34. kolo
29.05.2021 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Baník se rozešel smírně s Karvinou

Na rozdíl od zcela prvního zápasu v sezoně nabídl tentokrát duel mezi Baníkem a Karvinou řadu šancí i góly. Oba celky nakonec vstřelily po jedné brance a rozešly se smírně. Ostravané zakončili sezonu na osmém místě, MFK zase na dvanácté příčce.

Jako první zahrozil v osmé minutě Čmelík, jenž zakončil i díky nedůrazu stopera domácích Stronati, střelu hostujícího záložníka tak musel zneškodnit gólman Baníku Budinský, který tentokrát dostal přednost před obvyklou jedničkou Laštůvkou. Ostravané zahrozili za dalších pět minut po dvou slepených rohových kopech. Po tom prvním od Buchty vyrazil hlavičku Pokorného brankář MFK Neuman, v druhém případě pálil Kaloč do tyče.

V 18. minutě oslovil De Azevedo volného Kuzmanoviće, srbský ofenzivní hráč ale určitě mohl střílet lépe, neboť Neuman si s jeho pokusem z nadějné pozice poradil. Na druhé straně byl o čtyři minuty později blízko brance znovu Čmelík, jehož ke skórování vybídl Sinjavskij, jenže již téměř gólovou hlavičku zastavil blokující Fleišman. Po půlhodině hry si domácí Buchta narazil balón se Šmigou, poté ale zamířil přesně do Neumanovy náruče.

Tři minuty po změně stran už nicméně šli Ostravané do vedení. Buchta potrestal zaváhání Janečky a před bránou našel De Azeveda, který už neměl problém s dopravením meruny do sítě. Za dalších deset minut však Janečka svou chybu napravil, když jeho centr vytěsnil Budinský pouze k Sinjavskému, který pohotovou hlavičkou vyrovnal. Remízový stav ještě mohl zvrátit Buchta, avšak z úhlu pálil v 77. minutě do tyče.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele