26. kolo
05.02.2011 16:00 CET
4 : 3
(1:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan ve vysoké přestřelce vybojoval tři body

Bláznivý scénář se dnes nevyhnul ani DW Stadium, kde sváděl důležitou bitvu domácí Wigan s Blackburnem. A po 90 minutách parádního boje si mohli Latics gratulovat, protože dokázali Rovers porazit a zajistili si velice cenné tři body.

Přitom mohlo být vše jinak, kdyby Al Habsi v prvních patnácti minutách nevytáhl dobré zákroky proti Benjanimu s Pedersenem, jejichž pokusy určitě mohly skončit gólem. Al Habsiho protějšek Robinson musel poprvé do akce až po dvaceti minutách, z trestného kopu ho prověřil Watson. Ve 23. minutě se zaslouženého vedení ujal Blackburn. Emerton si to z pravé strany namířil do vápna, poslal míč před bránu na Robertse a ten těsně před brankářem zavěsil. Vzápětí mohli Rovers navýšit vedení, ale Benjani o kousek nedosáhl na Pedersenův centr. Wigan vycítil šanci a ve 35. minutě bylo srovnáno. Útok domácích nemohl vést nikdo jiný než Charles N'Zogbia. Ten přihrával Boycovi, kterého sice Robinson vychytal, ale proti dorážce McCarthyho byl bez šance. 1:1, to byl stav o přestávce.

Druhé dějství začalo lépe pro Wigan. Po pěti minutách totiž nedokázal ubránit Rodallegu Samba a útočník Latics si pak poradil i s vyběhnutým Robinsonem a trefil odkrytou klec. Už za šest minut přišel další gól, opět z kopaček domácích borců. N'Zogbia tak dlouho kličkoval ve vápně, až přihrál McCarthymu, jenž rovněž ukázal své umění s míčem, přehodil si míč vzduchem kolem Jonese na druhou stranu a pravačkou přesně zavěsil.

Vedení 3:1 vypadalo pro domácí dobře, jenže příliš dlouho netrvalo. Dvě minuty nato totiž kopal roh Pedersen a volný Samba hlavou snížil na 3:2 a vrátil Blackburn do hry. Manažer hostů Steve Kean vycítil šanci, poslal na hřiště útočníka Mameho Dioufa, ale vyrovnat se nepovedlo. V 65. minutě totiž Salgado fauloval Diameho a Watson z penalty vrátil domácím dvougólový náskok. O deset minut později mohl snížit Diouf, ale velkou šanci promarnil. Rovers nakonec třetí gól přeci jen vstřelili, když další nařízenou penaltu proměnil Dunn, ale to bylo vše, čeho se fanoušci na DW Stadium dočkali, a tak slavili domácí.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele