základní část, 22. kolo
23.02.2020 14:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Karviná opět úřadovala a třemi góly zničila Teplice

Kdo by před startem jara čekal, že Karviná bude kosit jednoho soupeře za druhým. Je tomu ale skutečně tak. Po výhře nad Zlínem měli Slezané ještě méně práce s Teplicemi, které ztrestali během prvního poločasu třemi brankami. MFK zůstává po zimní pauze bez obdrženého gólu a dělá vše pro to, aby uteklO z barážových pozic. Těm se naopak nebezpečně přibližují zatím na jaře marní "Skláři".

Na straně domácích došlo po vítězném duelu se Zlínem k jedinému změně v sestavě. Do hry se vrátil stoper Rundić, Janečka se posunul do zálohy a místo po těchto tazích nezbylo na Hanouska. Jedním z mála světlých bodů Teplic v zápase proti Olomouci byl střídající bek Vondrášek, ten si tentokrát společně se záložníky Trubačem a Moulisem vysloužil místo v základní jedenáctce.

Hostům bylo poprvé horko v desáté minutě, kdy propadli ve středu hřiště, načež se Karviná hnala do protiútoku. Ten zakončil Taiwo, avšak brankář sklářů Grigar svůj tým podržel. Po následném rohovém kopu střílel dost vedle Smrž. V sedmnácté minutě už ale bylo na straně MFK veselo. Smrž přenesl hru na levou stranu, kde Qose hlavičkou přiťukl na Lingra, jenž rovněž hlavou okamžitě zacílil za Grigarova záda - 1:0.

Galapředstavení domácích pokračovalo za dalších pět minut. Ba Loua hledal v pokutovém území Lingra, ten ale výborně přenechal míč Taiwovi, který se zblízka taktéž nemýlil. Hosté se do hry mohli vrátit ve 42. minutě. Gólman Karviné Bolek vyrazil pokus Řezníčka pouze před sebe, jenže Moulis z dorážky nezacílil přesně. Místo toho přišel třetí zásah MFK hned za minutu. Další pohledná kombinace začala tentokrát na levé straně u Taiwa, po něm si balónu užil Lingr, jenž před bránou nalezl zcela osamoceného Jančeku. Zkušený slovenský univerzál naprosto v klidu rozvlnil síť Teplic potřetí.

Náznak odporu Středočechů předvedl sedm minut po změně stran Čmovš, který si naskočil na rohový kop Vondráška, ale Bolek jeho hlavičku ukryl do rukavic. Po hodině hry ale zase byli nebezpeční domácí. Nejprve to byl Taiwo, který v 64. minutě hlavičkoval po centru od Ba Louy do boční sítě, vzápětí po pobídce od Lingra zakončoval sám Ba Loua, ovšem jeden z bránících hráčů zakončení srazil. Zmar hostů podtrhl v 66. minutě Mareček, jenž se po druhé žluté kartě pakoval do sprch. Teplice tak dohrávaly zápas v deseti hráčích.

Karviná nadále bušila do obrany soupeře. V 73. minutě mohl skórovat také střídající Bukata, ale ve výborné pozici netrefil balón ideálně, přesto jej Grigar krotil s velkými problémy. V závěru odmítl gól také další střídající hráč Kubala, jenž přestřelil bránu, po něm zkoušel štěstí další novic na hřišti Vukadinović, který nechal vyniknout Grigara. Spálené šance ale nemuseli domácí vůbec mrzet.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
slonzacky_lenoch

2:1 (Qose, Ba Loua)

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí tým neprohrál doma poslední 3 zápasy. Ve všech měl dle kurzu od naší jedničky těžšího soupeře. Měl by tedy získat min. bod.

Reagovat
FC Parma

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele