základní část, 19. kolo
07.12.2019 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Mladý Knapík rozhodl o výhře Teplic nad Zlínem

Teplice po dlouhé době okusily chuť vítězství, když v důležitém souboji se sousedem tabulky ze Zlína vyválčily tři body. Rozhodující branku zařídil svým premiérovým zásahem v nejvyšší soutěži obránce Jan Knapík. Severočeši díky výhře vystoupali na jedenácté místo, ševci zůstávají v tabulce třináctí.

I přes ostrou kritiku po posledním zápase v Mladé Boleslavi ponechal trenér sklářů Hejkal v sestavě stopera Shejbala. Návrat hlásil Petr Mareš, na pravém kraji hřiště se zase objevil Nazarov. Naopak pouze na lavici náhradníků se usadil Kodeš a Vondrášek zase chyběl v nominaci na zápas. Lodivod hostů Kameník učinil po vítězném derby se Slováckem jedinou vynucenou změnu, když vykartovaného Džafiće zastoupil Fantiš.

Po nudném úvodu přišel první opravdu zajímavý moment až po dvaceti minutách hry. Pravý bek Zlína Matejov poslal míč do pokutového území, kde Fantiš z úhlu ještě hledal Wágnera, ovšem nebezpečnou situaci vyřešil z pohledu Teplic Shejbal. Krátce poté ve 22. předvedl domácí brankář Grigar nepříliš přesvědčivý zákrok proti pokusu Jiráčka. Skláři odpověděli pohlednou akcí o tři minuty později, kdy Žitný poslal dopředu Řezníčka, jenž si udělal prostor ke střele, kterou trefil tyč.

Ve 30. minutě si Jakub Mareš navedl z pravé strany balón víc do středu pole, odkud prověřil pozorného gólmana ševců Rakovana. Tři minuty poté byl stejný hráč ještě blíž vedoucí brance, když se po přihrávce od Nazarova objevil sám před Rakovanem, kterého Mareš šikovně přehodil, avšak na brankové čáře zasáhl stoper hostů Buchta. Ve 35. minutě odpověděl na druhé straně Fantiš, jenž po centru od Bartošáka hlavičkoval z dobré pozice těsně vedle tyče. Za další minutu se ale opět musel vyznamenat Rakovan. Po centru Jakuba Mareše prodloužil míč na zadní tyč Řezníček, kde strážce zlínské svatyně zkazil gólovou radost Hyčkovi.

Ve 44. minutě se domácí fotbalisté hodně zlobili na sudího Deneva, který přehlédl hru rukou hostujícího Bartošáka ve vlastním pokutovém území. Dvě minuty po změně stran už ale skláři slavili první přesný zásah. Centr Čmovše propadl k Řezníčkovi, od něhož se balón šťastně odrazil do sítě - 1:0. V 50. minutě vyprodukoval nebezpečný přízemní pokus Kučera a Rakovan musel být znovu ve střehu. Deset minut poté už byl Rakovan překonán Žitným, jenže za svého brankáře zasáhl Hnaníček. Krátce poté našel Jakub Mareš hlavu Nazarova, který z malého vápna mířil jen do Rakovanovy náruče. Atraktivní pasáž hry uzavřela velká šance ševců ze 62 .minuty, kdy Grigar vyrazil pokus Wágnera pouze k Poznarovi, jenž ovšem z dorážky netrefil bránu.

Avšak deset minut na to již bylo skóre srovnané. V pokutovém území Teplic se míč odrazil k dobře stojícímu Fantišovi, který ránou pod břevno překonal Grigara. Hned za další tři minuty si však domácí vzali náskok zpět. Na centr Petra Mareše ze standardní situace si naskočil Knapík, jenž využil špatného odhadu Rakovana a svým premiérovým zásahem v nejvyšší soutěži přihrál Severočechům tři body. Hosté už ve zbývajících minutách nenašli odpověď, naopak skláři mohli přidat v 88. minutě třetí gól, ale špatné vyběhnutí Rakovana nepotrestal Jakub Mareš, neboť na poslední chvíli jej o balón připravil Hlinka.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele