2. kolo
29.08.2020 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Boleslav podlehla i Zlínu a nadále čeká na první bodový zisk

Mladá Boleslav ani v nejmenším neodčinila vysokou porážku z půdy Bohemians a též ve druhém kole padla. Na domácí půdě nestačila na Zlín, který si naopak připsal první výhru v sezoně. Obranu domácích překonal hned třikrát, Středočeši naopak skórovali jen jednou.

Za zmínku stojí i nepovedený výkon hlavního sudího Jiřího Houdka. Ten vedle množství sporně odpískaných či naopak neodpískaných momentů dlouhou dobu ignoroval rasistické chování domácích fandů. Svůj výkon pak korunoval v závěru, kdy hostům třetí gól z penalty přímo daroval dalším nepřesným posouzením situace na hřišti.

I přes výprask v úvodním kole zůstal v bráně Boleslavi gólman Mikulec. Na levý kraj obrany se postavil z Plzně hostující Gabriel, kde mu místo uvolnil Fulnek. Ten se však místo Jiřího Klímy posunul na křídlo. Poprvé od svého letního příchodu do Zlína nastoupil za ševce zkušený stoper Procházka. Nově se v základní sestavě objevili také záložník Fantiš s útočníkem Dramém.

Již ve druhé minutě se k zajímavé střele vytočil Drchal, ale výsledný pokus nezaměstnal brankáře Moravanů Dostála. Ještě lepší pozici měl za další dvě minuty hostující Čanturišvili, jehož náběhu mezi obránce si všiml Fantiš, Gruzínec však míč netrefil vůbec ideálně. Na druhé straně zase pálil v sedmé minutě nepřesně Tůlio. O tři minuty později neudržel Dostál střílený centr Drchala z úhlu, avšak Janošek již v blízkosti brankové čáry nedokázal zakončit a balón skončil v zámezí.

Skóre se poprvé změnilo v osmnácté minutě. Jiráčkův rohový roh byl na přední tyči prodloužen do ohně, kde se v souboji prosadil Buchta a hlavou překonal i Melichara - 0:1. Zlín vstřelená branka povzbudila a začal se víc tlačit dopředu. Výsledkem bylo zejména množsví rohových kopů a po jednom takovém opět od Jiráčka hlavičkoval ve 28. minutě těsně vedle tyče Fantiš. Jenže za další čtyři minuty Středočeši vyrovnali, taktéž z kopu od rohového kopu. Na pas si naskočil Mazuch, jenž si v souboji s Procházkou dost možná pomohl faulem, míč každopádně vrátil na Tatajeva, který se zblízka hlavou nemýlil.

Zbytek první půle již nepřinesl mnoho vzrušení, avšak osm minut po změně stran šli ševci znovu do vedení. Šikovnou kolmici od Poznara vyřešil střídající Jawo přihrávkou před prázdnou bránu, kde Dramé neměl příliš těžkou práci. Šest minut poté chtěl Dramé skórovat znovu, ovšem po příhře od Matejova neprostřelil Mikulce z úhlu.

Domácí se dlouho hledali, v 69. minutě si ale na své konto připsali slibnou šanci.Nejprve Túlio našel v pokutovém území volného Ikauniekse, tomu však dost možná gólové zakončení zablokoval Procházka. Vzápětí napřáhl z dálky Budínský a pořádně protáhl zasahujícího Dostála. Boleslav postupně přidávala pod kotel, jenže v 89. minutě ji Zlín definitivně položil na lopatky. Cedidla v souboji s Fulnekem v pokutovém území sice upadl na zem dost teatrálně, což mu ale sudí Houdek zbaštil i s navijákem. Z nařízené penalty stanovil skóre na konečných 1:3 úspěšný exekutor Poznar.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
kecipep

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ondrasch77

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele