základní část, 4. kolo
15.08.2021 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Baník zase zvítězil, proti Pardubicím udeřil ve druhé půli

Třetí vítězství v řadě si připsali fotbalisté Baníku. Ti si v rámci čtvrtého kola na svém hřišti poradili s Pardubicemi poměrem 3:1. Na Tetourovu trefu sice ještě odpověděl Kostka, zásahy Azeveda s Klímou ale už zůstaly bez odezvy.

První gólovou šanci přitom měli hosté. V šesté minutě se ke Caduově centru dostal Černý, jeho hlavička však rozvlnila síť jen z boku. Po čtvrtině utkání to pak zkoušel Solil, Laštůvka si ale s jeho pokusem poradil. Na opačném konci hřiště se Markovič musel zase činit proti Potočného velmi dobré hlavičce, Svozil následně balón trknul do břevna.

Po přestávce už konečně začaly padat góly. Almásiho výtečný průnik rezultoval v přihrávku pod sebe na Daniela Tetoura, jehož přízemní rána byla pro Markoviče příliš velkým soustem. Vzápětí nebyl daleko od srovnání Cadu, pro Laštůvku se ovšem zákrok ukázal jako snadný. Po hodině hry mohl Almási zvýšit vedení, jenže ani jemu, ani Sorovi se nepovedlo propálit obránce. A po souhře těchto dvou o pár minut později zakončoval druhý jmenovaný, znovu se ale zaskvěl mladý pardubický gólman.

Tím umožnil svým spoluhráčům srovnat krok. Následný rychlý protiútok vedl k přihrávce do vápna, jež byla sražena jen k Dominiku Kostkovi. Ten svou přesnou střelou překonal brankáře. Jenže nerozhodný stav nevydržel dlouho. Nedlouho po rozehrání Kuzmanović odcentroval do pokutového území, odkud Dyjan de Azevedo hlavičkou rozvlnil síť.

Znovu mohl vrátit úsměv na tvář pardubickým hráčům střídající Beran, v obrovské šanci však na balón nedosáhl. Namísto toho přišel kiks v obraně Východočechů, čehož Granečný využil k přesnému pasu na Jiřího Klímu. Ten už si s Markovičem poradil a pěkným lobem pojistil vedení Slezanů.

V samotném závěru utkání mohli Ostravští přidat další zářez, jenže po Azevedově centru Klíma rozezvučel jen břevno. I tak ale může ve Smetanově družině panovat spokojenost se třetí příčkou v tabulce, naopak Pardubice jsou až čtrnácté.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
fcb+mufc

3-0

Reagovat
dextroza_m

4 : 2, Baník!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele