31. kolo
24.04.2021 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Joel Pohjanpalo (© AFP)

Union Berlín podle očekávání vyzrál na Werder

Velkou zásluhu na této výhře měl finský útočník Joel Pohjanpalo, který soupeři nasázel na necelých osmnáct minut tři góly. Nutno podotknout, že si trochu pohoršil, jelikož na svůj první bundesligový hattrick, ještě v dresu Leverkusenu, potřeboval v duelu s Hamburkem ještě o sedm minutek méně. Přesto to vypadá, že berlínskému klubu pomůže do evropských pohárů pouze prvenství Lipska nebo v Dortmundu v DFB-Pokalu. Zato Brémy, za které snižoval Theodor Gebre Selassie, zůstávají stále velmi seriózně namočení do hry o udržení.

Na úvodní příležitost se čekalo čtvrt hodiny. Tehdy rozehrál Max Kruse rohový kop a do Andrichova zakončení si stoupnul Marco Field, čímž zastoupil svého brankáře. Ve 22. minutě šli Zelenobílí do rychlé protiútoku, který neozdobil gólem Milot Rashica. První dějství na Stadion An der Alten Försterei více pozoruhodných momentů nenabídlo.

Zato z druhé půle neuběhlo ani pět minut, když se zrodila první branka. Po rohovém kopu se míč šťastně odrazil na zadní tyč, kde číhal zcela neobsazený Joel Pohjanpalo a prostřelil Jiřího Pavlenku, přestože si na balon sáhnul - 1:0. Finský reprezentant dostal střelecký apetit a na další zářez potřeboval přesně 162 sekund.

Peter Musa prodloužil za sebe a rodák z Helsinek, který by neměl chybět na letošním mistrovství Evropy, se prosadil přízemní střelou z pravé strany šestnáctky přes stínujícího Friedla i číhajícího gólmana - 2:0. Ze Slavie Praha zapůjčený Musa to následně zkusil dvakrát sám, jenže tenhle mač patřil v dresu Unionu Pohajanpalovi.

Hattrick byl dokonán v 67. minutě, když si při Musově obloučku pohlídal ofsajdovou hranu a následně trefil prostor mezi nohama brémské jedničky, která se vyběhnutím snažila zmenšit střelecký úhel - 3:0. Svěřenci Floriana Kohfeldta si tedy připisují patnáctou porážku, protože stihli už jenom snížit. V 82. minutě vyboxoval Luthe kulatý předmět pouze ke Gebre Selassiemu, jenž mu jej hlavou okamžitě ze dvanácti vrátil do brány - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele