25. kolo
07.03.2020 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Brémy nedokázaly udržet vedení na hřišti Herthy a domů si po nadějném úvodu vezou nakonec jen bod

V dalším ze sobotních utkání 25. kola Bundesligy se proti sobě postavily týmy Herthy Berlín a Werderu Brémy. Brémy potřebují naplno bodovat jako sůl, aby se dostaly ze sestupového pásma, a to se jim dnes málem podařilo nebýt fantastického návratu domácích fotbalistů, kteří po úvodním zaspání vyválčili alespoň bod.

Werder vstoupil do zápasu nejlépe, jak mohl. Už ve 3. minutě ho poslal do vedení Sargent, jenž po rychlé akci napřáhl z hranice vápna a křižnou střelou propálil brankáře domácích - 0:1.

O tři minuty později hosté svůj náskok zdvojnásobili. Rashica si zpracoval přihrávku u levé postranní čáry a poslal centr na naběhnuvšího Klaassena, který jej jemným líznutím hlavou dopravil do sítě - 0:2.

Poté začala stíhací jízda domácích, kteří se kýženého snížení dočkali ve chvilku před koncem první půle. Ve 41. minutě si Stark naběhl na Plattenhardtův centr z přímého volného kopu a hlavou překonal Kapina - 1:2. Do kabin tak šli nakonec v lepším rozpoložení Berlíňané.

Začátek druhého poločasu byl opatrný, tedy až do 60. minuty, v níž se domácím podařilo srovnat skóre. Mittelstädt vyslal na gólmana Brém tvrdou střelu, kterou brankář vyrazil pouze k nohám Cunhy, jenž i s pomocí teče domácích obránců dorazil míč do sítě - 2:2.

V 79. minutě Hertha málem dostala příležitost k dokonání obratu v podobě pokutového kopu, ten byl však po přezkoumání u videa odvolán. Hertha se tak s Werderem Brémy po remíze 2:2 o body rozdělila.

Pro klub z hlavního města Německa dnešní plichta znamená trvající třinácté místo v Bundeslize. Brémy se i nadále topí v sestupových vodách, aktuálně na jistou záchranu ztrácejí sedm bodů.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat
DidusIneptus

54000

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele