4. kolo
19.09.2020 16:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Baník si pohrál s Pardubicemi a slaví premiérovou výhru v sezoně

Doposud nejlepší výkon v sezoně předvedl ostravský Baník. Bezmocným Pardubicím nedopřál jedinou šanci a pohodlně si dokráčel pro první výhru v ročníku. Slezané tak mají na svém kontě po čtyřech kolech pět bodů, Východočeši o jeden méně.

V sestavě Baníku došlo po porážce v Jablonci ke dvěma změnám. Potočného na kraji zálohy na hradil De Azevedo a místo Tijaniho se v útoku představil Zajíc. Naopak trenér hostů Krejčí neměl po nečekané remíze se Slavií důvod ke změnám v základní jedenáctce, v níž pochopitelně nechyběl ve formě hrající Tischler.

Hned po minutě hry si nebral rozpaky Fleišman, jehož sražená rána skončila nedaleko vedle tyče pardubické svatyně. Posléze střílel nepřesně i druhý krajní bek Slezanů Fillo. V deváté minutě pálil z přímého kopu znovu Fleišman, jenže brankář Východočechů Boháč jeho pokus snadno lapil. Aktivní domácí si po dvaceti minutách vypracovali doposud největší šance. Kuzmanović si v souboji s Proskem možná pomohl faulem, nicméně přihrál zcela volnému Holzerovi, kterého výborně vychytal Boháč. Z následného rohového kopu hlavičkoval Pokorný do břevna a dorážka Tetoura z voleje přeletěla břevno.

Pardubice odehrály první půlhodinu dost v útlumu a zřejmě i proto přišel na hřiště ještě v průběhu první půle Hlavatý, jenž vystřídal Surzyna. Příliš to ovšem hernímu projevu hostů nepomohlo. Naopak ve 39. minutě si De Azevedo zpracoval dlouhý míč od Fleišmana a před bránou ještě vyhledal Zajíce, jenž si hlavou připsal svůj první ligový gól v dresu Baníku.

Také po přestávce dominovali Ostravané. V 58. minutě nacentroval De Azevedo na hlavu Kuzmanoviće, který ale merunu netrefil ideálně. Po hodině hry už Baník navýšil svůj náskok. Balon se po rohovém kopu odrazil k De Azevedovi, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě, tedy včetně marně skákajícího Boháče.

Mezi střelce Baníku se mohl zapsat i Šašinka, jenže ve velké šanci jej vychytal Boháč, akci navíc předcházel ofsajd. Jakoukoliv snahu Pardubic o vyrovnání pohřbil deset minut před koncem Prosek, jenž od svého skorojmenovce sudího Proskeho viděl druhou žlutou kartu a musel do sprch. Přesto brankář domácích Laštůvka málem přišel o čisté konto. Tischler v závěrečných minutách vyhledal Petráně, jenže útočník Východočechů zakončil hrudníkem vedle tyče. Místo toho přišel třetí zásah Baníku. Potočný ještě trefil tyč, ovšem Tijani se z dorážky nemýlil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele