základní část, 16. kolo
08.11.2019 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Boleslav odčinila poslední dvě zaváhání a doma si poradila s Bohemians

Podobně jako před týdnem v Olomouci vyšel Mladé Boleslavi úvod druhé půle a tentokrát zápas dovedla k vítězství. Hostující Bohemians tak odjeli domů s prázdnou, ačkoliv si vypracovali několik nadějných příležitostí. Pražané tedy zůstávají ve skupině o udržení, naopak Středočeši po dvou zápasech vyhráli a minimálně do sobotního večera se vrátili na třetí místo.

Trenér domácích Weber učinil v sestavě svého celku jedinou změnu, když místo Haška poslal do hry Mešanoviće. Lodivod hostů Klusáček se zase vrátil k rozestavení se třemi stopery, které praktikoval jeho předchůdce na lavičce Pražanů Hašek. Obranné řady tak ještě vyztužili Krch s Bederkou, jenž se v základní jedenáctce Bohemians objevil po opravdu hodně dlouhé době. Tentokrát tak nezbylo místo na záložníka Radu a útočníka Keitu.

Brankář klokanů Le Giang se poprvé musel činit již v páté minutě, kdy pohledně a efektivně vyrazil technický pokus Budínského. Sedm minut poté šli Bohemians nečekaně do vedení. Vodháněl sice při svém průniku nebyl úspěšný, celou situaci ale dohrál, v hlavičkovém souboji předčil Pudila a celou akci dokončil pohotovou střelou za záda gólmana Stejskala Bartek.

O vyrovnání se v sedmnácté minutě pokusil Komličenko, zpoza pokutového území však vypálil těsně nad bránu. Dvě minuty poté mohli hosté vést již 2:0. Krchova hlavička po rohovém kopu už už letěla do sítě, ale na poslední chvíli zachránil Boleslav Fulnek, jenž míč přizvedl na břevno. Ve 38. minutě ukázal šikovnost Vodháněl, který prošel přes několik protihráčů, jenže jeho nedůraznou střelu snadno lapil Stejskal. Záhy se po delší době blýskl Le Giang, jenž po Buchově pasu vychytal v tutovce Mešanoviće.

Domácím se v první půli moc nedařilo, neuběhlo však ani šest minut z druhého poločasu a už se Středočeši dostali do vedení. O vyrovnání se ve 49. minutě postaral Mešanović, jenž zužitkoval centr z levé strany od Ladry. Dvě minuty poté byl v gólu namočen opět Ladra. Tomu nevyšla kličkovaná před vápnem, proto přenechal balón Budínskému, který se trefil po zemi přesně k tyči - 2:1.

Obrat ve skóre s klokany pochopitelně zatřásl, vačnatci se nicméně nevzdali. Po hodině hry sice Vodhánělovi nevyšlo další sólo, avšak k volnému míči se dostal Krch, jenže ke smůle hostů opět orazítkoval břevno. Na druhé straně se v 77. minutě prezentoval nebezpečnou, leč nepřesnou střelou Ladra. Z protiútoku našel střídající Ugwu volného Havla, jenž měl na noze vyrovnání, ale zblízka jej skvěle vychytal Stejskal.

V 80. minutě proletěl centr ze standardní situace pokutovým územím až k Bederkovi, který snad ze dvou metrů v pádu přestřelil svatyni. To byla též poslední šance Bohemians na vyrovnání. V nastavení se ještě nechal vyloučit Ugwu, který po dvou žlutých zákrocích na Pudila uviděl červenou kartu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele