základní část, 9. kolo
26.09.2021 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tupta opět hrdinou. Jediným gólem zařídil výhru Jablonce v derby

Pozdní posilování se Liberci začíná vyplácet. Spokojenost u Nisy panuje především s Ľubomírem Tuptou, který pro Slovan vystřelil již dvě výhry. Tu poslední dokonce v prestižním derby na půdě podještědského rivala Jablonce.

Domácí zahájili duel aktivněji a v 15. minutě mohli svou převahu zužitkovat. Považanec na polovině hřiště obral o balón Havelku, Kratochvíl pak obelstil Plechatého, jenže důležitým zákrokem se blýskl gólman Liberce Knobloch. Slovan vzápetí kontroval přizemní střelou Faška, kterou zastavil brankář Jablonce Hanuš.

Po 20 minutách hry měli hosté velké štěstí, když Mikula tečoval centr Holíka do tyče vlastní brány. Do vedení tak ve 37. minutě šel místo domácích Slovan. Tupta poslal přímý kop přes zeď k tyči, kde se Hanuš navzdory urputné snaze natahoval marně.

O vyrovnání se po přestávce snažil zejména Čvančara, jenže žádnou ze svých šancí nezužitkoval. Nejblíže gólu byl v 79. minutě Kubista, jehož hlavička po rohovém kopu přistála na břevně. Ještě předtím vyvolal rozruch již podruhé v mači Mikula, jenž si v pokutovém území nastřelil vlastní ruku, což však není v rozporu s pravidly. Penalta pro domácí se tak nepískala.

Liberec tlak rivala ustál a v lize zvítězil podruhé v řadě. Na Jablonec už Slovan v tabulce ztrácí jediný bod.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

0.3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele