základní část, 5. kolo
21.08.2021 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Boleslav zdolala Teplice, střelecký účet v lize si otevřel Stránský

Teplice nenavázaly na premiérovou výhru v ročníku a z Mladé Boleslavi se zpět na Stínadla vrací s prázdnou. "Skláři" totiž odpověděli pouze na první zásah domácích. Za vítězné Středočechy se prosadil též talentovaný Vojtěch Stránský, který oslavil první gól v nejvyšší soutěži.

Do provozní teploty se z brankářů jako první dostal ten teplický, Čtvrtečku totiž nepříliš přesným pokusem rozchytal Skalák. To Šeda měl na druhé straně o něco víc práce s ránou Jukla, ale ani boleslavský gólman nepustil míč za svá záda. Poté se navíc Šeda blýskl dlouhým výhozem na Ladru, jenž si v souboji poradil s nejistým Švandou, na hraně pokutového území se pak balón dostal k Filovi, ten až příliš snadno obalamutil Mazucha a střelou k tyči poslal Středočechy do vedení.

"Skláři" nicméně brzy našli odpověď. Mareš unikl ofsajdové pasti díky netaktickému postavení stopera Boleslavi Plechatého. Zkušený útočník tak dostal čas přehodit se merunu z pravé nohy na silnější levou, kterou také prostřelil Šedu. Vyrovnaný stav však do přestávky nevydržel. Znovu se totiž "předvedl" Mazuch, jenž ve vlastní šestnáctce podrazil Skaláka a sám faulovaný vrátil domácím z penalty vedení.

Skalák zůstal při chuti také ve druhé půli, kdy připravil gólovku pro Ewertona, který ale ztroskotal na pozorném Čtvrtečkovi. Boleslavi každopádně cestu za vítězstvím značně usnadnil teplický obránce Chlumecký, jenž se po obdržení druhé žluté karty nechal vyloučit.

Náskok Středočechů mohl navýšit kanonýr milan Škoda, hlavou však podobně jako Ewerton našel jen Čtvrtečku. Víc štěstí měl nicméně v samotném závěru Stránský, jenž se opřel do odraženého míče po rohovém kopu a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele