Villas Boas pochválil výkon celého týmu, Garrido litoval neproměněných šancí

29.04.2011, 09:31
Aktuality
Porto včera potvrdilo svou letošní suverenitu a postupu do finále EL rozhodlo prakticky již v prvním semifinále. Villarreal dokázal být Drakům vyrovnaným soupeřem pouze v úvodním poločase, ve druhém se rozsypal a dostal pět gólů a trenér Porta André Villas Boas si výsledek samozřejmě pochvaloval. Hosté drtivou porážku těžce vstřebávali...

Další úžasné představení si připravil útočník Falcao, který potvrdil, že mu to letos střílí jako na běžícím páse, a do sítě Žluté ponorky se včera trefil hned čtyřikrát. Pro kolumbijskou hvězdu byl čtvrtý gól už celkově patnáctým v letošní Evropské lize, čímž vyrovnal rekord Jürgena Klinsmanna z roku 1995/1996. Nikdo jiný nedokázal v Poháru UEFA či následně Evropské lize nastřílet v jediné sezóně 15 branek. A to ještě pro Falcaa nemusí být číslo 15 konečné.

I díky němu je tedy Porto na dosah finále. "Byl to dobrý první krok vstříc finále," pochvaloval si po zápase kouč domácích André Villas Boas. "Za to, že Porto nastřílelo patnáct gólů v posledních třech zápasech Evropské ligy, může talent našich hráčů," prohlásil Villas Boas a nechtěl vynášet do nebes pouze čtyřgólového Falcaa. Většině jeho gólů totiž předcházela výborná práce spoluhráčů.

"Falcao je báječný, stejně jako ostatní hráči. Ačkoliv je to fantastický střelec, musím vypíchnout výkon celého mužstva," dodal Villas Boas, který již s Portem oslavil titul v portugalské lize.

Po zápase se rovněž rozplýval také Falcao, který podle svých slov na tento zápas nikdy nezapomene. "Nikdy na ty čtyři góly nezapomenu, protože jsem nikdy předtím čtyři branky v jednom zápase nedal. Je to jako sen."

Přitom se mohlo celé utkání vyvíjet úplně jinak. Villarreal hrál v první půli velice dobře a po góle Caniho dokonce vedl. Jenže pak nedokázal proměnit další šance a Porto ho krutě potrestalo.

"Bylo to semifinále, ve kterém hraje proti těm nejlepším týmům. Takhle velká porážka se ale těžko vstřebává," přiznal po zápase zklamaný kouč "žlutých" Juan Carlos Garrido, který mohl ve druhém dějství jen sledovat, jak se hra jeho mužstva rozpadá.

"Nejsme šťastní a musíme zanalyzovat, kde jsme udělali chyby. Rozhodně jsme si zasloužili více než jeden gól, také jsme měli tři čisté šance. Klíčem byla změnu stavu na 1:1 místo toho, abychom 2:0 vedli. To Porto hodně nakoplo," vzpomněl Garrido na šanci Cazorly, která předcházela prvnímu gólu Falcaa.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (175)

Přidat komentář
cristiano.K.

Minule Falcao říkal,že si bude pamatovat zápas proti Spartaku, jestli odehraje takových zápasů více,což je dost možné tak chudák jeho paměť

Reagovat
smazaný uživatel

Joo no, bohužel pro něj věřim, že jich bude spousty, přeju mu nějakej velkoklub, hlavně ať vybere správně

Reagovat
smazaný uživatel

"bohužel"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když má někdo čich na góly,tak nemusí být ani nijak výjimečný fotbalista.. i když vlastně tohle ho dělá výjimečným.. jen tak dál..

Reagovat
smazaný uživatel

Porto, pokud udrží kádr, by mohlo být druhým černým koněm soutěže po Doněcku. Někdo musí ty staré vyčpělé struktury jako třeba Chelsea vystřídat.

Reagovat
terry

Vůbec bych jim proti Chelsea nevěřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jo.

Reagovat
terry

Pokud by proti Portu nastoupila kvalitnější a líp organizovaná defenzíva, budou to mít s prosazením hodně složitý.

Reagovat
Pinturicchio

To každý ofenzivní tým proti týmu, který má propracovanou defenzivu. Viz lonský Inter, nebo Barcelona - Madrid.

Reagovat
terry

Já to spíš myslel tak, že prostě by Porto nemohlo být v LM stejně suverénní. Ostatní zápasy jsem neviděl, ale včera Villarreal v první půli jasně ukázal, že to jde ubránit. Škoda, že se pak rozsypal jak domeček z karet.

Reagovat
Pinturicchio

Tak to je jasné, přece jen ti soupeři jsou v CHL někde jinde, ale podle mě by s podobným fotbalem byli schopní potrápit kohokoliv na světě.

Ubránit to dokázali, jeden poločas, je otázka, proč se pak tak sesypali.

Reagovat
terry

Rozhodující moment byl ten gól na 1:1. Cazorla měl před tím na druhý straně gólovku a nedal, pak se Villarreal rozpadnul.

Reagovat
herbage

Jde o to, že Villarreal i se svojí slabou defenzívou hrál včera první poločas zodpovědně dozadu a kdyby vedle do půle 3:0, bylo by po zápase a nikdo by neřekl ani popel. Ostatně před spornou penaltou šel sám Cazorla na branku a mohl zvýšit na 2:0. Porto působilo do prvního gólu značně chaoticky a bezradně

Reagovat
Pinturicchio

Přiznávám, první poločas jsem sledoval jedník okem.

Reagovat
smazaný uživatel

V CL by si s timhle fotbalem moc neškrtli. Maj' hrozný díry v obraně.

Reagovat
FC Porto FC

Proti jinýmu týmu by sme hráli jinak

Reagovat
Rssa

Myslím taky že ne. Pokud by proti Hulkovi nastoupil nějaký špičkový levý obránce - např. Clichy, a proti Falcaovi bez chyb hrající Koščelny, tak by se Porto nedostalo do žádných šancí

Reagovat
herbage

To snad ani nebylo nutné dodávat, to je samozřejmé

Reagovat
smazaný uživatel

to byla doufám ironie ten Clichy?

Reagovat
smazaný uživatel

myšleno samo LM příští sezonu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zatím to na příští rok vypadá velmi zajímavě. Herně by mělo být velké oživení Porto, Villareal, BvB, posílený Bayern, silnější AC

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern nebude v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu se bojím o BVB. Ten jejich zázračný fotbal už je ten tam. Koukal jsem poslední jejich mač s Gladbachem (tuším) a nic moc. Vcelku bezradnost. Spíš mi přišli nějací podráždění. Od kouče po hráče. Je to hrozná škoda. Moc jim fandím.

Reagovat
Arne

Chyběl jim Sahin, mozek, šéf hry... Tím ta částečná bezradnost byla způsobena.

Reagovat
Tomanatura

Není ta tam, jenom ten tým ztrácí na psychice, jelikož to furt nemůžou dotáhnout do konce. Poslední zápasy nevyhráli jen kvůli strašným minelám v zakončení, tam kdyby hrál v útoku Falcao, tak má za sezonu 50 branek. Asi nebude náhoda, že za sezonu v BL nastřelili 20 tyček a břeven, vždyť to přece není možné. Tomu týmu i trenérovi chybí zkušenosti, ale fotbal hrají výborný furt. Navíc je tam teď faktor Sahin a Kagawa, ti dva jim dělali na podzim hru.

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by super, kdybys měl pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

A s tím Bayernem bych taky počkal, jestli se náhodou nerozhodne Robben vzít do zaječích. Pokud ne. Pokud přijde Manu. A pokud by se jim podařilo splašit ještě jednoho kvalitního stopera, tak to můžou za rok vyhrát. Ale jak píšu - počkal bych, jak se to vyvine.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Počítám s tím, že přijde Manu, stoper a krajní obránce. V souvisloti s nimi se skloňují opravdu špičková jména. Jestli se kvalifikují, tak budou opravdu silní.

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Barcelonu

Reagovat
Filip12

Falcao klobouk dolů a pak že je nejlepší Messi tip: super pohár Porto Barca 5:3 Porto je rozcupuje a Falcao dá všech 5 gólů a Messi dá hatrick

Reagovat
cristiano.K.

hochu ty musíš bejt hroznej kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Super, že věříš Barce v LM, kde jí čekají ještě 2 těžké zápasy.

Reagovat
Filip12

No nefandim jí ale je to hodně pravděpodobné a takovýdle výsledek klidně muže být

Reagovat
herbage

Tak Real ani MU nemají Falcaa, to máte v suchu

Reagovat
smazaný uživatel

já popravdě víc cením Hulka než Falcaa. Hulk se o sebe dle mě umí fotbalově postarat i sám, ale Falcao koukám, co mu vytvoří tým. Hulk se dle mě prosadí ve spoustě týmů a herních stylů. Může hrát devítku, podhrot, ale klidně bych si ho dokázal představit i na gólovým křídle. To Falcao bude muset hodně pečlivě vybírat, do jakýho týmu povedou jeho další kroky, protože ten tým bude muset na něj makat. A takových one-man-týmů moc není. Nebo alespoň ne těch špičkových.

Reagovat
kubys

Však Hulk je křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

ty už sem snad ani nelez....uplně mě otravujou tvý komenty.....

co jsi se tady včera zase objevil máš jen samý hlody....a mě to nebaví číst....čtu všechny komentáře a mám rád věcný komentáře.....né pošahaný

Reagovat
Filip12

dobře no tak ať místo barcy vyhraje United aby jim vrátila finále z roku 2009

Reagovat
soukup

nevím čí je to fejk, ale už to zabal, děláš to moc dokonale

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych vĕdĕt co jim o poločasu řekl..

Reagovat
kmotor corleone
Reagovat
smazaný uživatel

Docela herečky no, ale většinou tam aspoň mírnej dotek byl...

Reagovat
Filip12

JINAK KDYBY PONORKA MĚLA TYTO HRÁČE: Senna Riquelme Forlán ta by pravděpodobně uhrála lepší výsledek ale to je kdyby

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Docela se mi líbí, jak se tu zase projevilo to typicky eurofotbalovské. Boase vychválili a všichni se slezli a čekali na první okamžik, kdy ho budou moci zkritizovat na základě jednoho poločasu. Bravo!

Reagovat
herbage

Což o to, trenér je to dobrý a práci odvádí neskutečnou. Ostatně, jeho výsledky hovoří sami za sebe. Jen jsem psal, že si ho nedoáži představit do Juve, protože Porto bránilo první půli opravdu tragicky

Reagovat
Pinturicchio

Na základě jednoho poločasu si ho pak proto neumíš představit v týmu jako Juventus?

Reagovat
herbage

Abych řekl pravdu, tak ne. Ty si na jednu stranu přeješ Lippiho, starou gardu jako Del Piero, Pirlo, kvalitní obranu atd. a na druhou Boase, který pracuje s věkovým průměrem kolem 23 let, v týmu, který se narozdíl od Juventusu snaží hrát fotbal, diktovat tempo hry, držet míč a riskovat inkasování gólu jako cenu za to, že jich více vstřelím. To bys si měl nejdříve ujasnit, co vlastně chceš, když tohle samé zvládne i Delneri a co ty tak často kritizuješ. Kdyby k vám Boas měl přijít, dal bys mu prostor, aby dělal co chtěl a přivedl si koho chtěl nebo bys chtěl z něj jen figurku, která by dělala co se po něm chce?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Del Piero je srdcovka, toho bych chtěl v týmu i kdyby nás trénoval bůhví kdo. Samozřejmě, že příchody se přizpůsobí tomu, kdo nás bude trénovat.

A chci jediné, aby se Juventus vrátil na vrchol - jestli to bude naším tradičním fotbalem ( Lippi, Dunga ), nebo modernou v podání Boase, je mi upřímně jedno. Mně vyhovujou obě možnosti.

Ty děláš, jakobych byl ve vedení Juventusu já.

Reagovat
herbage

No, pokud si dobře vzpomínám, tak sis tu pochvaloval pressink Porta. To bylo dáno tím, že hráli hodně vysoko a jejich obrana stála tak 20 metrů za středovým kruhem a zbytek až před bránu byl zcela volný prostor. Z toho Villarreal dal jen během první půle málem 3-4 góly, zatímco Porto krom utajené střely Hulka toho moc v první půli nepředvedlo. Už vidím, jak s tímhle by hrál Juventus a dostával by dále čočku od týmů jako Cesena. Spíš to vypadá, že je ti jedno kdo přijde, hlavně aby měl zajímavé jméno a nebyl to Delneri, přitom s Boasem byste na tom mohli být podobně jako letos

Reagovat
Pinturicchio

Jak píšu výš, první poločas jsem sledoval jedním okem.

"je ti jedno kdo přijde, hlavně aby měl zajímavé jméno a nebyl to Delneri" - to není pravda, ale vyvracet Ti to nebudu ( ostatně není moc jak )

Reagovat
herbage

Tak co chceš? Hru založenou na pevné obraně, pevný střed, rychlá křídla, Delpiero podhrot, gólový hrot, útoky ve třech lidech, pevný blok a napadání až od půlky nebo vysunutý pressink, absolutní kontrola hry, útoky až v 8mi lidech, šikovné kreativní hráče za cenu horších defenzivních schopností a mládí na úkor zkušeností? Přijde mi, jako bys chtěl obojí najednou

Reagovat
Pinturicchio

"A chci jediné, aby se Juventus vrátil na vrchol - jestli to bude naším tradičním fotbalem ( Lippi, Dunga ), nebo modernou v podání Boase, je mi upřímně jedno. Mně vyhovujou obě možnosti. "

A zkombinovat se to samozřejmě dá.

Reagovat
Pinturicchio

Respektive to pleteš zase tak, že jedno nutně vylučuje druhé a to není pravda.

Reagovat
herbage

Tak chceš radši pevný blok a napadání někde od půlky nebo vysunutý blok a napadání až před branku soupeře? Na to lze jednoznačně odpovědět

Reagovat
Pinturicchio

Fakt to mám kopírovat potřetí? Líbí se mi fotbal Porta, líbí se mi fotbal, který praktikuje Lippi nebo Dunga. Já si vybírat nemusím, já nebudu ten, kdo bude přivádět posily do toho kterého systému.

Jako fanouška mě zajímá jediné - aby byl můj oblíbený tým úspěšný - pokud to bude s Boasem, klidně, protože ten jeho fotbal, co hraje s Portem, se mi líbí. Pokud to bude s Dungou, tak nebudu proti, protože zrovna tak se mi líbila Brazílie na letošním MS.

Reagovat
herbage

A nenapadlo tě taky, že to není jen o trenéru, ale i o hráčích? Jako je pěkné říci, že se ti líbilo jak hrála Brazílie na MS, ale také si vem, kdo za ni hrál a kolik srovnatelných hráčů máte ve svém kádru?

Reagovat
Pinturicchio

"Samozřejmě, že příchody se přizpůsobí tomu, kdo nás bude trénovat. " - Dál se o tom nemíním bavit, protože to nemá smysl, protože jediným výsledkem by bylo rozebírání něčeho, o čem původní debata nebyla.

Reagovat
herbage

Jde mi hlavně o to, že jsme se o tom kdysi bavali a já říkal, jak bych vyházel půlku vašeho kádru a přivedl konečně fotbalisty a tys mi tvrdil, že by to bylo porušení tradic Juventusu a bla bla bla. Nyní koukám, že je ti to prakticky fuk

Reagovat
Pinturicchio

Neříkal to náhodou Bianco? Vyházení fotbalistů = porušení tradic?

Reagovat
herbage

Ne, to bylo kdysi dávno, když jsem říkal, že byste měli víc držet míč, přivést hráče jako Ribéry a hrát jako Arsenal

Reagovat
Pinturicchio

Jo, tak s tím jsem určitě nesouhlasil.

Reagovat
herbage

No vidíš a přitom včera hrálo Porto jako Arsenal, zatímco Villarreal jako Juventus. Tedy kdybyste hráli jako ponorky, tak bych se na vás někdy i podíval

Reagovat
Pinturicchio

Podobně, ale ne stejně. Mně se líbila ta přímočarost, dravost a tak, bylo to "házené" free.

Reagovat
Pinturicchio

Jinak Villa jsem viděl naposledy v lize proti Realu a i přes tu prohru hráli parádní fotbal.

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus byl odjakživa klub, kterému šlo v první řadě o výsledky..., ty samozřejmě chtějí prakticky všichni, ale v Juve šlo o to, že je úplně jedno, jakým stylem se jich dosáhne. Milan se snaží hrát ofenzivně, atraktivně, vycházejíc z dávných časů, kdy na ně chodila především dělnická vrstva a ta se chtěla tím fotbalem po náročné šichtě bavit. Berlusconi to má rád taky, což je samozřejmě dobře. Internazionale byl naopak klub vyšších kruhů, šlechty a tradicí byla neprostupná defenzíva, po příchodu Herrery už definitivně. Juventus ovšem, to byly výsledky, které mluvily za vše..., nějaký primární, tradiční styl neexistoval, pokud ovšem nepovažujem za herní styl naprostou taktickou úspornost zaměřenou vyloženě na to vyhrát zápas, klidně 1:0 s gólem v poslení minutě..., stačí..., na druhou stranu(!) největší úspěchy v Juventusu slavili kouči jako Trapattoni, Lippi a nehledě na Calciopli Capello (pokud považujem za bernou stránku alespoň období 50.let až do současnosti, v předválečném období se to těžko identifikuje, to to bylo ještě opravdu něco jiného). to jsou všechno spíše defenzivně ladění kouči a samotná ta myšlenka "na prvním místě vítězství" má rozhodně blíže k defenzivním taktikám, než těm ofenzivním, divočejčím, které prostě jednou za čas dostanou od "betonářů" na prdel. proto si myslím - ačkoliv se mi teda práce Villase Boase líbí hodně (taky proto, že mám rád ofenzivní fotbal) a určitě bych byl na jeho angažmá v Juventusu zvědavej - že vy by jste potřebovali opravdu spíš nějakého profesora, jakými byli Trap, Lippi, nebo Capello..., z těch nových, mladších, bych si před odchodem Prandelliho do repre dokázal u vás představit právě jeho..., není to vyloženě zaďour, ale takticky vyspělý fotbal, který ví kdy bránit a když útočit.

Reagovat
Tomanatura

Mně spíš Prandelli vždycky přišel jako trenér pro Milán.

Reagovat
smazaný uživatel

neztratil by se nejspíš ani v AC..., jak píšu - není to žádný betonář a nechtěl jsem tím říct, že Juventus někoho VYLOŽENĚ defenzivního potřebuje..., důležitá byla ta taktická vyspělost a přizpůsobivost, "hra o výsledky", v tom byl Prandelli dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja si skor pamatam ze Interu fandili skor robotnici a AC bolo na prvom mieste u zbohtlikov a aristokracie,nie?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to prehodnocujem svoj doterajsi zivot a zacinam fandit AC

Reagovat
herbage

Odteď budou sprosté lidové slovenské vrstvy fandit dělnickému AC? To si Jajínek oddychne

Reagovat
Pinturicchio

"samotná ta myšlenka "na prvním místě vítězství" má rozhodně blíže k defenzivním taktikám" - Určitě, ale po těch letech strádání by mi nevadilo, kdyby to "na prvním místě vítězství" bylo dosaženo ne až tak "Juve stylem" ( Byť kvůli vlastním nervům mám pořád blíž k tomu 1:0, 2:0, než přestřelkám 4:3, apod. )

Prandelli by byl taky fajn, já hodně stál o Blanca, bohužel, no. Z těch reálnějších bych byl rád, kdyby to v příští sezoně byl jeden z té trojky Dunga, Lippi, Boas.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný komentář.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Pořád Ti to leží v žaludku? Smutné.

Reagovat
r.mrazik

porto jsem videl vcera poprve,ale prekvapeny jsem byl dost...ten tym vi co a hlavne jak hrat...Boas je proste borec a navic nehorazny sympos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. A vždy to jeden začne a ostatní přitakávají jak osli.

Reagovat
herbage

A neděláš teď to samé, oslíku?

Reagovat
smazaný uživatel

copak dělám? Já Boasovu práci oceňuju a tak se směju tady těm vašim názorům, že to najednou ze dne na den není taktik a kdovíco. Já opravdu nejsem ten, kdo se vždy chytne většiny a jde s davem. Já ne ...

Reagovat
herbage

To bylo jen malé rýpnutí, že nyní všichni slepě palcují tomanaturu. Pokud vím, včera jsme se terry, fantomas a já koukali na zápas a shodli jsme se, že Porto to takticky vůbec nezvládá a dozadu děsně hoří. Do poločasu mohlo dostat 4 branky a to vážně není dobrý taktický výkon. Pak dalo 2-3 góly z ničeho a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Já jsem jen ironicky poznamenal, že zítra(dneska) budou všichni oslavovat Boase za skvělý taktický výkon. Já si ho jako kouče nesmírně vážím, ale je momentálně vážně nejvhodnější pro klub jako Porto a na velkoklub má času dost, vždyť je mu kolik, 31?

Reagovat
smazaný uživatel

tak Ponorky jsou tým, co to dokáže roztočit hodně slušně. Jejich herní styl je mi sympatický, ale to je mlácení prázdné slámy. To každý ví.

Mě jde o to, že Boas s tím týmem dosahuje neskutečných čísel v portugalské lize, která jde evidentně nahoru. Ukázal nám krásné výkony v EL, kde je už skoro ve finále a vy tři TEĎ na základě výkonu v jednom poločase děláte závěry ...

Přirovnám to k tomu, když Real dostal v clásicu manitu. Taky z toho hned můžeme vyvodit závěry, že je José Fňukýno taktik na houno?

Reagovat
herbage

Nedělá závěry, že je to špatný trenér, ale že na ten zápas Porto špatně takticky připravil, to je celé

Reagovat
terry

Já žádné závěry nedělal. Přiznal jsem, že jsem Porto letos viděl prakticky poprvé a jen jsem reagoval na to, že se na něj už všichni těší v LM. To já samozřejmě taky, ale nemyslím si, že by i tam mělo být (klidně i letošní) Porto tak suverénní.

Reagovat
smazaný uživatel

že nebude takhle suverénní je asi jasný,ale rozhodně bude konkurenceschopný i pro nejužší špičku.. nemusí dávat každýmu na potkání bůra, ale svou sílu určitě ukáže..

Reagovat
Tomanatura

Hmm. A proč si nepřišel/jste nepřišli po utkání v Seville? Nebo po CSKA? Proč na základě jednoho poločasu vidím věci jako !všechno je to jen v individuálních schopnostech hráčů"? Vždyť to je tak nehorázná blbost, že bych se styděl, kdybych to napsal já.

Reagovat
terry

Jak jsem řekl, já přiznal, že jsem viděl Porto prakticky poprvé. A tak nějak jsem měl potřebu to zhodnotit. Tím jsem ale nijak nechtěl znevážit jejich letošní výsledky, které jsou obdivuhodné.

Reagovat
herbage

Proti CSKA jsem se snažili chytit stream, ale nechytil jsem ani první zápas, ani odvetu. Že by to bylo o individuálních kvalitách hráčů je blbost, tos mě možná špatně pochopil. Jestli narážíš na včerejšek, tak to bylo spíš ve smyslu, že Villarreal hrál mnohem týmověji. Já se tu nechci pasovat do nějakého antiBoas týmu, když ten kouč i fotbal který svým hráčům ordinuje jsou mi sympatičtí. Jen jsem se ohradil proti tomu co děláš dnes ty, že to celé překrucuješ zase naruby

Reagovat
Tomanatura

Já nic nepřekrucuju naruby, pouze jsem byl naprosto znechucen včerejší diskuzí, kterou jsem si dneska přečetl. Klidně bych ti mohl ukázat výňatky, které mně nejvíc dostaly, ale smysl to nemá a sáhodlouhou diskuzi o tom tu vést nepotřebuju.

Reagovat
terry

Byl bych mezi těma výňatkama i já?

Reagovat
Tomanatura

Nicky si nepamatuju a znovu se tam dívat nechci.

Reagovat
herbage

Tak to má cenu spíše řešit pod včerejším zápasem, než tady když nevíme, kdo reaguje na co

Reagovat
Tomanatura

Já jsem myslel, že je jasný, že reaguju na včerejší diskuzi.

Reagovat
herbage

To je jasný, ale ta včrejší diskuse a primárně týkala včerejšího zápasu, kde Porto moc neoslnilo. To že Villarreal totálně vybouchnul poslední půlhodinu, to je druhá věc. Jen je opravdu zbytečné tady řešit, když ani nevím co tě tak popudilo a ty zase nevíš, kdo to psal

Reagovat
Tomanatura

Ok.

fantomas

28.04.2011 21:59

Moutinho. Ale Mourinho teda taky, když už sme u toho - nevim, jak se tomuhle taktickýmu analfabetovi může řikat Special Two.

herbage

28.04.2011 22:38

Čekám po zápase ódy na Villase Boase

terry

28.04.2011 22:56

Zrovna taktiku bych v tom moc neviděl, Villarreal se prostě rozsypal.

Soudy jako:

fantomas

28.04.2011 23:08

Stejně jako v lepší lize. Hodně silné tvrzení.

Ukončil bych to tím, že soudit podle výkonu v prvním poločase je prostě špatné, zvlášť, když druhou půlku je takto přejeli, což podle vás se teda stalo odpadnutím soupeře (já tomu říkám rozhovor v kabině, nabuzení hráčů a lepší kondice). Ano, v LM to už nebude taková procházka růžovým sadem, ale buďme rádi, že jsou tu taky týmy, které se nesnaží jen hrát dozadu, ale jdou přímočaře v mnoha hráčích na branku. Jako kritizovat výkon obrany, když vyhrají 5:1, mi porstě příjde zvláštní. Hráče jako Barcelona nemají, aby měli všechny řady stejně vyzbrojené, kompenzují si to útokem. Je strašně fajn, že třeba někteří z vás třeba fandili Villarrealu a já jim to přeju, jelikož je to strašně sympatický tým, ale prostě hanobit výkon, ve kterém vyhraje tým 5:1 na základě hry v prvním poločase, kdy si třeba hráči mohli myslet, že to půjde samo, nebo na základě toho, že Falcao je Pazzini 2 a nebo prostě toho, že jste čekali lepší Barcelonu, je blbost.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
herbage

herbage

28.04.2011 22:38

Čekám po zápase ódy na Villase Boase

Byl za tím smajlík a už jsem ti řekl, že jsem to bral jako ironii. Mužstvo, které mohlo dostat do půlky klidně čtyřku, to není dobrý taktický výkon. Asi jako oslavovat Rangnicka po postupu přes Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Tady hlavně evidentně nevědí, co je taktika a jestli, tak je taktika jen defenziva, což je samozřejmě totální kravina.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

"Jako kritizovat výkon obrany, když vyhrají 5:1, mi porstě příjde zvláštní." - to si snad ze mě děláš prdel...

Reagovat
smazaný uživatel

a pokud jde o tu kauzu - Boas v Juve, tak prostě mám stejný názor. Boas je ofenzivní kouč, tak proč by proboha lezl do defenzivně založeného Juve. Boase do týmů jako je Real, Barca, ACM, Arsenal, Sevilla, Lyon ...

Reagovat
terry

Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

co s ní?

Reagovat
terry

Special Two musí následovat kroky prvního.

Reagovat
smazaný uživatel

a tak to jo

Ale rád bych nebyl. Každopádně - Chelsea už nehraje ten svůj úpornej styl a jednu sezonu (myslím ta první pod Carlem) jste hráli dokonce docela líbivě. To jsem vám v těch zápasech skoro přál (ne, kecám, nepřál, ale nevadili jste mi)

Reagovat
terry

Já si taky nejsem jist, jestli bych ho hned teď chtěl, ale pokud Carlo odejde, myslím si, že je to poměrně reálná varianta. A na začátku sezóny jsme aspoň dokázali, že pěknej fotbal hrát určitě umíme. A kdyby se toho chopil nějakej takovej trenér, udělal chytrý nákupy (konečně po šesti letech nakoupil křídlo), tak by to nemuselo bejt k zahození.

Reagovat
smazaný uživatel

sice jste Chelsea (...), ale každej tým, co by hrál pěknej fotbal, vítám. Takže jen houšť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Boas v Lyonu by byl orgáč... Po včerejšku rozhodně ano!

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi pravý nebo nepravý frankie? Modré oko?

Reagovat
smazaný uživatel

Yeah

Reagovat
smazaný uživatel

mám v nich bordel. Musím si to nějak zapamatovat. Frankie s podtržítkem, je ten pravej, Frankie s podtržítkem, je ten pravej, Frankie s podtržítkem, je ten pravej, Frankie s podtržítkem, je ten pravej, Frankie s podtržítkem, je ten pravej, ...

Reagovat
smazaný uživatel

Si jak Bart při znělce.. "Orgánové transplantace přenechám raději profesionálům"..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"nepravej" Frankie, jak ty řikáš, by na tebe asi nereagoval, když se vyjadřuje, mám pocit, jen k Baníku...

každopádně zapamatovat by sis to už mohl, no...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten rozdíl je tam tak maličký, že prostě váhám, no ...

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně Boas v Lyonu by mohl být dobrý nápad. Hraje to, co by vám mělo být vlastní a návdavkem by si s sebou možná dokázal vzít pár svých svěřenců.

Reagovat
smazaný uživatel

V Lyonu by mohl uplatnit své schopnosti pro práci s výjimečně kvalitním kádrem (podobně jako má v Portu) a určitě by oproti Puelovi dokázal hráče pořádně namotivovat k adekvátním výkonům; pokud by se navíc postaral o příchod Hulka, Otamendiho a Guarína, nebyl bych proti.

Reagovat
FC Porto FC

nevím proč to řešíte když beztak v nejbližší době neodejde

Reagovat
smazaný uživatel

diskotékový provokatér

Reagovat
smazaný uživatel

diskotékový hlavičkář ...

Reagovat
smazaný uživatel

stejně Ti nikdy neodpustím, že ses nezúčastnil a nechal mě krýt yardou s Kilym..., u Andyho, trávícího 99% času bitky v kravatě domorodce, snad ani nemá cenu mluvit o krytí.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, hochu, já spal spánkem spravedlivých ...

Když jsem ráno zjistil, co se stalo, tak jsem koukal. U nás jsou samí dobří lidi ...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Musím se přiznat, že jsem si ho strašně oblíbil. Navíc je to sympaťák. Bude to mít těžké, teď už je v pozici Guardioly v Barce. V případě výher je to vše dáno individuální kvalitou hráčů, v opačném případě taktickým neuměním. Do toho spousta lidí připomíná, že se učil od Mourinha. Na závěr jen dodám, že bych si ho jednou dokázal představit v Barce.

Reagovat
Rssa

Pokud se vyplní ty Pepkova slova z tajného rozhovoru a po příštím ročníku skončí, tak Boas, pokud zvládne příští LM, by nemusel být špatný...i když já bych radši Pepka navždy nebo někoho z vlastních zdrojů

Reagovat
smazaný uživatel

Boas by mohl být nástupce. Ale hlavně uvidíme, jak se vyvine osud Luise Enriqueho.

Reagovat
$dolar$

Presne tak

Reagovat
FORZAMILAN

Klobou dolů před Portem,ale i před Falcaem.Jestli bude takto dál pokračovat,tak jim v Portu dlouho nezůstane.Možná ještě příští sezonu,kdy budou hrál L.M.

Výsledek ale nemusel být vůbec takový,kdyby Villareal proměnil alespoň jednu ze šancí v prvním poločase,protože kdyby zvýšili na dva nula tak by to podle mě dopadlo výhrou španělů.Místo toho ale dostali ,,šatňák,, a to Porto hodně nakoplo a ve druhém poločase už byli jasně lepší.

A takto našlápnutý mančaft se současnou formou si myslím by dokázal zastavit momentálně málokdo.Možná pouze nějáký z těch top týmů typu united či barcy.

Reagovat
Filip12

přál bych si Falcaa vidět třeba v Bayern V BL BY SE MOHL PROSADIT daleko víc než třeba Chelsea Barce ...

Reagovat
smazaný uživatel

každej člověk by měl něco udělat pro dobro lidstva a tvuj přínos bude v tom, že přestaneš přispívat na EF. Věř mi že tě budou mít potom raději

Reagovat
miky10

ten Bayern jsi vybral naprosto náhodně?

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro Villas Boase

Reagovat
miky10

Reagovat
FC Porto FC

Boas neodejde na 100% a doufám že Falcao ne nebo aspon doufám že neodejde naráz Hulk a Falcao. Ale díky tomuto boomu muže Porto vyšroubovat cenu hodně hodně vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to není žádná změna, ne? Hráči Porta jsou v kurzu vlastně pořád.

Reagovat
ACSMan

Gájus Bonus

Reagovat
smazaný uživatel

Všiml jsem si, že Porto má horší první poločasy. Ale po změně stran vždycky nastoupí úplně jiný tým a soupeře převálcují. Ti hráči jsou neskutečně fyzicky našlapaní.

Reagovat
Robbie

jak hraje James Rodriguez ?

Reagovat
FC Porto FC

Zatím toho nic nenahrál ale jeho čas příjde

Reagovat
fantomas

Dobře, nebudu tvrdit, že Boas není taktik - na základě jednoho zápasu. Ale kdo chce říkat, že včerejší zápas zvládl takticky lépe než Garrido, tak s tim ať na mě nechodí Garrido měl holt smůlu, že se mu sesypala obrana, to nebylo nic proti němu, on těžko může zpoza čáry zabránit takovym donebevolajícím individuálním selháním. Zato co předváděl Villarreal v první půli byla ryzí a dokonalá taktika, na kterou Porto ale vůbec nevědělo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tohle už je o trochu lepší, ale pořád křečovité. Soudit na základě jednoho poločasu či zápasu (který s velmi kvalitním soupeřem vyhráli 5-1!) je k zamyšlení. A to už ani neberu v potaz, že Evropská liga zdaleka není tak takticky svázaná a jde tam více o samotný fotbal. Kdo sleduje letošní Porto, ví o silnějších druhých poločasech.

Reagovat
fantomas

Však já nic nesoudim. Soud vypadá úplně jinak. Já řikám, že v tom zápase takticky lepší Porto nebylo, což je obyčejný zkonstatování, na který přece nepotřebuju mít Porto nějak nasledovaný.

Reagovat
herbage

Také netuším, co je to za hloupý hon

Reagovat
Hristo Stoichkov

Boase si nazval taktickým analfabetem, to není soud? A když už jsme u včerejšího zápasu a chválení Garrida, tak ten sice Villareal perfektně připravil, ale v průběhu zápasu to pro změnu nevykouzlil s náhradníky, resp. střídanými hráči...

Reagovat
fantomas

To se mělo vztahovat jen k tomu zápasu - jako taktickej analfabet se včera docela dobře ukázal. A ke Garridovi - za střídání (konkrétně stažení Valera) sme ho taky kritizovali, ale to už neni otázka čistě taktiky.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já bych řekl, že je to součást taktiky. Každý na to ale může mít jiný názor, tomu rozumím. Navíc je nejspíše pro ně důležitější probojovat se do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

né, že bych se do toho chtěl mermomocí zapojovat, ale střídání, že není otázkou taktiky ? já myslím, že je to úplně čistý taktický prvek, pokud se nejedná o střídání, vynucené zraněním a i tam musíš taktizovat, jestli zraněného nahradíš hráčem stejných vlastností, nebo zkusíš něco změnit...

Reagovat
fantomas

Já tomu spíš řikám "schopnost reagovat na průběh zápasu". Taktiky se to týká, ale z mýho úhlu pohledu ne bezprostředně. Taktika se pro mě z 80% dělá před zápasem, ne během něho.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím nesouhlasím..., během zápasu taktizuješ snad ještě urputněji než před ním (pokud nejsi flegma, které když nevyjde start do zápasu, odsedí to se zamračeným výrazem na lavičce). hráčům na hřišti zadáváš úkoly, řídíš je jako šachy, přeskakuješ na jiné rozestavení, posouváš jednotlivce podle toho kam je potřebuješ, přidáváš jim na důrazu, ubíráš jim na důrazu, vysouváš presing, stahuješ presing, pošleš určitého soupeře bránit někým jiným, páč vidíš, že to ten před ním nedává a takhle bych moh pokračovat do večera. to všechno je přece taktizování..., přizpůsobuješ svou taktiku dění na hřišti, taktizuješ...

co se týká toho střídání..., střídáním měníš rozložení sil na hřišti, i kdybys tam poslal Falcaa za dalšího Falcaa, protože to bude čerstvý Falcao. střídájícím hráčem podpoříš defenzívu, ofenzívu, vyztužíš střed hřiště, přidáš na tlaku přes křídla, nebo postavíš dalšího stopera do obrany, to je jedno..., všechno je to součást taktiky. příklad - finále LM 2005, špatná taktika Liverpoolu v prvním poločase, Kaka' měl moře prostoru a podílel se na 2 gólech..., na druhý poločas vyslal Benitéz Hamanna, který Kaka' pokryl a ten už se do ničeho výraznějšího nedostal, hřiště se vyrovnalo a Liverpool srovnal. nevím proč tomu nutně říkat "schopnost reagovat na průběh zápasu" místo "taktizování", když je obojí správně...

Reagovat
fantomas

K první části - přijde mi to trochu jako činnost v nákym manažerovi, takle zásadní to určitě neni. Jak sou hráči ve varu, tak už těm pokynum naslouchají stejně jenom tak z poloviny, to mi rozhodně potvrdí i plno jiných kluků z vlastních zkušeností. Proto tomu přikládám jen těch 20, max. 30 procent.

K druhé části - uznal sem, že střídání podělal, víc už je jen slovíčkaření.

Reagovat
smazaný uživatel

takže když chce kouč vysunout presing, hráči ho neposlechnou a budou dál zatažení ? přesněji tvým "jenom tak z poloviny" - vysunou se o nějakých 10 metrů méně, než jim kouč určí ? když chce přesunout univerzálního záložníka na křídlo, hráč zůstane v záloze ? když někomu řekne, aby bránil devítku, vykašle se na to a bude dál bránit patnáctku ? když vidí, že je na levém beku soupeře tragéd a chce to tahat více přes jeho stranu, hráči si budou dál chodit přes opačnou ? co je na tom proboha managerovýho ? já si opravdu nemyslím, že koučovy povinnosti ohledně taktiky jsou vymyslet něco před zápasem a pak už si jen stoupnout před lavičku a vystřídat 3 borce. podle mě se největší taktičtí mistři projeví právě během zápasu...

ke druhé části - ano, slovíčkaření, se kterým jsi začal nutností popsat taktiku jako "schopnost reagovat na průběh zápasu", což je snad schopnost u taktiky přirozená...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Stoprocentní souhlas. Pro důkaz se stačí podívat na typ trenérů, které jsou v současnosti nejúspěšnější.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

"já si opravdu nemyslím, že koučovy povinnosti ohledně taktiky jsou vymyslet něco před zápasem a pak už si jen stoupnout před lavičku a vystřídat 3 borce" - tak laskavě nejprv přestaň překrucovat, jo...

Reagovat
smazaný uživatel

tady se někdo urazil..., ok, končíme

Reagovat
fantomas

No popravdě jo, když si zas děláš s mýma větama úplně co chceš (nevyčítals náhodou to samý herbagemu?)...

Reagovat
smazaný uživatel

zveličil jsem tvou verzi, abych zvýraznil rozdíl mezi našimi názory, protože ten rozdíl je celkem velký..., ty jsi tu mou například přirovnal k manažerovi, na "extrémech" se lépe hledají příklady. navíc zrovna věta, kterou jsi vypíchl byla na celém mém příspěvku asi nejmíň předmětná, urazil jsi se zbytečně...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Tomanatura

Ale když se Leonardovi sesypala obrana a dělaly se tam hrozné hrubky, tak to byla chyba jeho a jeho taktiky.

Myslím, že je uplně normální, že nějaký tým zapne a ten druhý převálcuje lepší fyzickou připraveností. Je uplně jedno, že ti hraje obrana podpruměrně, když ti utok nasází 5 gólů. Oni jsou prostě utočně mužstvo. Všimni si, kolik gólů dostávají. Když dají jeden gól, tak gól nedostanou, ale když jich dají 5, tak třeba dostanou i dva. prostě mění styly. Mají na to typy hráčů, jsou extrémně fyzicky připravení a proto dokázali tu sezonu dotáhnout až do uplného konce. Jiné týmy občas poleví, no oni nepolevili. A nesouhlasím, že je to slabší ligou, protože kterým portugalcům se to naposledy povedlo? Žádným. To je vizitka Villase Boase.

Reagovat
fantomas

1) Proti Leonardovi sem nikdy nebrojil.

2) Villarreal nijak fyzicky neodešel, v mezihře ho Porto o nic moc víc nepřehrávalo. Akorát ve finální fázi selhávali jedinci jako Musacchio.

3) Mý tvrzení o silnější lize si totálně vytrhl z kontextu nebo si ho nepochopil.

Reagovat
herbage

"Všimni si, kolik gólů dostávají. Když dají jeden gól, tak gól nedostanou, ale když jich dají 5, tak třeba dostanou i dva. prostě mění styly."

Tohle je blbost už z toho důvodu, že oni nevedli 5:0 a dostali gól, ale oni prohrávali 1:0, přitom v první půli mohli klidně další 3 góly dostat a na začátku druhé další jeden. A nikde není psáno, že by těch 5 dali, kdyby se Villarreal tak nesložil. Ostatně, ty dva góly Falcaa hlavou byly vtipné. U prvního nikým nehlídán na zadní tyči, u druhého pomalá, leč úmístěná hlavička a nikdo při roku u tyčky. Tohle líp odbrání i v přeboru

Reagovat
Tomanatura

Jasně, dostali gól a zapli. Vždyť Villarreal taky nejsou žádní páprdové a v této sezoně potrápili a to dost i Barcelonu.

Reagovat
herbage

I Real. Ale ejstli je Porto tým druhý poločasů, tak Villarreal těch druhých snad krom zápasu doma s Neapolí

Reagovat
smazaný uživatel

já si přeju aby v létě nikam neodešel, (ani Hulk a jiní ) aby sme prostě viděly Porto v příští sezoně LM v takovém složení jako teď

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smetos

ac by nemelo uplatnit opci a radsi vrazit ty love do falcaa. Taky hrajou stejnou taktiku a sedlo by mu to tam. Pristi sezonu se ukaze jestli ma na to byt nejlepsi utocnik na svete

Reagovat
FC Porto FC

Nemyslím si že by šel Falcao do Itálie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele