22. kolo
21.02.2021 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Hoffenheim čtyřmi brankami skolil malátné Brémy

Hoffenheim prokázal, že v poslední době umí být produktivní, potřetí za sebou vsítil alespoň dva góly, ba co lépe pro něj v tomto případě, skóroval tentokrát dokonce čtyřikrát. Hlušší období, konkrétně hovoříme o jednom jediném vytěženém bodu z minulých třech ligových duelů, vystřídal dost povedený výkon proti Brémám, které naopak po třech kolech opět padly.

Proti Dortmundu zaznamenali domácí dva přesné zásahy, v Evropské lize proti Molde tři, teď svůj brankový počin ještě vylepšili. Proti Werderu byli jednoznačně aktivnějším mužstvem, dohromady vyprodukovali dvanáct pokusů na bránu, zatímco jejich soupeř pouhé tři, přičemž přímo mezi tři tyče zamířil jen jednou jedinkrát. Logicky tak v útoku opravdu notně strádal.

V novém roce svěřenci trenéra Floriana Kohfeldta předvedli asi nejhorší vystoupení vůbec. V průběžném pořadí tak klesli právě na úkor Hoffenheimu na dvanácté místo, zatímco Die Kraichgauer se posunuli před ně na jedenácté. Ti do poločasu rozvlnili síť dvakrát, po obrátce tento počin zopakovali, přitom na zápasovou listinu šutérů se zapsali hned čtyři různí střelci.

A že míní zapomenout na klání v Evropské lize, v němž přišlo z jejich strany na řadu jakési neurvalé podcenění celé situace, prokazovali už od úvodních chvil prvního poločasu. Ve 12. minutě se pokoušel rozseknout bezgólový stav Baumgartner, avšak na gólmana Pavlenku si nepřišel, ve 21. minutě se hodlal prosadit Richards, mířil ovšem hlavou mimo hostující bránu.

Až ve 26. minutě se mužstvo kouče Sebastiana Hoenesse dočkalo své odměny. Samassekou z vlastní poloviny hřiště vyslal dlouhý pas dopředu, našel naběhnuvšího si Beboua, který poté vlétl do šestnáctky a pohotově zacílil. Marně se hosté v tomto případě dožadovali neuznání této branky kvůli ofsajdu. A ve 44. minutě bylo Brémám ještě hůře, inkasovaly totiž podruhé.

Baumgartner podnikl odvážný průnik do vápna, tam ho jaksi zastavili bránící Toprak a Friedl, i tak však domácí záložník v pádu přelstil Pavlenku. Werder ani ve druhé půli nevykazoval známky výrazného zlepšení. Hoffenheim naopak zaúřadoval ještě dvakrát, nejprve nepohrdl Dabour pasem zprava od Beboua a v závěru pak vyslal perfektní přízemní pumelici Rutter.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele