal už West Brom najít sílu na další útočení a prohrál 3:0.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to bude 3-0 góly-Tevéz,Džeko,Barry

doufám,že nebude hrát Viera,už je nejvyšší čas zabrat a udělat nějakou vítěznou

šnůru,jinak budeme mít problém i s 4.místem

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Do třetice proti "Birminghamským" už musíme vyhrát!!!

Reagovat
smazaný uživatel

4 1 tevez,Tevez,Dzeko,Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ? no ten hej....ten by sa netrafil ani do Rugbyovej brany

Reagovat
Mindas

Tohle bylo hodně trapné.

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzial,aj pravdive

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses hroznej komediant..

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to vypadá velmi dobře,vynikající Tevéz-hattrick za poločas

Reagovat
Devil

Tak z penalt to tezky neni....

Reagovat
t0mmy33MCFC

Divil by ses u nej, dve po sobe nedal a dneska to bylo taky nejisty...Uz to nekope jak driv loni v semi Carlingu..

Reagovat
Devil

To nic nemeni na tom,co jsem rekl....

Reagovat
t0mmy33MCFC

Musim si rypnout do review :D Tevez dal ve 4 minute tycku a ne ze prestrelil :P Jinak co zase nedal po prihravce od Barryho..to uz je tak po 4te v sezone co z dvou metru prestrelil prazdnou branu.. jeste ze ted uz o nic neslo, ale v Sunderlandu jsme kvuli tomu prohrali...

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu tommy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele