základní část, 6. kolo
29.08.2021 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kruté vystřízlivění. Jablonec v Olomouci schytal čtyři branky

Ve čtvrtek slavili po jednoznačných výhrách nad Žilinou postup do Konferenční ligy, v neděli se ale z výšky vrátili tvrdě zpátky na zem. Fotbalisté Jablonce v Olomouci prohráli 4:0, přičemž se prosadili González, Zmrzlý a dvakrát Hála.

Sigma vlétla na soupeře jako uragán a brzy to slavilo úspěch. Nejprve po rohovém kopu Jemelka ve velké šanci napálil jen soupeře, míč se ale znovu rozehrával od praporku a tentokrát už se po krkolomné situaci dostal k balónu Pablo González, jehož rána skončila za gólmanovými zády.

Po necelé čtvrthodině se opět mohl prosadit Jemelka, jeho hlavička však skončila o kousek vedle brány. Prosadit se vzápětí mohl i González, ani jemu se ovšem nepovedlo seřídit mířidla. Pak se konečně osmělili také hosté, jenže Kratochvílovu ránu z hranice šestnáctky bez problémů kryl Macík.

Nadále měli zase více ze hry Hanáci, Růska ale vychytal Hanuš a Zifčákovi se v tutové příležitosti nepovedlo přesně zakončit. V závěru první půle nebyl daleko od srovnání, kterého dalším dobrým zákrokem zastavil Macík. Po návratu ze šaten mohl na opačném konci hřiště navýšit Daněk, proti němuž dobře zasáhnul Hanuš.

V dalších dvou šancích se ocitl Zifčák, nejprve se mu však nepovedlo zakončit a následně po Breiteho lobu napálil spojnici. Od té doby byl hlavní postavou Olomouce Hála. Nejprve jeho střelu Hanuš vyrazil jen k Ondřeji Zmrzlému, kterému už se povedlo rozvlnit síť. Po hodině hry Hála mířil vedle.

Ve třiasedmdesáté minutě už se Martin Hála dočkal zasloužené odměny. Zmrzlý jej po nepovedeném zakončení vyhledal ve vápně, načež situace skončila gólem. A jen o čtyři minuty později Vaněček sklepnul míč právě Hálovi, jenž si položil bránícího hráče a prudkou ranou navýšil na konečných 4:0.

V tabulce si tak Sigma, která má stále zápas k dobru, podržela šestou příčku. Jablonec naopak klesl ještě hlouběji, s pěti body je aktuálně třináctý.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele