základní část, 4. kolo
14.08.2021 14:00 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Sigma v dramatické koncovce smazala dvoubrankové manko a s Budějovicemi remizovala

Snad žádný s fanoušků Sigmy už v 85. minutě nepočítal s tím, že Olomouc vyválčí z duelu s Českými Budějovicemi alespoň jeden bod. Hanáci, kteří v celém zápase ani jednou nevedli, však v dramatické koncovce vyrovnali na konečných 3:3. Obě mužstva remizovala poprvé v sezoně.

Do vedení mohli jít domácí, když Matoušek hlavou jemně tečoval centr Gonzáleze. Budějovický gólman Vorel vyrazil míč před sebe a následně si poradil též s volejem Zmrzlého. Odpověď se Jihočechům v deváté minutě vyvedla na jedničku. Dlouhý aut Sladkého prodloužil Talovierov na Mihálika, ten přiťukl míč Basseymu, jenž se uvolnil ke střele, která zapadla přesně k tyči — 0:1.

Jako první se snažil vyrovnat aktivní Matoušek, jehož ránu z pravé strany však Vorel lapil. Následně Sigmu málem ještě víc srazilo podklouznutí Chvátala, po němž Hora vyhledal před bránou Hanáků Brandnera, proti jehož zakončení se ovšem vyznamenal domácí brankář Macík. Obrovskou příležitost poté spálil domácí Hála, který po přihrávce od Matouška snad ze dvou metrů dokázal přestřelit svatyni Dynama.

Také čtvrtou zaznamenáníhodnou šanci Hanáků měl na svědomí Matoušek, jehož technický obstřel z levé strany jen těsně přeletěl břevno. Hosté byli mnohem efektivnější. Bassey sice po jednom z úniků ztroskotal na Macíkovi, ve 41. minutě se ovšem brilantně otočil okolo Jemelky a výborně přihrál Mihálikovi. Ten celou akci vyšperkoval nezištnou patičkou na Čavoše a středopolař Budějovic již měl snadnou práci.

Ještě v nastavení první půle mohl Bassey přidat třetí branku Dynama, jenže po nákopu Sladkého za obranu Sigmy sjel míč Nigerijci po nártu a z velké šance sešlo. Místo komfortního náskoku se tak domácí sedm minut po změně stran dotáhli na rozdíl jediného gólu. Po rohovém kopu, jenž přitom hlavní sudí odpískal chybně, nakopl Vepřek balón na Chvátala, ten merunu srazil hlavou před bránu, kde se nejrychleji zorientoval Jemelka — 1:2.

Olomouc i díky střídajícímu Daňkovi ve druhé půli ožila, po hodině hry ji ale zmrazil žolík Jihočechů Tolno, jenž si naskočil na pas od Sladkého. Macík hlavičku guinejského fotbalisty vyrazil jen na tyč, od níž se kulatý nesmysl dostal za brankovou čáru. Ani po třetí brance však domácí nesložili zbraně a hned v 65. minutě mohli kontrovat. Jenže Hála po pasu od Poulola rozezvonil břevno a dorážku Vaněčka vykopl pohotový Vorel.

Hanáky nepotěšil ani hlavní sudí Černý, jenž sice původně nařídil pro Olomouc penaltu za faul Škody na Gonzáleze, jenže po zpětném zhlédnutí videozáznamu svůj původní verdikt odvolal. A tak si domácí museli poradit sami. Růsek v 86. minutě vyhledal před bránou Zifčáka, který se i štěstím zjevil sám před Vorlem. Tutovku nicméně proměnil a v šesté minutě nastavení mohl se svými spoluhráči bujaře slavit pozdní vyrovnání. Za minutu dvanáct se balón po velkém tlaku příhodně odrazil k Poulolovi, jehož přízemní střela zapadla k tyči.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele