o udržení, 1. kolo
20.06.2020 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Teplice mají blízko záchraně, doma přelstily chybující Karvinou

Teplice učinily důležitý krok k záchraně již v prvním utkání nadstavby, když porazili 4:1 Karvinou a výrazně se vzdálily od barážových pozic. Jednu z nich drží právě poražení hosté, kteří domácím zápas dost ulehčili vlastními zkraty v obraně.

V sestavě Severočechů se objevil mimo jiné také stoper Čmovš, za nějž Teplice uhradily pokutu, jinak by si totiž zadák žluto-modrých musel odpykat trest za žluté karty. Pravý kraj hřiště zase vyztužil navrátilec po zranění Hyčka. Hosté nastoupili v celkem tradičním složení.

A právě Hyčka se již po třech minutách hry mohl kuriózně zapsat mezi střelce, když jeho centr z velkého úhlu směřoval do brány a brankář Bolek měl co dělat, aby balón vytáhl do bezpečí. Sedm minut nato poprvé zahrozila také Karviná, ovšem Lingrův pokus mnoho nebezpečí nezpůsobil. Neslaný úvod duelu podtrhla nepřesná rána Mangabeiry z devatenácté minuty.

Mnohem zajímavější byla akce "Sklářů" z 25. minuty, do které se opět nachomýtl Hyčka, jenž před bránou vyhledal Řezníčka, ale kanonýr Teplic selhal a bránu Slezanů netrefil. Co se nepovedlo Řezníčkovi, dokázal za dalších osm minut Jakub Mareš. Toho z pravé strany znovu vyhledal fantasticky hrající Hyčka a zcela nehlídaný Mareš překonal Bolka hlavičkou - 1:0.

Dvě minuty po Marešově zářezu na pažbě utekl po levé straně Řezníček, tentokrát byl však Bolek úspěšný. Strážce karvinské svatyně poté nemusel zasahovat proti příliš vysoké střele Čmovše, přesto do přestávky ještě jednou kapituloval, a to po vlastní chybě. Postaral se o to ve 43. minutě Žitný, jenž potrestal Bolkovo vyběhnutí a po nepřesném odehrání míče vystřelil domácí záložník do prázdné brány.

Slezané se ovšem v kabině oklepali a čtyři minuty po změně stran snížili skóre. Ba Loua se uvolnil napravo a před bránou našel Lingra, který se prosadil přes bránící hráče. V 57. minutě vznikl po rohovém kopu hostů obrovský závar, po němž nastřelil střídající Guba břevno. Severočeši odpověděli tutovkou po hodině hry. Moulis využil zkamenění obrany protivníka, kteří přestali hrát kvůli zdviženému praporku asistenta rozhodčího signalizující ofsajd, hra nicméně pokračovala, jenže Moulise vychytal Bolek.

V 73. minutě ale domácí dobře napadali rozehrávku Karviné a získali míč, Řezníček poté přihrál Moulisovi, ten se k zakončení nedostal, ovšem akci uzavřel Trubač, jenž přehodil vyběhnutého Bolka - 3:1. Čtrnáct minut nato zasadili skláři čtvrtý zásah a opět po chybě soupeře. Šindelář mizerně nahrával na Bolka, což vystihl Moulis, který zakončil do prázdné brány.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele