Africký pohár národů - šestnáctý hrací den

12.02.2012, 07:16, aktualizováno 12.02.2012, 07:16
Komentáře a souhrny
Zaujalo nás
Do čtveřice všeho dobrého? Takhle to určitě není, v Mali nicméně takto upravené rčení bude po včerejšku aktuální. Po třech neúspěšných pokusech se totiž Orli dočkali výhry v zápase o bronz; a to navíc prostřednictvím přesné odplaty favorizované Ghaně za porážku ve skupinové fázi. Zítra jdeme do finále...

Ghana není na konci letošního Afrického mistrovství pozlacena, postříbřena ani pobronzovaná - možná pobramborovaná, lze-li to tak říci. Což je v mých očích měrou nečekanosti případ stejně závažný jako ten senegalský například. Ghana pro mě totiž jednak byla před turnajem hlavním adeptem na zlato, jednak se jí nakonec v závěrečných dvou kláních - a hlavně tedy včera - povedlo docela dobře vypáčit ze země všechny stavební kameny vlastního, potenciálního úspěchu.

Kompaktnost se vytratila; bez Boyeho i obranná linie hořela, prakticky kdykoliv se jí zachtělo; Ayew si vzpomněl na své sólování, které vytahoval v ukrutně nadbytečné míře; a proto pak ani ghanské útočení nemělo valného smyslu. Jinak řečeno se včera Black Stars neměli o co opřít - a ve světle veškerých individuálních výkonů i ten Kwaraseyův působil nadprůměrně. Leč je to stále jeden z námi nejčastěji kritizovanějších mužů turnaje...

Až mi je dokonce vysloveně trapně za onu závorku v "bronzovém" preview, v níž jsem vyjádřil nesouhlas s lhostejností, jakou ghanský svaz chová k brzy končícímu kontraktu trenéra Stevanoviće. Ten se po tomto druhém selhání v řadě prodloužení nedočká již se stoprocentní jistotou; a já k vlastnímu údivu tento krok kvituji. Čím mě totiž Stevanović točil i v dřívějších utkáních, to včera dovedl k absolutní (ne)dokonalosti. A slovíčko "točil" jsem zde nepoužil náhodně - jde totiž o nestálost v systému hry, o nevyjasněnost postů některých hráčů, o volbu základní jedenáctky jako celku.

Tak například Adjei. Hrdina juniorského mistrovství světa 2009, které právě Ghana opanovala a na jehož generaci se teď ze slušné části staví, si letos prostě nezachytal; leč Kwarasey v žádném případě nebyl suverénní, měl i drobné zdravotní problémy, Ghana po dvou zápasech skupinové fáze s 99% jistotou postupovala...Dále je tu Inkoom. Ten na mě naopak už delší dobu působí jako taková černá ovce oněch slibných ročníků 89/90; což do puntíku prokázal i nyní, na tomto turnaji. Včera kupříkladu celou dobu lítal všude-nikde a nakonec nejspíš měl působit v roli jakéhosi defenzivnějšího pravého křídla - což byla možná součást záměru zpevnit defenzívu (při absenci Boyeho), možná ale také obyčejný přešlap, který si Stevanović uvědomil ve 37. minutě Inkoomovým stažením. Na úkor Tagoea - a to je třetí, konkrétní problém. Proč tenhle nemastný neslaný fotbalista, jehož těžkopádnost a schopnost kdykoliv přijít o balon stála za tolika zbytečnými ztrátami a prohranými osobními souboji, že to snad ani nebylo možné. A to přitom opět nebylo poprvé. Sice tedy chápu, že Opare má na kontě minimum zkušeností a Gyan mohl být docela dobře na dně po fanouškovských výpadech na jeho osobu...ale bylo tohle bezduché repete přesto nutné?

A pak zmíněné rozestavení. Z papíru se dalo vyčíst 5-2-3(-0); a tak to také opravdu téměř čistě bylo. Jedinou změnou snad bylo odebrání toho jednoho obránce (Inkooma) a zařazení ho někam do volného prostoru mezi dvojku a trojku; jinak to vskutku pasovalo. A samozřejmě to nebylo dobře. Zcela logicky se takhle často stávalo, že do vápna lítaly centry pro nikoho; že se přenášela hra na pravou stranu, ačkoliv všichni hráči zrovna byli natlačeni vlevo (André Ayew lítal z křídla na křídlo, kam to přitom nezřídka táhlo i jeho bratra). Ten chybějící hrotový útočník, jehož úlohu měl snad do vysvlečení Tagoeho zastávat J. Ayew (což nechápu), byl jednoduše velmi znát.

No, a abych nekritizoval málo, ve finále Ghanu zradila i chabá disciplína. Totiž když si někdo půl hodinu před koncem medailového zápasu a za nepříznivého stavu dovolí se žlutou kartou na kontě pokopnout protihráče, zatímco on sám se válí na zemi po vlastním faulu, a řekne si tak vlastně o dvě další barevná napomenutí zároveň...to je vskutku zarážející. Tím spíš, pokud si něco takového dovolí fotbalista s více než 100zápasovým účtem v rámci první německé bundesligy. Ostatně s podobně nechápavým výrazem bychom se mohli obrátit i na semifinálové vyloučení Boatenga, které sice přišlo v pozdější fázi, kdy už Ghana neměla tolik prostoru na odpověď (což je ale tak jako tak mizerná výmluva). Právě jeho stopka teď totiž v kombinaci s přetrvávajícími zdravotními problémy Badua zanechala Stevanoviće s jedinou možnou volbou na místo Annanova parťáka: a tou byl 20letý Abu, debutant na tomto turnaji a kluk, který si letos nekopl v ani jediném soutěžním klání.

Ale teď už k příjemnějším záležitostem; a sice relativně ohrané chvále některých aspektů malijského herního projevu. Ten včera nesl pomalu jen samá pozitiva. Zaprvé Keitovy standardky zase jednou budily nehynoucí strach a respekt - barcelonský záložník má ve svém arzenálu ukryto tolik variant, že snad ani nelze všechny přečíst a už vůbec ne ubránit. Ačkoliv tu už byly i týmy s většími problémy, Ghana při bránění Keitových centrů rozhodně nevypadala jistě a ostatně i vítězná trefa vzešla z neklasicky rozehraného rohového kopu.

Zadruhé ten silný kolektiv! Mali vskutku na rovník nepřivezlo nikterak "fotbalový" mančaft. Ve svém středu zkrátka nemá výrazné individuality, které by na sebe napříč zápasem strhávaly pozornost třeba podobně intenzivně jako André Ayew v ghanském dresu. Tím spíš, když se včera na hřiště nepodíval Modibo Maïga. Jenže právě i absence tohoto forvarda Sochaux odkryla významnou přednost současného Mali. To se pod Giressem naučilo rozpoznat a využít přednosti svých útočníků - z čehož ukázkově těžilo už ve čtvrtfinále a nejinak tomu bylo i včera. Jak Diabaté, tak Dembélé jsou vytáhlými, poměrně obratnými věžemi, jež se - a nemuselo by se to na první pohled zdát - umějí perfektně doplňovat. Dembélé hraje rád po zemi, Diabaté je ohromně silný ve vápně. A doopravdy byste napočítali mnoho situací, při nichž byste si mohli (s trochou nadsázky) povzdechnout "ach, klasický Diabaté" či "ano, takhle Dembélého všichni známe". Protože holt jak Keita, tak Traoré mají to fotbalové myšlení a dovedou ho ve správné okamžiky využít k potrápení soupeře.

A konečně zatřetí: Mali si hlavně ve druhém poločase, kdy se dalo počítat se zvýšenou aktivitou Ghaňanů, opět pomáhalo mnohdy až bláznivým, drtivým presinkem. Leckdy například na dva protihráče u postranní čáry startuje hned čtyřčlenná rojnice ve žlutém. Což může působit neskutečně a nepochopitelně - znovu to ale zkrátka a dobře fungovalo. Black Stars na balonu jisti nebyli a pod tlakem ho včera odevzdávali nezvykle často; tak proč si něco takového násilně nevynucovat, že?

V cíli pak mělo Mali silnější i individuality, když jsem se dokonce dlouho nemohl rozhodnout, kdo z vlivné čtveřice Diabaté-Samba Diakité-Keita-Dembélé zůstane v mém výběru nejlepších hráčů zápasu na ocet. Nakonec černý Petr vybyl na občas poněkud rozlítaného druhého jmenovaného, což ale nejlepší výkon čerstvé posily anglického QPR na tomto šampionátu těžko pořádně degraduje.

Ghana - Mali 0:2

4. minuta - Vskutku povedená akce rychlíka Samby Diakitého. Ten se zprava vehnal do pokutového území Ghany a pod sebou našel Dembélého, jenž už v nepříliš výhodné pozici mířil hodně mimo.

6. minuta - Dembélého centr z levé strany dopadl na hořejšek břevna Kwaraseyovy branky. Gólman norského Strømsgodsetu zase jednou není vůbec jistý v kramflecích.

23. minuta - GÓL! Až na poslední chvíli dokázal Kwarasey zareagovat na přízemní střelu Traorého z rohu šestnáctky (po osvědčeném signálu s Keitou) a Diabaté byl pro dorážku ve správný čas na správném místě. I mezi dvěma strážci mohl míč v poklidu zamést do sítě.

33. minuta - Dlouho skvěle řešená situace, ve finále ale mizerná koncovka. Ghanské duo se nepohodlo v rozehrávce, čehož využil Samba Diakité k úniku, kličce poslední praktické překážce a přečíslení 3 na 2 (víceméně). To ale dobře přečetl Kwarasey, když míč putující napříč šestnáctkou hned v zárodku lapil. Diakité určitě měl spíše přihrávat pod sebe Dembélému, na něhož zívala relativně odkrytá brána.

36. minuta - Jordan Ayew má na svědomí první významnější zákrok brankářské dvojky, Oumara Sissoka. Tomu ale stačilo zůstat na středu, aby zlikvidoval mladíkův projektil rýsovaný z hranice šestnáctky.

53. minuta - Muntari! Ale není to gól. Leč šlo o ofsajd vpravdě těsný, záložníkova úspěšná akrobatická koncovka zpoza malého vápna správně nebude uznána právoplatnou.

64. minuta - Nesportovně dohraný osobní souboj Vorsaha s Bakayem Traorém ústí v zasloužený druhý žlutý kartonek pro ghanského obránce a další oslabení favorita v klíčovém okamžiku - menší déja-vu po semifinále se Zambií, kdy se sice později, ale pořád v podobně choulostivém okamžiku pakoval Boateng.

68. minuta - Další ze štiplavých Keitových nákopů "mrtvého míče", rozuměj šikovně rozehraných standardních situací - tentokrát Diabaté v podivné poloze odhlavičkoval míč těsně vedle vzdálenější spojnice.

72. minuta - Jonathan Mensah svátečním střelcem z hranice šestnáctky, když bratrská dvojice Ayewů nedokázala řádně zakončit slibnou akci. Tu kuriózně nastartoval rohový praporek, který nečekaně udržel míč na hrací ploše. André ale nejprve prováhal správný okamžik k přihrávce, Jordan posléze ke střele z první.

80. minuta - GÓL! Neuvěřitelně odbráněná situace Ghaňany. Ti se ve čtyřech, možná v pěti stáhli doprostřed hřiště, kde sice vystavili Diabatého do ofsajdu, úplně ale uvolnili oba křídelní prostory...do jednoho z nich si potom jen naběhl Tamboura, Dembélé jej vyzval ke sprintu a Diabatému pak před bránou akorát stačilo pohlídat si ofsajdovou linii.

85. minuta - Ou ou! André Ayew ještě mohl vykřesat pro Ghanu jiskru naděje, když k němu - jakožto nehlídanému soupeři - propadl na zadní tyč centr Pantsila; křídelníkovi Marseille ale rána z voleje vůbec nevyšla, když si to akorát namířila k protějšímu rohovému praporku.

88. minuta - Vzpoura bratří Ayewů? Když už to vypadá, že se Ghana ani řádně nepokouší se zápasem něco udělat, zvučí za Sissokem spojnice levé tyče a břevna poté, co André zleva centruje a Jordan zpoza zadní tyče střílí.

Ghana (4-3-2-1): Kwarasey - Pantsil, Jonathan, Vorsah, Addy - Inkoom (35. Tagoe), Annan, Abu (46. Muntari) - A. Ayew, Asamoah (68. Alhassan) - J. Ayew

Mali (4-1-3-2): Sissoko - Coulibaly, A. Maïga, Kanté, Tamboura - Sa. Diakité - Traoré, Se. Keita, Sow (85. So. Keita) - Diabaté, Dembélé (86. Yatabaré)

Nejlepší hráči zápasu: Diabaté, Keita, Dembélé (všichni Mali)

Co čekat od zítřka?

Senegal, Maroko a Angola se zhroutily už ve svých skupinách, Tunisko skončilo ve čtvrtfinále (leč očekávaně), stejně tak Gabon (to už nečekaně). Letošní ročník Afrického poháru národů hned ve svých začátcích nastoupil cestu postupného kolabování favoritů. Jediné dvě předem opěvované reprezentace, které i po pár zápasech vypadaly stále silné a zdánlivě nepokořitelné, pocházely z Ghany a Pobřeží Slonoviny. Jenže ona ghanská aura se šmahem vypařila a nakonec Black Stars nevynesla ani cenu útěchy v podobě bronzu, takže zbývá už vskutku jediný, ten poslední mohykán. Ustojí alespoň Sloni onen enormní tlak, jaký je na jejich hlavy nyní snášen?

...a já hned vyjdu s kůží na trh, abych vyřkl nebojácné "ne". Trend bude pokračovat; a řekl bych, že ne náhodou. Zambie je pro mě na tomto šampionátu zkrátka mužstvem číslo jedna; mužstvem, které až s těžko uvěřitelnou bravurou nese vlajku jižní části černého kontinentu, jíž v kvalifikaci odevzdaně složili Bafana Bafana. Hervé Renard, zambijský Aaron Eckhart a jednoznačně největší trenérské překvapení šampionátu, dokázal Chipolopolo vštípit zřejmý herní profil (soudržná obranná linie bez výrazných individualit, propracované brejky, harmonické složení útočné trojky Kalaba-Katongo-Mayuka) i vítěznou mentalitu spojenou s entuziasmem, který právě francouzskému kouči doslova září z očí.

Ostatně když v zahajovacím klání házel o zem láhví s pitím a na své svěřence, dost možná z větší části neznalé francouzského slova, cosi zuřivě hulákal...smáli jsme se mu a měli ho za exota. Přitom právě i tehdy ukazoval světu část svého neodolatelného kouzla, které dnes na 43letém rodáku z Aix-les-Bains, proslulého to sportovního střediska, můžeme snadno odezírat i z více činů. "Když spatřím horu, chci se vyškrábat až na její vrcholek, a přesně to my budeme dělat v neděli," plánuje blonďák, svého času obránce v Cannes, v duchu renomé svého rodiště, které se rozkládá takřka přímo pod alpským pohořím. Přitom jeho slova lze brát zcela vážně: Zambie se v semifinále nezalekla ani favorizované Ghany, jíž takticky přeci jen předčila (a to je co říct!); na úvod turnaje doslova sfoukla hvězdný Senegal. Potom...proč si nevěřit i na Slony?

Takových "proč" argumentů by se ovšem asi taky našlo několik. Například možná derniéra Drogbovy generace. Leč ji nejspíš příští leden ještě v důchodu nezastihne, tenhle ročník - s jistou účastí ve finále, kam přitom Sloni dokráčeli v průměru s takovou trojkou na převodovce - je zkrátka jedinečnou příležitostí, jak si ono zlato konečně "odškrtnout" ze seznamu nesplněných úkolů. Totiž, světe, div se: Drogba, Zokora, Kolo Touré či Boka se momentálně mohou pochlubit jedině stříbrnými plackami, a to ještě šest let starými. Později už se tahle generace zmohla akorát na prohraný duel o bronz (2008), což je vskutku málo - pramálo. Případné letošní další selhání by nejspíš Drogbu a spol. nažhavilo o to více a přinutilo v kompletním složení ke startu i na další edici; to už by ale z mého pohledu smrdělo pořádnou křečí a případnou smutnou tečkou. To dnes se bude opravdu rozhodovat; stůj, co stůj.

"Musíme se poučit z minulých chyb. V roce 2010 jsme vedli nad Alžírskem (do prodloužení dovedené čtvrtfinále - pozn. red.) a nakonec jsme vypadli, protože jsme se pořád chtěli hnát dopředu. A pak jsme toho hodně litovali. Teď víme, že musíme být pevní v obraně, a pokud si v tomhle ohledu povedeme velmi dobře, můžeme na tom stavět dále," připomíná celkem dobře viditelnou proměnu výběru Pobřeží Slonoviny jeho současný architekt, Francois Zahoui. Ten byl do čela ambiciózní reprezentace uveden coby domácí kouč po celých dvou dekádách vesměs neúspěšného laškování se zahraničními trenéry. A nejspíš šlo o povedený tah; Zahoui vskutku v první řadě dbá na zodpovědnost (například při vracení se za balon, do obranné ulity - patrný může být vliv jeho angažmá v Itálii), dokázal idylicky spárovat stopery Bambu a Tourého, plně zářící hvězdu zase jednou udělal ze stárnoucího a v Chelsea pomalu vadnoucího Drogby a tak dále.

Ve finále se po pěti odehraných duelech může pochlubit skórem 9:0, a to ještě byli Sloni vůči takovému Mali dosti milosrdní. Co se potom stále odolávajícího čistého konta týče, mohou oranžoví senzačně napodobit svůj vlastní úspěch z roku 1992, kdy se stali prvním mančaftem (a jedním ze dvou - tím dalším byl Kamerun po deseti letech), kterému se povedlo ke zlatu dokráčet bez inkasování jediné branky. "Naším cílem bylo neinkasovat příliš gólů," prohlašuje dokonce i útočník Salomon Kalou. Inu, co jiného může lépe svědčit o výjimečné uvědomělosti Slonů?

O tom, pro koho dnes budou hovořit zkušenosti, se každopádně bavit nemusíme. Proto si Zambijci musejí vypomáhat jinde: budou určitě chtít věřit svým nesporným kvalitám, čerpat z nadšení, jež je provází celým šampionátem, ale také si brát inspiraci minimálně ze dvou věcí. Tou první bude výjimečná generace, jíž na vrcholu sil roku 1993 právě poblíž Gabonu pohřbila letecká katastrofa a pro niž - což do zblbnutí opakujeme od začátku turnaje - letos Zambijci tak trochu hrají. Tou druhou potom budou dva egyptské triumfy nad podobným výběrem z let 2008 (drtivá semifinálová výhra 4:1) a 2006 (zmíněné, na penalty urvané finále). Ač obě země rozděluje tolik faktorů, jako je geografická poloha nebo původ obyvatel, kapitán současné Zambie Christopher Katongo našel společné znaky: "Od Egypťanů jsme odkoukali důležitost týmového ducha, oni neměli žádné velké individuality, ale dohromady ukázali, kam až vás může dostat elán. Právě to je jeden z důvodů, proč si tu vedeme takhle dobře."

Až 63, slovy šedesát tři, příček v žebříčku FIFA dělí obě reprezentace. Až 14, slovy čtrnáct, afrických výběrů se v tom samém pořadníku vtěsnalo mezi první Pobřeží Slonoviny a šestnáctou Zambii. To vše je něčím podpořeno: nejaktivnější producent kakaa je z letošních účastníků APN rekordmanem v počtu startů na závěrečném turnaji (19) a přičíst k dobru si na rozdíl od svého soupeře (jenž se kvalifikoval 15krát) může alespoň jedno kontinentální zlato a dvě účasti na MS (proti nule).

Přesto bych dnešní finále označil za prototyp toho klání, které nemá pořádného favorita a může dopadnout doopravdy jakkoliv. I takové věci se v současné době mohou udát na africkém kontinentu, kterým prostě a jednoduše otřásá - chtělo by se říct historická - revoluce. Bude tedy dneškem symbolicky zapečetěna (výhrou svým způsobem bezejmenné Zambie), nebo na poslední chvíli zatarasena (hvězdnou a pomalu loučící se skvadrou z Pobřeží Slonoviny)?

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2013
18.02.2013, 05:42
Africký pohár národů - finálový den
11.02.2013, 05:54
Africký pohár národů - šestnáctý hrací den
10.02.2013, 06:37
Africký pohár národů - semifinálový den
07.02.2013, 06:42
Africký pohár národů - druhý čtvrtfinálový den
04.02.2013, 20:14
Africký pohár národů - první čtvrtfinálový den
03.02.2013, 06:31
Africký pohár národů - shrnutí skupin
02.02.2013, 08:30
Africký pohár národů - dvanáctý hrací den
31.01.2013, 06:19
Africký pohár národů - jedenáctý hrací den
30.01.2013, 05:55
Africký pohár národů - desátý hrací den
29.01.2013, 04:35
Africký pohár národů - devátý hrací den
28.01.2013, 05:37
Africký pohár národů - osmý hrací den
27.01.2013, 03:40
Africký pohár národů - sedmý hrací den
25.01.2013, 22:58
Africký pohár národů - šestý hrací den
25.01.2013, 01:03
Africký pohár národů - pátý hrací den
24.01.2013, 02:47
Africký pohár národů - čtvrtý hrací den
23.01.2013, 04:08
Africký pohár národů - třetí hrací den
22.01.2013, 06:01
Africký pohár národů - druhý hrací den
21.01.2013, 04:12
Africký pohár národů - první hrací den
20.01.2013, 05:08
Ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2012
20.02.2012, 00:26
Africký pohár národů - finálový den
13.02.2012, 03:21
Africký pohár národů - semifinálový den
09.02.2012, 00:12
Africký pohár národů - druhý čtvrtfinálový den
06.02.2012, 02:08
Africký pohár národů - první čtvrtfinálový den
05.02.2012, 10:21
Africký pohár národů - shrnutí skupin
04.02.2012, 10:56
Africký pohár národů - dvanáctý hrací den
02.02.2012, 10:11
Africký pohár národů - jedenáctý hrací den
01.02.2012, 03:21
Africký pohár národů - desátý hrací den
31.01.2012, 02:08
Africký pohár národů - devátý hrací den
30.01.2012, 08:28
Africký pohár národů - osmý hrací den
29.01.2012, 01:47
Africký pohár národů - sedmý hrací den
28.01.2012, 01:24
Africký pohár národů - šestý hrací den
27.01.2012, 07:17
Africký pohár národů - pátý hrací den
26.01.2012, 04:04
Africký pohár národů - čtvrtý hrací den
25.01.2012, 01:55
Africký pohár národů - třetí hrací den
24.01.2012, 03:44
Africký pohár národů - druhý hrací den
23.01.2012, 06:45
Africký pohár národů - první hrací den
22.01.2012, 05:13

Komentáře (450)

Přidat komentář
miky10

Zambie!

Reagovat
miky10

Musím pochválit autora za výběr obrázku, jen by mě zajímalo, co by zvolil, kdyby Mali vyhrálo zlato.

Reagovat
fantomas

To samý.

Reagovat
miky10

Takže není rozdíl mezi zlatem a bronzem?

Reagovat
miky10

Ne, fakt, důvtipná fotka

Reagovat
Stankovic

to je dobre ze Ghana utrela

Reagovat
Darren Fletcher

ja mam v plane vsadit bank na slonov, ale tento clanok ma dostava do rozpakov vase tipy?

Reagovat
smazaný uživatel

Na mistrovstvi ještě nepad vysledek 0:0.Ale podle mně Pobřeží budou pomáhát i rozhodčí.Mají více hvězd a jsou populárnější.Uvidime.

Reagovat
domingo

Ja mam 0 na polocas.

Reagovat
Rarášek

Bony to vystřílí

Reagovat
Liquid

ten je rád že si kopne tak 10 minut za zápas....

Reagovat
Rarášek

Tak má ješte čas,ale vždycky když nastoupil tak byl vidět dost

Reagovat
Wat

Netvrdil bych.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ghana hraje na APN hrozně naivně, uplně rozdílně oproti MS

Reagovat
domingo

Posledni zapas jsem nevidel, ale jinak bych jejich hru rozhodne nepopsal jako naivni. Sterilni dejme tomu, bez zajmu, neagresivni, rutinni, profesorskou - vsechno tohle by v urcitych fazich sedelo, ale naivni? Spis naopak, prilis suverenni, presvedcenou o sve vlastni sile..

Reagovat
smazaný uživatel

Naivní v tom smyslu, že si nepomůžou, oproti Ghaně na MS tahle Ghana byla tým plný individualistů...tak jsem to viděl já a nejen v tomhle zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Zkrátka o ničem, bramborová je odpovídající.

Reagovat
Wat

Maliii.

Reagovat
smazaný uživatel

K té ghaně.Dostávají malo golu ale i málo dávaji.Tušil jsem že to na finále nebude.Už s Tuniskem měli vlastně štěsti.Nebyt chyby tuniského brankáře.

Reagovat
Liquid

Moc bych to přál Zambii ale asi to vyhrajou http://www.youtube.com/watch?v=XR7bxsWn9gY

Reagovat
smazaný uživatel

tak Mali 3. místo to jsem teda nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě nejhorši turnaj všech dob-ostuda fotbalu...alespon do konce zakladnich skupin, play off už jsem nesledoval, doufam že to bylo lepši.

Reagovat
domingo

Ale hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale...takový pindy

Reagovat
Godwinson

Konečně u Eurosportu, konečně si užiju nějaký zápas v televizi a zrovna finále :) Takže ..

ZAMBIEE!

Reagovat
smazaný uživatel

Daj Boh aby to vyhralo Pobrežie

Reagovat
smazaný uživatel

Pobřeží mělo problemy Sudanem.Zambie pak dala Sudanu tři goly.Sudánci nebyli špatni.Vyhraje Zambie.

Reagovat
smazaný uživatel

to je zase teorie...

Reagovat
domingo

Reagovat
miky10

Reagovat
Wat

Reagovat
domingo

A ted si predstav, ze Ghana porazila Mali 2:0, ale Ghana prohrala s Mali 2:0

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

No je fakt že to je teorie ale někdy tak musíš přemyšlet.A Ghaně už o třetí misto tak nešlo.Byli hotovi po tom zapase se Zambii.

Reagovat
smazaný uživatel

No nedá se takhle přemýšlet. Sport není matematika. O našich hokejistech bys taky neřekl, že porazí 4:0 Rusko, které vyhrálo 2:0 ve Finsku, které nám dalo sedmičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Černé(mladé)perly mne včera "nezklamaly", zahrály laxně, nedisciplinovaně, bez nějaké snahy pořádně zabojovat, hlavně v zápase kde o něco jde(přesně to co těmhle mladíkům vytýkám).. a jak se i zmiňuje autor, trenér tenhle "fotbalovej kvalitní materiál" neumí zvládnout a rozumně"vůdcovsky srovnat" .. potřebovali by toho "Itala", co dokázal usměrnit divoké hvězdy v Anglickém nároďáku..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska vyhrajou sloni, pokud si to Gervinho s Drogbou budou strkat.....nevím proč, ale přijde mi, že oběma moc a moc záleží, kdo toho gola dá....

Reagovat
smazaný uživatel

Finále si obě mužstva zaslouženě vybojovala a bude to "zadních vrátkách".. každopádně Sloni mají jedinečnou šanci konečně s touhle generací Afriku vyhrát..

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, fandila jsem Ghaně. Ovšem dnes je na programu velké finále a tam budu fandit Pobřeží Slonoviny. Doufám, že Drogba přidá nějaký gól

Reagovat
Woods

SLONI dnes musia vyhrat a Didi tam da nejaky golik nech je zaroven aj najlepsim strelcom APN

Reagovat
Lorcan

přeju to Zambii, ale tipuju spíš Slony hrajou suverénně a přitom maj ještě rezervy sem zvědavej isi drogba vydrží až do MS 2014

Reagovat
Woods

nevydrzi a prave preto im prajem, taky hrac ako on nesmie ostat bez vyhry v APN

Reagovat
smazaný uživatel

Zambie má sehrané hráče Mazembe.To je pro ni plus a brankář není špatny na africké poměry

Reagovat
Liquid

takže jde se na finále... CHIPOLOPOLO

Reagovat
fantomas

Ivory Coast: Barry, Tiene, Kolo Toure, Bamba, Gosso, Zokora, Tiote, Yaya Toure, Gervinho, Kalou, Drogba; Subs: Yeboah, Boka, Doumbia, Bony, Konan, Coulibaly, Gradel, Keita, Lolo, Eboue, Gnanahouan /// Zambia: Mweene, Musonda, Sunzu, Himoonde, Nkausu, Sinkala, Lungu, Chansa, C.Katongo, Kalaba, Mayuka; Subs: Kalililo, Kasonde, Mbesuma, F.Katongo, Chamanga, Chivuta, Chintu, Kangwa, Sakuwaha, Mulenga, Titima

Jako v zahajovacích zápasech? Podle zběžnýho náhledu by to mohlo sedět...

Reagovat
Woods

dufam, ze uvidime taku zostavu CIV

Reagovat
fantomas

To je už potvrzenej oficiál...

Reagovat
Liquid

Felix Katongo si tam ještě nekopl ani minutu že ?

Reagovat
smazaný uživatel

takže tipujme.....ať je sranda 3:0 DROGBA 2x, Kalou

Reagovat
miky10

1:0 Mayuko

Reagovat
miky10

a*

Reagovat
fantomas

Bys na něj taky furt hulákal jako Renard..

Reagovat
miky10

To já vždycky.

Reagovat
domingo

1:0 pro Slony, Drogba ve druhe puli

Reagovat
domingo

So close!

Reagovat
fantomas

No to bych se hádal, že close.

Reagovat
miky10

Reagovat
fantomas

1:1 (na penalty Zambie)...góly Ch. Katongo a Kalou.

Reagovat
domingo

jau :(

Reagovat
fantomas

Chudák...ve 34 letech, po 11 minutách konečná.

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Ale od Drogby sympatický gesto.

Reagovat
fantomas

Jj, to bylo moc pěkný.

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Drogba, za gesto

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehraje Eboue takovej player a oni ho nechají na lávce a místo něj je tam nějakej nounejm.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Gosso hraje na APN zatim vyborne, typku.

Reagovat
Wat

Koukám, že na livesportu mají krásně poskládanou sestavu CIV.

Reagovat
Liquid

oni za to nemůžou, je to oficiální to co dali i na eurosportu

Reagovat
Wat

Hm, hezká akce, Yaya by tohle měl dávat.

Reagovat
miky10

Zambijci si to teď užívaj.

Reagovat
fantomas

Mulungu a Mayuka, co si dovolujou...je dobře, že sou uvolnění jako vždycky, to bude cesta k úspěchu.

Reagovat
domingo

Myslis Mulenga, nebo Lungu?

Reagovat
fantomas

Teď na to koukám, co sem to stvořil za paskvil. Samozřejmě Mulengu, jak v plnym sprintu přihrával takovou tou polopatičkou...

Reagovat
fantomas

Mweene.

Reagovat
Liquid

Renárdovo "Mayukááá" jsem slyšel asi 10x

Reagovat
Mihi

Reagovat
smazaný uživatel

amatersky web o Hamburgeru SV http://hsv.wgz.cz/ankety

Reagovat
Mihi

Skúsil som na live stávkach neprehru Zambie. Vyzerá to tak, že sú na Slonov dobre pripravení. Tí okrem tej šance Yayu zatiaľ nič nepredviedli.Zambia hrá naopak veľmi sympaticky. Bavia ma najmä útoční hráči (Mayuka, Katongo). Sinkala už mohol dať minimálne gól. Inak ten Renárd vyzerá ako nejaký tyran.

Reagovat
fantomas

Tyran? Mně se spíš líbilo domingovo přirovnání v jednom článku k "amatérskýmu dobrodruhovi" nebo jak to bylo.

Reagovat
domingo

On tak ale fakt vypada, to osmdesatkovy haro, modry oci, rozhalena kosilka... trochu jako Jason Hamilton

Reagovat
fantomas

Však jo.. :))

Reagovat
Mihi

Tak stále tam húka po Mayukovi. Ale áno, vyzerá ako nejaký dobrodruh alebo nejaký Európan na výlete.

Reagovat
domingo

Tak Evropan je, akorat asi neni na vylete :)

Reagovat
miky10

Já zkusil výhru Zambie za 7,2.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm.

Reagovat
Wat

Za kolik?

Reagovat
miky10

Za 7,2!

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Ok, no... Jen za drobný, chtěl jsem to zkusit a lákal mě ten kurz.

Reagovat
fantomas

Njn, klasickej miky..

Reagovat
miky10

Cože?

Reagovat
fantomas

Byls to ty, komu sem se kdysi smál, že to tam furt dáváš za drobásky a malý kurzy (to ted teda ne no)..

Reagovat
fantomas

.., ne?

Reagovat
miky10

No, nebyl...

Reagovat
fantomas

To neni možný!

Reagovat
miky10

...

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Zambie zatím vynikající, sympatický výkon, jako po celý turnaj. Ale Sloni je zvládnou, snad

Reagovat
Godwinson

Katongo, ach, to je exot.

Reagovat
Wat

Cheik.

Reagovat
cubinho

Přijde mi, že na toto celou dobu ten rozhodčí čekal...

Reagovat
cubinho

Joooooooooooooo!!!

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
Wat

Mweene penaltová hvězda.

Reagovat
Godwinson

Ten gólman je pako :)

Reagovat
Azza

Reagovat
miky10

100. pro výhru Zambie

Reagovat
miky10

Tak nic, no.

Reagovat
Wat

Hezkej pokus.

Reagovat
miky10

Reagovat
wild

Drogba je kkt

Reagovat
Erdovec

asi začnu sázet podle otce, hned jak ji foukl tak říkal ať to nenechají kopat Drogbu že nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham už nebude na sezení chodit sám. Ale ten brankář teda...

Reagovat
celeb

asi sa inspiroval vcera pri Nort-West Derby Evrom

Reagovat
Darren Fletcher

hmm a katanga nehra? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Že se na to furt sere, Asamoah jeden. Mweene

Reagovat
Mihi

Čo sa stalo? Bol som v sprche.

Reagovat
Wat

Drogbič kopnul penaltu a lá Beckham.

Reagovat
smazaný uživatel

a lá zlý Beckham.

Reagovat
Mihi

No pekne. Ako k tej penalte došlo?

Reagovat
domingo

70. minuta – Penalta – a Drogba přestřeluje! Tak to je vskutku nečekaná zápletka! Celá situace vznikla u Gervinha, který se probíjel do vápna mezi Chansou a Mulengou, a první jmenovaný ho skolil žďuchnutím do zad. Kapitán Slonů si staví míč na penaltový puntík – dost možná u toho myslí na finále v roce 2006, kdy ve stejném zápase tutéž příležitost zahodil – a historie se opakuje! Míč z kopačky útočníka Chelsea míří vysoko nad Mweeneho bránu.

Reagovat
fantomas

Ty kráso, už místo Zokory Konan, teď za Yayu Bony...ten se toho nebojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mihi

Yaya dole? To sa mi nezdá.

Reagovat
domingo

Vzdyt byl pomalu nejhorsi na hristi. Spis se mi nezdaji ti hraci, co lezou na plac, vypada to jako by Sloni prohravali. Prece jenom maji pred sebou pravdepodobne jeste prodlouzeni, a to chcou odehrat se 3 hrotama + Gervinhem a uprostred zalohy je jediny Tiote, ktery ma zlutou? To je.. odvazny

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mihi

Tak ale on by to so svojím fyzickým fondom mohol rozbiť.

Reagovat
domingo

Hral hrozne alibisticky, nedal kloudny mic, od nej (coby zaloznika pod dvojici Zokora - Tiote) se ceka predevsim myslenka, dirigovani utocnych akci, pripadne nabihani na strely do druhe vlny. Misto toho mel vsechny prihravky na jistotu, dozadu, poradne se nenabizel, nezkousel to. Ustraseny vykon proste, takova schovavana. Nevim co to s nim je, takhle hraje +- cely turnaj..

Reagovat
Mihi

Tak na APN som ho moc nevidel. Ale podľa jeho výkonov v City som usúdil, že by bol v predĺžení platný kvôli jeho húževnatosti a bojovnosti, ale ak je to s ním tak ako píšeš, tak je to asi dobrý krok od Zahouiho.

Reagovat
Wat

Dobrý krok... Dalšího hrota tam cpát nemusel.

Reagovat
Mihi

Myslel som stiahnutie Yayu. To, že tam poslal hrota už je vec iná.

Reagovat
Godwinson

Ty akce Zambie, to je nádhera :) Velká škoda, že to teď nevyšlo.

Reagovat
fantomas

Hmm, Kolo.

Reagovat
Godwinson

Gervinho, tohle mám nejradši, kéž by si vyhodil koleno :)

Reagovat
smazaný uživatel

Zambie vyhrát na penalty!

Reagovat
smazaný uživatel

Drogbo Drogbo

Reagovat
Godwinson

To měl být gól.

Reagovat
cubinho

Škodááá!

Reagovat
Mihi

Katongovci nádherne

Reagovat
fantomas

Oh fuck!

Reagovat
domingo

Zdalo se mi to, nebo ted Barry vytahl fantasticky zakrok?

Reagovat
fantomas

Jj, vyrazil to.

Reagovat
smazaný uživatel

nezdálo

Reagovat
fantomas

Zdá se mi to, nebo se Kalaba uplně vytratil po přestávce?

Reagovat
domingo

Jo, hraje se furt napravo z pohledu Zambie (a nalevo u Slonu). Imo za to celkem muze stazeni Mulengy, bez kteryho je Kalaba nejisteny a takovy utopeny, koneckoncu jeho vykonum vzdycky hodne pomahala podpora z LB.

Reagovat
smazaný uživatel

5 útočníků na place? :)

Reagovat
Wat

7.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Gervinho by to stejne nedal a to jsem na neho zvedavy pri penalte

Reagovat
Erdovec

hmm doufam že Drogba půjde kopat penaltu

Reagovat
Wat

Koukám, že Aubameyang si přenesl střeleckou i do klubu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, Gradel

Reagovat
smazaný uživatel

Fantiku, misto kousani nehtu pred penaltama mi napis, jak se mu vedlo a kolikrat naskocil

Reagovat
Mihi

Dvakrat zlyhal v tutovke, inak je veľmi nebezpečný a 1v1 veľmi silný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pro nej nebyl moc uspesny turnaj

Reagovat
domingo

Je to solista jak hovado, ale Zambijcum se v prodlouzeni uz pletly nohy, takze to tam vetral hodne a byl dost platny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslel behem celyho turnaje, jeho herni projev znam myslim dostatecne

Reagovat
domingo

Tak si to predstav a tak nejak to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Me zajimalo, jestli si zahral, nebo je to spis nahoda, ze je dnes na hristi, treba kvuli zranenym. A na to uz mi danda odpovedel, i tak diky vsem

Reagovat
fantomas

No jeho trademark je tu aktivita jak pi**... naposílal do vápna kopu balonů, předved plno pěkných ofenzivních sprintů. Já ho vnímám tak, že vždycky se mi líbil jako žolík nebo prostě střídající hráč, protože oživit hru, to on dokáže neskutečně (viz i dnešek), ale jakmile hrál v základu (což hrál myslim dvakrát), tak to už takový nebylo a nevydržel zlobit tak nějak konstantně.

Reagovat
fantomas

...plus jak píše domingo - hlavně při těch startech od začátku se pak i dost utápěl v sólování.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, diky. Ja videl z celyho ACN 5 minut - ted

Reagovat
smazaný uživatel

na čem to sledujete?

Reagovat
Mihi

Ja na Eurosporte.

Reagovat
Wat

Eurosport.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra ten zrovna nemám

Reagovat
sintha
Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
fantomas

Pičo!

Reagovat
Wat

Penalty jsem si na konec tohohle turnaje přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale alespoň mohly padnout nějaký góly .

Reagovat
Mihi

A je tu tá remíza 0:0.

Reagovat
domingo

Tak ted uz regulerne fandim Zambii. Snad to vyjde, jestli v necem Mweene vynika, je to reflex na care..

Reagovat
smazaný uživatel

je to šoumen, tohle bude jeho záležitost určo

Reagovat
domingo

Jestli treba trikrat chytne, tak jsem zvedavy, kdo mu jako prvni rekne africky Toldo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Zambie

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba zase nedá?

Reagovat
smazaný uživatel

Cheick Tiote has his own postcode

Reagovat
Lorcan

to sou nervy !!!!

Reagovat
Wat

Jinak v penaltách věřím Slonům.

Reagovat
fantomas

Hehe, Sloni počítaj, kolik hráčů se ještě má přihlásit...

Reagovat
Mihi

Bony sa tuším hlásil

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju Slonům. Tahle generace (Drogba, Kolo Touré a spol.) by si to moc zasloužila. Nehledě na to, že na tom turnaji byli podle mě nejlepší...

Reagovat
domingo

No, jeden lepsi tym je ted s nima na stejnym hristi..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě ne, ale rozhodne se až teď.

Reagovat
Erdovec

under proměněných penalt, černoši (nic proti nim nemám) je prostě neumí kopat

Reagovat
smazaný uživatel

Jaky je limit?

Reagovat
Erdovec

7,5 tak do toho asi nejdu ale podle mě jich stejně bude míň

Reagovat
fantomas

Manga budiž zářným důkazem (-> píčovina)..

Reagovat
Erdovec

teď je zas všichni promění abych byl za debila

Reagovat
Erdovec

že tím naseru hráče to bych chápal ale že si to přečte i rozhodčí

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Jinak Barry - to je ten Copa, co delal v Rennes dvojku Cechovi, zejo?

Reagovat
fantomas

ZAMBIE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
j_mrazik

Hraje se ještě? někdo link?

Reagovat
smazaný uživatel

tak tipy penalty Zambie: 1.3.4 dají

Reagovat
Mihi

Tiote pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

200. pro Zambii

Reagovat
fantomas

Barryho postoj "mě to nezajímá, tak už to kopni" je fakt dojemnej...

Reagovat
Wat

Bony!

Reagovat
miky10

Zatím jsem se s tím "dá/nedá" trefil jen jednou

Reagovat
miky10

Juhů, už dvakrát. Mweene

Reagovat
miky10

Reagovat
Wat

Reagovat
miky10

Reagovat
fantomas

Uff, bál sem se u Mayuky napodobení Aubameyangova příběhu.

Reagovat
Wat

Taky mě to napadlo.

Reagovat
cubinho

Jo!!

Reagovat
Wat

Reagovat
fantomas

Bamba vyhul.

Reagovat
domingo

Reagovat
cubinho

To jsou kreténi ti rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

cozeeee

Reagovat
miky10

A pak že nebudou dávat...

Reagovat
fantomas

Však to byla ničim nepodložená kravina...

Reagovat
miky10

Tak já si to ani nemyslel...

Reagovat
j_mrazik

Link????

Reagovat
CubONE

na eurosporte

Reagovat
fantomas

By měli přejít na druhou stranu už...to je jeden velkej drn.

Reagovat
CubONE

drogba neda

Reagovat
Erdovec

Reagovat
Erdovec

Drogba nedá

Reagovat
smazaný uživatel

snad dá

Reagovat
Mihi

Drogbovi za odvahu

Reagovat
Wat

Didi parádně.

Reagovat
fantomas

Slyšel sem ten kámen až sem..

Reagovat
miky10

Mweene

Reagovat
domingo

Africky Toldo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mihi

Čakal som, že Tiene nedá. Ten jeho strach v očiach bol obrovský

Reagovat
CubONE

Reagovat
domingo

Taky.

Reagovat
fantomas

Reagovat
rossoneri89

zachvilu tam bude krater

Reagovat
Erdovec

ty vole na to bych koule neměl

Reagovat
fantomas

Se ukop beztak.

Reagovat
miky10

Ty vole, už jsem to viděl nad.

Reagovat
Wat

Sinkala.

Reagovat
smazaný uživatel

To urcite takhle nechtel

Reagovat
fantomas

Uh..

Reagovat
Mihi

Sinkala

Reagovat
domingo

Tak tohle ani sam nevedel, jak se mu povedlo

Reagovat
rossoneri89

riadny vinkel

Reagovat
fantomas

Všechno pod břevno krásně, Erdovec hrdina diskuze..

Reagovat
Erdovec

existuje takové pěkné přísloví, do mrtvol se nekope

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
Wat

Ty vole, ti si zahrávají.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra to je napínavý ,až sem u toho nervózní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nervy..

Reagovat
miky10

Kopou to krásně ale.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to udělal?

Reagovat
fantomas

Už jen deset a srovná se rekord..

Reagovat
smazaný uživatel

Haha zaprodanec

Reagovat
CubONE

Toure a ten rozbeh

Reagovat
cubinho

Jooooooooooooo!!

Reagovat
fantomas

Uuu...

Reagovat
Wat

Toldo.

Reagovat
miky10

Ten rozběh.

Reagovat
rossoneri89

Toure .... ale hlavne ze si dal kilometrovy rozbeh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Kalabo pojď!

Reagovat
cubinho

To je vůl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomekcz

Reagovat
smazaný uživatel

Mu to nahrál jak na tréninku..

Reagovat
rossoneri89

pokracujeme dale

Reagovat
miky10

Reagovat
Mihi

Neskutočné

Reagovat
Wat

Reagovat
fantomas

Kurvaaaa

Reagovat
CubONE

a ideme dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomekcz

ale co Gervinho taky neda

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní.

Reagovat
smazaný uživatel

ty krávo

Reagovat
domingo

To je proste v pici tohleto.

Reagovat
domingo

Neni ! Neni !!!

Reagovat
smazaný uživatel

gervais

Reagovat
Erdovec

já jsem vám to říkal

Reagovat
fantomas

Ale to už je fakt bazén tam...v tom bych nechtěl kopat.

Reagovat
cubinho

Gervinho uklouzne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Reagovat
miky10

Neuvěřitelný oraniště.

Reagovat
Radin

si dělaj prdel ne a to jen sleduji komentář na livescore,bo net tu stojí za vyl..p...l

Reagovat
rossoneri89

toto som tak citil Gervinho .....

Reagovat
cubinho

šlo vidět, jaký měl strach.

Reagovat
Tomekcz

to byla tutovka, dyt je z Arsenalu

Reagovat
Wat

Vždyť to tam mají rozoraný jako prase.

Reagovat
CubONE

Forehead to mal radsej hlavickovat celom

Reagovat
smazaný uživatel

jelikož se nemůžu dívat tak vás všechny musím pochválit za onlajn

Reagovat
Mihi

Teraz už dajú

Reagovat
fantomas

Muj komentátor už nemluví skoro..

Reagovat
smazaný uživatel

máte ho docela přečtenýho

Reagovat
cubinho

J eto tam!!!!!!!!!!

Reagovat
CubONE

ANO!

Reagovat
miky10

Na tom bylo vidět, že to tam nakouří a jde slavit. Zambieeeeeeeeee

Reagovat
rossoneri89

Gratulacia do Zambie

Reagovat
fantomas

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dals na tu plichtu co sem ti říkal ?

Reagovat
smazaný uživatel

No byl by hloupej, kdyby na tebe nedal, to je jasny.

Reagovat
miky10

Reagovat
fantomas

Jistěže ne, do takový zimy bych jen kvůli sázce nevlez...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

STOPHIRA SUNZUUUUUUUU

OBROVSKA GRATULACE !!!!!!!!!!!!!!

Hlavne africkemu Toldovi, hrdinovi zapasu

Reagovat
domingo

Moje sestra prave prisla do obyvaku, vidi hromadu lidi na travniku a radujiciho se Dominga a pta se "Kdo, Slavia nebo Sparta?"

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Wat

Tak se jim to nakonec povedlo, no. Gratulace.

Reagovat
Erdovec

Zambie

Reagovat
celeb

UFF, to bol rozstrel!

Reagovat
Side

Reagovat
smazaný uživatel

Zambie.

Reagovat
Radin

třikrát hurá Zambii v Gabonu,důstojná vzpomínka

Reagovat
cubinho

Renard

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, sice je mi tohle úplně u řitě, ale ještě se mi nechce spat, takže bych ještě 7 sérií snesl

Reagovat
smazaný uživatel

Ten trenér má něco do sebe.

Reagovat
fantomas

No Gervais to udělal dobře...řek si "já mám čas, támhleten dědula vod modráků už sotva dejchá, kopnu to do hajzlu"...

Reagovat
miky10

Jinak fantomas teda vyhrál tipovačku.

Reagovat
fantomas

Reagovat
kubys

Neuvěřitelné.

Reagovat
domingo

Reagovat
SunFells

"Hraje výborně, je to skvělé pro jeho sebevědomí. Až se vrátí do klubu, můžeme z toho těžit i my," říká Wenger.

Hm

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
brenk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem zvedavy,co to s nim udela

Reagovat
fantomas

Ježiš, určitě nic extra...

Reagovat
smazaný uživatel

ty mu vidis do hlavy? urcite to ted nejaky cas v hlave mit proste bude...

Reagovat
fantomas

Bude, ale vsadim se, že na výkonech to prostě nepoznáš...

Reagovat
Erdovec

ne jenom když budete kopat penaltu tak uteče do šatny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Haha.

Reagovat
fantomas

A pude se poradit s nákym bělochem, jak ji má kopnout, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

S Ramseym

Reagovat
Azza

však ten je kopat umí

Reagovat
Erdovec

? nechápu

Reagovat
fantomas

Fakt ne?

Reagovat
Erdovec

tak asociaci se Suarezem ano, ale proč to taháš zrovna tady jen protože jsem fanda LFC

Reagovat
Erdovec

aha, tak asociace se Suarezem to asi nebude, chápu odcházím s hlavou svěšenou

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

U jihoafrickych fotbalistu pritom fakt neni kvalitni kopaci technika nic neobvyklyho, a pro ty severoafricky to plati trojnasob. Frankofonni tymy jako Sloni jsou na tom obecne hur, pravda, ale rikej to o tymu, kde jsou hraci jako Gradel nebo Gervinho

Neco jinyho by bylo, kdyby v tom rozstrelu byla Kena. Tem totiz kapitana a superhvezdu dela Oliech, ktery casto neumyslne nahrava sam sobe o svou vlastni holen, nacez zjisti, ze je v autu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Erdovec

tak dík za poučení, já to měl prostě z mého podrobného sledování fotbalu (cca 4-5let) že černoši jsou prostě trochu labilnější a vždycky penalty kopali hůře zvlášť ve vypjatých okamžicích tak jsem se hold sekl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Vzhledem k tomu, jaké byly už předtím, tak asi né no.

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

Aha, jsem to předtím nepobral

Reagovat
smazaný uživatel

tak on nehraje spatne,ale tu finalni fazi ma fakt strasnou(horsi uz to byt skoro nemuze) a nechci videt,kdyby mel jit v LM kopat penaltu :)

Reagovat
smazaný uživatel

po dnesku*

Reagovat
Wat

Ach, ach.

Reagovat
Amos

Hm, jemu jsem to přál, ale on se na tu penaltu necejtil už předem.. Stejně jim to prosral Drogba, Gervinho jinak hrál dobře i penaltu vybojoval.

Reagovat
fantomas

Dobře?

Reagovat
SunFells

Já jsem tipoval, že zrovna on bude ten nešťastník, když to šel kopat ...přece jen taková ofenzivní kapacita v jejich týmu a šel na řadu až 9., bylo zřejmé, že si vůbec nevěří

Reagovat
fantomas

Jj, snad mu teď chvíli nikdo nepřipomene, že před nim dal gól i soupeřův brankář...to bych se asi uplně zhroutil.

Reagovat
miky10

Ten to ale proměnil naprosto s přehledem!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Amos

Hm, jemu jsem to přál, ale on se na tu penaltu necejtil už předem.. Stejně jim to prosral Drogba, Gervinho jinak hrál dobře i penaltu vybojoval.

Reagovat
domingo

Gervinho vybojoval penaltu a ve druhe puli byl i obcas platny, ale jinak hral teda pekne blbe.

Reagovat
REPLIKATOR

Po návratu by hrál zase nic moc i kdyby vyhráli...

Reagovat
Tomekcz

co to je za oslavu

Reagovat
fantomas

Krásná africká...

Reagovat
smazaný uživatel

anorektická haka...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nejsem jedinej, komu se z toho zvedá kufr ?

Reagovat
smazaný uživatel

Z tebe

Reagovat
domingo

Je to skvely :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je v prdeli toto chudák Didier tam som mu to prial

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mu zase pral presne tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda. Je mi líto Slonů, ale Zambie si to zasloužila taky. Kromě jedné remízy prošla turnajem bez ztráty bodu a díky té letecké katastrofě v sobě měli takové zvláštní kouzlo a sílu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouženě asi nejlepší celek na šampionátu , na druhou stranu je mi líto Drogby, ale snad vyhraje příště.

Reagovat
fantomas

Tak snad teď Renard nezdrhne k Senegalu a dotáhne je ještě na MS..

Reagovat
Nuno čomes

Sloni to prostě nikdy nedotáhnou do konce.

Reagovat
domingo

A Renard je nejklidnejsi v celem prubehu sampionatu Tomu to preju opravdu moc, to, co dokazal vytvorit, je neuveritelny. Troufam si rict, ze takhle takticky vybaveny, vycepovany a fungujici tym jsem na APN jeste nevidel, pokud nepocitam Egypt, ktery ale mel mnohem lepsi hrace.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ta Sinkalova penalta do šibenice ? To byla lahůdka

Reagovat
miky10

Jj, největší klika z celýho rozstřelu...

Reagovat
fantomas

* To byla haluz

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno.

Reagovat
domingo

To bylo videt, ze mel malem infarkt, sam neveril tomu, co se prave stalo :) Ale vypadalo to famozne.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je hlavní, a pak nevím kdo to dával ta oslava alá Balotelli byla taky dobrá

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni mi připomínají generaci portugalců kolem Figa

Reagovat
Tomekcz

co to sakra je na ty bezecky draze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

První odstavec wiki stránky APN 2012: "ZAMBIA OWNED IVORY COAST AND DIDIER DROGBA'S ASS IN A PENALTY SHOOTOUT, LOLOLOLOL!!!"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

'LMFAO IRL DROGBA GOT HIS DICK OWNED '

Reagovat
fantomas

Hmm, aktualizace.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, takhle se Tiote nebude moc vychloubat nad Dembama

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Promenoval s prehledem?

Reagovat
Mihi

Relativne v pohode. Na to, že išiel prvý.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik. Uz se na nej tesim, na kluka usatyho

Reagovat
miky10

Jj, úplně.

Reagovat
smazaný uživatel

Placirkou do protipohybu, nartem mu to zakazali, protoze by se dohravalo bez divaku za brankou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Christopher Catongo je hodně fotbalově podobnej Abouterikovi z Egyptu při jeho výtězstvích, ten byl vždy hodně fotbalovej

Reagovat
mastakillah

Katongo

Reagovat
Erdovec

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by to byla jedina chyba...

Reagovat
mastakillah

stane se .. vítězství

Reagovat
Mihi

ešte Aboutrika

Reagovat
cubinho

A vzhledově Hailemu Gebresselassiemu

Reagovat
smazaný uživatel

Didimu ten titul podělal hráč Arsenalu, to je snad jako naschvál...ale pravda, mohl to sám rozhodnout už po základní hrací době a Zambie hrála lépe, takže bohužel a za rok to snad vyjde.

Reagovat
miky10

Jj, takže předtím podělal hráč Chelsea titul klukovi z Arsenalu...blabla...

Reagovat
Tomekcz

a to jeste zoldak ze City taky nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok asi těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Nemáš pravdu

Reagovat
Mihi

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Krásnej příběh Zambie Ale fandil jsem Slonům, takže

Reagovat
Radin

porazili jak Ghanu ,tak Slony,snovější cesta už snad ani nemohla být,leda že by tam byly i týmy jako Kamerun atd..

Reagovat
fantomas

Wow, Kalabovi je už 25...vypadá tak na 16.

Reagovat
domingo

Jj, to samy Nkausu..

Reagovat
Mihi

Reagovat
smazaný uživatel

To je z těch měděných dolů..

Reagovat
Darren Fletcher

katongo sa nerad deli o pohar

Reagovat
Darren Fletcher

preco neuznali tu penaltu inak? kvoli druhemu brankarovi v 16tke?

Reagovat
domingo

Bambovu nebo kterou? To byly Mweeneho kroky.

Reagovat
fantomas

Který se pak opakovaly napříč celym rozstřelem no...

Reagovat
Mihi

Presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

A který brankář vpodstatě musí udělat, pokud chce chytit cokoliv lepšího, než co předvedl Kolo Touré

Reagovat
fantomas

To je klidně možný...mně šlo spíš o to, že když už to jednou odpískám, tak po tom snad jdu i dál jako pes, a ne že hned příští chycenou penaltu - tu Touréovu - pustim, i když opakovačka prokázala o nic menší kroky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, já tě pochopil. Jen jsem chtěl ještě vypíchnout absurditu prvního rozhodnutí.

Reagovat
Liquid

No prostě paráda ! Chipolopolo Pouze s jediným "evropanem" v kádru, ale za to s výborným evropanem na lavičce. Renárd hodně sympatický, zlatou medaili snad dokonce dal nějakému Zambijci, možná to mohl být ten Kalusha. Zajímavou dohru to může mít i v Premier League, Drogba co by kapitán opět nedovedl Slony k titulu a v základní hrací době neproměnil penaltu, takže Chelsea to může poškodit a Gervinho bude jistě zničenej z toho, že neproměnil rozhodující penaltu což se může dost silně odrazit na jeho výkonech. Tioté je zas v kádru Newcastlu, takže možná ten Liverpool z toho může těžit.

Reagovat
Liquid

Sloni za celý turnaj nedostanou gól a stejně to nevyhrajou, no nanasere to ?

Reagovat
fantomas

Něco jako Švýcaři na MS 06 no...

Reagovat
domingo

Tak 444. pro Zambii na MS a titul Nigerie pristi rok..

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

Je to mozny, stejne jako je mozny, ze se neprojde uz pres Rwandu..

Reagovat
fantomas

Možný-nemožný, příští rok už prostě patří Ghaně...!

Reagovat
Liquid

Bafana Bafana půjdou daleko

Reagovat
smazaný uživatel

... nevím přesný postupový klíč v kvaldě na MS-2014, ale Zambijci mají ve skupině Černé perly z Ghany !!.. jaký to paradox

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele