základní část, 15. kolo
03.11.2019 14:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Budějovice nadále válí, Teplice rozebraly již po půlhodině hry

Budějovické Dynamo potvrdilo vynikající formu i v Teplicích a po čtvrté výhře v řadě vystoupalo v tabulce na deváté místo. Jihočeši rozhodli zápas Na Stínadlech v podstatě již během první půlhodiny, kdy domácím sklářům nasázeli tři góly. U Severočechů se zase ukázalo, že poslední prohry v Jablonci a Liberci nebyly náhodné, a po dalším neúspěchu se mužstvo trenéra Hejkala propadlo na jedenáctou příčku.

Domácím chyběl vykartovaný záložník Kodeš, jehož zastoupil mladík Žitný. Na levém kraji hřiště se pak místo Hyčky objevil Petr Mareš. Také Dynamo se kvůli trestu za žluté karty muselo obejít bez jednoho hráče. Místo absentujícího Ledeckého se tak do útoku posunul Schranz a uvolněné místo v záloze obsadil Čavoš.

První branku mohly Budějovice vstřelit už ve čtvrté minutě. Javorek dostal moře prostoru k centru na trestuhodně volného Schranze, jehož hlavičku skvěle vytáhl brankář Teplic Grigar. Za dalších sedm minut už ale strážce domácí svatyně kapituloval. Schranz našel v pokutovém území Brandnera, kterého nepohlídal Shejbal, a středopolař hostů tak střelou k tyči otevřel střelecký účet zápasu.

V devatenácté minutě se Jihočeši drali do dalšího útoku. Schranz si místo přihrávky připravil míč na střelu a trefil tyč. O minutu později dostal Brandner opět až příliš mnoho času na vybídnutí Javorka, který z voleje překonal Grigara - 0:2. Ještě hůř bylo "Sklářům" ve 26. minutě. Zmar obrany Severočechů podtrhl Shejbal, jenž ve vápně srazil Schranze, nařízenou penaltu uklidil tradiční exekutor Havel pod břevno a Dynamo nečekaně vedlo o tři góly.

Teplice se do první tutovky dostaly až ve 35. minutě. Rohový kop Petra Mareše se přes Čmovše dostal k Vondráškovi, jehož pohotové zakončení bravurně vytáhl pravou rukou gólman Budějovic Drobný. Hned za minutu bylo zase horko na druhé straně. Centr zprava doputoval k osamocenému Javorkovi, ten však zakončením nad břevno odmítl další branku Dynama.

Po přestávce se domácí přece jen trochu vzchopili. Čtyři minuty po změně stran našel Moulis zcela volného Žitnému, jeho obrovskou šanci ale zlikvidoval opět fantastický Drobný. Zkušený brankář se blýskl i v 53. minutě, kdy po pobídce od Vondráška vychytal Řezníčka. Ani teplický Grigar ale nechtěl zůstat pozadu. Minutu po šanci Řezníčka totiž vyřešil samostatný únik Mršiće.

Hru Teplic chtěl oživit talentovaný Radosta. Jeho střelu ze 73. minuty neudržel Drobný a z dorážky rozvlnil síť Řezníček, jeho branka však nebyla kvůli ofsajdu uznána. Pět minut před koncem se však Severočeši přece jen dočkali čestného zásahu. Pokus Petra Mareše sice zaplaval a zapadl k tyči, nicméně Drobný také neměl úplně čisté svědomí. Na rozdíl jedné branky mohl ještě v 88. minutě upravit Čmovš, ovšem po rohovém kopu nemířil mezi tři tyče.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ondrasch77

2:1 (Mareš, Řezníček - Kladrubák)

Reagovat
Orca

sice "Kladrubák" už dávno není v základu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele