Aktuality

Fergusona rozzuřilo zranění Fletchera

Březnové přátelské zápasy nekritizoval pouze Steve Bruce, k manažerovi Wiganu se totiž připojil i kormidelník Manchesteru United Sir Alex Ferguson. Skotského kouče rozhněvalo, když se mu zraněný z reprezentačního srazu vrátil Darren Fletcher...

Romario definitivně ukončil kariéru

Fanoušci v Brazílii se již nebudou moci těšit z kousků Romaria. Legendárnímu útočníkovi sice byl v polovině února zrušen čtyřměsíční distanc za užití nepovolené podpůrné látky, 42letý fotbalista ale i přesto pokračování v úspěšné kariéře neplánuje...

Nespokojený Podolski pohrozil odchodem z Bayernu

V útoku Bayernu Mnichov je velká konkurence a na tu hodně často doplácí Lukas Podolski. Německý útočník se v konkurenci Miroslava Kloseho a Luky Toniho neprosazuje podle svých představ a naznačil, že by v létě mohl z bavorského velkoklubu odejít...

Sparta bere derby jako boj o první místo, ne o titul

Trenér fotbalistů pražské Sparty Michal Bílek považuje pondělní ligové derby se Slavií za nejkrásnější utkání jara, ovšem odmítá, že by v něm šlo už nyní o titul. Bojovat se podle něj bude pouze o první příčku v tabulce. Bílek věří, že Sparta vedení vybojuje, protože má lepší formu než Slavia.

Finále LM se vrátí na Santiago Bernabéu

30 let poté, co legendární Nottingham Forest dokráčel k titulu tehdy ještě Poháru mistrů evropských zemí, se PMEZ pod názvem Liga mistrů vrací na Santiago Bernabéu. Bude to již počtvrté, co bude tento stadión (postavený v roce 1944) hostit finále v současnosti nejprestižnější evropské soutěže.

Queiroz blízko Benfice

Druhý pokus na nastartování kariéry hlavního klubového kouče má možná před sebou Carlos Queiroz, asistent sira Alexe Fergusona v Manchesteru United. O služby portugalského trenéra má totiž zájem Benfica Lisabon, která již podala oficiální nabídku.

Sada posil Bernda Schustera

Real Madrid již tvrdě pracuje na posílení kádru pro příští sezónu a trenér Bernd Schuster údajně již vybral šest hlavních terčů. Jedná se o tři útočníky, dva záložníky a jednoho obránce. Vzhledem k hvězdným statusům některých bude muset Bílý balet sáhnout opravdu hluboko do kapsy...

Pato prožil pohádkový debut v Pelého stylu

Debut jako z pohádky prožil ve středu v dresu brazilské reprezentace útočník AC Milán Alexandre Pato. V utkání se Švédskem ve Wembley, které se hrálo jako vzpomínka na finále MS 1958, stačilo Patovi 12 minut aby se zapsal mezi střelce. Pak se, podobně jako před bezmála čtyřiceti lety Pelé, rozplakal.

Ronaldo podpoří Góly pro Červený kříž

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo se stal tváří kampaně Góly pro Červený kříž, která se uskuteční na internetu v souvislosti s červnovým mistrovstvím Evropy. Oznámila to Evropská fotbalová unie UEFA, která akci pořádá ve spolupráci s Mezinárodním výborem Červeného kříže. Zisk bude věnován lidem, které zranily miny v Afghánistánu.

Libor Sionko našel v dánské metropoli ráj

Ve čtvrtém zahraničním klubu a čtvrté evropské soutěži působí ve své kariéře reprezentační fotbalový záložník Libor Sionko. Až v poklidném Dánsku ale získal pocit, že fotbalové povinnosti a rodinný život si navzájem nepřekážejí. V zemi Vikingů působí teprve od loňského podzimu, ale už nyní je přesvědčen, že by zde dokázal strávit zbytek kariéry.

Bruce zkritizoval březnová přátelská utkání

Manažer Wiganu Steve Bruce zkritizoval pořádání přátelských mezistátních utkání v této fázi sezóny. Jeho mužstvo nehraje dobře a Brucovi vadí, že v boji o záchranu na týden přijde o možnost trénovat s kompletním kádrem.

Arbeloa: Bylo to nelidské, ale teď jsem rád, že jsem tady

Obránce Alvaro Arbeloa vzpomíná, jak byl úplně ztracený, když přišel před 14 měsíci do FC Liverpool. První týdny pod Rafaelem Benítézem se nebál dokonce označit za nelidské. Ve středu se mu ale vytrvalost vyplatila. Při vítězství Španělska nad Itálií si připsal první reprezentační start. Kromě toho také odkryl, jak to chodí v kabině Liverpoolu.

Southgate dopřeje Alvésovi čas

Gareth Southgate, manažer Middlesbrough, varoval svou nejdražší posilu Afonso Alvese, že nemá jisté místo v základní sestavě.

Mpenza odmítl jít na hostování

Emile Mpenza - útočník anglického Manchesteru City - odmítl jít do konce sezóny hostovat do druhé nejvyšší anglické soutěže League Championship. Místo toho se hodlá porvat o místo v sestavě Citizens.

Slávistu Černého čeká jeden z největších zápasů kariéry

Na jeden z dosavadních vrcholů fotbalové kariéry se chystá záložník pražské Slavie Jaroslav Černý, kterého v pondělí čeká premiérové derby po zimním příchodu z Českých Budějovic. Osmadvacetiletý středopolař se těší především na bouřlivou kulisu a věří, že červenobílí získají případnou výhrou nad Spartou pohodu do závěru ligy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele