12. kolo
16.12.2020 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslabená Opava na Liberec nestačila, prohrála 0:2

Koronavirem poznamenaná Opava se šestnáctiletým gólmanem Kubným nestačila na favorita z Liberce, který uhájil své domácí prostředí poměrem 2:0. Hned v úvodu proměnil penaltu Rabušic, následně se prosadil Kačaraba.

Už ve druhé minutě přišel jeden z klíčových momentů utkání. Blažej ve vápně přišlápl Rabušice, což neuniklo zraku sudího a kopala se penalta. Té se ujal sám faulovaný Michael Rabušic, jenž na druhou stranu, než skákal gólman, bezpečně proměnil.

Po čtvrthodině mohl srovnat Harazim, který po Helešicově centru zamířil o pár centimetrů mimo. Na opačném konci hřiště se blýskl Kubný, jenž reflexivně zastavil Hromadův pokus. Později si pak poradil i s hlavičkou Rabušice.

Přesto se do šaten šlo s dvougólovým rozdílem. Mosquera rozehrál od rohového praporku na přední tyč, kde prodlužoval Mikula a celou situaci zavíral Taras Kačaraba, jenž jednoduše uklidil míč do poloodkryté klece.

I po přestávce měl Slovan nepřekvapivě více ze hry, například po deseti minutách to patičkou zkoušel Rabušic. Vzápětí pálil na bližší tyč po Peškově přihrávce Matoušek. Dvacet minut před koncem mohl přijít třetí gól, to by ale Rondić nesměl po rohu ztroskotat na Kubném.

Severočeši se tak v tabulce vyšvihli na osmé místo, přičemž mají ještě gól k dobru, kdežto Opava je teď osamoceně poslední.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele