o udržení, 3. kolo
28.06.2020 14:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Teplice se po výhře zachránily, Zlínu pomohla k udržení porážka Karviné v Olomouci

Teplice dokázaly otočit vývoj s konkurenčním Zlínem a svého protivníka nakonec přehrály celkem hladce po výsledku 4:1, díky čemuž si definitivně zajistily prvoligovou licenci i pro příští ročník. V tabulce se udržely na dvanáctém místě s osmatřiceti body o dva body za jedenáctou Olomoucí a celkově zvítězily počtvrté ze tří předchozích zápasů. I Fastav si se stoprocentní jistotou zahraje příští ročník české nejvyšší soutěže, neboť Karviná neuspěla v Olomouci.

Hosté jsou momentálně třináctí s třiatřiceti body a na čtrnáctou Karvinou mají náskok šesti bodů, zachráněni ještě nejsou vinou horších vzájemných střetnutí. V příštím kole přivítají právě Karvinou, a pokud neprohrají, tak si zahrají i příští sezónu české nejvyšší soutěže. V nedělním klání potvrdil skvělou střeleckou formu útočník Jakub Řezníček, který dokonce zkompletoval hattrick a letos má na kontě už dvanáct ligových zásahů.

Zlín přitom začal aktivněji a první možnost si vypracoval po necelých devíti minutách, nicméně střela Janetzkého se mezi tři tyče nevešla. Hosté se přeci jen dostali do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, to totiž po střílené přihrávce od Jiráčka přelstil ofsajdovou past Tomáš Poznar a z deseti metrů chladnokrevně překonal brankáře Grigara. Neuběhlo však ani dalších pět minut a o vyrovnání se postaral kanonýr Řezníček.

Ještě předtím nenavýšil náskok Fastavu aktivní Janetzký, jenž napálil odražený balón těsně vedle, pak si na opačné straně navedl míč blíže do středu právě domácí forvard a svou přízemní střelu z hranice šestnáctky usměrnil do bližšího spodního rohu. Řezníček řádil také do konce úvodního dějství. Nejprve po jeho důrazu provětral rukavice gólmana Dostála Jakub Mareš, pak se sám pokusil přehodit hostujícího brankáře a ten musel předvést vynikající zákrok.

Ve 40. minutě dokonce podruhé rozvlnil síť, jenomže se nacházel v ofsajdu. Po změně stran se sice hrálo opatrněji, ale mírnou převahu stále měli Severočeši. Po necelé hodině zkusil odvážné sólo Žitný a mířil nad břevno, vzápětí kryl dělovku Hyčky připravený Dostál a krátce nato se přeci jen prosadil Jan Schejbal, když po rohovém kopu od Moulise i chytrém prodloužení Nazarova překonal prudkou hlavičkou naprosto bezmocného Dostála - 2:1.

Zlín od této chvíle ožil a začal tlačit, avšak Fantiš mířil o decimetry vedle pravé konstrukce, poté Jawo neuspěl tváří v tvář proti Grigarovi a v 77. minutě neměl štěstí ani Poznar, protože společně s Grigarem přehodil i jeho branku. Závěrečná čtvrthodina patřila Řezníčkovi. Dvaatřicetiletý rodák z Příbrami přidal svou druhou trefu v utkání díky parádní kolmici Moulise a po zemi zkušeně obstřelil Dostála, své galapředstavení dovršil v 87. minutě přesnou ranou k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele