15. kolo
17.01.2021 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Plzeň neuspěla ani v Příbrami, Čermák zahodil penaltu

Ani nové tváře v záloze nepomohly Plzni k vítězství v prvním lednovém utkání na hřišti Příbrami. Hostům k prolomení obrany soupeře nestačila ani penalta, kterou zahodil Aleš Čermák, a jejich podzimní mizérie se tak protáhla i na stadionu jednoho z nejhorších týmů ligy.

Výčet šancí zahájila devátá minuta, v níž po rohovém kopu Příbrami hlavičkoval nad plzeňskou bránu Tregler. Devět minut poté řešila Plzeň velkou nepříjemnost, neboť trávník musel kvůli zranění opustit stoper Hejda, který na plac pustil náhradníka Kašu. Jinak ale hosté nepotvrzovali roli favorita a naopak ve 30. minutě nebyl domácí Tomáš Pilík daleko od toho, aby zpoza šestnáctky otevřel skóre.

Až ke konci první půle začali Západočeši konečně vystrkovat drápy. Zimní posilu Faltu ale ve 39. minutě vychytal gólman Kočí, kterého o čtyři minuty později po standardní situaci nepřekonal ani Kaša.

Sedm minut po změně stran zkusil z dálky štěstí Kalvach, jehož ránu tečoval bránící Kingue hlavou jen těsně nad břevno. Pět minut nato měl brankář Hruška nečekaně plné ruce práce s nepříliš nebezpečnou střelou Kingueho, kterou pouze vyrazil, načež musel zlikvidovat dorážku Voltra.

V 70. minutě ale měli domácí velké štěstí, když plzeňský Čermák hlavičkoval po centru od Kašy do horní tyče. Za další dvě minuty se tentýž fotbalista postavil k rozehrávce přímého kopu - napoprvé sice trefil zeď, ovšem poté z voleje minul tyč pouze o kousek.

Vůbec největší šanci ale dostal Čermák v 87. minutě. Střídajícího Matějku totiž při předchozí akci fauloval v pokutovém území Soldát, a tak sudí Orel po konzultaci s kolegou u videa odpískal pokutový kop pro Plzeň. Jenže Čermák v klíčové situaci neobstál, neboť míč vůbec netrefil ideálně a jeho střela si ani nenašla cestu mezi tři tyče. Body se tak u řeky Litavky dělily.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
patrikhm

Nedat gól nejhoršímu týmu ligy??? Guľa ven!!!

Reagovat
delfin

Horvi

Reagovat
smazaný uživatel

Adolfe Sádku, prosím...VYKOPNI GULU!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
delfin

Boguel > Ondrasek

Reagovat
smazaný uživatel

proč Gula ven???!!!!on kopal penaltu???!!!on zahazoval šance???!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele