26. kolo
06.02.2011 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

West Ham prohrál s Birminghamem a je poslední

Radost z důležité výhry nad Blackpoolem hráče West Hamu rychle přešla. V neděli totiž do Upton Parku přijel Birmingham a další klíčový zápas už Hammers nezvládli a po prohře 0:1 klesli na poslední místo tabulky. Naopak Brums ze sestupového pásma alespoň na čas utekli.

West Ham šel do zápasu posílen dvěma posledními výhrami a také začal lépe. Ve většině akcí měl prsty Victor Obinna, kterého v útoku doplňovali Robbie Keane s Fredericem Piquionnem. Zkušenosti Keana a jeho schopnost udržet míč domácím hodně pomáhala a po jeho přihrávkách pálili Obinna i Piquionne, ale ani jeden neuspěl. Za hosty se snažil ohrozit branku David Bentley, ale jinak záložní řady nepracovala ideálně. Útočná dvojice Žigič - Jerome jako by byla na hrotu odříznuta. V první půli byl za hosty nejblíže brance Roger Johnson, když hlavičkoval po Bowyerově centru, ale míč zamířil nad bránu. Vzápětí už musel opět bránit, Obinnův nepříjemný centr zastavil.

Ještě před výkopem musel Grant nečekaně sáhnout do sestavy, když zraněného Tomkinse nahradil Upsonem, ale ten příliš dlouho nevydržel. O poločase ho musel ve středu obrany nahradit Da Costa. Ten se okamžitě dostal pod tlak, když na Žigiče centroval Bentley, ale srbský dlouhán naštěstí pro Da Costu hlavičkou nepřesně. Po necelé hodině hry se McLeish rozhodl stáhnout Jeroma a na hřiště poslal Larssona. Švédský záložník se mu za to v 65. minutě skvěle odvděčil, když z trestného kopu našel Žigiče a ten vstřelil svůj šestý gól sezóny. Domácí pak chtěli po sudím Foyovi odpískat několik penalt, ale hlavní arbitr byl neoblomný. A správně.

Vyrovnání nakonec málem zařídil střídající Demba Ba, jenž přišel za Keana v 75. minutě a okamžitě se ukázal, když svou střelou orazítkoval tyč. Jaký skvělý debut to mohl být. Jenže na víc se West Ham v útoku nezmohl a v závěru mohl pojistit výhru Brums Žigič, ale namířil svojí střelu přímo do Greena.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
goodbay

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 1 ja obema preju zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
tulen

3:0

Reagovat
niflheim

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele